Jaunākais izdevums

Lai izvairītos no patentu tiesvedības, tehnoloģiju kompānija Samsung piekritusi maksāt Microsoft neatklātu summu par katru Android ierīci, kas tiks pārdota, ziņo pasaules mediji.

Kompānijas Microsoft un Apple jau vairākus mēnešus ir izdarījušas spiedienu uz Google un mobilo ierīču ražotājiem, kas izmanto Android, apgalvojot, ka Google operētājsistēma pārkāpj vairākus to patentus.

Kā norāda The Wall Street Journal – slēdzot šādu vienošanos, Samsung, kas ir Android ierīču lielākais ražotājs, atzinis, ka Microsoft prasībām ir pamats.

Microsoft un Samsung vienošanās varētu kaitēt arī Google, kura savu izstrādāto Android izplata bez maksas. Portāls Digital Trends norāda, ka «Google sapnis par bezmaksas atvērtā koda programmatūru drīz var pārvērsties ļaunā murgā». Google jauno Microsoft un Samsung darījumu jau nosaukusi par «izspiešanu».

Microsoft iepriekš arī noslēdzis līdzīgus līgumus ar citiem Android ierīču ražotājiem, tostarp arī HTC. Samsung un HTC pieder puse no ASV Android ierīču tirgus.

Digital Trends vēsta, ka iemesls, kāpēc Android ierīču ražotāji noslēdz šādus līgumus ar Microsoft, ir vienkāršs – tie nevēlas tikt iesūdzēti par patentu pārkāpumiem. Lai izvairītos no tiesvedības un rezultātā no liela naudassoda – kompānijas izvēlas noslēgt ar Microsoft patentu dalīšanas līgumus, kuru ietvaros tās maksā par izmantotajiem patentiem.

Tā, piemēram, tiek lēsts, ka HTC Microsoft maksā 5 ASV dolārus par katru pārdoto ierīci, tāpēc portāls pieļauj, ka arī Samsung vienojies par līdzīgu summu. Kādā pētījumā, kas ticis publicēts šī gada sākumā – secināts, ka Microsoft nopelna vairāk naudas no HTC ierīču pārdošanas nekā no personīgo Windows Phone 7 tirdzniecības.

Par kādiem patentiem ir runa, netiek atklāts, tomēr portāls atgādina, ka Microsoft ir sena tiesvedības vēsture ar Linux produktiem, savukārt Android ir balstīts uz Linux tehnoloģijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Milzis Samsung saņem sāpīgu sitienu; no tiesas lēmuma iegūt var arī Nokia

Jānis Rancāns, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satraukumu par iespēju, ka ASV varētu tikt aizliegtas Dienvidkorejas tehnoloģiju milža Samsung ražotās ierīces, tās akcijas vērtība piedzīvojusi lielāko kritumu pēdējo četru gadu laikā, kas par vairākiem miljardiem samazinājis kompānijas tirgus vērtību. Samsung zaudējums tiesā, licis vairot Somijas kompānijas Nokia cerības.

Piektdien ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu ASV dolāru apmērā. Lai gan Samsung jau pavēstījusi, ka spriedumu pārsūdzēs, analītiķi norāda, ka investori uztraucas, ka spriedums varētu ietekmēt to ieņēmumus, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Radušās bažas par Microsoft veiksmes stāsta turpināšanos; Latvijā situācija stabila

Jānis Šķupelis, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju jomā situācija vienmēr ir bijusi saspringta un situācija mēdz mainīties visai ātri. Piemēram, atliek vien paskatīties uz Nokia, lai redzētu, kā dažu gadu laikā iespējama kādreizējā tirgus līdera atvadīšanās no troņa. Rodas jautājums – kuras vēl kompānijas tehnoloģiju sektorā varētu piedzīvot ja ne vismaz līdzīgu norietu, tad vismaz mērenu pozīciju zaudēšanu. Viens no aktuālajiem jautājumiem šajā jomā ir pasaules personālo datoru programmatūras flagmaņa Microsoft nākotne. Šajā sakarā gan Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis piebilst, ka kompānijas pozīcija Latvijā ir stabilas.

Daudzi akciju tirgus speciālisti pēdējā laikā nekautrējas pazemināt Microsoft apgrozījuma, peļņas un akcijas cenas prognozes. Viens no galvenajiem faktoriem šādai rīcībai tiek minēts, ka populāro mobilo operētājsistēmu izstrādātāji, piemēram, Apple arvien izteiktāk savos produktos, kuri kļūst arvien jaudīgāki, spēj piedāvāt patērētājiem arvien pilnīgāku produktu klāstu. Tas savukārt vairs nepadara nepieciešamu tradicionālāku Windows produktu iegādi. Īsāk – runa ir par to, ka Microsoft var nokavēt gudro mobilo tehnoloģiju vilni. Šajā sakarā, piemēram, biznesa portāls Barron’s raksta - «beidzot Windows nāksies sastapties ar īstu konkurenci».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft iegūst aizvien vairāk naudas no Android ierīcēm

Jānis Rancāns, 26.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Microsoft noslēgusi līgumu ar vienu no lielākajiem pasaules elektronikas ražotājiem par tehnoloģiju, kuras saistītas ar Android un Chrome, licencēšanu.

Līgumu Microsoft noslēgusi ar Taivānas kompāniju Pegatron. Ieskaitot jaunāko vienošanos, Microsoft ir patentu licencēšanas līgumi ar četriem no pieciem lielākajiem Taivānas ražotājiem, vēsta Mashable.

Microsoft pieder vairāki patenti, kas ir saistīti ar tehnoloģijām, kuras tiek izmantotas Android operētājsistēmās un Chrome interneta pārlūkā. ASV kompānija no patentu licencēšanas līgumiem katru gadu nopelna simtiem miljonu dolāru. Kopš 2003. gada Microsoft noslēgusi vairāk nekā 1,1 tūkstoti patentu licencēšanas darījumu.

Pegatron ir viena no Taivānas lielākajām kompānijām, kas nodarbojas ar pazīstamu tehnoloģiju gigantu – Apple, HTC, HP un citu – ierīču montāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgi gaidītās jaunākās Microsoft operētājsistēmas Windows 8 prezentācijas, kompāniju sagaida grūtāks darbs – pārliecināt lietotājus un mobilo ierīču tirgu dot iespēju Windows 8.

Tehnoloģiju nozares ekspertu reakcija saistībā ar Microsoft Windows 8, kā arī planšetdatoru Surface ir dažāda. Analītiķi norāda, ka Windows 8 ir Microsoft «patiesības mirklis», kurš noteiks, vai tehnoloģiju gigantam izdosies nosargāt savu dominējošo vietu tirgū, raksta Wall Street Journal.

Microsoft un tās partneriem ir pietiekoši «dziļas kabatas», lai Windows 8 operētājsistēmas reklamēšanai varētu tērēt miljoniem ASV dolāru. Tomēr eksperti norāda uz patērētāju pagaidām nezināmu reakciju, kā arī Windows 8 piemērotu lietojumprogrammu trūkumu. Tā, piemēram, datoru ražotājs Acer ceturtdien samazinājis savas pārdošanas apjomu prognozes, daļēji norādot uz pircēju zemo interesi par Windows 8. Izaicinājumus rada arī pats tirgus, kurā aizvien nozīmīgāku lomu spēlē tādas mobilās ierīces kā planšetdatori. Šajā jomā Microsoft nāksies spēkoties ar tādiem milžiem kā Apple un Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung ceturkšņa peļņas rekordu uzaudzējuši viedtālruņi

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojusi par ievērojamu – 79% - peļņas kāpumu, un to kompānijai nodrošinājusi viedtālruņu pārdošanas apjomu palielināšnās un televizoru biznesa pozitīva attīstība, vēsta BBC.

Kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī sasniegusi rekordu – 5,9 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir 79% pieaugums.

Jau vēstīts, ka Galaxy viedtālruņu sērijas ražotājs Samsung šogad pārspēja Somijas kompāniju Nokia un kļuva par pasaules lielāko tālruņu ražotāju.

Tomēr maz ticams, ka Samsung peļņa tāpat turpinās pieaugt arī nākotnē, prognozē analītiķi, kas norāda, ka peļņas augstākais punkts tiks sasniegts šā gada trešajā ceturksnī.

«Patlaban 60% no Samsung peļņas veido viedtālruņu un ar tiem saistīto komponenšu pārdošana, un augošā tālruņu pārdošanas peļņa izlīdzinās zaudējumus, ko rada televizoru un tradicionālās elektronikas segmenta zaudējumi,» norāda Kims Jangs-Čans (Kim Young Chan) no Shinhan Investment Corp.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple dod triecienu Samsung viedtālruņiem

Jānis Rancāns, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple panākusi kārtējo uzvaru pār savu konkurentu Samsung, kad trešdien tiesa Hāgā aizliedza Samsung viedtālruņu pārdošanu vairākās Eiropas valstīs.

Aizliegums attieksies uz Samsung Galaxy S, Galaxy S II un Galaxy Ace. Apple uzskata, ka Samsung ražotie viedtālruņi pārkāpj trīs tās patentus. Tiesa savukārt nosprieda, ka pārkāpts ir tikai viens ASV reģistrēts patents.

Tiesas spriedums attiecas uz Nīderlandē izvietotajiem Samsung izplatītājiem, kuri apgādā lielu daļu Eiropas. Aizliegums attiecas uz valstīm, kurās strādā Samsung Electronics Benelux BV, Samsung Electronics Europe Logistics BV un Samsung Electronics Overseas BV (Vācija, Īrija, Nīderlande, Zviedrija, Šveice, Francija, Somija, Lihtenšteina, Luksemburga, Monako un Lielbritānija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung «nozog» Nokia slavas mirkli

Jānis Rancāns, 30.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung iepazīstinājusi ar Windows Phone 8 viedtālruni, tādējādi nākot klajā ar jaunākās Microsoft operētājsistēmas ierīci dažas dienas pirms ilgi gaidītas Somijas kompānijas Nokia prezentācijas, vēsta Reuters.

Samsung ar savu ierīci iepazīstināja trešdien Berlīnes elektronikas izstādē. Dienvidkorejas kompānijas lēmums izskanējis kā apstiprinājums analītiķu prognozēm par to, ka pēc ASV tiesas lēmuma Samsung un Apple strīdā tālruņu ražotāji sāks lielāku uzmanību pievērst Microsoft programmatūrai.

Dažādu grūtību nomāktā Nokia, kas kādreiz bija pasaulē lielākā tālruņu ražotāja, 5. septembrī plāno nākt klajā ar jaunāko Windows Phone 8 viedtālruni. Tomēr Samsung ierīce ATIV S, kas aprīkota ar 4,8 collu skārienjūtīgu ekrānu, astoņu megapikseļu kameru un 1,5 GHz divkodolu procesoru, Somijas kompānijai var izrādīties kārtējais cietais rieksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā Microsoft reģionālā jaunuzņēmumu kūrētāja: Baltijas valstis «startup» attīstības ziņā ir priekšā

Nozare.lv, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Microsoft jaunuzņēmumu kūrētāja Centrālās un Austrumeiropas reģionā Elise Sasa vēlas darboties kā tulks starp abām pusēm, kas ne vienmēr viena otru spējušas atrast un sadarboties.

Sasu šim amatam uzrunājusi kompānija Microsoft, kas šai pozīcijai meklējusi cilvēku ar praktisku pieredzi. Viņai piedāvājums šķitis ļoti interesants, jo arī kompānija ir mainījusies. Agrāk kompānija bijusi slēgta, bet tagad cenšas būt atvērtāka, un arī jaunuzņēmumi sāk izvērtēt Microsoft platformu nopietnāk, sprieda kompānijas pārstāve.

Sasas prioritāte ir stādāt ar jaunuzņēmumu komūnu - TechHub Rīgā, Garage48, Startup Wise Guys, Gamefounders Igaunijā, Startup Highway Lietuvā. Līdzīgas komūnas ir Polijā un Balkānos. Viņa vēlas veidot sadarbību pāri robežām, Microsoft iekšienē veidot komunikāciju dažādu valstu ofisos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties Samsung un Apple patentu cīņām, kuru ietvaros Dienvidkorejiešu kompānijas ražojumiem ir noteikti vairāki pārdošanas ierobežojumi, ieguvēji varētu būt kanādiešu Research in Motion (RIM).

Kanādiešu bankas Scotia Capital pārstāvji nosūtījuši investoriem vēstuli, kurā pausts, ka Apple uzsāktā tiesvedība pret Samsung varētu nākt par labu BlackBerry ražotājam, kurš pēdējā laikā piedzīvojis ne tik labas dienas, raksta Fox Business.

Pēc tam, kad Apple panāca Nīderlandes tiesas lēmumu aizliegt Samsung viedtālruņu tirdzniecību vairākās Eiropas valstīs, RIM ar BlackBerry 7 varētu ieņemt Samsung vietu Eiropā, ja tiesas lēmums stāsies spēkā, uzskata bankas analītiķi, norādot, ka jau pašlaik BlackBerry Bold 9900 Eiropā ir populārāks nekā Samsung Galaxy S.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung turpina sasniegt jaunas virsotnes

Jānis Rancāns, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung aizvadītā gada pēdējā ceturksnī nopelnījusi 8,3 miljardus ASV dolāru, liecina sākotnējās Dienvidkorejas kompānijas prognozes. Ievērojamo peļņu Samsung izdevies nodrošināt pateicoties augstajiem viedtālruņu pārošanas apjomiem.

Analītiķi norāda, ka vismaz 70% no Samsung peļņas nodrošinājusi kompānijas mobilo ierīču struktūrvienība, kas izgatavo un pārdod viedtālruņus un planšetdatorus. Saskaņā ar analītiķu aplēsēm Samsung aizvadītajā ceturksnī izdevies pārdot 63 miljonus viedtālruņu.

Tāpat kā vienu no galvenajiem peļņas audzētājiem Samsung min augsto pieprasījumu pēc platekrāna displejiem, kuri tiek izmantoti daudzās mūsdienu ierīcēs. Samsung tos pārdot arī citām kompānijām, tostarp savam konkurentam Apple.

Gada griezumā Samsung peļņa aizvadītajā ceturksnī augusi par 89%. Tāpat kompānija prognozē, ka aizvadīto ceturksni tai būs izdevies noslēgt ar ienākumiem 52,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Gada griezumā ienākumi auguši par 18%. Paredzēts, ka galīgos aizvadītā ceturkšņa rezultātus Samsung atklās janvāra otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu aizliegumu

Jānis Rancāns, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzis Apple vēlas panākt astoņu Samsung viedtālruņu tirdzniecības aizliegumu ASV. Apdraudēts varētu būt arī jaunākais Samsun Galaxy S III viedtālrunis.

Apple vēlas panāt Samsung Galaxy S 4G, S2, AT&T, S2 Skyrocket, S2 T-Mobile, S2 Epic 4G, S Showcase, the Droid Charge un Prevail modeļus. Ja Apple izdosies panākt minēto ierīču tirdzniecības aizliegumu, kompānija varētu mēģināt panākt arī Samsung jaunākā Galaxy S III viedtālruņa tirdzniecības aizliegumu, citējot analītiķus, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Volstrītas eksperti norāda, ka pašlaik Apple ir visizdevīgākais brīdis, lai «dotu» galīgo triecienu Samsung. «Pierādījumi šajā lietā runā par labu Apple. Mēs paredzam lielu iespēju, ka varētu notikt vēršanās pret Samsung produktiem,» skaidroja analītiķu kompānijas Jefferies & Co pārstāvis Peters Miseks (Peter Misek).

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Papildināts - Microsoft: šis gads paies Windows un Office zīmē

Sanita Igaune, Jānis Rancāns, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft jaunākā operētājsistēma Windows 8 tirgū parādīsies šā gada oktobrī. Savukārt ierīču ražotājiem Windows 8 būs pieejama augusta pirmajā nedēļā, lai tie varētu operētājsistēmu uzstādīt datoros, planšetdatoros un viedtālruņos, pavēstījusi kompānija.

Šogad īpaša vērība tikšot pievērsta Microsoft jaunākajai operētājsistēmai Windows 8 un biroja programmatūrai Office – īpaši birojam «mākonī» - Office 365. Liels uzsvars šogad tiks veltīts arī Windows Phone 8, Windows Server 2012 un Windows Azure iespējām, jūlijā notiekošajā Microsoft Worldwide Partner konferencē Toronto akcentēja Microsoft vadītājs Stīvs Balmers.

Mēnesī kompānijas «mākoņa» spēkam pievienojas ap 1000 jaunu parteru, norādīja S. Balmers. Viņš atzina, ka pirms pāris gadiem, kad kompānija runāja par «mākoņa» iespējām, viņš bija diezgan piesardzīgs, jo pieļāva, ka daži partneri varētu tam pretoties, tomēr šobrīd var redzēt «mākoņa» spēku pilnā apmērā. Attiecībā uz Office 365 viņš solīja, ka kompānija strādās pie tā, lai šajā jomā partneriem būtu vieglāk sadarboties ar saviem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple un Microsoft noslēgušas slepenu vienošanās netiesāties par viedtālruņu patentu pārkāpumiem, pavēstījis Apple Patentu licencēšanas un stratēģijas nodaļas vadītājs Boriss Tekslers.

Kalifornijā notiekošajā tiesas prāvā starp kompānijām Samsung un Apple, kuras viena otru apsūdz patentu pārkāpumos, B. Tekslers pastāstīja, ka Apple un Microsoft noslēgušas savstarpēju patentu licencēšanas līgumu, kurā iekļauts noteikums, ka Microsoft ierīces nedrīkst izskatīties līdzīgas iPhone, vēsta Reuters.

Līdzīgu darījumu Apple piedāvājusi arī Samsung. Db.lv jau vēstīja, ka ASV tehnoloģiju kompānijas Apple dibinātājs un vadītājs Stīvs Džobss 2010. gadā ticies ar Samsung izpilddirektoriem, lai pārrunātu Galaxy viedtālruņa līdzību iPhone un aicinātu dienvidkorejiešus noslēgt licencēšanas līgumu, iepriekš sacīja B. Tekslers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iznākums tehnoloģiju kompāniju Apple un Samsung tiesas prāvā par patentu pārkāpšanu var ietekmēt ne tikai minētos tehnoloģiju milžus, bet arī atstāt iespaidu uz visu nozari, prognozē analītiķi.

Gadījumā, ja tiesvedību uzvarēs Apple, Samsung un citām kompānijām savas ierīces nāksies padarīt daudz atšķirīgākas, uzskata eksperti. Tas planšetdatoru tirgū var ienest jaunus dizaina risinājumus un inovatīvākas ierīču funkcijas, vēsta The New York Times.

«Ja Apple uzvarēs, es domāju, ka mēs tirgū pieredzēsim dizainu dažādošanos,» sacīja juridiskā biroja McAndrews, Held & Malloy pārstāvis Kristofers Karani (Christopher Carani).

Savukārt, ja tiesa izlems par labu Dienvidkorejas kompānijai Samsung, tas izraisīs pretēju efektu – tirgū, iespējams, parādīšoties milzīgs daudzums Apple ierīcēm līdzīgu viedtālruņu un planšetdatoru, prognozē pētījumu kompānijas Gartner eksperti. Tāpat tiesvadības iznākums var ietekmēt arī citas kompānijas, kas ražo ierīces, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung Galaxy Z Flip" atsauc atmiņā 20 gadus senos aizlokāmos «gliemežvākus», taču piedāvā moderna viedtelefona iespējas.

Ieilgušo "vienādo telefonu" laikmetu sapurinājis kaut kas neparasts. Līdz ar pirmajām pavasara vēsmām arī pašmāju veikalos ienācis "Samsung" šā gada jaunums – salokāmais viedtelefons "Galaxy Z Flip".

Lai arī salokāmie tālruņi pompozi tika izrādīti jau pirms gada, uz pirmajiem eksemplāriem varējām vien žēlīgi noskatīties globālajās izstādēs vai citzemju veikalos. Savukārt "Z Flip" uzreiz nonācis arī pie mums, un ir pelnījis ikviena līdzšinējās tālruņu vienveidības garlaikotā lietotāja uzmanību.

Dizains

✪✪✪✪✪✪✪✪

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Nav jābūt ekstraklases speciālistam, lai saprastu, ka "Z Flip" svarīgākā inovācija un potenciālo pircēju uzmanības piesaistītājs ir tieši ārējais izskats. To nevar gluži dēvēt par unikālu vai neredzētu. Drīzāk, labi aizmirsts vecais modernā izpildījumā. Droši vien liela daļa šo rindu lasītāju ap gadsimtu miju izmēģināja tolaik ļoti aktuālos atlokāmos mobilos telefonus. Ekrāns augšā, pogas apakšā, vēl viens maziņš displejs uz vāka. Pārlocīta šī ierīce kabatā aizņēma niecīgu vietu, taču spēja piedāvāt daudz lielāku ekrānu nekā nepārlokāmie, kuri arī tolaik bija mazi, ja salīdzinām ar šodienas milzeņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" šā gada viedtelefonu flagmaņu sērijas "Galaxy S20" dārgākais modelis "Ultra" piesaista uzmanību ar iespaidīgu 108 megapikseļu kameru un 100x tālummaiņu.

Dažus gadus it kā no malas noskatoties, kā "Huawei" «privatizē» viedtelefonu fotokameru lauciņu, "Samsung" šopavasar beidzot sagatavoja skaļu atbildi. Lielākais un dārgākais no jaunās "Galaxy S20" sērijas tālruņiem - "Ultra" – aprīkots ne vien ar uzkrītošu četru aizmugurējo kameru bloku, bet arī 100x tālummaiņu. Tā ir divreiz lielāka nekā "Huawei P30 Pro", kas pērnajā pavasarī tehnoloģiju pasaulē izpelnījās ovācijas un pat tika nodēvēts par «labāko spiegu telefonu».

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

"Ultra" ir jaunpienācējs "Galaxy S" saimē. Vēl nebijām apraduši ar domu, ka flagmanis sadalīts divos atzaros – parastajā un lielākajā jeb "Plus" versijā, kad sērijai pievienojās trešais brālis "Ultra". Kā var noprast pēc nosaukuma, gradācijas skalā šis ieņem augstāko pakāpienu. Tas ir lielāks par abiem pārējiem, ar 6,9 collu Dynamic AMOLED displeju un ar jau minēto simtkārtīgo tālummaiņu, kāda abiem pārējiem nav tikusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Eiropā līdz šim nav reģistrēti starpgadījumi ar Note7 ierīcēm, Samsung aicina visus Galaxy Note7 lietotājus Baltijas valstīs ierīces izslēgt un tiklīdz iespējams nodot atpakaļ iegādes vietā, kamēr tiek gaidīti jaunie Note7 pašreizējo nomaiņai.

Samsung ir veicis plašus piesardzības pasākumus, tai skaitā apturot Galaxy Note7 pārdošanu. Tāpat izveidota īpaša Note7 nomaiņas programma http://www.samsung.com/lv/note7exchange/ ar mērķi apmainīt visas pie patērētājiem esošās ierīces caur partneru veikaliem un Samsung servisa centriem.

«Iesakām klientiem neuzņemties nevajadzīgu risku. Lūdzam lietotājus izslēgt savas Galaxy Note7 ierīces un apmainīt tās, cik drīz vien iespējams,» aicina Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Māris Ķikāns. «Mēs operatīvi veicam rezerves ierīču piegādi, lai ar nomaiņas programmu tās sasniegtu klientus iespējami ērtākajā veidā,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāvošanās starp abiem sāncenšiem iet vaļā vairākos kontinentos, tomēr tieši principiālā saķeršanās uz Kalifornijas tiesas skatuves starp amerikāņu un dienvidkorejiešu kompānijām rādīs, vai Apple argumenti ir spēcīgāki par Samsung loģiku un noteiks globālā cīniņa turpmāko gaitu un stratēģiju.

Ja Apple pierādīs savu, korejiešiem draud 2,5 miljardu dolāru sods un to Galaxy viedtālruņu un planšetdatoru izmešana no ASV tirgus. Prāva Sanhosē apgabaltiesā sākas šonedēļ. Tā paredzamais ilgums ir četras nedēļas.

Abi strīdnieki apelē pie augstām sfērām, kas iezīmē arī sava veida Rietumu un Austrumu atšķirības. Tā Apple piesauc Rietumos valdošo privātīpašuma svētumu, bet Samsung biedē, ka tai nelabvēlīgs lēmums reizē būs arī spriedums augsto tehnoloģiju inovācijām vispār, proti, primārais ir izaugsme.

Abu pušu tiesai iesniegtos argumentus The New York Times summē sekojoši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Microsoft pirks Nokia mobilo telefonu biznesu

Gunta Kursiša, Jānis Šķupelis, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Tāpat Microsoft pavēstījusi, ka grasās iegūt Nokia patentu licenci, kā arī iegādāties Somijas kompānijas karšu pakalpojumu. Nokia patentu iegāde Microsoft izmaksās 1,65 miljardus eiro. Tādējādi kopējais Microsoft un Nokia darījums būs 5,44 miljardu eiro apjomā, un paredzēts, ka tas tiks noslēgts 2014. gada pirmajā ceturksnī.

Par vērienīgajām izmaiņām kompānijā paziņots mazāk nekā divas nedēļas pēc tam, kad Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Balmer) pavēstīja par došanos pensijā.

Komentāri

Pievienot komentāru