Tehnoloģijas

Rīgas karte: paziņojums par e-talona drošības problēmu ir pilnīgs murgs

Lelde Petrāne, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā piecus gadus pēc Rīgas Satiksmes sabiedriskā transporta biļešu sistēmas E-talons ieviešanas tajā pamanīta drošības ievainojamība, liecina šorīt medijiem izsūtīts paziņojums. Taču SIA Rīgas karte vadītājs Aleksandrs Brandavs biznesa portālam db.lv, komentējot šo informāciju, sacīja, ka tas esot «pilnīgs murgs».

Kā teikts paziņojumā, pateicoties šai ievainojamībai esot iespējams ar vienu vienīgu «dzelteno» papīra e-talonu braukt bezgalīgu skaitu reižu. «Viss, kas nepieciešams, lai izmantotu atklāto drošības ievainojamību, esot viedtelefons ar NFC iekārtu, kas mūsdienās nav retums, kā arī internetā par padsmit eiro iegādājama Ķīnā ražota klonēšanas karte.»

Savukārt, A. Brandavs uzsvēra, ka sistēmā šādas darbības būšot uzreiz redzamas un tikšot bloķētas, tādēļ šādas aktivitātes esot vērtējamas kā bezjēdzīgas. Turklāt viņš arī apšauba, ka paziņojumā minētais patiešām esot tehniski iespējams. «Katru gadu parādās šādi gudrinieki, īpaši izteikti tas bija pašā sākumā, kad visa Rīga hakerēja,» sacīja A. Brandavs.

Paziņojumu par E-talona ievainojamību parakstījis IT drošības uzņēmums possible.lv, kas veicot IT sistēmu drošības pārbaudes un drošības incidentu izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru