Citas ziņas

Saistībā ar vērienīgo atmazgāšanas shēmu aizturētais vīrietis pieteicies šovam Pimp My Ride

Guna Gleizde, Db, 15.08.2008

Jaunākais izdevums

Saistībā ar naudas atmazgāšanas grupējumu, kura darbība tika pārtraukta šonedēļ, aizturētais fiktīvo uzņēmumu dibinātājs pieteicies MTV šovam Pimp My Ride (Uzķīlē manu vāģi).

Kā savu darbavietu viņš norādījis SIA Kolton , kurā saskaņā ar Lursoft datiem viņš ir valdes priekšsēdētājs. Šovam uzķīlēšanai viņš pieteicis 1979. gadā ražotu Ford Capri.

Db.lv jau ziņoja, ka vakar, vēlu vakarā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) masu medijiem izplatīja paziņojumu, kurā informēja par trešdien un ceturtdien īstenotiem pasākumiem, kuru rezultātā tika apturēts naudas atmazgāšanas grupējums. Šajā shēmā tika legalizēti Latvijas uzņēmēju nelikumīgi iegūtie līdzekļi, tomēr grupējums bija uzsācis pārrunas arī par kādā citā Eiropas Savienības valstī noziedzīgā ceļā iegūtu 50 milj. EUR atmazgāšanu šajā Latvijas shēmā. Pagaidām VID Finanšu policija turpina izmeklēšanu un neizpauž to, ar kādas valsts kolēģiem Latvijas grupējums plānoja sadarboties.

VID informē, ka viens no grupējuma dalībniekiem bijis kāds Pēteris K., kurš bijis saistīts ar 144 fiktīvu uzņēmumu reģistrāciju.

Šī gada aprīlī VID informēja par cita grupējuma darbības apturēšanu. Šajā shēmā tika atmazgāti 1.56 milj. Ls. Arī tajā tika izmantoti vairāki fiktīvi uzņēmumi, starp tiem arī SIA Klest Ltd un SIA Kurzak. Abiem uzņēmumiem dažādos laika posmos īpašniece bija bijusi Ziedīte Preimane, bet vienu no tiem bija dibinājis Pēteris Kalvišķis. Saskaņā ar Lursoft datiem P.Kalvišķis dažādos laika posmos bijis 143 uzņēmumu īpašnieks vai līdzīpašnieks, kā arī atradies 61 firmas valdēs.

VID informē, ka saistībā ar šonedēļ apturēto grupējumu aizturētais Pēteris K. Piedalījies vismaz 144 uzņēmumu reģistrācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Divus mēnešus ieputinātā automašīnā izdzīvojušais: es nemaz negribēju, lai mani izglābj

Gunta Kursiša, 22.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrs, kurš pagājušajā ziemā divus mēnešus bez ūdens un ēdiena automašīnā izdzīvoja divus mēnešus, gadu pēc viņa «izglābšanas» pavēstījis, ka patiesībā tas bijis lieliski pavadīts laiks un ka viņš nemaz nav vēlējies, lai viņu kāds atrod un izglābj, vēsta thelocal.se.

Gadu pēc 45 gadus vecā vīrieša atrašanas ieputinātā automašīnā netālu no Ūmeo pilsētas Zviedrijas Ziemeļaustrumos viņš piekritis intervijai. Jau rakstīts, ka vīrietis ieputināts automašīnā atradies divus mēnešus – no decembra līdz februārim, un viņu automašīnā, kas apstājusies uz meža ceļa, atraduši sniega motociklu vadītāji.

«Es gribēju pārziemot kā lācis,» norādīja vīrietis. Viņa piedzīvojums esot sācies 2011. gada rudenī, kad, vēloties pārmaiņas dzīvē, viņš esot pārcēlies uz Zviedrijas ziemeļdaļas pilsētu Ūmeo. Tomēr vīrietim nav izdevies nedz atrast mājvietu, nedz darbu. Tuvojoties Ziemassvētkiem, viņš nolēma tos svinēt, pavadot laiku mežā. «Es gribēju rast mieru,» Zviedrijas laikrakstam stāstīja vīrietis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiztur vīrieti, kas krāpies ar ugunsdzēsības aparātu tehnisko pārbaužu veikšanu

Jānis Rancāns, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki 2011. gada 10. jūnijā Rīgā, kādā Ķengaraga autoservisā aizturēja 1970. gadā dzimušu vīrieti, kurš veica krāpnieciskas darbības, piedāvājot veikt ugunsdzēsības aparātu ikgadējo tehnisko pārbaudi, kā apliecinājumu uzlīmējot attiecīgu uzlīmi.

Faktiski aizturētais vīrietis nekādu ugunsdzēsības aparātu tehniskā stāvokļa pārbaudi neveica, bet, iznesot ugunsdzēsības aparātus no servisa teritorijas, šiem aparātiem uzlīmēja viltotas uzlīmes par pārbaudes veikšanu.

Aizturētais vīrietis nekad nav strādājis uzņēmumā, kas Latvijā piedāvā ugunsdzēsības aparātu tehniskā stāvokļa pārbaužu pakalpojumus, bet attiecīgās uzlīmes ar logo viltojis.

Viltotās uzlīmes var vizuāli atšķirt pēc uzlīmes aizsardzībai paredzētās hologrammas, kuras aizturētais vīrietis pats pārlīmēja no vecajām tehnisko apkopju uzlīmēm, vai arī hologrammas vietā līmējis pavirši izgrieztas līdzīgas folija formas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interesenti no visas pasaules tiek aicināti pieteikt savu dalību jaunam realitātes šovam Alluvial TV, kuras ietvaros desmit komandas dosies uz Amazones džungļiem zelta un dimantu meklējumos.

Adventure Reality Television veidotais realitātes šovs, kura uzvarošā komanda balvā saņems vienu miljonu ASV dolāru, ilgs 30 dienas. To laikā 10 komandas (katrā komandā pa diviem cilvēkiem) dosies uz Amazones džungļiem, lai meklētu dārgumus – dimantus un zeltu. Komandām būs ne vien jāsacenšas ar pārējām komandām, bet arī jādodas dažādos bīstamos uzdevumos, piemēram, jānirst ūdeņos, kuros mitinās piranjas un krokodili.

Katrs šovam apstiprinātais dalībnieks saņems 10 tūkst. ASV dolāru, kā arī bezmaksas apmācību zelta dimantu meklēšanai.

Lai pieteiktu savu dalību šovam ir augšupjāielādē komandas (divu cilvēku) vai individuāls video. No tiem tiks atlasīti 1 000 pieteikumi, no kuriem tālāk balsošanas kārtībā tiks noteikti 200 labākie, kas, savukārt, piedalīsies dalībnieku atlases finālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nežēlīga slepkavība veikalā Āgenskalnā, policija aizturējusi 50 gadus vecu vīrieti

Lelde Petrāne, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdienas naktī Āgenskalnā kādā veikalā iegājis vīrietis un ar pieciem šāvieniem nogalinājis apsargu un smagi ievainojis veikala pārdevēju, vēlāk vīrietis veicis apšaudi citā veikalā, kur ticis aizturēts, informē policija.

Sestdien, 8.martā pulksten 1.20 naktī policija saņēmusi izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti mobilizēja policijas ekipāžas un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti uzsāka personas meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs. Aizturēšanas brīdī vīrietis bija aptuveni divu promiļu reibumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija ceturtdien Rīgā un Madonā veikusi 17 kratīšanas, atklājot un apturot šogad pirmo naudas atmazgāšanas grupējumu.

Kriminālprocesa ietvaros šobrīd piecām personām piemērots aizdomās turamās personas statuss un shēmas organizators aizturēts.

Kā informē VID Komunikācijas daļa, kratīšanu laikā izņemta skaidra nauda 86 tūkst. EUR, kā arī divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, uz kuriem to turētāji nevarēja uzrādīt atļaujas. Šobrīd apturētas norēķinu operācijas deviņu uzņēmumu norēķinu kontos, bet iesaldēto līdzekļu apjoms vēl tiek precizēts.

VID pārstāvji norāda, ka, salīdzinot ar citām VID Finanšu policijas pārvaldes atklātajām naudas atmazgāšanas shēmām, šī shēma vērtējama kā relatīvi vienkārša, jo pārsvarā gadījumos darījumi tika veikti «pa tiešo» ar fiktīviem uzņēmumiem un nauda no kontiem tika noņemta tepat Latvijā, nevis ārvalstīs kā atsevišķās citās shēmās. Tādējādi uzņēmumiem – patiesajiem labuma guvējiem, kas veic reālu saimniecisko darbību un kas izmantojuši šī organizētā grupējuma pakalpojumus, šobrīd ir praktiski neizbēgams risks nonākt pastiprinātā VID redzeslokā. Šādā gadījumā šiem patiesajiem labuma guvējiem visbiežāk seko nodokļu uzrēķins un ievērojamas soda naudas par priekšnodokļa atskaitīšanu par fiktīviem un faktiski nenotikušiem darījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Nekustamā īpašuma darījumu krēslas zona – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija

Paulis Iļjenkovs, Finanšu izlūkošanas dienesta Stratēģiskās analīzes nodaļas vadītājs, 04.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēdz teikt: mans nams – mana stiprā pils, bet ne vienmēr tas ir neieņemams cietoksnis, un bieži vien pats īpašnieks labprātīgi atver vārtus cilvēkiem ar netīriem nodomiem. 2021. gadā ar tiesas spriedumu par noziedzīgi iegūtiem ir atzīti 32 nekustamie īpašumi.

Seši no tiem atgriezti cietušajiem, 26 – konfiscēti par labu valstij. Tā kā Latvijas likumdošana paredz, ka katrs var brīvi izvēlēties, kādā formātā un veidā sagatavot darījuma dokumentus nekustamo īpašumu darījumiem, faktiski Latvijā ir iespējams iegādāties nekustamo īpašumu, nevienam Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektam nepārbaudot, vai darījumā nenotiek naudas atmazgāšana.

Pašdarbība darījumos ar nekustamo īpašumu rada ne tikai krāpšanas, bet arī naudas atmazgāšanas jeb noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas risku. Naudas atmazgāšana – tā ir negodīgā ceļā iegūtu līdzekļu un mantas pārnešana citās vērtībās, lai tos padarītu šķietami legālus. Nekustamais īpašums jau izsenis ir bijis ļoti ērts naudas atmazgāšanas veids. Lai šādus riskus novērstu, bankām, notāriem, advokātiem un finanšu iestādēm ir pienākums uzraudzīt savu klientu darbības, pārliecināties par darījuma ekonomisko pamatojumu un pārbaudīt tajā iesaistīto līdzekļu izcelsmi. Problēma ir tā, ka Latvijā nav obligāti jāvēršas pie kādas no šīm institūcijām, lai īstenotu darījumu – pietiek ar pašrocīgi sastādītu un parakstītu līgumu. Tāpēc var gadīties, ka ne banka, ne advokāts, ne notārs nav iesaistīts darījumā un maksājums notiek, piemēram, starp divām Krievijas bankām, jo viens draugs pārdod otram savu vasarnīcu. Tādā gadījumā Latvijas finanšu iestādēm pat nav iespējas pārbaudīt līdzekļu izcelsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Bijušie TransferWise darbinieki izveido jaunuzņēmumu Salv

Anda Asere, 03.12.2019

Salv dibinātāji Sergejs Rumjancevs (Sergei Rumjantsev), Tāvi Tamkivi (Taavi Tamkivi) un Džefs Maklelands (Jeff McClelland).

Foto: Jake Farra

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas naudas atmazgāšanas novēršanas tehnoloģiju jaunuzņēmums "Salv" sola desmitreiz efektīvāku palīdzību naudas atmazgāšanas novēršanā.

Naudas atmazgāšanas novēršanas (AML) jaunuzņēmums "Salv" šodien paziņoja par divu miljonu dolāru investīciju piesaisti. Investīciju raundu vada "Fly Ventures" kopā ar "Passion Capital" un "Seedcamp". Tāpat uzņēmumu atbalsta eņģeļinvestori - "Twilio" galvenais tehniskais direktors Ots Kaukvers (Ott Kaukver) un bijušais Igaunijas valsts informācijas tehnoloģiju vadītājs Tāvi Kotka (Taavi Kotka).

Naudas atmazgāšanas apmērs pasaulē gadā ir viens līdz divi triljoni dolāru, liecina Apvienoto Nāciju organizācijas Narkotiku un noziegumu biroja dati. "Salv" vēlas palīdzēt cīnīties ar to. Uzņēmuma līdzdibinātājs Tāvi Tamkivi (Taavi Tamkivi) norāda, ka atbilstība dažādām prasībām ir svarīga, bet ar to nepietiek, lai apkarotu noziegumus. "Bankas iegulda arvien vairāk resursu naudas atmazgāšanas novēršanai, bet reāls progress nenotiek. Pat, ja banka 100% izpilda noteikumus, ar to nepietiek. Par spīti kompleksajiem noteikumiem un procedūrām nauda tāpat tiek atmazgāta un sliktie puiši vienmēr ir soli priekšā. Mēs izveidojām "Salv", lai padarītu finanšu iestādes gudrākas noziegumu atklāšanā, nebojājot reālo klientu pieredzi. Parasti naudas atmazgāšana ir saistīta ar nopietnām, liela mēroga kriminālām darbībām sākot ar narkotiku kontrabandas līdz ieroču tirdzniecībai un terorismam. Ja mēs varam apturēt naudas atmazgāšanu, mēs sitīsim noziedzniekiem tur, kur viņiem sāp visvairāk, un padarīsim pasauli drošāku," viņš uzsver.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien apturēta līdz šim vērienīgākās naudas legalizēšanas shēmas darbība, operācijā iesaistīta arī Valsts policijas pretterorisma vienība Omega.

Caur šo shēmu 2008. un 2009. gadā legalizēti vairāki desmiti miljonu latu, tomēr Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagaidām neatklāj precīzas summas vai iesaistīto cilvēku un uzņēmumu vārdus.

VID informē, ka shēmas darbību nodrošināja trīs savstarpēji saistīti noziedzīgi grupējumi, kuros kopumā darbojušās 25 personas. Katrai no tām šajos grupējumos bijusi sava loma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija aiztur ar ieroča maketu bruņojušos stopotāju

Lelde Petrāne, 17.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, Cēsu iecirkņa darbinieki aizturējuši kādu 25 gadus vecu vīrieti, kurš, izmantojot automāta maketu, mēģināja ar stopiem nokļūt līdz Rīgai. Taču, pateicoties iedzīvotāju modrībai un policijas ātrai reaģēšanai, vīrietis nepilnas pusstundas laikā tika aizturēts Siguldā, informē Valsts policija.

Vakar no rīta Cēsu iecirknī tika saņemta informācija no kādas autovadītājas, ka uz ceļa Rīga - Veclaicene - Igaunijas robeža, ceļa posmā no Bērzkroga līdz Ieriķiem kāds vīrietis, turot rokās šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, pārvietojas pa ceļa nomali un cenšas apturēt kādu no garāmbraucošajiem transportlīdzekļiem. Pēc informācijas saņemšanas uz norādīto ceļa posmu nekavējoties devās policijas ekipāža. Īsi pēc pirmā zvana policijā tika saņemta jauna informācija, ka, iespējams, tas pats vīrietis ir iekāpis sabiedriskajā transportlīdzeklī - autobusā, kas devās no Cēsīm uz Rīgu, un draudējis vadītājam ar ierocim līdzīgu priekšmetu. Kā vēlāk policija noskaidroja, vīrietis bija piedraudējis autobusa vadītājam un prasījis viņu nogādāt Rīgā, taču autobusa vadītājs atteicās pakļauties, kā rezultātā starp abiem izcēlās strīds un autobusa vadītājs guva galvas traumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas izmeklētājs informējis Igaunijas "Swedbank", ka banka tiek turēta aizdomās par naudas atmazgāšanu laika posmā no 2014.līdz 2016.gadam, paziņojusi Igaunijas "Swedbank" mātesbanka Zviedrijas "Swedbank".

Kriminālizmeklēšana balstīta Igaunijas Finanšu inspekcijas 2019.gadā veiktā izmeklēšanā, kuras noslēgumā 2020.gada martā tika publicēts ziņojums par trūkumiem Igaunijas "Swedbank" naudas atmazgāšanas novēršanas procedūrās, informēja mātesbanka.

15.martā Zviedrijas banka paziņoja, ka tās meitasuzņēmumam Igaunijā noteikts aizdomās turētā statuss izmeklēšanā par naudas atmazgāšanu un izmeklēšanā tiks noskaidrots, vai "Swedbank" ir notikusi naudas atmazgāšana vai jebkāda cita krimināli sodāma darbība.

"Swedbank" apliecināja, ka sadarbojas ar varasiestādēm un sniedz visu informāciju, kas ir tās rīcībā par izmeklēšanas gaitā aplūkotajiem notikumiem.

Jau ziņots, ka 2019.gada jūlijā Igaunijas ģenerālprokuratūra un Centrālā kriminālpolicija sāka kriminālprocesu saistībā ar "Swedbank", lai izmeklētu iespējamus naudas atmazgāšanas gadījumus caur banku 2011.-2017.gadā, kā arī iespējamu nepareizas informācijas iesniegšanu finanšu sektora regulatoram.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Shēmojot iegūto mēģinās piedzīt

Guna Gleizde, Db, 11.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēršas ne tikai pret shēmu organizatoriem, bet arī shēmu klientiem. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija aprēķinājusi pērn atklāto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas shēmu «pakalpojumu» izmantotāju valstij nodarītos zaudējumus un plāno vērsties ne tikai pret shēmu organizētājiem, bet arī to klientiem.

Pēc tam, kad atklātībā izskanēja ziņas par šiem Finanšu policijas aprēķiniem, NASDAQ OMX Riga valde nolēma nekavējoties apturēt tirdzniecību ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām, bet Ditton biržai atbildēja, norādot, ka uzņēmuma rīcībā nav «oficiālu pretenziju no Valsts ieņēmumu dienesta par nodokļu nomaksu vai papildu nodokļu aprēķināšanu».

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

50 miljonu eiro legalizētājs jau iepriekš iekritis par līdzīgu pārkāpumu

Guna Gleizde, Db, 15.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no personām, kas aizturētas saistībā ar plāniem atmazgāt 50 milj. EUR, jau iepriekš nonākusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) redzeslokā, toreiz – saistībā ar 1.56 milj. Ls legalizēšanu.

Vakar, vēlu vakarā, VID masu medijiem izplatīja paziņojumu, kurā informēja par trešdien un ceturtdien īstenotiem pasākumiem, kuru rezultātā tika apturēts naudas atmazgāšanas grupējums. Šajā shēmā tika legalizēti Latvijas uzņēmēju nelikumīgi iegūtie līdzekļi, tomēr grupējums bija uzsācis pārrunas arī par kādā citā Eiropas Savienības valstī noziedzīgā ceļā iegūtu 50 milj. EUR atmazgāšanu šajā Latvijas shēmā. Pagaidām FP turpina izmeklēšanu un neizpauž to, ar kādas valsts ”kolēģiem” Latvijas grupējums plānoja sadarboties.

VID informē, ka viens no grupējuma dalībniekiem bijis kāds Pēteris K., kurš bijis saistīts ar 144 fiktīvu uzņēmumu reģistrāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd nav iespējas no Rīgas budžeta ieguldīt stāvparku (Park&Ride) projektos, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam Baltic Business Service teica Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš uzsvēra, ka Park&Ride projekti Rīgā attīstīsies tad, kad izdosies piesaistīt privātus partnerus, kas būs gatavi šādus parkus būvēt uz tiem zemesgabaliem, kurus Rīgas dome gatava piedāvāt. «Šobrīd neredzu iespēju no pilsētas budžeta ieguldīt Park&Ride projektos, kas gan, protams, ir svarīgi, taču būtiskāk ir savest kārtībā teritorijas pie skolām, runājot par sporta infrastruktūru, sporta zālēm, ēdnīcām vai vienkārši fasāžu siltināšanu,» atzina Ušakovs, piebilstot, ka autostāvvietas ir jābūvē privātiem uzņēmējiem sadarbībā ar pilsētu, izmantojot pilsētai piederošus zemesgabalus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspedīcija mežā ar nakšņošanu zaru būdā, skijorings aiz zirga vai pastaiga ar lamām – šādas un citas atpūtas iespējas baudāmas ziemā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ziema Latvijā vēl nav iestājusies, tomēr uzņēmumi, kas piedāvā izklaides un aktīvās atpūtas iespējas gada aukstajos mēnešos, jau ir gatavi uzņemt viesus, piedāvājot gan iepriekšējos gados pārbaudītas izklaides iespējas, gan jaunumus. Konkurences apstākļos ir jāspēj būt interesantiem katru gadu no jauna. DB uzrunātie uzņēmumu pārstāvji teic, ka ziema nav klusais periods, taču šis gada posms nav tik ienesīgs kā pavasaris, vasara un rudens sākums.

Ādažu novadā, Alderu ciemā, Adventure Ride zirgu stallis ziemas sezonā piedāvā zirgu skijoringu, izbraucienus kamanās, kā arī izjādes un jāšanas apmācību. Tā ir pieprasīta visu gadu, jo turpat atrodas manēža. Protams, ziemā cilvēki priekšroku dodot izjādēm sniegotā mežā. «Zirgu skijorings jeb braukšana aiz skrienoša zirga ar slēpēm kā disciplīna bija iekļauta jau 1928. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Tā ir populāra izklaide ziemeļvalstīs, bet Latvijā mēs to aizsākām 2011. gadā. Ar zirgu skijoringu radījām pieprasījumu iepriekš tirgū nepiedāvātam produktam,» stāsta SIA Adventure Ride valdes loceklis Ričards Fomrats. Šī izklaide aizraujot tos, kuriem tīk ātrums un neliela adrenalīna deva. Skijorings šī sporta veida tradicionālajā izpratnē, kad slēpotāju velk motocikls vai motorkamanas, Latvijā ir pazīstams jau vairākus gadu desmitus. Vēl aizvien ik gadu ziemā tiek organizētas sacensības, Latvijas čempionāts, netrūkst arī entuziastu, kas traukšanos uz slēpēm aiz motocikla organizē paši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā darbu sākusi pirmā park&ride autostāvvieta.

(Papildināts viss teksts.)

Šodien Ulbrokas ielā tika atklāts pirmais stāvparks jeb P&R autostāvvieta Rīgā. Tā sauktā park&ride sistēma paredz, ka Rīgas viesi un tās iedzīvotāji savas automašīnas varēs novietot apsargājamā autostāvvietā un tālāk doties ar sabiedrisko transportu.

«Šis ir tikai pirmais solis. Ir plānots, ka līdzīga autostāvvieta tiks izbūvēta pie tirdzniecības centra Dole. Mūsu mērķis, ieviešot park&ride stāvparkus, ir mazināt sastrēgumus pilsētā un sabiedrisko transportu padarīt par prioritāru,» norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Stāvparka izmantošana būs bez maksas, ja sabiedriskajā transportā ar e- talonu dienas laikā tiks veiktas vismaz divas braucienu reģistrācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms tam dzinies pakaļ slepkavām un pedofiliem, Guntis Bojārs aiz muguras atstājis darbu avīzē Diena un atvēris savu interneta portālu. Portālu – sievietēm. Viņa grāmata Zīda čūska pagājušā gada nogalē bija desmit pirktāko vidū – blakus bestselleriem un klasiķiem.

picturegallery.fc9feedc-b2ec-408d-9dba-595d1c0b8990

"..zini, Žak, viņš atkal man zvanīja un taujāja, vai es neesot Žoržs ..un zini, man beidzot bija gana, es viņam pateicu to, ko viņš ik reizes tik ļoti no manis gaidīja ..jā, es esmu Žoržs, un es regulāri guļu ar jūsu sievu, un vismaz kādam taču ir ar viņu jāguļ.."

Grāmata ir ļoti personiska... Aizvēru to un domāju – kāpēc tu to darīji – vai tam vajadzīga drosme, izmisums, mazohisms?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītu mājokļa iegādei ekonomiskā krīzē bankas neatsaka, bet noteikumi ir nepievilcīgi un bankas nesteidz piesaistīt jaunus klientus. Situācijai ekonomikā kļūstot smagākai, Db veica eksperimentu, lai pārliecinātos, vai un uz kādiem noteikumiem var tikt pie kredīta nekustamā īpašuma iegādei.

Db jau iepriekš (20.11.) ziņoja, ka arī uzņēmumiem ir sarežģīti saņemt kredītus. Problēmas tas rada tiem, kam banku dēļ var nākties atteikties no Eiropas projektu īstenošanas.

Strādā ar esošajiem

Banku kredītspeciālisti tika apmeklēti novembrī, pirmās tikšanās bija īsi pirms valdības 8. novembra lēmuma par Parex bankas pārņemšanu, par 2 Ls nopērkot 51 % bankas akciju. Pirms šī lēmuma bankas bija atsaucīgākas pret potenciālo kredītņēmēju, piemēram, uz izdevīgākiem nosacījumiem piedāvājot iegādāties īpašumus, kas pieder personām, kuras nepilda saistības ar kredītiestādi. Tuvojoties novembra beigām un situācijai ekonomikā kļūstot sarežģītākai, sarunas ar kredītspeciālistiem kļuva īsākas un formālākas, neiedziļinoties, cik lieli ir potenciālā kredītņēmēja ienākumi, kāda ir kredītvēsture, liecina Db novērojumi. Neoficiāli banku speciālisti atzīst, ka šobrīd viņus īpaši neinteresē jaunu klientu piesaiste un akcents tiek likts uz darbu ar esošajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Valsts policija par krāpšanu aizturējusi vīrieti un aicina atsaukties cietušos

Lelde Petrāne, 21.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš iedzīvotājiem solījis viņu īpašumā ierīkot ūdens spici, taču pēc tam, kad saņēmis naudu, nav pildījis solījumu. Policija aicina atsaukties cietušos.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par kādu vīrieti, kurš iedzīvotājiem viņu īpašumā bija solījis ierīkot ūdens spici. Vīrietis par plānoto darbu saņēmis naudu, taču nav izpildījis solīto. Policijas rīcībā ir informācija, ka vīrietis šādā veidā apkrāpis vismaz sešas personas gan Jūrmalas, gan Saulkrastu iecirkņu apkalpojamajās teritorijās.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota vīrieša personība un vakar, 20.janvārī, Jūrmalas iecirkņa policisti viņu aizturēja. Aizturētais ir kāds 1983. gadā dzimis vīrietis. Pret aizturēto šobrīd ir uzsākti kriminālprocesi par krāpšanu. Šādam noziegumam likumā paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SVF lūgts izvērtēt Baltijas valstu reģiona naudas atmazgāšanas novēršanu

LETA--BNS, 10.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) lūgts veikt neatkarīgu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona naudas atmazgāšanas novēršanas izvērtējumu, trešdien paziņojis Lietuvas Bankas valdes loceklis Marjus Jurgils, norādot, ka tā ir reģiona valstu kopīga iniciatīva.

«Tiks veikts reģionālās naudas atmazgāšanas novēršanas izvērtējums. Neatkarīgs - mēs uzskatām, ka SVF ir neatkarīgs, viņi šo izvērtējumu veiks, un, cerams, pavilks svītru, paziņojot, ka viss izvērtēts līdz galam,» viņš sacījis, runājot Seima Budžeta un finanšu komitejā.

SVF izvērtējuma rezultāti varētu būt gaidāmi nākamgad. Pēc Jurgila teiktā, šim pētījumam būtu jānoskaidro, vai valstīm šai jomā vēl palikušas vājās vietas, kurām jāpievērš uzmanība, vai arī viss jau ir atklāts un tagad var ķerties pie veselīgas finanšu sistēmas veidošanas.

Viņš norādījis, ka pagaidām nav iespējams pateikt, cik Lietuvas Bankai izmaksās šis pētījums, kuru finansēs visas valstis, kas tajā piedalās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 29. augustā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki kopā ar reģionālo iestāžu kinologiem aizturēja kādu Latvijas Republikas pilsoni, kurš no Lietuvas Latvijā mēģināja ievest vairāk kā vienu kilogramu marihuānas.

Minētā persona, braucot ar automašīnu, šķērsoja Latvijas robežu Meitenes robežkontroles punktā, kur viņu apturēja VID Mobilo vienību darbinieki muitas kontroles veikšanai. Kontroles laikā automašīnas salonā esošas žaketes kabatā atrada polietilēna maisiņu ar marihuānu. Pēc šī atraduma VID darbinieki pieņēma lēmumu nogādāt automašīnu Rīgas brīvostas teritorijā, lai veiktu padziļinātu pārbaudi, automašīnu demontējot. Demontāžas laikā zem automašīnas priekšējo riteņu arkas plastmasa aizsargiem atrada sešas ar marihuānu pildītas cilindrveida briketes, kuras bija iepakotas polietilēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanām saistībā ar auto riepu piegādi un pirkšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis pārdošanas pakalpojumus piedāvājis mājaslapā ksriepas.lv, bet kā pircējs uzdevies par Lietuvas uzņēmuma UAB Sentauras pārstāvi. Policija aicina atsaukties cietušos.

Šī gada 6. aprīlī Rīgas reģiona Kriminālpolicija aizdomās par krāpšanu aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais vīrietis bija izveidojis mājas lapu ksriepas.lv, kurā piedāvāja klientiem iegādāties auto riepas. Pērkot auto riepas, no klientiem pieprasīta priekšapmaksa, kas bija jāpārskaita uz fiktīva uzņēmuma SIA Autopartners kontu. Pēc priekšapmaksas saņemšanas vairākos gadījumos klientiem solītā prece netika piegādāta, kā arī netika atgriezta samaksātā nauda.

Tāpat policijai zināms, ka vīrietis apmeklējis auto tirdzniecības vietas Latvijā, kur norādījis, ka pārstāv Lietuvas uzņēmumu UAB Sentauras. Izmantojot viltotu uzņēmuma zīmogu, vīrietis iegādājās riepas, kurām netika piemērots pievienotās vērtības nodoklis. Arī te vairākos gadījumos vīrietis apmaksu par riepām neveica, kā arī Latvijas uzņēmumiem nācās pievienotās vērtības nodokli samaksāt viņa vietā, jo riepas netika izvestas ārpus Latvijas Republikas, bet tika realizētas Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aptur nelegālu preču realizācijas tīklu un «privāta benzīntanka» darbību; iesaistīts arī policijas darbinieks

Dienas Bizness, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki Madonā un tās apkārtnē vairākās adresēs izņēmusi lielu daudzumu akcīzes preču, to skaitā 13 tūkst. litru dīzeļdegvielas, 205 litri alkoholisko dzērienu un 925,2 tūkst. cigarešu. Šo preču kopējā vērtība ir vairāk nekā 56 tūkstoši latu.

Kā informē Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore Inga Randare, 13. martā Sauleskalnā autoceļa Madona-Pļaviņas desmitajā kilometrā apturēta automašīna Volkswagen Transporter. Automašīnas apskates laikā konstatēts, ka tajā nelikumīgi tiek pārvadātas cigaretes (paciņas nav marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām), kā arī automašīnā atradies nelikumīgs alkohols. Automašīnas pārmeklēšanas un tiesas sankcionētas kratīšanas laikā, kas veikta divu aizturēto Madonas iedzīvotāju (1966. un 1963. gadā dzimuši vīrieši) dzīvesvietās, kopā atrastas un izņemtas 40 640 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām un 29 litri alkohola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bijušo Swedbank vadītāju apsūdz krāpšanā un tirgus manipulēšanā

LETA--REUTERS/POLITICO, 05.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Swedbank" grupas bijušajai vadītājai Birgitai Bonnesenai izvirzītas kriminālapsūdzības krāpšanā un tirgus manipulēšanā saistībā ar viņas komentāriem par aizdomām par naudas atmazgāšanu "Swedbank" meitasbankā Igaunijā, otrdien paziņoja Zviedrijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Apsūdzības ir saistītas ar Bonnesenas izteikumiem 2018. un 2019.gadā, kad mediji ziņoja par aizdomām, ka Igaunijas "Swedbank" notiek naudas atmazgāšana, savukārt Bonnesena žurnālistiem un investoriem teica, ka bankā tiek veikti kontroles pasākumi, lai naudas atmazgāšanu nepieļautu.

"Noziegums ir tāds, ka bijusī bankas vadītāja tīši vai nopietnas nolaidības dēļ izplatīja maldinošu informāciju sabiedrībai vai uzņēmuma akcionāriem par bankas veiktajiem pasākumiem, lai novērstu un atklātu naudas atmazgāšanu, izvairītos no tās un ziņotu par aizdomām par naudas atmazgāšanu Igaunijas "Swedbank"," norādījis Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes galvenais prokurors Tomass Langrots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noķerti 8 miljonu latu atmazgātāji

Jānis Lasmanis, 09.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests apturējis grupējuma darbību, kas nodarbojās ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Sākotnējie aprēķina liecina, ka grupējums atmazgājis aptuveni 7.9 miljonus latu.

VID šā gada 2. un 3. septembrī veica vairākas kratīšanas Rīgā un Cēsīs, kuru laikā pie abiem nelegālo shēmu organizatoriem- Pāvela un Ivara, atrada un izņēma 12 uzņēmumu grāmatvedības dokumentus, zīmogus un citus rekvizītus.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas shēmās nereti iesaistās vairāki grupējumi, kas īsteno noteiktus naudas atmazgāšanas posmus, kuros tie ir specializējušies. Jau iepriekš minētais grupējums nodrošināja noteikta posma darbību - darījumu noformēšanu starp naudas atmazgāšanas shēmas klientu un shēmā iesaistītajiem reāli strādājošiem uzņēmumiem, tā saucamajiem «bufera» uzņēmumiem, arī šā gada janvārī atklātajā shēmā.

VID šā gada 15.janvārī apturēja noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas shēmu, kad atklāja fiktīvu uzņēmumu un darījumu ķēdi- shēmas fiktīvo posmu, kuru īstenošanu veica cits, minētajā posmā specializējies, grupējums. Iespējams, tieši tādēļ, ka šomēnes apturētā grupējuma sadarbības partneri gada sākumā tika aizturēti, grupējums nolēma pats turpmāk īstenot arī fiktīvo naudas atmazgāšanas shēmas posmu, lai piesegtu grupējuma kontrolē esošos «bufera» uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru