Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu zinātnes centrs Z(in)oo uz Cēsīm atved arvien jaunus apmeklētājus, kas izvēlas apskatīt arī citas vietas pilsētā.

«Mēs papildinām Cēsis un pilsēta var lepoties ar Z(in)oo,» saka Ieva Felca, bērnu zinātnes centra Z(in)oo vadītāja. Viņa zina teikt, ka daudzi uzņēmēji priecājoties, ka Z(in)oo dēļ viņiem ir vairāk apmeklētāju.

Vaicāta vai Z(in)oo var salīdzināt ar zinātnes centru Ahhaa, kas atrodas Igaunijas pilsētā Tartu, I. Felca ar pilnu pārliecību atbild apstiprinoši, taču mērķis nav kopēt igauņu kaimiņus. «Mūsu virziens ir izglītot, piedāvāt nodarbības un nometnes, kas individuālāk pieiet bērnu attīstībai un dziļāk raugās uz zinātni, dabaszinātnēm, inženiertehniskajām lietām,» viņa teic. I. Felcai ļoti gribētos, lai kādudien uz Z(in)oo brauktu tikpat daudz cilvēku kā uz Ahhaa. «Mēs uz to tiecamies. Domāju, ka tas ir diezgan reāli,» viņa saka.

Zinātnes centru pirms diviem gadiem ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu izveidoja biedrība Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrs, kurā apvienojušās piecas pašvaldības, un šobrīd centrs pats sevi uztur.

Centram ir filiāle Rīgā – zinātkāres centrs Zili brīnumi, un pavisam drīz tiks atvērts arī izpētes un eksperimentu centrs Lielvārdi Lielvārdē.

Komentāri

Pievienot komentāru