Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 19. maijā, plkst.16 Latvijā durvis vērs visi 952 Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izveidotie vēlēšanu iecirkņi, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Laikā līdz vēlēšanām tajos jāpiesaka balsošana atrašanās vietā vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī. Tāpat vēlēšanu nedēļā iecirkņos varēs iepazīties ar vēlēšanām pieteiktajiem deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.

Savukārt no trešdienas, 21. maija, līdz piektdienai, 23. maijam, dažas stundas dienā visos vēlēšanu iecirkņos notiks iepriekšējā balsošana. Iespēju nobalsot iepriekš var izmantot jebkurš vēlētājs, un, lai balsotu iepriekš, attaisnojošs iemesls nav jāmin.

Tomēr, tāpat kā vēlēšanu dienā, arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot drīkst tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts.

Iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi strādās šādi: trešdien, 21.maijā, no plkst.17 līdz plkst.20, ceturtdien, 22.maijā, - no plkst. 9 līdz plkst.12, piektdien, 23.maijā, - no plkst.10 līdz plkst.16.

Noskaidrot vēlēšanu iecirkni, kurā jābalso, var paziņojumos, kuri vēlētājiem tika izsūtīti pa pastu šā gada martā, vai arī tiešsaistē, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā pmlp.gov.lv". Tāpat to var uzzināt CVK mājaslapā "www.cvk.lv" vai zvanot pa CVK uzziņu tālruni 67049999. Tālrunis strādā katru dienu, arī brīvdienās, no plkst.8 līdz plkst.20, bet 23. un 24.maijā - no plkst.7 līdz plkst.24.

Šodien vēlēšanu iecirkņi apmeklētājus pieņems no plkst.16 līdz plkst.20, bet otrdien, 20. maijā, - no plkst.9 līdz plkst.13.

Šodien notiks arī CVK un EP Informācijas biroja Latvijā rīkota preses konference par EP vēlēšanu nedēļas aktualitātēm. Preses konference notiks plkst.10 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā. Preses konferencē piedalīsies CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars un EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja pienākumu izpildītāja Marta Rībele.

Komentāri

Pievienot komentāru