Tehnoloģijas

Somijas Itella pārņem NMC

Velta Dzene [email protected], 24.01.2005

Jaunākais izdevums

Šā gada 24.janvārī A/S Nacionālais Maksājumu Centrs (NMC) nomainīs savu nosaukumu, turpmāk darbojoties ar Itella zīmolu. Nosaukuma maiņa ir daļa no Finnish Post Group (FPG) starptautiskās stratēģijas, apvienojot grupas informācijas loģistikas nozares uzņēmumus zem viena nosaukuma. Itella uzņēmumu grupā darbosies deviņi uzņēmumi astoņās valstīs, kļūstot par vadošo informācijas loģistikas ekspertu Ziemeļeiropā.

Kopš 1998. gada NMC ir nodarbojies ar rēķinu un līdzīgas informācijas prezentācijas pakalpojumiem, kas sākotnēji izpaudās kā rēķinu un izrakstu drukāšana un sagatavošana nosūtīšanai. Šī ir redzamākā NMC darbības sfēra, apkalpojot aptuveni pusi Latvijas tirgus. Taču šodien šie pakalpojumi un to piegādes notiek arī elektroniskā (e-rēķinu) formātā. Pakalpojumu klāsts ir papildināts, piedāvājot automātiskās rēķinu apmaksas (tiešā debeta) risinājumus. Straujākā izaugsme paredzama tieši e-rēķinu un automātisko maksājumu pakalpojumu grupās, un NMC šobrīd ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas tos piedāvā kā ārpakalpojumus. Taču vēl aizvien uzņēmuma darbības lielāko daļu veido digitālās drukas un tiešā mārketinga pakalpojumi. NMC pakalpojumus izmanto visas lielākās bankas, telekomunikāciju, finanšu un citi uzņēmumi.

AS Itella (NMC) valdes priekšsēdētājs Latvijā Aldis Greitāns optimistiski raugās uz jauno situāciju: «Jau 2005.gadā plānojam divkāršot gan automātisko maksājumu, gan e-rēķinu klientu skaitu, nākošgad būtiski palielināsim uzņēmuma apgrozījumu.» 2004.gada prognozētais apgrozījums sasniedzis LVL 1 280 000, jeb par 18% vairāk kā gadu iepriekš. 2004.gadā NMC nodrošinājis par 137% lielāku automātiskās rēķinu apmaksas apjomu kā iepriekšējā gadā (580 000 transakcijas par kopējo summu vairāk nekā 16, 7 milj. latu); par 283% palielinājies gadā izsūtīto e-rēķinu skaits (pavisam 176 000 e-rēķini).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Smartpost Itella” iegulda 2 miljonus eiro, lai paplašinātu paku termināļu tīklu visās trijās Baltijas valstīs.

“Ar šo nozīmīgo ieguldījumu plānojam palielināt ģeogrāfisko pārklājumu Baltijas valstīs un būt vēl tuvāk saviem klientiem,” saka “Smartpost Itella Baltics” vadītājs Ģedimins Mikuss (Gediminas Mickus). Viņš skaidro, ka ieguldījuma mērķis ir uzlabot paku termināļu tīklu visās trīs Baltijas valstīs: “Pērn “viskarstākajā” sezonā bija acīmredzams, ka pieprasījums pēc “Smartpost Itella” pakalpojumiem ir ievērojami pieaudzis.”

Šogad uzņēmums plāno ierīkot vēl 63 jaunus paku termināļus Latvijā, 25 - Lietuvā un 12 - Igaunijā. Kopumā “Smartpost Itella” paku termināļu tīkls visās Baltijas valstīs ir palielinājies par 10%. Plānots arī palielināt 40 esošos paku termināļus Latvijā, 15 paku termināļus Lietuvā un piecus Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Veido jaunu e-komercijas paku piegādes tīklu 16 valstīs, ieskaitot Latviju

Lelde Petrāne, 15.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Transporta un loģistikas kompānija Itella, paplašinot sadarbību ar DHL un Norvēģijas pastu, izveidos jaunu starptautisko paku piegādes tīklu 16 Eiropas valstīs, tajā skaitā Baltijas valstīs. Sadarbības ietvaros Itella turpmāk no šo valstu interneta veikaliem piegādās pakas klientiem Igaunijā, Latvija un Lietuvā, izmantojot jauno saņemšanas punktu tīklu Itella Parcel Shop. Savukārt nākotnē Baltijas valstu interneta veikali, atbilstoši vienādiem nosacījumiem visās valstīs, varēs piegādāt preces uz pārējām tīklā iekļautajām valstīm.

Laikraksts Dienas Bizness iepriekš vēstīja, ka Latvijā šis tīkls sāks darboties šā gada aprīlī.

Itella būtiski nostiprināšot savas pozīcijas starptautiskajā interneta veikalu loģistikas tirgū. Bez Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas, šis tīkls ietver arī Zviedriju, Norvēģiju, Dāniju, Vāciju, Austriju, Poliju, Čehiju, Slovākiju, Nīderlandi, Beļģiju, Franciju un Luksemburgu. Jaunā sadarbības tīkla partneri būs Itella, kā Posti Group uzņēmums, kā arī DHL Parcel Europe, DHL Freight Sweden un Posten Norge ar meitasuzņēmumu Bring.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Itella Logistics Skandināvijā un Baltijas valstīs vadīs Tomass Olsons

Žanete Hāka, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 22.aprīlī par Itella Logistics vadītāju kļūs Tomass Olsons (Tomas Olsson), kurš būs atbildīgs par Itella Logistics uzņēmumiem visās Skandināvijas un Baltijas valstīs, informē Itella pārstāvji.

T. Olsona darba pieredze ir plaša, sākot no uzņēmuma Green Cargo loģistikas nozares konsultanta līdz pat uzņēmuma DHL prezidenta amatam Zviedrijā un pārmaiņu vadības direktoram uzņēmumā DHL Nordic un DHL/DPWN Europe.

Itella Logistics ir starptautiska transporta un loģistikas kompānija. SIA Itella Logistics ietilpst Itella Group struktūrā , kur centrālais birojs atrodas Somijā, bet filiāles - visās Ziemeļeiropas un Baltijas valstīs.

Uzņēmums Latvijā darbojas kopš 2001 gada. Itella Group kopējā struktūrā strādā vairāk nekā 27 tūkstoši darbinieku.

Itella Logistics darbība balstās uz četriem loģistikas biznesa virzieniem: starptautiskie auto pārvadājumi, gaisa & jūras kravu pārvadājumi, vietējie pārvadājumi un līgumloģistika (noliktavas pakalpojumi)..

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar simbolisku atklāšanas pasākumu Stradiņa slimnīcā atklātas jaunās moduļu būves. Tajās, 1864 kv.m. platībā, turpmāk varēs uzņemt Neatliekamā medicīnas centra (NMC) pacientus, izvietot pacientus, kuriem nepieciešama izolācija, kā arī nodrošināt operāciju procesu trīs jaunās operāciju zālēs.

Modulāro būvju uzstādīšanas mērķis bija iespējami īsākā laikā nodrošināt epidemioloģiskajam prasībām atbilstošu medicīnisko aprūpi slimnīcas NMC telpās, kā arī paplašināt operāciju zāļu skaitu. Jaunajā moduļu korpusā 1864 kv.m. platībā tiks nodrošinātas papildu 20 gultas vietas NMC pacientiem, 20 palātas pacientiem, kuriem nepieciešama izolācija Infekciju nodaļas vajadzībām, kā arī trīs mūsdienīgi aprīkotas operāciju zāles.

Moduļu būvēs pacientiem un personālam tiks nodrošināts augsts komforta līmenis atbilstoši Eiropā spēkā esošajām klīniskajām vadlīnijām.

NMC vadītājs Dr. Valērijs Ratobiļskis: “Pie esošās pacientu plūsmas, kas ir 200 līdz 250 pacientu dienā, mēs ļoti gaidījām nodaļas paplašināšanos un infrastruktūras izmaiņas. Tādējādi varam uzlabot pacientu aprūpes, ārstēšanas, observācijas procesu kvalitāti un rūpēties par mūsu personālu, nodrošinot plašas telpas un teicamus darba apstākļus.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Nukleārās medicīnas centrs izveidojis ciklotrona kompleksu

Žanete Hāka, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā darbu sācis SIA Nukleārās medicīnas centrs (NMC) ciklotrona komplekss, kura izveide apliecina Latvijas potenciālu un spējas augsto medicīnas tehnoloģiju attīstības un pētniecības jomās, informē NMC pārstāvji.

Ciklotrona komplekss nodrošina radiofarmaceitisko preparātu izstrādi onkoloģisko slimību diagnostikas vajadzībām, kā arī veicinās nukleārās medicīnas, radioķīmijas un radiofarmācijas inovāciju un tehnoloģiju attīstību Baltijas reģionā. NMC ir šobrīd vienīgais uzņēmums Baltijas reģionā, kas nodrošina pilnu ciklu, sākot no diagnostikai nepieciešamo preparātu ražošanas ciklotronā līdz onkoloģisko pacientu izmeklēšanai ar PET/CT metodi.

Līdz ar ciklotrona kompleksa izveidi, Latvijā kļuvusi pieejama pacientu izmeklēšana ar pasaulē progresīvākajām attēldiagnostikas metodēm Jau šobrīd vēža pacientiem vairs nav jābrauc uz ārvalstīm, lai veiktu PET/CT izmeklējumu, jo, pateicoties ciklotronam, tas pieejams Rīgā, diagnostikas centrā MedVision. Nākotnē ciklotronā ražotie preparāti ļaus veikt arī kardiovaskulāro un neirodeģeneratīvo saslimšanu vizuālo diagnostiku. Tāpat NMC plāno ciklotronā izstrādāt radiofarmaceitiskos preparātus arī citu Baltijas reģiona diagnostikas centru vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Rēķinu drukāšanas biznesā pārmet dempingu

Egons Mudulis, 12.04.2013

«Mums tāda cena nav pat tajās valstīs, kur Itella drukā simtiem miljonu sūtījumu,» Alvis Dimitris, Itella Information valdes priekšsēdētājs.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarūkošajā rēķinu drukāšanas biznesā konkurence saasinājusies līdz pārmetumiem par dempingu, taču Latvijas Pasta meitasuzņēmums pārmetumus noliedz.

Somijas pasta meitas uzņēmums Latvijā a/s Itella Information (Itella) satraucies, ka VAS Latvijas Pasts (LP) piederošā SIA Mailmaster atņēmis lielu klientu, proti, Lattelecom negodīga cīņā – dempingojot.

«Mailmaster ir agresīvi tirgū un panākuši ka Lattelekom turpinās drukāt rēķinus pie viņiem, jo ir saņēmumis neatvairāmu piedāvājumu izdrukāt un ielikt aploksnē vienu lapu par pusotru santīmu. Nezinu, kā tas ir izdarāms – pamēģiniet Latvijas Pastā baltu aploksni nopirkt par pusotru santīmu. Mums tāda cena nav pat tajās valstīs, kur Itella drukā simtiem miljonu sūtījumu. Mēs tādas cenas saviem klientiem piedāvāt nevaram. Bet Mailmaster var,» tā Itella valdes priekšsēdētājs Alvis Dimitris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināts - Ieguldot 10 miljonus, bumbu patvertnes vietā taps Baltijas reģionā modernākais vēža diagnostikas centrs

Lelde Petrāne, 30.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā bijušās bumbu patvertnes vietā uzsākta medicīnas centra būvniecība. Centrā būs iespējams īpaši precīzi diagnosticēt vēža un sirds slimības to agrīnā attīstības stadijā. Par to šodien mediju pārstāvjus informēja preses konferencē.

Šis būšot Baltijas reģionā modernākais šāda veida centrs, tajā tiks izmantotas pasaulē progresīvās nukleārās medicīnas tehnoloģijas. Centra izveides mērķis ir nodrošināt vēža un sirds slimību diagnostiku Latvijā tādā pašā kvalitātē kā attīstītajās Eiropas valstīs, kā arī veikt diagnostikai nepieciešamo materiālu ražošanu un eksportu uz citu valstu medicīnas centriem.

Starp AS Norvik Banka, Medicīnas centru NMC un Rīgas Stradiņa universitāti ir panākta vienošanās par finansējuma piešķiršanu projektam. Centra izveidē kopumā tiks ieguldīti teju 10 miljoni eiro – līdz 4 miljoniem eiro būs pieejams finansējums no bankas, savukārt 5,7 miljoni eiro ir ERAF ieguldījums. AS Norvik Banka valdes loceklis Raivis Ruskulis preses konferencē uzsvēra, ka bankai šis esot ļoti perspektīvs projekts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” (PSKUS) ir noslēgusi līgumu par Neatliekamā medicīnas centra (NMC) un operāciju bloku izbūvi modulārās būvēs, ko līdz šī gada beigām realizēs latviešu uzņēmums SIA “INOS”.

Modulāro būvju mērķis ir iespējami īsākā laikā nodrošināt epidemioloģiskajam prasībām atbilstošu medicīnisko aprūpi NMC telpās, kā arī paplašināt operāciju zāļu skaitu, skaidro PSKUS valdes locekle Agra Ločmele.

Projekta rezultātā tiks nodrošinātas papildu 40 gultas vietas NMC pacientiem, tajā skaitā 20 izolāciju bloki, kā arī 3 jaunas operāciju zāles, kas ērti savienosies ar esošajām telpām. Moduļu būvēs pacientiem un personālam tiks nodrošināts augsts komforta līmenis atbilstoši Eiropā spēkā esošajām klīniskajām vadlīnijām.

Pašreizējās NMC telpās un vēsturisko korpusu operāciju zālēs ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgu epidemioloģisko drošības pasākumu realizāciju. Grūtības ir nodrošināt infekciozo pacientu nodalīšanu no kopējās stacionārās plūsmas, guļošo pacientu izvietojums daudzviet ir pārāk blīvs un ar ierobežotu piekļuvi ārstniecības personālam, kā arī nav iespējams strikti nodalīt ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmas. Ir būtiski iespējami īsākā laikā rast risinājumu, lai pacientiem nodrošinātu kvalitatīvus ārstniecības pakalpojumus mūsdienīgās un epidemioloģiskajām prasībām atbilstošās telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēji apšauba VID izvēlēto risinājumu

Miks Lūsis [email protected] 67084413, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dokumentu digitalizācijai, kas Latvijā pagaidām nav pārāk izplatīta, VID izvēlējies, iespējams, dārgāko no variantiem.

Par to liecina Db veiktā nozares speciālistu aptauja, ņemot vērā Iepirkumu uzraudzības mājaslapā atrodamo informāciju par VID iepirkumu «Dokumentu digitalizācijas sistēmas piegāde un uzturēšana». Lēmums realizēt dokumentu digitalizācijas projektu pieņemts, lai atslogotu VID darbiniekus no nodokļu maksātāju iesniegto deklarāciju un pārskatu manuālās ievades VID datu bāzē, Db informēja VID pārstāve Agnete Bušta, piebilstot, ka pirms projekta uzsākšanas vērtēta prakse citās valstīs, tai skaitā Lietuvā, kur pie nodokļu administrācijas ir izveidots speciāls digitalizācijas centrs. Db noskaidroja, ka ne visas valstis iet šo pašu ceļu, piemēram, Somija ir izvēlējusies citu modeli, papīra dokumentu apjomu digitalizēt, pērkot šo pakalpojumu no Itella Information Oy. ASV vispār ir tikai pāris rūpnīcas, kas nodarbojas ar vietējo nodokļu administrāciju dokumentu digitalizēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Itella Information jauns valdes priekšsēdētājs – Alvis Dimitris

Sanita Igaune, 13.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itella Information valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns kļūst par finanšu un grāmatvedības ārpakalpojumu ieviešanas vadītāju Baltijā un turpmāk darbosies globālā biznesa virziena ietvaros, savukārt Itella Information valdes priekšsēdētāja amatu turpmāk ieņems līdzšinējais komercdirektors Alvis Dimitris.

Šogad Itella Information plāno nostiprināt esošās pozīcijas digitālās drukas un e-rēķinu tirgū, kā arī aktivizēt jaunus pakalpojumus saistībā ar dokumentu digitalizāciju un elektronisko arhivēšanu, norāda Itella Information valdes priekšsēdētājs Alvis Dimitris.

Izmaiņas ir saistītas ar restrukturizāciju Itella Information biznesa grupā. Itella Information biznesa grupa darbojas 15 Eiropas valstīs. Uzņēmuma pakalpojumi ietver digitālās drukas, datu pārvaldības, e-pakalpojumu piegādātāju rēķinu digitalizācijas un aprites organizēšanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Itella Information drukāšanas jaudu palielina par aptuveni 30%

Sanita Igaune, Db, 07.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas loģistikas kompānija Itella Information ir noslēgusi vairāk nekā 0,5 milj. eiro vērtu līgumu ar digitālās drukas iekārtu ražotāju Xerox Ltd. par trīs drukas iekārtu iegādi, liecina kompāniju sniegtā informācija.

Tādējādi Itella Information drukāšanas jaudu ir palielinājusi par aptuveni 30%.

«Jaunā tehnika iegādāta, galvenokārt, lai aizstātu vecās, nolietotās iekārtas. Ņemot vērā, ka katrs iegādātais printeris ir jaudīgāks par līdz šim izmantotajiem, iepriekšējo četru printeru vietā izmantosim vien trīs, vienlaicīgi nodrošinot arī drukas jaudas pieaugumu par aptuveni 30%.

Papildus iespējai palielināt jaudu, vienlīdz būtiskas printeru īpašības, kas nepieciešamas Itella darba specifikai, ir arī stabilitāte, ilgmūžība un iespēja drukāt papildkrāsu (highlight color), kā arī, protams, iespēja samazināt ekspluatācijas izmaksas. Prognozējams, ka līdz ar jauno iekārtu iegādi ekspluatācijas izmaksas varētu samazināties par aptuveni 15%,” drukas iekārtu iegādi komentē Itella Information valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Itella Information maina nosaukumu uz OpusCapita

Žanete Hāka, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itella Group uzņēmums AS Itella Information no 1. novembra būs pazīstama ar jaunu nosaukumu AS OpusCapita, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums Latvijā ir pazīstams kā informācijas loģistikas ārpakalpojumu sniedzējs. Pārmaiņu pamatā ir izmaiņas mātes kompānijā Itella Plc un uzņēmuma jaunā vīzija.

OpusCapita nosaukuma saknes meklējamas Itella Information meitasuzņēmumā, kas jau 29 gadus piedāvā naudas plūsmas automatizācijas risinājumus. Itella Information kļūst par OpusCapita, jo kompānijas galvenajos mērķa tirgos OpusCapita nosaukums jau tagad ir labi pazīstams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Smartpost Itella” uzsāk pārmaiņu ceļu, lai kļūtu par vienu no tirgus līderiem sūtījumu piegāžu jomā Baltijas valstīs. Uzņēmums, kuru pārvalda “Posti” (Somijas pasts), ir mainījis vadības struktūru un iecēlis jaunu vadītāju Baltijas valstīs – Ģediminu Micku.

Jaunais “Smartpost Itella” vadītājs Baltijas valstīs Ģ. Mickus uzņēmumā strādā jau piecus gadus, vairākus gadus bijis uzņēmuma vadītājs Lietuvā, bet pēdējos septiņus mēnešus – pārdošanas un komercdirektors Baltijas valstīs. Ģ. Mickum ir vairāk nekā desmit gadu pieredze loģistikas un sūtījumu piegāžu tirgos, un viņš strādājis vairākos starptautiskos uzņēmumos.

“Esmu gandarīts par šo atzinību un to, ka man ir uzticēts uzņēmums, kam netrūkst ambiciozu mērķu. Esmu pārliecināts, ka manas zināšanas, pieredze un kompetence veicinās uzņēmuma izaugsmi reģionā un tā veiksmīgu turpmāko darbību,” saka Ģediminas Mickus.

“Posti” viceprezidents Kajs Kulps norāda, ka šis paaugstinājums ir pelnīta atzinība, kas gūta konsekventa darba rezultātā. “Pie “Smartpost Itella” vadības stūres Baltijā stāsies atjautīgs, proaktīvs, mērķtiecīgs un profesionāls vadītājs, par kuru mēs nešaubāmies, ka viņš mūs atbildīgi un pārliecinoši vadīs uz ambiciozajiem mērķiem,” par Ģ. Micka paaugstināšanu amatā saka Kajs Kulps.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Arī Narvesen veikalos – elektroniska rēķinu apmaksa

Ieva Mārtiņa [email protected], 17.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reaģējot uz situāciju, kas izveidojusies rēķinu apmaksas tirgū, Itella kopā ar Narvesen un sadarbībā ar LaBilet ir izveidojusi sistēmu, kas ļauj rēķinu apmaksu pieņemt arī Narvesen veikalos. Klientiem ir iespējams norēķināties par Tele 2 un LMT, Neste, Namu pārvaldes Zemgale, Falck apsargs, Baltkom TV (no decembra) un interneta pakalpojuma sniedzēju Maksinet un BaltiCom pakalpojumiem. Pakalpojuma pamatā ir svītrkoda, kas uzdrukāts uz rēķina, izmantošana. Tajā ir iekodēta visa rēķina apmaksai nepieciešamā informācija, kas ļauj ievērojami samazināt rēķina apmaksai nepieciešamo laiku. Narvesen nodrošina rēķina svītrkoda skanēšanu un samaksas pieņemšanu, bet Itella sadarbībā ar LaBilet veic rēķinu informācijas tālāku apstrādi un nodošanu uzņēmumam – maksājumu saņēmējam, kā arī naudas klīringu. Itella valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns stāsta: „Automātiskās rēķinu apmaksas lietotāju skaits šajā gadā vien ir pieaudzis par vairāk kā 30% un arvien vairāk rēķinu tiek apmaksāti, izmantojot interneta bankas, vēl joprojām apmēram puse privātpersonu dod priekšroku norēķiniem skaidrā naudā. Savukārt bankām rēķinu apmaksas pieņemšana skaidrā naudā ir viena no dārgākajām un laika ietilpīgākajām operācijām. Tādēļ pēdējā laikā komisijas maksa šādam pakalpojumam banku filiālēs var sasniegt pat vienu latu.” Patlaban ir iespēja apmaksāt savus rēķinus 23 Narvesen veikalos, bet tuvākajā laikā - būs iespējams nopirkt biļetes uz dažādiem pasākumiem. Narvesen Baltija Iepirkumu daļas vadītājs Mārtiņš Staķis papildina: „Narvesen gadījumā pakalpojums ir reāls, tikai visa galvenā darbība notiek elektroniski. Narvesen veikalos rēķinu apmaksa nav ilgāka par 30 sekundēm, savukārt maksa ir mazāka nekā bankās.” Itella (bijušais Nacionālais Maksājumu Centrs) nodarbojas ar informācijas loģistikas pakalpojumu sniegšanu, tajā skaitā ar rēķinu izdruku, elektronisko rēķinu izsūtīšanu un automātiskās rēķinu apmaksas (tiešā debeta) organizēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sūtījumu piegādes uzņēmums Itella Logistics paplašinājusi Smartpost paku piegādes tīkla pakalpojumus, ļaujot ne vien saņemt, bet arī nosūtīt pakas, izmantojot jauno e-pakalpojumu, informē uzņēmumā.

Smartpost tīklu pašlaik veido vairāk nekā 200 paku punkti 65 Latvijas apdzīvotās vietās, līdz gada beigām to skaitu plānots palielināt līdz 300 punktiem. Plānotajā attīstībā Baltijā kopumā plānots investēt 2 miljonus eiro, papildus jau 2 miljonu eiro investīcijām iepriekšējā gadā.

Itella Logistics: plānojam kļūt par Latvijas pasta lielāko konkurentu 

Itella Logistics ienāks sūtījumu piegādes tirgū visā Latvijā; konkurence saasināsies, trešdien...

Kā norāda Itella Logistics izpilddirektors Ainārs Gilis, Smartpost tīkla atvēršana tiem klientiem, kuriem nepieciešams arī nosūtīt pakas, ir mērķtiecīgas un konsekventas attīstības solis Latvijā. "Itella turpinās investēt ne tikai tīkla paplašināšanā, bet arī klientu apkalpošanas un visas piegādes ķēdes optimizācijā. Ir skaidrs, ka pēdējā gada laikā strauji augošā tiešsaistes tirdzniecība ir izveidojusi jaunus cilvēku ieradumus. Palielināta sūtījumu plūsma ir cieši saistīta ar datu plūsmas pārvaldību, kurai ir nepieciešams ļoti efektīvs paku piegādes pakalpojums. Šajā tirgus segmentā mums ir savi mērķi, uz kuriem konsekventi virzāmies," uzsver A.Gilis.

Smartpost paku termināļi no citiem tehniskajiem risinājumiem Latvijā atšķiras ar to, ka tie atrodas telpās un tiek izmantoti bez skārienekrāna. Katrām durtiņām ir atsevišķa slēdzene. Viss sūtījuma reģistrācijas process tiek veikts Smartpost tiešsaistes vietnē, kas novērš obligātu nepieciešamību drukāt sūtījuma pavadlapu. Pēc nosūtīšanas datu ievadīšanas un apmaksas klientam tiek rezervēts konkrēts nodalījums viņa izvēlētajā Smartpost terminālī.

Paku nosūtīšana būs pieejama ne tikai Latvijā, bet arī uz Lietuvu, Igauniju un Somiju. Šajās valstīs tāpat ir plaši attīstīts Smartpost tīkls; tā kopējais paku piegādes punktu skaits šobrīd jau ir vairāk nekā 3500.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apvienošanās un pārņemšanas darījumiem gada sākums – ļoti spēcīgs

Žanete Hāka, 10.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienošanās un pārņemšanas darījumu aktivitātes ziņā šā gada pirmais ceturksnis gan globālā līmenī, gan Eiropā ir bijis ļoti spēcīgs, stāsta Sorainen Latvijas biroja vadošā partnere Eva Berlaus.

Pasaulē pirmajā ceturksnī veikto apvienošanās un pārņemšanas darījumu darījumu vērtība salīdzinot ar 2013.gada pirmo ceturksni ir pieaugusi par 35%, kas nozīmē, ka darījumu vērtības ziņā situācija pasaulē jau ir ļoti tuvu pirmskrīzes līmenim.

Darījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo ceturksni ir samazinājies par aptuveni 14%, kas nozīmē, ka ir notikuši mazāk darījumi, taču par lielākām summām. Droši vien pamanāmākie no lielajiem darījumiem ir bijuši Facebook/Whatsapp darījums un Actavis/Forest Laboratories darījums. Darījumu vidējās vērtības palielināšanās parasti tiek saistītā ar pieaugošu pārliecību par ekonomiskās situācijas stabilitāti, skaidro eksperte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais alus ražotājs Anheuser-Busch InBev trešdien paziņoja, ka panācis oficiālu vienošanos par Lielbritānijā bāzētā alus ražošanas uzņēmuma SABMiller pārņemšanu.

Pēc ilgstošiem centieniem Anheuser-Busch InBev norāda, ka beidzot ir panākta vienošanās par nosacījumiem, lai pārņemtu SABMiller.

Darījuma summa veidos 121 miljardu dolāru (112 miljardus eiro), ietverot parādsaistības.

Anheuser-Busch InBev vēsta, ka maksās 44 sterliņu mārciņas (62,11 eiro) par vienu SABMiller akciju.

Tāpat vienošanās paredz, ka SABMiller par 12 miljardiem dolāru pārdos vairākuma akciju daļu ASV struktūrvienībā MillerCoors Ziemeļamerikas alus ražotājam Molson Coors.

Paredzams, ka Anheuser-Busch InBev un SABMiller apvienošanās darījums tiks pabeigts 2016.gada otrajā pusē.

Šis ir pasaulē trešais lielākais pārņemšanas darījums korporatīvajā vēsturē, kā arī visu laiku lielākais pārņemšanas darījums, ko īstenojis Lielbritānijas uzņēmums, norāda finanšu informācijas kompānija Dealogic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FM: Neviena publiskā iepirkuma veikšana nav apdraudēta vai aizliegta

Dienas Bizness, 28.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviena publiskā iepirkuma veikšana nav apdraudēta vai aizliegta, paziņojusi Finanšu ministrija (FM), reaģējot uz ceturtdien medijos publicēto informāciju par lielo iepirkumu apturēšanu nesakārtotu likumu dēļ.

Jaunais Publisko iepirkumu likums un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums valsts sekretāru sanāksmē izsludināti jau pērn, tomēr aizvien nav pieņemti. Tādejādi līdz noteiktajam termiņam - 18.aprīlim - Latvijas likumos nav pārņemtas Eiropas Savienības (ES) jauno iepirkumu direktīvu prasības. Lai nezaudētu ES fondu līdzfinansējumu, valsts un pašvaldību iestādēm ieteikts uz nenoteiktu laiku atlikt visus iepirkumus, kuros paredzamā līgumcena pārsniedz noteikto slieksni - 5,225 miljonus eiro.

Šā gada 18. aprīlī Finanšu ministrija (FM) sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) ir publicējusi ieteikumus rīcībai pārejas periodā, kamēr turpinās darbs pie atsevišķu iepirkumu direktīvu pakotnes normu pārņemšanas nacionālajā likumdošanā. Jāuzsver, ka šajā laikā neviena iepirkuma veikšana nav apdraudēta vai aizliegta. Papildus FM ir atradusi risinājumu to normu, kas ir saistītas ar direktīvu pārņemšanu, ātrākai virzībai un pieņemšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodibināta Nevalstisko Pasta komersantu biedrība

, 08.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Krīze pasta nozarē un Jaunā Pasta likumprojekta straujā virzīšana apstiprināšanai Saeimā ar mērķi glābt Latvijas Pastu. Liberalizācijas un konkurences apdraudējums pasta nozarē caur vēlmi ieviest jaunas valstiskas regulācijas normas, kā arī Satiksmes Ministrijas nevēlēšanās diskusijās par nozares attīstību iesaistīt citus nozares uzņēmumus ir veicinājis pasta pakalpojumu sniedzēju vēlmi apvienoties un nodibināt Nevalstisko Pasta Komersantu biedrību," norāda Nevalstisko Pasta komersantu biedrība.

Biedrībā ir apvienojušies lielākā daļa no uzņēmumiem, kas sniedz pasta pakalpojumus. Tie ir SIA DHL Latvia, SIA TNT Latvia, SIA DDK (Depešu Dienesta Kurjerpasts), AS Itella Information, SIA Abonēšanas centrs Diena, SIA Reklāmas Pasts, SIA DPD Latvija, SIA Astello Exspress, SIA AVE kurjers, SIA Velokurjers,EKL/LS Ltd.

Biedrības valdē ir ievēlēti Kaspars Spriņķis (SIA DHL Latvia), Aldis Greitāns (AS Itella Information), Jolanta Māziņa (SIA Abonēšanas centrs Diena), Nadežda Razumova (SIA Reklāmas pasts), Oļegs Stoļarovs (SIA Velokurjers).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Itella Information apgrozījums pārsniedzis 3 miljonus latu

, 07.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas loģistikas uzņēmums AS Itella Information 2008.gadā strādāja ar 3.37 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā pirms gada, liecina kompānijas sniegtā informācija.

Savukārt kompānijas peļņa 2008.gadā palielinājās par 48% un bija 223 tūkstoši latu.

2008. gada rezultāti ir vieni no labākajiem AS Itella Information 11 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Tos nodrošināja ievērojamais pieprasījumu pieaugums pēc mūsu elektroniskajiem pakalpojumiem – e-rēķiniem, automātiskās rēķinu apmaksas, elektroniskajiem arhīviem, kā arī skenēšanas un datu digitalizācijas. Daļēji par iemeslu šādai klientu aktivitātei bija pasta tarifu palielināšana pagājušajā gadā, jo rēķinu elektroniska piegāde uzņēmumiem, ir būtiski lētāka alternatīva tradicionālajai rēķinu sūtīšanai pa pastu, norāda AS Itella Information valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad plānots pabeigt noliktavu, ražošanas un biroju telpu kompleksa "Green park" būvniecības pirmo kārtu. Līdz ar to paredzams, ka gada beigās tur darbu sāks starptautiskais loģistikas uzņēmums "Itella Logistics", kas starptautiskās e-komercijas iespējas vietējiem uzņēmumiem padarīs vienkāršākas. Nākamgad uz "Green park" pārcelsies arī "McDonald’s" Baltijas loģistikas centrs.

Industriālā parka attīstītājs, projektētājs un būvnieks ir uzņēmums "Piche". "Green park" ir trešais "Piche" realizētais industriālais parks Starptautiskās lidostas "Rīga" tuvumā. Turklāt uzņēmums Mārupē ir iegādājies zemi kopumā 300 000 kvadrātmetru platībā līdzīgu industriālo parku būvniecībai nākotnē. "Green park" būs noliktavas 50 000 kvadrātmetru platībā un biroju telpas 7 000 kvadrātmetru platībā.

SIA "Piche" valdes priekšsēdētājs Pēteris Senkāns informē: "Ar "Itella Logistics" pievienošanos mūsu industriālo parku iemītnieku pulkam skaidri iezīmējas e-komercijas klastera aprises, kas pašreizējos apstākļos un arī tuvākajā nākotnē būs īpaši svarīgi. Ap šo uzņēmumu un jau mūsu esošo klientu "Omniva" daudzi uzņēmumi var veiksmīgi veidot e-komercijas piegādes centrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šī gada 11. septembrī plkst. 12.00 nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Īslandē, Baltijā un Austrumeiropā "SMI Real Estate Group" ieguldīs pamatakmeni jaunceļamajā A klases loģistikas centrā "Berģi", kura kopējā iznomājamā telpu platība būs 50 tūkst. kv

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šobrīd SMI Real Estate Group ir parakstījusi nomas līgumus ar "JYSK Linnen'n Funiture", kas izvēlējies loģistikas centru "Berģus" kā centrālo loģistikas un distribūcijas centru Austrumeiropā, un "Itella Logistics", kurai "Berģi" kļūs par distribūcijas centru Baltijā.

Rita Stražinska, "SMI Real Estate Group" vadītāja: "Divas trešdaļas loģistikas centra iznomāšana pirms būvniecības uzsākšanas apliecina loģistikas centru priekšrocības Rīgas tuvumā - ģeogrāfiski izdevīgo atrašanās vietu, kas ļauj mums nomnieku piesaistes ziņā konkurēt ar tādām valstīm kā Poliju, Lietuvu un Igauniju."

Būtiskākā loģistikas centra "Berģi" priekšrocība ir tranzītam un distribūcijai izdevīgā atrašanās vieta - 12 ha plašā teritorija atrodas uz Rīgas pilsētas un Garkalnes pagasta robežas, pašā Vidzemes šosejas (Rīga - Sigulda) malā pie Rīgas apvedceļa uz VIA Baltica.

Par kompāniju nākotnes attīstības plāniem Latvijā informēs:

Rita Stražinska, "SMI Real Estate Group" vadītāja;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieaug e-pakalpojumu popularitāte

, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais e-pakalpojumu sniedzējs AS Itella Information informē, ka aprīļa sākumā noslēgts jau 500 000. e-pakalpojumu līgums.

Tas ir nozīmīgs atskaites punkts, norāda Itella Information valdes priekšsēdētājs Aldis Greitāns.

«2001.gadā mums bija tikai 6 tūkstoši e-pakalpojumu līgumu, tāpēc priecājamies par šādu pieauguma dinamiku. Tā norāda, ka aizvien lielāks skaits lietotāju novērtē e-pakalpojumu priekšrocības – gan uzņēmumi, gan privātpersonas var ērti lietot gan e-rēķinus, gan automātiskos un žiro maksājumus, tādējādi ietaupot gan laiku, gan resursus,» klāstīja A.Greitāns.

Itella Information ir viens no vadošajiem e-pakalpojumu sniedzējiem Eiropā. Uzņēmuma pakalpojumi ietver efektīvus digitālās drukas, datu pārvaldības, e-pakalpojumu un tiešā mārketinga risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Itella iestājas Eiropas E-rēķinu pakalpojumu sniedzēju asociācijā

Sanita Igaune, 13.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas loģistikas uzņēmums Itella Information ir iestājies jaunizveidotajā Eiropas E-rēķinu pakalpojumu sniedzēju asociācijā EESPA (European E-invoice Service Provider Association), kuras mērķis ir veicināt e-rēķinu izmantošanu, kā arī apvienot e-rēķinu pakalpojumu sniedzējus kopīgu mērķu sasniegšanai.

EESPA prioritātes ietver sabiedrības informēšanu par e-rēķinu pielietojumu un savietojamību ar citām sistēmām, to radīto ieguvumu popularizēšanu un industrijas pārstāvēšanu dažādos pasākumos un diskusijās.

«Nākotnē transakciju rēķinu apmaiņa notiks tikai elektroniskā veidā – gan fiziskām personām, gan arī starp uzņēmumiem un iestādēm. Jau tagad arvien vairāk uzņēmumu vēlas saņemt rēķinu informāciju elektroniskā formā, turklāt arī Latvijas likumdošana vairs neliek šķēršļus šīs rēķinu formas izmantošanai,» skaidro Itella Information komercdirektors Alvis Dimitris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Somijas premjerministrs Matti Vanhanens ieradīsies Latvijā oficiālā vizītē

, 09.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 4.septembrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Somijas Republikas premjerministrs Matti Vanhanens (Matti Vanhanen).

Lūdzam plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot Somijas premjerministra oficiālo vizīti Latvijā, pieteikt akreditāciju Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082828 vai e-pastu: [email protected] līdz piektdienai, 31.augustam, pulksten 17.00. Akreditācijas kartes aicinām izņemt pirmdien, 3.septembrī, līdz pulksten 17.00 Valsts kancelejas 424.kabinetā (4.stāvā).

Otrdiena, 4.septembris

11.00 Ministru prezidents Aigars Kalvītis sagaida Somijas Republikas premjerministru Matti Vanhanenu, oficiālā sagaidīšanas un ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa

(Brīvības piemineklis)

Foto, video iespēja

11.20 Ministru prezidenta Aigara Kalvīša un Somijas Republikas premjerministra Matti Vanhanena oficiāls foto un video Ministru kabinetā

Komentāri

Pievienot komentāru