Tehnoloģijas

!!! Šonakt Rīgā būs pārtraukumi Lattelekom darbībā

Ainars Sedlenieks [email protected], 22.10.2003

Jaunākais izdevums

Naktī no 22. uz 23. oktobri Rīgā, Vidzemes priekšpilsētā notiks plānoti darbi telekomunikāciju tīklā – optiskā kabeļa pārvietošana ārpus celtniecības zonas Čiekurkalnā. Darbu veikšanas laikā no pulksten 1.00 līdz 4.00 paredzams telekomunikāciju pakalpojumu pārtraukums daļai Lattelekom abonentu Čiekurkalnā. Pakalpojumu pārtraukuma laikā gan no abonentu tālruņiem, gan no taksofoniem būs iespējams piezvanīt tikai savas centrāles robežās. Neatliekamās palīdzības dienestiem būs iespējams piezvanīt tikai no mobilā telefona pa tālruni 112.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Liepājā gada laikā DSL interneta lietotāju skaits pieaudzis par 64%

Vēsma Lēvalde [email protected], 07.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada laikā Lattelekom Liepājā plāno ciparu tīklam pieslēgt vairāk nekā 948 tālruņa līnijas: Liepājas rajona Cīravā – 192 tālruņa līnijas, Kazdangā – 179, Rucavā - 209 un Nīcā – 368 tālruņa līniju, informē SIA Lattelekom preses sekretāre Maija Celmiņa. Šajās vietās Lattelekom uzstādīs arī DSLAM iekārtas, kas ļaus iedzīvotājiem izmantot platjoslas interneta pakalpojumus (Pilsētas internetu, Mājas DSL, Ultra DSL). Liepājas rajonā Lattelekom ciparu tīklam ir pieslēdzis 87,5% tālruņa līniju, bet pilnīgi sakaru tīkla modernizācijas darbus plānots pabeigt 2007. gadā, izmantojot arī bezvadu tehnoloģijas (CDMA tīklu). 7. un 8. oktobrī Lattelekom piedalīsies izstādē Liepājas uzņēmējs 2005. Izstāde notiks Tautas mākslas un kultūras centrā Liepājā, Rožu laukumā 5/6. Izstādē Lattelekom speciālisti uzņēmējus iepazīstinās ar jauno datortehnikas apkalpošanas pakalpojumu, kas paredz datoru, serveru, printeru uzturēšanu un apkalpošanu, speciālistu konsultācijas pa tālruni jebkurā diennakts laikā vai datorspeciālistu izsaukumu, kā arī informēs par interneta, bezvadu interneta un tālruņa līniju pakalpojumiem. Izstādes laikā piesakot vairākus Lattelekom pakalpojumus – interneta pieslēgumus Starta DSL, Ekonomiskais Ultra DSL, MDSL Pro u. c., kā arī ISDN tālruņa līnijas pakalpojumus un datortehnikas apkalpošanu – to ierīkošana būs ar 50% vai 100% atlaidi. Liepājas pilsētā un rajonā Lattelekom ir aptuveni 26 553 klientu – 25 382 privāto klientu un 1 171 biznesa klients.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks, apstiprināja Valsts policijā.

Valsts policijā atklāja, ka advokāts šonakt ir atrasts nogalināts. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniegs.

Arī Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Sadales tīkls informē, ka 15.jūlijā no 05:00 līdz 07:00 vairākas reizes ļoti īslaicīgi tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde uzņēmuma klientiem dažos Rīgas rajonons, Db.lv infrmēja AS Latvenergo Komunikācijas un mārketinga departamenta Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Pārtraukumi galvenokārt skars pilsētas centrālo daļu – Laktas, Skanstes, Zirņu, Vesetas, Zaubes, A. Briāna, Šarlotes, Brīvības, Ērgļu, A. Čaka, Pērnavas, Klusās, Kr. Barona un Kliānu ielu, kā arī Teikas rajonu – Apes, Bajāru, Āraišu, Aizkraukles, Laimdotas, Lielvārdes, Džutas, Maija, Brīvības, Piebalgas, Vidridžu un Ropažu ielu. Pārtraukumi var tikt novēroti arī Gaujas, Starta, Trikātas un Turaidas ielā.

Pārbaudi uzņēmums veiks svētdien agri no rīta – laikā, kad nenotiek ražošanas procesi un tad, kad iedzīvotāji vēl nav uzsākuši savas dienas gaitas, tādējādi maksimāli samazinot iespēju sagādāt neērtības saviem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

TeliaSonera negatavojas dramatiskiem paziņojumiem

Juris Kaža [email protected], 08.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TeliaSonera viceprezidents Kennets Karlbergs (Kenneth Karlberg) preses konferencē 8. decembrī ziņos par savu tikšanos ar valdības darba grupu, kas pēta Lattelekom un Latvijas mobilā telefona (LMT) valsts daļu privatizāciju. K. Karlbergs arī klāstīs savu viedokli par Eiropas telekomunikāciju tirgu, kurā redzāma uzņēmumu konsolidācija – tā Db Online teica TeliaSonera Baltijas valstu, Dānijas un Norvēģijas darbības virziena preses sekretārs Šels Lindstrēms (Kjell Lindström). Š.Lindstrēms lika saprast, ka nav gaidāmi nekādi dramatiski paziņojumi pēc tikšanās ar darba grupu, kurā ietilpst ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš (JL), satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) un finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP). Šī darba grupa jau kopš vasaras izskata jautājumu, vai sākt sarunas par TeliaSonera piedāvājumu atpirkt atlikušās valsts daļas gan LMT (valstij tieši pieder 28 %) un Lattelekom (valstij pieder 51 %). Premjers Aigars Kalvītis vairākkārt izteicies, ka valdība labprāt pilnībā pārdotu LMT zviedru koncernam, taču vēlas, lai Lattelekom piederētu kādam citam, tādēl, iespējams, valsts mainītu savas LMT daļas pret TeliaSonera piederošajām 49 % Lattelekom daļām, īslaicīgi pārņemot Lattelekom valsts īpašumā lai to pārdotu kādam citam starptautiskajam telekomunikāciju operatoram. Nozares analītiķi norāda, ka Lattelekom bez saiknes ar mobilo sakaru operatoru zaudētu tirgus vērtību, jo darbojas fiksētā tīkla balss sakaros, ko daudzi uzskata par bezperspektīvu nozari kuru nomāks lēti mobilie sakari un interneta telefonija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Unibankas un Lattelekom informācija par traucējumiem datu pārraides tīklā.

Inguna Šķepaste [email protected], 06.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelekom veikto tīkla uzlabošanas darbu rezultātā šorīt no 9:37 līdz 10:20 tika traucēta lielākā daļa Unibankas klientu apkalpošanas centru un bankas automātu darbība, kā arī pilnībā apturēta internetbankas un telebankas darbība. Tā kā no Unibankas neatkarīgu iemeslu dēļ ierastos finansu pakalpojumus saņemt nebija iespējams, Unibanka atvainojas saviem klientiem par šorīt sagādātajām neērtībām. Lattelekom sabiedrisko attiecību direktore Anita Leiškalne skaidro: «Traucējumi radās pēc Lattelekom veiktajiem plānveida tīkla uzlabošanas darbiem, kad, palielinoties sakaru plūsmai izveidojās avārijas situācija un tika traucēti divi a/s Unibanka datu tīkla pieslēgumi. Lattelekom bija informējis Unibanku par plānotajiem darbiem un iespējamiem traucējumiem. Lattelekom atvainojas a/s Unibanka un tās klientiem par sagādātajām neērtībām.» Izmantojot interneta risinājumus un klientu apkalpošanas centru tīklu (64 centri visā Latvijā), Unibanka apkalpo vairāk kā 550 tūkstošus klientu, tās tīklā darbojas 157 bankomāti Rīga un Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -30

, 07.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt, 08.02.2007., laika periodā no plkst. 01:00 līdz 05:00, Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25…-30, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras Meteoroloģisko prognožu daļas sniegtā informācija.

Šonakt, laika periodā no plkst. 23:00 07.02. līdz 03:00 08.02.2007., gaisa temperatūra Rīgā pazemināsies līdz -15. Nakts otrajā pusē un no rīta gaisa temperatūra turpinās pazemināties un Rīgā sasniegs -18.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ceļu no Rīgas uz Ķīnu sācis otrais konteinervilciena sastāvs attiecīgajā maršrutā

LETA, 25.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt ceļu no Rīgas uz Ķīnu sācis otrais konteinervilceina sastāvs attiecīgajā maršrutā, šodien, atklājot starptautisko konferenci TRANSBALTICA 2017, paziņoja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs arī akcentēja nozares uzņēmēju aktīvo darbību gan divpusējos, gan daudzpusējos sadarbības formātos, kas starp valstīm veicina sadarbību tranzīta un loģistikas sektorā, it īpaši strādājot ar partneriem, kas ir iesaistīti Jaunā zīda ceļa attīstībā.

«Mūsu ceļi, dzelzceļš un ostas nodrošina ievērojamu transporta un tranzīta apmēru valstī, tāpēc ir ļoti nozīmīgi attīstīt transporta un loģistikas infrastruktūru, piesaistīt jaunus partnerus un stiprināt mūsu lomu pasaules transporta infrastruktūras kartē. Globāla mēroga risinājumos ir jāprot rast līdzsvaru starp nacionālām ambīcijām un kopēju izpratni par attīstības perspektīvām,» pauda ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zosēnos mīnus 21 grāds

, 26.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt zemākā gaisa temperatūra bijusi Zosēnos, kur sals sasniedzis mīnus 21 grādu, Db.lv informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Madonā gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 20 grādiem, bet Gulbenē, Rēzeknē un Alūksnē - līdz mīnus 19 grādiem.

Rīgā savukārt zemākā gaisa temperatūra šonakt bijusi mīnus 13 grādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelekom iegūst MicroLink Latvia

Juris Kaža [email protected], 14.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelekom ir pabeidzis informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma MicroLink Latvia iegādi. Kā teikts preses paziņojumā, Lattelekom ar šo darījumu kļūst par vienu no lielākajiem spēlētājiem Latvijas un Baltijas reģiona IT tirgū. Līdz ar to Lattelekom ir veicis savu daļu no plašāka darījuma, kurā Lietuvos Telekomas un Igaunijas Elion pārņem savu valstu MicroLink kompānijas, tādējādi Baltijas mēroga MicroLink koncernu pārņemot trīs ar zviedru TeliaSonera cieši saistītu telekomunikāciju uzņēmumu īpašumā. TeliaSonera pieder 49 % Lattelekom un vairākums Igaunijas un Lietuvas uzņēmumos. Latvijā saskaņā ar Konkurences padomes lēmumu tiks pārdota MicroLink infrastruktūra, pārsvarā optiskie tīkli Rīgā. MicroLink klientu datu pārraides pieslēgumi tiks pārslēgti uz Lattelekom resursiem, kas daudzviet pat fiziski atrodas blakus MicroLink vadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Brīdina par viltībām ar interneta iezvanpieeju

Juris Kaža [email protected], 14.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelekom paziņojumā presei brīdina savus klientus, interneta iezvanpieejas lietotājus, no viltībām interneta lappusēs, kas var radīt negaidīti lielus telefona rēķinus. Kompānija norāda, ka dažas «izklaides» lappuses, neprecīzi brīdinot lietotājus, piedāvā it kā bezmaksas piekļuvi to saturam noklikšķinot uz "accept" vai "OK" pogas. Šī rīcība izraisa programmiņas lejuppārlādi, kas pārtrauc iezvanīšanos caur vietējo Lattelekom 900 numuru un, lietotājam bieži to nemanot, pārzvana uz kādu paaugstinātas maksas numuru ārzemēs. Tā rezultātā klients par internetā pavadīto laiku maksā nevis Lattelekom iezvanpieejas tarifu, bet par zvanu uz tālajām ārzemēm plus par izklaides pakalpojumiem. Lattelekom savā paziņojumā sīkāk neraksturo šīs viltīgās interneta lapas, taču citviet internetā rakstīts, ka t.s. «dialer» robotus parasti izmanto erotiska satura interneta lappuses. Savukārt numuri, kuri klientam nezinot tiek izsaukti, bieži atrodas eksotiskās Indijas vai Klusā Okeana salās, uz kurām ir dārgas tālsarunas. Lattelekom ieteic iezvanpieejas lietotājiem uzlikt kādu t.s. dialeru novēršanas bezmaksas programmiņu, kādas ir pieejāmas www.dialer-control.de un citviet.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank brīdina par iespējamiem pārtraukumiem piekļuvē bankai

Dienas Bizness, 10.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt, naktī uz 11.jūliju no plkst. 00:00 līdz 06:00 notiks ikmēneša IT uzlabojumu ieviešana Swedbank sistēmās. Darbu laikā naktī iespējami pārtraukumi Swedbank karšu, maksājumu pakalpojumu un internetbankas darbībā, informē Swedbank mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

Darbu veikšanas laikā tiks uzlabota dažādu pakalpojumu funkcionalitāte, kā arī ieviestas jaunas iespējas klientiem. Piemēram, ikviens Swedbank klients no 11.jūlija arī ISIC kartes varēs pats pasūtīt internetbankā. Internetbankā ISIC kartes pasūtīšanas laikā klienti varēs pievienot arī sev vēlamo fotogrāfiju, kas tiks likta uz kartes. Kopumā patlaban jau gandrīz 50 000 jauniešu lieto Swedbank izdotās ISIC kartes.

Bankā atzīmē, ka regulārie sistēmu uzturēšanas darbi tiek veikti naktīs, lai minimizētu neērtību iespējamību. Šādi darbi tiek veikti regulāri, uzturot un pastāvīgi attīstot Swedbank IT sistēmu un mūsdienīgus pakalpojumus klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt, naktī uz 17.augustu no plkst. 00:00 līdz 06:00 notiks ikmēneša IT uzlabojumu ieviešana Swedbank sistēmās. Darbu laikā naktī iespējami pārtraukumi Swedbank karšu, maksājumu pakalpojumu un internetbankas darbībā.

DNB: Swedbank lēmumu nevaram ietekmēt

Darbu veikšanas laikā tiks uzlabota dažādu pakalpojumu funkcionalitāte, piemēram, tiks uzlabota klientu internetbankā pieteikto ceļojumu apdrošināšanas gadījumu apstrādes efektivitāte.

Regulārie sistēmu uzturēšanas darbi tiek veikti naktīs, lai minimizētu neērtību iespējamību. Šādi darbi tiek veikti regulāri, uzturot un attīstot Swedbank IT sistēmu un pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Naktī uz pirmdienu būs pārtraukumi AS Citadele banka maksājumu karšu un bankomātu darbībā

Žanete Hāka, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī uz pirmdienu, 6. martu, būs pārtraukumi AS Citadele banka maksājumu karšu un bankomātu darbībā, informē bankas pārstāvji.

Naktī uz pirmdienu, 6. martu, no plkst. 1:00 līdz 3:00 būs īslaicīgi pārtraukumi Citadeles maksājumu karšu un bankomātu darbībā.

Banka modernizēs norēķinu sistēmu, lai piedāvātu jaunus pakalpojumus nākotnē. Internetbanka strādās kā ierasts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šonakt var būt īslaicīgi pārtraukumi Swedbank internetbankas darbībā

Žanete Hāka, 14.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14.novembra vakarā laikā no plkst. 20:00 līdz 23:00 notiks Swedbank datu bāžu arhivēšana, tādejādi var būt īslaicīgi pārtraukumi internetbankas darbībā, informē bankas pārstāvji.

Savukārt naktī uz 15.novembri no plkst. 00:00 - 06:00 notiks regulārie Swedbank IT sistēmu uzturēšanas darbi. To laikā var būt pārtraukumi Swedbank karšu, maksājumu pakalpojumu un internetbankas darbībā.

Rezultātā Swedbank klientiem būs pieejami dažādi uzlabojumi, piemēram, vienkāršāka mobilās lietotnes izmantošana tiem bankas klientiem, kuri mobilo lietotni lejupielādēs pirmo reizi. Uzreiz pēc lietotāja autorizācijas automātiski tiks ieslēgti tie pakalpojumi, kuri mobilajā lietotnē ir pieejami bez koda, piemēram, ātrā konta atlikuma pārskatīšana un naudas sūtīšana esošiem saņēmējiem.

Sistēmu uzturēšanas darbi tiek veikti naktīs, lai minimizētu neērtību iespējamību. Swedbank jau iepriekš atvainojas klientiem par iespējamām neērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sestdienas naktī var būt traucēti Swedbank norēķini

Dienas Bizness, 14.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank sistēmu modernizācijas laikā iespējami īslaicīgi pārtraukumi elektronisko kanālu darbībā, liecina bankas paziņojums.

Turpinot Swedbank IT sistēmas regulāro modernizāciju, plānotie darbi notiks sestdienas naktī, 15.novembrī no plkst. 4:00 līdz 7:00, kā arī svētdienas naktī, 16.novembrī no plkst. 1:00 līdz 7:00. Šajā laikā ir iespējami īslaicīgi pārtraukumi bankas elektronisko kanālu darbībā (internetbankas, norēķinu kartes, bankomāti).

Modernizācijas laiks izvēlēts, lai samazinātu neērtību iespējamību bankas klientiem. Šie darbi ir daļa no plānotās Swedbank IT sistēmas modernizācijas atbilstoši bankas ilgtermiņa attīstības mērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

E-veselības portāla darbība ir stabilizējusies, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Viņa uzsvēra, ka svarīgi bija panākt tieši portāla darbības uzlabošanos. «Protams, ka vēl ir situācijas, kad ir 5-10 minūšu pārtraukumi reizēm, bet tas ir līdzīgi kā ar maksājumu kartēm, kuras reizēm veikalā nevar pieņemt, jo visas sistēmas laiku pa laikam pārstartē un pielabo,» sacīja Čakša, piebilstot, ka arī e-veselība tiek šādā pašā veidā pielabota.

«Regulārie pārrāvumi, kas bija, šobrīd ir novērsti, bet vienalga ir jāturpina darbs pie [sistēmas] uzlabošanas, un mēs visu laiku strādājam pie tā,» atzina ministre.

Uz jautājumu, cik šie sistēmas uzlabošanas darbi pēdējā laikā valstij ir izmaksājuši, viņa precīzi nevarēja atbildēt, vien norādīja, ka izdevumi tiek finansēti no Veselības ministrijas budžeta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Brīvdienās iespējami traucējumi Swedbank karšu darbībā

Žanete Hāka, 18.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank IT sistēmu modernizācijas darbu rezultātā brīvdienu naktī iespējami pārtraukumi Swedbank karšu darbībā, informēja bankas pārstāvji.

Pārtraukumi iespējami naktī no 18. uz 19.janvāri no plkst. 3 līdz 7 un naktī uz svētdienu, 20.janvāri no plkst. 3 līdz 5, jo notiks Swedbank IT sistēmu modernizācijas darbi. To laikā Swedbank karšu darbībā iespējami traucējumi līdz 15 minūtēm. Modernizācijas laiks izvēlēts, lai minimizētu neērtību iespējamību.

Modernizācijas darbi tiek veikti regulāri, pastāvīgi attīstot Swedbank IT sistēmu.

Db.lv jau ziņoja, ka 17. janvārī tehnisku iemeslu dēļ Swedbank bankomātos nebija iespējams veikt darbības ar citu banku kartēm, informēja bankas pārstāve Kristīne Jakubovska. Tomēr problēmas tika ātri novērstas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.103

13.09.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par līdzekļu piešķiršanu divu deviņstāvu dzīvojamo māju Rīgā, Detlava Brantkalna ielā bez numura, projektēšanas darbiem

4. Par grozījumu Rīgas domes 16.11.2004. lēmumā Nr.3663 "Par likvidējamā Rīgas domes Rīgas Kurzemes rajona pašvaldības uzņēmuma "Kurzemes nami" mantu un saistībām"

5. Par Rīgas festivālu mērķprogrammai iesniegto 2008.gada projektu vērtēšanas komisijas izveidi

6. Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" darbības un attīstības stratēģijas 2008.-2012.gadam apstiprināšanu

7. Par Rīgas pilsētas pašvaldības dzīvokļa īpašuma - neizīrēta dzīvokļa Nr.4 Rīgā, Maskavas ielā 104, un dzīvokļa īpašumā ietilpstošo kopīpašuma domājamo daļu no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala atsavināšanu

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Būs pārtraukumi Hansabankas sistēmu darbībā

, 25.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Hansabankas IT sistēmas modernizāciju sestdien, 26.janvārī starp plkst. 5.00 un 7.00 un pirmdien, 28.janvārī starp plkst. 5.00 un 8.00 būs pārtraukumi bankas sistēmu darbībā, liecina sniegtā informācija medijiem.

Hansabankas IT uzlabojumi tiekot veikti, pievienojoties ES Vienotai eiro maksājumu telpai jeb SEPA (Single Euro Payment Area), kas bankas klientiem nodrošinās vienkāršākus un efektīvākus eiro maksājumus Eiropas valstīs. Vienlaikus tiek veikta modernizācija arī Hansabankas internetbankā.

Sestdien starp plkst. 5.00 un 7.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektroniskajos kanālos, izņemot kartes, savukārt pirmdien no 5.00 līdz 7.00 var būt īslaicīgi (ne ilgāk kā ~30 minūtes) traucējumi arī karšu lietošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hansabankas elektronisko norēķinu sistēmā būs pārtraukumi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs būs īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās, liecina Hansabankas sniegtā informācija.

11.augustā no 3.00 līdz 5.00 un 12.augustā no 2.00 līdz 4.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā, t.sk. maksājumu karšu, hanza.net, telehansa.net.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plānoto darbu dēļ būs īslaicīgi elektronisko norēķinu sistēmas pārtraukumi

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē tiks veikti sistēmu testēšanas darbi, tāpēc naktīs būs īslaicīgi pārtraukumi elektronisko norēķinu sistēmās.

11.augustā no 3.00 līdz 5.00 un 12.augustā no 2.00 līdz 4.00 būs pārtraukumi Hansabankas elektronisko kanālu darbībā, t.sk. maksājumu karšu, hanza.net, telehansa.net.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām un aicinām nepieciešamos pārskaitījumus veikt savlaicīgi!

Papildu informācija:

Ivars Svilāns

AS "Hansabanka" preses sekretārs

Tel.: 7444561; mob. 29454411

Komentāri

Pievienot komentāru