Jaunākais izdevums

Kompānijas Nintendo ražotā konsole Wii Japānā bijusi divreiz pieprasītāka nekā Sony ražotais PlayStation 3, un pārdoto konsoļu attiecība bijusi 2 pret 1. Taču kopumā Sony ir samazinājis lielo Nintendo Wii pārsvaru pār PlayStation 3, raksta Reuters.

Četru nedēļu laikā (līdz 28. oktobrim) Nintendo pārdeva 110 415 Wii konsoles, kamēr Sony paspējis pārdot vien 47 183 PlayStation 3. Savukārt šā gada jūnijā Nintendo un Sony pārdoto konsoļu attiecība bijusi 6 pret 1.

Iemesls, kas Sony ļauj pietuvoties Nintendom, ir PlayStation cenas samazināšana.

Sony videospēļu bizness šā gada trešajā ceturksnī piedzīvoja 841,8 miljonu USD lielus zaudējumus, kas ļāva Nintendo apdzīt Sony un kļūt par Japānas trešo vērtīgāko kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēļu izstrādes kompānija Nintendo atmetusi savu ilggadējo nostāju neiet mobilo tālruņu spēļu tirgū, paziņojot, ka sāks attīstīt spēles viedtālruņiem, raksta The Wall Street Journal.

Nintendo attīstīs spēles, balstoties uz saviem iepriekš izstrādātajiem produktiem, piemēram, Mario. Spēļu izstrādē Nintendo sadarbosies ar Japānas mobiļo spēļu nodrošinātāju DeNA Co, apmainoties ar daļām uzņēmumā un kopā attīstot spēļu aplikācijas viedtālruņiem un citām ierīcēm.

Līdz šim Nintendo turējās pie sava tradicionālā biznesa modeļa, kas balstīts uz konsoļu spēlēm, atsakot piešķirt licenci tās izstrādāto tēlu izmantošanai mobilajās tehnoloģijās, jo uzņēmuma pārstāvji satraucās, ka tas var mazināt spēļu vērtību.

«Izskatās, ka kompānija ir pilnībā mainījusi savu stratēģiju, jo iepriekš tā pilnībā noraidīja mobilo spēļu attīstīšanu un publiski sūdzējās par zemo mobilo spēļu kvalitāti,» norāda Tokijas spēļu konsultants Serkans Toto, piebilstot, ka šīs ir visdramatiskākās un spēcīgākās Nintendo stratēģijas izmaiņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony ar Xperia XZ1 turpina tradīciju aizvien pilnveidot tālruni, gadiem ilgi būtiski nemainot tā izskatu

Japāņu sabiedrībā dziļi iesakņojusies tradīciju cienīšana un zināšanu nodošana no paaudzes paaudzē. Ne velti pieci pasaulē senākie joprojām eksistējošie uzņēmumi radušies tieši Japānā un no piecarpus tūkstošiem par 200 gadiem vecāko pasaules kompāniju vairāk nekā trīs tūkstoši dibināti uzlecošās saules zemē. Paļaušanās uz pārbaudītām vērtībām lielā mērā izskaidro, kādēļ Sony viedtelefoni gadu gaitā mainās pavisam minimāli.

Desmitgades pirmajā pusē Sony labākā sērija Xperia Z jau saņēma kritikas devu no tehnoloģiju apskatniekiem par faktiski nemainīgo dizainu. Šoruden prezentētais Xperia XZ 1 modina aizdomas, ka japāņi nolēmuši pa līdzīgu tradīciju godāšanas taku staigāt arī tagad, jo jaunais modelis faktiski ir pērnā gada XZ kopija ar dažiem tehniskiem uzlabojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony jau 2012. gada vidū plāno atteikties no Sony Ericsson zīmola izmantošanas. Tāpat kompānija plāno uzsākt mobilo ierīču ražošanu, izmantojot zīmolu Sony.

Db.lv jau vēstīja, ka oktobrī Sony iegādājās Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu giganta Ericsson daļu kopīgajā uzņēmumā Sony Ericsson. Darījuma sasniedza 1,05 miljardus eiro. Japāņu-zviedru grupa tika izveidota 2001. gadā. Tā ir kļuvusi par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Kompānija norāda, ka nākamajā gadā veltīs ievērojamus līdzekļus, lai popularizētu Sony arī kā mobilo ierīču zīmolu, vēsta Los Angeles Times.

«Mēs pēdējā laikā neeasam bijuši tik agresīvi, kā pirms dažiem gadiem. Tomēr mēs pastiprināsim un koncentrēsim savu darbību, kā arī investēsim atsevišķos tirgos, kā, piemēram, Indijā,» sacīja Sony Ericsson viceprezidents Kristiāns Tīrs (Kristian Tear).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānā sievietes, kuras spēlē Nintendo videospēļu konsoles, kuras ir vispārdotākās jaunās paaudzes spēļu konsoles pasaulē, skaita ziņā ir pārspējušas vīriešus. Nintendo uzskata, ka šis fakts izmainīs videospēļu industriju, raksta Times Online.

Nintendo prezidents Satoru Ivata faktu, ka videospēļu konsoles Nintendo Wii vairāk izmanto sievietes, pavēstījis 10. oktobrī, gadu pēc pasaulē pieprasītākās Nintendo Wii konsoles parādīšanās veikalu plauktos.

Ja šī tendence turpināsies un izplatīsies citur pasaulē; tas varētu piespiest lielākos videospēļu veidotājus mainīt savu kompāniju biznesa modeli un vairāk koncentrēties uz tādu videospēļu ražošanu, kas piesaista sieviešu uzmanību. Tāpat kompānijas būtu spiestas mainīt mārketinga stratēģiju un radīt reklāmas sieviešu auditorijai.

Pati kompānija Nintendo uz Ziemassvētkiem gatavojas piedāvāt speciālu piedāvājumu, kura mērķauditorija, iespējams, būs sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony nāks klajā uzreiz ar diviem ieročiem, lai cīnītos ar elektronisko grāmatu lasītāja līdera Amazon e-grāmatu Kindle2, ziņo Business Week.

Kompānija Sony paziņoja, ka jau 25. augustā pārdošanā nonāks divas e-grāmatas - Sony Reader Pocket Edition, kura cena būs 199 USD un Sony Reader Touch Edition - 299 USD.

Sony Reader Touch Edition ir vienā cenā ar Amazon produktu Kindle2, bet tam būs pieskārienjūtīgs ekrāns, kas ļautu lapaspuses pāršķirt ar vieglu pirksta kustību.

Savukārt eksperti uzskata, ka tehnoloģiski vienkāršākais Sony Reader Pocket Edition, kas maksās 100 USD mazāk nekā Kindle2 šajos ekonomiskajos laikos varētu izrādīties lielāks konkurent Kindle2 nekā Sony Reader Touch Edition.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Sony Xperia 10 II" ir šaurāks nekā vairums konkurentu, taču piedāvā gana lielu ekrānu un iespēju to viegli sadalīt divās daļās.

Tālā pagātnē palikuši tie laiki, kad "Sony" ražoja vienus no iekārojamākajiem tālruņiem. Plāni, spīdīgi, vieni no pirmajiem ūdensdrošajiem. Pēc pamatīgā atkritiena, japāņi cenšas izkārpīties no bedres, un pavisam nesen izrādīja jaunākos lolojumus – "Xperia" sērijas modeļus "1 II" un "10 II". Pirmais "DB.lv" rīcībā nonāca vidējās klases pārstāvis "Xperia 10 II".

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 8 punkti no 10)

Jaunā "Sony" ierīce patiks nelielo telefonu kārotājiem. Sen nebija nācies lietot tik slaidu telefonu, ar kuru ir tik parocīgi darboties vienā plaukstā. Pat neraugoties uz to, ka "Xperia 10 II" ir gana plašs 6 collu displejs. Ērtuma pamatā ir "Sony" pirms dažiem gadiem pieņemtais lēmums izmantot ekrānus ar 21:9 malu attiecību, kā rezultātā telefons ir šķietami nesamērīgi garš, toties šaurs. 6,9 centimetru platums ir nepilnu centimetru mazāk par vidusmēra viedtelefona "vidukļa apmēru", taču ikdienas lietošanā tas ir ļoti jūtams. Tāpat kā 151 grama svars, kura dēļ japāņu darinājums šķiet neparasti viegls un gaisīgs. Tas arī atbilst IP68 ūdens izturības standartam, kas ļauj ierīcei pusstundu peldēt pusotru metru dziļi saldūdens tilpnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony akcijas cena nokrīt līdz zemākajam līmenim pēdējā 31 gada laikā

Ritvars Bīders, 11.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad kompānija Sony paziņoja par rekordlielajiem 2011. gada zaudējumiem 5,7 miljardu ASV dolāru apmērā, Sony akcijas cena Tokijas biržā samazinājās par 6,7% līdz 1 132 jēnām (7,71 Ls), kas ir zemākais līmenis pēdējā 31 gada laikā.

Kā vēsta BBC, Sony ar zaudējumiem strādā jau pēdējos četrus gadus, taču šo gadu kompānija paredz pabeigt ar peļņu. Tomēr investori gan nedomā, kompānijai izdosies sasniegt plānoto.

«Sony ir daudz problēmu, un jaunais prezidents līdz šim nav spējis radīt skaidru plānu tam, kā optimizēt kompāniju,» norāda Fukoku Capital Management eksperts Juki Sukarai.

Sony televizoru bizness, kas iepriekš bija viens no lielākajiem kompānijas dzinējspēkiem, ir smagi cietis no pieaugošās konkurences un krītošajām cenām. Šī Sony divīzija strādā ar zaudējumiem jau astoņus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augustā nopirkti gandrīz 250 000 Nintendo Wii spēļu konsoļu, kamēr Nintendo tuvākais konkurents Sony paspējis notirgot vien 80 000 PlayStation 3. Bet vissliktāk no lielā spēļu konsoļu trijniek gājis Microsoft, kurš pārdevis 11 000 spēļu konsoļu Xbox 360, ziņo Earthtimes.

Earthtimes raksta, ka galvenie iemesli, kāpēc Nintendo Wii ir tik pieprasīts, ir neparastais vadierīces dizains un funkcijas, salīdzinoši lētā cena, kā arī spēļu izvēle, kāda nav pārējām konsolēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē lielākajiem videospēļu platformu ražotājiem Nintendo plāno radīt trīsdimensiju (3D) versiju pārnēsājamajai videospēļu konsolei DS, ziņo BBC.

Šāds Nintendo solis seko konkurējošo kompāniju pēdējā laika paziņojumiem par 3D tehnoloģiju adaptēšanu savos produktos. Piemēram, Sony jau šogad cer uzsākt savu 3D televizoru un videospēļu tirdzniecību.

Patlaban lielākā daļa 3D sistēmu prasa to lietotājiem izmantot speciālas brilles, taču Nintendo norāda, ka viņu plānotajai tehnoloģijai šādu papildu ierīču izmantošana nebūs nepieciešama.

Nintendo arī norāda, ka jaunais 3DS būs savietojams arī ar jau esošajām DS konsoļu spēlēm.

Nintendo savas 3D pārnēsājamās videospēļu konsoles tirdzniecību pieļauj jau šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nintendo peļņa palielinājusies par 34%

, 30.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē otrs lielākais videospēļu konsoļu ražotājs Nintendo sava finanšu gada pirmajā ceturksnī strādājis ar 99 miljonu ASV dolāru peļņu, kas ir par 34% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo Bloomberg.

Trīs mēnešos līdz šī gada 30. jūnijam, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, Nintendo apgrozījums palielinājās par 24%, sasniedzot 3.92 miljardus dolāru.

Pārdoto Nintendo Wii skaits kompānijas finanšu gada pirmajā ceturksnī palielinājās par aptuveni 1.7 miljoniem līdz 5.17 miljoniem. Nintendo Wii konsole joprojām ir pieprasītāka nekā Sony PlayStation 3.

Pirms darbības rezultātu paziņošanas Nintendo akciju cena palielinājās par 3.6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo akcijas cena samazinās par teju 10%

Ritvars Bīders, 30.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās videospēļu konsoles Wii ražotājs Nintendo piedzīvojis strauju akciju vērtības samazināšanos pēc tam, kad kompānija paziņoja par peļņas prognozes samazināšanu saistībā ar to, ka Nintendo nepagūs sagatavot savu jaunāko produktu – trīsdimensiju pārnēsājamo videospēli 3DS – uz Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, ziņo AFP.

Nintendo akcijas cena samazinājusies par vairāk nekā 9%.

Tas noticis pēc tam, kad Nintendo paziņoja, ka 3DS tirdzniecībā Japānas tirgū nonāks nākamā gada februārī, savukārt citur pasaulē vēl pēc mēneša. Investori bija cerējuši, ka kompānija pagūs savu jauno produktu laist klajā šogad novembrī, lai tā Ziemassvētku iepirkšanās sezonā varētu konkurēt ar citu kompāniju produktiem, piemēram, Sony ražoto PSP.

Nintendo 2010. gadā peļņas prognozi samazinājis par 55%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tehnoloģiju apskats: Sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR

Jānis Vēvers, 17.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglā sporta kamera Sony Action Cam FDR-X1000VR ļauj parādīt citiem, kā pasaule izskatās tieši no tava skatupunkta

Kompaktās un izturīgās sporta videokameras ne vien radījušas dzīvotspējīgu tirgus nišu, bet arī mainījušas veidu, kā cilvēki iemūžina un dalās ar saviem piedzīvojumiem – proti, nofilmējot visu pieredzēto no sava skatupunkta. YouTube kanāls mudž no ierakstiem, kuri dod iespēju izdzīvot traukšanos lejup no kalna ar slēpēm, lēkšanu ar izpletni vai pasaules apjūsmošanu no debesskrāpja smailes, pat nepieceļoties no mīkstā dīvāna, jo kāds to visu ir nofilmējis ar ķermenim piestiprinātu kameru, tādu kā Sony Action Cam FDR-X1000VR.

Šī kamera uz līdzinieču fona izceļas ar interesantu un ļoti noderīgu pievienoto vērtību – rokas apsēju ar iestrādātu ekrānu, kas ne vien ļauj attālināti vadīt kameru, bet arī skatīties, ko tā filmē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 2007. gada 23. novembra līdz 31. decembrim kompānija Sony ASV pārdevusi 1,2 miljonus savu spēļu staciju Sony PlayStation 3 (PS3), kas ir apmēram divas trešdaļas no 2006. gada PS3 pārdošanas apjomiem attiecīgajā laika periodā, ziņo aģentūra Reuters.

Japānā Sony 5 nedēļu laikā pārdevis 232 421 SP3 konsoli, kamēr kompānijas lielākajam konkurentam Nintendo tajā pašā laikā izdevies pārdot 774 123 Wii spēļu konsoles.

Vienīgais mēnesis, kurā Sony līdz šim izdevies apdzīt Nintendo, bijis 2007. gada novembris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miris Nintendo vadītājs Satoru Ivata

LETA--BBC/AFP, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas videospēļu kompānija Nintendo Co. paziņojusi, ka tās vadītājs Satoru Ivata miris no vēža 55 gadu vecumā.

Uzņēmums norāda, ka Ivata mūžībā aizgājis sestdien, analītiķiem brīdinot, ka viņa pēkšņā nāve varētu iedragāt kompānijas stratēģijas maiņu iesaistīties viedtelefoniem paredzētu videospēļu tirgū.

Kā viens no vadošajiem cilvēkiem videospēļu nozarē Ivata pārraudzīja videospēļu konsoles Nintendo Wii veiksmi un kompānijas ienākumu pieaugumu, pirms viedtelefonu spēles sāka negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbību, liekot pārskatīt turpmāku stratēģiju.

Ivata pērn paziņoja, ka viņš ir slims un 2014.gada jūnijā neapmeklēja Nintendo akcionāru sanāksmi, lai arī viņa slimības smagums tajā laikā nebija zināms.

Pēc dažiem mēnešiem viņš atgriezās darbā un turpināja būt kompānijas seja sabiedrībā, maijā paziņojot finanšu rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Miris uzņēmējs, kurš «atbildīgs» par Nintendo panākumiem

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas rītā 85 gadu vecumā miris Japāņu uzņēmējs Hiroši Jamauči (Hiroshi Yamauchi). Nozares eksperti uzskata, ka, pateicoties viņam, Nintendo savulaik no nelielas kompānijas kļuva par pasaulē vadošo videospēļu kompāniju, vēsta BBC.

H. Jamauči vadīja Nintendo 53 gadus – no 1949. līdz 2002. gadam, un bija otrs lielākais kompānijas akcionārs.

Nintendo apstiprinājusi ziņas par H. Jamauči nāvi oficiālā paziņojumā.

H. Jamauči ietekmi videospēļu nozarē nevajadzētu novērtēt par zemu, BBC norādīja Robs Kroslijs (Rob Crossley), žurnāla Computer and Video Games redaktors.

Nintendo šā gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās 30. jūnijā, peļņa veidoja 88 miljonus ASV dolāru. Savukārt līdz gada beigām Nintendo plāno palielināt peļņas apjomu līdz 562 milj. ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony var saskarties ar tiesvedību visā pasaulē pēc tam, kad hakeri uzlauza PlayStation Network un nozaga tīkla lietotāju personīgo informāciju, vēsta Reuters.

Sony slēdza piekļuvi tīklam jau 19. aprīlī, bet par datu zādzību neziņoja līdz pat otrdienai. Hakeru rīcībā nokļuva informācija par 77 miljoniem tīkla lietotāju, ieskaitot to vārdus, adreses un, iespējams, pat kredītkaršu datus.

Pēc zādzības vairākās ASV pavalstīs ir uzsākta izmeklēšana. Datu zādzību izmeklēs pat ASV Federālā Tirdzniecības komisija un FIB kibernoziegumu nodaļa. Lielbritānijā incidentam savu uzmanību ir pievērsuši lietotāju privātuma aizsardzības uzraugi.

Lielbritānijas informācijas komisārs Kristofers Grahams (Christopher Graham) norādīja, ka komisija jau ir uzsākusi izmeklēšanu Sony sistēmas «uzlaušanas» sakarā. Komisijai ir tiesības piespriest ievērojamas soda naudas, pat līdz 500 tūkstošiem britu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony Ericsson paziņoja, ka tā ir noslēgusi līgumus ar trijām no pasaules četrām lielākajām mūzikas kompānijām, ziņo NYTimes.

Šāds solis no kompānijas puses tika sperts, jo maijā kompānija plāno prezentēt tās jauno mūzikas glabātuvi. Šis ir arī Sony Ericsson atbildes trieciens kompānijām Apple un Nokia, kuras jau ir atvērušas savus mūzikas glabātuves - iTunes un Ovi.

Sony Ericsson ir parakstījusi līgumus ar tādām mūzikas kompānijām, kā Sony BMG, The Warner MusicGroup, EMI, Hungama (Bolivudas mūzikas izdevējkompānija) un The Orchard, kas ir kļuvusi populāra Dienvidamerikā.

Sony Ericsson nākotnē paredzams sīvs cīniņš ar kompānijas Aplle iTunes, kas dominē digitālajā mūzikas tirgū. iTunes savas pastāvēšanas laikā ir pārdevis vairāk nekā 4 miljardus dziesmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony prezentējusi jauno PlayStation portatīvo spēļu konsoli, kuras nosaukums būs Sony PSP Go, ziņo Reuters.

Šis ir kompānijas Sony atbildes trieciens tā sīvākajam konkurentam portatīvajās konsolēs Nintendo, kas nāca klajā ar paziņojumu, ka šā gada beigās tas uzlabos jau tā labi ejošo preci Wii Fit, kura jau pārdota 15 miljonos eksemplāru.

(Foto: REUTERS/SCANPIX)Kompānija Sony jau iepriekš laida klajā portatīvo spēļu konsoli PSP-3000, bet tā nevarēja cīnīties ar tās lielāko konkurentu portatīvajās konsolēs Nintendo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Visā pasaulē jau iegādāti 50 miljoni Nintendo Wii

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoles Nintendo Wii globālie pārdošanas apjomi jau pārsnieguši 50 miljonus. Wii ir apsteidzis Sony Playstation 2 un tagad ir pasaulē visstraujāk izpirktā videospēļu konsole, ziņo BBC.

Par Nintendo Wii sasniegumiem preses konferencē paziņoja kompānijas vadītājs Satoru Ivata (Satoru Iwata). Viņš arī informēja, ka portatīvā videospēļu konsole Nintendo DS visā pasaulē pārdota jau 100 miljonos eksemplāru.

S. Ivata norāda, ka Nintendo videospēļu sasniegumi ir augstāki nekā kompānija bija cerējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony videokamera FDR-AX100E uzņem lieliskas kvalitātes 4K video, taču ir par lielu ikdienas līdzņemšanai

Kurš gan varēja iedomāties, ka paņemot rokās vēl pirms gadiem 10-15 daudzu ceļotāju iekāroto videokameru, pārņems sajūta, ka aplūko kādu vēsturisku relikviju. Tiešām dīvaini, cik ātri viedtālruņi ir atradinājuši no specializētu filmēšanas ierīču lietošanas. Un, ja tā labi padomā, pēdējos gados gan pie tūrisma objektiem aizvien retāk manīti cilvēki ar «hendikamiem», gan veikalu plauktos amatieru videokameru klāsts kļuvis pavisam trūcīgs. To vietu pārliecinoši ieņēmuši telefoni, sporta kameras, planšetes un pat droni.

Sony FDR-AX100E nav pirmā svaiguma produkts. Tomēr tā joprojām ir labākā Sony izgatavotā plaukstas videokamera plašam patērētāju lokam, un arī tās jaunākās māsas būtiskas pārmaiņas nav nesušas. Līdz ar to jautājums, vai vispār viedtelefonu ērā ir vērts iegādāties šādu kameru, joprojām ir aktuāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sony Ericsson nākamgad plāno pāriet tikai uz viedtālruņu ražošanu

Jānis Rancāns, 14.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trešā ceturkšņa finanšu rādītājiem, Sony Ericsson paziņojis, ka no nākamā gada ražos tikai viedtālruņus, vēsta BBC.

Šī gada trešo ceturksni uzņēmums aizvadījis bez peļņas, kas bijis uzlabojumus salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kurā Sony Ericsson piedzīvoja 50 miljonu eiro lielus zaudējumus. Salīdzinājumam – aizvadītā gada trešajā ceturksnī Sony Ericsson bija nopelnījis 49 miljonus eiro, norāda britu medijs.

Tāpat trešajā ceturksnī samazinājušas Sony Ericsson tālruņu piegādes – uzņēmums minētajā periodā piegādājis 9,5 miljonus tālruņu, kas ir 9% kritums salīdzinot ar aizvadīto gadu.

Japānas un Zviedrijas kopuzņēmumus šos zaudējumus skaidro ar zemo pieprasījumu pēc tradicionālajiem mobilajiem tālruņiem. Piemēram, uzņēmuma ražotie Xperia viedtālruņi veido 80% no tās pārdoto ierīču apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony otrdien ir atzinusi, ka pret to ir bijis vērsts vēl viens hakeru uzbrukumus, kura laikā, iespējams, ir nozagti dati vēl par 25 miljoniem lietotāju. Sony paziņojums seko tikai dienu pēc tam, kad kompānija solīja, ka nepieļaus līdzīgus uzbrukumus, vēsta Reuters.

Sony atzina, ka 18. aprīlī ir uzlauzta Sony Online Entertainment datorspēļu sistēma, bet kompānija to atklājusi un slēgusi sistēmu tikai pirmdien. Šoreiz ir nozagti dati par 10,7 tūkstošiem Austijas, Nīderlandes un Spānijas lietotājiem, 12,7 tūkstošiem ASV lietotāju un citiem.

Savukārt, kā norāda investori, kompānijas izpilddirektors Hovards Stringers (Howard Stringer) ir centies klusēt par uzbrukumiem Sony. «Veids kā Sony ir centusies risināt hakeru problēmas skaidri norāda, ka tā nespēj pārvaldīt krīzes. Esošajam izpilddirektoram vajadzētu atkāpties,» uzskata eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Ericsson plāno pārdot savas daļas uzņēmumā Sony Ericsson, ziņo lenta.ru, atsaucoties uz vācu izdevumu Manager-magazin.

Zviedrijas kompānijai Ericsson kopuzņēmumā Sony Ericsson pieder puse akciju. Otra puse pieder Japānas kompānijai Sony. Patlaban notiekot sarunas ar bankām par kredīta piesaisti Ericsson daļu izpirkšanai.

Iespējamā darījuma summa netiek izpausta, tāpat nav zināms arī tas, vai tirgū paliks zīmols Sony Ericsson, ja Ericsson pārdos savas daļas.

Šobrīd Sony Ericsson ir piektais lielākais mobilo telefonu ražotājs. 2008. gadā šī kompānija laida klajā 96.6 miljonus telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony Corp uzsākusi sarunas, lai izpirktu Zviedrijas uzņēmumam Ericsson piederošās daļas mobilo telefonu ražošanas kopuzņēmumā Sony Ericsson, aģentūrai Reuters pavēstījuši anonīmi avoti.

Šāds darījums varētu ļaut Sony sekmīgāk konkurēt ar tādiem telekomunikāciju ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung. Kā Reuters paskaidroja nozari pārzinoši avoti – Sony un Ericsson jau vairākas nedēļas cenšas vienoties par kopuzņēmuma, kurā abām kompānijām pieder puse, nākotni.

Ja Sony vienotos par Ericsson daļu izpirkšanu, darījuma vērtība varētu sasniegt 1,3 miljardus ASV dolāru. Summa arī atkarīga no tā, kādas vienošanās tiktu noslēgtas par Ericsson telekomunikāciju patentu izmantošanu.

Tomēr The Wall Street Journal iepriekš vēstīja, ka šīs sarunas jebkurā brīdī var izgāzties. Abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru