Jaunākais izdevums

Spriežot pēc šā gada otrā ceturkšņa datiem, Motorola zaudējusi ceturto vietu, tādējādi ieņem tikai piekto vietu, pēc pārdoto mobilo telefonu daudzuma, ziņo DigiTimes.

Kompānija Motorola otrajā ceturksnī knapi realizēja 23 miljonus mobilo telefonu. SonyEricsson otrajā ceturksnī, realizējot 24 miljonus mobilo telefonu, pakapās uz ceturto vietu. Kompānijas Motorola tirgus daļa ir 7.3%, bet SonyEricsson jau 8%.

Līderis telefonu pārdošanā, joprojām ir Nokia, kura otrajā ceturksnī realizēja 120 miljonus mobilos telefonus un tās tirgus daļa sasniegusi jau 40%.

Otrajā vietā ir kompānija Samsung ar 48 miljoniem telefonu (28.1% tirgus daļa), bet LG ieņem trešo vietu ar 28.1 miljoniem pārdoto telefonu (9.3% tirgus daļa)

SonyEricsson tirgus daļa pieaug vienmērīgi un vairs nav tālu, lai tā apdzītu LG un ierindotos trešajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas ekonomikai šis gads būs skarbas pārbaudes laiks

Pēteris Strautiņš, Luminor ekonomists, 20.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarežģītā ģeopolitiskā situācija šogad radīs milzīgu globālu ietekmi uz pasaules ekonomiku – mainīsies tirdzniecības plūsmas, par prioritāti izvirzot drošības apsvērumus un cīņu par globālo ietekmi, nevis komerciālu loģiku.

Arī Latvijas ekonomikai šis būs grūts gads, ko ietekmēs karadarbība tuvajos kaimiņos, augstā inflācija un piegādes ķēžu traucējumi, liecina jaunākais Luminor Baltijas un Latvijas ekonomikas apskats.

Šis gads iesākās ar lielām cerībām par ekonomiskās aktivitātes stabilizēšanos Baltijā pēc pandēmijas ierobežojumu samazināšanās un investīciju apjoma pieauguma prognozēm, ko nedaudz aizēnoja augstā inflācija. Taču straujās izmaiņas ģeopolitiskajā situācijā, sankciju piemērošana un tirdzniecības saišu pārraušana ar Krieviju un Baltkrieviju, prognozes sagrieza kājām gaisā. Lielā mērā ekonomiskās izaugsmes temps būs atkarīgs no karadarbības ilguma un attīstības. Gads būs skarbas pārbaudes laiks, jo atkal izaicinās uzņēmēju spēju pielāgoties mainīgajiem apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krītoties pieprasījumam pēc mobilajiem telefoniem un ražotājiem iztīrot noliktavas pēc samērā neveiksmīgās izpārdošanas sezonas, Somijas Nokia un tā lielākie konkurenti sākuši samazināt cenas, ziņo aģentūra Reuters.

Krītošais pieprasījums laikā, kad ražotāji, tirgotāji un sakaru operatori bija plānojuši iztīrīt noliktavas, ir novedis pie agresīvas cenu politikas.

Sadzīves elektronikas pieprasījums samazinājies pat Ziemassvētku izpārdošanas laikā, un ražotāji Motorola un SonyEricsson paziņojuši zemus pārdošanas apjomus. Turklāt tirgus analītiķi prognozē, ka 2009. gadā mobilo telefonu tirgus pārdošanas apjomu ziņā saruks par 7.9%.

Ierīču cenu izpētes kompānijas CCS Insight vadītājs Toms Birds (Tom Byrd) norāda, ka 2009. gada sākumā kompānijas speciālisti Eiropā konstatējuši ievērojamu cenu samazināšanu no lielākajiem tirgotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz bargākus sodus par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, ar grozījumiem plānots noteikt, ka par ātruma pārsniegšanu no 61 līdz 70 kilometriem (km/h) stundā ar mopēdiem, motocikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas auto, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, transportlīdzekļa vadītājam varēs piemērot naudas sodu no 720 līdz 960 eiro (pašlaik - no 360 līdz 480 eiro) un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz deviņiem mēnešiem (pašlaik - sešiem).

Savukārt, ja minētajā apjomā ātrums tiks pārsniegts apdzīvotā vietā, plānots piemērot naudas sodu no 1040 līdz 1400 eiro (pašlaik - no 540 līdz 680 eiro) un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības no deviņiem līdz 12 mēnešiem (pašlaik uz 12 mēnešiem piemēro tiesību izmantošanas aizliegumu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Summārajā kapitalizācijā apdzenot Japānas fondu tirgu, par pasaulē otru lielāko kļuvis Ķīnas fondu tirgus, atsaucoties uz Bloomberg ziņoto, raksta Lenta.

Visu akciju kapitalizācija, kas ir Ķīnas fondu tirgus apgrozībā, ir 3.21 triljoni dolāru. Japānas tirgū šis rādītājs atpaliek no Ķīnas par 10 miljardiem. Pasaules absolūtais līderis ir ASV, kur tirgus apjoms ir 10.8 triljoni dolāru.

Galvenais Ķīnas fondu indekss - Shanghai Composite – šogad audzis par 75%, kas skaitās pasaulē labākais rādītājs. Japānas Nikkei 225 šai pašā laikā palēcies vien par 7 %.

Ķīnas tirgus izaugsmi balstīja ekonomikas stimulēšanas programma 4 triljonu juaņu apmērā (585 mljrd. dolāru). Turklāt pozitīva ietekme bijusi arī banku kreditēšanas straujai attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Velorikšu bizness - viens brauciens par desmit latiem; velorikšas īre nedēļā - 70 lati

Dienas Bizness, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskējusies aiz lielām saulesbrilēm, ar somu vienā un Rīgas karti otrā rokā, laikraksta Diena žurnāliste uzrunā vienu no velorikšu šoferiem, lūdzot noskaidrot, kā nokļūt līdz kādai viesnīcai Vērmanes dārza tuvumā.

Jaunietis laipni norāda virzienu un piedāvā aizvest «tikai par desmit latiem». Nezinot, no kuras valsts atbraukusi, viņš summu nosauc arī eiro izteiksmē. Uz iebildi par dārdzību, puisis atbild, ka brauciens ar velorikšu ir īpašs piedzīvojums, kas esot prasītās cenas vērts. Kamēr notiek kaulēšanās, kas rezultējas ar trīs latu atlaides panākšanu, piebrauc vēl viena – pēc izskata gan necilāka – velorikša, kuras šoferis piedāvā aizvest līdz viesnīcai par pieciem latiem, raksta Diena.

Pa ceļam velorikšas vadītājs pēc «tūristes» lūguma izstāsta, kā no Rīgas tikt līdz jūrai, kā arī uzskaita populārākās izklaides vietas. Viņš minas pārliecinoši, apdzen gan gājējus un ārpus Vecrīgas brauc galvenokārt pa braucamo daļu, raksta Diena. Galapunktā – kilometra attālumā – velorikšai izdodas nonākt pāris minūšu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pārtikušas dzīves un nabadzības kontrasti Ķīnā

Gunta Kursiša, 06.09.2013

Iepretim izdemolētai bijušai dzīvojamai ēkai tiek tirgoti grozi. Šī rajona vietā drīzumā plāno uzcelt debesskrāpjus.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārticība un nabadzība Ķīnā dažkārt novērojama vien pāris kvartālu atstatumā viena no otras. Ķīniešus neizbrīna tas, ka ar pasažieriem pilnu, paplukušu triciklu turpat uz ielas apdzen spožs Ferrari, bet aiz dārga restorāna stūra imigrantu strādnieki ietur lētas maltītes un nosnaužas turpat uz ielas, fotogrāfijās iemūžinot Ķīnas kontrastus, novērojis ziņu aģentūras Reuters fotogrāfs Kims Kiunghūns (Kim Kyung-hoon).

Fotogalerija tapusi Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, fotogrāfam sešu mēnešu laikā apmeklējot dažādus «augstākās sabiedrības» pasākumus, piemēram, modes skates, kokteiļballītes, luksusa automašīnu ražotāja rīkotu reklāmas pasākumu, kā arī viesojoties nabadzības skartajās pilsētas daļās. Kā atklāj fotogrāfs, pierunāt pārtikušos ķīniešus fotogrāfam izrādīt savu māju nav bijis viegli.

«Bagātajiem ķīniešiem ir iemesls izvairīties no fotokamerām un intervijām. Valsts jaunais līderis Sji Dzjiņpins (Xi Jinping) aicinājis cilvēkus būt pieticīgākiem, un luksusa precēm valstī piemēroti augsti nodokļi,» raksta fotogrāfs. Piemēram, motociklam Harley Davidson, kas Ķīnā ietilspt luksusa preču sarakstā, piemērotie nodokļi nereti sasniedz paša motocikla cenu. Tāpat pēdējā laikā bagāto ķīniešu naudas tērēšanas paradumi piesaistījuši blogotāju interesi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kreisais pagrieziens – būtiski palielina iespēju izraisīt avāriju

LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, 04.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauja kustības virziena maiņa, neparedzami apgriešanās manevri, nesaprotama bremzēšana, kas samulsina aizmugurē braucošā spēkrata vadītāju, neparedzama un pēkšņa manevra uzsākšana, ar vienlaicīgu pagrieziena rādītāja ieslēgšanu, ir tikai dažas no klasiskām situācijām, kuras var novērot uz Rīgas ielām un ne tikai. Šādu situāciju rezultātā būtiski samazinās satiksmes drošības līmenis kardināli palielinot iespējamo avārijas situāciju skaitu.

To, ka šādas nekonsekventas darbības arvien pieaug, var vērot ne tikai Rīgas ielās, bet arī uz Latvijas lielceļiem, ko atzīst arī paši autovadītāji, no kuriem 48% norāda, ka pagrieziena nerādīšana ir kļuvusi par masu pārādību. Savukārt vēl 25 % norāda, ka tā ir mazsvarīga darbība, tādējādi uzskatot, ka brīdināšana par manevra veikšanu ir tehniska prasība nevis pašsaprotama rīcība, kura ļauj pasargāt sevi no iespējamas avārijas. Savukārt, vaicājot, vai strauja manevra veikšana bez iepriekšēja brīdinājuma traucē, 55% autovadītāju atzīst, ka šādas darbības pat ir ļoti bīstamas, un vēl 41% tās šķiet ļoti kaitinošas, jo no reālām avārijas situācijām ļauj izvairīties tikai pieredze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Jelgavas ceļu policisti saņēmuši četrus jaudīgus motociklus, ko tie izmantos satiksmes uzraudzībā, masu pasākumos, kā arī citiem uzdevumiem. Pieredze rāda, ka satiksmes dalībnieku respekts pret policistu uz motocikla ir lielāks, vēsta reģionālais portāls zz.diena.lv.

Policists Uldis Lācis, viens no četriem jelgavniekiem, kam uzticēti no Rīgas saņemtie motocikli, ar atslēgas puspagriezienu iedarbinājis vācu BMW 850, atceras jaunību, kad jau 16 gadu vecumā braucis ar čehu «Jawa».

«Šis motocikls, salīdzinot ar «javiņu», ir kā diena pret nakti,» secina policists. Dienesta motocikls ir gan ātrāks, gan ērtāks, tas arī vairāk tērē degvielu. Braucamais ir labi kopts, tādēļ nevar manīt, ka tas ražots 1997. gadā.

«Pamēģināju izbraukt uz ceļa – tūlīt jūt respektu no visiem braucējiem,» apmierināti saka U.Lācis. Viņam ir gadījies, ka nekaunīgi baikeri, pārsniedzot atļauto ātrumu, apdzen policijas auto. Turpretī, ieraugot policijas motociklu, ātrums tiekot samazināts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar slaveno kino dižpārdokli saistītais tūrisma uzrāviens rādītājos apsteidz Jaunzēlandes tradicionālo piensaimniecību, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Krītošās piena cenas pasaulē ir 80% Jaunzēlandes piensaimniecību «iestūmušas sarkanajā zonā», atsaucoties uz valsts Centrālo banku, raksta Bloomberg.

Lekno ganību vietā Jaunzēlandē ienesīgāk ir izrādījies audzēt zāli uz mājokļu jumtiem. Tiesa, mājokļi ir īpaši – tie izbūvēti Matamata pilsētas apkaimes reljefajā ainavā valsts ziemeļos Džona Ronalda Rūlela Tolkīna romānu Hobits un Gredzenu pavēlnieks ekranizācijām, kas kalpo par magnētu starptautiskajam tūrismam.

Sevišķi Matamata apkārtnes lauksaimniecības zemes īpašniekiem lauku tūrisms pēdējos pāris gados ir izrādījies ienesīgāks par savu īpašumu izīrēšanu ganībām, raksta Bloomberg. Režisora Pītera Džeksona vizualizētais hobita Bilbo Maišelnieka tēls ir globāli atpazīstama «preču zīme», un Jaunzēlandes priekšrocība, ko tā arī nekavējas izmantot, ir fakts, ka autentiska saskare ar to iespējama vienīgi Matamatas pauguros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Kāpēc mēs tik ļoti gribam, lai mums būtu ražotne?” — teica viens no analītiķiem, skatoties uz produkta cenas veidošanas diagrammu: tie bija sporta apavi. Diagrammā bija skaidri redzams, ka produkta cenas vislielāko daļu — ap 40% — veido pārdošana. Tas nozīmē, ka tie, kas grib un māk pārdot, pelna un turpinās labi pelnīt tuvākajos gados un gadu desmitos.

Vispārēja robotizācija?

Nekā! Nevienā izmirušo profesiju sarakstā nav pārdevēja profesijas. Protams, daudzām profesijām draud izmiršana robotizācijas dēļ, bet ne pārdošanai. Pašus robotus arī vajadzēs pārdot un ja mēs spējam labi iztēloties, kā roboti ražos jaunus robotus, tad neviens nespēj iztēloties kā roboti spēs pārdot robotus. Viss ir ļoti vienkārši: robots visu izrēķinās — jā — bet atšķirībā no cilvēka robots neriskēs, tas nozīmē, nevinnēs!

Jūs noķērāt laimi aiz astes

Risks — augstsirdīga rīcība un tas dod savus rezultātus. Ar vien vairāk pārdēvēju mūsu apkārtnē dibina pārdošanas attiecības ar Ķīnu, Dienvidameriku, Austrāliju. Likmes, kuras viņi noteica precēm, labi nostrādāja! Pieprasījums pēc stiprinājuma detaļām, plēves segumiem un pat velosipēdiem ir stabili augsts. Potenciāls ir un pārdošanas tempi apdzen pārdēvēju finansiālās iespējas, viņiem nepietiek finanšu rezerves, lai veiktu jaunus iepirkumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieradumus mainīt ir grūti, tie mainās lēni – šajā procesā var palīdzēt ekonomiskais pamatojums

Tā teic vides eksperte un Ekodizaina kompetences centra vadītāja Jana Simanovska.

Lai dzīvotu videi draudzīgāk, viņa iesaka sākt ar mazumiņu – uz veikalu iet ar savu maisiņu, plastmasas pudelēs pildīta ūdens vietā dzert krāna ūdeni, kā arī vismaz kādu no pārtikas produktiem izvēlēties bioloģiski sertificētu. Viņa iestājas pret zaļmaldināšanu un iesaka ražotājiem un arī tirgotājiem būt atbildīgākiem savos apgalvojumos un neizmantot zaļo krāsu kā pircēju pievilinātāju. Vairāk par to, kā iespējams būt videi draudzīgākiem, viņa stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Fragments no intervijas, kas publicēta 22. marta laikrakstā Dienas Bizness:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nolēmu aizbraukt ciemos pie tēva. Uz jautājumu, kā tad viņam iet, saņēmu lakonisku atbildi: D****. Garlaicīgi. Futbola pa TV nav. Jopcik ar ārā! Čempi arī atcēla. Par olimpiādi gan vienalga, tur normāla futbola nav.

Covid-19 ir skāris un ietekmējis visas dzīves jomas. Arī sportu. Sporta industrija bija viena no stūrgalvīgākajām un ilgi nespēja pieņemt lēmumu par savu dīkstāvi. Bija mēģinājumi spēlēt pie tukšām tribīnēm, dezinficēt skatītāju vietas pirms sporta pasākumiem, noteikt atsevišķus reģionus, kurus vīruss skāris mazāk un tur aizvadīt spēles, taču jau no paša sākuma tas, ka sports varētu palikt vīrusa neskarts, izskatījās kā naiva cerība, kurai nebūs lemts piepildīties. Patiesībā sporta pasaule vēl aizvien nespēj sadzīvot ar šo notikumu pavērsienu, brīžiem ar pilnīgi nepamatotu optimismu spekulējot par čempionātu atsākšanās termiņiem un turnīru norises datumiem. Ja cilvēki vēl var mainīt savu ikdienas paradumu sportot, tad pats sports nevar atļauties apstāties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No TOP 15 internetveikaliem 6 strādā nozarē vairāk nekā 5 gadus. Viens ir beidzis savu darbību, precīzi ilustrējot notiekošo tirgū, šodien, 18.aprīlī, vēsta laikraksts Dienas bizness.

Šajā TOP pirmo reizi Latvijas vēsturē mēģināts apkopot datus par veiksmīgākajiem internetveikaliem, norāda laikraksts.

"Internetā ir ļoti sīva konkurence un pircējiem ir iespēja izvēlēties, jo konkurenta veikals ir pāris klikšķu attālumā. Praktiski visi veikali ir ar līdzīgām iespējām un lielākā konkurence var būt tikai ar servisu un pašu preci, kas kādā no tiem beigusies, bet ir pieejama citā veikalā. Internetā cilvēki nav tik lojāli attiecībā pret kādu noteiktu veikalu, jo šeit nestrādā - tuvu mājai, smaidīgais pārdevējs vai ekskluzīvais veikals ar savu īpašo apkalpošanu - interneta vidē, pirkuma izdarīšanas brīdī, cilvēks vēlas pēc iespējas ātrākt tikt pie kārotās lietas un tāpēc bez īpašām emocijām izdarīs pirkumu pie konkurenta, lai arī cena var atšķirties par pāris latiem," skaidro laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ericsson peļņa samazinās par 31%

, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezvadu tehnoloģiju izstrādāja LM Ericsson peļņa 2008. gada ceturtajā ceturksnī bija 3.9 miljardi Zviedrija kronu (360.4 miljoni eiro), kas ir par 31% nekā pērn attiecīgajā ceturksnī, kad kompānijas peļņa bija 5.6 miljardi kronu (517.4 miljoni eiro), ziņo Associated Press.

Kompānijas peļņas samazināšanos skaidro ar mobilo telefonu pārdošanas apjomu mazināšanos. SonyEricsson ceturtajā ceturksnī strādāja ar 187 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

Zviedrijas LM Ericsson izmaksu samazināšanai paredzējis samazināt kompānijā strādājošo skaitu par 5 000 darbiniekiem, kas ir aptuveni 6% no Ericsson kopējā štata.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Ericsson plāno pārdot savas daļas uzņēmumā Sony Ericsson, ziņo lenta.ru, atsaucoties uz vācu izdevumu Manager-magazin.

Zviedrijas kompānijai Ericsson kopuzņēmumā Sony Ericsson pieder puse akciju. Otra puse pieder Japānas kompānijai Sony. Patlaban notiekot sarunas ar bankām par kredīta piesaisti Ericsson daļu izpirkšanai.

Iespējamā darījuma summa netiek izpausta, tāpat nav zināms arī tas, vai tirgū paliks zīmols Sony Ericsson, ja Ericsson pārdos savas daļas.

Šobrīd Sony Ericsson ir piektais lielākais mobilo telefonu ražotājs. 2008. gadā šī kompānija laida klajā 96.6 miljonus telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ietekmīgākie zīmoli Latvijā šogad ir Nokia, Lāči un LNT, liecina DDB Consulting apkopotā informācija.

DDB Consulting, balstoties uz Brand Capital pētījuma datiem, izvērtēja kuri zīmoli ietekmē apkārtējo viedokļus, un kuriem zīmoliem ir izaugsmes potenciāls.

Šogad iPhone ir apspriestākais zīmols. Tomēr apspriešanai ne vienmēr ir pozitīvs raksturs. Parex banka šogad izpelnījusies trešā apspriestākā zīmola titulu, bet patērētāji zīmolu šogad vērtējuši daudz kritiskāk.

Ietekmīgākie zīmoli Latvijā

Nr.ZīmolsIetekmīgums
1Nokia14.55%
2Lāči12.00%
3LNT11.90%
4Nike11.72%
5Google11.67%
6SonyEricsson11.52%
7BMW11.49%
8Diena11.49%
9LTV 111.39%
10Ilustrētā zinātne11.27%

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Zviedrijas Ericsson peļņa četrkāršojusies

Ritvars Bīders, 22.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas telekomunikāciju risinājumu izstrādātāja Ericsson peļņa šā gada trešajā ceturksnī bija 3,6 miljardi zviedru kronu (273,2 miljoni latu), kas ir vairāk nekā četras reizes lielāka par kompānijas peļņu attiecīgajā laika periodā pirms gada, ziņo BBC.

Peļņas palielināšanos kompānijai lielā mērā nodrošināja telekomunikāciju tīklu struktūrvienības izaugsme. Ericsson apgrozījums, ko negatīvi ietekmēja zviedru kronas vērtības nostiprināšanās, palielinājies vien par 2%.

Pozitīvi Ericsson peļņu ietekmēja arī kopuzņēmuma SonyEricsson atgriešanās peļņā.

Kompānija gan atzīst, ka tā joprojām cieš no ražošanai nepieciešamo komponentu trūkuma globālajā tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot ar šī gada janvāri, Tele2 tīklā martā par desmit procentiem pieaudzis pieprasījums pēc tālruņiem ar 3G funkciju. Apkopoti arī marta pārdošanas rezultāti – populārākie mobilo telefonu ražotāji un telefonu modeļi.

Martā populārākie mobilo tālruņu ražotāji Tele2 klientu skatījumā bija Nokia un SonyEriccson, ko apliecina Tele2 tirdzniecības vietās pieprasītāko mobilo telefonu tops. Pirmajā trijniekā pēc pārdoto tālruņu skaita ir Nokia 6300, Nokia 3110c un Nokia 2760, kam seko SonyEriccson W200i un SonyEricsson T250I. Citu ražotāju pieprasītākie telefonu modeļi ir LG KE970, Samsung SGH-J750 un Motorola V3.

Paplašinoties 3G tīkla pārklājumam, strauji aug pieprasījums arī pēc Huawei E220 USB datu modemiem, kas lietojami datu pārraidei kopā ar datoru.

Komentāri

Pievienot komentāru