Citas ziņas

"STATS Projekts" spāru svētkos Priekulē

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Rīt, 11. augustā notiks Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles spāru svētki. Spāru svētkos pulcēsies projekta pasūtītāji Priekules pilsētas dome, skolas vadība, arhitektu biroja "STATS Projekts" autori un objekta būvnieki - A/S "UPB".

Kā pastāstīja Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska, līdz šim vidusskolai nebija sava sporta zāle, sporta stundas notika ārā, skolas gaiteņos un aktu zālē. "Jaunā sporta halle ir nozīmīga skolai, pilsētai un reģionam kopumā. Halle dos iespēju attīstīt bērnu un jauniešu talantus sportā, uzlabos iedzīvotāju dzīves kvalitāti un iespējas pavadīt brīvo laiku veselīgi. Šajā hallē notiks nodarbības arī sociālā riska jauniešiem un bērniem ar īpašām vajadzībām no Purmsātu speciālās skolas. Un, protams, visiem prieks arī par halles veiksmīgo projektu, kas tik labi iekļaujas ainavā," pastāstīja V. Jablonska.

Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles autors Vladimirs Krivovs darbu pie projekta sāka 2006. gada janvārī un beidza jūnijā. Rīt, mazliet vairāk kā gadu vēlāk, tiks svinēti trijstāvu ēkas spāru svētki. Halles apbūves laukums ir 2580 m2, kopējā platība 3369, 7 m2. Ēkas apkure ierīkota no esošās skola siltummezgla, ūdensapgāde un kanalizācija no pilsētas tīkla, ieviesta piespiedu ventilācijas sistēma. Elektroapgādei tiks projektēts transformators no 50m attālumā esošās elektropārvades līnijas. Ēkas nesošās konstrukcijas un pārsegumi celti no dzelzsbetona kolonnām un metāla kopnēm. Sienu konstrukcijas veidotas no betona blokiem ar daļēju profilēta skārda apdari. Galvenā vestibila telpa tiks veidota no stiklotām sienām.

Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles projekta autors V. Krivovs ir viens no pieredzes bagātākajiem "STATS Projekts" arhitektiem. Viņa izstrādātais Salaspils Sauso celtniecības maisījumu rūpnīcas projekts šogad Latvijas Arhitektu savienības 2006. gada labāko darbu konkursa ražošanas ēku kategorijā nonāca līdz fināla kārtai 3 objektu konkurencē.

Par SIA "STATS Projekts"

Arhitektu birojs "STATS Projekts" dibināts 2001.gadā, un ir viens no STATS grupas uzņēmumiem. Uzņēmumā strādā Latvijā zināmi, profesionāli arhitekti, ar kuru dalību izstrādāti daudzi sabiedriski nozīmīgi projekti - sporta būves reģionos, Rīgas seno namu rekonstrukcijas un dzīvojamo ēku jaunbūvju projekti. "STATS Projekts" galvenie darbības virzieni ir industriālo būvju, daudzdzīvokļu namu, biroju ēku, sporta un atpūtas objektu projektēšana. Kopējais STATS grupas uzņēmumu apgrozījums 2006.gadā pārsniedza 21,8 miljonus latu.

Informāciju sagatavoja Ilze Ivanova, SIA "STATS Invest" komunikācijas projektu vadītāja.

Plašākai informācijai: SIA "STATS Invest" mārketinga direktore Guna Ozoliņa, tālr.: 7032500, 29103747. www.stats.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā interviju ar uzņēmuma STATS Invest Mārketinga direktori Gunu Ozoliņu, kura stāsta par STATS grupas uzņēmumu īpašumā esošās bijušās VEF teritorijas daļas līdzšinējo un plānoto attīstību. Pievienots arī nekustamo īpašumu kompāniju Colliers International, Balsts un Tokarev Invest šīs teritorijas vērtējums.

- Lūdzu, īsumā pastāstiet par STATS grupas uzņēmumiem. Vai tie visi izvietojušies jaunajā STATS grupas biroja ēkā bijušās rūpnīcas VEF teritorijā, Bērzaunes ielā 11a?

STATS grupā ir apvienoti vairāki uzņēmumi, kas savstarpēji sadarbojoties, nodrošina pilnu pakalpojumu spektru - nekustamā īpašuma projektu attīstīšanu, projektēšanu, būvniecību, būvtehnikas nomu un tirdzniecību, kā arī nekustamo īpašumu apsaimniekošanu Latvijā un citās valstīs.

Jaunajā STATS grupas biroja ēkā, kas atrodas Bērzaunes ielā 11a, ir izvietojies mātes uzņēmus SIA STATS Invest, kas sniedz visiem meitas uzņēmumiem administratīvos un vadības pakalpojumus - personāls, mārketings, finanses, IT u.c.. Jaunajā STATS ēkā mitinās arī vissenākais grupas uzņēmums SIA Būvuzņēmums STATS, kas nodarbojas ar būvniecību un rekonstrukciju. Būvuzņēmums STATS veica arī šīs ēkas rekonstrukciju. Vēl no grupas uzņēmumiem Bērzaunes 11a atrodas arī SIA STATS Projekts, kas nodarbojas ar arhitektūru un projektēšanu, SIA Forburga, kas ir nekustamo īpašumu projektu attīstītājs, kā arī SIA Labo Namu Aģentūra, kas nodarbojas ar namu apsaimniekošanu un apsaimnieko arī jauno STATS ēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn STATS grupas uzņēmumu konsolidētais apgrozījums sasniedzis 14 628 686 LVL

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās apstiprināts STATS grupas uzņēmumu konsolidētais finanšu pārskats. Tajā norādīts, ka STATS grupas apgrozījums 2006.gadā ir sasniedzis 14 628 686 LVL. Konsolidētā sabiedrību peļņa 2006.gadā bijusi 1 503 956 LVL, tās lielākā daļa tiks novirzīta STATS grupas uzņēmumu attīstībai.

STATS grupa ir vienīgais koncerns Latvijā, kas klientiem nodrošina pilnu pakalpojumu spektru - sākot ar nekustamā īpašuma projektu attīstīšanu, finansējuma piesaisti un projektēšanu līdz pat būvniecībai, būvtehnikas nomai un apsaimniekošanai.

STATS grupas mātes uzņēmuma SIA "STATS Invest" valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs koncerna 2006.gada darbības rezultātus vērtē kā labus. "2006.gadā tika veikta mātes un meitas uzņēmumu struktūras pilnveidošana un optimizācija, lai nodrošinātu labāku sadarbību grupas ietvaros un izmantotu sinerģijas principu labāku kopējo rezultātu sasniegšanai. Tāpat turpinājās sagatavošanas darbi un situācijas apzināšana, lai novērtētu iespējas sākt darbu ārvalstu tirgos", teic J.Skvarnovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūlija beigās apstiprināts STATS grupas uzņēmumu konsolidētais finanšu pārskats, kas liecina, ka grupas apgrozījums 2006.gadā bijis 14 628 686 LVL. Konsolidētā sabiedrību peļņa 2006.gadā bijusi 1 503 956 LVL, tās lielākā daļa tikšot novirzīta STATS grupas uzņēmumu attīstībai.

STATS grupas mātes uzņēmuma SIA STATS Invest valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs koncerna 2006.gada darbības rezultātus vērtē kā labus. "2006.gadā tika veikta mātes un meitas uzņēmumu struktūras pilnveidošana un optimizācija, lai nodrošinātu labāku sadarbību grupas ietvaros un izmantotu sinerģijas principu labāku kopējo rezultātu sasniegšanai. Tāpat turpinājās sagatavošanas darbi un situācijas apzināšana, lai novērtētu iespējas sākt darbu ārvalstu tirgos", teica J.Skvarnovičs.

2006.gadā plānotie ieņēmumi netika sasniegti vienīgi uzņēmumā SIA STATS Ceļi, galvenokārt tāpēc, ka dibinot uzņēmumu nepietiekami esot izvērtēti biznesa riski ceļu būves nozarē, kas saistīti ar valsts pasūtījumu saņemšanu. 2006.gada beigās tika likvidēts arī viens no STATS grupas uzņēmumiem SIA Kelmera Tērauds, jo uzņēmums neesot bijis konkurētspējīgs. Pašlaik ir apturēta arī SIA STATS Ceļi darbība, kas, iespējams, tiks atjaunota tiklīdz akcionāri uzskatīs, ka ir atbilstoša tirgus situācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notikuši spāru svētki Saldus pilsētas sporta skolas hallē

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 17. augustā notika Saldus pilsētas sporta skolas halles spāru svētki. Jaunā sporta kompleksa pasūtītājs ir Saldus pilsētas dome, to būvē SIA "Būvuzņēmums STATS", bet projekta autori ir SIA "STATS Projekts" arhitekti.

Kā pastāstīja pilsētas domes priekšsēdētājs Didzis Konuševskis, pēc reģionālās reformas Saldus novadā ietilps vēl seši kaimiņos esošie pagasti, kas pilsētai nozīmēs izteiktas novada centra funkcijas. Tāpēc tiek domāts par jauniem, mūsdienīgiem sabiedriskiem centriem. Pirmā jaunā būve - sporta halle - kalpos saldenieku veselajai miesai, bet vēlāk varētu tapt būves arī veselam garam, piemēram, kultūras centrs. Tāpat iespējams, ka jaunā halle kalpos ne tikai sporta skolas vajadzībām, bet arī koncertiem.

"Būvuzņēmums STATS" valdes priekšsēdētājs Aldis Ermansons topošo halli vērtēja kā patiesi augstvērtīgu būvi, kurā pasūtītājs, pirmkārt, ieinteresēts kvalitātē. Viņš pauda atzinību arī projektā iesaistītajai komandai - "Būvuzņēmums STATS" Kurzemes reģionālās būvniecības vadītājam Naurim Asarītim, Saldus sporta skolas halles projekta vadītājam Valdim Leitim un būvnieku brigādei. Paredzēts, ka jaunā ēka tiks pabeigta šī gada oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Ziedoņdārza mājas" apsaimnieko SIA "Labo Namu Aģentūra"

, 06.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 4. jūlija daudzdzīvokļu dzīvojamo namu un biroju kompleksu "Ziedoņdārza mājas" apsaimnieko SIA "Labo Namu Aģentūra". Tiesības apsaimniekot kompleksu uzņēmums guva pēc uzvaras projekta attīstītāja SIA "Dommo" izsludinātajā konkursā.

"Labo Namu Aģentūra" ir dibināta 2004. gadā un šobrīd uzņēmumā strādā 30 darbinieki. Patlaban "Labo Namu Aģentūra" apkalpo ap 400 dažādus klientu, kā juridiskas, tā fiziskas personas. Apsaimniekoto objektu loks - sākot no daudzdzīvokļu namiem un biroju ēkām, līdz pat ražotnēm un noliktavām.

Apsaimniekošanas tirgū "Labo Namu Aģentūra" izceļas ar kompetenci, profesionalitāti un individuālu pieeju katram klientam, nodrošinot katrai ēkai savu pārvaldnieku, kas atbild uz iedzīvotāju jautājumiem, reaģē uz vajadzībām un nāk klajā ar piemērotākajiem apsaimniekotā objekta attīstīšanas risinājumiem. Ir izveidots uzņēmuma tehniskais dienests un ir pieejams plašs tehnikas klāsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ziedoņdārza mājās dzīvokļu apsaimniekošanas maksa - 0,48 LVL m2

, 06.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 4. jūlija daudzdzīvokļu dzīvojamo namu un biroju kompleksu Ziedoņdārza mājas apsaimnieko SIA Labo Namu Aģentūra, liecina STATS Invest sniegtā informācija. Tiesības apsaimniekot kompleksu uzņēmums guva pēc uzvaras projekta attīstītāja SIA Dommo izsludinātajā konkursā.

Pēc konkursa rezultātiem kompleksam Ziedoņdārza mājas dzīvokļu apsaimniekošanas maksa noteikta 0,48 LVL m2, bet biroju platībām 0,80 LVL m2. Samaksā ietilpst kāpņu telpu un apkārt esošās teritorijas uzkopšana, diennakts avārijas dienests, diennakts dežurantu serviss, kopīpašuma apdrošināšana un nama uzkrājumu fonds. Par papildu samaksu iedzīvotājiem tiks piedāvāta dzīvokļu uzkopšana un citi pakalpojumi. Mājas nodrošinātas ar visiem komunālajiem pakalpojumiem, siltumenerģijas piegādi veic A/S Rīgas Siltums.

SIA Labo Namu Aģentūra ir viens no STATS grupas uzņēmumiem. Vēl STATS grupā ietilpst arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA STATS Projekts, būvtehnikas un elektroinstrumentu nomas un tirdzniecības uzņēmums SIA STATS Serviss, celtniecības uzņēmums SIA Būvuzņēmums STATS, nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA Forburga un mātes uzņēmums SIA STATS Invest, kurš grupas uzņēmumiem nodrošina stratēģisko vadību un administratīvos pakalpojumus. Kopējais STATS grupas uzņēmumu apgrozījums 2006.gadā pārsniedza 21,8 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Xtreme Lashes Baltic" veiksmīgi uzsāk darbu Igaunijas tirgū

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovasar "Xtreme Lashes" pārstāvniecība Baltijas valstīs "Xtreme Lashes Baltic" veiksmīgi ir sākusi savu darbību arī Igaunijā. Līdz šim gada sākumā atvērtā pārstāvniecība darbojās tikai Latvijas tirgū. Līdz gada beigām kompānija plāno paplašināt savu darbību, uzsākot darbu arī Lietuvas tirgū.

"Xtreme Lashes" ir viens no tirgus līderiem pasaulē skropstu pieaudzēšanas materiālu ražošanā un tirdzniecībā, kā arī meistaru apmācībā un sertificēšanā. Arī Latvijā no šī gada sākuma darbojas kompānijas pārstāvniecība Baltijas valstīs "Xtreme Lashes Baltic". Sākotnēji "Xtreme Lashes" skropstu pieaudzēšanas materiāli un meistaru apmācības bija pieejamas tikai Latvijas meistariem, bet vasaras sākumā "Xtreme Lashes Baltic" darbību ir sācis arī Igaunijā, bet līdz gada beigām plāno arī ieiet Lietuvas skaistumkopšanas tirgū. Igaunijā pirmie meistari jau pabeiguši apmācības un saņēmuši starptautiski atzītu sertifikātu. Šobrīd ar vairākiem skaistumkopšanas saloniem un meistariem tiek risinātas sarunas par sadarbības iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu cenas uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem šogad vidēji ir par aptuveni 40% augstākas, nekā tās bija iepriekšējos svētkos 2018.gadā, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini atbilstoši iepriekšējo svētku cenrāžiem un šiem svētkiem sagatavoto cenrādi, kas vēl būs jāizskata Ministru kabinetā.

Cenu kāpums uz visiem pasākumiem nav vienāds. Tāpat ir pasākumi, uz kuriem cenas ir samazinājušās.

Atšķirībā no 2013. un 2018.gada svētkiem ir samazinājies biļešu cenu klāsts, sarūkot tieši lētāko biļešu piedāvājumam.

Piemēram, šogad uz svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup" Mežaparka Lielajā estrādē iecerēts piedāvāt biļetes piecās cenu grupās - par 20, 40, 60, 80 un 100 eiro. Savukārt 2018.gadā uz noslēguma koncertu bija pieejamas biļetes sešās cenu grupās - par 15, 25, 35, 45, 55 un 65 eiro. Savukārt 2013.gadā bija septiņas biļešu cenu grupas, lētākajām maksājot 3 latus jeb 4,3 eiro.

Līdz ar to uz svētku noslēguma koncertu dārgākā biļete šogad maksās par 54% vairāk nekā 2018.gadā, kas turklāt ir vairāk nekā divas reizes vairāk par 2013.gada dārgāko biļeti uz noslēguma koncertu. Savukārt lētākā biļete ir par 33% dārgāka nekā 2018.gadā, kā arī atbilst trešās dārgākās biļešu grupas cenai 2013.gada svētku noslēguma koncertā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas cirka ēkas pārbūves energoefektivitātes darbi iegājuši noslēguma fāzē. Nupat pabeigta kupola konstrukcijas CLT paneļu (septiņās kārtās krusteniski līmētas 250 milimetrus biezas koksnes) montāža, līdz ar to cirka kupols ir pārsegts, būtiskākā rekonstrukcijas daļa ir paveikta un ēkas augstākajā punktā tiek kārts spāru svētku vainags.

Spāru svētki ir sena būvniecības tradīcija, kas simboliski iezīmē brīdi, kad būve ir sasniegusi augstāko punktu – jumta nesošā konstrukcija un lielākie būvdarbi ir pabeigti.

Kopš rekonstrukcijas sākuma izbūvētas galvenās nesošās konstrukcijas ar jaunu pamatu plātni, uz kuras caur kolonām ir uzbalstīts dzelzsbetona rīģelis un uz kura ir uzmontēts kupols. Šobrīd tiek veikti visu veidu inženierkomunikāciju izbūves darbi, kā arī ir uzsākti jumta izbūves un apdares darbi.

Rīgas cirka valdes locekle Māra Pāvula ir gandarīta par paveikto: “Pieredzēt šo brīdi, kad cirka ēku atkal pārsedz kupols, ir ārkārtīgi aizkustinoši – šis ir ne tikai fizisks, bet arī simboliskis jumts, kas cirka nozarei sniedz drošību un vietu, kur attīstīties. Vēlos pateikties ikvienam, kas savu roku pielicis cirka atjaunošanas darbos – lai arī varbūt izskatās, ka šeit vienkārši top ēka, taču patiesībā tiek būvēta cirka nozares nākotne.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/images/article/2008/11/21/d2d719be-2b0c-4e9c-a8b8-a012a9259282.jpg

Kompaktgalerijas tipa tirdzniecības centra pamatakmens ielikts 2008. gada jūlijā, un tā izveidē plānots investēt 10 miljonus eiro. Paredzams, ka jauno tirdzniecības centru ik dienu apmeklēs vidēji 7000 cilvēku jeb 2,3 miljoni apmeklētāju gadā. Tirdzniecības centra kopējā platība būs – 9 335 m2 .

Ķekavas komapktgalerijas īpašnieks un investors ir SIA Vita Mārkets.

Tirdzniecības centrā pircējiem būs pieejami Latvijā iecienīti modes preču, aksesuāru un mājsaimniecības piederumu veikali - kopā 60 dažādas tirdzniecības vietas. Jaunajā tirdzniecības centrā viens no lielākajiem nomniekiem būs veikals ELVI. Pie veikala būs stāvvietas 272 automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Dvīņu mājām Mežaparka Rezidencēs nosvinēti spāru svētki

Laura Mazbērziņa, 13.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projektā «Mežaparka Rezidences» nosvinēti spāru svētki septiņām rindu un divām dvīņu mājām. Atklāšanas svētkos piedalījās arī ēku autori – amerikāņu arhitekts Vladimirs Arsene (Westfourth architecture) un Gatis Didrihsons (Didrihsons Arhitekti).

Celtniecības darbus veic SIA «PLASTIK» un ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada sākumā. Divas rindu mājas tiks izbūvētas pilnā apdarē, pārējās baltā apdarē.

Kopējais investīciju apjoms ir 6 miljoni eiro.

«Pateicoties mūsu būvniekiem, spāru svētki tiek svinēti šodien, nevis kā sākotnēji grafikā plānots – jūlija beigās,» stāsta Ralfs Jansons, SIA «DOMUSS» valdes priekšsēdētājs.

Plānots, ka šī gada septembrī «Mežaparka Rezidencēs» spāru svētkus svinēs arī abas dzīvokļu mājas, kur kopumā ir 22 dzīvokļi. Savukārt, šā mēneša beigās projektā tiks uzsākta biroja ēkas būvniecība.

Projekta attīstītājs ir SIA «Domuss». Projekta koncepcijas autors ir Andris Kronbergs. 2015. gadā tika pabeigta projekta pirmās kārtas izveide, veicot apjomīgus labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota. Kopumā «Mežaparka Rezidencēs» plānots uzbūvēt villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāt 49 zemesgabalus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Visvairāk alu dzeram Jāņos. Eiropā – arī Lieldienās un Ziemassvētkos

Tomass Panteli, A/s Aldaris izpilddirektors, 18.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojas vieni no gaidītākajiem latviešu svētkiem – Jāņi. Pētījums Aldara Papardes indekss atklāj, ka alus dzeršana ir populārākā tradīcija Jāņos, turklāt tieši alus ir populārākais dzēriens, kuru šajos svētkos izvēlas pieaugušie – 62%. Arī alus darītāju pārdošanas rādītāji liecina, ka tieši Jāņi ir alus pārdošanas veiksmīgākais laiks. Bet kā ir citās Eiropas valstīs? Kad tur alus ir iecienītākais dzēriens?

Piemēram, Lietuvā alus dzeršanas tradīcijas uz Vasaras saulgriežiem nav tik izteiktas kā Latvijā. To zināmā mērā var skaidrot ar brīvdienu skaitu, jo Lietuvā šajos svētkos ir tikai viena oficiālā brīvdiena. Turklāt, atšķirībā no Latvijas, alus tradīcijas šajā valstī ir izteiktas visa gada garumā. Par to liecina arī fakts, ka Lietuvā ir lielāks alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju nekā Latvijā. Daudz alus tiek patērēts arī citās vasaras oficiālajās brīvdienās, īpaši Jūras svētkos Klaipēdā un lielu sporta notikumu laikā.

Līdzīga situācija ir arī Igaunijā, kur alus ir populārākais dzēriens visa gada garumā, it īpaši brīvdienās un dažādos svētkos. Vasarā alus patēriņš ir lielāks, tai skaitā Vasaras saulgriežos. Igaunijā notiek arī vairāki ar alu saistīti festivāli. Piemēram, jau vairāk nekā 10 gadus jūlija vidū Igaunijā notiek populārais Õllesummer (Alus vasaras) festivāls. Līdzīgs, bet mērogos nedaudz mazāks alus festivāls notiek arī Sāremā – Õlletoober festivāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā topošais biroju nomas projekts “Elemental Business Centre” 30.martā nosvinēja spāru svētkus, tādējādi atzīmējot apjomīgāko būvniecības darbu paveikšanu.

Līdztekus ierastajām spāru svētku tradīcijām, kā vainagu uzcelšana ēku augšējā stāvā un projektam pietuvinātu personu uzrunas, pasākumā bija vērojams arī īpašs kaskadiera priekšnesums – pārgājiens no vienas “Elemental Business Centre” ēkas jumta stāva uz otru.

“Elemental Business Centre” ir biroju nomas projekts Rīgā, Skanstes ielā 25, ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās, kuras plānots nodot ekspluatācijā šā gada rudenī. Biroju nomas kompleksa būvniecība tika uzsākta 2021. gadā zem nosaukuma “Elemental Skanste”, taču šā gada sākumā projekts tika pārdēvēts par “Elemental Business Centre”.

Projekta attīstītāja “Kapitel” izpilddirektors Tāvi Ojala spāru ceremonijā norādīja, ka savā vairāk nekā 25 gadu pieredzē uzņēmumam ir nācies saskarties ar dažādiem izaicinājumiem, taču “Elemental Business Centre” būvniecība, ņemot vērā pēdējo gadu globālos notikumus, īpaši izceļas.“Neskatoties uz izaicinājumiem, mēs apņēmīgi turpinājām īstenot “Elemental Business Centre” projektu. Pirms diviem gadiem, ar mūsu profesionālo kolēģu un uzticamo partneru atbalstu, mēs šeit uzsākām būvniecību un tagad redzam, ka mūsu pūles ir atmaksājušās, jo mūsu acu priekšā top Rīgas labākās biroju ēkas. Jau šoruden mēs šeit varēsim svinēt atklāšanu, iezīmējot nozīmīgu pavērsienu mūsu ceļā uz pasaules līmeņa biroju nomas kompleksu,” sacīja T. Ojala. Viņš arī norādīja, ka mūsdienās augstākās klases biroju kompleksi ir kļuvuši par neatņemamu pilsētvides sastāvdaļu, tāpēc “Kapitel” tiecas attīstīt biroju ēkas, kas ne vien nodrošina izcilu darba vidi, bet arī uzlabo pilsētas ainavu un veicina vietējās kopienas izaugsmi un labklājību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korim Kamēr... izpildot Jāzepa Vītola Gaismas pili un Ulda Stabulnieka dziesmu Barons, otrdien pusdienas laikā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) topošās ēkas spicē spāru svētkos svinīgi novietots vainags.

Spāru svētki rīkoti, jo būvniecības gaitā sasniegta augstākā virsotne – ēkas spice, kas ir 67,07 metru augstumā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers, uzrunājot būvkompāniju vadību, celtniekus, premjeru, bijušos kultūras ministrus un citus sanākušos, pateicās, ka LNB ēkas spāru svētki ir realitāte, uz ko iets ļoti ilgs un grūts ceļš. Tāpēc celtnieki šajā dienā ir pelnījuši dāsnu atlīdzību, lai nebūtu iemesla vainaga vietā ēkas augstākajā virsotnē uzkarināt zābaku vai bikses.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzrunā norādīja, ka Latvijā par Nacionālās bibliotēkas tapšanu runāts jau kopš 1928.gada, bet pašreiz jau tapušās ēkas pamatakmens ielikts 2008.gadā un tās tapšanas gaitā trekno gadu laikā bijusi doma, ka to iespējams uzbūvēt ātri, traču praksē izrādījies citādi. Viņš pastāstīja, ka pēdējo divu gadu laikā ekonomiskās krīzes apstākļos, bieži vien ar toreizējā kultūras ministra Inta Dāldera neatlaidību, bija jāpieņem smagi lēmumi, lai varētu atrast nepieciešamo papildu finansējumu un ēkas būvprojektu varētu turpināt – aizvadītajos gados līdz ar valsts budžeta izdevumu samazināšanu Gaismas pils būvniecībā no valsts budžeta līdzekļiem ieguldīti vairāk nekā 60 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Swedbank uzņēmējus neuzklausa, un Priekule paliek bez bankomāta

Dienas Bizness, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti uzņēmēju iebildumiem, Priekulē vienīgais naudas iemaksas bankomāts ir noņemts, vēsta reģionālais medijs Kursas Laiks.

AS Swedbank jau pagājušā gada rudenī brīdināja Priekules novada domi, ka naudas iemaksas bankomātu, kurš atrodas Priekules sporta centrā, šā gada 11. februārī demontēs.

9. februārī Priekules novada uzņēmēju kluba UK-5 valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ceriņš nosūtīja Swedbank vadībai atklātu vēstuli. «Mūsdienās lauku uzņēmējdarbība un iedzīvotāju labklājība atkarīga arī no banku pakalpojumu pieejamības,» tajā atgādināts. Arī apelēts pie bankas mājaslapā paustā principa: «Mūsu darbības uzmanības centrā ir klientu vajadzības un vēlmes, nevis mūsu produkti.» Šajā gadījumā «produkts» ir iemaksas bankomāts, spriedis M. Ceriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Izvēlēti sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēji Kurzemē un Latgalē

Žanete Hāka, 21.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu deviņās lotēs Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšana. Saskaņā ar vērtēšanas rezultātiem AS Liepājas autobusu parks ir ieguvusi tiesības sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus lotē Aizpute un Priekule, SIA Tukuma auto – Kuldīga un Saldus, SIA Daugavpils autobusu parks – lotē Krāslava, informē Autotransporta direkcija.

Atbilstoši iepirkumu procedūrai konkursa uzvarētājs ir tiesīgs sagatavoties pakalpojuma sniegšanas uzsākšanai 180 dienas no līguma noslēgšanas brīža. Lotē Ventspils, Daugavpils, Preiļi un Rēzekne atkārtoti tiks sludināts atklātais konkurss, ņemot vērā, ka neviens no pretendentu iesniegtajiem piedāvājumiem neatbilda konkursa nolikumam.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu deviņās lotēs Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā tika iesniegti 27 piedāvājumi, kurus iesūtīja 11 pasažieru pārvadātāji.

Konkursā tika vērtēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kurā finanšu un tehniskā piedāvājuma īpatsvars sadalīts attiecīgā proporcijā – 70% cena un 30% tehniskais piedāvājums. Tehniskajā piedāvājumā tika vērtēts autobusu vecums, tehniskais aprīkojums, pakalpojuma sniegšanas kvalitāte un drošība, kā arī papildu bonusi, piemēram, bezvadu interneta nodrošinājums, elektroniski – mājaslapā, speciālā aplikācijā u.tml. – pieejami sabiedriskā transporta kustības saraksti un pakalpojumu tarifi utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadījumā, ja ar automašīnām nedēļas nogalēs un brīvdienās, ievērojot jaunos noteikumus pret Covid-19 izplatību, drīkst pārvietoties, tad būtu nepieciešams atļaut arī auto piederumu tirdzniecību, jo tie padara braukšanu ar auto drošu, pauda degvielas mazumtirgotāji, kas saviem klientiem sniedz arī citu preču tirdzniecības pakalpojumus.

Kā skaidroja "Kool Latvija" administratīvo lietu un mārketinga jautājumu speciāliste Laura Lindermane, "Kool Latvija" jautājums par tādu preču kā logu šķidrumu, motoreļļu, auto lampiņu tirdzniecību ir ļoti aktuāls, jo nereti bez šo preču iegādes ar auto nedrīkst braukt, vai tas nedarbojas.

""Kool Latvija" ir skaidrs, ka, veicot pēdējās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, kas skar mazumtirdzniecību, nav ņemta vērā degvielas mazumtirdzniecības nozare. Latvijā ir vairāk nekā 200 degvielas uzpildes stacijas, tostarp, arī "Kool Latvija". Strādājam nozarē, kas Latvijā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku. Ikdienā cilvēki iebrauc iegādāties pirmās nepieciešamības preces ne tikai sev, bet arī saviem auto," sacīja Lindermane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Iedzīvotāji gaida baltās līnijas un gatavi paši samest naudu krāsas spainim

Dienas Bizness, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četru gadu laikā joprojām nav uzvilkta brauktuvi sadalošā baltā līnija remontētajā ceļa Priekule – Vaiņode posmā. Iedzīvotāji vēršas ar rosinājumu – varbūt atvērt ziedojumu kontu un pašiem samest naudu krāsas spainim? Arī Pāvilostas novadā līdzīga problēma, vēsta portāls ReKurZeme.

2008. gadā SIA Ceļu, tiltu būvnieks (CTB) remontēja 3,7 kilometrus garu posmu praktiski gandrīz sabrukušajā ceļā Priekule – Vaiņode. Uzņēmuma tehniskais direktors Jānis Zvirbulis toreiz reģionālo mediju Kursas Laiks informējis, ka paredzēts novilkt jaunas līnijas. Neliels ceļa gabaliņš pēc remonta kļuvis gluds un līdzens, taču līniju kā nav, tā nav.

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) Kurzemes reģiona Liepājas nodaļas vadītāja Baiba Kampane esot strikta – naudas nav. Uz jautājumu, cik tad maksātu līnijas uzvilkšana nepilnu četru kilometru garumā, amatpersona gan atbildējusi, ka to konkrēti nezinot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā rakstā uzzināsiet visu par koka kopnēm - to veidus, priekšrocības, projekta izmaksas un pareizo veidu, kā pasūtīt koka kopnes.

Kas ir jumta kopnes?

Koka kopnes ir jumta konstrukcija, kas nosedz ēku no viena gala līdz otram un tiek izgatavotas pēc pasūtījuma katram projektam. Kopnes ir izgatavotas no augstas kvalitātes C24 kokmateriāliem, kas savstarpēji savienoti ar speciālām metāla plāksnēm, tādējādi iegūstot īpaši izturīgu konstrukciju.

Kopņu konstrukcijas ir veidotas, izmantojot gadsimtiem senus un pārbaudītus ģeometrijas principus, kas apvienojumā ar mūsdienīgu inženiertehniku nodrošina elastīgu, praktisku jumta konstrukciju vai starpstāvu risinājumu, kas ietaupa būvniecības izmaksas un montāžas laiku.

Kopņu specifikācija

Jumta kopnes sastāv no c24 kokmateriāla, kuru savienojuma punkti ir izvietoti tā, lai veidotu savstarpēji savienotu trīsstūrveida sistēmu, kas notur slodzi. Šie savienojumi ir savienoti ar metāla plāksnēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo gadu vēlēt "bagātu" šībrīža apstākļos, šķiet, būtu pārāk optimistiski; "laimīgu" - bez šaubām, jo tas taču patiesībā nav atkarīgs no makroekonomiskiem faktoriem, tāpēc vēlam ticību, jā, to gan - lai nezūd ticība galvenokārt mums pašiem un mūsu spēkiem, un varbūt pat uzdrošināsimes cerēt, lai atjaunojas ticība valstij un tās vadītājiem. Un, protams, lai nezūd darbošanās spars, jo mēs taču esot darītāju tauta!

Arī db.lv ne mirkli nezudīs darbošanās spars. Mēs augam un nākamgad to turpināsim darīt, varbūt pat straujāk kā šobrīd. Vēsture pierādījusi, ka laikos, kādus piedzīvo mūsu valsts, uzņēmēji un ne tikai kāri tver informāciju, kas ietekmē viņu dzīvi. To, ka šis vēstures posms nav izņēmums, pierāda db.lv šī gada apmeklētāju skaits - 964 tūkst. Turpat divas reizes vairāk nekā pērn! Taču mums vēl ir kur augt:) Varam pačukstēt, ka nākamgad db.lv būs vairākas pārmaiņas, kas skars ne tikai mūsu imidžu - proti, kļūsim interesantāki auto un būvniecības speciālistiem. Tāpat nākamgad gādāsim par to, lai db.lv apmeklētājiem piedāvātu intervijas arī video formātā. Un, protams, jaunākās ziņas nogādāsim jums pirmie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošajā biroju ēkā Mežaparka Biroji Rīgā, Ķelnes ielā nosvinēti spāru svētki, atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu.

Ēka ir daļa no projekta Mežaparka Rezidences.

«Ir pagājuši četri mēneši, kopš ēkas pamatos tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un, lūk, jau spāru svētki. Būtiskākā daļa būvniecības darbu jau ir noslēgusies,» norāda ēkas pasūtītāja SIA Domuss valdes priekšsēdētājs Ralfs Jansons.

Biroju ēku veidos 3 stāvi ar kopējo iznomājamo platību 3266 m².

Telpu plānojums paredz ēkā divu veidu nomas platības – 1. stāvā ir iespēja izveidot vairākas komerctelpas ar atsevišķām ieejām, savukārt 2. un 3. stāvā – biroju telpas. Viesu autostāvvietas būs izvietotas ap ēku, bet biroju darbinieki savas automašīnas un velosipēdus varēs novietot pazemes vai blakus esošajā virszemes autostāvvietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot apjomīgāko būvdarbu konstrukciju izbūves pabeigšanu, 15.novembrī Ādažos tika svinēti Ādažu vidusskolas jaunās ēkas spāru svētki. Plānots, ka darbs jaunajā mācību iestādē varēs sākties nākamā gada rudenī, informē pašvaldības pārstāve Laima Jātniece.

Ievērojot senās tradīcijas, celtnieki ēkas jumta karkasam piestiprināja ozollapu vainagu. Ādažu sākumskolas Spāru svētki notika valsts svētku noskaņās – nākamajā simtgadē pašvaldība ādažniekiem dāvās jaunu skolu.

Līdz šim jau uzbūvēti ēkas trīs stāvi, daļēji izbūvēts jumts, kā arī izbūvēti pazemes komunikāciju tīkli, daļai ēkas salikti logi, jau uzsākta arī iekšējo komunikāciju izbūve.

«Šajos spāru svētkos esmu pateicīgs visiem būvniecības procesā iesaistītajiem par ieguldīto darbu un kvalitāti, lai Ādažu jaunākajai paaudzei jau drīzumā būtu pieejama jauna un mūsdienīga skolas ēka. Ticu, ka 2019. gada rudenī Ādažu sākumskola varēs vērt savas durvis skolēniem,» atzīmē Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošajai A klases biroja ēkai New Hanza teritorijā, Mihaila Tāla ielā 1, Rīgā, nosvinēti spāru svētki, atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu.

Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniegs 30 miljonus eiro un celtniecības darbus ir plānots pabeigt 2023. gada pavasarī.

“Spāru svētki būvniekiem vienmēr bijuši nozīmīgs būvniecības posms un atskats uz jau paveikto. Esam gandarīti par būvnieku līdz šim ieguldīto darbu un kvalitāti, kuru drīzumā varēs novērtēt arī biroju nomnieki. Mūsdienīgs birojs ir kas vairāk par energoefektivitāti un pārdomātu plānojumu. New Hanza biroji būs vieta, kur tikties klātienē ar kolēģiem, lai smeltos iedvesmu, spēcinātu komandas garu un tiektos pēc jauniem panākumiem,” spāru svētkos atzīmēja ēkas attīstītāja Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

E. Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skolas piebūvē nosvinēti spāru svētki

Lelde Petrāne, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 13. jūlijā, plkst. 11:00 E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas piebūvē, piedaloties Kuldīgas novada Domes un būvuzņēmēja AS RERE GRUPA vadībai, būvuzraugiem un ēkas projektētājam, norisinājās spāru svētku svinības un būvnieki ēkas augstākajā punktā pacēla spāru vainagu. Spāres jumta nesošajā konstrukcijā ir galvenais elements, un līdz ar to uzsliešanu ēka iegūst kopskata veidolu.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa spāru svētkos pateicās arhitektam un būvniekiem par paveikto darbu un izteica cerību, ka Kuldīgas Mūzikas skolas ēka pēc pārbūves radīs prieku skolas audzēkņiem, viņu vecākiem un pedagogiem, kā arī būs kvalitatīvi uzbūvēta būve, ar kuru varēs lepoties ne tikai kuldīdznieki, bet arī Kurzemē un visā Latvijā.

Projekta direktors, SIA RERE MEISTARI vadītājs Ervīns Koncevičs stāsta: «Kuldīgas Mūzikas skolas pārbūves un piebūves būvniecības darbus uzsākām 2015. gada rudenī. Šobrīd esam gandrīz pabeiguši jaunās piebūves ēkas karkasa mūrēšanas un betonēšanas darbus, savukārt vēsturiskajā ēkā šobrīd tiek pastiprinātas konstrukcijas un notiek grīdas segumu izbūve. Tāpat turpinās piebūves jumta konstrukciju izbūve, vēsturiskās ēkas durvju un logu restaurācija, kā arī tiek izgatavoti logi jaunajai piebūvei. Tuvākajā laikā uzsāksim piebūves fasādes siltināšanu un apmūrēšanu ar dekoratīvajiem ķieģeļiem. Topošā Mūzikas skolas piebūve lieliski sasauksies ar vēsturisko ēku un iekļausies Kuldīgas pilsētas vēsturiskā centra ainavā. Jau tuvākā laikā uzsāksim arī vēsturiskās ēkas fasādes restaurāciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā kopumā šobrīd ir 49272 Jāņi, bet Līgas – 10443, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija. Jāņiem pieder 9301 uzņēmums, bet Līgām – 836, rāda "Lursoft" pērn apkopotā informācija.

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas laiks un dalīties novēlējumos Līgo svētkos un Jāņos.

SIA "Izdevniecība Dienas Bizness" valdes priekšsēdētājs Jānis Maršāns Līgo svētkos visiem vēl atgriezties iepriekšējās sliedēs, kā arī ikvienam šos svētkus pavadīt kopā ar vistuvākajiem.

Ielīgojam svētkus: Jānis Maršāns 

Atskatoties uz to kā pagājis ārkārtas situācijas laiks, SIA "Izdevniecība Dienas Bizness"...

Nekustamo īpašumu uzņēmuma "Vestabalt" valdes locekle Līga Uzkalne raugās uz šo laiku kā iespēju apstāties. Viņa visiem vēl svinēt kārtīgi un, saullēktu sagaidot, ieraut savu mīļo papardēs!

Ielīgojam svētkus: Līga Uzkalne 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Plastiskās un estētiskās ķirurģijas centra "Ādažu privātslimnīca" vadītājs un plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis uz pandēmijas laiku jeb krīzi raugās kā iespēju laiku. Svētkos viņš visiem vēl možu garu, labu veselību un nezaudēt ticību saviem spēkiem!

Ielīgojam svētkus: Jānis Zaržeckis 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs un Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis aicina atbalstīt vienam otru, jo no tā ir atkarīgs, cik viegla vai smaga būs šī krīze. Svētkos viņš visiem vēl vairot iekšējo prieka sajūtu, būt priecīgiem un arī iepriecināt vēl kādu.

Ielīgojam svētkus: Jānis Jenzis 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Komentāri

Pievienot komentāru