Tehnoloģijas

Tele2 apgrozījums pērn 85,5 milj. Ls, EBITDA peļņa – 29,7 milj. Ls

Sanita Igaune, 07.02.2012

Jaunākais izdevums

Mobilo sakaru operators Tele2 pagājušo gadu noslēdza ar 85,5 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā 2010.gadā. Savukārt Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA palielinājās par 0,4% un bija 29,7 milj. Ls.

«Pagājušā gadā ieguldījām 7,1 milj. Ls un uzstādījām 200 jaunas bāzes stacijas,» norāda Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

2011.gada nogalē Tele2 klientu skaits veido 1,02 milj, liecina Tele2 mātes koncerna pārskats. 2010.gada 31.decembrī Tele2 bija 1,03 milj. klientu.

2012.gads ir sācies ar ceturtās paaudzes jeb 4G frekvenču izsoli. «Šogad nozarē saglabāsies augsts konkurences līmenis un varēsim novērot lielāku patēriņa pieaugumu tieši mobilā interneta jomā. Visticamāk, strauja pakalpojumu attīstība 4G tehnoloģijās vēl nenotiks, jo tam šobrīd nav komerciālas jēgas, tā vietā uzmanība tiks koncentrēta uz 3G tīkla attīstību,» sagaida V. Vancovičs.

DB jau rakstīja, ka 2011. gadu Latvijas Mobilais telefons (LMT) noslēdza ar 135 milj. Ls apgrozījumu, kas bija par 0,2% vairāk nekā 2010. gadā. LMT klientu skaits pērnā gada nogalē veidoja 1,092 milj. Savukārt EBITDA bija 37,7%, nodrošinot tīro peļņu 28,4 milj. Ls apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2 AB grupa paziņojusi, ka būtiski paplašina sava informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju (IT&T) ārpakalpojumu centra Tele2 Shared Service Center darbību Latvijā. Turpmāk Tele2 Shared Service Center bez IT&T pakalpojumiem nodrošinās arī finanšu pārvaldību, kas līdz šim bija Tele2 AB grupas viena no darbības funkcijām Zviedrijā.

Tele2 Shared Service Center 460 darbinieki birojā Rīgā nodrošina IT&T pakalpojumus visiem Tele2 AB grupas uzņēmumiem deviņās valstīs – Austrijā, Horvātijā, Igaunijā, Kazahstānā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā.

«Mūsu mērķis ir Tele2 Shared Service Center izveidot par multifunkcionālu ārpakalpojumu centru, un finanšu pārvaldības funkcijas pievienošana ir būtisks solis šī mērķa sasniegšanā. Esmu pārliecināta, ka kopīgiem spēkiem ar Latvijas EY ekspertiem mēs izveidosim pasaules līmeņa finanšu ārpakalpojumu centru,» saka Tele2 AB grupas finanšu direktore Alisone Kirkbī (Allison Kirkby).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētos strauji mainīgās nozares priekšgalā, Tele2 grupa ieviesīs jaunu uzņēmuma darbības stratēģiju, piesaistot partnerus un izveidojot jaunas darbības jomas uzņēmuma IT un tīkla sistēmu infrastruktūrā.

Šo izmaiņu ietvaros vairākas Tele2 Shared Service Center (Tele2 SSC) funkcijas tiks nodotas partneriem, ļaujot Tele2 fokusēties uz lielāku automatizāciju un digitalizāciju uzņēmumā. Izmaiņas stāsies spēkā pēc pārejas perioda, 2018. gada 1. maijā.

Tele2 SSC vēl aizvien būs svarīga Tele2 grupasIT stratēģijas sastāvdaļa, taču tiks veiktas izmaiņas tā darbībā. Projektu kontrole un stratēģija paliks Tele2 pārvaldībā, taču vairāki ar IT saistīti pienākumi tiks nodoti Tele2 partneriem,lai izmantotu viņu darbības mērogu, pieredzi un ekspertīzi. 285 no esošajiem Tele2 SSC darbiniekiem tiks aicināti turpināt savu karjeru pie Tele2 izvēlētiem stratēģiskajiem partneriem. Būtiski akcentēt, ka šo pārmaiņu dēļ darbinieki netiks atlaisti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Paziņojumā, kas publicēts arī uzņēmuma mājaslapā, uzskaitīti Tele2 sasniegumi, pieminēts lieliskais serviss, visplašākais pārklājums ātram mobilajam internetam Latvijas reģionos un tikai paziņojuma beigās aiz informācijas, ka no 1.jūlija tiek samazinātas viesabonēšanas cenas, pieminēts par jaunām cenām tarifu plāniem Nr.3, Nr.5 un Zelts.

Salīdzinot esošos tarifus ar plānotajiem, Nozare.lv aprēķini liecina, ka tarifu plāns Nr.3 sadārdzināsies par 16,9%, Nr.5 - par 12,37%, bet Zelts - par 5,45%. Operators vēstulē klientiem nav norādījis, ka tarifi tiks pacelti, bet samazinātiem burtiem vēstules beigās devis iespēju atkāpties no līguma bez sodanaudas līdz grozījumu spēkā stāšanās dienai, iesniedzot rakstisku iesniegumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 apgrozījums ceturksnī – 19,4 milj. Ls, EBITDA samazinās par 6,6%

Sanita Igaune, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gada pirmajā ceturksnī mobilo sakaru operators Tele2 strādāja ar 19,4 milj. Ls apgrozījumu, kas bija par 3,2% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī. Savukārt Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA bija 6,5 milj. Ls, samazinoties par 6,6%, salīdzinājumā ar to pašu ceturksni 2012. gadā. Tele2 EBITDA rentabilitātes rādītājs pirmajā ceturksnī bija 33,4%.

Tele2 norāda, ka, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, Tele2 klientu skaits šī gada pirmajos trīs mēnešos pieaudzis par 30 tūkst. Savukārt, salīdzinot ar pērnā gada nogali, kad Tele2 pulcēja 1,043 milj. klientu, pirmajā ceturksnī operatora klientu skaits ir samazinājies par 3 tūkst., jo šā gada 31.martā operatoram bija 1,04 milj. klientu.

Investējot vairāk nekā 1,1 milj. Ls, Tele2 šogad trijos mēnešos turpināja pērn iesākto sakaru tīkla modernizācijas projektu, tādējādi tuvojoties mērķim – nodrošināt ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu 95% iedzīvotāju.

Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs atzīmē, ka arī turpmāk Tele2 fokuss būs vērsts uz labākā piedāvājuma kvalitātes un cenas ziņā nodrošināšanu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 apgrozījums samazinās par 7,9% EBITDA peļņa pusgadā – 14 milj. Ls

Sanita Igaune, 19.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Tele2 apgrozījums šā gada otrajā ceturksnī sasniedza 20 milj. Ls, kas ir par 7,1% mazāk nekā pirms gada attiecīgajā laika periodā. Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) otrajā ceturksnī saglabāja rentabilitāti 35,3% apmērā un veidoja 7,1 milj. Ls.

Kopumā 2012. gada pirmo pusgadu Tele2 noslēdza ar 38,865 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par 7,9% mazāk nekā pērn šajā pašā laika periodā. Tele2 peļņa no EBITDA šī gada pirmajos sešos mēnešos – 14,038 milj. Ls; rentabilitāte – 36,1%.

Tele2 klientu skaits otrā ceturkšņa beigās pieauga par 11 tūkst.; šobrīd kopējais Tele2 klientu skaits ir 1,021 milj. Sarunu minūšu skaita patēriņš, salīdzinot ar 2012. gada pirmajiem trim mēnešiem, otrajā ceturksnī Tele2 tīklā pieauga par 4%, īsziņu apjoms par 14%, bet izmantotais datu apjoms par 41%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas līmenī servisa centru jomā Latvija vairāk konkurē ar Lietuvu; Tele2 Shared Service Center turpinās audzēt darbinieku skaitu

Lai gan publiskajā telpā ir salī- dzinoši maz informācijas par servisa centriem, tomēr šī joma Latvijā attīstās pietiekami strauji un, atverot darba sludinājumu portālus, ir redzams diezgan daudz vakanču. DB uzmanību pievērst šim segmentam aicināja jau iepriekš, piemēram, 02.06.2011. gada publikācijā, un kopš tā laika Latviju par savu mājvietu šajā jomā ir noskatījuši vairāki šāda veida servisa centri. Tai skaitā Statoil Fuel & Retail Biznesa centrs, kas izveidots ar mērķi atbalstīt uzņēmumu, sniedzot tam finanšu, personāla administrācijas un citus pakalpojumus visu astoņu valstu (Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Baltijas valstu, Polijas un Krievijas) birojiem, kur pārstāvēts uzņēmums. Priekšrocības servisa centru izveidei ir vairākas, galvenokārt tiek minēts darbinieku strādīgums, profesionalitāte, infrastruktūras pieejamība, izmaksas, kas salī- dzinājumā ar Skandināviju ir zemākas, kā arī ir saprotama mentalitāte un kultūra. Tiesa, reizēm tas izraisa diskusijas uzņēmumu mātes tirgū, ko intervijā DB (04.06.2015.) neslēpa Statoil Fuel & Retail (SF&R) Biznesa centra vadītājs Kristians Simensens Kjernsmo. «Ir bijuši strīdi, sevišķi ar Norvēģijas un Zviedrijas arodbiedrībām, jo paplašināšanās Rīgā faktiski nozīmē zaudētu darba vietu Skandināvijā,» teica K. S. Kjernsmo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn mobilo sakaru operatora Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA bija 34 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā iepriekšējā gadā, informē kompānijas pārstāve Egita Māliņa.

Tele2 EBITDA rentabilitātes rādītājs bija 32% apmērā.

Pērnā gada beigās Tele2 klientu skaits bija 1,03 miljoni.

Tele2 apgrozījums 2013. gadā veidoja 106 miljonus eiro, kas ir par 10% mazāk nekā pirms gada.

Tele2 kopējie kapitālieguldījumi Latvijā pērn pieauga par 35%, salīdzinot ar gadu iepriekš, sasniedzot gandrīz 12 miljonus eiro. Lai piedāvātu jaunus pakalpojumus un pilnveidotu klientu servisu, Tele2 realizēja klientu apkalpošanas centru pārveides projektu, kā arī ieviesa jaunu klientu apkalpošanas sistēmu. Tele2 arī uzbūvēja sakaru tīklu, kas ļauj nodrošināt 95% iedzīvotāju ātrgaitas mobilo internetu un komercrežīmā sākt piedāvāt arī jaunāko mobilo sakaru tehnoloģiju 4G (LTE).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gada 2. ceturksnī AS HansaMatrix sasniedza vēsturiski augstāko ceturkšņa pārdošanas apjomu 5,973 miljonu eiro apmērā, kas ir 15% pieaugums pret 2018. gada 2. ceturksni, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

2019. gada 2.ceturkšņa pārdošanas rezultāti ir par 1% lielāki salīdzinot ar 2019. gada 1.ceturksni. 2019. gada 6 mēnešos HansaMatrix sasniedzis 11,881 miljonu eiro pārdošanas apjomu, kas uzrāda 7% pieaugumu pret 2018. gada pirmo 6 mēnešu periodu. 2019. gada 2. ceturksnī ir sasniegts ceturkšņa EBITDA – 0,960 miljoni eiro un uzrādīti nelieli zaudējumi 0,054 miljoni eiro apmērā. Uzskaites perioda EBITDA rezultāts uzrāda 1% samazinājumu pret 2018. gada 2. ceturksni un 14% samazinājumu pret iepriekšējo – 2019. gada 1. ceturksni. 2019.gada 2.ceturksnī Sabiedrība strādāja ar nelieliem zaudējumiem un neto peļņas marža bija negatīva. Atskaites periodā sasniegta 16,07% ceturkšņa EBITDA rentabilitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gada 3. ceturksnī HansaMatrix sasniedza vēsturiski augstāko ceturkšņa pārdošanas apjomu - 6,118 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk nekā 2018. gada 3. ceturksnī, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

2019. gada 3.ceturkšņa pārdošanas rezultāti ir par 2% lielāki salīdzinot ar 2019. gada 2.ceturksni.

2019. gada 9 mēnešos HansaMatrix sasniedzis 17,999 miljonu eiro pārdošanas apjomu, kas uzrāda 12% pieaugumu pret 2018. gada pirmo 9 mēnešu periodu.

2019. gada 3. ceturksnī ir sasniegts ceturkšņa EBITDA – 0,942 miljoni EUR un uzrādīti nelieli zaudējumi 0,028 miljoni EUR. Uzskaites perioda EBITDA rezultāts uzrāda 21% palielinājumu pret 2018. gada 3. ceturksni un 2% samazinājumu pret iepriekšējo – 2019. gada 2. ceturksni. 2019.gada 3.ceturksnī Sabiedrība strādāja ar nelieliem zaudējumiem un neto peļņas marža bija negatīva. Atskaites periodā sasniegta 14,40% ceturkšņa EBITDA rentabilitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tele2 apgrozījums trešajā ceturksnī 21,6 milj. Ls; EBITDA peļņa – 7,4 milj. Ls

Sanita Igaune, 18.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Tele2 apgrozījums šā gada trešajā ceturksnī veidoja 21,6 milj. Ls, kas ir par 2,9% mazāk nekā pērn šajā pašā laika periodā. Tele2 EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) samazinājās par 2,7% un bija 7,4 milj. Ls.

Kopumā šā gada deviņos mēnešos Tele2 apgrozījums bija 60,5 milj. Ls, bet EBITDA – 21,5 milj. Ls. Tele2 klientu skaits trešajā ceturksnī bija 1,042 milj.

«Lai arī mobilo sakaru nozarē konkurence nav nekas jauns, trešajā ceturksnī tā bija īpaši asa – parādoties jauniem bezlimita tarifu plāniem, cīņa par klientiem būtiski pieauga. Priecājamies, ka paaugstinātas konkurences apstākļos Tele2 uzrādīja labus rezultātus – pozitīvas tendences finanšu sniegumā un būtiski lielāku klientu skaitu,» skaidro Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Tele2 AB Grupas apgrozījums 2012.gadā trešajā ceturksnī bija 871 milj. Ls, kas, izslēdzot valūtas kursa svārstības, ir par 9% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo ceturksni pērn. Tele2 AB Grupas peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA pieauga par 5% un bija 240 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 apgrozījums pirmajā ceturksnī – 18,8 milj. Ls

Sanita Igaune, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) šā gada pirmajā ceturksnī pieauga par 3% un veidoja 6,9 milj. Ls. Tele2 apgrozījums šajā laika posmā bija 18,8 milj. Ls, kas ir par 8,8% mazāk, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.

Tele2 EBITDA rentabilitātes rādītājs bija 36,9% apmērā, informē Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa. Šogad Tele2 turpina attīstīt ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un ātrumu, investējot vairāk nekā 1,4 milj. Ls.

2012.gada 1.ceturkšņa nogalē Tele2 klientu skaits sasniedza 1,010 milj.

Tele2 ir Tele2 AB grupas uzņēmums, kas nodrošina mobilos sakarus, datu pārraidi, fiksētos telekomunikāciju un interneta pakalpojumus vairāk nekā 33,4 miljoniem klientu 11 valstīs.

Tele2 AB grupas apgrozījums 2012.gadā 1.ceturksnī veidoja 827 milj. Ls, kas ir par 8% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo ceturksni pērn. Savukārt Tele2 AB grupas peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA pieauga par 1% un sasniedza 203 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

HansaMatrix 2020.gadā plāno sasniegt 30 miljonu eiro apgrozījumu

Žanete Hāka, 04.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākot uzņēmuma kotēšanu Nasdaq Baltic, kompānija HansaMatrix paziņoja investoriem un akcionāriem savu biznesa attīstības prognozi periodam līdz 2018. gadam, plānojot sasniegt apgrozījumu 20 miljonu eiro apmērā, un, tuvojoties 2018. gadam, prognoze tiek pārliecinoši apstiprināta, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

HansaMatrix izteikusi jaunu prognozi – 2020.gadā plānots sasniegt 30 miljonu eiro apgrozījumu, bet prognozētā EBITDA rentabilitāte 2020. gadā ir 12 līdz 15%.2017. gada 2. ceturksnī sabiedrība sasniegusi pārdošanas apjomu 4,839 miljonus eiro, kas ir 19% pieaugums pret 2016. gada 2. ceturksni. Ziņotais rezultāts atbilst jau gaidītajam apgrozījuma pieaugumam. 2017. gada 2. ceturkšņa pārdošanas rezultāti ir par 8% lielāki, salīdzinot ar 2017. 1. ceturksni, kas labi atbilst jau pierastai sezonalitātes attiecībai, skaidro uzņēmums.

2017. gada 6 mēnešos HansaMatrix sasniedzis 9,335 miljonu eiro pārdošanas apjomu, kas uzrāda 26% pieaugumu pret 2016. gada pirmo 6 mēnešu periodu. Rezultāts ir tikai 2% zemāks par 2016. gada otrā pusgada pārdošanas rezultātu.2017. gada 2. ceturksnī ir sasniegts spēcīgs ceturkšņa EBITDA rezultāts – 0,778 miljoni eiro un tīrās peļņas rezultāts 0,249 miljoni eiro. Uzskaites perioda EBITDA rezultāts uzrāda 36% palielinājumu pret iepriekšējā gada 2. ceturksni un 20% samazinājumu pret iepriekšējo rekord augsto – 2017. gada 1. ceturksni. 2017. gada 2. ceturkšņa tīrās peļņas rezultāti demonstrē būtisku 37% pieaugumu pret 2016. gada 2. ceturksni un 40% samazinājumu pret iepriekšējo - 2017. gada 1. ceturksni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bite Latvija radušās aizdomas, ka Tele2 veic balss zvanu ierobežošanu no sava konkurenta Bite Latvija tīkla, atklāja Bite Latvija ģenerāldirektors Freds Renčaks.

Pēdējās dienās uzņēmuma darbiniekiem bijušas problēmas sazvanīt mobilā operatora Tele2 numurus, portālam apstiprināja arī valdes locekle Kristīne Britāne. Kā izrādās, Tele2 klienti, saņemot šos zvanus, sākumā dzird automātisku balss ziņojumu, ka, iespējams, viņiem zvana kāds reklāmas aģents un jāveic papildu darbība atbildēšanai.

Savukārt Tele2 atgādina, ka līdzīgu brīdinājumu ieviešanu Lietuvā savulaik esot uzsākusi Bite Lietuva, bet pēc varasiestāžu atzinuma par tādas rīcības pretlikumību esot bijusi spiesta no tā atteikties.

Latvijā notiekošo Tele2 skaidro ar centieniem pasargāt savus klientus no Bite Latvija agresīvā telemārketinga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 apgrozījums pērn sarucis par 3%

Sanita Igaune, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Tele2 apgrozījums pērn bija 82,9 milj. Ls, kas bija par 3% mazāk nekā 2011. gadā. Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) veidoja 28,7 milj. Ls, samazinoties par 3%, salīdzinājumā ar 2011. gadu. Operatora EBITDA rentabilitātes rādītājs veidoja 35%.

Nodrošinot bezlimita tarifu plānus, Tele2 pagājušajā gadā piesaistīja 23 tūkst. jaunu klientu, kopējam klientu skaitam 2012. gada 31. decembrī veidojot 1,043 milj.

Lai arī nozarē valdīja asa konkurence, Tele2 ir sasniedzis 48% tirgus daļu pēc aktīvo balss klientu skaita, norāda Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. «Pērn veiksmīgi iesākām un šogad pabeigsim vienu no lielākajiem investīciju projektiem mobilo sakaru nozarē –Tele2 tīkla modernizāciju ar Nokia Siemens Networks jaunākajām tehnoloģijām,» atzīmēja V. Vancovičs.

Tele2 sagaida, ka mobilais internets būs straujāk augošais pakalpojums nozarē, kas nodrošinās lielāku lietotāju skaitu un apgrozījuma pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 iegulda 4 miljonus 4G tīkla pārklājumā

Dienas Bizness, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 2015. gadā ir palielinājis EBITDA jeb peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas par 4%, sasniedzot 7,3 miljonus eiro. Šī gada sākumā arī investēti četri miljoni eiro plašā 4G tīkla pārklājumā, informē uzņēmuma pārstāve Adriāna Roziņa.

«Mūsu mērķis ir klientiem nodrošināt lielisku mobilā interneta lietošanas pieredzi, tāpēc tāpat kā pērn arī šogad Tele2 darbības fokuss būs vērsts uz 4G tīkla strauju izvēršanu un 4G pakalpojumu attīstīšanu. Šī gada sākumā investējām 4 miljonus eiro plašā 4G tīkla pārklājumā, un turpināsim darbu, lai pavisam drīz - jau tuvākajos mēnešos - nodrošinātu 4G pakalpojumus 90% valsts iedzīvotāju,» saka Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

2015. gada 1. ceturksnī Tele2 sasniedza EBITDA rentabilitāti 31,6% apmērā, kas ļauj ar pārliecību raudzīties uz uzņēmuma izaugsmi turpmākajos periodos. Tele2 apgrozījums bija 23,04 miljoni eiro, kas ir par 4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad negatīvu ietekmi uz mobilo sakaru uzņēmumu apgrozījumu turpina radīt samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi, kurus nosaka Eiropas Komisija un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 prezidents: ir sinerģijas iespējas starp LMT un Lattelecom

Sanita Igaune, 03.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globāli sinerģijas iespējas telekomunikāciju jomā ir ticamas un redzamas, tā DB norāda Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmuma Tele2 AB Grupas prezidents un vadītājs Mats Granrīds.

Tīkla attīstība

Šobrīd Tele2 turpina infrastruktūras izvēršanu pārstāvētajās valstīs, piemēram, Kazahstānā, kompānijai ir plāni savu pakalpojumu portfolio un korporatīvo klientu segmentā. Baltijā kopumā Tele2 ir stabilas pozīcijas un M. Granrīds ir apmierināts ar operatora rezultātiem, neslēpjot, ka konkurence ir liela. Lai arī Latvija ir samērā maza valsts, Tele2 ir svarīgas kompānijas pozīcijas šajā tirgū. Arī ekonomiskā situācija Latvijā ir uzlabojusies, tomēr izaugsme nav strauja. Iepriekš daudz tika domāts par izmaksu samazināšanu, tomēr šobrīd būtu jādomā par izaugsmi, kur talkā var nākt inovācijas. Prakse rāda, ka valstīs, kur ir attīstīts telekomunikāciju tirgus, ir pozitīva korelācija arī iekšzemes kopprodukta (IKP) rādītājos, klāstīja M. Granrīds. Globālas tendences liecina, ka mobilo sakaru jomā akcents no balss un īsziņām tiek pārlikts uz datu pārraidi. Tas aizvien vairāk ir redzams arī mobilo sakaru operatoru tarifu plānos. Šāda tendence tiks turpināta arī nākotnē, norādīja M. Granrīds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Tele2 AB” grupa ir izraudzījusies “Nokia” kā piegādātāju, kas uzstādīs uzņēmumam 5G radio piekļuves tīklu (RAN) Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

“Tele2” kopīgi ar “Nokia” Baltijas valstīs veidos nākamās paaudzes savienojumu infrastruktūru, kas privātpersonām un uzņēmumiem palielinās mobilā interneta ātrumu un uzlabos pārklājumu, kā arī samazinās latentumu jeb aizturi iekārtām un nodrošinās lielāku uzticamību.

“Tele2” par sadarbību ar “Nokia” 5G pamata tīkla veidošanā informēja jau 2021. gada janvārī. Tagad “Tele2” paplašina savas partnerattiecības ar “Nokia”, noslēdzot vienošanos arī par 5G RAN uzstādīšanu Baltijā, vienlaikus arī uzsākot “Tele2” 5G tīkla izvēršanu katrā valstī līdzko tajās tiks iegūts nepieciešamais frekvenču spektrs.

“Mums ir spēcīgs un uzticams partneris, lai īstenotu 5G tīkla ieviešanu Baltijā un kopīgiem spēkiem nodrošinātu nozīmīgu mobilā interneta attīstību katrā valstī. “Nokia” piedāvā pirmšķirīgus risinājumus un modernu aprīkojumu apvienojumā ar lielisku servisu. “Nokia” mums ir bijis lielisks partneris, ieviešot iepriekšējās mobilo tehnoloģiju paaudzes, un mēs ar prieku gaidām šīs partnerības turpinājumu nākotnē,” saka “Tele2” izpilddirektors Baltijā Petrs Masjulis (Petras Masiulis).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operatora Tele2 apgrozījums 2014. gadā veidojis 100 miljonus eiro, savukārt Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) bija 32,3 miljoni eiro, liecina medijiem sniegtā informācija.

Tele2 peļņa 2013. gadā bija 34 miljoni eiro, kas bija par 17% mazāk nekā 2012.gadā.

Db.lv jau vēstīja, ka sakaru kompānijas SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT) peļņa 2014. gadā bijusi 22 miljoni eiro, informēja uzņēmuma pārstāve Elīna Lidere, norādot, ka peļņas samazināšanās iemesls ir apjomīgās investīcijas. 2013. gadā LMT peļņa bija 26 miljoni eiro, kas bija par trešdaļu jeb 34% mazāka nekā 2012.gadā.

Tele2 ir daļa no Tele2 AB grupas. Tele2 AB apgrozījums 2014. gadā veidoja 2,85 miljardus eiro, savukārt peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA sasniedza 651 miljonu eiro.

Tele2 mērķis ir 2015. gadā nodrošināt 4G tīklu pieejamu 90% valsts iedzīvotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Zviedrijas Tele2 pērn samazinājusies peļņa

Jānis Rancāns, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas telekomunikāciju gigants Tele2 aizvadīto gadu noslēdzis ar tīro peļņu 3,26 miljardu Zviedrijas kronu (aptuveni 278 miljonu latu apmērā), liecina kompānijas pārskats.

Pārskatā par situāciju Latvijā, Zviedrijas kompānija norāda, ka, neskatoties uz konkurentu agresīvo cenu politiku, savas pozīcijas šeit izdevies noturēt, relatīvo kritumu pirmsapmaksas sektorā kompensējot ar pēcapmaksas segmentu.

Kompānija paredz, ka Latvijas tirgū būs stipras konkurences apstākļi arī šogad. Tele2 Latvijā strādāšot pie savas tirgus daļas aizstāvēšanas un palielināšanas. Viens no kompānijas trumpjiem, paralēli cenai, būšot pakalpojuma kvalitātes uzlabošana. Aizvadītajā gadā Tele2 Latvijā bijis 1,04 miljoni klientu, teikts pārskatā.

Salīdzinājumā ar gadu iepriekš, kad Zviedrijas Tele2 strādāja ar tīro peļņu 4,751 miljarda Zviedrijas kronu apmērā, pērn piedzīvots samazinājums. Tikmēr Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA pērn bijusi 10,960 miljardu Zviedrijas kronu apmērā, bet neto apgrozījums - 43,726 miljardu kronu apmērā. Gadu iepriekš Tele2 neto apgrozījums bija 41,001 miljardu kronu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 no šodienas veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Salīdzinot līdzšinējos tarifus ar jaunajiem, Nozare.lv aprēķini liecina, ka tarifu plāns Nr.3 sadārdzināsies par 16,9%, Nr.5 - par 12,37%, bet Zelts - par 5,45%.

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis iepriekš skaidroja, ka cenu korekciju «tikai trīs tarifu plāniem košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, t.i., vidēji par 74 eiro centiem» esot bijis nepieciešams veikt, lai varētu turpināt investīcijas tīklā un lai klientiem piedāvātu jaunākās tehnoloģijas.

No cenu celšanas iegūtie līdzekļi tikšot ieguldīti tīkla investīcijās, uzsvēra Spoģis.

Viņš paskaidroja, ka nozares apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā esot samazinājies par gandrīz trešdaļu, pie kā daļēji esot vainojami Eiropas Komisijas noteiktie samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bite peļņa no pamatdarbības augusi par 169%

Gunta Kursiša, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmuma Bite ieņēmumi pērn, salīdzinot ar 2011. gadu, pieauguši par 8,5 miljoniem latu jeb 26%, savukārt EBITDA - par 169%.

2011. gadā uzņēmuma ienākumi veidoja 33,1 miljonu Ls, bet pērn – 41,6 milj. Ls.

Uzņēmuma peļņa no pamatdarbības EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) pērn augusi par 169% jeb 3,3 milj. Ls, sasniedzot 5,2 milj. Ls. 2011. gadā Bite EBITDA bija 1,9 milj. Ls, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma klientu skaits 2012. gadā, salīdzinot ar aizpērno gadu, audzis par 68 tūkst. jeb 17%.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks pārliecināts, ka Bite izaugsme notikusi, «pateicoties modernizētam un kvalitatīvam tīklam, izdevīgiem, skaidriem un saprotamiem piedāvājumiem, kas ir bez trikiem un slēptiem nosacījumiem, un klientu apkalpošanas un pārdošanas komandām».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LMT apgrozījums pirmajā ceturksnī – 31,5 milj. Ls; EBITDA – 8,6 milj. Ls

Sanita Igaune, 19.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos trīs mēnešos mobilo sakaru operators Latvijas Mobilais Telefons (LMT) strādājis ar 31,5 milj. Ls apgrozījumu, kas bija par 4,4% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī. Uzņēmuma EBITDA rādītājs bija 8,6 milj. Ls, kas investīciju dēļ bija par 9,3 procentu punktiem zemāks, sasniedzot 27,3%.

LMT norāda, ka kopējais operatora klientu skaits gada griezumā pieauga par 12 tūkst., veidojot 1,066 milj. Savukārt, salīdzinot ar šā gada sākumu, operatora klientu skaits ir samazinājies par aptuveni 3 tūkst. lietotājiem. 2013.gada sākumā LMT bija 1 069 527 klientu.

LMT ceturkšņa investīcijas veidoja 4,9 milj. Ls, kas bija gandrīz tikpat daudz kā, piemēram, Bite gada investīcijas – 4,99 milj. Ls pērn un tikai par piekto daļu mazākas nekā Tele2 gada investīcijas – 2012. gadā 6,17 milj. Ls apmērā. LMT 2012. gadā tīkla attīstībā investēja 18,4 milj. Ls.

Viedtālruņu un dažādu interaktīvo ierīču skaita pieaugums veicina pieprasījumu pēc Latvijas iedzīvotājiem piemērota satura un IT pakalpojumiem. Tie ir papildus biznesa virzieni, ko šogad attīstīsim, norāda LMT prezidents Juris Binde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 iegulda 2,2 miljonus jaunā klientu vadības sistēmā

Gunta Kursiša, 27.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2, investējot 2,2 miljonus eiro, ieviesis jaunu klientu attiecību vadības sistēmu Siebel CRM.

Siebel CRM nodrošinās to, ka klienti tūlītēji saņems pieteiktos pakalpojumus vai citu izmaiņu aktivizēšanu, skaidro Tele2 pārstāvji. Tāpat tiek solīta arī ātrāka palīdzība tehniskos jautājumos.

Siebel CRM lieto arī Tele2 Zviedrijā un Horvātijā.

Pērn Tele2 ieguldīja 750 tūkstošus eiro, atverot deviņus jaunus klientu apkalpošanas centrus Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Liepājā, Ogrē, Rīgā, Tukumā. Pašlaik Latvijā darbojas 44 Tele2 klientu apkalpošanas centri 22 pilsētās.

Db.lv jau rakstīja, ka Tele2 pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, sarucis gan apgrozījums, gan peļņa. Pērn mobilo sakaru operatora Tele2 peļņa no pamatdarbības jeb EBITDA bija 34 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā iepriekšējā gadā, informē kompānijas pārstāve Egita Māliņa. Tele2 EBITDA rentabilitātes rādītājs bija 32% apmērā. Uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā veidoja 106 miljonus eiro, kas ir par 10% mazāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ «Tele2» veic pirmos mobilā sakaru tīkla un interneta ātruma testus, izmantojot operatora tīklā jau uzstādīto 5 G Ready Nokia Air Scale aparatūru un decembrī izlaisto oficiālo «Nokia» programmatūru, informē «Tele2».

«Tagad «Tele2» infrastruktūrā ir viss praktiski nepieciešamais, lai uzsāktu 5G mobilo sakaru tehnoloģiju darbu. Mūsu rīcībā ir sākotnēji nepieciešamā radiofrekvenču spektra josla. Oktobrī sākām aprīkot bāzes stacijas ar 5G Ready aparatūru un tagad ieguvām arī pēdējo svarīgo komponenti – īpašo «Nokia» programmatūru, kas palīdzēs 5G Ready aparatūrai parādīt uz ko tā spējīga. Jau pirmie testi uzrāda iepriekš neredzētus ātrumus, taču mēs turpināsim slīpēt tehnoloģijas, lai sasniegtu 1 gigabitu sekundē (Gbps),» stāsta «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

«Tele2» izdodas ar tirgū pieejamajām iekārtām uzrādījis tīklā vēl nebijušu ātrumu – 575 megabitus sekundē (Mbps).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz gada beigām mobilo sakaru operators Tele2 plāno atjaunot 6 klientu apkalpošanas centrus visā Latvijā, investējot tajos vairāk nekā 300 tūkstošus eiro.

Pirmais klientu centrs pēc rekonstrukcijas Jelgavā, tirdzniecības centrā VIVO centrs ir atvērts un tajā ir ieguldīti 40 tūkstoši eiro.

«Līdz šā gada beigām plānojam vēl rekonstruēt mūsu centrus Jēkabpilī, Valmierā, Talsos, Ventspilī un Rīgā, tādējādi atjaunoti būs jau vairāk nekā puse no mūsu klientu apkalpošanas centriem. Arī nākamgad turpināsim modernizācijas darbus, jo katru mēnesi mūsu centrus apmeklē aptuveni 350 000 klientu un mums ir svarīgi, lai viņi pie mums justos ērti un gaidīti,» saka Dace Škrabe, Tele2 mazumtirdzniecības direktore.

Tele2 ir mobilo sakaru uzņēmums Latvijā un uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Tele2 nodrošina Latvijā 4G tīkla pārklājumu, kas ir pieejams 99% iedzīvotāju. Kopš Tele2 dibināšanas kapitālieguldījumi sakaru tīkla infrastruktūrā un klientu servisā pārsnieguši 260 miljonus eiro. Tele2 ir daļa no Tele2 AB grupas, kas ir viens no augušajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā. Tele2 AB grupai ir 17 miljoni klientu astoņās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru