Finanses

Unibanka veic norēķinus atbilstoši IBAN standartiem

Inguna Šķepaste [email protected], 18.02.2004

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā tika pabeigta Unibankas tehnoloģiju un sistēmu pilnveide, kas nodrošina norēķinus ar citām bankām un klientu maksājumu apstrādi atbilstoši starptautiskajam banku kontu numuru — IBAN (International Bank Account Number) standartam. Vecākais viceprezidents Ainārs Ozols norāda: «Mēs esam pilnībā gatavi starptautisko kontu numuru lietošanai. Mēs esam pabeiguši arī tehniskos darbus, lai līdz pilnīgai pārejai uz jauno kontu standartu, klientu maksājumi tiktu izpildīti ātri un ērti, turklāt — noformēti atbilstoši jaunajām standartu prasībām. Savukārt klientiem vēl ir nepilns gads, lai iepazītos ar savu un savu sadarbības partneru jaunajiem kontu numuriem.» Kopš pagājušās nedēļas sākuma maksājumos uz citām bankām Unibankas klientu konti tiek norādīti IBAN formātā, neatkarīgi no tā, vai klients, noformējot maksājumu, ir izmantojis veco vai jauno kontu formātu. Unibanka izpilda arī ienākošos maksājumus, kuros saņēmēja konts jau ir norādīts starptautiskajā kontu standartā. Unibankas projektu vadītājs Druvis Paleja atzīmē: «Tie mūsu klienti, kuri izmanto internetbanku, jau šobrīd savus kontu numurus redz jaunajā standartā, arī visi maksājumi Ibankā automātiski tiek noformēti ar jaunajiem kontu numuriem. Savukārt korporatīvajiem klientiem, kuri norēķiniem izmanto Telebankas risinājumu, kontu kontrole un darījumu apstrāde IBAN standartā tiks ieviesta līdz nākamā mēneša vidum. Vienlaikus marta vidū klientu jaunie kontu numuri tiks uzrādīti pilnīgi visos bankas darījumu dokumentos — kontu izrakstos, maksājumu uzdevumos un citur.» Unibanka saviem klientiem atgādina, ka visu šo gadu Unibanka apstrādei pieņems dokumentus gan ar vecajiem, gan jaunajiem kontu numuriem, savukārt no nākamā gada 1. janvāra iekšzemes maksājumiem tiks izmantoti tikai jaunie kontu numuri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parekss banka maina klientu kontu numerāciju saskaņā ar IBAN standartiem

Inguna Šķepaste [email protected], 09.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parekss banka veiks klientu kontu konvertēšanu saskaņā ar jaunajiem International Bank Account Number (IBAN) standartiem. Turpmāk ikviens klienta konts tiks uzrādīts saskaņā ar IBAN standartiem, savukārt jaunie konti tiks atvērti tikai pēc IBAN standartu prasībām. Papildu priekšrocības, izmantojot jaunos IBAN standartus, varēs iegūt internetbankas DIGI::WEB lietotāji — klienti redzēs savu jauno konta numuru jau IBAN standartā un varēs strādāt ar citu valstu banku kontiem, kas jau ir konvertēti saskaņā ar IBAN standartiem. Turklāt, ievadot konta numuru IBAN standartā, DIGI::WEB automātiski veiks konta numura pareizības pārbaudi. Parekss bankas klienti paralēli jaunajiem IBAN kontu numuriem līdz gada beigām maksājumos varēs izmantot arī iepriekšējos konta numurus. Tādējādi klientiem būs pietiekami ilgs laiks, lai informētu savus partnerus par izmaiņām kontu numuros saskaņā ar IBAN standartiem. IBAN ir ieviests jau 32 Eiropas valstīs un to teritorijās. IBAN tiek ieviests, lai samazinātu kļūdu iespējas maksājumu rīkojumu sastādīšanā un izpildē, kā arī palielinātu starptautisko maksājumu izpildes ātrumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijā sāks pāreju uz jaunajiem klientu konta numuriem IBAN

Inguna Šķepaste [email protected], 03.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2004. gada 1. janvārī bankas Latvijā uzsāks pāreju uz jaunajiem klientu konta numuriem IBAN — Latvijā IBAN tiks piešķirti visiem klientu norēķinu kontiem bankās (tādu ir apmēram 2 miljoni) un aizstās pašreizējos klientu konta numurus, turpmāk kalpojot kā konta identifikators. IBAN (International Bank Account Number) ir starptautisks konta numura standarts, ko izstrādājusi Eiropas Banku standartu komiteja un Starptautiskā Standartizācijas organizācija, IBAN starptautiski izmanto kā bankas rekvizītu, kas viennozīmīgi identificē klienta kontu finanšu iestādē. Šobrīd IBAN tiek izmantots 32 Eiropas valstīs un to teritorijās. Pašlaik Latvijā tiek lietoti gan pēc garuma, gan struktūras atšķirīgi klientu konta numuri, kas palielina iespēju, ka maksātājs var kļūdīties, norādot saņēmēja konta numuru. Līdz ar to pieaug risks, ka maksājums var tikt atgriezts, aizkavēts vai pat ieskaitīts citam saņēmējam (t.i., pēc kļūdaini norādītā konta numura). IBAN ieviešana samazinās šādu kļūdu iespējamību, jo klientu konta numuriem visās Latvijas bankās būs vienota struktūra, un tie saturēs kontrolciparus. Viena gada laikā visas bankas Latvijā nomainīs savu klientu konta numurus uz Latvijas IBAN. Bankas var izvēlēties, kad tieši un cik ilgā laikā tās veiks pāreju uz IBAN, tomēr šai pārejai jābūt pabeigtai līdz 2004. gada 31. decembrim. Sākot ar 2005. gadu iekšzemes maksājumos būs izmantojami vienīgi tādi maksājuma dokumenti, kuros norādīts saņēmēja Latvijas IBAN. Bankas informēs savus klientus par kontu numuru nomaiņu, gan norādot IBAN numurus konta izrakstos, gan izmantojot citus informēšanas veidus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas pārskaitījumi tiek veikti pēc IBAN numura, pārējie dati ir vien paškontrolei

Līdz ar maksājumu pārvietošanos uz e-vidi, ik pa laikam satraucamies un runājam par pārskaitījumu drošību. Zināmu mierinājumu sniedz dažādo maksājuma uzdevuma lauku aizpildīšana – saņēmēja vārda un personas koda vai attiecīgi uzņēmuma nosaukuma un reģistrācijas numura norādīšana. Atverot kontu, esam uzrādījuši gan personu apliecinošus, gan uzņēmuma dokumentus, zīmogus, paraksta paraugus un ko tik vēl ne. Tomēr izrādās, ka bankas pārskaitījuma veikšanai nekas no tā salīdzināts netiek.

DB veiktajā pārbaudē (SEB, Swedbank) apstiprinājās fakts – nav nekādu problēmu veikt pārskaitījumu, līdztekus IBAN kodam uzrādot neeksistējošu personas vārdu un personas kodu neuzrādot vispār. «Valstī nav izveidota publiska datu bāze, kurā tiktu apkopota informācija par juridiskajai personai, arī fiziskai personai piederošiem norēķinu kontiem. Tātad bankas nekur nevar pārliecināties, vai norādītais IBAN atbilst konkrētai personai,» norāda Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāve Baiba Melnace.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aizkraukles banka ieviesusi IBAN klientu kontu numurus

Inguna Šķepaste [email protected], 09.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši vienotiem Eiropas standartiem, AS Aizkraukles banka ar šā gada 5. jūliju ir ieviesusi jaunu klientu konta numuru numerāciju — IBAN (International Bank Account Number). Līdz 2004. gada beigām visās Latvijas bankās un finanšu iestādēs tiks ieviests vienots standarts un princips klientu norēķinu kontu numuru sastādīšanai iekšzemes maksājumiem un starptautiskajiem pārskaitījumiem. Jaunie kontu numuri IBAN formātā ir atpazīstami visā Eiropā. Aizkraukles bankas klientu ērtībām ir paredzēts pārejas periods līdz 2004. gada 31. decembrim, kura laikā banka no saviem klientiem pieņems pārskaitījumu rīkojumus gan ar līdzšinējiem, gan ar jaunajiem konta numuriem (IBAN). Sākot ar 2005. gada 1. janvāri Aizkraukles bankas klientu konti tiks izteikti vienīgi pēc IBAN standarta. Saņemot konta numuru IBAN formātā, bankas klientiem ieteicams to paziņot saviem darījumu partneriem, kā arī uzzināt viņu kontu numurus IBAN formātā. Savu jauno norēķinu konta numuru IBAN formātā klienti var uzzināt bankā, kā arī zvanot uz Klientu līniju 777 5555 un Aizkraukles bankas internetbankā AB.LV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LATEKO Banka ievieš vienoto starptautisko banku kontu standartu

Inguna Šķepaste [email protected], 19.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2004. gada 1. janvāra LATEKO Banka ievieš vienoto starptautisko banku kontu standartu IBAN. Standartu ir izstrādājusi Eiropas Banku standartu komiteja un Starptautiskā standartizācijas komiteja, lai IBAN izmantotu kā bankas rekvizītu, kas viennozīmīgi identificē kontu bankā. Šī standarta ieviešana palielinās maksājumu kārtošanas operativitāti un samazinās iespēju, ka maksātājs varētu kļūdīties neprecīzi norādot savus un saņēmēja rekvizītus. No 2004. gada 1. janvāra līdz 2005. gada 1. janvārim LATEKO Bankas klienti varēs paralēli lietot līdz šim lietotos un IBAN kontu numurus, bet no 2005. gada 1. janvāra tikai IBAN standarta numurus. Par pāreju uz IBAN standartu un kontu numuriem atbilstoši standartam klienti tiks informēti tuvāk. IBAN standarta ieviešanu Latvijā regulē Latvijas Bankas 2003. gada 15. maijā apstiprinātie «IBAN lietošanas noteikumi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lai veicinātu zibmaksājumu attīstību, paplašinās IBAN reģistra lietotāju loku

Db.lv, 20.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Latvijas Bankas padome pieņēma vairākus normatīvos aktus, paplašinot IBAN reģistra lietotāju loku, informē centrālās bankas pārstāvji.

Latvijas Bankas padome pieņēma «Latvijas Bankas IBAN reģistra lietošanas kārtību», veica grozījumus «Dalības kārtībā Latvijas Bankas elektroniskajā klīringa sistēmā» un kārtībā «Par Latvijas Bankas klientu norēķinu kontu apkalpošanas noteikumiem». Grozījumi normatīvajos aktos stāsies spēkā 2018. gada 18. novembrī.

Latvijas Bankas IBAN reģistrs sniedz iespēju iestādēm piedāvāt saviem klientiem veikt zibmaksājumus, izmantojot klienta mobilā tālruņa numuru. IBAN reģistrs nodrošina klientu kontu IBAN numuru (International Bank Account Number: starptautisks bankas konta numurs, ko iestāde piešķīrusi klientam) un mobilo tālruņu saišu glabāšanu. IBAN reģistrs ir izveidots kā Latvijas Bankas elektroniskās klīringa sistēmas (EKS sistēmas) sastāvdaļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eiro pāskaitījumu jāveic precīzi

, 04.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2007. gada 1. janvāra visām Eiropas Savienības valstu, Islandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas un Šveices bankām ir tiesības atteikt un neizpildīt klientu eiro maksājumus, kuros nav norādīti saņēmēju banku BIC (SWIFT) kodi un saņēmēju IBAN kontu numuri, Db.lv norādīja SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Eiropas Maksājumu padome 2005. gadā pieņēma rezolūciju, saskaņā ar kuru no 2006. gada 1. janvāra visos klientu eiro maksājumos uz Eiropas Savienības valstīm, Islandi, Lihtenšteinu, Norvēģiju un Šveici neatkarīgi no maksājumu summām ir obligāti jānorāda saņēmēju banku BIC (SWIFT) kodi un saņēmēju IBAN kontu numuri. Saskaņā ar minēto rezolūciju 2006. gads tika noteikts kā pārejas periods, kura laikā bankas par paaugstinātām komisiju maksām varēja izpildīt rezolūcijas prasībām neatbilstošus eiro maksājumus.

SEB Unibankas Norēķinu pārvaldes vadītājs Māris Krastiņš: "Lai izvairītos no problēmām, kas varētu rasties nepilnīgi norādītu maksājumu rekvizītu dēļ, eiro maksājumu veicēji tiek aicināti pārliecināties, ka to rīcībā ir pilnīga informācija par Eiropas Savienības valstu, Islandes, Lihtenšteinas, Norvģijas un Šveices sadarbības partneru banku BIC (SWIFT) kodiem un IBAN kontu numuriem, kā arī nodrošināt, lai visi sadarbības partneri būtu informēti par Latvijas komercbanku kodu un maksājuma saņēmēju IBAN kontu numuriem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maksājumu izpildi bankās no 2007. gada 1. janvāra noteiks naudas saņēmēja datu precīza norādīšana

, 04.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Maksājumu padome 2005. gadā pieņēma rezolūciju, saskaņā ar kuru no 2006. gada 1. janvāra visos klientu eiro maksājumos uz Eiropas Savienības valstīm, Islandi, Lihtenšteinu, Norvēģiju un Šveici neatkarīgi no maksājumu summām ir obligāti jānorāda saņēmēju banku BIC (SWIFT) kodi un saņēmēju IBAN kontu numuri. Saskaņā ar minēto rezolūciju no 2007. gada 1. janvāra visām Eiropas Savienības valstu, Islandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas un Šveices bankām ir tiesības atteikt un neizpildīt klientu eiro maksājumus, kuros nav norādīti saņēmēju banku BIC (SWIFT) kodi un saņēmēju IBAN kontu numuri.

2006. gads tika noteikts kā pārejas periods, kura laikā bankas par paaugstinātām komisiju maksām varēja izpildīt rezolūcijas prasībām neatbilstošus eiro maksājumus.

SEB Unibankas Norēķinu pārvaldes vadītājs Māris Krastiņš: "Lai izvairītos no problēmām, kas varētu rasties nepilnīgi norādītu maksājumu rekvizītu dēļ, eiro maksājumu veicēji tiek aicināti pārliecināties, ka to rīcībā ir pilnīga informācija par Eiropas Savienības valstu, Islandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas un Šveices sadarbības partneru banku BIC (SWIFT) kodiem un IBAN kontu numuriem, kā arī nodrošināt, lai visi sadarbības partneri būtu informēti par Latvijas komercbanku kodu un maksājuma saņēmēju IBAN kontu numuriem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zemniekiem neskaidrības ar IBAN standartu

Sandra Dieziņa, 29.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemnieki pauduši satraukumu par to, ka Lauku atbalsta dienests prasa uzrādītiem tiem jaunos konta numurus IBAN standartā, savukārt dienests to noliedz. Lai gan līdzšinējie banku konti būs derīgi līdz gada beigām, jau šobrīd atsevišķas ES līdzekļu administrētāja Lauku Atbalsta dienesta (LAD) reģionālās nodaļas maksājumu iesniegšanai zemniekiem pieprasot tikai jaunos IBAN kontus, par to lauksaimnieki pauda satraukumu Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sēdē. Kā atzina asociācijas Latvijas dārznieks vadītājs Jānis Bērziņš, «LAD jau tagad pieprasa IBAN kontus un daudziem zemniekiem tā ir problēma». LAD Tiešo maksājumu departamenta direktora vietnieks Ģirts Krūmiņš norādīja, ka tā nav obligāta LAD prasība un tiek akceptēti arī līdzšinējie kontu numuri, tomēr atgādināja, ka no 1. janvāra būs jābūt uzrādītiem jaunajiem kontiem. Db jau vairākkārt ziņoja, ka visu šo gadu notiek pāreja uz jaunajiem konta nummuriem IBAN, tos lietotjot paralēli ar iepriekšējiem nummuriem, kuri vairs nebūs derīgi no nākamā gada. Šobrīd IBAN tiek izmantots 32 Eiropas valstīs un to teritorijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FinTech nozarei Latvijā ir lielas perspektīvas, bet jārīkojas bez vilcināšanās

Db.lv, 20.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

FinTech nozarei Latvijā ir lielas perspektīvas, ko apliecināja arī nesen notikušais forums, ko rīkoja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un starp dalībniekiem bija arī LPB Bank, pastāstīja LPB Bank Pārdošanas un reģionālās attīstības departamenta vadītājs Staņislavs Siņakovičs.

“Esam gandarīti, ka mūsu regulators kopā ar LIAA sarīkoja šādu pasākumu – tas ir pozitīvs signāls tirgum un potenciālajiem investoriem, kas vēl tikai domā par ienākšanu Latvijā un licences saņemšanu, tāpat arī tiem uzņēmumiem, kam trūkst informācijas par norisēm mūsu valstī. FinTech nozares attīstība būs prioritāte tuvākajos gados; forumā izskanēja doma, ka nākamgad plānots ieviest licencēšanu virtuālajām valūtām, kas šobrīd ir uzmanības centrā arī pasaulē,” uzsvēra S. Siņakovičs.

Foruma ietvaros ar saviem pieredzes stāstiem dalījās vairāki uzņēmumi, un diskusiju dalībnieki sprieda par plašu nozarei aktuālo jautājumu loku: par Latvijā sasniegto un darāmo FinTech jomā, par valsts, regulējuma un finansējuma piesaistes lomu FinTech attīstībā, par inovatīvām tehnoloģijām finanšu nozarē un citiem aktuāliem tematiem. Atzīts, ka FinTech nozares attīstībai Latvijā ir liels potenciāls un daudz priekšrocību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Banka Baltikums konta numurus IBAN standartā sāks ieviest 16. februārī

Inguna Šķepaste [email protected], 26.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2004. gada 16. februāra AS Akciju Komercbanka Baltikums ievieš jaunus IBAN (International Bank Account Number — starptautisks bankas konta numurs) standarta konta numurus. IBAN ieviešanas mērķis ir uzlabot maksājumu automātisko apstrādi, samazināt maksājumu izpildes izdevumus, kļūdaino maksājumu skaitu un laiku, kas nepieciešams maksājumu izmeklēšanai. Līdz 2004. gada 31. decembrim klienti varēsi izmantot kā iepriekšējos, tā jaunos kontu numurs. Kontu iepriekšējo numuru saglabāšana ļaus Jums savlaicīgi informēt darījumu partnerus par jaunajiem IBAN numuriem. Savu IBAN konta numuru Komercbankā Baltikums klienti varēs uzzināt bankas centrālajā birojā Mazajā Pils ielā 13; piezvanot uz banku pa tālruņiem 7031317, 7031335; saņemot konta izrakstu (no 16.februāra); kontu attālinātās apkalpošanas sistēmās TelefonBanka; InternetBanka un DirectBank. No 2005.gada 1.janvāra, veicot visus iekšzemes un starptautiskajos maksājumos, tiks izmantoti tikai IBAN kontu numuri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksperti aicina valdību rīkoties, lai veicinātu eksporta nozares un lai Latvijā veidotos reāli kvalitatīva rūpniecība.

Jau kādu laiku finansisti vērš uzmanību uz negatīvo tendenci Latvijas maksājumu bilances tekošajā kontā, kura deficīts kopš pagājušā gada pārsniedz par kritisko robežu uzskatītos 10 % no iekšzemes kopprodukta (IKP). Tomēr pērn 3. ceturksnī tekošā konta deficīts (TKD) sasniedzis ļoti satraucošu un jaunu augstāko rādītāju kopš Latvijas neatkarības atgūšanas - 24.2 % no IKP. Tas tāpēc, ka pērn Latvijas imports jau gandrīz līdz 2 reizēm pārsniedza eksportu. Arī valsts vīri ir pamanījuši lielo TKD. Ekonomikas ministrs Jurijs Strods Db atzina, ka šonedēļ apspriedīsies ar savas ministrijas speciālistiem par izveidojušos situāciju un tad, izvērtējot riskus, lems, vai vajag ko darīt, vai nepieciešams iejaukties. Pagaidām plāna nav, tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas grupas biznesa rezultāts 9 mēnešos - apliecinājums klientu uzticībai

, 27.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar 32,70 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar pagājušā gada deviņu mēnešu peļņu, ir palielinājusies par 37%. Grupas pamatdarbības ieņēmumi no gada sākuma līdz septembra beigām bija 64,539 miljoni latu jeb par 33% vairāk kā aizvadītā gada attiecīgajā periodā.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: "2006. gadu SEB Unibanka kopā ar saviem klientiem pavada 150 gadu jubilejas zīmē. Šie ir nozīmīgi svētki gan SEB grupai visā pasaulē, gan arī SEB Unibankas grupai Latvijā. SEB grupas ilggadējā pieredze finanšu pakalpojumu sniegšanā sniedz būtisku progresu klientu apkalpošanā arī SEB bankām Baltijā. Attīstot savu pakalpojumu klāstu, vienmēr klientu vajadzības izvirzām par mūsu darba mērķi. Ar ļoti lielu atbildības sajūtu piedalāmies katra klienta finanšu vajadzību izpētē un risinājuma nodrošināšanā. Jāatzīmē, ka SEB Unibanka arī šogad ir veikusi būtiskus ieguldījumus bankas tehnoloģiju uzlabošanā, lai klienti bankas sniegtos pakalpojumus varētu saņemt ērtāk un operatīvāk. Saviem klientiem pārskata periodā esam nodrošinājuši 99,15% pieejamību SEB Unibankas elektroniskajiem pakalpojumiem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VSAA pati saņem informāciju par tās klientu jaunajiem IBAN kontu numuriem

Inguna Šķepaste [email protected], 15.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan Latvijas Banka, gan komercbankas aktīvi aicina savus klientus savlaicīgi informēt institūcijas un sadarbības partnerus par jaunajiem, starptautiskajiem standartiem atbilstošajiem IBAN kontu numuriem, kas turpmāk, sākot ar 2005. gada 1. janvāri, tiks lietoti gan starptautiskajos, gan iekšzemes darījumos. Arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) daudziem klientiem pensijas un pabalstus pārskaita uz kontiem bankās. Taču VSAA klientiem informēt aģentūru par izmaiņām nav nepieciešams, jo VSAA pati, centralizēti sadarbojoties ar bankām, saņem informāciju par tās klientu jaunajiem IBAN kontu numuriem. Tāpēc, ja pensija vai pabalsts jau tiek pārskaitīts uz kontu bankā, to saņēmējiem nav jāraizējas, ka IBAN konta izmaiņu dēļ naudu saņemt nevarēs, ziņŅ VSAA. Tikai atsevišķos gadījumos, ja VSAA nezinās kāda pensijas vai pabalsta saņēmēja jauno IBAN konta numuru, par nepieciešamību sniegt informāciju katrs klients tiks informēts individuāli. Līdz šim jau saņemta informācija no bankām par vairāk nekā 280000 klientu kontiem. Pavisam aģentūrai ir 326.6 tūkstoši klientu, kam tā dažādus pakalpojumus pārskaita uz kontiem bankās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Paredzams, ka drīzumā zibmaksājumus varēs veikt, izmantojot mobilā tālruņa numuru

Db.lv, 13.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija kā pirmā eiro zonā ieviesa ātros maksājumus jeb zibmaksājumus, un nu jau vairāk nekā 90% Latvijas komercbanku klientu ir pieejami šie starpbanku pārskaitījumi, informē Latvijas Banka.

Gandrīz gadu pēc zibmaksājumu ieviešanas to skaits Eiropas platformā, kas apvieno 12 valstis, pārsniedzis 5 miljonus (oktobrī atsevišķās dienās pārsniedzot 100 000 maksājumu).

LB eksperti prognozē, ka, turpinoties zibmaksājumu attīstībai, gaidāms, ka komercbankas un finanšu nozares uzņēmumi tuvākajā laikā piedāvās saviem klientiem iespēju veikt šos maksājumus, izmantojot mobilā tālruņa numuru; nākotnē plaša zibmaksājumu izmantošana iespējama tirdzniecībā un e-komercijā.

Šonedēļ «Swedbank» AS pabeidza tehniskos priekšdarbus un sāka ikdienas režīmā nodrošināt saviem klientiem zibmaksājumus, tādējādivairāk nekā 90% Latvijas komercbanku klientu pieejami zibenīgi starpbanku maksājumi jebkurā diennakts laikā, t.sk. brīvdienās un svētku dienās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 450 lielākie ieķīlātāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen sadarbībā ar Lursof, 05.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pirms gada Latvijā bija tikai 150 fiziskās personas, kuru doto komercķīlu apjoms pārsniedza 2 miljonus latu, pašlaik lielo komercķīlu devēju skaits ir pieaudzis par 50 procentiem.

Kā rāda Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft tapušais pētījums, šoruden Latvijā Komercķīlu reģistrā ir reģistrētas jau 450 fiziskās personas - Latvijas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, uz kuru vārda reģistrēto komercķīlu kopapjoms sasniedz vai pārsniedz 0,6 miljonus latu.

Komercķīlu bums

Ļoti būtiski ir pieaudzis ne tikai lielo komercķīlu devēju kopskaits, bet arī ķīlu rekordapjomi: pagājušā gada līderis - advokāts Jānis Loze pat ir nedaudz palielinājis doto komercķīlu kopapjomu, tomēr ar saviem nieka 22,96 miljoniem latu noslīdējis uz saraksta piekto pozīciju. Savukārt visas pirmās četras vietas jaunajā lielāko komercķīlu devēju sarakstā ieņēmuši ar nekustamā īpašuma projektiem saistīti uzņēmēji, un arī pirmajā desmitniekā tikai divas komercķīlas ir saistītas nevis ar šo jomu, bet ar tirdzniecību vai ražošanas objektu attīstību. Līdzīga likumsakarība vērojama arī visā 450 lielāko komercķīlu devēju sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Jaunas bīstamas preces

Ainars Sedlenieks [email protected], 15.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir saņēmis informāciju par to, ka... Lietuvas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – bērnu lampa cūkas izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/020 “Pig”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa papagaiļa izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/009 “Parrot”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa gliemeža izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/014 “Snail”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa kāpura izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/010 “Caterpillar”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa vardes izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/011 “Frog”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa zemestārpa izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/001 “Earthworm”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – bērnu lampa sēdoša ziloņa izskatā “Dapi lamp”, modelis LNC – M/018 “ELEPHANT SITTING”, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Polija, ražotājuzņēmums DAPI LAMP S.R. – ventilators uz statīva SILVER CROWN, modelis SC-7830A, kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un radīt savainošanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājs nav zināms. – rotaļlieta pistole “Colt shunda”, modelis NO.225, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt savainošanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. – rotaļlieta – telefons “New Telefon Piesek”, modelis No.5247, b.k. 5900747002471, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt aizrīšanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. Ungārijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – dekoratīvs akvārijs – lampa, modelis NO. 3038 un NO.3038A, kuras lietošana var būt bīstama, jo tās konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un ugunsbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājs nav zināms. – dekoratīvs akvārijs – lampa, modelis ZL 02312503 9, kuras lietošana var būt bīstama, jo tās konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un ugunsbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājs nav zināms. – galda lampa ar iebūvētu pulksteni, modelis GUO TAI NO. GT2076-A un NO.GT2076-B, kuras lietošana var būt bīstama, jo tās konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājs nav zināms. – galda lampa ar iebūvētu pulksteni, modelis NO.GT2039-A un NO.GT2039-B, kuras lietošana var būt bīstama, jo tās konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājs nav zināms. Igaunijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – četru rotaļlietu komplekts “VINYL TOY”, kura lietošana var būt bīstama, jo rotaļlietu konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt dzirdes bojājumus. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājs nav zināms. – rotaļlieta ar auklu Lovely Dragonfly, modelis No.668, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt aizrīšanās un nožņaugšanās risku. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums n

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

1.5 miljoniem Latvijas komercbanku klientu var būt problēmas nākamā gada sākumā

Inguna Šķepaste [email protected], 24.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā paredz Latvijas Bankas noteikumi, no nākamā gada 1. janvāra norēķiniem varēs izmantot tikai IBAN kontu numurus. Statistika liecina, ka Latvijas komercbankās šī gada jūnija beigās bija atvērti 2.3 miljoni norēķinu kontu. Šobrīd, kad līdz pilnīgai pārejai uz jauno kontu numuru lietošanu ir atlikuši nedaudz vairāk kā 3 mēneši, tikai 20 % jeb aptuveni 400 000 no kopējā banku klientu skaita norēķinos izmanto starptautiskos banku kontu numurus. Unibankas Norēķinu pārvaldes vadītājs Māris Krastiņš: «Klienti ir ļoti labi ielāgojuši, ka bankas līdz šī gada beigām apstrādei pieņem dokumentus gan ar vecajiem, gan jaunajiem kontu numuriem. Ar to arī skaidrojama klientu zemā aktivitāte, jo — kāpēc gan darīt, ja var nedarīt? Tāpēc mēs vēlamies brīdināt visus tos aptuveni 1.5 miljonus banku klientus, ka nākamā gada sākumā Eiropā populārais teiciens «No IBAN, no money!» kļūs par realitāti, jo no 1.janvāra maksājumi, kuros nebūs norādīts konta numurs jaunajā standartā, netiks izpildīti. Unibanka aicina visu banku klientus savus sadarbības partnerus informēt par saviem IBAN kontu numuriem un sākt tos izmantot savstarpējos norēķinos. »

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Hansabanka ievieš IBAN klienta kontu numurus

Inguna Šķepaste [email protected], 09.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Hansabanka no šī gada 7. februāra ieviesusi jaunus kontu numurus — IBAN (International Bank Account Number), kas atbilst Eiropas Savienības standartiem. Bankas klientu ērtībām līdz 2004. gada 31. decembrim varēs izmantot gan esošos, gan jaunos kontu numurus. No 2005. gada 1. janvāra, veicot iekšzemes maksājumus, būs izmantojami tikai kontu numuri IBAN formātā. Jau šobrīd ikviens klients par sava norēķinu konta jauno numurus var uzzināt: jebkurā Hansabankas filiālē, piezvanot uz Telefonbanku 7024555, kā arī saņemot konta izrakstus. Internetbankās hanza.net un telehansa.net tas parādās automātiski. Klienta kontu numurs IBAN formātā sastāv no valsts koda diviem simboliem, diviem kontrolcipariem, ko automātiski aprēķina banka, bankas identifikācijas koda un pašreizējā konta numura, kuram priekšā tiek ievietoti tik daudz simbolu, lai to kopā būtu 13.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Patērētāju tiesību aizsardzības centra informācija par jaunām bīstamām precēm

Ainars Sedlenieks [email protected], 22.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs saņēmis informāciju par to, ka Ungārijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – dekoratīva galda lampa ar iebūvētu pulksteni, modelis No 3696, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – dekoratīva galda lampa ar iebūvētu pulksteni, modelis NO.FS0032D (atkarībā no krāsas arī NO.FS0032A, NO.FS0032B, NO.FS0032C), kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – dekoratīva galda lampa ar iebūvētu pulksteni, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – elektrisko spuldzīšu virtene “100 RICE LIGHTS” (ar nenomaināmām miniatūrām spuldzītēm), kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un ugunsnedroša. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – elektrisko spuldzīšu virtene “140 RICE LIGHTS” (ar nenomaināmām miniatūrām spuldzītēm), kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un ugunsnedroša. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – dekoratīva galda lampa “XinQiang” ar iebūvētu pulksteni, modelis NO.20941, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna. – matu žāvētājs “NEW RAINBOW”, kura lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un ugunsnedroša. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums nav zināms. – dažādu formu saspiežamās rotaļlietas (cūkas, vardes, un delfīna formā), kuru lietošana var būt bīstama, jo tās neatbilst drošuma standartiem. Preces var radīt aizrīšanās risku un nodarīt kaitējumus veselībai, jo tām ir neatbilstošs ķīmiskais sastāvs. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. Vācijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – elektriskais motorzāģis “Matrix”, preces Nr.320.400.032, modelis Matrix ECS 2000-400, sērijas numurs 03000119, izgatavots 2004. gadā, preces lietošana var būt bīstama, jo tā neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt savainošanās risku, jo zāģa ķēdes bremze nav droša. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums Ningbo Zhongqiang Electric Tools Co., Ltd. – gaisa atsvaidzinātājs lācīša formā “Sweet Teddy”, modelis EAN 4008153744808, kura lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Institūcija pauž viedokli, ka lācīša formas atsvaidzinātājs ir uzskatāms par rotaļlietu. Atsvaidzinātājs sastāv no sīkām detaļām, kuras var tikt norītas, pastāv saindēšanās risks ar sastāvā esošajām ķīmiskajām vielām. Izcelsmes valsts Ķīna/Polija, ražotājuzņēmums Intertec Polska Sp.zo. o. Lietuvas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: – rotaļlieta “Hapy Snail”– gliemezis uz riteņiem līdzi vilkšanai, modelis NO.1689, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Pastāv aizrīšanās risks. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms, eksportētājs P. H. Pisarek Sp. J. – rotaļlieta – grubuļaina gumijas bumba ar auklu YoYo, modelis KBY38020, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt nožņaugšanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. – atklāta rotaļlieta – grubuļaina gumijas bumba ar auklu YoYo, modelis KBY38017, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt nožņaugšanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. – rotaļlieta – gliemezis uz riteņiem ar auklu vilkšanai “Funny Snail”, modelis NO.6060, kuras lietošana var būt bīstama, jo prece neatbilst drošuma standartiem. Prece var radīt aizrīšanās un savainošanās risku. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms, eksportētājs A.H.U. ADAR. UL. Aust

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krievijas benzins var sašūpot cenas

Valters Grīnvalds, 25.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar alternatīvu piegādes avotu, pieaugot konkurencei starp piegādātājiem, iespējams, benzīna cena tomēr nedaudz kritīsies.Nākampirmdien uz Latviju tiks piegādāta 2000 t liela ES standartiem atbilstoša benzīna partija, kura ražota Lukoil rūpnīcā Ņižņijnovgorodā. Pēc Lukoil Baltija R padomes priekšsēdētāja vietnieka Haima Kogana teiktā, šī rūpnīca ir pārbūvēta un spēj ražot Eiropas standartiem atbilstošu benzīnu.

Tam, ka Latvijā tiks piegādāts benzīns no Krievijas, par iemeslu ir pērnā gada nogalē notikusī saruna starp Lukoil prezidentu Vagitu Aļikperovu un Latvijas premjerministru Aigaru Kalvīti. Sarunā abi sprieduši par alternatīviem degvielas piegādes avotiem Latvijā, kā rezultātā V. Aļikperovs teicis, ka nepieciešamības gadījumā Lukoil var ražot un piegādāt Latvijai ES standartiem atbilstošu benzīnu. "Benzīna partijas piegāde ir apliecinājums tam, ka V. Aļikperovs pilda doto solījumu," tā H. Kogans. Viņš atklāj, ka pirmā partija būs 2000 t, taču pēc tam tā varētu pieaugt līdz 2500-3000 t mēnesī, kas ir aptuvenais daudzums benzīna, ko Lukoil mēneša laikā pārdod savos DUS Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums Mintos ir piesaistījis 5 miljonu eiro investīcijas, lai nodrošinātu vēl straujāku starptautisku izaugsmi un ieviestu jaunus finanšu pakalpojumus - turpmāk uzņēmuma klientiem būs iespēja atvērt savus personīgos IBAN kontus un saņemt debetkartes.

Uzņēmums jau ir iesniedzis pieteikumu, lai saņemtu e-naudas licenci. Kā elektroniskās naudas institūcija, Mintos aizsargās investoru kontos esošo naudu saskaņā ar Eiropas PSD2 direktīvu.

IBAN konts ar personīgo kontu numuriem dos iespēju Mintos platformas lietotājiem veikt un saņemt maksājumus no visas pasaules, tostarp saņemt algu tieši Mintos kontā, savukārt, Mintos debetkarte ļaus investoriem norēķināties par maksājumiem visā pasaulē, on-line vidē, kā arī izņemt skaidru naudu bankomātos.

Mārtiņš Šulte, «Mintos» valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs: «Klientu nodrošināšana ar personīgo IBAN kontu un debetkarti nozīmīgi paplašinās mūsu finanšu pakalpojumu klāstu un būtiski uzlabos platformas lietotāju pieredzi un ērtības. Jau drīzumā klienti varēs Mintos kontu un karti izmantot tāpat kā jebkuru citu bankas kontu un karti, saņemot uz to algu, maksājumus no klientiem vai pārskaitījumus no ģimenes un draugiem un lietojot kontu un karti personīgajiem vai biznesa norēķiniem. Vienlaikus, izmantojot šo kontu, ērti varēs turpināt investēt kredītos caur mūsu platformu, kā arī saņemt procentu maksājumus no saviem ieguldījumiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kas jāzina parjauno bankas IBAN kontu privātpersonām, uzņēmumiem, to grāmatvežiem

Ainars Sedlenieks [email protected], 07.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2005. gada 1. janvāra maksājumi ar banku starpniecību Latvijā iespējami, tikai izmantojot jauno konta numuru IBAN. IBAN pakāpeniski tiek ieviests jau visu 2004 gadu, tos lietojot paralēli ar iepriekšējiem konta numuriem. Kas jāzina par IBAN kontu īpašniekiem un maksājumu veicējiem un kas jāizdara privātpersonām, uzņēmumiem, to grāmatvežiem?Skatīt šeit Latvijas bankas informāciju

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Trasta komercbanka ievieš IBAN standartu kontu numerācijai

Inguna Šķepaste [email protected], 27.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar vienotā kontu standarta IBAN (International Bank Account Number) ieviešanu Latvijā, no 2004. gada 1. februāra Trasta komercbanka uzsāk pāreju uz jaunu kontu numerācijas sistēmu un piešķir klientiem jaunus kontu numurus IBAN. Informāciju par piešķirtajiem IBAN numuriem Trasta komercbankas klienti jau tagad var saņemt Bankā, kontu izrakstos un attālinātās kontu vadības sistēmās: TrastNet (internetbanka), Telefonbankā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Jaunas bīstamas preces

Ainars Sedlenieks [email protected], 12.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir saņēmis informāciju par to, ka Ungārijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: — lādētājs elektriskajam velosipēdam TORNADO TRD 18, modelis TN-1C, kura lietošana var būt bīstama, jo preces konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums Zhejiang Changxing Tianneng Power Source Co., Ltd. — rotaļlieta – radio vadāma automašīna HUAN QI, modeļi automašīnai: NO. 2119DY, lādētājam: YX-3511E-1, kuras lietošana var būt bīstama, jo preces konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un radīt savainošanās risku. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums HUAN QI. — rotaļlieta – radio vadāma automašīna TX modelis NO.0928CH-1, kuras lietošana var būt bīstama, jo preces konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama un radīt savainošanās risku. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums CHENGHAI MEIJIA XIN PLASTIC CEMENT TOYS Co. Ltd. — elektriskais rokas mikseris AMC AM-302, kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. — tvaika gludeklis FUGISON, modelis MX-162, kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama vai ugunsnedroša. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. — video novērošanas sistēma ar video signāla uztvērēju un diviem adapteriem, RC100A, uztvērēja adapters MWY41-0120500DC un CMOS POWER adapters kamerai, kuru lietošana var būt bīstama, jo preču konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Preces var būt elektrotriecienbīstamas. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. Vācijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: — rotaļlieta suns ar kaulu un spieķi, kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Preces var radīt aizrīšanās un nosmakšanas risku. Izcelsmes valsts Itālija, ražotājuzņēmums Niagara Giocattoli S.p.a. — ventilators uz statīva FAKIR, modelis VL 45 SF, sērijas numurs No: 6931009, EAN 4002780005752, (Ķīnas ražotājs apgalvo, ka tas ir identisks modelim DF-1616RM), kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums Zhao Cheng Yi Electronic Industry (S.Z.) Co. Ltd. — galda lampa “Magma lamp”, EAN 4045381109412, kuras lietošana var būt bīstama, jo tās konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums Ninghai Shengfa Electrical Co., Ltd. — kempinga grili “Camping Kitchen Plus” un “Camping Kitchen Extra”, sērijas Nr. 69 481; 69 484; un 69 483; kuru lietošana var būt bīstama, jo to konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Precēm var būt gāzes noplūde un tas var izraisīt aizdegšanos; ir CE marķējums. Izcelsmes valsts Vācija, ražotājuzņēmums Camping Gaz GmbH. — gaisa kompresors HP1.5/ 8 bar x 24 1, sērijas nr. No: 51020, 2003 gada ražojums, kura lietošana var būt bīstama, jo tā konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var apdraudēt lietotāju vai trešās personas; ir CE marķējums. Izcelsmes valsts Ķīna, ražotājuzņēmums CMEC. — 7 dažādu formu un dizaina šķiltavas, kuru lietošana var būt bīstama, jo precēm nav marķējuma ar brīdinošu informāciju un lietošanas pamācības. Preces var būt ugunsbīstamas. Izcelsmes valsts un ražotājuzņēmums nav zināms. Čehijas tirgū atklātas sekojošas bīstamas preces: — uzlādējams lukturis EAN:5790801090120, modelis GF-6438, kura lietošana var būt bīstama, jo preces konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Prece var būt elektrotriecienbīstama. Izcelsmes valsts nav zināma, ražotājuzņēmums E.D.A. NIGERIA LTD. — uzlādējami kabatas lukturīši EAN: 8853293000736, modelis NTD 98210, kuru lietošana var būt bīstama, jo preču konstrukcija neatbilst drošuma standartiem. Preces var būt elektrotriecienbīstamas. Izc

Komentāri

Pievienot komentāru