Tehnoloģijas

Uzlabots Latnet meklētājs

Jānis Linde, 20.05.2002

Jaunākais izdevums

No 20. maija, izmantojot Latnet meklētāju, iespējams meklēt informāciju Latvijas interneta lapās, kas ir veidotas angļu, vācu, spāņu u. c. valodās. Tāpat tiek uzturēti visi krievu valodas un baltic valodu šrifti. Latnet meklētājs veidots pēc tādiem pašiem principiem kā populārais meklētājs Google. Lielākā vērība Latnet meklētāja attīstīšanā ir pievērsta informācijas atjaunošanai, lai meklētāja lietotājiem vienmēr būtu pieejama precīza un aktuāla informācija. Šobrīd meklētājs satur datus par informāciju, kas atrodama vairāk nekā 800 tūkstošos Latvijas interneta lapu. Latnet meklētāja datu bāzi veido aptuveni 12 tūkstošu unikālu serveru vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Attīsta IT ātrās reaģēšanas vienību

, 26.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATNET akadēmiskais tīkls kopā ar vairākām iestādēm un bankām nolēmis izveidot Latvijas CERT (Computer Emergency Response Team - Datoru ātrās reaģēšanas vienību (autora aptuvens tulkojums)) komandu darba grupu. Tās uzdevums būs koordinēt sadarbību starp projektā iesaistītajiem dalībniekiem, lai novērstu drošības incidentus internetā, Db.lv informēja Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas preses sekretārs Jānis Riņķis.

Vārdi drošības incidents nozīmē dažādus pārkāpumus, kas kaitē drošai un likumīgai interneta lietošanai. Piemēram, neautorizēta piekļūšana informācijai vai mēģinājumi to izdarīt (portu skenēšana), spam vēstuļu sūtīšana, phishing uzbrukumi (personīgās informācijas izmānīšana elektroniskā veidā), autortiesību pārkāpumi utt. Visi šie pārkāpumi uztrauc ne tikai LATNET akadēmisko tīklu. Tāpēc darba grupu veido pārstāvji no AS Hansabanka, AS SEB Unibanka, Valsts Informācijas Tīklu Aģentūras (VITA), un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU).

Saskaņā ar Latvijas Interneta asociācijas datiem, pastāvīgo interneta lietotāju skaits 2007. gada sākumā ir pieaudzis līdz 54%. Aptuveni 1,3 miljoni Latvijas iedzīvotāju regulāri izmanto internetu un tā piedāvātās iespējas: pirkt, pārdot, reklamēt produktus un pakalpojumus, kā arī veikt dažādas banku operācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta pakalpojumu sniedzējs LATNET izveidojis jaunu LATNET grupas uzņēmumu LATNET Datu centrs, šādā veidā paplašinot kompānijas darbību. Pateicoties jaunajam uzņēmumam, šodien darbu uzsācis datu centrs, liecina sniegtā informācija medijiem.

Mārtiņš Freivalds, LATNET Datu centrs vadītājs: „Pieaugot lietotāju skaitam un pieprasījumam pēc LATNET ārpakalpojumiem, tika nolemts izveidot jaunu LATNET grupas uzņēmumu LATNET Datu centrs, kas, pateicoties LATNET interneta pieslēgumam, sniedz tiešo pieslēgumu LIX ar ātrumu līdz pat 10Gbs un divus neatkarīgus ārzemju kanālus ar ātrumu līdz 1Gbs. Šis pieslēgums nodrošina datu centrā izvietotājām sistēmām ne tikai pieejamību Latvijā, bet arī sasniedzamību no ārvalstīm. Līdz ar šī jaunā datu centra izveidi klientus sagaidīs arī vairāki būtiski jauninājumi un uzlabojumi e-pastu sistēmā, kā arī web lapu uzturēšanā. Turklāt piedāvāsim arī jaunas iespējas mūsu klientiem, piemēram, virtuālu servera darbības uzraudzību, kas nozīmēs, ka izmaiņu veikšanu administrēšanā klients varēs veikt no jebkuras vietas, fiziski neatrodoties datu centrā. Galvenais uzņēmuma mērķis būs sniegt kvalitatīvus IT ārpakalpojumus.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Stream Networks skatās arī uz citiem uzņēmumiem

Sanita Igaune, 12.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stream Networks, apvienojoties ar Latnet, neizslēdz citu uzņēmumu iegādi, plāno papildināt pakalpojumu klāstu, kas labāk palīdzēs konkurēt ar Lattelecom

To intervijā DB norāda Stream Networks (Stream) valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs un Latnet Serviss (Latnet) vadītājs Vladislavs Gurmans. Idejas par konsolidāciju radās Stream akcionāru starpā – pirms diviem trim gadiem. Mēs redzējām to, ka tirgū ir līdzīgas – mazas un vidējas kompānijas telekomunikāciju jomā, kas paver sinerģijas iespējas. Kopumā tika izvēlēti vairāki uzņēmumi, kurus gribējām uzrunāt, un Latnet bija viens no tiem. Gadu, pusotru bija pārrunas, kas rezultējās darījumā šā gada augustā, stāsta E. Ricevs. Arī pasaules prakse liecina, ka uzņēmumi, kas strādā vienā jomā, apvienojas, piebilda V. Gurmans. Ja tirgus apjoms neaug, tad uzņēmumiem ir būtiski apvienoties. Latvijā mentalitātes dēļ, protams, ir grūtāk, piebilda E. Ricevs. Viņš neslēpj, ka arī šobrīd Stream skatās uz citiem uzņēmumiem, veic sarunas, tomēr neviens nodoma protokols šajā jomā nav parakstīts. «Par iegādi koķetējam arī ar vienu uzņēmumu Lietuvā, tāpēc sagaidām, ka nozarē konsolidācija turpināsies,» atklāja E. Ricevs. Tirgus korporatīvo klientu segmentā ilgi gaidīja, kad tiks uzsākta konsolidācija. To uzsākām. Pēc darījuma Latnet saņēma zvanus ar apsveikumiem un paralēli izskanēja jautājumi, vai tiek meklēti jauni uzņēmumi, atzīmēja V. Gurmans. Telekomunikācijās nākotne nav pieslēgumos vai vados, bet saturā, tāpēc nākotnē konsolidācijas kontekstā skatīsimies uz uzņēmumiem, kas papildinātu mūsu sniegtos OneIT pakalpojumus, norādīja E. Ricevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzot 2018. gada nogalē uzsākto reorganizācijas procesu, viens no Latvijā lielākajiem datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājiem – «Latnet» – maina vizuālo identitāti, informē uzņēmuma valdes loceklis Vladislavs Gurmans.

Ar mērķi veicināt biznesa attīstību pērnā gada novembrī tika apvienots interneta pakalpojumu sniedzējs «Stream Networks» un tā meitas uzņēmums «LATNET Serviss», apvienoto uzņēmumu nodēvējot par «Latnet».

«Latnet» zīmolam ir bagāta, 20 gadus ilga vēsture, tāpēc tā jaunā vizuālā identitāte veidota saskaņā ar aktuālajām zīmolu attīstības tendencēm, vienlaikus neaizmirstot par «Latnet» zīmola mantojumu, skaidro uzņēmumā. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc jaunajā identitātē saglabātas zīmola vēsturiskās krāsas – melna, balta un zaļa.

Nākotnē īpaša uzmanība tiks veltīta integrētajiem IKT un mobilo sakaru pakalpojumiem, kas tiek izstrādāti ciešā sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE, kas kompāniju «Latnet» iegādājās pērnā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Apvienojas Stream Networks un LATNET Serviss; sola jaunus pakalpojumus

Lelde Petrāne, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar mērķi veicināt biznesa attīstību, tiek apvienots interneta pakalpojumu sniedzējs «Stream Networks» un tā meitas uzņēmums «LATNET Serviss». Apvienotais uzņēmums turpmāk darbosies ar nosaukumu «Latnet», informē tā valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

Ar šo apvienošanos tiek noslēgta uzņēmumu reorganizācija, kuras mērķis bija uzlabot «Stream Networks» un «LATNET Serviss» biznesa procesus, kā arī veicināt uzņēmumu attīstību. Apvienotais uzņēmums turpinās līdzšinējo darbību, apkalpojot gan esošos, gan potenciālos klientus un attīstot «One IT» koncepciju. Vienlaikus, tas vēl nopietnāk pievērsīsies unikālu, biznesa klientu vajadzībām pielāgotu tehnoloģisko risinājumu izstrādei, īpašu uzmanību veltot integrētajiem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) un mobilo sakaru pakalpojumiem, kas tiek izstrādāti sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru BITE, kurš kompāniju «Stream Networks» un tās meitasuzņēmumu «LATNET Serviss» iegādājās šā gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

«Likts pamats jauna telekomunikāciju milža tapšanai»: Stream Networks apvienojas ar LATNET

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijas interneta pionieriem LATNET apvienosies ar telekomunikāciju un IT ārpakalpojumu kompāniju Stream Networks darījumā, pēc kura izveidosies valstī otrs lielākais telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs korporatīvajā segmentā, sacīts abu kompāniju ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

Saskaņā ar apvienošanās līguma nosacījumiem abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem zīmoliem, Stream Networks kļūstot par apvienotās struktūras mātes firmu, bet LATNET - par meitas uzņēmumu.

Līdz ar darījumu būs izmaiņas LATNET vadībā - ilggadējais uzņēmuma vadītājs Vladimirs Atlavins dodas pelnītā atpūtā, bet viņa amatā stājas valdes loceklis un pārdošanas vadītājs Vladislavs Gurmans, kurš LATNET strādā teju 15 gadu. Otrs valdes loceklis uzņēmumā būs Stream Networks valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

«Esam gandarīti paziņot, ka ir likts pamats jauna telekomunikāciju milža tapšanai, kas pēc klientu skaita kļūs par otru lielāko tirgus dalībnieku korporatīvajā segmentā. Apvienošanās ir loģisks solis abu kompāniju attīstībā, jo no tehnoloģiskā viedokļa abas kompānijas sniedz līdzīgus pakalpojumus,» paziņojumā norāda Ricevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATNET Serviss klienti uztraukušies

, 29.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA LATNET Serviss esošās DNS serveru adreses paliek nemainīgas, līdz ar to uz uzņēmuma klientiem neattiecas SigmaNet medijos izplatītais aicinājums nomainīt DNS serveru uzstādījumus datoros, teikts izplatītajā informācijā medijiem. Pēdējās dienās LATNET Serviss saņēmis daudz zvanus no klientiem, kas satraukušies par iespējamu IP adrešu maiņu.

Mārtiņš Freivalds, LATNET Serviss IT daļas vadītājs: „Atvainojamies mūsu klientiem par radušos pārpratumu. Vienlaikus vēlamies uzsvērt, ka SigmaNet medijos izplatītais aicinājums uz tiem neattiecas! Tāpat kā līdz šim arī turpmāk LATNET klientiem DNS serveru adreses būs 159.148.60.2 un 159.148.108.1.”

Pārpratuma pamatā ir pērn pabeigtā restrukturizācija, kā rezultātā savā starpā nodalījās LU MII akadēmiskais tīkls, kuram tika mainīts nosaukums uz SigmaNet, un LATNET Serviss. Vēsturiski LATNET nodrošināja LU MII ar interneta pieslēgumu, kur tika reģistrēti visi domēni Latvijā. Kad sākās restrukturizācija, DNS serveru adreses palika kompānijas LATNET paspārnē. Savukārt SigmaNet izveidoja jaunas IP adreses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Facebook ievieš savu, unikālu meklētāju

Gunta Kursiša, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Facebook paziņojis par jaunievedumu savā sociālajā tīklā – meklēšanas rīku. Tā kā šis rīks ir integrēts tikai Facebook, tas nekonkurēs ar tradicionālajiem interneta meklētājiem, ziņo BBC.

Papildināta ar 5. un 6. rindkopu.

Turpmāk Facebook ļaus lietotājiem meklēt sociālā tīkla saturu, atbildot uz tādām meklētājā ierakstītām frāzēm, kā «draugi, kam patīk Star Wars un Harijs Poters».

Jaunais rīks nav interneta meklētājs, tādēļ tas tiešā veidā nekonkurē ar Google, uzsvēra Facebook līdzdibinātājs un izpilddirektors Marks Cukerbergs. Tajā pašā laikā sociālajā tīklā integrēts Microsoft Bing meklētājs, ko var izmantot gadījumos, kad Facebook meklētājs nespēj atrast atbildes.

Līdz šim Facebook ir saņēmis kritiku par to, ka tā meklētājs ir ierobežots un neefektīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Papildināta - Bite iegādājas uzņēmumus Stream Networks un Latnet Serviss

Rūta Lapiņa, 16.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» («Bite») ir parakstījis 100% kapitāldaļu pirkuma līgumu par «Stream Networks» un tā meitasuzņēmuma «Latnet Serviss» iegādi, informē «Bites» vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

Ziņa papildināta ar Konkurences padomes komentāru 6. rindkopā

««Stream Networks» un «Latnet Serviss» ir veiksmīgi uzņēmumi ar kvalitatīviem IKT pakalpojumiem, augstas kvalifikācijas speciālistiem un ievērojamu pieredzi biznesa klientu apkalpošanā. Apvienojot spēkus, mēs varēsim integrēt mobilo sakaru pakalpojumus ar moderniem IKT risinājumiem, piemēram, optisko internetu, IP telefoniju, video novērošanu, mākoņpakalpojumiem un citiem mūsdienās aktuāliem biznesa pakalpojumiem, piedāvājot biznesa klientiem pilna servisa pakalpojumus,» norāda Buls.

Uzņēmums informē, ka «Latnet Serviss» un «Stream Networks» komanda un tās līdzšinējais vadītājs Edgars Ricevs turpinās darbu apvienotajā uzņēmumu struktūrā. Viņš arī turpinās darbu «Stream Networks» un «Latnet Serviss» valdēs kā to priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATNET izveidojis jaunu mājas lapu

, 09.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pirmajiem interneta pakalpojumu sniedzējiem Latvijā LATNET meitas uzņēmums SIA LATNET datu centrs izveidojis jaunu sava uzņēmuma mājas lapu www.latnet-dc.lv.

Mājas lapā var apskatīt informāciju par uzņēmumu un to pakalpojumiem. Jaunajā mājas lapā izveidota sadaļu, kurā ikviens tās apmeklētājs var pārbaudīt visu populārāko zonu (.lv. .eu. com, .net, .org, .ru) domēnus. Kā vēl viens jauninājums jāmin iespēja tiešsaistē pietiekties LATNET pakalpojumiem un reģistrēt domēnu, Db.lv informē LATNET Datu centra vadītājs Mārtiņš Freivalds.

Turpmāk potenciālie klienti varēs veikt pakalpojuma pieteikumus mājas lapā, kā arī slēgt līgumu nebraucot uz LATNET centrālo biroju.

Informāciju jaunajā mājas lapā iespējams lasīt gan latviešu, gan krievu un angļu valodās, līdz ar to paplašinot interesentu loku un sniedzot aktualitātes plašam mājas lapu apmeklētāju un klientu lokam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

FMS pārdošana norvēģu Visma, Latnet un Stream Networks apvienošanās, nedaudz piparu, kā arī datu pārraides uzvaras gājiens

Tādi ir lielākie šā gada notikumi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Kā lielākais šā gada notikums, pēc DB apsekojuma, ir IT uzņēmuma FMS nonākšana ziemeļvalstu IT kompānijas Visma Group īpašumā. Proti, Visma Group ir iegādājusies visas Latvijas IT uzņēmumu FMS un FMS Software akcijas. Darījums palīdzēs FMS tuvāko 2–3 gadu laikā dubultot darbinieku skaitu līdz 300–400 cilvēkiem un audzēt eksporta artavu, tā DB intervijā pēc darījuma noslēgšanas sacīja FMS izpilddirektors Jānis Bergs. Lielu daļu no darījuma summas Visma ir nomaksājusi uzreiz, bet daļa tiks samaksāta atkarībā no FMS nākotnes rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc apvienošanās ar Latnet Bite spēj piedāvāt ne vien tipiskos mobilā operatora pakalpojumus, bet arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pakalpojumus.

SIA Bite Latvija vadītājs Kaspars Buls gan atzīst, ka divu organizāciju apvienošanās nav vienkāršs process, bet motivācija ir plašākas tirgus iespējas. Cita veida partnerību uzņēmums nesen ir sācis ar konkurentu Tele2, paziņojot par kopīga radiopiekļuves tīkla būvēšanu 5G tīkla ieviešanai. Vairāk par sadarbības nozīmi biznesā, lietotāju mobilo datu patēriņa pieaugumu un to, kāpēc Latvijā, pretēji citām valstīm, turpina strauji augt viedtālruņu pārdošanas apjomi, viņš stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Kas bija galvenie iemesli, kāpēc Bite nolēma apvienoties ar Latnet?

Kad definējām, ka gribam augt arī biznesa klientu segmentā, redzējām, ka tiem ir interese par daudz plašāku pakalpojumu loku, nevis tikai par tradicionālo mobilo operatoru produktiem, kas ir īsziņas, balss pakalpojumi un dati. Redzējām, ka apvienošanās dotu iespēju apmierināt lielu daļu klientu vajadzību. Paralēli tajā pašā laikā sākām saņemt jautājumus no klientiem par mūsu iespējām piedāvāt citus pakalpojumus. Apvienošanās process būtu noticis gadu agrāk, taču tobrīd mūsu investors iegādājās MTG Baltijā, un no biznesa viedokļa tika pieņemts lēmums visu darīt secīgi. Līdz ar to apvienošanās procesu var vērtēt kā organiski un pārdomāti veidotu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noslēgusies LATNET restrukturizācija

, 03.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 3.decembrī, darbību uzsāk interneta pakalpojumu sniedzēja SIA LATNET Serviss jaunais diennakts zvanu centrs 67 04 99 40. Uzņēmums nomainījis arī līdzšinējo atrašanās vietu, un turpmāk tas atradīsies Rīgā, Maskavas ielā 240, liecina sniegtā informācija medijiem.

Līdz ar šīm pārmaiņām esot pilnībā noslēgusies jau pirms vairākiem gadiem uzsāktā LATNET restrukturizācija, kā rezultātā LATNET Serviss nodalījās no akadēmiskā tīkla Latnet (pašlaik SigmaNet) un kļuva par juridiski neatkarīgu uzņēmumu, kas sniedz pilna servisa IT pakalpojumus.

1992.gadā ar mērķi nodrošināt ar interneta pakalpojumiem gan akadēmiskās iestādes, gan arī uzņēmumus, valsts iestādes, skolas un privātpersonas tika izveidots Latnet datortīkls. Datortīkla apkalpošanai un attīstībai tika izveidots neatkarīgs uzņēmums LATNET Serviss, kura uzdevums bija datu pārraides sistēmas ieviešana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Bite», sadarbībā ar «Stream Networks» un tās meitasuzņēmumu «LATNET Serviss», cer būtiski kāpināt biznesa pieslēgumu skaitu

«Pasaules tendences liecina, ka viens no telekomunikāciju nozares attīstības stūrakmeņiem ir integrēti biznesa mobilo sakaru un IKT pakalpojumi. Tāpēc pērn nolēmām likt pamatus mūsdienīga mobilo sakaru un IKT pakalpojumu portfeļa izveidei biznesa segmenta klientiem, uzsākot kompānijas «Stream Networks» un tās meitasuzņēmuma «LATNET Serviss» iegādes darījumu, kas veiksmīgi tika noslēgts šā gada pavasarī,» stāsta Kaspars Buls, «Bite» vadītājs. Uzņēmuma izvēle apvienoties ar šīm kompānijām neesot nejauša – uzņēmums mērķtiecīgi stiprina pozīcijas biznesa segmentā un pagājušā gada laikā biznesa pieslēgumu skaits palielinājās par 20%. Viņš ir pārliecināts, ka sadarbībā ar «Stream Networks» un «LATNET Serviss» arī šogad biznesa pieslēgumu skaits būtiski pieaugs. «Šie uzņēmumi nodrošina kvalitatīvus IKT pakalpojumus, piemēram, optisko internetu, IP telefoniju, videonovērošanu, mākoņpakalpojumus. Tāpat tie lepojas ar augstas kvalifikācijas speciālistiem un ievērojamu pieredzi biznesa klientu apkalpošanā,» norāda K. Buls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATNET pāriet uz pilnīgu pakalpojumu virtualizāciju

, 12.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālais serveris ļaus klientam izvietot reāli darbojošos serveri uz LATNET datu centra jaudīgi aprīkotajiem koplietošanas serveriem, Db.lv informē Mārtiņš Freivalds, LATNET Datu centrs vadītājs.

„Papildinot mūsu uzņēmumu ar jauniem šāda veida pakalpojumiem, mēs saviem klientiem nodrošinām ērtu un kvalitatīvu darbu, jo līgumus var ātri noslēgt pat neizejot no mājas. Tāpat mūsu uzņēmums piedāvā klientiem papildināt servera resursus vienkārši piezvanot uz LATNET datu centru. Ja klientam tomēr virtuālā servera resursi ir nepietiekoši, mēs piedāvājam nomāt fizisku serveri ar klienta izvēlētu konfigurāciju. Šādam serverim varam piedāvāt arī attālinātu vadību, ieskaitot iespēju to pārstartēt,” uzsver M. Freivalds.

Joprojām aktuāli ir e-pasta pakalpojumi, kur LATNET dalās savā pieredzē ar e-pasta lietotājiem SPAM un vīrusu apkarošanas frontē, izveidojot jaunu un progresīvu e-pasta plūsmas filtra produktu, kuru var izmantot visi e-pasta serveru īpašnieki, ne tikai LATNET klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot savu 15 gadu pastāvēšanu, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) paspārnē esošais akadēmiskais datortīkls LATNET nolēmis mainīt savu nosaukumu, informēja tā pārstāvis Jānis Riņķis.

Turpmāk to dēvēs par SigmaNet.

"Akadēmiskais datortīkls LATNET tika izveidots 1992. gadā, lai nodrošinātu ar interneta pakalpojumiem zinātniskas un pētnieciskas iestādes, skolas, augstskolas un to darbiniekus. Iesākumā datortīkla mērķis bija veicināt interneta izmantošanu akadēmisko lietotāju vidū. Taču tika pieliktas lielas pūles, lai popularizētu internetu arī citu Latvijas iedzīvotāju vidū. Daļēji pateicoties tieši LATNET aizsāktajam darbam 90to gadu sākumā, internets šodien ir kļuvis par daudzu cilvēku sadzīves neatņemamu sastāvdaļu," informēja J. Riņķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators «BITE Latvija» noslēdzis «Stream Networks» un tā meitasuzņmēmuma «LATNET Serviss» iegādes darījumu, ko apstiprinājusi Konkurences padome (KP). Abi uzņēmumi turpmāk darbosies «BITES grupā», informēja BITES vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

Pēc Bula sacītā, noslēdzot darījumu, uzņēmumi sāks meklēt sinerģijas, kā efektīvi apvienot abu uzņēmumu stiprās puses, proti, BITES spēku - mobilās tehnoloģijas un tīklu - ar «Stream Networks» un «LATNET Serviss» inženieru pieredzi.

«Apvienošanās noritēs pakāpeniski. Pirmajā posmā «Stream Networks» un «Latnet Serviss» kompetences tiks izmantotas, lai uzlabotu BITES biznesa klientu pieredzi, savukārt «Stream Networks» un «Latnet Serviss» klientiem kļūs pieejami BITES pakalpojumi. Otrajā posmā ķersimies klāt jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, ko piedāvāsim abu uzņēmumu klientiem, tai skaitā turpināsim attīstīt «One IT» zīmolu un tā produktus,» skaidroja Buls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzējs "Dautkom TV" pāriet "Bite grupā" ietilpstošā telekomunikāciju uzņēmuma "Baltcom" īpašumā.

Darījums stāsies spēkā pēc Konkurences padomes atļaujas saņemšanas. Līgums starp uzņēmumiem parakstīts 12. augustā, bet komunikācija ar Konkurences padomi uzsākta 7. septembrī. Izskatīšanas process var aizņemt līdz četriem mēnešiem. Darījuma cena un citi nosacījumi ir konfidenciāli.

"Telekomunikāciju tirgū šobrīd ir izteikta tendence izvēlēties integrētus pakalpojumus. Tādēļ prognozēju, ka klienti tuvākajā nākotnē aizvien vairāk izmantos iespēju saņemt daudzveidīgu pakalpojumu klāstu pie viena pakalpojumu sniedzēja," komentē Kaspars Buls, "Bite" vadītājs Latvijā.

Uzņēmumā norāda, ka šis darījums ir solis tuvāk kompānijas ilgtermiņa attīstības mērķim – stiprināt "Bites grupas" uzņēmumu pozīcijas IKT tirgū, klientiem piedāvājot arvien plašāku pakalpojumu portfeli, kā arī nozīmīgs solis "Bites grupas" konkurētspējas stiprināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Vai pēc Lattelekom saimnieku maiņa arī Latnet?

Juris Kaža [email protected], 04.04.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārzemju saimnieku maiņa gaidāma arī lielam Latvijas interneta pakalpojumu sniedzējam Latnet -- tā raksta zviedru biznesa avīze Dagens industri (DI). Pēc zviedru Telia un somu Sonera paziņojuma par nodomu apvienoties, kārta pienākusi Elisa Communications (Elisa), kas piedāvā fiksētā tīkla telekomunikācijas Helsinku reģionā un kam pieder mobilo sakaru operators Radiolinja, raksta DI. Latvijā Elisa pastarpināti pieder 51 % SIA Latnet serviss (caur sava meitas uzņēmuma Finnet piederošo Linnet). Latnet teicis, ka 2003. gadā pēc Lattelekom monopola atcelšanas varētu paplašināt savu darbibu telekomunikāciju jomā Ja Elisa parņēmtu Telenor, Latvijā nākamgad tieši vai netieši konkurētu trīs spēcīgi Ziemeļvalstu telekomunikāciju grupējumi -- topošais Telia-Sonera, ar 49 % Lattelekom un 72 % Latvijas mobilā telefona (LMT), mobilo sakaru operators Tele2, kas uzsāktu darbību pārējās telekomunikāciju jomās, un Elisa ar jauno saimnieku, kas varētu ienākt Latvijā uz Latnet klientu bāzes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ar interneta pieeju šoferus, kas gaida savu kārtu Latvijas - Krievijas robežas šķērsošanai, LATNET Serviss saskaņā ar starptautisku bezvadu interneta pakalpojumu sniedzēja AWA Baltic pasūtījumu uzstādīs ap 10 Wi-Fi bezvadu interneta pieslēguma punktus pie Terehovas. Tādējādi ar 54 megabitu ātru internetu tiks nodrošināts vairāk nekā 20 km garš ceļa posms pierobežā, informē LATNET Serviss.

Terehovā jau ir uzstādīti pirmie bezvadu interneta pieslēguma punkti. Plānots, ka pēc Terehovas tālāk šādi pieslēguma punkti tiks izveidoti arī Grebņevā.

No robežas tālākais punkts atradīsies apmēram 20 km attālumā. Vienas uzstādītās iekārtas darbības rādiuss svārstīsies no 100 – 500m, dažkārt pat līdz vienam kilometram.

Pieslēgties bezvadu internetam varēs ikviens, kura rīcībā būs dators un AWA Wi-Fi priekšapmaksas karte. Savukārt regulārai interneta lietošanai pastāvīgo pieslēgumu pierobežas iedzīvotājiem vai juridiskajām personām var nodrošināt LATNET Serviss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATNET datu centrs: IT pakalpojumi nākamgad paliks lētāki

Sanita Igaune, Db, 29.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī no nākamā gada pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme pieaugs līdz 21%, ir tādi informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumi, kas pakalpojumu cenas pazeminās nevis palielinās.

LATNET datu centrs nāk pretī jaunajiem klientiem, tāpēc no 2009. gada 1. janvāra slēdzot līgumus par pakalpojumiem, to cenas tiks samazinātas no 3 līdz pat 40%, Db norādīja LATNET datu centra vadītājs Mārtiņš Freivalds.

LATNET datu centra pamatdarbības virziens ir IT ārpakalpojumu sniegšana. Uzņēmums piedāvā serveru izvietošanu, serveru un sistēmu nomu, mājas lapu uzturēšanu, e-pasta pakalpojumus, datu glabāšanu un backup risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta pakalpojumu sniedzējs Latnet serviss tiesībsargājošām iestādēm sniedz informāciju par darbībām internetā pat vairākas reizes dienā, parasti, lai atmaskotu krāpniekus, diskusijā par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (Anti-Counterfeiting Trade Agreement jeb ACTA) norāda Latnet servisa pārdošanas departamenta vadītājs Vladislavs Gurmans.

«Latnet serviss saņem piecus sešus lūgumus dienā no policijas atklāt interneta adreses saistībā ar dažādām lietām, parasti sakarā ar krāpšanos. Dažkārt arī par naida kurināšanu,» stāstīja Gurmans, kurš diskusijā pārstāvēja arī Latvijas Interneta asociāciju (LIA).

Diskusijas gaitā Gurmans teica, ka nezinot, vai ACTA stāšanās spēkā mainīs informācijas apjomu, kuru varas iestādes varēs pieprasīt no interneta pakalpojumu sniedzējiem (IPS) un arī to, kam šo informāciju varēs nodot tālāk. Īpaši nobažījies Gurmans bija par iespēju ACTA interpretēt, it kā nolīgums ļautu autortiesību īpašniekiem «pa tiešo» no IPS pieprasīt informāciju par atsevišķiem interneta lietotājiem, ja ir aizdomas, ka lietotāji ir lejuplādējuši un izplatījuši pirātisku saturu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms 18 gadiem darbu uzsāka plašāk nezināms «garāžas projekts» – Google meklētājs; šodien tas ir sasniedzis globālas uzraudzības impērijas statusu

1969. gada rudenī divi ASV augstskolu datori savstarpēji apmainījās ar pirmo internetā pārsūtīto ziņu. 29 gadus vēlāk Google uzsāka jaunu ēru, izdomājot meklētāju.

Tiem lietotājiem, kas tolaik internetā spēra tikai pirmos soļus, Google bija noderīgs ceļa rādītājs. Viss izskatījās pilnīgi nekaitīgi – koši burtiņi, vienkārši lietot, simpātisks uzņēmums, ko nodibinājuši divi džeki. Pēc 18 gadiem no kādreizējā «garāžas projekta» ir izaudzis augsti rentabls globāls koncerns, kurš savāc savu lietotāju datus, gadā apgrozot 75 mljrd. ASV dolāru un nopelnot 16 mljrd.

Šobrīd meklētājs ik dienu apstrādā jau piecus miljardus tajā ierakstīto pieprasījumu. Lai gan Google sauklis «don’t be evil» (neesi ļauns) šķiet tik miermīlīgs, uzņēmumam jau šobrīd, pateicoties savāktajiem datiem, ir ļoti liela vara pār saviem lietotājiem, un tas, kas ar šiem datiem tiek darīts, ir tikai paša koncerna ziņā. Internetā piedāvātie bezmaksas pakalpojumi šķiet tik ērti, taču par tiem cilvēks maksā ar sava privātuma zaudēšanu, jo bez maksas siers ir tikai peļu slazdā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

PTC ievilkts ātrgaitas optiskais kabelis

Jānis Linde, 03.06.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LATNET noslēdzis līgumu ar Pasaules tirdzniecības centru (PTC) par savstarpēju sadarbību. Saskaņā ar līgumu, LATNET nodrošina ātrgaitas optiskā kabeļa interneta pieslēgumu PTC ēkā esošajiem birojiem. Tā kā PTC ir augstas klases biroju ēka, kuras iekšienē izveidots moderns kabeļu tīkls, esošajiem un potenciālajiem interneta lietotājiem radītas plašākas interneta lietošanas iespējas. Tagad PTC saviem klientiem kā vienu no moderno biroju komponentēm var piedāvāt ātrgaitas internetu. PTC namā izveidotajai infrastruktūrai ir arī papildus priekšrocības — gadījumā, ja vienas firmas biroji atrastos dažādos ēkas stāvos, uz minētās infrastruktūras bāzes klientam iespējams veidot vienotu iekšēju datortīklu.

Komentāri

Pievienot komentāru