Citas ziņas

Uzsāk darbību Siemens Enterprise Communications Oy Latvijas filiāle

, 06.12.2006

Jaunākais izdevums

2006. gada 1.decembrī Somijā uzsāka darbību jaunizveidotais uzņēmums Siemens Enterprise Communications Oy. Tas būs atbildīgs par Siemens uzņēmumu datu un telekomunikāciju tīklu risinājumiem Somijā un Baltijā. Kompānijas produkti un pakalpojumi ietver VoIP (Voice over IP) risinājumus, HiPath balss komunikāciju sistēmas, kontaktu centrus, sasniedzamības un klātbūtnes risinājumus, kā arī uzņēmumu WLAN (Wireless LAN) tīklus. Par šīs pilnībā Siemens piederošās kompānijas izpilddirektoru ir iecelts Timo Nikki. Uzņēmumā strādās 60 darbinieki un tam būs filiāles Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Ar š.g. 1. decembri uzsāka darbu arī Siemens Enterprise Communications Oy Latvijas filiāle. Tajā pilnībā tika iekļauta Siemens SIA Enterprise Communications nodaļa. Visi darbinieki, kuri līdz šim strādāja šinī Siemens SIA nodaļā, turpinās darbu jaunās Siemens kompānijas Latvijas filiālē. Latvijas filiāles vadītājs būs līdzšinējais Siemens SIA Enterprise Communications nodaļas vadītājs Tarass Popovs.

Siemens Enterprise Communications Oy ir starptautiskā Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG uzņēmuma daļa. Šī uzņēmuma gada apgrozījums ir vairāk nekā trīs miljardi eiro un tas ir darba devējs 17 000 cilvēkiem. Kompānija darbojas gandrīz 70 pasaules valstīs. Siemens Enterprise Communications darbības pārveidošana, veidojot jaunu uzņēmumu, ir pašreizējās Siemens telekomunikāciju jomā notiekošās pārstrukturēšanas daļa.

Mūsu mērķis ir būt pasaules mēroga spēlētājam vienotos komunikāciju, sasniedzamības un klātbūtnes risinājumos, lai spētu apmierināt augošās biznesa sabiedrības prasības, saka Timo Nikki, Siemens Enterprise Communications Oy izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Siemens izveido filiāli Latvijā

, 06.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunizveidotais uzņēmums Siemens Enterprise Communications Oy izveidojis filiāli arī Latvijā, biznesa portālu Db.lv informēja Siemens mārketinga menedžere Vita Gerharde. Siemens Enterprise Communications darbības pārveidošana, veidojot jaunu uzņēmumu, ir pašreizējās Siemens telekomunikāciju jomā notiekošās pārstrukturēšanas daļa.

2006. gada 1.decembrī Somijā uzsāka darbību jaunizveidotais uzņēmums Siemens Enterprise Communications Oy, kas ir atbildīgs par Siemens uzņēmumu datu un telekomunikāciju tīklu risinājumiem Somijā un Baltijā. Kompānijas produkti un pakalpojumi ietver VoIP (Voice over IP) risinājumus, HiPath balss komunikāciju sistēmas, kontaktu centrus, sasniedzamības un klātbūtnes risinājumus, kā arī uzņēmumu WLAN (Wireless LAN) tīklus. Par šīs pilnībā Siemens piederošās kompānijas izpilddirektoru ir iecelts Timo Nikki. Uzņēmumā strādās 60 darbinieki un tam būs filiāles Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

1. decembri uzsāka darbu arī Siemens Enterprise Communications Oy Latvijas filiāle. Tajā pilnībā tika iekļauta Siemens SIA Enterprise Communications nodaļa. Visi darbinieki, kuri līdz šim strādāja šinī Siemens SIA nodaļā, turpinās darbu jaunās Siemens kompānijas Latvijas filiālē. Latvijas filiāles vadītājs būs līdzšinējais Siemens SIA Enterprise Communications nodaļas vadītājs Tarass Popovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunums efektīvākai enerģijas izmantošanai: ESPRIMO Professional datori

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fujitsu Siemens Computers izlaiž jaunos enerģiju taupošos

ESPRIMO E5925 EPA un ESPRIMO P5925 EPA izmantojot jaunāko

Intel® Q35 mikroshēmu.

Fujitsu Siemens Computers jaunā sērija ESPRIMO 5925 EPA Professional turpina uzstādīt augstākus standartus enerģijas efektīvākai izmantošanai. Jaunais Professional dators, kas ir pieejams kā ESPRIMO P5925 EPA Microtower vai ESPRIMO E5925 EPA Small Form Factor PC, apvieno pārbaudītās ergonomiskās un enerģiju taupošās īpašības, ar kurām Fujitsu Siemens Computers jau ir pazīstams, līdztekus jaunākajām Intel mikroshēmu tehnoloģijām un par 80% efektīvāku barošanās avotu. Tas nozīmē, ka enerģijas patēriņš tagad ir samazināts par gandrīz 45% salīdzinājumā ar divus gadus vecākām sistēmām. ESPRIMO 5925 EPA sērijas modeļi šobrīd ir pieejami sākot no 999 eiro ( piem., Vācijā, ieskaitot PVN).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

SIA Siemens jauns izpilddirektors

, 02.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2007. gada 1.februāri SIA Siemens ir jauns izpilddirektors. Līdzšinējais uzņēmuma vadītājs Martti Kohtanens iecelts par Somijas kompānijas Siemens (Siemens Oy) izpilddirektoru un valdes locekli, Db.lv informēja kompānijas pārstāve Ivita Bidere.

Par SIA Siemens izpilddirektoru ir kļuvis uzņēmuma enerģētikas nodaļas vadītājs Guntis Stafeckis.

Jaunais izpilddirektors Guntis Stafeckis strādā SIA Siemens kopš 1995. gada, kad uzsāka savas darba gaitas īsi pēc uzņēmuma dibināšanas, un visus šos gadus viņš ir vadījis vienu no kompānijas struktūrvienībām - enerģētikas nodaļu. Guntis Stafeckis ir beidzis RTU Enerģētikas un Elektrotehnikas fakultāti un pirms amata ieņemšanas SIA Siemens strādājis energouzņēmumā Latvenergo.

Līdzšinējais SIA Siemens izpilddirektors Martti Kohtanens, no š.g. 1. februāra ir iecelts Somijas Siemens (Siemens Oy) izpilddirektora un valdes locekļa amatā. Darbojoties Siemens Oy valdē, Martti Kohtanens joprojām saglabās sakarus ar Latviju, tā kā SIA Siemens ir Siemens Oy meitas uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāts Eiropas biznesa atbalsta tīkls Enterprise Europe network

, 07.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien (7. februārī) Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens atklāja Enterprise Europe Networ — jaunu un ietekmīgu Eiropas mēroga atbalsta tīklu uzņēmumiem, Db.lv informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis.

Visi nozīmīgākie uzņēmējdarbības atbalsta aprindu dalībnieki Eiropā ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu vienas pieturas dienestu, kas īpaši palīdzēs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) izmantot visu potenciālu un pilnveidot inovācijas iespējas.

Enterprise Europe Network veido vairāk nekā 500 kontaktpunktu uzņēmējiem Eiropā. Tīkls darbojās 40 valstīs, ieskaitot visas ES valstis, EEZ valstis, kandidātvalstis Turciju un Maķedoniju, kā arī Armēniju, Izraēlu un Šveici, aptverot vairāk nekā 500 organizācijas. Tīklā sniedz visa veida atbalsta pakalpojumus MVU tuvumā un darbojas gan visā Eiropā, gan ārpus tās robežām.

Atklāšanas pasākumā piedalījās zinātnes un pētniecības komisārs Janešs Potočniks, Slovēnijas ekonomikas ministrs Andrejs Vizjaks, Reģionu komitejas priekšsēdētājs Lūks van den Brande, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas Darba devēju grupas priekšsēdētājs Anrī Maloss, uzņēmēju organizāciju vadītāji un MVU pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Siemens apgozījums Latvijā - 30 miljoni

, 05.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Latvijā ir atdalīts vēsturiski pelnošākais sektors – telekomunikācijas, Siemens SIA apgrozījums 2007. finanšu gadā ir pieaudzis par 3%, sasniedzot 30,941milj Ls, savukārt peļņas rādītājs samazinājies par 8% (kopējā peļņa 1,712 milj Ls), Db.lv informēja uzņēmuma mārketinga vadītāja Vita Gerharde.

Tas pierāda, ka Latvijas tirgū ir būtiska nozīme Siemens pievienotajai vērtībai – projektu realizācijas kompleksiem risinājumiem. Īpaši spilgti tas izpaužas veselības aprūpes un enerģētikas nozarēs.

2007. gadā Siemens pasaules mērogā piedzīvoja būtiskas izmaiņas struktūrā, no jauna definējot korporatīvos pamatprincipus, kā arī mainījās uzņēmuma vadība. Turpinājās telekomunikāciju biznesa atdalīšana, vienlaicīgi iegādājoties jaunus uzņēmumus un paplašinot darbības jomas medicīnas un rūpniecības sektoros. Uzņēmuma rekonstrukcija tuvojas noslēgumam, definējot trīs galvenos biznesa sektorus, kuros Siemens ir tirgus līderis pasaulē. Gan pasaulē, gan Latvijā tika izveidoti atsevišķi uzņēmumi – Nokia Siemens Networks un Siemens Enterprise Communications.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Siemens reorganizē darbību Baltijā

, 21.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 1.oktobri Siemens uzņēmējdarbība Baltijas valstīs tiks vadīta no Somijas, un Baltijas valstīs esošie neatkarīgie meitas uzņēmumi kļūs par Siemens OSAKEYHTIÖ filiālēm.

SIA Siemens mārketinga vadītāja Dace Brikmane paskaidroja, ka šāda veida restrukturizācija veicinās ietaupījumus un palielinās peļņu, tādējādi stiprinot darbību Baltijā. Siemens OSAKEYHTIÖ vadītājs un Baltijas uzņēmumu valdes loceklis Marti Kohtanens atzīst, ka kompānija ar reorganizāciju Baltijā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā vēlas nodrošināt Siemens uzņēmējdarbības veiksmīgu turpināšanu. Veiktie pasākumi uzlabos uzņēmuma peļņu, samazinās izdevumus un padarīs vadību efektīvāku.

Visās Baltijas valstīs saglabāsies vietējas filiāles un nākotnē Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pārstāvniecības tiks skatītas kā viena vienība. Restrukturizācija ļaus izvairīties no administratīvās dublēšanās, tādējādi uzlabojot rentabilitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par globālā uzņēmuma Siemens vadītāju Latvijā ir kļuvis IKT un enerģētikas nozares eksperts Ilvars Pētersons, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis uzņēmuma darbības paplašināšanu, piedaloties dzelzceļa infrastruktūras, vilcienu un lokomotīvju, elektroenerģijas un gāzes infrastruktūras projektu realizācijā, informē uzņēmums.

«Siemens Latvijā ir senas tradīcijas, īstenojot pirmo infrastruktūras projektu jau 19.gadsimtā. Mēs piedāvājam risinājumus ne tikai dzelzceļa un enerģētikas infrastruktūrai, bet arī energoefektīvus risinājumus rūpniecības un veselības aprūpes nozarē, īpaši specializējoties elektrifikācijas, automatizācijas un digitalizācijas jomā,» uzsver I. Pētersons.

«Kā viens no mūsu pēdējiem realizētajiem infrastruktūras projektiem, kas ir starp modernākajiem Eiropā, bija VAS Latvijas Dzelzceļš Rīgas Šķirotavas stacijas projekts, kurā nodrošinājām Siemens ražoto tehnoloģisko aprīkojumu un centralizētu vadības sistēmu vagonu šķirošanas uzkalnam. Mūsu risinājumi Latvijai nozīmīgākā dzelzceļa satiksmes mezgla darbībai ir palīdzējuši padarīt konkurētspējīgāku vilcienu pārvadājumu tranzīta ceļu uz Latvijas ostām. Šādu un līdzīgu projektu realizācija, kā, piemēram, Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija un Rail Baltica projekti, ir tie, kuros Siemens inovatīvās tehnoloģijas var veicināt Latvijas produktivitātes kāpumu,» skaidro I. Pētersons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāts Enterprise Europe Network – Eiropas biznesa atbalsta tīkls

, 07.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens [Günter Verheugen] atklāja Enterprise Europe Network — jaunu un ietekmīgu Eiropas mēroga atbalsta tīklu uzņēmumiem, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā .

Visi nozīmīgākie uzņēmējdarbības atbalsta aprindu dalībnieki Eiropā ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu vienas pieturas dienestu, kas īpaši palīdzēs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) izmantot visu potenciālu un pilnveidot inovācijas iespējas.

Enterprise Europe Network veido vairāk nekā 500 kontaktpunktu uzņēmējiem Eiropā. Tīkls darbojas 40 valstīs, ieskaitot visas ES valstis, EEZ valstis, kandidātvalstis Turciju un Maķedoniju, kā arī Armēniju, Izraēlu un Šveici, aptverot vairāk nekā 500 organizācijas.

Eiropas biznesa atbalsta tīkla piedāvātie pakalpojumi:

1. Palīdzība uzņēmumiem izvērst darbību starptautiskā mērogā

- Lēš, ka viens miljons Eiropas MVU varētu iesaistīties pārrobežu tirdzniecībā un ieguldījumos. Enterprise Europe Network palīdzēs organizēt apmaiņas starp uzņēmumiem, radīt jaunas idejas, izveidot labvēlīgu vidi partnerību veidošanai un stimulēt uzņēmumu vērienīgāku attīstību. Tiks organizētas sanāksmes sakaru dibināšanai, lai uzņēmumiem palīdzētu atrast uzticamus partnerus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ukraiņu investori sākuši viesnīcas Ibis Style būvniecību Rīgas centrā

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise sācis viesnīcas Ibis Style rekonstrukciju Marijas ielā 5. Tā būs jau otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

SIA Wisher Enterprise LV valdes loceklis Ints Ozoliņš sacīja, ka viesnīcas Ibis Style būvdarbus plānots pabeigt 2016.gada vasarā. Plānotās investīcijas un paredzamo numuru skaitu viesnīcā Ozoliņš pagaidām neatklāja.

Viesnīcas Ibis Style Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Iepriekš ēkā Marijas ielā 5 līdz 2008.gadam atradās viesnīca Aurora.

LETA jau ziņoja, ka Wisher Enterprise tuvāko divu gadu laikā Rīgā atvērs vēl divas viesnīcas - Pullman Hotel un Ibis Style Hotel, 2014.gada oktobrī konferencē Starptautiskās investīcijas nekustamajos īpašumos Latvijā 2014 sacīja Wisher Enterprise izpilddirektors Aleksejs Abasovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DJI industriālais drons Mavic 2 Enterprise DUAL prot ne vien fotografēt, bet arī mērīt temperatūru, meklēt cilvēkus un skaļi skandēt paziņojumus

Dronu invāzija tirgū dāvājusi katram interesentam – iepriekš parastam cilvēkam teju nepieejamu iespēju nofotografēt sevi un īpašumu no putna lidojuma. Tomēr ierobežotā funkcionalitāte, būtībā ļaujot vien fotografēt un filmēt, kā arī aizvien stingrākie ierobežojumi lidināties virs apdzīvotām vietām padara bezpilota lidaparātus patērētājiem mazāk pievilcīgus. Viens no populārākajiem ražotājiem DJI uz izmaiņām noreaģēja, sarūpējot patērētājiem jauno Mavic 2 modeli Enterprise DUAL komplektācijā. Tas primāri paredzēts glābšanas dienestiem, taču radīs pielietojumu citās nozarēs un būs interesantāks arī uzņēmumiem, kuri neaizraujas ar vizuālo materiālu veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atklās Ibis Riga centre viesnīcu Marijas ielā

LETA, 30.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise pabeidzis pērn augustā sākto viesnīcas Ibis Riga centre rekonstrukciju Marijas ielā 5, līdz ar to trešdien, 1.jūnijā, tiek plānota viesnīcas atklāšana, informēja viesnīcas pārstāvji.

Saistībā ar atklāšanu Atvērto durvju diena plānota no plkst.10 līdz plkst.20, savukārt oficiālā atklāšana notiks plkst.14.

Viesnīca piedāvā 125 numuriņus, savukārt viesiem un citiem interesentiem būs pieejams arī viesnīcas iekšpagalms, kur vasarā notiks dažādi tematiski pasākumi. Tāpat viesnīcā iekārtots grāmatu un vīna konceptveikals Booky.

Kā ziņots, šī ir otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

Viesnīcas Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Rekonstrukcijas darbi sākās pērn augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novatours mātes uzņēmums Novatouras, kas ir lielākā ceļojumu aģentūra Baltijā, ir pārdots investīciju grupai, ziņo Lietuvas biznesa portāls vz.lt.

Novatouras akciju kontrolpaketi par vairāk nekā 138 miljoniem litu (~28 miljoni latu) iegādājusies viena no lielākajām privātkapitāla grupām Centrālajā un Austrumeiropā Enterprise investors.

Darījuma summa ir lielākā Lietuvas pakalpojumu sektorā vismaz pēdējo septiņu gadu laikā.

"Novaturas ir profesionālākais tūroperators Baltijas valstīs, kas piedāvā augstākās kvalitātes pakalpojumus klientiem, kā arī pievilcīgas izaugsmes iespējas tā investoriem. Mūsuprāt, Novaturas var kļūt par lielisku apvienošanās platformu tūroperatoru nozarē Centrālajā un Austrumeiropā un mēs aktīvi vēlamies īstenot attīstības plānu kopā ar uzņēmuma vadību," saka Sebastians Krols (Sebastian Król), Enterprise Investors partneris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par AS Liepājas metalurgs modernizāciju

, 16.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinās Liepājā un Latvijā lielāka rūpniecības uzņēmuma – akciju sabiedrības Liepājas metalurgs – modernizācija. Īstenojot tās pirmajā posmā paredzēto, tēraudkausēšanas ražotnē, kam pagaidām vēl ir martena ceha vārds, uzcelta un strādā jauna tērauda nepārtrauktās liešanas iekārta.

Saskaņā ar līgumu modernizācijas ģenerālplānu kopā ar partneriem izstrādā kompānija Siemens/VAI. Kad pagājušā gada novembrī Liepājas metalurga vadītāji un vadošie speciālisti Austrijas pilsētā Lincā, kur atrodas Siemens/VAI mājvieta, kārtējo reizi tikās ar kompānijas darbiniekiem, tika nolemts, ka nākamā darba tikšanās būs Liepājā.

Janvāra beigās mūsu pilsētā ieradās Siemens/VAI valdes loceklis Karls Grūbers kopā ar kolēģiem – projektu tehnisko vadītāju Rolandu Fabri, tulkošanas nodaļas vadītāju Rolandu Noibaueru un viceprezidentu pārdošanas jautājumos Karlu Feiglu. Vizītes mērķis bija vienoties projekta tālākās attīstības shēmu – sastādīt darbu grafiku, noteikt pasākumus, kas vēl veicami, lai pabeigtu tēraudkausēšanas ražotnes modernizācijas ģenerāllīguma izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Siemens samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu

Gunta Kursiša, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia un Siemens kopuzņēmums, telekomunikāciju iekārtu ražotājs Nokia Siemens Networks samazinās 17 tūkstošus jeb 23% darbavietu, vēsta BBC.

Tiek lēsts, ka 74 tūkstošus lielās uzņēmuma komandas samazinājums par vairāk nekā piektdaļu, sarucinās kompānijas darbības izmaksas par vienu miljardu eiro.

Uzņēmums, kas darbojies ar zaudējumiem, pieder Somijas kompānijai Nokia un Vācijas Siemens. Nokia Siemens Networks pēdējā laikā ir pieredzējis sīvu sāncensību ar Ķīnas elektronikas gigantu Huawei un zviedru Ericsson.

Kompānijas īpašnieki apsver iespēju Nokia Siemens Networks padarīt par neatkarīgu uzņēmumu. «Tas būtu liels solis. Iespējams, ka uzņēmuma mērķis ir sākotnējais publiskais piedāvājums (Initial Public Offering). Šāds solis nevar tikt paveikts ar pastāvošo uzņēmuma struktūru un pašreizējo darbības modeli,» uzskata Swedbank analītiķis Jari Honko (Jari Honko).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieteikties studijām Latvijas Universitātē varēs 14 pilsētās ārpus Rīgas

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16.jūlijā, dienu pirms studiju pieteikumu pieņemšanas uzsākšanas Latvijas Universitātē Rīgā un tās filiālēs Valkā un Daugavpilī, pieteikumus pamatstudijām reflektanti varēs iesniegt 12 Hansabankas filiālēs visā Latvijā.

Pieteikumus pamatstudijām varēs iesniegt 16.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 17:00 sekojošās Hansabankas filiālēs: Aizkraukles filiālē, Aizkrauklē, Bērzu ielā 1, Cēsu filiālē, Cēsīs, Uzvaras bulvārī 12, Gulbenes filiālē, Gulbenē, Ābeļu ielā 17b, Jelgavas filiālē, Jelgavā, Lielā ielā 1, Jēkabpils filiālē, Jēkabpilī, Brīvības ielā 131, Filiālē "Dzintars", Liepājā, Graudu ielā 40, Madonas filiālē, Madonā, Saules ielā 16, Rēzeknes filiālē, Rēzeknē, 18. Novembra ielā 16, Saldus filiālē, Saldū, Striķu ielā 2, Talsu filiālē, Talsos, Lielā ielā 22, Valmieras filiālē, Valmierā, Rīgas ielā 15, Ventspils filiālē, Ventspilī, Kuldīgas ielā 25a.

Reflektantiem jāņem līdzi šādi dokumenti: viena fotogrāfija 3x4 cm; personu apliecinošs dokuments; vidējo izglītību aplecinošs dokuments un tā pielikums; attiecīgās studiju programmas uzsākšanai nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti; dokumenti, kuri pamato reflektanta tiesības uz atvieglojumiem (mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi, karaklausības apliecība u. tml.) un reģistrācijas maksa - Ls 10.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studētgribētāji LU pieteikumus studijām varēs iesniegt arī Hansabankā

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16.jūlijā, dienu pirms studiju pieteikumu pieņemšanas uzsākšanas Latvijas Universitātē Rīgā un tās filiālēs Valkā un Daugavpilī, pieteikumus pamatstudijām reflektanti varēs iesniegt 12 Hansabankas filiālēs visā Latvijā, Db.lv informēja universitāte.

Pieteikumus pamatstudijām varēs iesniegt 16.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 17:00 sekojošās Hansabankas filiālēs: Aizkraukles filiālē, Aizkrauklē, Bērzu ielā 1, Cēsu filiālē, Cēsīs, Uzvaras bulvārī 12, Gulbenes filiālē, Gulbenē, Ābeļu ielā 17b, Jelgavas filiālē, Jelgavā, Lielā ielā 1, Jēkabpils filiālē, Jēkabpilī, Brīvības ielā 131, Filiālē Dzintars, Liepājā, Graudu ielā 40, Madonas filiālē, Madonā, Saules ielā 16, Rēzeknes filiālē, Rēzeknē, 18. Novembra ielā 16, Saldus filiālē, Saldū, Striķu ielā 2, Talsu filiālē, Talsos, Lielā ielā 22, Valmieras filiālē, Valmierā, Rīgas ielā 15, Ventspils filiālē, Ventspilī, Kuldīgas ielā 25a.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasniegs Vernera fon Sīmensa balvu

, 23.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 25.oktobrī tiks pasniegta gadskārtējā Vernera fon Sīmensa Izcilības balva labākajiem maģistra un promocijas (doktora) darbiem eksaktajās zinātnēs, informēja SIA Siemens Mārketinga nodaļa. Izcilākos darbus Latvijas tautsaimniecībai svarīgās nozarēs jau astoto gadu apbalvo Siemens SIA sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti.

Š.g. 25.oktobrī ar Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu (Werner von Siemens Excellence Award) tiks apbalvoti trīs labākie maģistra darbu autori un promocijas darba izstrādātājs. Balvas mērķis ir atbalstīt Latvijas labākos eksakto zinātņu studentus tādās valsts ekonomikai nozīmīgās jomās kā enerģētika un elektrotehnika, telekomunikācijas, informācijas tehnoloģijas un medicīnas inženierija.

Siemens SIA izpilddirektors Guntis Stafeckis: ''Skatoties nākotnē, mūsu valsts attīstība tiek saistīta tieši ar dažādu zinātņu izaugsmi un jaunajiem talantiem. Latvijas lielākā vērtība būs tās konkurētspēja pasaulē ar intelektuālo potenciālu, jaunām idejām un progresīviem risinājumiem. Tādēļ Siemens SIA, atbalstot Latvijas zinātņu izaugsmi, jau astoto gadu novērtē jauno zinātnieku sasniegumus ar Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu.''

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Ceļā uz enerģētisko drošību Latvija atpaliek no kaimiņvalstīm

Jānis Goldbergs, 19.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka jau pēc diviem gadiem plānots desinhronizēt Baltijas elektrotīklu no Krievijas un Baltkrievijas, sinhronizējoties ar pārējo Eiropu, Latvija ir iestigusi divus gadus ilgā iepirkumu procedūrā par sinhrono kompensatoru iegādi un uzstādīšanu.

Divi no trīs iepirkuma dalībniekiem SIA Reck un Grieķijas kompānija Mytilineos S.A., nupat iesniegušas sūdzību IUB par AS Augstsprieguma tīkls veikto iepirkumu, jo uzskata, ka iepirkuma veicējs nav organizējis atklātu un pārskatāmu procedūru, nodrošinot tajā vienlīdzīgu attieksmi un godīgu konkurenci.

Uz interviju par notiekošo Dienas Bizness aicināja RECK valdes priekšsēdētāju Viesturu Kaģi.

Sākšu no vispārīgā. Kāda šobrīd ir situācija energobūvniecībā?

Enerģētikas nozare nav atrauta no tautsaimniecībā aktuālajiem procesiem. Atzīšu, ka tik nedroša un neprognozējama situācija enerģētikas tirgū kā šobrīd nav bijusi. Ņemot vērā karu Ukrainā un ieviestās sankcijas pret Krieviju, protams, izjūtam lielu izmaksu sadārdzinājumu, jo daudzas izejvielas (piemēram, melnais un krāsainais metāls) ienāca no Krievijas un Baltkrievijas. Mums jāiepērk ne tikai kabeļi, bet arī jābūvē dažādas konstrukcijas no metāla un dzelzsbetona. Protams, mūsu nozarē primārās ir vara un alumīnija cenas. Un atkal – lielākā daļa ražotāju atradās tieši Krievijā, tāpēc jau šobrīd strādājam ar piegādātājiem no citām valstīm. Līdz ar cenu sadārdzinājumu nākamā problēma ir nespēja prognozēt cenas. Ja agrāk saņēmām cenu piedāvājumus produkcijai, kuriem derīguma termiņš ir mēnesis, tad tagad – nedēļa. Visā būvniecības nozarē šobrīd ir krīze, un mēs gaidām operatīvu rīcību valdības līmenī, pabeidzot un apstiprinot cenu indeksācijas modeli. Šī ir normāla prakse citās valstīs, ka, slēdzot līgumus, tiek iestrādāta indeksācijas formula gan cenu kāpuma, gan arī samazinājuma gadījumā. Tas ir ļoti labs veids, kā abām līgumslēdzējām pusēm izvairīties no riskiem, ar ko saskaramies šobrīd. Piekrītu arī Latvijas Būvuzņēmēju partnerības paustajam, ka nepieciešama reālistiska vismaz 12 mēnešu valsts pasūtījumu prognoze. Diemžēl līdz šim valsts pārvalde nav spējusi izveidot caurspīdīgu un centralizētu publiskā pasūtījuma prognozi. Vēlos uzsvērt, ka gan ierēdniecībai, gan valdībai ir jāapzinās, ka mēs visi esam vienā laivā. Ja valsts sektors nespēs operatīvi un pragmatiski pieņemt lēmumus, roku rokā sadarbojoties ar visu nozaru (ne tikai būvniecības) pārstāvjiem, valsts ekonomika jeb mūsu kopējā laiva sāks grimt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Siemens apsver Osram pārdošanu

Lelde Petrāne, 15.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siemens AG, Eiropā lielākā inženiertehniskā kompānija, izskata dažādas iespējas saistībā ar Osram biznesu, ieskaitot iespējamu sākotnējo publisko piedāvājumu vai pārdošanu, Bloomberg uzzinājis no neoficiāliem informācijas avotiem.

Minhenē bāzētā Siemens par Osram pārdošanu konsultējusies ar investīciju bankām.

Saskaņā ar informācijas avotu sniegto informāciju pagaidām nekāds lēmums vēl nav pieņemts, un Siemens varētu paturēt vienību savā īpašumā.Kā sākotnējā publiskā piedāvājuma vai pārdošanas iespējamais laiks tiek minēta nākamā gada pirmā puse.

Osram, otras lielākās apgaismojuma kompānijas pasaulē (pēc pārdošanas apjomiem) pēc Royal Philips Electronics NV, vērtība ir no 6,5 - 7 miljardiem eiro, lēš Morgan Stanley analītiķis Londonā Bens Uglovs.

«Nākamajos divos līdz piecos gados Osram būs nepieciešamas ievērojamas investīcijas, lai padarītu to par labāko savā klasē,» stāstījis Uglovs, paskaidrojot: «Diskusijas Siemens ir par to, vai Osram ir pietiekami stratēģiska, lai investētu šādu naudu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Negodīgs bizness neatmaksājas

Didzis Meļķis, 07.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu Süddeutsche Zeitung par jaunākajām vēsmām kopš 2008. gada ilgstošajā skandālā ziņo, ka ekonomisko nedienu vajātā Grieķija pat gatava nākt pretī Siemens un nepieprasīt brango soda naudu. Tā vietā kompānija Atēnām atlaidīs daļu iekrātā parāda par iepriekšējiem pasūtījumiem un iesaistīsies jaunos projektos, lai vairotu grieķiem tik nepieciešamās darba vietas.

Konflikta būtība ir kopš 1992. gada Siemens maksātie kukuļi grieķu amatpersonām par ienesīgiem valsts pasūtījumiem. Laikraksts ziņo, ka līdz 2006. gadam Siemens maksājis Grieķijas Telekomunikāciju organizācijas (OTE) vadībai un politiķiem, lai saņemtu valsts telefonu tīklu uzturēšanas pasūtījumu kā arī tiesības ieviest drošības sistēmu 2004. gada olimpiādei Atēnās.

Ne jau Siemens vien bojājis Grieķijas biznesa vidi – ne ar ko labākas nav bijušas kompānijas Daimler, MAN un Ferrostal. Pirms nepilna gada arī ASV kompānija Comverse Technology pašmāju likumsargiem samaksājusi 1,2 miljonus dolāru soda naudu par OTE dotu 536 tūkstošu dolāru kukuli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas programmētāji ievieš biznesa inteliģences programmas Norvēģijas pašvaldībās, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Visma Enterprise (iepriekš SIA FMS) jaunie īpašnieki Norvēģijā uzvarēja iepirkumu, kura ietvaros jāievieš biznesa inteliģences programmas 424 Norvēģijas pašvaldībās un daļu no projekta izstrādā Latvijas uzņēmums. «Kopš esam daļa no lielā Visma koncerna, mūsu kompetences biznesa inteliģences risinājumos tiek novērtētas ne tikai Latvijā, bet arī grupas ietvaros,» stāsta Antra Zālīte, SIA Visma Enterprise valdes locekle. Uzņēmums izstrādā, ievieš un atbalsta resursu vadības sistēmu Horizon, veic IT sistēmu integrāciju un programmatūras izstrādi, kā arī veido dažādus datu analīzes un finanšu plānošanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Robijs Viljamss Tallinā ieradīsies 300 tūkstošu eiro vērtas tūrisma kampaņas ietvaros

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmējdarbības veicināšanas aģentūras Enterprise Estonia finansētajā pasākumā, kas veltīts Igaunijas neatkarības atjaunošanas svinībām, uzstāsies britu dziedātājs Robijs Viljamss (Robbie Williams), vēsta laikraksts Postimees.

Koncerts notiks 20. augustā Tallinā, un R. Viljamsam tā būs priekšpēdējā uzstāšanās viņa koncerttūres «Take The Crown Stadium Tour 2013» ietvaros. Mūziķa uzstāšanās tiks filmēta, lai vēlāk veidotu videoklipu «Meet me in Tallin».

Tāpat Enterprise Estonia sarīkojusi sociālo mediju kampaņu, kuras laikā desmit britu dziedātāja fani tiks uzaicināti uz R. Viljamsa koncertu Tallinā, savukārt dziesmu starplaikos tiks atskaņoti video par Igaunijas galvaspilsētu.

Budžets, kas paredzēts pasākumam ar Lielbritānijas mākslinieka piedalīšanos, ir 300 tūkstoši eiro, un šī nauda tiks ņemta no tiem līdzekļiem, kas tradicionāli ik gadu tiek novirzīti kampaņas rīkošanai Londonā. Šogad kampaņa Londonā nenotiks. Enterprise Estonia līdzekļus pasākuma organizēšanai guvusi no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.janvarī, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, līdzšinējais SIA Visma Enterprise izpilddirektors Jānis Bergs ir atstājis savu amatu, informēja uzņēmuma pārstāve Laura Brīvība.

Uzņēmuma ikdienas vadību līdz jauna izpilddirektora iecelšanai SIA Visma Enterprise valde ir uzticējusi jaundibināmā Visma ārpakalpojumu centra vadītājai Antrai Zālītei. Pārējā vadības komanda turpina darbu, visas vienošanās un līgumsaistības ar klientiem un partneriem ir spēkā un sadarbība turpinās kā līdz šim, viņa uzsvēra.

«Pienācis laiks jauniem izaicinājumiem - SIA Visma Enterprise saviem un man - savējiem,» īsumā komentējis J. Bergs.

SIA Visma Enterprise, kas iepriekš bija pazīstama kā SIA FMS, ir resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums. Tā klientu lokā ir LR Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas Jānis Roze un daudzi citi. SIA Visma Enterprise strādā 197 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā bija 8 miljoni eiro. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma Horizon.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Galactic suborbitālais kosmosa kuģis Enterprise veicis savu pirmo solo testa lidojumu Kalifornijā, ziņo BBC.

Kosmosa kuģis pacelts 13 700 metru augstumā ar lidmašīnas Eve palīdzību, un pēc tam atlaists, lai tas planētu, sasniedzot zemi.

Enterprise jau drīzumā varēšot aizvest cilvēkus, kas gatavi maksāt 200 tūkstošus ASV dolāru, īsos ceļojumus virs atmosfēras.

Britu miljardieris, kas stāv aiz šī projekta, Sers Ričards Brensons bijis testa lidojuma liecinieks.

«Šī bija viena no visaizraujošākajām dienām Virgin vēsturē,» viņš sacījis.

Virgin Galactic vēlas kļūt par pasaulē pirmo komerciālo kosmosa līniju. Kosmosa kuģis varēšot uzņemt astoņus cilvēkus - divus apkalpes locekļus un sešus pasažierus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Informāciju par patiesajiem labuma guvējiem reģistrējuši 10% ārvalstu komersantu filiāļu

Db.lv, 07.12.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šā gada 1.jūliju spēkā stājušies grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā paredz, ka līdz 2021.gada 1.janvārim patiesos labuma guvējus jāatklāj arī Latvijā reģistrētajām ārvalstu komersantu filiālēm un pārstāvniecībām, informē Lursoft.

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka šobrīd Latvijā reģistrētas 676 ārvalstu komersantu filiāles, bet no tām informāciju par patiesajiem labuma guvējiem reģistrējusi vien retā. Lursoft izpētījis, ka uz šā gada1.decembri patiesos labuma guvējus nebija norādījušas 604 ārvalstu komersantu filiāles, tātad, 89,35% no kopējā skaita. Lursoft atgādina, ka šiem subjektiem iespēja izpildīt likuma prasības ir vēl līdz 1.janvārim, jo pretējā gadījumā, to neizdarot, filiāle var tikt izslēgta no reģistra.

Izpētot to ārvalstu komersantu filiāļu datus, kuras vēl nav sniegušas informāciju par saviem patiesajiem labuma guvējiem, Lursoft secinājis, ka sestā daļa no tām reģistrētas pēdējo divu gadu laikā. Šogad vien reģistrētas 38 ārvalstu komersantu filiāles, kuras līdz šim nav sniegušas ziņas par saviem patiesajiem labuma guvējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru