Jaunākais izdevums

No šodienas visi Db.lv lasītāji var uzzināt būtiskāko biznesa informāciju vēl ātrāk, izmantojot mūsu portāla RSS barotni.

RSS ļauj uzzināt par jaunumiem tūdaļ pēc to nopublicēšanas, kā arī ātri apskatīt visu publicēto ziņu sarakstu. Ņemot vērā, ka Jūs (mūsu lasītāji) esat ekonomiski aktīvi un mūsdienās, kā jau arī agrāk, laiks ir nauda, Db.lv redakcija rekomendē izmantot RSS.

RSS (Really Simple Syndication Patiešām Vienkārša Sindikācija) ir ziņu padeves tehnoloģija, kuras izmantošanai Jums ir jāuzinstalē RSS barotņu lasītājs, vai jāizmanto internetā piedāvātie RSS barotņu lasītāji (Bloglines, Google Reader, Netvibes). Tāpat iespējams izmantot interneta pārlūkos iebūvētos RSS lasītājus(Tādi ir Firefox, Opera, kā arī Internet Explorer setītajā versijā).

RSS barotņu lasītājus (RSS newsreader) Jūs varat lejupielādēt to ražotāju mājas lapās vai arī īpašās programmatūras lejupielāžu lapās. Šeit varat aplūkot Download.com piedāvātos bezmaksas ziņu lasītājus.

Kad esat uzinstalējuši ziņu lasītāju, tajā kā RSS barotne jānorāda šāda adrese: http://www.db.lv/rss/ - Visas ziņas (izņemot Biržas ziņas un Preses relīzes).

Ja Jūs vēlaties saņemt tikai kādas specifiskas nozares ziņas, tad RSS barotnē jānorāda šādas adreses:

http://www.db.lv/rss/?type=1 - Latvijas ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=2 - Ārzemju ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=3 - Biržas ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=5 - DB Bonus

http://www.db.lv/rss/?type=6 - Preses relīzes

Turpmāk, tiklīdz biznesa informācijas portālā parādīsies kāda jauna ziņa, Jūs par to zināsiet uzreiz, un savā ziņu lasītājā varēsiet izlasīt šo jauno ziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izmanto db.lv RSS barotnes

, 23.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu RSS barotnes adrese:http://www.db.lv/rss/ - Visas ziņas (izņemot Biržas ziņas un Preses relīzes).

Ja Jūs vēlaties saņemt tikai kādas specifiskas nozares ziņas, tad RSS barotnē jānorāda šādas adreses:

http://www.db.lv/rss/?type=1 - Latvijas ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=2 - Ārzemju ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=3 - Biržas ziņas

http://www.db.lv/rss/?type=5 - DB Bonus

http://www.db.lv/rss/?type=6 - Preses relīzes

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitassabiedrības SIA «LDZ Ritošā sastāva serviss» (RSS) un uzņēmuma «Baltic3D.eu» pērn uzsāktās sadarbības ietvaros ir izvēlētas un ar 3D printeri izgatavotas astoņu veidu lokomotīvju detaļas. Patlaban sākta to testēšana lokomotīvēs, pārbaudot detaļu piemērotību, izturību, stiprību un citus faktorus, informē LDz Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sākotnējie pilotprojekta secinājumi liecina, ka neliela apjoma nestandarta detaļu izgatavošana ar 3D printeri ir ekonomiski izdevīga un tam nepieciešams mazāk laika, nekā izmantojot citas tehnoloģijas vai detaļas pasūtot no ārvalstīm.

Sadarbība ar «Baltic3D.eu» tika uzsākta pagājušā gada augustā, RSS Daugavpils lokomotīvju remonta centra pārstāvjiem tiekoties ar uzņēmuma «Baltic3D.eu» pārstāvjiem un izraugoties lokomotīvju detaļas, ko būtu iespējams izgatavot ar 3D printeri. Rezultātā tika izvēlētas astoņas detaļas, tostarp ventilators, vējstikla slotiņas motora pārsegs, lampa-indikators un gaisvada difuzors. Kā norādīja RSS speciālisti, vairāku minēto detaļu izgatavošana ar ierastajām tehnoloģijām ir gan dārgs, gan laikietilpīgs process. Turklāt atsevišķas detaļas līdzšinējie partneri vispār vairs neražo, līdz ar to jāmeklē alternatīvas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Notikušas izmaiņas Latvijas dzelzceļa koncerna uzņēmumu valdēs

Lelde Petrāne, 22.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 22.aprīlī, VAS Latvijas dzelzceļš prezidentu padome devusi piekrišanu izmaiņām koncerna uzņēmumu valdes sastāvos.

Par SIA LDz Ritošā sastāva serviss (LDz RSS) jauno valdes locekli apstiprināts līdzšinējais LDz RSS Lokomotīvju remonta centra direktors Sergejs Karpačovs.

S. Karpačovs, kurš dzelzceļa nozarē strādā kopš 1991. gada, Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis inženierzinātņu grādu mašīnzinātnēs, bet Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā saņēmis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. Līdz šim bijis LDz RSS Lokomotīvju remonta centra galvenais inženieris, direktora pirmais vietnieks un vēlāk - Lokomotīvju remonta centra direktors.

LDz RSS valdē S. Karpačova kompetencē būs tehnisko procesu pārraudzība, jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešana. S. Karpačovs LDz RSS valdē ievēlēts, nomainot Andreju Čirvu, kurš nolēmis pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar LDz RSS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Testē ar 3D printeri izgatavotas detaļas lokomotīvēm

Lelde Petrāne, 05.03.2018

Pa kreisi - līdzšinējā detaļa, pa labi - ar 3D printeri izgatavotā.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērtējot 3D printēšanas straujo attīstību, VAS «Latvijas dzelzceļš» meitasuzņēmums SIA «LDz Ritošā sastāva serviss» (RSS) uzsācis sadarbību ar SIA «Baltic3d.eu» par atsevišķu detaļu izgatavošanu lokomotīvēm ar 3D printeru palīdzību. Patlaban norisinās detaļu testēšana.

Sākotnējie secinājumi liecina, ka neliela apjoma nestandarta detaļu izgatavošana ar 3D printeri esot ekonomiski izdevīga gan no finanšu, gan laika viedokļa. Pagaidām gan grūti noteikt sadarbības nākotnes apmērus. Precīzi nav iespējams noteikt arī testēšanas ilgumu - tas atkarīgs no konkrētās detaļas.

Pamatā uz 3D printera tiek izgatavotas detaļas, kas bieži nolietojas vai salūzt, piemēram, lokomotīves kustības virziena pārslēgšanas rokturis, ALSN spoles slēdzis, dažādi konektori un citas salīdzinoši vienkāršas detaļas.

Sadarbības ietvaros RSS un «Baltic3D.eu» organizēja radošo darbnīcu «3D tehnoloģija transporta nozarē», kura norisinājās Rīgas Tehniskajā Universitātē no 1. līdz 2.martam. Tās ietvaros studenti, pasniedzēji un nozarē strādājošie tika iesaistīti jaunu, inovatīvu risinājumu radīšanā. Darbnīcas laikā gan atklājies, ka studenti nepietiekami pārzina 3D tehnoloģiju un augstskolām tas būtu jāņem vērā, sagatavojot konkurētspējīgus speciālistus darba tirgum nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB piedāvā jaunākās ziņas RSS lasītājā

, 07.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atvieglotu jaunākās informācijas un ziņu saņemšanu, kā arī realizētu modernai bankai atbilstošu komunikāciju, SEB izveidojusi RSS barotni saviem jaunumiem. Izmantojot RSS lasītāju, cilvēkiem iespējams pieteikties bankas jaunumiem, un tie tiks piegādāti datorā tai brīdī, kad SEB tos publicēs.

Pieteikties jaunumiem iespējams latviešu, krievu un angļu valodās, izvēloties preses relīzes, Ibankas vai bankomātu jaunumus, kā arī pieteikties visiem šiem jaunumiem vienlaicīgi, Db.lv informē Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Pasaulē RSS ir kļuvis par populāru un ikdienā bieži izmantotu veidu jaunākās informācijas ieguvei un arī Latvijā, iedzīvotājiem aizvien aktīvāk izmantojot internetu un mobilo telefonu piedāvātās opcijas, RSS ikdienas informācijas apmaiņā kļūst aizvien nozīmīgāks. RSS (Really Simple Syndication) ir tīmekļa sindikācijas failu formātu saime, kas ļauj datorā vai mobilajā tālrunī, izmantojot attiecīgu programmu, saņemt cilvēku interesējošo tīmeklī publicēto ziņu īso versiju. Lai saņemtu ziņas, nav jāklejo pa tīmekļa vietnēm, lai atrastu jaunumus, kas interesē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Fuuzle publicē alternatīvu meklēšanas programmu; plāno piesaistīt līdz 90 miljoniem lietotāju

LETA, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka lielu daļu informācijas nevar atrast ar meklēšanas programmām vai arī vairākas stundas ilgi un rūpīgi jāsērfo tīmeklī, uzņēmums Fuuzle šodien publicē vietni, lai aizpildītu šo robu, un tā mērķis tuvākajā nākotnē ir piesaistīt no 15 līdz 90 miljonus regulāro lietotāju.

Kā biznesa portālam Nozare.lv skaidro uzņēmumā, Fuuzle apkopo un padara pieejamu saturu, kas ir ietverts miljoniem visas pasaules informatīvo izdevumu un RSS plūsmu, un pārtulko tos 26 valodās pietiekamā precizitātes līmenī. Tas ietver informāciju, kas bieži vien ir ļoti pieprasīta, bet to ir grūti vai neiespējami atrast ar meklēšanas programmām.

Fuuzle vietne tika publicēta šodien, 18.septembrī. Tas nozīmē, ka kopš šī datuma uzņēmumiem, iestādēm, organizācijām un klientiem tiek sniegta piekļuve milzīgai datubāzei ar specifisku informāciju, kas izveidota no miljoniem informatīvu izdevumu un RSS plūsmu visā pasaulē. Īpašas novatoriskās funkcijas ir informatīvo izdevumu atsekošana un sasaistīšana, kā arī šīs informācijas izlaišana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LDz Ritošā sastāva serviss lokomotīvju detaļu izgatavošanu uzticēs 3D printerim

Rūta Cinīte, 11.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novērtējot 3D printēšanas straujo attīstību, jo īpaši mašīnbūves nozarē, VAS Latvijas dzelzceļš meitasuzņēmums SIA LDz Ritošā sastāva serviss (RSS) noslēdzis līgumu ar SIA Baltic3d.eu par atsevišķu detaļu izgatavošanu lokomotīvēm ar 3D printeru palīdzību, informē Latvijas dzelzceļa Sabiedrisko un korporatīvo attiecību daļa.

«Tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, un ja 3D printeru izmantošana ļaus mums ātrāk saņemt rezerves daļas, veikt remontdarbus un nodrošināt efektīvāku klientu servisu, tas būs ne tikai ieguvums mums un mūsu klientiem, bet arī jaunas pieejas attīstība nozarē,» komentē RSS valdes loceklis Gundars Ābols.

Saskaņā ar līgumu RSS un Baltic3d.eu sadarbosies noteiktu dīzeļlokomotīvju izgatavošanai nepieciešamo detaļu printēšanā. Sākotnēji plānots ar 3D printeri izgatavot tādas detaļas kā korpusus, konektorus un ventilatorus. Tāpat uzņēmumi sadarbosies dažādu analīžu un testu veikšanā, lai novērtētu ar 3D printeri ražoto detaļu atbilstību kvalitātes – tostarp drošības un izturības – prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā drīzumā plāno atvērt uzņēmuma Roche Services & Solutions (RSS) biroju, kur tuvāko 4 - 5 gadu laikā plānots nodarbināt 200 augsti kvalificētus speciālistus tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, Agile koučings, projektu vadība, kā arī finanses.

RSS ir viena no pasaulē lielākajiem biotehnoloģiju uzņēmumiem Roche globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kuras galvenās atrašanās vietas atrodas Budapeštā (Ungārija), Sanhosē (Kostarika) un Kualalumpurā (Malaizija), piedāvājot uz klientiem orientētus risinājumus saviem Roche partneriem vairāk nekā 150 valstīs. Rīgas birojs būs daļa no Roche Services & Solutions EMEA organizācijas.

Iemesls jaunās atrašanās vietas izveidei Rīgā ir lielais pieprasījums pēc talantiem dažādās kompetences jomās. Rīga ir ideāla vieta, lai papildinātu Roche esošo komandu Budapeštā un piekļūtu Latvijas augsti kvalificētiem talantiem.

"Roche jaunajai komandai Rīgā būs svarīga loma uzņēmumā, jo mēs turpinām paplašināt Roche Services & Solutions iespējas EMEA reģionā. Mēs sāksim personāla atlasi 2023. gada otrajā ceturksnī," sacīja Martins Kikšteins, Roche Services & Solutions (RSS) EMEA daļas vadītājs. "Mūsu mērķis ir piesaistīt talantus tādās jomās kā digitālais mārketings, regulatīvie pakalpojumi, Agile koučings, projektu vadība, kā arī finanses."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitassabiedrības SIA «LDz ritošā sastāva serviss» (LDz RSS) valdes priekšsēdētājs Edgars Abrams ir iesniedzis atlūgumu LDz valdei, pamatojot to ar personiskiem iemesliem un turpmākiem izaicinājumiem, informē uzņēmums.

E.Abrams skaidro: «Stājoties amatā, pats sev izvirzīju konkrētus personiskus mērķus, un šobrīd tie ir sasniegti. Manas profesionālās intereses vienmēr ir bijušas saistītas ar uzņēmējdarbību, organizāciju psiholoģiju, supervīziju un politiku. Patlaban man ir jauni izaicinājumi, kas saistīti ar konsultācijām, supervīziju un politiku, tādēļ arī esmu pieņēmis lēmumu atstāt amatu LDz RSS.»

LDz valde E.Abrama atlūgumu ir pieņēmusi, un puses vienojušās par darba attiecību pārtraukšanu. LDz RSS valdē ir vēl divi valdes locekļi, un saskaņā ar uzņēmuma statūtiem tā ir lemtspējīga. Par turpmākajām izmaiņām LDz RSS vadībā tuvākajā laikā tiks lemts uzņēmuma dalībnieku sapulcē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas dzelzceļa «meita» uzsāk lokomotīvju restaurēšanas biznesu

, 14.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļa (LDz) meitas uzņēmums LDz Ritošā sastāva serviss (LDz RSS) ir prezentējis jauno pašā uzņēmuma spēkiem restaurēto lokomotīvi.

Lokomotīves modernizācijas projekts ir ievērojams ar to, ka tā ir pirmā lokomotīve, kuras modernizēšanu sadarbībā ar Igaunijas uzņēmumu Baltic Marine Group veica LDz meitasuzņēmums LDz RSS, un tās pasūtītājs ir kooperatīvā sabiedrība LATRAPS. Šobrīd Latvijā tiek izmantotas lokomotīves, kuru atgāzes izmešu norma atbilst standarta Euro 2 prasībām, taču modernizētajā lokomotīvē TGM23BV-1633 uzstādīts jauns koncerna Volvo ražots, izmešu normām Euro 3A atbilstošs, 500 zirgspēku jaudīgs dīzeļdzinējs Penta, kas ļauj šo lokomotīvi uzskatīt par videi draudzīgāko dzelzceļa lokomotīvi Latvijā.

«Esam gandarīti, ka mūsu uzņēmuma pakalpojumus novērtējuši arī Latvijas privātie uzņēmēji. Pašlaik par LDz RSS pakalpojumiem interesi izrādījuši arī citi Latvijas uzņēmumi – ceru, ka mums izdosies strādāt tikpat veiksmīgi arī nākotnē,» norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

LDZ ritošā sastāva serviss pirmajā pusgadā strādā ar 34,2 miljonu apgrozījumu un 1,5 miljonu eiro peļņu

Lelde Petrāne, 16.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA LDZ ritošā sastāva serviss (LDz RSS) neto apgrozījums no pamatdarbības šajā pusgadā ir 34,2 miljoni eiro jeb par 23,2% mazāk nekā kā pērn šajā periodā, informēja VAS Latvijas dzelzceļš pārstāvis Edgars Vilcāns.

Būtiskākais neto apgrozījuma samazinājums saistīts ar vagonu remonta programmas samazinājumu, kā arī realizētās dīzeļdegvielas apjoma samazinājumu (15,5% mazāk) un iepirktās dīzeļdegvielas cenu, kas atkarīga no situācijas naftas produktu tirgū (salīdzinot ar 2015.gada 6 mēnešiem, dīzeļdegvielas cena samazinājās par 18,5%).

LDZ RSS peļņa pēc nodokļiem 2016. gada pirmajā pusgadā ir 1,5 miljoni eiro, kas ir par 484,1 tūkst. eiro mazāk nekā pērn.

2016.gada 30.jūnijā LDz RSS īstermiņa saistības nepārsniedz tās apgrozāmos līdzekļus un uzņēmuma likviditātes koeficients ir 1,7.

«Kravu apjomu krituma dēļ ir samazinājies remontu un tehnisko apkopju skaits, taču, neskatoties uz apjomu samazināšanos, uzņēmums strādā stabili. Šobrīd mēs sakārtojam tehnoloģiskos procesus un strādājam atbilstoši apstiprinātajam plānam,» norāda LDZ RSS valdes priekšsēdētājs Edgars Abrams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas dzelzceļš deviņos mēnešos strādā ar 1,9 miljonu eiro peļņu

Dienas Bizness, 30.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada pirmo deviņu mēnešu finanšu pārskats liecina, ka šogad VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) peļņa pēc nodokļu nomaksas deviņos mēnešos sasniedz 1,9 miljonus eiro un nodrošina finanšu stabilitāti. Pērn šajā periodā uzņēmumam bija 1,07 miljonu eiro lieli zaudējumi, informē uzņēmumā.

«Tas panākts, pārskatot tehnoloģiskos procesus un palielinot darba efektivitāti, kā arī nodrošinot līdzekļu ekonomiju tajās jomās, kur izmaksas iespējams samazināt proporcionāli saimnieciskās darbības apjomiem un nepasliktinot drošību, kustības vadības procesus un citus dzelzceļa darbībai būtiskus aspektus,» skaidro kompānijā.

Šī gada deviņos mēnešos pa LDz infrastruktūru pārvadāti 33,3 miljoni tonnu kravu, kas ir par 2,8% mazāk nekā pērn šajā periodā, un 13,3 miljoni pasažieru, kas ir par 1,5% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos. Ņemot vērā, ka divas trešdaļas infrastruktūras pārvaldītāja ieņēmumu veido kravu pārvadājumi, to apjoma izmaiņas ietekmējušas uzņēmuma apgrozījumu – tas bijis 136,4 miljoni eiro jeb par 2,5% zemāks nekā pagājušā gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gribauskaite mainīšot Lietuvas ārpolitiku

, 18.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas prezidenta vēlēšanās uzvarējusī Eiropas Savienības finanšu un budžeta komisāre Daļa Gribauskaite var būtiski mainīt Lietuvas ārpolitikas nostādnes, vēsta delfi.lv.

Šādu viedokli pauduši vairāki Lietuvas politologi.

Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinību institūta pasniedzējs Tomass Janeļuns uzskata, ka līdz ar Daļas Gribauskaites nākšanu pie varas neizbēgamas ir izmaiņas valsts ārpolitikā. Pēc viņa teiktā, to var izsecināt no viņas izteicieniem priekšvēlēšanu laikā.

Pēc T. Janeļuna viedokļa, par vienu no galvenajām izmaiņām kļūs līdzsvara meklēšana, pievēršot vairāk uzmanības ne tikai Austrumeiropas valstīm (Gruzijai, Ukrainai, Moldovai), bet arī lielākajām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Līdzīgs viedoklis ir arī Austrumu ģeopolitikas izpētes centra direktoram Laurinam Kaščjunam. Pēc viņa viedokļa, ja Lietuva ies šajā virzienā, valsts var pārņemt Rietumeiropā populāro «līdzāspastāvēšanas» ar Krieviju politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Līdzšinējais «LDz Loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis vērsies ar iesniegumu par atkāpšanos no amata, pamatojot to ar personiskiem iemesliem.

Turpinot koncerna «Latvijas dzelzceļš» (LDz) restrukturizāciju, LDz meitassabiedrību SIA «LDz Loģistika» un SIA «LDz ritošā sastāva serviss» (RSS) dalībnieku sapulces ir apstiprinājušas izmaiņas abu uzņēmumu valdēs. Par RSS valdes locekli stratēģiskās attīstības jautājumos apstiprināts Sandis Vētra, bet līdzšinējais valdes loceklis Gundars Ābols savukārt iecelts «LDz Loģistikas» valdes priekšsēdētāja amatā.

Sandis Vētra jau ir bijis RSS valdes loceklis 2011.-2014.gadā, bet pēc tam strādājis arī SIA «LDz Infrastruktūra» valdē.

Savukārt jaunais «LDz Loģistikas» valdes priekšsēdētājs Gundars Ābols koncernā strādā kopš 2013.gada un ir specializējies starptautiskās sadarbības jautājumos. Ņemot vērā «LDz Loģistikas» starptautiskās sadarbības mērogu un stratēģiskos mērķus jaunu Eirāzijas koridoru attīstībā un esošo koridoru darbības nodrošināšanā, viņa kompetence ļaus turpināt darbu pie kopējā Latvijas transporta un loģistikas piedāvājuma attīstīšanas, informē uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

LDz ritošā sastāva serviss valdes priekšsēdētāja amatā apstiprina Edgaru Abramu

Lelde Petrāne, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas dzelzceļš prezidentu padome par meitas uzņēmuma SIA LDz Ritošā sastāva serviss (LDz RSS) jauno valdes priekšsēdētāju apstiprinājusi Edgaru Abramu, liecina šodien sniegtā informācija.

Ņemot vērā, ka līdzšinējā LDz RSS valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga pirms mēneša tika apstiprināta koncerna uzņēmuma SIA LDz Cargo valdes priekšsēdētājas amatā, šim amatam koncerna ietvaros tika meklēts jauns kandidāts.

E.Abrams, kurš līdz šim pildīja VAS Latvijas dzelzceļš Nekustamā īpašuma direkcijas Komercdarbības daļas vadītāja vietnieka amatu, karjeru sācis Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajā iestādē, kur bijis Ostas un lidostas daļas Rīgas brīvostas MKP virsuzraugs, pēc tam Muitas noliktavu daļas vadītājs. Vēlāk strādājis siltumapgādes uzņēmumā SIA Jelgavas Koģenerācija par projektu vadības un kvalitātes nodaļas vadītāju, kā arī bijis vairāku nekustamo īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumu un sporta centru valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās internetā iespējams nopirkt gandrīz visu, taču pirms pirkuma veikšanas nepieciešams izpētīt tirgu un atlasīt labus piedāvājumus. Arī šo uzdevumu var viegli un operatīvi paveikt tiešsaistē, pateicoties mūsdienīgiem produktu un pakalpojumu salīdzināšanas portāliem. Salīdzināšanas portāls nodrošina pieeju svarīgākajai informācijai un palīdz veikt zinošu izvēli. Vai vēlies uzzināt vairāk par šo procesu? Tad lasi tālāk!

##Salīdzināšanas portāls tiem, kuri novērtē ik minūti

Kur Tu būtu meklējis informāciju par dažādiem pakalpojumiem, ja salīdzināšanas portāls nebūtu pieejams? Droši vien izmantotu Google, lasītu pakalpojumu aprakstus dažādās mājaslapās un meklētu atsauksmes blogos un komentāros. Šī stratēģija nav slikta, taču tā ir laikietilpīga, turklāt ne vienmēr patstāvīgi var atrast visus pakalpojumu sniedzējus.

Salīdzināšanas portāls Comparo.me atrisina abas šīs problēmas – tas apkopo informāciju par visiem uzņēmumiem, kas piedāvā konkrētu pakalpojumu: aizdevumus, apdrošināšanas polises, viesnīcas utt. Pateicoties tam, produktu salīdzināšana kļūst ātra un efektīva – lai iepazītos ar visu informāciju, atlasītu piedāvājumus un veiktu izvēli, ir nepieciešamas tikai pāris minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Starptautiskie kravu pārvadājumi – kā digitālās platformas palīdzēs Tavam biznesam

Sadarbības materiāls, 01.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskie kravu pārvadājumi ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām priekšrocībām ir vienkāršāki, ātrāki un izdevīgāki. Digitālās loģistikas platformas kā Cargologs apvieno kravu nosūtītājus un transporta uzņēmumus vienā platformā, tādējādi nodrošinot parocīgu un ātru piegādes procesu gan pārvadātājiem, gan nosūtītājiem.

Automatizācija, kravu izsekošana un maršutu optimizācija ir tikai dažas no priekšrocībām, ko priekš loģistikas pakalpojumiem sniedz digitālās tehnoloģijas. Turpini lasīt rakstu un uzzini vairāk par to, kā digitālās tehnoloģijas palīdzēs Tavam uzņēmumam efektīvāk organizēt kravas piegādes!

Kas ir digitālās loģistikas platforma?

Aptuveni 25 procenti no visiem kravas transportlīdzekļiem Eiropā pārvietojas tukši, savukārt puse brauc tikai ar daļēju piepildījumu – tas ne tikai ietekmē ekonomiskos rādītājus, bet arī rada nevajadzīgu piesārņojumu. Šāda situācija ir radusies, jo Eiropā ir sadrumstalots kravas pārvadātāju tīkls – Cargologs digitālās loģistikas platforma atrisina šo problēmu, apvienojot vairākus kravas pārvadātājus vienuviet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau atkal pēkšņi izdevumi? Pietrūkst naudas svarīgiem tēriņiem? Ne katram cilvēkam ir pietiekami lieli iekrājumi, lai varētu viegli tikt galā ar negaidītiem dzīves pavērsieniem, tāpēc daudzi meklē finanšu atbalstu kredītiestādēs. Taču ko izvēlēties – patēriņa kredītu, kredītkarti, bet varbūt kredītlīniju? Salīdzinājumā ar citiem aizdevumu veidiem, kredītlīnija ir elastīga un piemērota izmantošanai dažādās situācijās. Nav pamata bēdāties, izvēlies kredītlīniju un saņem nepieciešamo atbalstu. Lasi tālāk un uzzini vairāk par kredītlīnijas priekšrocībām!

##Kredītlīnija – mūsdienīgs finanšu drošības spilvens

Kredītlīnija ir patēriņa kredīta paveids, kas ir pielāgots mūsdienu cilvēka straujiem dzīves pavērsieniem. Situācijā, kad cilvēkam ir pietiekama maksātspēja, bet nav iespēju veikt ikmēneša uzkrājumus, kredītlīnija var kalpot par finanšu drošības spilvenu. Vēl viens pluss – kredītlīnija nodrošina maksimāli draudzīgu aizņemšanās pieredzi. Ik mēnesi maksājot nedaudz vairāk, nekā noteikts rēķinā, var ātrāk dzēst parādsaistības.

Tāpat kā patēriņa kredīts, kredītlīnija:

- ir ilgtermiņa aizdevums ar atmaksas termiņu līdz 24 – 36 mēnešiem;

- ir apjomīgs aizdevums ar maksimālu kredītlimitu līdz 2000 – 4000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Magoņa lietas izmeklēšana: Miljonāra Osinovska īpašie noteikumi KNAB

Dienas Bizness, 03.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas vakars, pulksten 19.15. Radisson Blu Hotel Latvija bārā klusināti spēlē klavieres, čalo tūristi, bet pie viesnīcas ar neizslēgtu dzinēju jau vairākas stundas melns Mercedes Benz neuzkrītoši gaida par pusmiljona eiro kukuļa došanu Latvijas dzelzceļa (LDz) toreizējam prezidentam Uģim Magonim aizdomās turēto Oļegu Osinovski. Todien viņš, aptuveni trīs stundas sniedzis liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), nemanīts pamet viesnīcu pa vienu no izejām, lai atgrieztos Tallinā. «Šobrīd man jums nav ko teikt. Pašlaik es nekomentēšu neko saistībā ar šo situāciju,» jau no Tallinas īsziņā laikrakstam Diena atbild Osinovskis. Publicitāte korupcijas lietā ir nevajadzīgs apdraudējums viņa biznesam, un KNAB miljonāram ir palīdzējis šos riskus apiet, norāda laikraksts.

Aizdomās turētā statuss, kas Igaunijas bagātākajam cilvēkam un Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrību konkursu biežam uzvarētājam piemērots jau augusta sākumā līdz ar Magoņa aizturēšanu, nekad oficiāli nav ticis pieminēts KNAB amatpersonu izteikumos. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks Dienai otrdien nesniedza skaidru apstiprinājumu, ka decembrī, kad plānota pēdējo gadu lielākās korupcijas lietas nosūtīšana Ģenerālprokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai, tajā figurēs ne tikai pusmiljona kukuļa iespējamā saņēmēja Magoņa, bet arī iespējamā devēja - Osinovska vārds.

Latvijas korupcijas apkarotāji arī citādi šo četru mēnešu laikā Magoņa iespējamam kukuļotājam līdz šim nav traucējuši nodarboties ar uzņēmējdarbību vai baudīt ierasto miljonāra dzīvesveidu, apceļojot pasauli. Pāris nedēļas pēc Magoņa aizturēšanas Osinovskim, par spīti aizdomās turētā statusam, netika likti šķēršļi doties atpūtā uz eksotiskām salām. Novembrī Osinovskis bija aizlidojis uz Seulu, oktobrī kārtoja lietas Tbilisi, un tie ir tikai pāris no kukuļdošanā aizdomās turētā pēdējā laika braucieniem ārpus Eiropas Savienības robežām, par ko zināms Dienai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Yahoo nekādā veidā nav atkarīgs no Microsoft, kas pēc Yahoo ģenerāldirektora Kerola Bartsa vārdiem sevi pozicionē kā ļoti varenu un svarīgu kompāniju, ziņo Reuters.

Microsoft un Yahoo apvienošanās pūliņi bijuši balstīti uz to, lai Yahoo varētu ietaupīt no 500 līdz 700 milj. dolāriem. Taču, pat ja tas nenotiks, Yahoo sagaida gaiša nākotne, apgalvo Barts. Pat nesen Microsoft ieviestais interneta meklētājs Bing nespēšot būtiski izmainīt interneta meklēšanas lapu pozīcijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony Ericsson jaunais K660, ir aprīkots ar HSDPA (līdznēsājamo platjoslas savienojuma iespēju) un dažādām iespējām – izgaismotiem taustiņiem, kuri kļūst aktīvi tikai tad, kad sērfojat tīklā un pa darbvirsmas slīdēm (tickers), kas nodrošina pastāvīgus jauninājumus no jūsu iecienītākajām tīmekļvietnēm; tas viss veidots, lai tīmekļa pārlūkošanu padarītu tikpat vienkāršu un ērtu kā datorā.

Sony Ericsson vīzija ir piedāvāt mobilā interneta baudījumu ar lietotājam draudzīgu saskarni,” uzsver Sony Ericsson Tīmekļa mārketinga vadītājs Mārtins Vinklers (Martin Winkler). “Šis tīmeklim pielāgotais tālrunis ir noteikts solis šajā virzienā, un tas uzrunās lietotājus, kam tiešsaistē ir jāsarunā tikšanās, lai dotos uz futbola spēli, vai arī jāpasūta koncerta biļetes.”

K660
InternetsRSS sindicētās plūsmas
Tīmekļa pārlūks Access NetFront™
E-pasta klientprogramma
Iespējota tūlītējās ziņojumapmaiņas klientprogramma
Google meklētājs
Google līdznēsājamās kartes
2,0 collu QVGA ekrāns ar ainavisku tīmekļa pārlūkošanas iespēju
RSS darbvirsma
Īsinājumtaustiņi tīmekļa funkcijām
Kamera2 megapikseļu kamera
4x digitālā tālummaiņa
Attēlu emuārēšana
Video ierakstīšana
Mūzika un izklaideBluetooth™ stereo (A2DP)
Multivides atskaņotājs
Mega Bass™
Mūzikas toņi
PlayNow™
TrackID™
Daudzbalsīgi zvanu signāli
Trīsdimensiju spēles
Java
FM diapazona radio
Videoattēla straumēšana
Video apskate

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raksti, par kuriem Jums bija ko teikt

, 30.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv lepojas ar to, ka mums ir tik aktīvi un zinoši lasītāji, kuri ne tikai ne mirkli nekavējas norādīt uz nepilnībām mūsu rakstos (atzīstam - tādas ir), bet nereti dod mums dažādas jaunas un vērtīgas idejas. Te ir 2008. gada raksti, kas neatstāja Jūs vienaldzīgus un lika paust savu viedokli!

1. Ata Slaktera intervija finanšu telekanālam Bloomberg Television (video)

Finanšu ministrs Atis Slakteris intervijā ASV finanšu telekanālam Bloomberg Television apliecinājis savas nepilnīgās angļu valodas zināšanas.

2. Kastēns salaidis ar Dienas žurnālisti (audio)Integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns uzķēries uz nejauši nosūtītas īsziņas un sācis flirtēt ar Dienas žurnālisti. Satiekoties ar žurnālisti ministrs glāstījis meitenes ceļus, krūtis un skūpstījis viņu. O. Kastēns skaidro, ka esot tikai pārbaudījis, cik tālu iet žurnālisti, raksta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Obama aicina amerikāņus neturēt naudu «zeķē»

, 09.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Baraks Obama aicinājis savas valsts iedzīvotājus neatteikties no saviem ikdienas tēriņiem un neturēt naudu «zeķē».

Intervijā laikrakstam New York Times B. Obama uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir rūpīgi jāpārdomā savi lēmumi saistībā ar finansēm, tomēr cilvēkiem nevajadzētu strauji atteikties no saviem līdzšinējiem tēriņiem, kas varētu kaitēt ASV ekonomikas atveseļošanās procesam.

Runājot par ekonomikas atveseļošanos, viņš norāda, ka jau 2009. gadā centīšoties nodrošināt visus apstākļus, lai ASV atsāktos kreditēšana un nodrošinātu ekonomiskās sistēmas atjaunošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

OPEC nemaina ražošanas apjomus

, 28.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

OPEC valstu līderi nolēmuši nemainīt naftas ražošanas apjomus, cerot uz to, ka lielāks pieprasījums, globālajai ekonomikai atgūstoties, naftas cenu līdz šī gada beigām palielinās līdz karteļa mērķim, kas ir 75 līdz 80 ASV dolāri par barelu.

Naftas ražotājvalstu delegāti norādījuši, ka strādās pie tā, lai tiktu panākta ražošanas apjomu atbilstība iepriekšējiem samazinājumiem, raksta Financial Times.

OPEC, kas saražo aptuveni 40% no pasaules naftas, kopš 2008. gada septembra trīs reizes samazinājis ražošanas apjomus. Tas darīts, lai noturētu naftas cenu.

Industrijas dati liecina, ka OPEC panācis 80% ražošanas atbilstību iepriekšējiem samazinājumiem šī gada aprīlī. Martā ražošanas atbilstība bija 85%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Ventspilī izveido infomācijas karuseli

Vēsma Lēvalde, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils Digitālais centrs izveidojis karuseli – interaktīvu informācijas attēlošanas sistēmu. Tā tapusi starptautiska projekta ietvaros.

Projekta laikā izstrādāta interaktīva tīmekļa lietotne, bet ar tās palīdzību - informācijas sistēma.

Karuselis ļauj pilsētas iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar aktuālo informāciju par notiekošo pilsētā, jaunākajiem domes lēmumiem un pakalpojumiem, kā arī par aktualitātēm un e-pakalpojumiem nacionālā un Eiropas mērogā, piemēram – darba piedāvājumiem, laika prognozi un citu saistošu informāciju. Informācija bez maksas ir pieejama ikvienam un tā laika gaitā tiks atjaunota un papildināta, informē projekta autori.

Pagaidām karuselis ir izvietots uz informatīvā ekrāna Ventspils Digitālā centra skatlogā, tomēr jau tuvākajā laikā tas būs pieejams arī Ventspils Tūrisma informācijas centrā un Pārventas bibliotēkā. Tā kā programma šobrīd tiek aktīvi testēta, tad ir izveidotas vairākas informatīvā satura bāzes, kuras Digitālā centra darbinieki var salīdzinoši viegli pilnveidot pēc jebkuras iestādes vēlmēm un uzstādīt uz tās rīcībā esošajiem ekrāniem. Karuseļos ir iespējams atainot informāciju no portālu un tīmekļa vietņu RSS barotnes, Facebook RSS barotnes, portāli Youtube un Vimeo, Twitter konti, Google kalendāri un citām.

Komentāri

Pievienot komentāru