Jaunākais izdevums

Internetā drīzumā varētu parādīties tādas web adreses kā .perfume, .sports vai .paris. Par izmaiņām interneta domēnu noteikumos vienojušies interneta regulatori, vēsta The New York Times.

Interneta regulatora jeb Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) vienošanās paredz, ka jebkurš uzņēmums, organizācija vai valsts varēs pieteikties interneta adreses pagarinājumam - jeb augstākā līmeņa domēnam. Plānots, ka šāda norma veicinās pilsētu, zīmolu un īpašvārdu domēnu ieviešanu. Arī lietotājiem tas varētu radīt jaunas iespējas sērfošanai internetā. Taču prognozēts, ka šāda norma varētu arī sākt konfliktus par konkrētiem domēniem, piemēram .coke.

Icann atbalstīja arī ierosinājumu atļaut reģistrēt domēnus rakstītus ar citiem, ne tikai romiešu burtiem, piemēram, ķīniešu, arābu vai kirilicā. Konkrētas valstis varēs arī saņemt divu burtu domēnus savā dzimtajā valodā, kas būs ekvivalenti jau internacionālajiem divu burtu domēniem.

"Mēs sagaidām dažāda veida pieteikumus. Vietējās sabiedrības varētu atbalstīt šīs jaunās normas, lai aizsargātu savas valodas un kultūras pazīmes," sacīja regulatora priekšsēdētājs Pīters Dengeits Trušs. "Mēs varbūt sagaidīsim arī domēnu .smith, kur visiem pasaules Smitiem būs kopīga vieta," viņš teica un atzina, ka tas varētu būt ļoti aizraujoši pavērot, ko cilvēki izvēlēsies par saviem domēniem.

Katra domēna pietiekumam gan būs jāiziet caur neatkarīgu izvērtēšanas procedūru, kurā arī pieteikumus izvērtēs pēc morālajiem aspektiem. Tāpat uzņēmumiem būs priekšroka pieteikties to zīmolu nosaukumu domēniem. Savukārt, ja vairāki pieteiksies uz vienu un to pašu domēnu, kā tas, piemēram, varētu būt ar domēnu .sports, domēni tiks izsolīti.

Līdz šim domēni tikai ierobežoti līdz kādam konkrētiem saīsinājumiem, piemēram, .com kā komercija (commerce), .org kā organizācija, u.c. Savukārt interneta regulatoru nesen ieviestie domēni .biz un .mobi lielākoties ignorēti un vien dažos gadījumos lietoti spamiem.

Nozares speciālistu viedokļi par Icann ierosinājumiem dalās.

Iecerēts, ka jaunie noteikumi varētu stāties spēkā ne atrāk kā gada laikā. Jauno domēnu cenas varētu sākties ar sešiem cipariem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stāsts par četru Manhetenas sieviešu pikantajiem piedzīvojumiem ne tikai iekarojis skatītāju sirdis, bet izrādījies arī simtiem miljonu dolāru vērts.

Uz seriāla Sex and the City (Sekss un lielpilsēta) - kas tagad pārtapis filmā, ko šodien sāk demonstrēt arī Latvijā - rēķina iedzīvojušies ne tikai tā veidotāji, bet arī citi uzņēmēji, piemēram, apavu ražotāji un tūrisma firmas, izpētījis žurnāls The Forbes.

Seriāla Sex and the City ietekme nav nekas jauns - Kerijas, Samantas, Mirandas un Šarlotes piedzīvojumi jau gadiem ir bijusi zelta ādere. Piemēram, aktrisei Sārai Džesikai Pārkerei tas atnesa ne tikai vispasaules popularitāti. Pateicoties stilīgās Kerijas Bredšovas tēlam, viņa kļuva arī par modes ikonu - un dizaineri. Pārkere ne tikai izveidoja apģērbu līniju ar nosaukumu Bitten, bet arī radījusi savas smaržas - pionieres Lovely pasaulē nopelnījušas jau 155 milj. USD. Panākumu iedvesmota, aktrise pērnā gada jūlijā klajā laida arī otras, kuru nosaukums ir Covet. Savu draiskās Samantas Džounsas tēlu centusies izmantot arī aktrise Kima Ketrela, kas izdevusi divas grāmatas: Seksuālā inteliģence un Apmierinājums pārdots jau 370 000 eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pirmo reizi alus ražotāju konkurss Baltic Beer Star norisināsies Lietuvā

Laura Mazbērziņa, 06.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau sesto gadu alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība Alus brālība rīko konkursu Baltic Beer Star, kuram šobrīd notiek pieteikšanās. Organizatori atzīst, ka katru gadu Baltijas valstu ražotājiem savā starpā ir sīva konkurence, tomēr pērn konkursā visvairāk atzinības saņēma alus ražotāji no Lietuvas un Igaunijas, savukārt Latvijas ražotāju produkcija palika nepārspēta kvasa un iesala dzērienu kategorijā.

Līdz 10. septembrim alus, kvasa un iesala dzērienu ražotāji savu pēdējā gada laikā tapušo produkciju var pagūt pieteikt starptautiskajam alus konkursam «Baltic Beer Star 2018». Konkurss norisināsies no 18. līdz 21. septembrim. Šogad konkurss notiks jau sesto gadu, bet pirmo reizi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas alus darītāju iepriekšējā gada veikums tiks vērtēts Lietuvā nevis Rīgā.

«Latvijā ir 50 alus ražotāju, kas ik gadu izstrādā desmitiem jaunu alus garšu un veidu, lai savu «īsto» dzērienu varētu sameklēt pat visprasīgākais pircējs. Turklāt, lai cik ierasta un Latvijā šķietami klasiska vērtība arī būtu alus, kvass vai iesala dzērieni, arī tos tiešā veidā ietekmē mode un pircēju nerimstošā prasība pēc jaunām garšām un sajūtām. Lai piedāvājumā neapjuktu un pircējiem palīdzētu izvēlēties dzērienu ar «kvalitātes zīmi», jau sesto gadu organizējam konkursu «Baltic Beer Star», kas veicina kvalitatīvas produkcijas ražošanu un veicina konkurenci, tātad - ceļ arī produkcijas kvalitāti,» skaidro Kārlis Tomsons, biedrības «Alus brālība» biedrs, kurš iepriekš 35 gadu garumā bija «Cēsu alus» vadītājs, tehnologs un joprojām ir alus darīšanas entuziasts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendāro britu panku The Sex Pistols mājaslapā kādu laiku jau redzams, ka atkalapvienošanās tūres laikā grupa plāno apmeklēt Rīgu. Koncerts norisināsies 20. augustā Arēnā Rīga. Šī informācija atrodama arī arēnas mājaslapā.

Savas karjeras laikā The Sex Pistols izdeva tika vienu studijas albūmu, - Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols, kas iznāca 1977. gada oktobrī.

Grupa joprojām uzstājas sākotnējā sastāvā, kurā ir Džonijs Rotens (Johnny Rotten) (sākotnēji Džons Lidons (John Lydon)), Stīvs Džounss (Steve Jones) (ģitāra), Pols Kuks (Paul Cook) (sitamie instrumenti) un Glens Metloks (Glen Matlock) (basģitāra). Tiesa pats kodols, bēdīgi slavenais otrais grupas basģitārists ar iesauku Sids Višess(Sid Vicious) 1979.gadā nomira no heroīna pārdozēšanas.

Visslavenākie Sex Pistols hīti bija Anarhija Apvienotajā Karalistē (Anarchy in the U.K) (1976. gada novembris) un Dievs sargi karalieni (God Save The Queen) (1977. gada maijs).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldara Luksus ieguvis zelta medaļu, bet Latvijas Sevišķais – bronzu vienā no visprestižākajiem alus konkursiem pasaulē – World Beer Cup 2008, Db.lv informēja AS Aldaris korporatīvo komunikāciju direktors Ilmārs Jargans.

World Beer Cup konkurss notiek reizi 2 gados, un šoreiz tas norisinājās Kolorado štatā, ASV. Uz balvām ar 2864 alus šķirnēm pretendēja 644 alus darītavas no 58 valstīm – gan valstis ar senām alus darīšanas tradīcijām, piemēram Vācija un Čehija, gan arī eksotiskākas un mazāk zināmas, piemēram, Austrālija un Japāna. Alus vērtēšanu veica 129 tiesneši – labākie nozares eksperti no 21 valsts.

World Beer Cup konkurss norisinās kopš 1996.gada un to organizē ASV bāzētā Alus darītāju Acociācija. Kopš 1996.gada, kad konkursā piedalījās 250 alus darītavas no 20 valstīm, World Beer Cup norisinājās jau septīto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: Interneta veikalam - nē, Etsy - jā

Anda Asere, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aksesuāru zīmola DDSLL Girls krāsainās somiņas lielākoties iegādājas pircēji ārpus Latvijas, tāpēc tā veidotājas Alise Ābele un Liene Bērziņa spriež, ka viņu izgatavotajai produkcijai sezona ir vienmēr

DDSLL Girls visvairāk pirktais produkts ir mazās somiņas – t.s. klači. Tās ir dažāda izmēra, ar plecu lenci un bez tās. Tāpat sortimentā ir mugursomas, datorsomas, kosmētikas maciņi, rotaslietu, kredītkaršu un telefonu maciņi. No aksesuāriem zīmols piedāvā teju visu, bet tam nav apģērbu.

«Gribētos nākotnē saglabāt to, ka viss ir izgatavots ar rokām, nepazaudēt īpašo pievienoto vērtību, ka katra prece ir unikāla, nekas nav rūpnieciski «sačakarēts». Tas mazliet liedz iet lielu apjomu virzienā, taču tas arī nav tas, ko mēs ar prieku darītu. Tā vietā labāk saglabājam to, ka viss ir vienā eksemplārā,» saka Alise.

Rokdarbu platforma Etsy ir DDSLL Girls galvenais noieta kanāls. Pirms kāda laika zīmolam bija arī savs interneta veikals, bet Alise saprata, ka viņas produkcijai tas nav pats piemērotākais kanāls. «Tā kā izgatavojam mākslinieciskus produktus vienā eksemplārā, katra soma jābildē un jāievieto veikalā atsevišķi. Tas prasa pārāk daudz laka un sniedz pārāk maz ienākumu, savukārt Etsy mums piegādā samērā daudz klientu – cilvēki zina, ka tur var meklēt ar rokām izgatavotas kvalitatīvas lietas. Ja cilvēks ieiet Google meklēt somu, tad ir tūkstošiem variantu, un iespēja, ka viņš atradīs tieši mūsu veikalu, ir ļoti maza. Ar savu veikalu jaunus cilvēkus ir grūtāk piesaistīt,» secina Alise.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Ja ir iedvesma, var šūt līdz gaismai

Anda Asere, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Batikot un balināt audumus ir līdzīgi kā krāsot Lieldienu olas – nekad nezini, kas sanāks, bet rezultāts iedvesmo jauniem aksesuāriem.

Somu, apģērba un rotaslietu izgatavošana ir Alises Ābeles-Dekslingas, aksesuāru zīmola DDSLL Girls autores, nodarbošanās. Viņa nevis vienkārši veikalā nopērk nepieciešamos audumus, bet gan pati tos batiko un balina. «Nekad nevari zināt, kas sanāks. Vari nojaust, bet ne precīzi prognozēt. Kad izmazgāju audumu, redzu, kas ir sanācis. Tas ir pats iedvesmojošākais brīdis,» viņa saka.

Viss sācies ar A. Ābeles-Dekslingas blogu internetā. Viņa glezno un vīrs ieteica izveidot veikalu internetā, kur pārdot savus darbus. To viņa arī paveikusi, izveidojot savu veikaliņu rokdarbu tirdzniecības platformā etsy.com. «Sākumā tas likās vienkārši – ieliec veikalā un cilvēki pirks. Kad redzēju, ka nekas nenotiek, aizdomājos, ka varētu uztaisīt vēl kaut ko. Sākumā tās bija rotiņas, bet tad nonācu līdz ādas apstrādei,» viņa stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā kompānijas cenšas iegādāties pazīstamus interneta domēna vārdus, maksājot par tiem milzīgas summas.

Db.lv jau ziņoja, ka domēna vārdu Business.com iegādājās ASV uzziņu kompānija R.H. Donnelley, par to samaksājot 350 miljonus USD, kas ir 47 reizes vairāk nekā tas tika pārdots 1999. gadā (7,5 miljoni USD).

Var tikai minēt, par kādu cenu šobrīd varētu iegādāties domēna vārdu sex.com, kas līdz Business.com pirkumam bija dārgākais domēns pasaulē. Skaidrs, ka tas pārspētu Business.com summu un varbūt pat pusmiljarda atzīmi.

Business.com - 2007. gadā tika nopirkts par 350 miljoniem USD;

Sex.com - 2006. gadā tika nopirkts par 14 miljoniem USD;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sex.com, kas tiek uzskatīts par vienu no vērtīgākajiem interneta domēnu vārdiem, nākamnedēļ nonāks izsolē, vēsta Reuters.

DOM Partners LLC, aizdevējs no Ņūdžersijas, kurš finansēja 2006.gadā notikušo domēna vārda iegādes darījumu 14 miljonu ASV dolāru apmērā, atņēmis pircējam tiesības uz šo interneta īpašumu un gatavojas to izsolīt 18.martā, informē medijs.

Izsoles sākotnējā cena būšot viens miljons ASV dolāru.

Reuters atgādina, ka 2008.gada izsolē domēna vārdu www.pizza.com izdevās pārdot par 2,5 miljoniem ASV dolāru. «Bet, ja tā ir taisnība, ka sekss ir labi pārdodama lieta, sex.com varētu kļūt par vērtīgāko domēna vārdu pasaulē,» raksta Reuters.

Sex.com reģistrēts 1994.gadā.

Saskaņā ar izsoles organizētāja sniegto informāciju jau tagad esot vērojama ievērojama interese par domēna vārda iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Apiņi ceļ miestiņa cenu

Didzis Meļķis, Sandra Dieziņa, 14.05.2014

A/s Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Biznesa arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apiņu cenu kāpums ceļ alus ražošanas izmaksas; miestiņš kļūst dārgāks arī Latvijā .

Ekskluzīvo šķirņu alus (craft beer) mode ASV un Eiropā pēdējos piecos gados likusi dubultoties aromātisko jeb dižciltīgo apiņu šķirņu cenai, raksta Financial Times (FT).

ASV Vašingtonas pavalstī bāzētā apiņu tirdzniecības un attiecīgā tirgus analīzes firma 47 Hops prognozē, ka šī alus darīšanai nozīmīgā izejviela lētāka nekļūs nevienā segmentā. No vienas puses, tā ir laba ziņa apiņu audzētājiem, no otras – iemesls brūveriem būt tālredzīgiem biznesa plānošanā. Savukārt patērētājiem, kas to vēl nav pamanījuši, jārēķinās, ka alus kā dzēriens kļūs gan dārgāks, bet interesantāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Pēc tam kad vēl divas alus darītavas paziņoja, ka tehnisku sarežģījumu dēļ nevarēs Latvijā ievest savu alu, esam pieņēmuši nepatīkamo, taču vienīgo atbildīgi pareizo lēmumu un šīs nedēļas nogalē plānotais amatalus festivāls "Riga Craft Beer Weekend" tiek atcelts," informē festivāla organizators un biedrības "Alus brālība" vadītājs Andrejs Šikors.

Sarežģījumi ar alus ievešanu Latvijā un tā piedāvāšanu degustācijām amatalus festivālā radušies darītavām, kas uz Rīgu brauca no valstīm ārpus Eiropas Savienības.

"Esošais normatīvais regulējums strikti nosaka kārtību, kādā valstī drīkst ievest akcīzes preces. Ir jābūt akcizētās preces nosūtītājam, juridiskai personai, kas nodrošina tās atmuitošanu, uzglabāšanu, realizāciju un garantē akcīzes nodokļa nomaksu. Vest alu tiešā ceļā no darītavas uz festivāla norises vietu nedrīkst. Aizvadītajā gadā, kad amatalus festivāls "Riga Craft Beer Weekend" notika pirmo reizi, visu formalitāšu kārtošanu uzņēmās organizators. Juridiski mēs kļuvām par festivālā piedāvātā alus īpašnieku, kas nodrošināja arī visu nodokļu nomaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes alus ražotājs «Heineken» investēs 3,1 miljardu dolāru (2,6 miljardus eiro), lai iegādātos 40% Ķīnas lielākā alus darītāja «China Resources Beer» akciju, tādējādi paplašinot savu piekļuvi šim tirgum, teikts piektdien publiskotajā abu uzņēmumu paziņojumā.

Savukārt «China Resources Beer» iegādāsies 0,9% «Heineken» akciju, samaksājot 464 miljonus eiro.

«Heineken» norāda, ka apvienos savu biznesu Ķīnā ar sava jaunā partnera aktivitātēm. Tāpat uzņēmums ļaus partnerim Ķīnā tirgot savu alus zīmolu.

«Heineken» un «China Resources Beer» apvieno spēkus laikā, kad konkurence Ķīnas tirgū kļūst aizvien sīvāka, patērētājiem aizvien vairāk pievēršoties ārvalstu alus zīmoliem un labākas kvalitātes produktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pasaules valstu valdības iebilst pret jaunajiem augšējā līmeņa domēniem

Jānis Rancāns, 21.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules valstu valdības apkopojušas vairāk nekā 250 sūdzības par jaunajiem vispārējiem (ģenēriskajiem) augšējā līmeņa domēniem (Generic top-level domain (gTLD)), kuru pieteikumi iesniegti Interneta vārdu un numuru piešķires korporācijai (Icann).

Piecdesmit valstu izveidotajai Valdību Konsultatīvajai padomei (Gac) neesot patikuši domēni, kas saistīti ar cilvēku tautībām vai ģeogrāfiskām vietām, tostarp, .roma, .islam, .patagonia, .africa un .zulu. Padomei bijušas arī bažas par domēnvārdiem, kas aptvēruši plašas nozares, kā, piemēram, .casino, .charity, .health, .insurance un .search.

Patlaban Gac izdevusi «agrīnos» brīdinājumus, lai dotu iespēju domēnu iesniedzējiem laiku atrisināt padomes bažas vai arī atteikties no domēna reģistrācijas un atgūt 80% no par domēnu samaksātajiem 185 tūkstošiem ASV dolāru.

Aizvadītā gada jūnijā Icann izlēma atcelt ierobežojumus augšējā līmeņa domēniem, tādējādi paverot ceļu kompānijām un organizācijām, kas varēs to domēnos izmantot savus vai savu zīmolu nosaukumus. Icann paredz, ka pirmie jaunie domēnvārdi darbosies jau nākamajā gadā un nozīmīgi mainīs internetu, kādu mēs to pazīstam mūsdienās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sūdzību skaits par domēnu sagrābšanu (cybersquatting) pērn sasniedzis rekordu, paziņojusi Pasaules Intelektuālā Īpašuma Asociācija (WIPO), vēsta Wired.

Pēdējo desmit gadu laikā WIPO redzeslokā nonākuši 14 663 domēnu sagrābšanas gadījumi, kuros iesaistīti 26 262 domēni.

WIPO atklājis, ka 30 % gadījumu tika atrisināti bez būtiskas WIPO iejaukšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Izveidota stipendiju programma sievietēm programmēšanas apgūšanai

Monta Glumane, 30.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalīto pakalpojumu centrs Tele2 Shared Service Center (Tele2 SSC), Riga TechGirls un Riga Coding School šovasar atklāj pirmo stipendiju programmu Latvijā, kas domāta sievietēm programmēšanas apgūšanai.

Stipendiju programmai Girls Make IT Happen aicinātas pieteikties daiļā dzimuma pārstāves bez vecuma ierobežojuma, bet ar spēcīgu motivāciju pilnveidot savas zināšanas, lai no jauna uzsāktu karjeru IT sektorā vai turpinātu esošo karjeru citā līmenī, informē Tele2 Shared Service Center.

IT nozarē Latvijā novērojams ar vien pieaugošs kvalificētu profesionāļu trūkums. Līdz 2022. gadam IT un inženierzinātnes sektorā Latvijā trūks 16 000 darbinieku. Turpinot atbalstīt dzimumu vienlīdzību IT sektorā Latvijā, dalīto pakalpojumu centrs «Tele2 SSC» kopā ar sadarbības partneriem šajā vasarā uzsāk stipendiju programmu, lai sešām motivētākajām sievietēm sniegtu iespēju apgūt programmēšanas pamatus. Programmēšanas kursu vērtība vienai personai ir 985 eiro, kurus stipendijas iegūšanas gadījumā nodrošinās «Tele2 SSC».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jespers Nordāls rādīs savas filmas par t.A.T.u un karostu

, 07.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikmetīgās mākslas centrā trešdien, 8.jūlijā, pulksten 19.00 notiks mākslinieka Jespera Nordāla (Stokholma) darbu prezentācija. Līdzās savai jaunākajai filmai The t.A.T.u. project (2009), kas stāsta par pazīstamo krievu popmūzikas duetu, mākslinieks izrādīs arī Karostā tapušos video Crazy Girls (2001) un Field Trip (2002), informēja Laikmetīgas mākslas centra projektu koordinatore Elīna Hermansone.

Filma The t.A.T.u. project (2009) ir tapusi, māksliniekam gadu dzīvojot Maskavā, un tā ir vizuāls pētījums par popgrupas t.A.T.u. sociālo un politisko nozīmi. Savukārt videodarbā Crazy Girls (2001) desmit gadus jaunās Agnese, Annija un Katrīna izpilda popmūziķu Britnijas Spīrsas un ABBA Teens dejas, pārvietojoties pa dzimtās Karostas teritoriju. Videofilma Field Trip (2002) ir ceļojums pa Karostu gida pavadījumā, kas atklāj šīs vietas kā bijušās krievu militārās nometnes vēsturi.

Jespers Nordāls ir mākslinieks, kurš izmanto video, tekstu un attēlus, lai runātu par sociāliem un politiskiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienai no Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) šova Latvijas Princese dalībniecēm pieder ar eskort/intīmpakalpojumu sniegšanu saistīts uzņēmums. Tā ziņo portāls Vipi.lv.

- fiziskās labsajūtas uzlabošana;

- citur neklasificēti individuālie pakalpojumi;

- frizētavu un kosmētisko salonu pakalpojumi;

- citur neklasificēta darbība atpūtas jomā;

- pārējā citur neklasificētā izklaides industrija;

- pārējā darbība cilvēka veselības aizsardzības jomā.

Vipi.lv, izpētot, ar ko nodarbojas augstākminētais IK, caur Google.lv meklētāju, secina, ka šis nosaukums un telefona numurs parādās intīmpakalpojumu sludinājumos. Piedāvājumā: "sex-eskortpakalpojumi", "sex-escort girl", "baudasmeitene", kā arī sludinājumos, ar kuru palīdzību tiek meklētas jaunietes masāžu veikšanai, kuras drīkst būt bez pieredzes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bing cenzē meklēšanas rezultātus

, 08.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas, Kanādas un Austrālijas iedzīvotāji, pateicoties kompānijas Microsoft jaunā meklētāja Bing autoplay iespējai, var stundām skatītiem seksa ainas, pat neizejot no Bing vai maksājot par pornogrāfiju, bet dažu valstu iedzīvotājiem pornogrāfija tiek pilnīgi liegta, vēsta foxnews.com.

Lielākajā daļā valstu, lietotājam ievadot vārdus sex vai porn kompānijas Microsoft jaunajā meklētājā Bing, tāpat kā citos meklētājos tiek atrasts liels skaits atklātu attēlu, ziņo foxnews.com. Vienīgais nosacījums ir izslēgt safe search. Taču Amerikas, Kanādas un Austrālijas iedzīvotājiem ir pieejami arī atklāti video, kurus iespējams noskatīties pat neizejot no Bing un par tiem nemaksājot. Dažu valstu iedzīvotāji, piemēram, Indonēzijā, Malaizijā, Turcijā, ievadot meklētājā vārdus sex vai porn neatrod neko. Dīvaini, ka pornogrāfija tiek liegta arī Vācijas iedzīvotājiem.

Foxnews.com norāda, ka konkurents Google, meklēšanas laikā rezultātus nefiltrē atkarībā no valodas, piemēram, nomainot valodu uz ķīniešu vai arābu, tiks atlasīti tie paši attēli, kas, meklējot angļu valodā. Foxnews.com gan norāda, ka video rezultāti jebkurā valodā Google ir mazāk pornogrāfiski nekā Bing.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Vairākās pašvaldībās ir «melnās kases»; Līgatnē par nodokļu maksātāju naudu pasūta šovu Samantas Sex Songs

LETA, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot revīzijas sešās pašvaldībās, Valsts kontrole piecās no tām ir atklājusi «melnās kases», kur netiek dokumentēta naudas plūsma.

Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis ceturtdien žurnālistiem paziņoja, ka «melnās kases» konstatētas Baldones, Līgatnes, Mālpils, Ogres un Rundāles pašvaldībās. Turklāt Līgatnes pašvaldībā bijušas pat deviņas «melnās kases».

Līgatnes pašvaldību patlaban vada Vienotības pārstāvis Ainārs Šteins.

Aptuvens naudas apjoms, kāds apgrozīts šajās kasēs, Valsts kontrolei nav zināms, jo darījumi nav dokumentēti, vai arī ir izsniegti valsts ieņēmumu dienestā nereģistrēti darījumu apliecinoši dokumenti. Grūtības noskaidrot «melnās kases» apmērus ir arī tāpēc, ka pašvaldībās grāmatvedība veidota tā, lai trešajām personām nav iespējas iepazīties ar līdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktrise Sāra Džesika Pārkere (Sarah Jessica Parker) apstiprinājusi runas, ka šogad uz ekrāniem iznākušās filmas Sex And The City: The Movie (Sekss un lielpilsēta) turpinājumus tiks uzņemts jau tuvākajā laikā, ziņo Los Angeles Times.

Paredzēts, ka jaunās filmas uzņemšana sāksies šā gada vasarā, bet 2010. gadā tā varētu iznākt uz ekrāniem.

Filmas scenārija autors un režisors Maikls Patriks Kings pagaidām vēl nav izdomājis, kādi notikumi varētu risināties filmas turpinājumā.

Visu galveno lomu atveidotāju līgumos ir iekļauts punkts par filmas turpinājumu, jo producenti grib no finansiāli ļoti veiksmīgās kinolentes izveidot veselu filmu ciklu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mirusi angļu modes dizainere Vivjena Vestvuda

LETA--AFP, 30.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Angļu modes dizainere Vivjena Vestvuda, kas bija panku stila pamatlicēja modē, ir mirusi 81 gada vecumā, ceturtdien paziņoja viņas ģimene.

"Vivjena Vestvuda šodien mierīgi nomira ģimenes lokā Klephemā, Londonas dienvidos. Pasaulei ir vajadzīgi tādi cilvēki kā Vivjena, lai veiktu pārmaiņas uz labo pusi," paziņoja Vestvudas modes zīmola tviterkonts.

"Mēs esam strādājuši līdz galam, un viņa man devusi daudz lietu, ko turpināt. Paldies tev, mīļā," paziņoja Vestvudas vīrs un radošais partneris Andreass Krontālers.

Viktorijas un Alberta muzejs Londonā nosauca Vestvudu par "patiesu revolucionāri un dumpīgu spēku modē", savukārt Lielbritānijas kultūras ministre Mišela Donelana raksturoja viņu kā "izcilu personību".

"Viņas panku stils pārrakstīja noteikumu grāmatu septiņdesmitajos gados, un viņa tika plaši apbrīnota par to, ka visu mūžu palika uzticīga savām vērtībām," Donelana rakstīja tviterī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sex.com vērtība pieaug līdz 13 miljoniem dolāru

Ritvars Bīders, 21.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē dārgākā interneta domēna Sex.com vērtība sasniegusi jaunu rekordu pēc tam, kad kompānija Clover Holding Limited izteikusi piedāvājumu to iegādāties par 13 miljoniem ASV dolāru, ziņo AFP.

Sex.com pārdošanā nonāca šā gada jūlijā, kad domēna iepriekšējam īpašniekam Escom tika pieteikta maksātnespēja.

Escom to 2006. gadā esot iegādājies par aptuveni 12 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VIDEO: Vecrīgā atklāts kaviāra bārs, kas piedāvā arī Latvijā audzētu storu ikrus

Ilze Žaime, 12.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, Tirgoņu ielā durvis vēris Baltijā vienīgais kaviāra bārs Caviar & Beer, kurā būs pieejams kaviārs arī no Latvijā audzētām storēm.

Jaunatklātās vietas koncepts apvieno ideju par smalkās delikateses ienešanu vienkāršā ikdienā pie alus glāzes. Caviar & Beer būs ne tikai bārs un restorāns, bet reizē arī veikaliņš ar iespēju iegādāties kaviāru līdzņemšanai. Kaviāra popularizēšanai tiks rīkotas arī meistarklases. Piedāvājumā klāstā ir dažādas tapas - kaviāra un zivs uzkodas, kā arī saimnieka radīti saldējumi īpaši šim bāram: alus, šampanieša, kā arī sarkanvīna un baltvīna saldējumi.

Kaviāra bāra idejas autors un saimnieks Edgars Kalējs sevi sauc par gurmē cienītāju, kurš ar melnajiem ikriem tuvāk iepazinās pirms diviem gadiem, kad kļuva par pārdošanas vadītāju pašmāju kaviāra ražotnē «Mottra».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Easy Wine un Easy Beer koncepcijas restorāniem Rīga kalpo kā eksperimentāla laboratorija, kurā pieslīpēt produktu, lai pēc tam to pārdotu ārvalstīs.

Pašlaik Rīgā ir izveidoti četri restorāni, kuru nosaukumā ietverts vārds «easy», pirmais pirms trim gadiem atvērts Easy Wine, kam pa šo laiku piepulcējušies vēl trīs citi tīkla restorāni – Vecrīgā esošie Easy Beer un Easy Bar&Kitchen, kā arī lidostā Rīga esošais Easy Wine Rix. Kopumā tajos strādā 65 darbinieki.

Salīdzinot ar citām Eiropas galvaspilsētām, Rīgā nav daudz tūristu. «Tāpēc, ja Rīgā šādas koncepcijas bizness spēj strādāt ar plus zīmi, tad citās Eiropas pilsētās tas būs veiksmīgs modelis,» uzskata Pēteris Ozols, restorānu tīkla pārvaldīšanas uzņēmumu izpilddirektors. Viņš ēdināšanas jomā strādā jau 25 gadus, to laikā sniedzis padomus un vadījis vairāku ēdināšanas vietu atvēršanu. Karjeras sākumposmā viņš kopā ar šefpavāru Mārtiņu Rītiņu atvēris Vincentu, bet pēc tam darbojies dažādos projektos kopā ar Andreju Žagaru, kā arī roku rokā ar Hotel Bergs komandu savulaik atvēris šīs viesnīcas restorānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aldara Porteris ieguvis sudraba medaļu

, 23.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Aldaris ražotais alus Porteris ieguvis sudraba medaļu vienā no pasaules lielākajiem alus konkursiem – European Beer Star Award 2009.

Medaļa tika pasniegta svinīgā ceremonijā 2009.gada 18.novembrī Nirnbergā, Bavārijā, informē uzņēmums.

«Mēs esam lepni par apbalvojumu, medaļa parāda, ka Portera darīšanas tehnoloģiju novērtē ne tikai mūsu patērētāji, bet arī pasaules alus eksperti,» uzsver Aldaris izpilddirektors Tomas Panteli (Thomas Panteli).

Kopumā šogad konkursā European Beer Star Award piedalījās 836 alus šķirnes no 35 valstīm, sacenšoties 41 kategorijā. 78 alus ekspertu komanda alus šķirnes vērtēja slēptā degustācijā. Tika vērtētas arī tādas alus nianses kā alus krāsa, smarža, putas un garša. Zelta, sudraba un bronzas medaļas tiek piešķirtas katrā alus kategorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru