Jaunākais izdevums

Video spēļu, vadības pulšu un citu spēļu aksesuāru tirdzniecība ASV gada laikā palielinājusies par 37%, sasniedzot 1.12 miljardus USD (5.085 miljonus latu), , vēsta Asociated Press.

Savukārt Nintendo Wii vadības pults ir bijusi pārdotākā video spēļu aparatūra. Vien šā gada maijā tās pārdotas 675,1 tūkstoša apjomā. Otrajā vietā ierindojās Nintendo DS ar 452,6 tūkstošiem pārdotu pulšu.

Tam seko SonyPlayStation 3 un Microsoft Xbox 360, kas pārdotas 208,7 un 186,6 tūkstošu apjomā.

Aparatūras tirdzniecības apjomi gada laikā palielinājušies par 34% un sasnieguši 428.6 miljonus USD(194.584 miljonus latu), bet programmatūru tirdzniecība palielinājusies par 41% un sasniegusi 536.9 miljonus USD (243.753 miljonus latu).

Prognozes liecina, ka videospēļu industrija šajā gadā varetu nopelnīt 21 līdz 23 miljardus USD (9.5 līdz 10.4 miljardus latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule mainās, un pēdējos gados savu uzvaras gājienu turpina tā saucamā e-sporta industrija. Pamatā tas ietver to, ka savā starpā sacenšas gan profesionālie videospēļu spēlmaņi, gan amatieri.

Attiecīgi šādas virtuālās sacensības tiek straumētas internetā un uz to fināliem tiek pulcinātas pilnas arēnas ar skatītājiem, kuri uz šiem pasākumiem iegādājās biļetes.

Eksistē pieņēmums, ka ir milzīgs potenciāls pelnīt no šīs industrijas tālākas attīstīšanas, kas nozīmē lielākus ienākumus no reklāmām, to pašu biļešu pārdošanas, raidīšanas pa TV utt. Ik pa laikam pat tiek spriests, ka e-sporta pasākumiem blakus jau ierastajām sporta disciplīnām vajadzētu būt iekļautiem tradicionālo sporta spēļu programmās, kur labākajiem šīs jomas censoņiem tiek pasniegtas tādas pašas medaļas.

Arī šis apstāklis uzsver to, ka videospēļu industrija pašlaik atrodas straujas izaugsmes stadijā, un var paspekulēt, ka tā tālākā nākotnē pat, iespējams, tā mērķē uz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā PlayStation spēļu konsole centīsies pārspēt Microsoft ar cenu

Gunta Kursiša, 11.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

PlayStation 4 videospēļu konsole, ar kuru kompānija Sony saista cerības atkārtot iepriekšējo ierīču panākumus, tiks pārdota par simts eiro mazāku cenu nekā sāncenšu Microsoft Xbox One, Japānas tehnoloģiju uzņēmums paziņoja videospēļu izstādē E3.

Videospēļu konsole PlayStation 4 Eiropas tirgū tiks pārdota par 399 eiro, bet ASV tirgū – par 399 ASV dolāriem, izstādē pavēstīja Sony, vēsta BBC. Jau rakstīts, ka jaunākās paaudzes spēļu konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē.

Iepriekš kompānija Microsoft paziņoja, ka tās spēļu konsoles Xbox One cena Eiropā būs 499 eiro, bet ASV – 499 ASV dolāri.

«Īstermiņā cenu atšķirības nenozīmē daudz, jo tad, kad tirgū nonāk pirmās jaunās spēļu konsoles, parasti to skaits ir ierobežots un īsteni videospēļu cienītāji ir gatavi maksāt teju jebkādu summu, lai iegūtu tās savā īpašumā. Tomēr, sešus mēnešus vai gadu pēc jauno konsoļu laišanas tirgū, Microsoft varētu sākt izjust, ka tam jāpielāgo cena Sony,» uzskata Stefants Totilo (Stephen Totino), videospēļu portāla Kotaku galvenais redaktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony sākot no 1.aprīļa samazinās videospēļu konsoles PlayStation 2 cenu par 30 dolāriem līdz 100 dolāriem, informē ziņu aģentūra AFP.

Kompānija Sony konsoli PlayStation 2 tirgū laida 2000. gadā un kopš tā laika kopumā tā ir pārdevusi 136 miljonus PlayStation 2, tādējādi kļūstot par pasaulē populārāko videospēļu sistēmu.

Neoficiāla informācija liecina, ka Sony varētu arī samazināt videospēļu konsoles PlayStation 3 cenu, kura šobrīd ir 400 dolāri.

Sony jau vairāk nekā 10 gadus dominē globālajā videospēļu tirgū, taču PlayStation 3 pārdošanas apjomi atpaliek no konkurējošo produktu, ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas Microsoft ražotās videospēļu konsoles Xbox 360 un Japānas videospēļu kompānijas Nintendo izstrādātās ierīces Wii pārdošanas rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Videospēļu profesionāļu mekā Millenium Gaming House darbs nereti ieilgst līdz naktij

Gunta Kursiša, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas pilsētā Marseļā par videospēļu meku dēvētajā Millenium Gaming House pulcējas gados jauni videospēļu profesionāļi, kas savā nozarē uzskatāmi par «superzvaigznēm». Šeit viņi gatavojas sacensībām, kur ir iespēja gūt ievērojamas naudas summas, kas mērāmas tūkstošos.

Ziņu aģentūras Reuters fotogrāfs Žans Pols Polisi (Jean-Paul Pelissier) vienu dienu pavadīja Millenium Gaming House – vietā, kur notiek treniņi spēļu profesionālā spēlēšanā. Millenium Gaming House «acis no ekrāna neatrauj» aptuveni piecpadsmit profesionāļi.

Millenium Gaming House Marseļā tika atvērta 2011. gadā. Video spēļu eksperti, kas gatavojas videospēļu sacensībām, tur dzīvo 24 stundas diennaktī.

Rekordsumma, ko videospēļu sacensībās, dēvētās par eSports, ieguvusi spēlētāju komanda, ir 1,43 miljoni ASV dolāru. Uzvaru guva Zviedrijas komanda arēnas cīņu tipa spēlē Dota 2. Sacensībās šā gada augustā piedalījās 16 komandas no 12 valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miris Nintendo vadītājs Satoru Ivata

LETA--BBC/AFP, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas videospēļu kompānija Nintendo Co. paziņojusi, ka tās vadītājs Satoru Ivata miris no vēža 55 gadu vecumā.

Uzņēmums norāda, ka Ivata mūžībā aizgājis sestdien, analītiķiem brīdinot, ka viņa pēkšņā nāve varētu iedragāt kompānijas stratēģijas maiņu iesaistīties viedtelefoniem paredzētu videospēļu tirgū.

Kā viens no vadošajiem cilvēkiem videospēļu nozarē Ivata pārraudzīja videospēļu konsoles Nintendo Wii veiksmi un kompānijas ienākumu pieaugumu, pirms viedtelefonu spēles sāka negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbību, liekot pārskatīt turpmāku stratēģiju.

Ivata pērn paziņoja, ka viņš ir slims un 2014.gada jūnijā neapmeklēja Nintendo akcionāru sanāksmi, lai arī viņa slimības smagums tajā laikā nebija zināms.

Pēc dažiem mēnešiem viņš atgriezās darbā un turpināja būt kompānijas seja sabiedrībā, maijā paziņojot finanšu rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo Wii zaudē līderpozīcijas ASV

Ritvars Bīders, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft ražotā videospēļu konsole Xbox 360 šī gada februārī ASV bijusi pieprasītāka par kompānijas Nintendo ražoto Wii, tādējādi Xbox 360 pirmo reizi vairāk nekā pēdējo divu gadu laikā bijusi ASV pārdotākā videospēļu konsole.

Tā liecina tirgus analītiķu grupas NPD pētījums, ziņo PC World.

Kopumā ASV videospēļu industrija šī gada februārī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, ir sarukusi par aptuveni 15%. Videospēļu konsoļu pārdošanas apjomi sarukuši pat par 20% līdz 426 miljoniem ASV dolāru.

Microsoft šī gada februārī ASV pārdevis 422 tūkst. Xbox 360, Nintendo pārdevis 397,9 tūkst. Wii konsoļu, savukārt Sony izdevies pārdot 360,1 tūkst. PlayStation 3.

PlayStation 3 pārdošanas apjomi šogad februārī, salīdzinot ar 2009. gada februāri, palielinājušies par 30%. Sony otrās paaudzes spēļu konsole PlayStation 2 šogad februārī pārdota 101,9 tūkst. eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, ir kritušies videospēļu konsoļu PlayStation 3 un Nintendo Wii pārdošanas apjomi, bet pieauguši Microsoft Xbox 360, ziņo PC Magazine.

Sony ražoto PlayStation 3 konsoļu pārdošana ir piedzīvojusi 3% kritienu. Kopumā šogad janvārī ir ticis pārdots 267 tūkstošie PlayStation 3 konsoļu, savukārt pērnā gada janvārī ap 277 tūkstošiem.

Arī kompānijas Nintendo ražotās videospēļu konsoles Wii pārdošanas apjomi ir samazinājušies. Šī gada janvārī tās ir pārdotas par 31,5% mazāk kā pērn. Kopumā šogad janvārī tika pārdoti 319 tūkstoši Wii spēļu ierīču, salīdzinot ar 466 tūkstošiem vienībām pagājušā gada janvārī. Neskatoties uz to, kompānija joprojām saglabā līderpozīcijas videospēļu konsoļu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV dramatiski samazinās videospēļu tirgus

, 17.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada jūnijā, salīdzinot ar 2008. gada jūniju, ASV videospēļu aprīkojuma un programmatūras pārdošanas apjomi samazinājušies par 31% līdz 1.17 miljardiem ASV dolāru. Tas ir straujākais kritums kopš 2000. gada, ziņo Reuters.

Videospēļu programmatūras pārdošanas apjomi samazinājušies par 29% līdz 625.8 miljoniem ASV dolāru, savukārt videospēļu aprīkojumu pārdošanas apjomi samazinājušies par 38% līdz 382.6 miljoniem dolāru.

Kā viens no galvenajiem iemesliem industrijas sarukumam tiek minētas augstās videospēļu konsoļu cenas.

Tieši pašu videospēļu pārdošanas apjomi jūnijā samazinājušies par 12%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Nintendo, kas ražo arī populāro videospēļu konsoli Wii, izstādē E3, kas patlaban norisinās Losandželosā, prezentējusi savu jauno trīsdimensiju pārnēsājamo videospēļu sistēmu 3DS, ziņo BBC.

Kompānija norāda, ka patlaban videospēļu veidotāji strādā pie vairākām spēlēm uz 3DS platformas, to skaitā Resident Evil Revelations, Metal Gear Solid un DJ Hero 3D.

Nintendo norāda, ka jaunais 3DS veikalu plauktos parādīsies 2010. gada nogalē un aizstās tā priekšteci – pārnēsājamo videospēļu sistēmu DS.

Db.lv jau ziņoja, ka kompānija Microsoft prezentējusi jaunu, izmēros mazāku un spēcīgāku spēļu konsoli Xbox 360. Šī jaunā ierīce veikalu plauktos parādīsies jau šonedēļ un maksās tikpat, cik iepriekšējās versijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Videospēļu pārdošanas apjoms ASV šogad, iespējams, sasniegs 20 miljardus

, 11.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV videospēļu industrijas pārdošanas apjomi šogad varētu sasniegt 20 miljardus USD (9.56 mljrd. LVL), liecina tirgus izpētes kompānijas NPD dati.

ASV videospēļu industrijas pārdošanas apjomi šā gada novembrī bija 2.7 miljardi USD (1.29 mljrd. LVL). Jāatzīmē, ka, salīdzinot ar pagājušā gada novembra rādītājiem, pārdošanas apjomi ir samazinājušies par 7.6%.

NPD norāda, ka ASV videospēļu aparatūras un programmatūras pārdošanas apjomi šā gada pirmajos 11 mēnešos sasniedza 14 miljardus USD (6.69 mljrd. LVL). «Neiespējami? Es tā nedomāju. Ņemot vērā tradicionālo tirdzniecības apjomu kāpumu gada nogales iepirkšanās sezonas laikā, videospēļu nozare 2009.gadā varētu nopelnīt 20 miljardus USD,» norāda NPD analītiķe Anita Freizere (Anita Frazier).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Videospēļu industrija gadu iesāk ar kritumu

Ritvars Bīders, 18.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī videospēļu industrijas pārdošanas apjomi bija 1,16 miljardi ASV dolāru, kas ir par 5% jeb 60 miljoniem ASV dolāru mazāk nekā pērn janvārī, ziņo CNet.

Šā gada janvāris ir otrais mēnesis pēc kārtas un pēdējā gada laikā jau desmitais mēnesis, kad videospēļu industrija piedzīvo sarukumu. Pērn tikai martā un novembrī videospēļu industrija gada griezumā piedzīvoja izaugsmi, liecina NPD Group aprēķini.

Kopumā šā gada janvārī pārdotas videospēles 576 miljonu ASV dolāru apmērā, savukārt videospēļu atskaņošanas iekārtas un to aksesuāri 324 miljonu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV videospēļu tirgus turpina krist

Valdis Vikmanis, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu pārdošanas apjoms ASV šā gada maijā, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, samazinājies par 5% līdz 823,5 miljoniem ASV dolāru.

NPD Group apkopotā informācija liecina, ka, lai gan attiecīgajā laika posmā piedzīvots kritums, maijā reģistrēts visu laiku trešais labākais videospēļu pārdošanas apjoms šim mēnesim.

NPD analītiķe Anita Freizera (Anita Frazier) norāda, ka visi lielie tirgus spēlētāji pēdējā gada laikā ir samazinājuši videospēļu konsoļu cenu, tādējādi cenšoties izlīdzināt situāciju tirgu.

Jāatzīmē, ka tas ir nesis rezultātu, jo videospēļu konsoļu pārdošanas apjomi attiecīgajā laika posmā ir palielinājušies par 4%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Novembrī populārākā spēļu konsole Xbox 360

Ritvars Bīders, 10.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī kompānijai Microsoft izdevies pārdot 1,374 miljonus videospēļu konsoļu Xbox 360, kas ir par 68% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā. Tajā pat laikā ilglaicīgais videospēļu konsoļu līderis Nintendo pārdevis 1,27 miljonus Wii konsoļu, kas ir 1% vairāk nekā pērn novembrī, ziņo PC World.

Trešajam lielajam videospēļu konsoļu ražotājam Sony šogad novembrī izdevies pārdot 530 tūkstošus PlayStation 3 konsoles, kas ir par 25% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Xbox 360 straujais pārdošanas apjomu pieaugums skaidrojams ar nesen tirgū ienākušo konsoles papildinājumu Kinect, kas ļauj cilvēkiem spēlēt Xbox 360 spēles ar kustību palīdzību, neizmantojot vadības pulti.

Kopumā nozares pārstāvji atzīst, ka šā gada novembris videospēļu biznesam bijis ļoti veiksmīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pērn visvairāk spēlētā videospēļu konsole bijusi PlayStation 2

, 05.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Sony ražotā videospēļu konsole PlayStation 2 pērn ir bijusi vispopulārākā pēc spēlēšanas ilguma. PlayStation 2 spēlētāji pie konsoles nosēdējuši 30.2% no kopējā laika, kas pavadīts pie visām videospēļu konsolēm.

Tā liecina tirgus izpētes kompānijas Nielsen Media Research pētījums. Taču tas, ka PlayStation 2 ir visvairāk lietotā videospēļu konsole nemaz nav pārsteigums, ņemot vērā faktu, ka tā kopš parādīšanās tirgū pārdota vairāk nekā 140 miljonos eksemplāru.

Videospēļu konsoļu izmantošana (procentuāli pēc spēlēšanas laika):

- PlayStation 2 (30.2%)

- Xbox 360 (18.3%)

- Nintendo Wii (13.5%)

- Xbox (9.1%)

- PlayStation 3 (7.7%)

- GameCube (4.4%)

- Citas konsoles (16.9%)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē lielākajiem videospēļu platformu ražotājiem Nintendo plāno radīt trīsdimensiju (3D) versiju pārnēsājamajai videospēļu konsolei DS, ziņo BBC.

Šāds Nintendo solis seko konkurējošo kompāniju pēdējā laika paziņojumiem par 3D tehnoloģiju adaptēšanu savos produktos. Piemēram, Sony jau šogad cer uzsākt savu 3D televizoru un videospēļu tirdzniecību.

Patlaban lielākā daļa 3D sistēmu prasa to lietotājiem izmantot speciālas brilles, taču Nintendo norāda, ka viņu plānotajai tehnoloģijai šādu papildu ierīču izmantošana nebūs nepieciešama.

Nintendo arī norāda, ka jaunais 3DS būs savietojams arī ar jau esošajām DS konsoļu spēlēm.

Nintendo savas 3D pārnēsājamās videospēļu konsoles tirdzniecību pieļauj jau šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās paaudzes Apple mobilais telefons iPhone būs fokusēts uz video spēlēm. Šādu pieņēmumus izteikuši industrijas pārstāvji un analītiķi, raksta Wired.

"iPhone un iPod Touch ir ceļā, lai kļūtu par vienu no populārākajām videospēļu mobilajām platformām. Ja jūs paskatāties uz Apple panākumiem un to, kam vēl veicas labi, redzama šī kombinācija [iPhone + video spēles]," norāda kompānijas Tanpulous izpilddirektors Barts Dekrems (Bart Decrem), kura kompānija nodarbojas videospēļu izstrādi mobilajām ierīcēm, to skaitā arī iPhone.

Arī paši Apple pārstāvji diezgan skaidri pozicionējuši savu pozitīvo nostāju attiecībā uz videospēļu tirgu, kādā preses konferencē norādot, ka "iPhone un iPod Touch ir videospēļu nākotne". Līdz ar to pašreizējiem video spēļu mobilo platformu ražotājiem Sony un Nintendo uzradīsies spēcīgs sāncensis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Visā pasaulē jau iegādāti 50 miljoni Nintendo Wii

, 26.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoles Nintendo Wii globālie pārdošanas apjomi jau pārsnieguši 50 miljonus. Wii ir apsteidzis Sony Playstation 2 un tagad ir pasaulē visstraujāk izpirktā videospēļu konsole, ziņo BBC.

Par Nintendo Wii sasniegumiem preses konferencē paziņoja kompānijas vadītājs Satoru Ivata (Satoru Iwata). Viņš arī informēja, ka portatīvā videospēļu konsole Nintendo DS visā pasaulē pārdota jau 100 miljonos eksemplāru.

S. Ivata norāda, ka Nintendo videospēļu sasniegumi ir augstāki nekā kompānija bija cerējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielbritānijas videospēļu veidotāji sauc pēc palīdzības

, 03.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas videospēļu ražotāju panākumi ir apdraudēti, liecina šīs industrijas interešu pārstāvošās kompānijas Tiga ziņojums. Bez steidzamas palīdzības Lielbritānija riskē zaudēt trešo pozīciju pasaulē lielāko videospēļu ražotāju vidū, ziņo BBC.

Tiga ziņojumā teikts, ka Lielbritānijas tirgus apstākļi šo sektoru noliek mazāk konkurētspējīgā statusā, salīdzinot ar citām valstīm.

Videospēļu industrijai Lielbritānijā nepieciešama piekļuve finansējumam, labi apmācītiem speciālistiem un valdības atbalstīti nodokļu atvieglojumi, teikts ziņojumā.

Ziņojumā tika iekļauta Lielbritānijas videospēļu veidotāju aptauja, kura liecina, ka divas lielākās problēmas konkurētspējas veicināšanā ir citu valstu finansiālais atbalsts savām kompānijām, kā arī nodokļu politika Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nintendo peļņa samazinās uz pusi

, 30.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Videospēļu konsoļu ražotājs Nintendo sešos mēnešos līdz šī gada septembrim strādājis ar 762 miljonu ASV dolāru peļņu, kas ir par 52% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, kad kompānijas peļņa bija 1.6 miljardi ASV dolāru, vēsta BBC.

Peļņas samazināšanos veicināja pieprasījuma samazināšanās pēc kompānijas ražotās videospēļu konsoles Wii. Šī gada septembrī ASV un Japānas tirgos Wii arī zaudēja savu visvairāk pārdotās videospēļu konsoles titulu kompānijas Sony spēļu stacijai PlayStation 3.

Nintendo samazināja savas spēļu konsoles cenu par 20%, savukārt konkurents Sony PlayStation 3 cenu samazināja par 25%.

Nintendo prognozē, ka kompānijas peļņa 2009./2010. finanšu gadā būs 2.53 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas elektronikas un izklaides kompānija "Sony" saistībā ar neskaitāmām sūdzībām, kļūmēm un pat veselības riskiem no "PlayStation" tiešsaistes veikaliem visā pasaulē izņēmusi ilgi gaidīto videospēli "Cyberpunk 2077", teikts piektdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Tiek ziņots, ka šīs videospēles izstrāde bijusi pasaulē dārgākā, un videospēļu cienītāji visā pasaulē ar nepacietību bija gaidījuši tās nonākšanu tirdzniecībā 10.decembrī, taču viss nav noritējis tik veiksmīgi, kā cerēts.

Vairāki videospēļu spēlētāji tviterī publiskojuši video ar grafikas problēmām, bet citi šo spēli ar sarkastiskiem komentāriem salīdzinājuši ar vecāka izlaiduma videospēlēm.

"Sony" videospēļu struktūrvienība SIE norāda, ka piedāvās pilnu atmaksu lietotājiem, kuri "PlayStation" tiešsaistes veikalos iegādājušies "Cyberpunk 2077".

Polijā bāzētais videospēles izstrādātājs "CD Projekt RED" šonedēļ publiskojis atvainošanos un solījis novērst visas kļūmes ar programmatūras atjauninājumiem janvārī un februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šausmu videospēlēm šogad pārdošanas apjomu rekords

, 30.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos no šausmu videospēļu pārdošanas ASV vien iekasēti aptuveni 147 miljoni ASV dolāru, kas ir liels pieaugums, salīdzinot ar 2008. gadu, kad visa gada laikā tika pārdotas šī žanra videospēles 131 miljona dolāru apmērā, raksta Reuters.

Tuvojoties visu svēto naktij, šausmu žanra videospēļu pārdošanas apjomi pieaug. Patlaban vispieprasītākā ir kompānijas Capcom jaunākā videospēle Resident Evil 5, kura jau pārdota 1.94 miljonos eksemplāru.

Kaut arī šogad tirgū parādījušās vairākas populāras šausmu žanra videospēles, piemēram, kompānijas Electronic Arts veidotā Dead Space, vai Konami nesen tirgū palaistā Silent Hill: Shattered Memories, Capcom spēles Resident Evil daudzās versijas kopumā veido aptuveni pusi no šausmu žanru videospēļu pārdošanas apjomiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Piesaistot 8,4 miljonus dolāru, centīsies iekarot blokķēžu videospēļu tirgu

Db.lv, 03.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīcijās piesaistot 8,4 miljonus ASV dolāru, Latvijas uzņēmēji Edgars Vecozoliņš un Dāvis Ziediņš ar uzņēmumu “Colizeum” centīsies iekarot blokķēžu videospēļu tirgu.

Viņi ir izveidojuši platformu, kas mobilo spēļu izstrādātājiem palīdzēs adaptēt savas spēles mūsdienu tirgum ar atbilstošiem tokenizācijas un monetizācijas rīkiem.

“Colizeum” ir platforma, kas mobilo spēļu izstrādātājiem piedāvās dažādus rīkus, lai tās varētu pielāgot nākotnes videospēļu principiem, ieviešot tokenizētus spēļu režīmus, NFT integrāciju un citas monetizācijas opcijas. Platforma nodrošinās, ka ikviens spēļu izstrādātājs, pat bez vērā ņemamām zināšanām par blokķēdē balstītām spēlēm, varēs integrēt attiecīgos mehānismus savas spēles uzlabošanā.

“Videospēļu industrija ir milzīgu pārmaiņu priekšā – ja līdz šim lietotāji par iespējām spēlēt maksāja paši, tad blokķēdē balstīti risinājumi jau šobrīd dod iespējas cilvēkiem ar videospēlēm pelnīt vērā ņemamu naudu – gan spēlējot spēles tiešsaistē, gan pārdodot vai īrējot spēles gaitā iegūtus elementus. Mūsu misija ir palīdzēt spēļu izstrādātājiem sekot šai transformācijai un izveidot rīku kopumu, kas katram tradicionālo spēļu izstrādātājam piedāvā integrēt tokenizētus spēļu režīmus un play-to-earn jeb P2E ekonomiku. Tas izstrādātājiem ļauj paplašināt spēļu monetizācijas metodes un atvērt jaunus tirgus,” “Colizeum” darbības principu raksturo Dāvis Ziediņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nintendo pirmo pusgadu noslēdz ar zaudējumiem

Ritvars Bīders, 28.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārās videospēļu konsoles Wii ražotājs Nintendo sava 2010./2011. finanšu gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 34% līdz 4,46 miljardiem ASV dolāriem un zaudējumus 24,7 miljonu dolāru apmērā, ziņo Associated Press.

Kompānijas zaudējumi skaidrojami ar konkurējošo spēļu konsoļu popularitātes palielināšanos, kā arī jēnas vērtības nostirpināšanos. Turklāt gaidāms, ka Nintendo šogad būtisku apgrozījuma un peļņas uzrāvienu negūs, jo Japānas kompānija paziņojusi, ka tās ilgi gaidītā pārnēsājamā trīsdimensiju videospēļu konsole 3DS nebūs gatava uz šā gada Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas ir laiks, kurā Nintendo parasti iekasē divas trešdaļas no saviem gada ienākumiem.

Laika periodā no šā gada aprīļa līdz septembrim gada griezumā pārdošanas apjomi visās kompānijas videospēļu konsoļu pozīcijās bija samazinājušies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā pilnā sparā rit videospēļu industrijas gada svarīgākais notikums – izstāde Electronic Entertainment Expo jeb E3.

Izstādi E3 divu dienu laikā apmeklēs vairāk nekā 50 tūkstoši apmeklētāju.

2013. gada Electronic Entertainment Expo izstādē tika prezentētas industrijā ilgi gaidītas spēļu konsoles Xbox One un PlayStation. Salīdzinot ar pērno gadu, šā gada videospēļu industrijas izstāde varētu nebūt vienlīdz nozīmīgām prezentācijām bagāta, raksta business.financialpost.com. Šogad izstādē uzmanības centrā gozējas vairākas spēles, piemēram, Batman: Arkham Knight, Halo 5: Guardians, The Crew un The Order: 1886.

2012. gadā kopumā pasaulē videospēļu industrijas vērtība tika lēsta 68 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru