Jaunākais izdevums

Tāpat kā citur pasaulē arī Latvijā iPhone 4 gribētāju ir vairāk nekā pieejamie telefoni, tāpēc LMT mājas lapā jau 18 minūtēs visi pieejamie iPhone 4 tika rezervēti. LMT aicina iPhone 4 interesentus turpināt reģistrēties LMT mājas lapā, un tiklīdz būs pieejami papildu telefoni LMT rindas kārtībā ar katru sazināsies.

Latvijas Mobilais telefons (LMT) ilgi gaidīto jauno Apple viedtālruni iPhone4 sāka tirgot šodien 24.septembrī plkst. 9 no rīta, DB pastāstīja uzņēmuma preses sekretāre Elīna Lidere.

Jāatgādina, ka LMT ir vienīgais oficiālais iPhone izplatītājs Latvijā.

iPhone4 varēja iegādāties par 79 latiem, slēdzot pakalpojuma Mazcenas mobilais līgumu. Kā norāda E. Lidere, tad pagaidām iPhone4 var iegādāties tikai, slēdzot programmas Mazcenas mobilais līgumu ar LMT, taču jau tuvākajā laikā telefons būs pieejams arī bez piesaistes. Brīvā iPhone 4 cena Latvijā gan pagaidām nav zināma.

Kompānijas Apple ražotais iPhone4 tiek izpirkts daudzviet pasaulē. Pirmajās viedtālruņa tirdzniecības dienās tas aptrūcies gan ASV, gan citās valstīs pasaulē. Pēdējā laikā šādi gadījumi, izņemot Latviju, novēroti Austrālijā un Ķīnā. Kā vēsta Taipei Times, Ķīnā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku pasūtījuši jauno Apple telefonu, taču lielākā daļa no tiem pie kārotajiem telefoniem uzreiz pirmajā tirdzniecības dienā netika. Trīs lielākie Ķīnas operatori spējuši vien piedāvāt aptuveni 60 tūkstošus Apple iPhone 4.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja kāds Tele2 klients Latvijā ļoti vēlas lietot tieši iPhone4, mēs viņam palīdzam to iegādāties, DB saka Tele2 pārstāve Vita Sirica, vienlaikus uzsverot, ka jaunais Apple tālrunis nav publiskajā Tele2 piedāvājumā.

Šādu iespēju klientiem operators nolēma piedāvāt lielā pieprasījuma dēļ. Neoficiāli zināms iPhone4 cena ir no 299-599 Ls.

Patlaban Tele2 tīklā ir reģistrēti vairāki tūkstoši iPhone lietotāju, un daži no tiem ir vieni no pirmajiem Latvijā, kuriem ir iPhone4.

Tikmēr Latvijas Mobilais telefons (LMT) vēl oficiāli neatklāj konkrētu pārdošanas uzsākšanas datumu, kad klienti varēs iegādāties iPhone4, bet sola to uzsākt tuvākajā laikā.

LMT preses sekretāre Elīna Lidere DB vienīgi uzsvēra, ka nedrīkst aizmirst to, ka LMT ir vienīgais oficiālais iPhone izplatītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mobilais telefons (LMT) ilgi gaidīto jauno Apple tālruni iPhone4 sākšot tirgot, sākot no piektdienas, 24.septembra, liecina DB rīcībā esošā informācija.

LMT ir vienīgais oficiālais iPhone izplatītājs Latvijā, taču šobrīd LMT nav publiskojis informāciju par oficiālo iPhone4 pārdošanas sākšanas datumu. LMT preses sekretāre Elīna Lidere DB sacīja, ka kompānija jaunos Apple tālruņus sāks tirgot tuvākajā laikā.

DB jau rakstīja, ka citviet pasaulē iPhone4 gribētāju ir vairāk nekā pieejami telefoni, līdz ar to, iespējams, ka līdzīga situācija varētu būt arī Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek paredzēts, ka Apple laidīs klajā jaunu iPhone versiju šī gada 4. oktobrī, kad jaunajam Apple vadītājam Timam Kukam (Tim Cook) būs iespēja pirmo reizi uzstāties plašākas publikas priekšā datortehnikas giganta vadītāja amatā, raksta The Guardian.

Daudzi nozares speciālisti paredz, ka oktobra sākumā tiks piedāvāta arī vienkāršota iPhone4 versija, lai paplašinātu pircēju loku. Kopš pērnā gada jūnija iPhone4 ir kļuvis par pasaulē vislabāk pārdoto viedtālruni.

«Jaunu viedtālruņu iPhone ēra sāksies nākamajā mēnesī,» pavēstīja Apple valdes loceklis Als Gore (Al Gore) Dienvidāfrikas žurnālam Stuff.

Klīst baumas, ka jaunajam modelim, ko varētu piedāvāt Apple, būs lielāks ekrāns nekā iPhone4, tas būs aprīkots arī ar tuvējā lauka komunikācijas tehnoloģiju NFC (near field communications) speciālu čipu, kas nodrošinās tādu maksāšanas pakalpojumu kā Google Wallet iespējas. Oficiāli jaunā viedtālruņa parametri ir noslēpums un tādēļ ir radījuši intrigu tehnoloģiju jaunumu cienītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics peļņas aplēses šī gada trešajam ceturksnim ir lielākas nekā paredzēts iepriekš. Tas saistāms ar faktu, ka uzņēmuma mobilo tālruņu bizness palīdzējis kompensēt arvien sarūkošo pieprasījumu pēc kompānijas ražotajiem televizoriem un datoru mikroshēmām, vēsta BBC.

Samsung trešajā ceturksnī paredz 3,5 miljardu ASV dolāru pamatdarbības peļņu, kas būtu par 14% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Tomēr tas ir vairāk nekā tika lēsts iepriekš. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, paredzamā uzņēmuma peļņa trešajā ceturksnī ir pieaugusi par 12%.

Samsung ir otrais lielākais mobilo telefonu ražotājs pasaulē.

«Uzņēmuma telekomunikāciju bizness ir vērtējams ļoti pozitīvi, jo ir palielinājies kompāijas ražoto viedtālruņu un citu jaunāko tehnoloģiju ierīču tirgus,» norādījis Parks Jongs-Mins no ING Investment Management.

Analītiķi norādījuši, ka viņi arī nākotnē paredz stabilu Samsung viedtālruņu biznesa izaugsmi. To lielā mērā varētu veicināt laika sprīdis līdz Apple radīs jaunu iPhone versiju. Jau vēstīts - tika paredzēts, ka amerikāņu tehnoloģiju gigants Apple laidīs klajā iPhone5 šī gada oktobra sākumā, taču tā vietā tika prezentēta uzlabota jau esošā iPhone4 versija iPhone4S, kas neapmierināja daudzus Apple produkcijas «fanus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung un Apple atkal devušies uz tiesu, lai turpinātu cīņu par patentiem, vēsta BBC.

Tehnoloģiju kompānijas šoreiz devušās uz tiesu Austrālijā un Nīderlandē – katrs uzņēmums tiesai prasīja otra uzņēmuma produktu tirgošanas aizliegumu valstī.

Apple juristi Sindejā apgalvo, ka Samsung pārkāpis kompānijas patentu tiesības, kas saistītas ar planšetdatora Galaxy Tab skārienjūtīgā ekrāna izveidošanu. Samsung savukārt pieprasa Apple ražoto iPad un iPhone aizliegumu, jo tajos esot izmantoti kompānijas 3G patenti.

Līdz šim Apple ir bijis veiksmīgāks, panākot, ka tiesa samazina tā konkurentu komerciālās ambīcijas – patlaban Samsung ražoto Galaxy Tab 10.1 ir aizliegts pārdot Vācijā, oktobrī stāsies spēkā Samsung viedtālruņu tirgošanas aizliegums Nīderlandē, un visbeidzot Samsung uz laiku ir atcēls sava planšetdatora pārdošanu Austrālijā. Līdz šim Samsung nav guvis ievērojamu uzvaru patentu cīņā ar Apple, lai arī kompānija iesniegusi prasības vairāku valstu tiesās, ieskaitot Franciju un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas iedzīvotāji aktīvi veic jaunā iPhone pirmpasūtījumus

Gunta Kursiša, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiālā iPhone izplatītāja Latvijas Mobilā telefona (LMT) mājas lapā ir sākusies pieteikšanās jaunajiem Apple viedtālruņiem iPhone4S. «Interese par šiem tālruņiem ir liela – saņēmām interesentu zvanus gan pirms tika izsludināta pieteikšanās, gan arī tagad - cilvēki gan aktīvi piesakās jaunā viedtālruņa saņemšanai, gan arī zvana un interesējas par šo iespēju,» Db.lv stāstīja LMT Preses sekretāre Sanda Purviņa.

Pašlaik pieteikšanās ir pieejama LMT mājas lapā un cilvēki, kas pieteikušis saņems iespēju tālruni saņemt tad, kad tas tiks piedāvāts arī citur Latvijā – 28. oktobrī.

Jau rakstīts, ka 11. oktobrī citās pasaules valstīs iPhone4S pirmpasūtījumi vienā dienā sasniedza miljonu, apsteidzot iepriekšējo vienas dienas pirmpasūtījumu rekordu 600 tūkstošu apmērā, kas piederēja iPhone4.

Pirmpasūtījums (pre-order) nozīmē populāras preces pasūtīšanu pirms tā laista tirdzniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LMT tīklā darbojas ap 124 tūkstoši viedtālruņu

Sanita Igaune, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009.gadā Latvijas Mobilais telefons (LMT) tīklā darbojās aptuveni 30 tūkstoši viedtālruņu, gadu vēlāk – skaits divkāršojās līdz 60 tūkstošiem, bet šobrīd ir 124 tūkstoši šādu telefonu. Top 5 viedtālruņi ir: iPhone4, Nokia 5230, Nokia 5800, iPhone 3S un Nokia X6, informē LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Latvijā video savā telefonā skatās 41% respondentu, Lietuvā attiecīgais īpatsvars ir 51%, Igaunijā – 52%, bet Ziemeļvalstīs – 64%, secināts LMT pētījumā, kurš veikts septiņās valstīs. Aplūkojot mobilā interneta satura patēriņu LMT tīklā, 42,3% tiek izmantots failu apmaiņai, 30,3% – interneta video, bet 27,2% interneta pārlūkošanai.

Latvijā 27% respondentu atzīmējuši, ka mobilo tālruni izmanto izklaides pasākumiem, piemēram, mūzikai vai sociālo tīklu pārlūkošanai, Igaunijā attiecīgais īpatsvars ir 18%, Lietuvā – 26%, bet Ziemeļvalstīs – 48%.

Mājās pieslēgtas vismaz piecas ierīces internetam vai bezvadu tīklam Latvijā ir katram ceturtajam lietotājam jeb 27% lietotāju, Lietuvā attiecīgais īpatsvars ir 25%, Igaunijā – 37%, bet Ziemeļvalstīs – 45%.

Komentāri

Pievienot komentāru