Jaunākais izdevums

No 2006. gada jūnija līdz šā gada jūnijam varbūt televīzijā un radio dominēja jaunās paaudzes mūziķi, taču, ja runa iet par mūziķu peļņu, tad pārāki veterāni. Iepriekšminētajā laika periodā visvairāk - 88 miljonus USD - nopelnījusi rokgrupa The Roling Stones, liecina žurnāla Forbes pelnošāko mūziķu saraksts.

Otrajā vietā ierindojas ierakstu studijas Def Jam vadītājs un pasaulē izdaudzinātais mākslinieks Jay-Z. Viņš gada laikā no 2006. gada jūnija līdz šā gada jūnijam nopelnījis 83 miljonus USD.

Pelnošāko 2006./2007. gada mūziķo TOP 10:

1. The Rolling Stones - 88 miljoni USD

2. Jay-Z - 83 miljoni USD

3. Madonna - 72 miljoni USD

4. Bon Jovi - 67 miljoni USD

5. Eltons Džons - 53 miljoni USD

6. Selīna Diona - 45 miljoni USD

7. Tims Makgreivs - 37 miljoni USD

8. 50 Cent - 33 miljoni USD

9. U2 - 30 miljoni USD

10. Diddy - 23 miljoni USD

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kulta grupas Rolling Stones vokālists Miks Džegers (Mick Jagger) 31. jūlijā sasniegs Lielbritānijas likumdošanā noteikto pensijas saņemšanas vecumu - 65 gadus. Viņš ik nedēļu no valsts saņems garentēto pensiju 91 mārciņas apjomā, ziņo aģentūra Reuters.

M. Džegera bagātība tiek lēsta 225 miljonu Lielbritānijas mārciņu apjomā, taču arī tagad Rolling Stones vokālists turpina aktīvi darboties šovbiznesā.

Rolling Stones veiksmīgākais albums ir A Bigger Bang, kurš laika posmā no 2005. līdz 2007. gadam guva 558.26 miljonu ASV dolāru lielus ienākumus. Kopumā grupas pastāvēšanas laikā Rolling stones ieraksti pārdoti vairāk nekā 200 miljonos eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas leģendas - Miks Džegers (The Rolling Stones) un Deivs Grouls (Foo Fighters) - nu pat izdevis singlu, kura video centrā redzams Latvijas ražotāja "JZ Microphones" mikrofons.

"Pasaules slavenā grupa "The Rolling Stones" kopš vasaras strādāja pie albuma, kura ierakstos tiek izmantoti vairāki "JZ Microphones" produkti. Pirms dažām dienām tika publiskota dziesma "Eazy Sleazy", kurā izmantots "JZ Microphones" modelis "Vintage 67", kā arī videoklips, kurā piedalās gan Miks Džegers, gan grupas "Foo Fighters" līderis, solists Deivs Grols, kura mūziķa karjera sākās leģendārajā grupā "Nirvana"," stāsta ieraksta producents Mats Klifords ( Matt Clifford).

"Mēs diezgan bieži saņem ziņas no pasaules mēroga mūzikas zvaigžņu producentiem, ka studijas ierakstos izmantoti "JZ Microphones". Taču šie veiksmes stāsti paliek aizkadrā, jo mums nav tiesību publiskot foto vai video no ierakstu studijām, kurās redzami tādi mūziķi kā Lady Gaga vai Bono (U2) un citi ar mūsu mikrofoniem. Lielajām zvaigznēm ir reklāmas līgumi ar globālajiem zīmoliem, kas viņiem aizliedz parādīties ar citiem zīmoliem, neskatoties uz to, ka mūzikas studijā viņi lieto tieši mūsu mikrofonus. Mika Džegera video ir īpašs ar to ka, ka šoreiz mūsu ražotais mikrofons ir teju pašā video klipa centrā! Šī ziņa ir satricinājusi mūzikas industriju. Lai arī esam pazīstami profesionālajā vidē, tomēr esam mazs ražotājs no Latvijas, un te pēkšņi esam kopā ar vienu no pasaulē lielākajām mūzikas zvaigznēm Miku Džegeru (Rolling Stones) un Deivu Groulu (Foo Fighters).Daudzi brīnās, kā tik mazas valsts un relatīvi maza ražotāja produkts var nonāk pasaules mēroga zvaigžņu priekšā? Manuprāt, pasaule ir nogurusi no lielajiem industrijas milžiem, zīmoliem, kas definē modi, tehnoloģiju un audio industriju. Cilvēki meklē ko jaunu, savādāku, iespējams, labāku un īpašāku, lai veicinātu savas radošās vēlmes. Latvija ir unikāla, jo pro-audio industrijā ir vairāki šādi veiksmes stāsti – "Game Changer Audio", "Sonarworks", "Erica Synths", "Reflector Audio" un mēs – "JZ Microphones". Šobrīd no ASV skata punkta, Eiropā pro-audio industriju definē divas valstis – Vācija un Latvija,"" komentē "JZ Microphones" valdes loceklis Andri Ēvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā bāzētais latviešu jaunuzņēmums «Gamechanger Audio» ražo unikālus, inovatīvus ģitāru pedāļus, ar kuriem divu gadu laikā aizsniedzies līdz klientiem, kuru vidū ir pasaulslaveni mūziķi ne tikai mūsu kontinenta pusē, bet arī Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet.

Kā tik daudz izdevies panākt tik īsā laikā, uzņēmuma līdzdibinātājs Didzis Dubovskis stāsta pieticīgi: «Pasaule vēl nav iekarota – mēs esam pārdevuši ap 3000 pedāļu, bet pasaulē ir vairāk nekā 50 miljoni ģitāristu, kam kaut kas no mūsu produkcijas būtu interesants... Mēs tos piedāvājam internetā un dažos veikalos ASV un Eiropā, taču, ņemot vērā, cik tur ir daudz mūziķu, mūzikas veikalu un cik liela interese par šo visu, turklāt ģitāra ir ASV nacionālais instruments, mums vēl ir daudz, kur tiekties.»

«Pirms diviem gadiem bija noiets aptuveni astoņu mēnešu ilgs ceļa posms, kas faktiski bija darbs pa vakariem. Sākumā tas vairāk bija inženieriem, kuri ieguldīja savas zināšanas un laiku, izstrādājot prototipu, taču arī pārējiem tas bija otrs projekts paralēli pilna laika darbam,» turpina Didzis. «Vēl tikai pērn bijām komanda četru cilvēku sastāvā, ik pa brīdim izmantojot daudzu draugu palīdzību, kuri pieslēdzās mums uz konkrētu projektu laiku, savukārt šogad jau esam izauguši līdz 15 cilvēku kolektīvam. Pirmie darba augļi sāka nākt, kad katrs no mums projektā jau bija ieguldījis apmēram 1500 stundas. Manuprāt, agrākais, kad vari novērtēt savu ideju, ir tikai tad, kad esi tajā ieguldījis vismaz 500 stundas reāla darba. Varbūt pat nepieciešamas tai veltīt kā minimums 1000 stundu, pēc tam gan jāveic kopsavilkums, lai saprastu, kas tad rezultātā ir sanācis un kā virzīties tālāk. Kad pirmais produkts Plus Pedal bija tikai prototipa stadijā, mēs startējām grantu programmā Atspēriens. Jāatzīst, ka pirmajā reizē mūsu idejai nenoticēja un neizdevās piesaistīt finansējumu. Pēc tā nepadevāmies un piedalījāmies vēlreiz, otrajā reizē iegūstot 15 000 eiro lielu atbalstu. Tas bija nozīmīgs finansiālais atbalsts uzņēmuma attīstībai. Vēl mums ļoti daudz palīdzēja plašais kontaktu loks, sākot ar inženierijas draugiem, biznesa paziņām, tostarp resursiem Rīgā – kaut vai konsultāciju ziņā. No mentoriem sākumā mums lielu atbalstu sniedza mūziķis un uzņēmējs, veikala Nartiss.lv vadītājs Vairis Nartišs. Viņš mūs paņēma kā līdzdalībniekus savā stendā izstādē Winter NAMM 2017. Tāpat viņš palīdzēja arī ar savu ticību – gan mums, gan mūsu idejai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV grupa The Eagles iekasē vislielāko naudu par privātajiem pasākumiem, ziņo Daily Mail.

Otrajā vietā šajā sarakstā ierindojusies Britu grupa The Rolling Stones, kas 2002. gadā uzstājās Teksasas magnāta Deivida Bondermaņa (David Bonderman) 60. dzimšanas dienā privātajā pasākumā, par to saņemot 3,5 miljonus GBP.

Dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion), kas par uzstāšanos privātajā pasākumā prasa 2 miljonus GBP, ierindojusies trešajā vietā. Jāpiebilst, ka šādus koncertus Selīna Diona veic divas vai trīs reizes gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cik par uzstāšanos privātā ballītē prasa pasaulslavenās zvaigznes? (foto)

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grāmatas Pop Babylon autore Imogēna Edvarda-Džounsa (Imogen Edward-Jones) sastādījusi sarakstu, kurš atspoguļo, cik par uzstāšanos privātā ballītē prasa pasaulslavenās zvaigznes.

picturegallery.aec512fa-97b4-4d78-a13b-8b4471aa0771

Visvairāk apmaksātās slavenības privātajās ballītēs:

Rolling Stones - 3.5 miljoni sterliņu mārciņu;

Sers Eltons Džons (Sir Elton John) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Robijs Viljams (Robbie Williams) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Rods Stjuarts (Rod Stewart) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Eimija Vainhausa (Amy Winehouse) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Dženeta Džeksone (Janet Jackson) - 500,000 sterliņu mārciņu;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īru rokgrupas U2 koncerttūre 360° ir visvairāk ienākumus nesošā pasaules vēsturē, pārspējot iepriekšējo rekordu, ko bija uzstādījuši The Rolling Stones, raksta BBC.

U2 ienākumi no koncerttūres jau ir pārsnieguši jau 558 miljonus ASV dolāru. Tūre tika uzsākta 2009. gada jūlijā Barselonā, tās ietvaros rokgrupai ir jāspēlē vēl divdesmit koncerti.

Uz 110 grupas koncertiem, ir pārdots vairāk nekā septiņi miljoni biļešu. Katru koncertu apmeklē ap 63 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vinila plates nav mirušas - viesojoties pie lielākā to ražotāja pasaulē

Lelde Petrāne, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vecie labie» laiki ir pagājuši, un jau drīzumā gandrīz visa mūsu dzīve varētu satilpt mobilajos tālruņos. Mēs lasām laikrakstus un portālus, veicam maksājumus, skatāmies filmas, sazināmies ar draugiem, uzņemam fotogrāfijas, spēlējam spēles un papildu visam pārējām - arī klausāmies mūziku, izmantojot mobilos tālruņus.

Laiks, kad cilvēks apsēdās mājās uz dīvāna, aizdedzināja sveci, atvēra pudeli vīna un izvēlējās kādu no skaņuplatēm (sauktām arī par vinila platēm), ir vēsture. Taču cerība joprojām pastāv.

GZ Digital Media rūpnīca atrodas nelielā ciemā Lodenice, aptuveni 26 kilometrus uz rietumiem no Prāgas. Rūpnīcas pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

Tehnoloģiskais progress mainīja ražošanu pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu vidū, pārejot uz CD un DVD, un vinila plašu ražošanas iekārtas tika izmestas rūpnīcas pagalmā. Par laimi CD uzplaukuma laikā rūpnīcas darbinieki izglāba desmit vinila plašu ražošanas iekārtas un neļāva tās iznīcināt. Tas vēlāk atmaksājās, iestājoties skaņuplašu renesansei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada Glastoberijas festivālā, kurā pirmās mūzikas grupas uzstāsies tikai piektdien, jau pulcējušies simtiem tūkstoši cilvēku, vēsta pasaules mediji.

Kopumā 2013. gada festivālam bija pieejami 135 tūkst. biļešu, un paredzams, ka lielākā daļa biļešu īpašnieku ieradušies festivālā jau ceturtdien.

Vienas biļetes cena festivālā maksā aptuveni 170 latus, tomēr tās visas tika izpirktas vienas stundas un 40 minūšu laikā, kas ir nebijis biļešu «izķeršanas» ātruma rekords Glastoberijas festivālā.

Kopumā Glastonberijā mūziķi uzstāsies uz 53 skatuvēm. Šogad festivālā uzstāsies, piemēram, Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Primal Scream, Niks Keivs un The Bad Seeds, Smashing Pumpkins, Elviss Kostello, The XX, Public Enemy, kā arī tibetiešu mūku koris un Latvijas Prāta Vētra, kas uzstāsies sestdien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Glastoberijas festivāls noslēdzies; Prāta Vētra apmierināta ar paveikto

Db.lv, LETA, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no svētdienas uz pirmdienu noslēdzies Glastonberijas festivāls, kuru kopumā apmeklēja aptuveni 180 tūkstoši cilvēku, vēsta BBC.

Latvijas mūziķi Prāta Vētra, kas uzstājās uz festivāla otras lielākās skatuves The Other Stage sestdien, sākumā pulcēja vairākus simtus skatītāju, taču līdz koncerta beigām to skaits palielinājās līdz nepilnam tūkstotim. Prāta Vētra dalībnieki atzina, ka festivāls pašiem grupas dalībniekiem bijis emocionāls un īpašs, turklāt liels bijis arī latviešu fanu skaits. Grupas dalībnieki Renārs Kaupers un Jānis Jubalts apliecināja, ka labprāt atgrieztos festivālā arī nākotnē, piemēram, uzstājoties uz kādas citas skatuves. «Publikai esam kā pilnīgs jaunums, kā svaiga apelsīnu sula, ko var izgaršot,» norādīja J. Jubalts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārās rokgrupas Rolling Stones ģitārists Kīts Ričards kļūs par Francijas luksuss modes nama Louis Vuitton jauno sabiedrības seju, raksta AFP.

K. Ričards savus ienākumus par piedalīšanos reklāmas kampaņās plāno ziedot bijušā ASV viceprezidenta Ala Gora izveidotajam klimata izmaiņu fondam, kuru atbalsta arī Louis Vuitton.

Louis Vuitton reklāmas kampaņās ir piedalījušies vairāk pasaulē ievērojami cilvēki, to skaitā Mihails Gorbačovs, aktrises Skārleta Johansone un Uma Tūrmane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kriss Normens Rīgā un Daugavpilī prezentēs savu jauno albumu Junction 55

Db.lv, 26.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā un Daugavpilī notiks neaizmirstami “Smokie” leģendārās oriģinālbalss Krisa Normena koncerti viņa grupas pavadībā.

Dziedātājs izpildīs ne tikai “zelta” hitus, bet arī prezentēs Latvijas iedzīvotājiem dziesmas no sava jaunā albuma “Junction 55”, kas iznāks 2024. gada pavasarī.

Svētku noskaņu vairos pozitīvs lādiņš, ar kuru pirms leģendas uzstāšanās dalīsies 80. gadu diskotēku zvaigzne grupa “Ottawan”. Poproka leģenda Kriss Normens vienu koncertu sniegs 2024. gada 5. martā Rīgā (Arēnā “Rīga”) un Daugavpilī 2024. gada 9. martā (Daugavpils Olimpiskajā centrā). Biļešu izplatītājs - www.bilesuparadize.lv

Mūzikas fanus visā pasaulē nav īpaši nepieciešams daudz iepazīstināt ar Krisu Normenu. Viņa īpašās aizsmakušās balss dēļ grupa "Kidness", pēc grupas menedžeru ieteikuma, savulaik tika pārdēvēta par "Smokey" un vēlāk par "Smokie".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātājas Madonnas Sticky and Sweet pasaules tūres laikā iegūti 408 miljoni ASV dolāru, tādējādi padarot to par ienesīgāko solo mākslinieka tūri kāda jebkad notikusi, vēsta BBC.

51 gadu vecā māksliniece ir lauzusi arī savu personīgo rekordu, ko viņa uzstādīja ar Confessions tūri, kuras laikā tika iegūti 194 miljoni ASV dolāru.

Par visu laiku ienesīgāko tūri tiek uzskatīta grupas Rolling Stones tūre Bigger Bang. Tā norisinājās no 2005. līdz 2007.gadam un tās ietvaros tika iegūti 558 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas mūzikas straumēšanas serviss Streamus plāno iekarot pasauli

Jānis Rancāns, 08.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbību sācis pirmais nacionālais mūzikas straumēšanas serviss Streamus, kas sniedz iespēju datorā vai mobilajā telefonā klausīties mūziku. Streamus arī piedāvā plašu Latvijas mūziķu dziesmu katalogu, kā arī pasaules, tostarp NVS valstu mūzikas ierakstus.

Streamus tapis ar Tele2 līdzdalību un ar tā starpniecību mūziku iespējams klausīties datorā, apmeklējot interneta vietni streamus.lv vai lejupielādējot straumēšanas pakalpojuma aplikāciju viedtālrunī. Sākotnēji lietojumprogramma būs pieejama Android ierīcēm, bet drīzumā paredzēts arī iPhone atbalsts. Reģistrējoties ar savu numuru, Tele2 klienti pakalpojumu varēs mēnesi izmantot bez maksas, tāpat uzņēmuma klientiem tiks piedāvāti tarifu plāni, kuros integrēta Streamus lietošana.

Pakalpojuma izstrādātāji norāda, ka ir noslēgti līgumi ar pasaulē lielāko mūzikas izdevēju Universal Music Group un citām pasaules mēroga ierakstu kompānijām, tādējādi Streamus lietotājiem sniedzot iespēju klausīties vairākus miljonus dziesmu – gan, piemēram, agrīnos The Rolling Stones albumus, gan jaunākos Lady Gaga, Lana Del Ray, U2, Metallica u. c. mūziķu. Tāpat ir noslēgta sadarbība ar teju visiem Latvijas populārāko mūziķu izdevējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Gamechanger Audio kāpj uz uzvarētāju pjedestāla Creative Business Cup finālā Dānijā

Laura Mazbērziņa, 21.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā jauno uzņēmēju konkursā Creative Business Cup, kura fināls norisinājās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā Global Entrepreneurship Week ietvaros, Latvijas uzņēmums Gamechanger Audio ieguva 2. vietu.

Creative Business Cup ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kurā jau sesto gadu pēc kārtas piedalās arī Latvija. Sacensību finālā piedalījās radošo industriju uzņēmumi no 49 valstīm, kuri bija izturējuši nacionālo atlasi un sacentās par galveno balvu - naudas prēmiju 7 tūkstošu eiro apmērā. Latvijas pārstāvji - jaunuzņēmums Gamechanger Audio, kurš šogad ieguvis atpazīstamību ar savu mūzikas produktu, Latvijai nodrošināja augstāko rezultātu līdzšinējās dalības vēsturē.

Uzņēmums Gamechanger Audio apvieno talantus inženierzinātņu un mūzikas lauciņā un izstrādā audio efektu ierīces. Pirmo produktu - klavieru tipa ģitāras pedāli - Plus Pedal uzņēmuma komanda sāka piedāvāt 2017. gadā, un to ir pozitīvi novērtējuši atzīti mūzikas eksperti un ģitāristi no pasaulē populārām grupām, to skaitā Pink Floyd, Rolling Stones un Roger Waters. Šā gada vasarā jaunuzņēmums iepazīstināja jau ar otro inovatīvo produktu - distortion tipa ģitāras efektu pedāli Plasma Pedal. Arī Latvijas finālā žūrija bija vienisprātis, ka tieši Gamechanger Audio piemīt liels potenciāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īru rokgrupas U2 paredzētie koncerti Gēteborgā ir lieliska iespēja Zviedrijas pilsētai nopelnīt simtiem miljonu kronu uz fanu tēriņu rēķina, ziņo Swedishwire.

Paredzēts, ka uz abiem U2 koncertiem Gēteborgā ieradīsies aptuveni 110 tūkst. cilvēku Koncerti paredzēti 31. jūlijā un 1. augustā.

ASV žurnāla Billboard raksts liecina, ka U2 pašreizējā tūre grupai ienesīs vairāk nekā 3 miljardus kronu (200 milj. latu), tādējādi U2 ir reālas iespējas pārspēt līdz šim ienesīgāko Rolling Stones koncertu turneju, kura iekasēja 3.3 miljardus kronu (218 milj. latu).

«U2 apmeklētāju vecums ir nedaudz augstāks, tādēļ, visticamāk, apmeklētājiem būs vairāk naudas tēriņiem,» norāda QNB ekonomists Tobiass Nīlsens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ugunsgrēks izpostījis vēsturisku sporta arēnu Dānijas galvaspilsētā

Lelde Petrāne, 28.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ugunsgrēks izpostījis lielāko daļu no 73 gadus vecas sporta arēnas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, ziņo AFP.

Ugunsgrēks izcēlies K.B. Hallen. Policijas pārstāvis Larss Kristians Borgs (Lars-Christian Borg) sacījis, ka trīs cilvēki ir hospitalizēti.

Saskaņā ar Borga teikto ugunsgrēks, visticamāk, sācies, jo pārkarsušas spuldzes aizdedzinājušas tuvumā esošas kartona kastes. 1938. gadā celtā arēna, iespējams, esot pilnībā iznīcināta.

K.B. Hallen notikuši vairāki starptautiski tenisa un badmintona turnīri, boksa sacensības, koncerti un izstādes. Šajā ēkā uzstājusies gan džeza leģenda Lūiss Ārmstrongs, gan grupas The Beatles un The Rolling Stones.

Blakus ir divi futbola laukumi, 26 tenisa korti un trīs ēstuves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Gamechanger Audio izstādē ASV iegūst balvu par inovatīvāko produktu

Lelde Petrāne, 31.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu jaunuzņēmums "Gamechanger Audio" mūzikas industrijas izstādē "Winter NAMM", kas norisinājās ASV, prezentējis savu jaunāko produktu "Light Pedal" un ieguvis prestižā žurnāla "Music Radar" balvu par labāko inovāciju mūzikas industrijā.

"Light Pedal" galvenais izstrādātājs ir kompānijas jaunākais inženieris, Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) trešā kursa students Teodors Kerimovs.

Šis bijis uzņēmuma ceturtais gads, piedaloties izstādē, un šogad mediju uzmanība, salīdzinot iepriekšējos gadus, esot ievērojami augusi.

"Light Pedal" ir pasaulē pirmā analogā "Optical Spring Reverb" sistēma, kas izmanto infrasarkanos optiskos sensorus, lai radītu tembrāli pilnīgu un harmonisku skaņas diapozonu no atsperu vibrācijām. "Light pedal" izmanto ļoti jutīgus optiskos sensorus, kas, novietoti precīzā attālumā no atsperes, reaģē uz ļoti niansētām kustībām atsperēs, ļaujot nolasīt skaņu viļņus, kas ievibrē to virsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmēji: Ronim nav pieredzes un var būt grūtības ar lēmumu pieņemšanu

Jānis Rancāns, 21.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministra amata kandidātam Aivim Ronim trūkst pieredzes, kā arī būs grūti pieņemt nozīmīgus lēmumus, jo izpaliks partijas atbalsts, uzskata Db.lv aptaujātie uzņēmēji, vienlaikus uzsverot, ka viņiem nav pietiekoši daudz informācijas par topošo ministru.

Lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse Db.lv norādīja, ka nepazīst Aivi Roni un tāpēc esot grūti spriest par viņa piemērotību Satiksmes ministrijas vadītāja amatam. Tas, ka A. Ronis ir bezpartejisks kandidāts nozīmēs, ka viņam būs grūtāk īstenot savus lēmumus, jo viņu neatbalsta lielāks spēks, ar savām domām dalījās A. Luhse.

No jaunā ministra A. Luhse sagaida tādu politiku, kas attīstītu lidostas darbību, jo Rīgas lidostai būtu jākļūst par Eirāzijas mēroga lidostu.

Savukārt ceļu būvniecības uzņēmuma SIA Šlokenbeka valdes priekšsēdētājs Māris Paiders savu vērtējumu par A. Roni salīdzināja ar to, kā Beatles mūziķis Džons Lenons atbildējis uz jautājumu - kā viņš vērtē grupu The Rolling Stones – nekā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas apdrošinātājs Lloyd's ir apdrošinājis kāda populāra vīndara degunu par 5 miljoniem eiro. Šādā veidā vīndaris no Francijas vīna pilsētas Bordeaux nodrošinās pret iespēju, ka viņš kādreiz varētu zaudēs savu smaržas izjūtu, vai vēl sliktāk - pašu degunu, ziņo aģentūra Reuters.

Apdrošinātājs Lloyd's ir slavens ar savas darbības politikas principiem. Kompānija ir apdrošinājusi arī slavenās rokgrupas Rolling Stones ģitārista Kīta Ričardsa rokas.

Slavenais vīndaris, kuram pieder vīna dārzi Francijas pilsētā Bordeaux, apgalvojis, ka viņa deguns var sajust miljoniem sīkāko smaržas nianšu, kas viņam ļauj izgatavot augstas kvalitātes vīnus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Creative Business Cup nacionālajā atlasē uzvar Gamechanger Audio

Laura Mazbērziņa, 23.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radošo industriju konferences New Realities. Creative Industries ietvaros aizvadītas arī starptautiskā jauno uzņēmēju konkursa Creative Business Cup fināla sacensības. Šogad sīvā konkurencē par nacionālo uzvarētāju kļuva elektroniskā ģitāras pedāļa autori Gamechanger Audio, kuri novembra beigās dosies uz konkursa lielo finālu Kopenhāgenā, lai pārstāvētu Latviju līdzās vairāk nekā 70 pasaules valstu pārstāvjiem un sacenstos par galveno balvu - 15 000 eiro naudas prēmiju.

Aizvadītā pasākuma ietvaros savus uzņēmumus prezentēt uz skatuves kāpa pieci žūrijas izvēlētie finālisti, kas katrs pārstāv dažādus radošo industriju segmentus. Godpilno otro vietu šogad ieguva virtuālā spēle CheeksUp, kas paaugstina bērnu produktivitāti logopēdiskajā terapijā, savukārt trešajā vietā ierindojās 3D poligrāfijas ģipšu ražotājs CastPrint, kas piedāvā inovatīvu pieeju medicīnisko lūzumu ārstēšanā. Tāpat par ceļazīmi uz konkursa starptautisko finālu līdzās top 3 vietu ieguvējiem cīnījās sociālais uzņēmums BlindArt, kas izstrādā mūsdienīgus un funkcionālus dizaina priekšmetus, iesaistot cilvēkus ar redzes traucējumiem, kā arī studentu radītais zīmols Safe & Stable, kas piedāvā uzlabotu balto spieķi ar ultraskaņas sensoru cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons (Richard Branson) atminējies, ka Virgin Records pārdošana pirms vairāk nekā divdesmit gadiem bijis «kā pārdot savus bērnus». Pat neraugoties uz to, ka viņš šī darījuma rezultātā ieguvis prāvu naudas summu, vēsta Reuters.

63 gadus vecais Brensons Virgin Records dibināja 1972. gadā kopā ar trim citiem cilvēkiem, izaudzējot uzņēmumu no maza, veiksmīga ierakstu veikala līdz vērā ņemamam spēlētājam mūzikas nozarē. Thorn EMI to 1992. gadā iegādājās par 1 miljardu ASV dolāru. Pateicoties šim darījumam, Brensons ieguva finansējumu lidojumu attīstīšanai.

«Protams, tas bija ļoti grūti - tas ir tāpat kā pārdot savus bērnus,» Brensons sacījis.

«Es to domāju tā, ka kaut kas tiek uzbūvēts no nulles, mēs tikko bijām sākuši sadarbību ar Dženetu Džeksoni, mēs bijām tikko sākuši sadarbību ar Rolling Stones, kad to pārdevām,» atcerējies populārais uzņēmējs. Viņš arī stāstījis, ka, turot rokās, miljarda dolāru čeku, pār vaigiem tecējušas asaras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lielizrādes Abas Malas skatuve novērtēta arī ārpus Latvijas robežām

Lelde Petrāne, 05.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimediālās deju lielizrādes Abas Malas skatuvi, ko ciešā sadarbībā ar multimediju mākslinieku Māri Kalvi radījis arhitekts un scenogrāfs Didzis Jaunzems (DJA – Didzis Jaunzems Architecture), ietekmīgais medijs ArchDaily novērtējis kā vienu no iespaidīgākajām pasaulē radītajām skatuvēm, pavēstīja lielizrādes radošās komandas pārstāve Gunta Kursiša.

Abas Malas skatuve augstu novērtēta līdzās tādu leģendu kā Deivida Bovija (David Bowie) un The Rolling Stones performancēm radītajām skatuvem.

Skatuve, kas tika veidota lielizrādei Arēnā Rīga, bija īpaša ne tikai ar videoprojekciju vērienu (arēnas centrālo telpu klāja videoprojekcijas 2000 m2 platībā), bet arī ar telpisko dažādību. Skatuve tika izmantota kā liels deju laukums masu skatiem, taču tajā pašā laikā tajā tika integrētas vairākas maza izmēra skatuves nelielām dejotāju grupām un solistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā rokzvaigzne Miks Džegers (Mick Jagger) atteicies no plānotās parādīšanās Pasaules Ekonomikas foruma (WEF) Davosā pasākumā, jo viņam radušās bažas, ka Lielbritānijas Konservatīvā partija viņu izmanto politiskiem mērķiem, ziņo thelocal.ch.

68 gadus vecajam Džegeram kopā ar citiem britiem, piemēram, modeli Liliju Kolu un Timu Berneru-Lī, kurš izgudrojis globālo tīmekli, bija jāparādās saviesīgā pasākumā greznajā Graubünden slēpošanas kūrortā.

Taču Rolling Stones solistam ir citas domas par dalību šajā pasākumā, kurā viesus uzņem konservatīvo premjerministrs Deivids Kamerons.

Džegers, kurš vispār reti piedalās šādos pasākumos, teicis - viņš raizējas, ka tiks izmantots kā «politiskais futbols».

«Savas karjeras laikā es vienmēr esmu izvairījies no ballīšu politikas un devos uz Davosu kā viesis, jo domāju, ka tas būs stimulējoši,» skaidrojis Džegers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas kompānija Bondi Digital Publishing, kas nodarbojas ar žurnālu un laikrakstu repruducēšanu DVD, izdos DVD diskus ar repruducētiem 50. gadu Playboy žurnālu numuriem, ziņo New York Times.

DVD komplektā ietilps 72 numuri ar 50. gadu Playboy žurnāliem, kā arī pats pirmais žurnāla numurs, kurš iznāca 1953. gadā. Uz tā vāka bija redzama Merilina Monro, savukārt žurnāla vidus atvērumā bilde, kurā aktrise redzama puskaila. Komplektā ietilps arī dažādi papildus materiāli, kas saistīti ar Playboy.

Playboy DVD komplekts maksās 100 USD, un būs nopērkams mājaslapā covertocover.com

DVD formātā iznāks arī žurnāla Rolling Stone 1 024 numuri. Žurnālam Rolling Stone šogad aprit 40 gadu kopš tas pastāv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzika, kas pastāvējusi visos laikos, allaž ir dalījusies divās daļās – tā, kas ir bez maksas, un tā, par kuras klausīšanos vai atskaņošanu jāmaksā. Modernlifeblogs.com publicēti daži fakti, kas varētu raisīt diskusijas par to, cik daudz par mūziku varētu nākties maksāt nākamgad.

Deviņdesmito gadu laikā pasaulē failu dalīšanās programmatūra Napster vērā vaļā durvis mūzikas satura bezmaksas ielādei. Lai arī Napster darbības juridiskais pamats tika apšaubīts, tas dažādās formās veiksmīgi darbojās vairākus gadus. Patlaban pasaulē plašu rezonansi izraisījis gan pirātisma apkarošanas akts (SOPA), gan pretviltošanas tirdzniecības līgums (ACTA), arī lokālā - Latvijas mērogā - tiek spriests par autoratlīdzību piemērojamību un «bezmaksas mūzikas» klausīšanos.

Moderlifeblogs.com izveidojis laika skalu, kurā redzama viena muzikāla skaņdarba vidējās cenas maiņa ASV, laikam ritot. Tā, piemēram, aprēķināts, ka septiņdesmitajos gados, viens muzikāls skaņdarbs vinila platē maksāja aptuveni 1,45 ASV dolārus, deviņdesmitajos gados kompaktdiskā viens mūzikas «gabals» maksāja 1,30 ASV dolārus, 2000. gadā iTunes un Amazon vienu muzikālu darbu bija iespējams nopirkt par 0,99 ASV dolāriem, bet 2010. gadā, pateicoties mūzikas pieejamībai internetā un tā saucamajai «mūzikas straumēšanai», viena audioceliņa cena samazinājās līdz aptuveni 0,40 ASV dolāriem. Saskaņā ar Moderlifeblogs.com tiek prognozēts, ka maksa par mūziku turpinās sarukt.

Komentāri

Pievienot komentāru