Jaunākais izdevums

Mediju kompānija BBC ir noslēgusi līgumu ar Google piederošo portālu YouTube. Līgumā paredzēts, ka BBC portālā ievietos īsus video no sava arhīva un jaunākajām ziņām, informē BBC.

BBC izmantos trīs YouTube piedāvātos kanālus - vienu ziņām un divus izklaidei. Tādā veidā BBC cer piesaistīt 70 miljonu lielu skatītāju auditoriju, kuru kompānija plāno pārvilināt arī uz savu portālu.

BBC saņems arī daļu no ienākumiem, kurus nodrošinās reklāmas, kurās tiks sniegta informāciju par YouTube pakalpojumu.

BBC YouTube auditorijai piedāvās:

1. BBC. Izklaides kanālu, kurā raidīšot īsus video ar mērķi piesaistīt skatītājus BBC mājas lapai.

2. BBC Worldwide. Izklaides kanālu, kurā būšot vidēji 6 minūtes gari video, un kuros varēšot apskatīt BBC raidījumu kopsavilkumus.

3. BBC News. Ziņu kanāls, kurā vidēji būšot 30 videoziņu dienā.

BBC ģenerāldirektors Marks Tompsons (Mark Thompson) uzskata, ka sadarbība būs veiksmīga un piesaistīs daudz jaunu klientu gan YouTube, gan BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzzinātu, kā un ar kādiem instrumentiem vēlēšanās startējošie politiskie spēki plāno risināt valstiski svarīgus jautājumus, Dienas Bizness uz sarunu aicināja 14. Saeimas vēlēšanās startējošo partiju un to apvienību sarakstu izvirzītos Ministru prezidenta amata kandidātus.

Dienas Bizness visiem piedāvāja trīs pamatjautājumus, kas atainoti uzskatāmos grafikos:

  1. Par iedzīvotāju skaita samazināšanos, kas novērota pēdējo 30 gadu laikā.
  2. Par uzņēmumos nodarbināto skaita sarukumu, kas īpaši izteikti vērojams 2020. - 2021. gadā.
  3. Pēdējā laikā nepieredzēti augstā inflācija, kura pārsniegusi 21%, kaut arī eirozonā, kurā ir arī Latvija, tā ir tikai nepilnu 9% līmenī.

Dienas Biznesa jautājumi aicina nevis kritizēt esošo, bet piedāvāt risinājumus situācijai, aicina atbildēt uz svarīgāko - ko darīt, lai palielinātu iedzīvotāju skaitu valstī, būtu vairāk darba vietu un inflācija atgrieztos «saprātīgos rāmjos».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija “Meža un zemes resursu apsaimniekošanas sociālekonomiskie aspekti un izmaiņas Eiropas Savienības jaunās vides politikas apstākļos”

Lekcijas datums un vieta: 18.10.2023., Jelgava

Referents: Māris Liopa, Latvijas Mežu sertifikācijas padomes priekšsēdētājs, LR Zemkopības Ministra padomnieks meža resursu ilgtspējīgas pārvaldības un izmantošanas jautājumos

Lekcijas tēma: Meža un zemes resursu apsaimniekošana aptver neskaitāmas apakšnozares, kurām veiksmīgas apsaimniekošanas gadījumā būtu jāfunkcionē kā vienotam organismam.

Videolekcija “Purvu un kūdras nozīme jaunajā globālajā situācijā”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā apskatīt Londonas starptautiskā reklāmu konkursa London International Awards kategorijas televīzija un kinoteātri interesantākos reklāmas klipus.

Informācija Adme.ru mājaslapā liecina, ka par vislabāko kategorijas Televīzija un Kinoteātri reklāmas rullīti tika atzīts reklāmas aģentūras Ogilvy Toronto veidotais materiāls kosmētikas kompānijai Dove, kura nosaukums ir Evolution:

Kategorijā Animācija un Datori sudraba godalgu ieguva video klips Camelia, kura pasūtītājs ir kompānija Berlitz:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies portāla YouTube 2006. gada labāko videoklipu konkurss, kurā atsevišķās kategorijās uzvarēja arī rokgrupa OK Go un dziedātāja Terra Naomi.

YouTube ir paziņojis septiņus labākos videoklipus - uzvarētājus septiņās dažādās kategorijās. Katrā kategorijā bija nominēti 10 videoklipi, par kuriem balsoja portāla apmeklētāji, tādējādi nosakot uzvarētājus katrā kategorijā.

YouTube Awards 2006 uzvarētāji.

Ja neredzat video klikšķiniet uz uzvarētāju nosaukumiem.

Radošākais video: OK Go - Here It Goes Again

Smieklīgākais video: Smosh Short 2: Stranded

Vislabāk komentētais video: Hotness Prevails

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi Skarbo Jāņu dziesmu izlasi. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači, turklāt turpmāk reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

Lai novērstu lielo negadījumu skaitu, ko autobraucēji izraisa, braucot reibumā, un atgādinātu par iespējamām sekām, CSDD sadarbībā ar Ceļu policiju pirms Jāņiem uzsāk satiksmes drošības kampaņu Skarbās Jāņu dziesmas.

Salīdzinājumā ar 2005. gadu autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanu dzērumā, pieaudzis par 40%.

"Mūsu senči Jāņu dziesmās apdziedāja svētku tradīcijas un paražas. Savukārt mūsdienās viena no galvenajām Jāņu dienas aktualitātēm ir autoavārijas un traģēdijas uz Latvijas autoceļiem," norāda CSDD.

Ņemot vērā mūsdienu Jāņu skarbo realitāti, CSDD kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi īpašu Skarbo Jāņu dziesmu izlasi, ko sabiedrība var iepazīt caur TV un radio klipiem. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meža un saistīto nozaru ekspertu lekcijas Latvijas mežu sertifikācijas padomes Meža programmas 2022 ietvaros.

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija: “Aktualitātes meža sertifikācijā jaunajā situācijā”

Referents: Jānis Švirksts, LMSP sertifikācijas eksperts, "BM Certification" izpildirektors

Lekcijas tēma: FSC apstiprinātais standarts Latvijai un MK apstiprinātie noteikumi (saskaņā ar RED II direktīvu) par prasību pierādīt CSA izmantojamās dedzināmās koksnes ilgtspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā aplūkot videomateriālus, kas filmēti Tallinā nemieru laikā naktī uz piektdienu.

Ja neredzat video, klikšķiniet uz video numura.

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no trešdienas, 17. jūlija Latvijas iedzīvotājiem ir pieejams jauns mūzikas straumēšanas serviss YouTube Music, kas paredzēts mūzikas lietošanai no YouTube resursiem, kā arī mūzikas izpētei, personalizēšanai un klasificēšanai, atbilstoši savam dzīvesstilam, vēlmēm un gaumei.

YouTube sākotnēji tika veidota kā platforma skatīšanai, kas nozīmēja, ka mūzikas faniem bija jāspēj manevrēt starp vairākām mūzikas lietotnēm un YouTube. Tas nebija ērti un YouTube nolēma radīt YouTube Music, kas no šodienas pieejams arī Latvijā.

YouTube Music būs pieejami ne tikai mūzikas videoklipi, bet arī mūziķu oficiālie albumi, singli, remiksi, tiešraides, kaverversijas un citviet grūti atrodama mūzika. Īpaši pielāgoti ieteikumi nozīmē, ka serviss dinamiski pielāgojas, lai sniegtu ieteikumus, pamatojoties uz to, ko lietotājs klausījies iepriekš, kur un ko dara. Viedā meklēšana ļaus atrast vajadzīgo dziesmu, pat ja lietotājs nevar atcerēties tās nosaukumu vai zina tikai daļu no dziesmas vārdiem. Šobrīd aktuālākie videoklipi atrodami īpašajā «Hotlist» izvēlnē. Izmantojot YouTube Music Premium, iespējams pārslēgties starp dziesmu un mūzikas videoklipu, lai nepārtraukti klausītos un skatītos ar vienu klikšķi. Iegādājoties YouTube Music Premium, lietotājs varēs klausīties un lejupielādēt mūziku bez reklāmām, fonā vai visur, kur dodas. Bezsaistes Mixtape automātiski lejupielādēs iecienītākās dziesmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2009.gada jūlija, kad Rīgas Pašvaldības policija (RPP) informācijas sniegšanai interneta vidē izveidoja savu kontu Youtube.com kanālā, konta apmeklējumu skaits pārsniedzis vienu miljonu, liecina RPP sniegtā informācija.

«Videofailu vietnes Youtube konts tika izveidots prevencijas nolūkā, lai informētu sabiedrību par policijas ikdienas darbu,» skaidroja RPP priekšnieks Jānis Geduševs. Viņš secina, ka videofailu vietnes popularitāte devusi zināmu artavu arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanā: «Ar Youtube kanāla palīdzību cilvēki ir ievērojuši, ka, piemēram, stratēģiski svarīgas pilsētas vietas ar videokameru starpniecību uzrauga RPP Videonovērošanas centra darbinieki, kas, protams, pozitīvi ietekmē sabiedrisko kārtību.»

Kopš 2009.gada 24.jūlija, kad izveidots un aktivizēts Youtube RPP konts, Youtube kanālā publicētas 72 īsfilmas, kuras skatītas jau vairāk nekā miljons reižu. Ja vēl 2009.gada decembra beigās RPP konts bija skatīts 260 000 reižu, tad nedaudz vairāk nekā gada laikā interneta vietnes popularitāte augusi četras reizes, kas liecinot par sabiedrības ieinteresētību pašvaldības policijas darbā. RPP Youtube.com kontam šobrīd esot 389 sekotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Robotika 2008 Ķīpsalā - foto, video; Repše prognozē robotu attīstību

Lelde Petrāne, Valdis Vikmanis, 16.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 15.aprīlī, Rīgā, Ķīpsalā notika pasākums Zinātnes un tehnoloģiju diena Robotika 2008. Db.lv piedāvā foto un video no šī pasākuma.

Pirms sacensību fināla dalībniekus uzrunāja robotu mīļotājs Einars Repše. Viņš prognozēja, ka nākotnē roboti attīstīsies gan miesā, gan dvēselē - gan mehānismos, kas kļūs arvien precīzāki un mazāki, gan mākslīgais intelekts, kas šajos mehānismos iemiesots, attīstīsies mums neiedomājamos virzienos. E. Repšes pārdomas par robotiem var dzirdēt video.

Video:

SUMO robotu sacensību uzvarētājs - robots Izveicīgais Vepris - tiek demonstrēts speciāli Db.lv.

SUMO robotu sacensību uzvarētāja radītājs Jānis Timma stāsta par savu robotu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12. februārī Andrejsalā tika prezentēti četri Latvijas reklāmas kampaņas ietvaros izveidoti videoklipi un citas Latvijas popularizēšanas akcijas sastāvdaļas.

Db.lv jau ziņoja, ka 2006. gada 27.decembrī tūrisma profesionāļi iepazinušies ar reklāmas speciālista Ērika Stendzenieka veidotajām idejām Latvijas reklāmas kampaņai, atzinīgi novērtējot to oriģinalitāti, kas ļautu Latvijai izcelties citu valstu vidū. Šobrīd ir izveidoti četri videoklipi un vairāki plakāti, kas reklamēs Latviju Eiropā un citur pasaulē.

Kampaņā galvenie akcenti ir Dziesmu svētki, vertikālais vēja tunelis Aerodium, Pedvāles Brīvdabas un mākslas muzejs un zilās govis.

Videoklipi iedalās divos blokos. Viens ir Latvijā veidots reklāmu bloks You Won't Believe It Until You See It. Otru ir veidojusi televīzijas kompānija CNN Europe, un tas saucas Sights and Sounds of Latvia. Šīs reklāmas CNN tiks pārraidītas 288 reizes. Vidēji dienā CNN Latvijas reklāmas raidīs 7 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Adwards Dienas biznesam sagādājis jaunu reklāmu (video)

, 02.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no radošās mākslas festivāla Adwards 2007, kuram Dienas bizness sniedza informatīvu atbalstu, dalībniekiem Uvis Leskavnieks saņēma vienu no speciālās kategorijas balvām par izveidoto televīzijas reklāmu Dienas biznesa Studentu klubam, kura tika atzīta par vislabāko Dienas biznesa speciālajā kategorijā.

Kopā Dienas biznesa speciālās kategorijas uzvarētājs bija izveidojis četras videoreklāmas. Uvis Leskavnieks kā speciālās kategorijas uzvarētājs balvā saņēma jaunu Apple iMac datoru.

Piedāvājam noskatīties Dienas biznesa speciālās kategorijas uzvarētāja Uvja Leskavnieka darbus.

Ja neredzat video, klikšķiniet uz reklāmu nosaukumiem.

Dienas biznesa Studentu klubs - parks:

Dienas biznesa Studentu klubs - wc:

Dienas biznesa Studentu klubs - pirts:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien (6. jūnijā) SIA Getliņi 2 poligonā sāka iznīcināt 71 195 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Iznīcināšanas process ilgs 2 dienas.

Šī krava tika aizturēta Rīgas ostā 1998. gadā. Tranzītkrava tika sūtīta no ASV uz Ukrainu. Procesa virzītājs šajā krimināllietā ir Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit.

Ja neredzat video klikšķiniet šeit.

Komentāru sniedz IMVA materiālās rezerves direktora vietniece Armanda Ābele.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā novēroja Db.lv, šorīt pie Saeimas atradās liels daudzums policistu, taču piketētāju bija maz - aptuveni 200 cilvēki.

Pikets , salīdzinot ar to, kas notika 18.oktobra rītā, bija mierīgs. Piketētāji pat nebija paņēmuši līdzi vērā ņemamus plakātus. Pāris vecāka gadagājuma cilvēki centās uzsākt saukļu izkliegšanu, bet pārējie viņiem nepievienojās. Taču, kā pastāstīja Delnas pārstāvis, piketa kulminācija vēl tikai gaidāma šodien ap pulksten 14:00.

Ja neredzat video, klikšķieniet šeit.

Ja neredzat video, klikšķieniet šeit.

Ja neredzat video, klikšķieniet šeit.

Ja neredzat video, klikšķieniet šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

DB diskusija par Dienvidu tiltu (video)

, 27.05.2008

Dienas biznesa žurnāliste Ieva Mārtiņa (no kreisās), Parex bankas viceprezidents Mārtiņš Jaunarājs, A/s Dienvidu tilts padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis, Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamenta Dienvidu tilta būves direkcijas vadītājs Eduards Raubiško, RD Satiksmes departamenta Dienvidu tilta pieeju būvniecības direkcijas vadītājs Tālis Laizāns un RD Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs Andris Konošonoks.

Elīna Kursīte, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas biznesa un Db.lv redakcijā notika iepriekš pieteiktā diskusija par Dienvidu tilta finansējuma neskaidrībām. Diskusijas dalībniekiem bija jāatbild arī uz vairākiem portāla Db.lv lasītāju jautājumiem.

Dārgākais tilts Eiropā, pasaulē? Savdabīgs dārdzības Ginesa rekords? Tādi un līdzīgi epiteti tikuši topošajam Dienvidu tiltam Rīgā. Pēc Db.lv un laikrakstā Dienas bizness maija sākumā publicētās anonīmo ceļu, tiltu būvnieku, kā arī arhitektu analīzes tilta izmaksu jautājums aktualizējās ar jaunu sparu.

Tādēļ DB otrdien, 27. maijā, organizēja apaļā galda diskusiju ar Dienvidu tilta būvniekiem un finansētājiem, uzdodot viņiem gan žurnālistu sagatavotos, gan portāla db.lv lasītāju iesūtītos jautājumus.

picturegallery.75e9a7e4-b2f0-4665-90fa-7a2047873d64

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Papildināta - YouTube birojā apšaudi sarīkojusī sieviete bijusi 39 gadus veca dzīvnieku tiesību aktīviste

LETA--AFP/AP, 04.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«YouTube» galvenajā birojā Sanbruno apšaudi sarīkojusī sieviete bijusi 39 gadus veca dzīvnieku tiesību aktīviste no Sandjego, ziņo mediji.

Divas ASV amatpersonas identificēja sievieti kā Nasimu Aghdamu.

Aghdama 2009.gadā tika pieminēt laikraksta «San Diego Union-Tribune» rakstā par dzīvnieku tiesību aizstāvju protestiem pret cūku izmantošanu militārajās mācībās. Ģērbusies parūkā un džinsos ar mākslīgiem asins traipiem, aktīviste tolaik sacīja laikrakstam, ka dzīvnieku tiesības viņi esot tikpat svarīgas, cik cilvēktiesības.

Jau vēstīts, ka sieviete otrdien «YouTube» galvenajā birojā Sanbruno, ASV Kalifornijas štatā, sašāva trīs cilvēkus un pēc tam pati nošāvās. Vēl viens cilvēks traumēja potīti, bēgot no lodēm.

ASV mediji vēsta, ka Aghdamu sadusmojusi viņas publiskoto video filtrēšana «YouTube», samazinot potenciālos ienākumus no šiem video.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret YouTube tiesā iesniegtā prasība par 1 miljardu ASV dolāru (536 miljonu latu) apmērā piedziņu var kļūt par brīvības apdraudējumu internetā, paziņojis videoserviss YouTube.

ASV mediju kompānija Viacom iesniegusi tiesā prasību pret portālu YouTube un tā mātesuzņēmumu, ASV interneta meklēšanas sistēmas kompāniju Google, raksta Rambler.ru.

YouTube paziņojums ir atbilde uz apvainojumu autortiesību pārkāpšanā no Viacom puses.

Google advokāti paziņojuši, ka Viacom rīcība apdraud informācijas apmaiņas procesu starp miljoniem lietotāju internetā. Tāpat juristi norāda, ka YouTube pilnībā pieturās pie principiem likuma The 1998 Digital Millennium Copyright Act, un cīnās ar pirātismu. „Dažreiz YouTube pat dara vairāk nekā rakstīts likumā ejot pretī likumsargiem, lai aizsargātu viņu produktus,” rakstīts tiesas materiālos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Putins priekšvēlēšanu kampaņā tēmē uz «jaunavām»

Dienas Bizness, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas Federācijas nākamā prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins savā priekšvēlēšanu kampaņas reklāmas rullītī iedrošina valsts iedzīvotājus, kuri pirmo reizi dosies piedalīsies vēlēšanās, balsot par viņu.

Video rullītī redzama jauna sieviete, kura devusies pie zīlnieces uzzināt savu likteni. Zīlniece, izliekot kārtis, atklāj viņai prezidenta kandidāta Putina attēlu uz vienas no tām un norāda sievietei, ka viņas «pirmā reize» būs Putins.

Putina priekšvēlēšanu kampaņas reklāmas rullītis portālā YouTube jau sasniedzis vairāk nekā 400 tūkstošus skatījumu.

Tikmēr cits Putina priekšvēlēšanu kampaņas reklāmas rullītis, kurā redzams Krievijas mūziķis, aktieris un arī uzņēmējs Nikolajs Fomenko, paužot atbalstu Putinam, portālā YouTube sasniedzis vairāk nekā miljons skatījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

YouTube varētu ieviest video skatīšanos par maksu

Jānis Rancāns, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārās interneta video vietnes YouTube sadaļas drīzumā varētu kļūt par maksas pakalpojumu. Vietnes pārstāvji apsverot iespēju ļaut video īpašniekiem iekasēt abonēšanas maksu par video aplūkošanu, vēsta Wall Street Journal.

YouTube viceprezidents Roberts Kincls (Rober Kyncl) norādīja, ka ir svarīgi video īpašniekiem radīt «papildus ienākumu avotus». Viņš arī atzina, ka likt cilvēkiem maksāt par YouTube saturu nemaz nebūs tik vienkārši un sagaidāms daudz eksperimentu šajā jomā. Lai gan darbs šajā virzienā turpinās, patlaban saistībā ar maksas kanāliem YouTube nekas neesot paziņojams, sacījis vietnes viceprezidents.

Tikmēr anonīmi avoti kompānijā tehnoloģiju medijam Ad Age pavēstījuši, ka maksa par atsevišķu YouTube saturu varētu tikt ieviesta jau nākamajā ceturksnī. Abonentmaksas varētu svārstīties robežās no viena līdz pieciem ASV dolāriem mēnesī, un turklāt sākotnēji šāda sistēma strādātu eksperimentālā kārtā. Paredzams, ka YouTube abonēšanas maksu varētu ieviest tādiem populāriem kanāliem kā, piemēram, Machinima, kuram ir vairāk nekā seši miljoni abonementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katra veiksmīga uzņēmuma pamatā ir spējīgs tā vadītājs. Skolās iegūtā izglītība un profesionālā darba prakse ir nozīmīga, taču ne vienmēr ar personīgo pieredzi ir gana, tāpēc portāls inc.com apkopojis desmit vērtīgus video sižetus, kuros ieteikumos un viedokļos dalās eksperti, veiksmīgu uzņēmēju vadītāji un miljardieri, kas savas impērijas izveidojuši no nulles.

Šajā video materiālā Hārvardas Biznesa skolas profesors Džozefs Bouvers (Joseph Bower) pauž savu uzskatu, ka ikvienam, kurš vēlas vadīt jebkādu uzņēmumu vai institūciju, ir jābūt spējīgam uzdot sev nopietnus jautājumus attiecībā uz sevis paša un vadītā uzņēmuma darbu, kā arī objektīvi atbildēt uz tiem. Kļūt par vadītāju nozīmē nepārtraukti mācīties un uzlabot sevi, kā arī vēlāk arī citus, lai nostiprinātu patiesu lomu kompānijā, nevis vienkārši būt vietturim, stāsta Bouvers.

Kā iespējams nolīgt augsti kvalificētus darbiniekus, pārliecināt viņus strādāt par brīvu un pēc tam nodot radīto produktu cilvēku masām bez maksas? Tas nav neiespējami; patiesībā vairākas joprojām aktīvas kompānijas, piemēram, Linux un Wikipedia to ir panākušas. Šajā video tiek piedāvāts īss seminārs par to, kas motivē darbiniekus un kā to izmantot uzņēmējdarbībā. Šis animētais video materiāls varētu būt īpaši noderīgs mārketinga un tirdzniecības pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru