Tirdzniecība un pakalpojumi

Gandrīz 60% lieto bezlimitu tarifus

Žanete Hāka, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

82,9% respondentu uzskata, ka mobilo sakaru operatoriem vēl ir rezerves, lai pazeminātu bezlimitu tarifu cenas, liecina portāla gudriem.lv veiktais pētījums.

58,8% mobilo sakaru abonentu lieto bezlimitu tarifus. Kā liecina pētījuma rezultāti, 37,4% respondentu mobilo sakaru rēķins pēdējo trīs gadu laikā samazinājies 1,5 – 2 reizes.

Gudriem.lv aptaujas dati rāda, ka 29,3% neuzskata bezlimitu tarifu par izdevīgu, neskatoties uz zemo cenu. Iemesls tam – iedzīvotājus apmierina viņu pašreizējais tarifu plāns un, neskatoties uz plašajām reklāmas kampaņām, viņi netaisās to mainīt. 58,8% mobilo pakalpojumu abonenti lieto bezlimitu tarifu – 23,6% uz to pārgājuši pavisam nesen, bet 35,2% pieslēdzās šiem tarifiem, tiklīdz mobilo pakalpojumu operatori sāka tos piedāvāt.

Kā apgalvo Bite mārketinga vadītāja Kristīne Britāne, sākotnēji bezlimita tarifi lietotājiem šķiet ļoti pievilcīgi, bet tad, kad viņi sāk saprast, kas tajā ir iekļauts un par ko viņi maksā, bieži gadās, ka bezlimitu tarifs patiesībā nemaz nav piemērotākais. «Acīmredzot tie 29,3% respondentu ir izvērtējuši savus izdevumus un sapratuši, ka viņu ikmēneša rēķins par mobilajām sarunām var būt arī mazāks par bezlimita tarifa cenu, un tas ir pilnīgi pareizs lēmums,» uzsver Bite pārstāve.

LMT pārstāvji stāsta, ka šobrīd pāriešanas aktivitāte vairs nav tik liela kā tarifa parādīšanās brīdī, tomēr bezlimitu tarifa klientu skaits turpina pieaugt.

Db.lv jau rakstīja, ka oktobrī 37,1% mobilo sakaru abonentiem bija pieslēgti nesen ieviestie mobilo sakaru operatoru bezlimitu tairifi, tādi kā Tele2 Zelts vai LMT Brīvība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Teju 40% abonentu izmanto nesen ieviestos bezlimitu tarifus

Gunta Kursiša, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

37,1% mobilo sakaru abonentiem ir pieslēgti nesen ieviestie mobilo sakaru operatoru bezlimitu tairifi, tādi kā Tele2 Zelts vai LMT Brīvība.

Par to liecina portāla Gudriem.lv sadarbībā ar sociālo tīklu Draugiem.lv veiktais pētījums.

Tajā noskaidrots, ka 24% respondentu jau nomainījuši savu pašreizējo tarifu pret bezlimitu tarifu un 12,9% plāno to darīt tuvākajā laikā.

Šādu tarifu plānu ieviešana būtiski mainīs cilvēku paradumus mobilo sakaru lietošanā – patērētāji sūtīs vairāk īsziņu, ilgāk sarunāsies par telefonu un aktīvāk izmantos mobilo internetu, uzskata mobilo sakaru operatoru pārstāvji.

13,1% respondentu apgalvoja, ka viņu neinteresē bezlimitu tarifi, un šī atbilde vispopulārākā bija 20-24 gadus veciem respondentiem (15,6%) un 25-29 gadus veciem iedzīvotājiem (14,6%).

Komentāri

Pievienot komentāru