Tirdzniecība un pakalpojumi

Global Gateway noslēdz līgumu ar Uzbekistānas asociāciju par kvotu piešķiršanu dārzeņu un augļu eksportam

Žanete Hāka, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Starp Latvijas kompāniju SIA Global Gateway un Uzbekistānas Fergānas apgabala Tirgus asociāciju noslēgts līgums par kvotu piešķiršanu 45 miljonu dolāru apmērā - dārzeņu un augļu eksportam no Uzbekistānas uz Eiropas Savienības un NVS valstīm.

Līguma darbības un kvotas realizācijas termiņš ir 2015.gads. Līgums ir apstiprināts Uzbekistānas Ārējo sakaru, investīciju un tirdzniecības ministrijā.

«Latvija ir ieinteresēta aktīvākā ekonomiskajā sadarbībā ar Uzbekistānu. Mūsu valsts ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības, kā arī pieredze transporta un loģistikas jomā ļauj mums veiksmīgi attīstīt jau patlaban labi funkcionējošo Ziemeļu izplatīšanas ceļu. Šī līguma parakstīšana faktiski apstiprinājusi Latvijas un Uzbekistānas sadarbības nozīmi un ļauj mums īstenot šo ekonomisko sadarbību praksē. Tas Uzbekistānas uzņēmumiem pavērs izeju uz Eiropas tirgu, bet mūsu uzņēmumiem rada pieejamus tos tirgus, kas līdz šim bija praktiski ir neapgūti,» stāsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) oficiālais pārstāvis Centrālāzijas valstīs un SIA Global Gateway valdes loceklis Florens Jansons.

2013. gadā Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījums ar Uzbekistānu bija 51,9 miljoni eiro, kas ierindoja Uzbekistānu 39. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā.

Piešķirtās kvotas 45 miljonu dolāru apmērā nozīmē, ka šādā apjomā ar Latvijas kompānijas SIA Global Gateway starpniecību tiks nodrošināts Uzbekistānas preču eksports, tajā skaitā, muitas procedūru, juridisko, loģistikas un finansiālo jautājumu kārtošana.

Noslēgtā sadarbība starp SIA Global Gateway un Uzbekistānas tirgus asociāciju būtiski veicinās ražošanas iekārtu, medicīnas aprīkojumu un citu tehnoloģiju importu no Eiropas Savienības valstīm uz Uzbekistānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veicinās Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju savstarpējo sadarbību

Žanete Hāka, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā izveidots Uzbekistānas tirdzniecības nams (Export & Trading House Uzbekistan), kas turpmāk veicinās Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju sasvstarpēju sadarbību ar minimāliem ierobežojumiem, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) oficiālais pārstāvis Centrālāzijas valstīs un SIA Global Gateway valdes loceklis Florens Jansons.

«Latvijas un Uzbekistānas uzņēmēju sadarbības veicināšanai esam izveidojuši Uzbekistānas tirdzniecības namu Rīgā, kas ļaus mūsu uzņēmumiem importēt gandrīz jebkuras preču grupas no Uzbekistānas, izmantojot pēcapmaksu vai konsignāciju. Tas kļuvis iespējams pateicoties panāktajai vienošanās ar mūsu partneriem no uzbeku puses un īstermiņa kredītresursiem,» stāsta F. Jansons.

Uzbekistānas tirdzniecības nama galvenais mērķis ir palielināt preču un pakalpojumu plūsmu starp Uzbekistānu un Eiropas Savienības valstīm. Savukārt Latvijas uzņēmējiem tas nozīmē plašākas iespējas izmantot tranzīta koridoru un jaunā tirdzniecības nama platformu preču piegādei uz ES un pasaules tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru