Jaunākais izdevums

Noslēdzies pieteikumu iesūtīšanas termiņš un izvēlēti dalībnieki veikalu tīkla K-rauta rīkotajā konkursā Latvijas augstskolu studentiem Karaliskais koju remonts, informēja konkursa organizatori.

Kopumā konkursam iesūtīts 31 pieteikums ar ideju aprakstiem, skicēm un fotogrāfijām. Studenti bija radoši savu pieteikumu noformējumos un aprakstos, par ko patīkami pārsteigti bija arī K-rauta eksperti.

Karaliskais koju remonts tika rīkots Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA), Daugavpils universitātes (DU), Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas (LPA) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentiem. Visaktīvākie bija LLU studenti, no kuriem saņemti 12 pieteikumi. RTU studenti atsūtīja 10 pieteikumus, LPA – 4, DU – 3, LU – 2. Neviens pieteikums netika saņemts no LKA.

K-rauta eksperti iesūtītos pieteikumus vērtēja gan pēc ideju apraksta, gan spējas formulēt to realizāciju. Kā jau iepriekš izziņots, tika izvēlēts viens pieteikums no katras augstskolas. Tā kā LKA pieteikumi netika saņemti, eksperti nolēma izvēlēties vēl vienu pieteikumu no visām augstskolām. Tādēļ konkursa uzvarētāju vidū ir divi pieteikumi no RTU, jo tas tika atzīts par labāko citu vidū.

Iespēju īstenot savas radošās iespējas Ls 500 apmērā, izmantojot veikalā K-rauta pieejamus materiālus un dizaina priekšmetus, ieguvuši:

Jānis, Māris un Artūrs no RTU kopmītnēm Rīgā, Lilijas ielā 4

Elīna, Iveta un Inga no RTU kopmītnēm Rīgā, Āzenes ielā 22a

Līga, Alise, Dace no LU kopmītnēm Rīgā, Burtnieku ielā 1

Kalvis, Guntis, Gatis un Jānis no LLU kopmītnēm Jelgavā

Lāsma, Aija un Linda no LPA kopmītnēm

Anna, Liene, Zinta un Agita no Daugavpils universitātes kopmītnēm

Konkursa uzvarētājiem kopmītņu istabiņu labiekārtošanas darbus būs jāveic no šā gada 5.novembra līdz 19.novembrim. Studentiem pašiem būs praktiski jārealizē savas idejas, saņemot speciālistu konsultācijas interjera un remonta jautājumos.

Labiekārtotās kopmītņu istabiņas vērtēs māksliniece Šeila, izvēloties vienu radošāki veiksmīgāko risinājumu. Šīs godalgotās istabiņas iemītnieki saņems katrs pa dāvanu kartei no veikala „K-rauta” Ls 100 vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursa Karaliskais koju remonts žūrija mākslinieces Šeilas vadībā atzinusi, ka vispārsteidzošākās pārvērtības piedzīvojusi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) puišu istabiņa, liecina konkursa organizatoru sniegtā informācija medijiem.

Artūrs un Jānis no RTU likuši lietā iztēli, radošo garu un praktiskās iemaņas, lai, izmantojot piešķirtos Ls 500 finansējuma, divu nedēļu laikā pārmainītu savas kopmītņu istabiņas izskatu līdz nepazīšanai. Puiši istabiņu sadalījuši divās zonās. Pirmā zona līdzinās īstai „lounge” atpūtas telpai ar sienu gleznojumiem un ērtiem zviļņiem. Šeit iebūvēta arī bāra lete, kas vienlaikus var kalpot kā virtuves virsma. Otrā telpas zona iekārtota kā mācību vieta un guļamzona, kuras interjers ir rūpīgi apdomāts gan apgaismojuma, gan dizaina detaļu ziņā.

„Artūrs un Jānis darbu bija paveikuši visrūpīgāk – sadalījuši istabu zonās, nozīmīgu vietu atvēlot arī mācību vietai,” sacīja māksliniece Šeila.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kojās būs karalisks remonts

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veicinātu Latvijas augstskolu studentu radošo izdomu un darboties prieku, veikalu tīkls K-rauta rīko konkursu Karaliskais koju remonts, aicinot studentus īstenot savas radošās idejas pagaidu dzīves telpas - kopmītņu istabiņas - labiekārtošanā, liecina veikalu tīkla sniegtā informācija medijiem.

Karaliskais koju remonts tiek rīkots Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Daugavpils augstskolas, Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem, kuri tiek aicināti trīs nedēļu laikā - līdz šā gada 22.oktobrim - iesūtīt savu kopmītņu istabiņu foto attēlus, labiekārtošanas idejas aprakstus un skices. Adrese: AS RAUTAKESKO, Rīga, Rencēnu iela 21, LV 1073, ar norādi: konkursam Karaliskais koju remonts.

Konkursa uzvarētājus - interesantākos un radošākos risinājumus - izraudzīs K-rauta ekspertu žūrija. Balvā studenti saņems iespēju Ls 500 apmērā īstenot savas radošās ieceres, izmantojot veikalā K-rauta pieejamus materiālus un dizaina priekšmetus. Studentiem pašiem būs jāpiedalās kopmītnes istabas labiekārtošanas darbos, saņemot speciālistu konsultācijas interjera un remonta jautājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pasažieru vilciens megalīgumu ar CAF parakstīs mēneša laikā; pirmo vilcienu redzēsim 2013. gadā

Māris Ķirsons, 25.10.2011

AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdis Nils Freivalds piedalās AS "Pasažieru vilciens" rīkotajā preses konferencē Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā uz perona, kurā informē par jauno vilcienu iegādes tālāko gaitu.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs atļāvis a/s Pasažieru vilciens slēgt līgumu ar konkursā uzvarējušo Spānijas Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF), un, kā šorīt preses konferencē informēja Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, līgums tiks parakstīts aptuveni mēneša laikā.

Tādējādi noslēdzas teju divus gadus ilgušais jaunu pasažieru vilcienu iepirkuma konkurss, kurā bez sūdzībām IUB ir notikusi arī Pasažieru vilciena (PV) valdes nomaiņa, veiktas vairākārtējas konkursa nolikuma izmaiņas.

Šobrīd sākts darbs pie dokumentācijas, lai vilcienus iepirktu.

Pirmais testa vilciens Latvijā varētu nonākt 2013. gadā, bet regulārus pārvadājumus ar jaunajiem vilcieniem var gaidīt 2014. gadā.

Konkursa pirmajā kārtā pieteicās trīs pretendenti -CAF (Spānija), a/s RVR sadarbībā ar Bombardier un Stadler Bussnang AG (Šveice). Visi pretendenti ieguva tiesības startēt otrajā kārtā. Tiesa, vienam pretendentam RVR sadarbībā ar Bombardier tiek izvirzīts nosacījums, proti, RVR sadarbības partnerim Bombardier būs jāuzņemas atbildība par iepirkuma līguma izpildi. Otrajā kārtā savu piedāvājumu iesniedza tikai CAF.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Karaliskais pasts ir laidis klajā astoņas pastmarkas ar slavenāko britu burvju attēliem, vēsta BBC.

Uz pastmarkām būs redzami literāri fantāzijas tēli, kā, piemēram, Baltuss Dumidors un Lords Voldemorts no «Harija Potera» grāmatu sērijām, Baltā ragana no «Nārnijas hronikām», karaļa Artūra leģendu varoņi burvis Merlins un feja Morgana, kā arī citi.

Karaliskais pasts ir konsultējies ar britu folkloras un kultūras ekspertiem, lai piemērotu burvjiem autentisku izskatu. «Ir skaidrs, ka lielākā daļa stāstu par burvjiem ir kas vairāk nekā vienkārša fantāzija», skaidro Lielbritānijas Karaliskais pasts savā interneta vietnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igauņu akcijas «Vedīsim talantus mājās» ietvaros atgriezušies 27 igauņi

Gunta Kursiša, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā organizētā projekta «Vedīsim talantus mājās» (Talendid koju, Bring Talents Home) ietvaros divu gadu laikā valstī atgriezušies 27 tās iedzīvotāji, raksta baltic-course.com.

«Ņemot vērā, ka atgriezties nav vienkārši, rezultāts ir labs un tam vajadzētu arī citus cilvēkus atgriezties atpakaļ Igaunijā,» norāda viens no projekta organizētājiem Arturs Elme (Artr Elme).

«Projekta laikā esam sapratuši, ka cilvēki ir gatavi atgriezties atpakaļ Igaunijā, tomēr tam priekšnoteikums ir interesants darbs ar labu atalgojumu,» viņš secina. Lai cilvēki brauktu atpakaļ uz Igauniju, algai neesot jābūt tikpat lielai kā Norvēģijā, bet tai jābūt tik lielai, lai Igaunijā būtu iespējams dzīvot labi, secina A. Elme.

Talendid koju Facebook lapā akcijai piektdien bija 1117 «sekotāju», novēroja Db.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neliela, taču intensīvi izmantota mājokļa telpa, kam jābūt gan funkcionālai un ergonomiskai, gan estētiski pievilcīgai. Bieži vien vēl svarīgāka par redzamo pusi ir vannas istabas remonta kvalitāte, piemēram, pareizi izveidota hidroizolācija, kas ļauj ilgtermiņā izvairīties no daudzām problēmām. Lasi un uzzini, kas jāņem vērā, lai remonts vannas istabā atbilstu visiem šiem kritērijiem!

Kad nepieciešams remonts vannas istabā?

Iemesli, kāpēc vannas istabā vajadzīgs veikt remontu, var būt dažādi – daļa no tiem ir saistīti ar konkrētu problēmu novēršanu vai telpas un santehnikas nolietojumu, savukārt citi vairāk saistīti ar interjera noformējumu. Krāsas un iekārtojuma nianses, kas pirms gadiem desmit šķita tīkamas, nu apnikušas un mudina vannas istabu pārveidot.

Funkcionāli vannas istabai jādarbojas nevainojami, tāpēc esošās vannas istabas iekārtas nolietojums vai arī problēmas ar hidroizolāciju var būt nopietns iemesls remonta veikšanai. Tāpat remontu nevajadzētu atlikt, ja vannas istabā parādījies pelējums, ko ar tīrīšanas līdzekļiem vien neuzveikt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkurss "Ideju kauss 2007" noslēdzas ar praktiskiem rezultātiem

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 15.septembrī viesnīcā "Reval Hotel Latvija" notiks Jaunatnes inovatīvo biznesa ideju konkursa "Ideju kauss 2007" svinīgs noslēgums. Pasākuma ietvaros dalībniekiem būs iespēja ieklausīties pieredzējušu uzņēmumu stāstījumos par savu ceļu uz panākumiem, konkursa Stratēģisko partneru uzrunās, atskatā uz konkursa norisi un nākotnes iezīmēm, kā arī piecu labāko biznesa plānu prezentācijās un uzzināt, kas ir minētā konkursa laureāti.

Konferences atklāšana un konkursa "Ideju kauss" biznesa plānu prezentācijas sāksies pulksten 10:00, savukārt uzvarētāju apbalvošana - pulksten 15:00. Pasākums notiks viesnīcā "Reval Hotel Latvija", Elizabetes ielā 55, zālē "Beta". Laipni aicināti arī mediju pārstāvji.

Kā jau iepriekš tika informēts, Latvijas jaunieši ir izrādījuši necerētu aktivitāti un konkursa "Ideju kauss 2007" 1.kārtā iesnieguši 269 inovatīvas biznesa idejas, no kurām 127 idejas konkursa žūrija izvirzīja otrajai kārtai. Konkursā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - 384 jaunieši vecumā līz 35 gadiem, no kuriem 95 apmeklēja konkursa organizatoru rīkotās apmācības.

Konkursa ietvaros dalībnieki saņēma profesionālu ekspertu vērtējumu par iesniegtajām idejām un ieteikumus to tālākai attīstībai. Žūrijā darbojās pārstāvji no konkursa Stratēģiskajiem partneriem - Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Rīgas Domes, Hansabankas un riska kapitāla fonda Eko investors, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas un portāla Draugiem.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkritumu apsaimniekotāja SIA Getliņi Eko pērnā gada nogalē izsludinātā atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības konkursa, kura rezultāti noteiks, vai Latvija spēs nodrošināt ES prasības un izvairīties no bargām soda sankcijām, prasībām varētu nebūt atbilstošu pretendentu, skaidroja atkritumu apsaimniekotāju SIA Eko Rīga pārstāve Jana Duhovska un SIA Vides pakalpojumu grupa padomes priekšsēdētājs Guntars Kokorevičs.

Kā ziņots, Eiropas Savienības (ES) regulas paredz, ka no 2015.gada Getliņi Eko teritorijā obligāti jāveic savākto atkritumu šķirošana, taču vairākkārtēji mēģinājumi izsludināt konkursu par šķirošanas nodrošināšanu beigušies bez rezultātiem, jo konkurss Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) nemitīgi apstrīdēts.

Getliņu Eko valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns iepriekš uzsvēra, ka šis ir jau trešais Getliņu Eko izsludinātais konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai, un šim konkursam ir izšķiroša nozīme, jo tā norise un rezultāti noteiks, vai Latvija spēs iekļauties termiņā un nodrošināt ES prasības par atkritumu šķirošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatkarīgi no Latvijā un pasaulē valdošajiem apstākļiem, biznesa simulāciju un uzņēmējdarbības uzsākšanas konkurss jauniešiem "Bizness24h" šogad turpina savu norisi.

Neapdraudot konkursa dalībnieku un citu iesaistīto personu veselību, konkursa 3. kārta un fināls notiek tiešsaistē ar dažādu komunikācijas un uzdevumu risināšanas platformu palīdzību. Līdz ar to dalībnieku komandas turpina cīņu par "Biznesa Guru 2020" titulu, kuru konkursa žūrija piešķirs tikai vienai labākajai dalībnieku komandai konkursa finālā 6.aprīlī.

Konkurss savu norisi uzsāka februāra sākumā, kad teju 740 motivēti jaunieši ar interesi par uzņēmējdarbību vienlaikus iesaistījās konkursa sadarbības partnera "airBaltic" gadījuma izpētē jeb business case study. Dalību konkursa 2.kārtā turpināja 200 jeb 66 komandu labāko risinājumu autori. Šajā kārtā dalībnieki tikās Banku augstskolas telpās, lai izspēlētu valsts politisko un ekonomisko procesu simulāciju spēli "Prezidents - papildinātais". Šīs kārtas laikā tika pārbaudītas problēmu risināšanas, organizācijas stratēģijas, finanšu plānošanas, efektīvas komunikācijas un sadarbošanās komandā prasmes. Taču tikai divdesmit piecas komandas, kuras sevi vislabāk parādīja otrajā kārtā, šobrīd turpina cīņu konkursa trešajā kārtā jeb finālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirms konkursa par sadarbību vienojas

Lāsma Vaivare kopā ar Oskaru Prikuli un Vēsmu Lēvaldi, 07.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļu pārvadātāju, kam, šogad uzvarot konkursā par tiesībām veikt pasažieru pārvadājumus Latvijā, valsts nākamos divpadsmit gadus garantējusi ienākumus, vieno juridiskas saites.

A/s Liepājas autobusu parks, a/s Nordeka, a/s Rīgas Taksometru parks, SIA Rīgas satiksme, SIA Saldus autobusu parks un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija 2006. gadā nodibinājuši a/s Starppilsētu līnijas, kuras "uzdevums ir sagatavot materiālus un piedalīties konkursā par tiesībām veikt pasažieru pārvadāšanu LR reģionos saskaņā ar izstrādātiem konkursa noteikumiem".

Plūc laurus

Starppilsētu līniju akcionāri un uzņēmuma amatpersonu pārstāvētas firmas plūca laurus valsts SIA Autotrans­portu direkcija šovasar izsludinātajā konkursā par tiesībām divpadsmit gadus veikt (un iegūt iespaidīgas dotācijas) reģionālos starppilsētu pārvadājumus ar autobusiem, pilnībā iegūstot četras no astoņām konkursā piedāvātajām lotēm (reģionālas starppilsētu nozīmes maršrutu tīkla daļas) un līdzdarbojoties piektajā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

TabFab radošā kvartāla būvniecībai un attīstībai paredzēti 5,06 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 23.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) 23.augustā izsludināja starptautisku metu konkursu TabFab radošā kvartāla pilnīgas izbūves arhitektoniskā vīzija.

Projekta kopējais budžets ir 5,058 miljoni eiro, no tiem 4,980 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un Latvijas budžeta līdzekļi, bet 78 tūkstoši ir Dānijas Karalistes atbalsts.

Pretendentiem pieteikumi ir jāiesniedz līdz 2018. gada 26. novembrim, informē VNĪ valdes locekle un konkursa žūrijas priekšsēdētāja Kitija Gruškevica. Uzvarētāju plānots nosaukt decembra vidū.

«Vecā Tabakas fabrika vai TabFab ir kas vairāk, nekā tikai vēl viena vieta, kura jāatjauno. Mēs runājam par teritoriju, kuras kopējā platība ir 7229 m2 un kopējā apbūves platība – 13 362 m2. Jau tagad TabFab ir sevi pieteikusi kā nozīmīga radošo aktivitāšu norises vieta. Tādēļ mēs ceram ieraudzīt iedvesmojošus un inovatīvus risinājumus, kas atklātu šā rajona garu un vienlaikus spētu radīt jaunas izjūtas,» skaidroja Gruškevica.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizdomas par konkursu ar zināmu uzvarētāju

Inese Helmane, Db, 14.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru pakalpojumu konkurss ir izveidots tā, lai maksimāli atsijātu jebkuru mēģinājumu ietekmēt jau iepriekš skaidrus rezultātus.

Transporta grupa Rīgas taxi vadītājs Genādijs Aksjonovs pārmetumus pilnībā noraida, uzsverot, ka viņa vadītā kompānija tikai pirms īsa brīža saņēmusi konkursa nosacījumus un tie nebūt nesniedz priekšrocības viņa kompānijai. "Patiesībā, iepazīstoties ar konkursa prasībām, man pat jāpadomā, vai visām prasībām atbilstam un vai nebūs mazliet jāpiestrādā," norāda G. Aksjonovs. Ignatjevs savukārt nosūtījis vēstuli Konkurences padomei un Iepirkumu birojam, kura ir arī Db rīcībā. Tajā uzņēmējs pauž neizpratni gan par konkursa nolikuma saņemšanas augsto maksu - 10 000 Ls, gan par ārkārtīgi ātro piedāvājuma iesniegšanas termiņu - 7. janvāris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Iebalso savu favorītu «Biznesa Tīģeris 2014» finālā!

Dienas Bizness, 21.05.2014

Žūrija: (No kreisās puses) Inga Daliba, speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere; Daiga Kiopa, SIA Lursoft valdes locekle; Jānis Kossovičs, 2013. gada konkursa «Biznesa Tīģeris» uzvarētājs; Vita Zariņa, b/a Turība Dr.oec., Prof. Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne; Sanita Igaune, laikraksta Dienas Bizness ziņu redaktore;

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.maijā, Dienas Bizness redakcijā visas dienas garumā norisinās konkursa «Biznesa Tīģeris» pusfināls, kurā konkursa dalībnieki aci pret aci tiekas ar žūriju, lai prezentētu savus sasniegumus.

Konkursa pusfinālā šogad startē 8 dalībnieki. Ar pusfinālistu vizītkartēm varat iepazīties šeit:

Andris Jēkabsons, SIA Baltijas Izklaides Aģentūra radošais valdes loceklis;

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja;

Valters Kaže, AS Latvijas balzams komercdirektors;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: Pusei iedzīvotāju aktuāls mājokļa remonta jautājums

, 10.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gandrīz puse jeb 46% Latvijas iedzīvotāju jau veic vai arī tuvākā pusgada laikā plāno veikt sava mājokļa remontu. Par to liecina Swedbank veiktā pētījuma par Latvijas iedzīvotāju mājokļa remonta plāniem rezultāti. Respondenti visbiežāk norāda, ka remonts visvairāk nepieciešams virtuvei un dzīvojamai istabai un vannasistabai. Visretāk tiek minēts remonts guļamistabā vai bērnistabā.

Par savas dzīves telpas kvalitātes uzlabošanu lielākā daļa iedzīvotāju domā regulāri – vairāk kā trešdaļa (35%) respondentu kosmētisko remontu savos mājokļos veic reizi 5-6 gados un nedaudz mazāk (31%) reizi 2-4 gados. Iedzīvotāju vēlme pastāvīgi uzlabot savas dzīves telpas kvalitāti tikai daļēji saistīta ar ienākumu līmeni. Iedzīvotāji ar augstākiem ienākumiem visbiežāk veic mājokļa remontu reizi 2-3 gados, turpretī iedzīvotāji ar vidējiem ienākumiem remontu visbiežāk veic reizi 5-6 gados.

"Šie dati uzskatāmi parāda, ka Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi dzīvot sakārtotā vidē. Remonts ir veids, kādā cilvēki var uzlabot savu dzīves telpu un tādā veidā panākt emocionālu pārliecību, ka uzlabojusies arī dzīves kvalitāte. Jauna mājokļa iegāde parasti ir vienreizējs, lai arī ilgtermiņa dzīves telpas un kvalitātes uzlabojums, turpretī remonts dod iespēju pozitīvu pārmaiņu sajūtas nezaudēt arī gadu no gada," stāsta Dzintars Kalniņš, Swedbank Privātpersonu kreditēšanas daļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc DNB bankas pasūtījuma veiktajā aptaujā atklājies, ka kopumā Latvijas reģionos un Pierīgā remontdarbi mājokļos tiek veikti daudz biežāk nekā galvaspilsētā, teikts bankas paziņojumā.

Visaktīvāk remontdarbi patlaban norit Kurzemē un Zemgalē. Savukārt galvaspilsētā salīdzinājumā ar reģioniem ir viens no zemākajiem rādītājiem, kas apliecina remonta veikšanu patlaban vai pāris pēdējo gadu robežās. Tāpat salīdzinājumā ar citiem reģioniem Rīgā ir visvairāk respondentu, kuru mājokļos remonts nav veikts vairāk nekā 5 gadus. Bet katrs desmitais rīdzinieks atzīst, ka savu mājokli vispār nekad nav remontējis.

Kopumā remonts patlaban norit katra piektā Latvijas iedzīvotāja mājoklī. Visaktīvāk remontdarbus patlaban veic kurzemnieki (27,3%) un Zemgales iedzīvotāji (25,5%). Vidzemē un Latgalē šo variantu norādīja katrs piektais respondents. Savukārt katra sestā Latvijas iedzīvotāja mājoklis remontu šogad jau ir piedzīvojis. Biežāk to atzinuši Latgales iedzīvotāji (19,7%) un Pierīgā mītošie respondenti (16,9%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grib sanēt Liepājas domes deputāta Kesenfelda uzņēmumu

Vēsma Lēvalde, Db, 13.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 9. februārim ar Liepājas domes deputātu Ivaru Kesenfeldu saistītā SIA MIG holdings apņēmusies izstrādāt sanācijas plānu savam meitasuzņēmumam – maksātnespējīgajai SIA Remonts K.

Kreditori ir apstiprinājuši sanācijas iespējas būvfirmai Remonts K, Db informēja SIA Remonts K maksātnespējas administrators Kristaps Ābelis. Kreditori vēlas iepazīties ar sanācijas plānu, tāpēc lēmumu par to, vai ļaut sanēt uzņēmumu, kreditoru sapulce plāno pieņemt februāra beigās. Termiņā pieteiktā 20 kreditoru prasījumu summa pārsniedz 861 tūkstoti latu, prasītāji galvenokārt ir celtniecības uzņēmumi. SIA Remonts K saimnieciskā darbība nav pārtraukta, tajā turpina strādāt apmēram 10 darbinieki, mēneša apgrozījums ir ap 10 tūkstošiem latu.

Remonts K bija celtniecības uzņēmums, tagad darbu turpina galdniecība. Administrators pieļauj sanācijas iespēju. Šajā maksātnespējas procesā nav nodrošinātā kreditora, jo Remonts K bijis tikai saistītā uzņēmuma kredītlīnijas galvotājs. Galvojuma līgums ļautu bankai pieteikt savu prasījumu bankrota gadījumā, bet ne sanācijas gadījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav noslēpums, ka digitalizācija ir būtiski ietekmējusi moderno uzņēmējdarbību. Transformācijas process turpinājās divu pandēmijas gadu laikā. Notikušās izmaiņas ir būtiski ietekmējušas patērētāja uzvedības un iepirkšānās paradumus. Šīs izmaiņas ir skārušas arī telekomunikāciju un iekārtu servisa jomu.

Ērti risnāmi mobilitātes jautājumi

Jau labu laiku esam pieraduši pārsūtīt sīkpakas nevis ar tradicionālo pasta sūtījumu metodi, bet gan izmantojot pakomātus. Pēdējo gadu notikumi ir būtiski palielinājuši pakomātu servisu slodzi, radot gan jaunas darba vietas, gan piedzīvojot darbaspēka deficītu. Tomēr pakomātu servisa pārsūtītais apjoms ir tikai pieaudzis. Interneta veikali labprāt veic piegādi ar to starpniecību, bet patērētāji labprāt izmanto saņemšans iespējas tuvākajos pakomātos. Nav izņēmums arī tālruņu tirdzniecības process. Rodas jautājums, kādēļ šo pašu ceļu nevarētu mērot remontējams telefons no Liepājas uz Rīgu?

Mobilitāte risina telefonu servisu trūkumu reģionos

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīta konkursa vidusskolēniem un studentiem "Bizness 24h" 1. kārta.

Vidusskolēnu un studentu biznesa simulācijas spēļu konkursa "Bizness 24h" pirmā kārta norisinājās šā gada 5. februārī. Dalībai konkursā sevi pieteica 740 vidusskolēni un studenti no visas Latvijas, kuri pirmās kārtas ietvaros radīja praktiskus risinājumus "airBaltic" gadījuma izpētes situācijai, lai noskaidrotu ideju dzīvotspēju, kā arī 200 veiksmīgākos un prasmīgākos konkursa dalībniekus, kuri turpinās cīņu 2. kārtā.

Konkursa pirmās kārtas ietvaros dalībnieki risināja "airBaltic" un Banku augstskolas īpaši sagatavoto business case study jeb gadījuma izpētes uzdevumu. Šogad konkursa norisē visievērojamākās pārvērtības piedzīvoja konkursa pirmā kārta, kuras koncepts tika pilnībā mainīts. Dalībniekiem tika sniegta iespēja piedalīties konkursā ne tikai klātienē, Banku augstskolas telpās, bet arī attālināti ar tiešsaistes palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu neapmierinātību ar martā izsludinātā vilcienu iepirkumu konkursa 1. kārtas rezultātiem izrādījis tā dalībnieks Stadler Bussnang AG, šā gada 11. oktobrī iesniedzot sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB). Zināms, ka Stadler uzskata, ka izsludinātajā konkursā Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) nosacītā pirmskvalifikācija esot pretrunā ar iepirkuma noteikumiem un līdz ar to šī kompānija konkursā ir diskvalificējama.

Db.lv jau vēstīja, ka 144 miljonus latu vērtā pasažieru vilcienu piegādes konkursā izšķirošajai otrajai kārtai kvalificējušies visi trīs pirmās kārtas pretendenti – Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. (CAF) (Spānija), a/s Rīgas Vagonbūves rūpnīca (RVR) sadarbībā ar Bombardier un Stadler Bussnang AG (Šveice).

RVR uzaicināts piedalīties konkursa otrajā kārtā, nosakot, ka līgumtiesību piešķiršanas gadījumā RVR un Bombardier kopā uzņemas atbildību un saistību izpildīt iepirkuma līgumu, Bombardier uzņemoties atbildību un izpildot jebkuru no iepirkuma līguma saistībām, ja to neizpilda RVR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banku augstskolas telpās ciemojās 150 jaunieši no visas Latvijas, kurus vienoja viens mērķis – pusfināls cīņai par «Biznesa Guru 2018» titulu uzņēmējdarbības konkursā «Bizness 24H».

Konkursa pirmajā kārtā, kura norisinājās no 5. līdz 9.februārim, piedalījās 600 dalībnieki, no kuriem sīvā konkurencē tika atlasīti 150 veiksmīgākie konkursa turpināšanai. 2. kārtas ietvaros dalībniekiem bija jāizspēlē biznesa simulāciju spēle «Prezidents», lai noskaidrotu tās 20 spēcīgākās un stratēģiski veiksmīgākās komandas, kuras turpinās cīņu konkursa finālā.

Ja konkursa pirmajā kārtā tika pārbaudītas katra komandas dalībnieka individuālās spējas simulāciju spēles laikā, tad šoreiz komandas dalībnieki beidzot varēja cīnīties kā vienots veselums. «Prezidents» ļāva dalībniekiem izjust realitātei pietuvinātu biznesa simulāciju – dalībnieki darbojās dažādās valstīs, kurās ieņēma dažādus amatus, sākot no loģistikas kompānijas vadītāja, beidzot ar valsts tiesnesi. Kopumā 16 stundu ilgā simulācijā dalībnieki savā starpā piedzīvoja 5 mēnešus aktīvā biznesa un politikas pasaulē, kur savā starpā bija gan jāsadarbojas, gan jākonkurē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Ideju kausa finālā visplašāk pārstāvēta IT joma un tirdzniecība

Rūta Lapiņa, 28.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā inovatīvo biznesa ideju konkursa «Ideju kauss» otrā kārta, kurā no žūrijas izvirzītajām 78 biznesa idejām trešajai, noslēdzošajai, kārtai izvēlētas 12 labākās idejas, informē LIAA.

Lielākā daļa no tālāk izvirzīto biznesa ideju autoru komandām jau veikušas nopietnus priekšdarbus, tostarp projektos ieguldītas zināmas investīcijas, sākts darbs pie prototipu izstrādes, kas liecina par nopietniem nodomiem idejas attīstīt tālāk. Finālistu vidū visplašāk ir pārstāvēta IT joma un tirdzniecība, paredzot radīt jaunus produktus un aplikācijas interneta vidē, tāpat dalību konkursā turpina biznesa idejas par ūdens sporta veidu apģērba, inovatīvu akustisko paneļu, bērnu ceļojumu somu un attīstošo rotaļu namiņu ražošanu, alternatīva izglītības modeļa izveidi, jaunu medicīnisko ierīču un preparātu izstrādi, kā arī tūrisma un atpūtas objekta attīstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Konkurss Jaunais vilnis 2013 atklāts

LETA, 24.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2013 paredzēts gandrīz pilnībā atteikties no fonogrammas izmantošanas.

Taujāts, kāpēc tieši šogad notiks šādas izmaiņas, konkursa žūrijas priekšsēdētājs komponists Igors Krutojs preses konferencē sacīja, ka visam ir savs laiks un, šim jautājumam aktualizējoties, tika pieņemts šāds lēmums. Viņš arī stāstīja, ka daudzi Krievijas dziedātāji sākuši vairāk dziedāt dzīvajā, kad sapratuši, ka tas ir neizbēgami, un kad šo tēmu sāka apspriest Krievijas Valsts domē.

Krutojs teica, ka šogad konkursa organizatoriem izveidojās labas attiecības ar Jūrmalas pašvaldības pārstāvjiem. Vaicāts par konkursa nākotni Jūrmalā, Krutojs atbildēja, ka nav kādas ilgtermiņa vienošanās uz 25 gadiem, tomēr pilsēta ir ieinteresēta konkursā un arī organizatori ir ieinteresēti to rīkot šajā vietā. «Mēs saņēmām citus piedāvājumus, taču es neplānoju neko mainīt,» akcentēja Krutojs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liela interese par lidostu

Oskars Prikulis, 19.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau tuvākajos mēnešos lidosta Rīga cer izvēlēties partneri, ar kuru kopīgi tiks veikta vairākus simtus miljonu eiro vērtā lidostas pārbūve un attīstība, bet jau šobrīd interese no kompānijām par šo iespēju esot liela, šodien vēsta Db.

Ar oficiālu sludinājumu publicēšanu Eiropas Savienības oficiālajā Vēstnesī Rīgas lidosta ir izsludināja konkursu par partnera atlasi kopuzņēmuma nodibināšanai ar VAS Starptautiskā lidosta Rīga.

Šī konkursa mērķis ir izvēlēties partneri - vai konsorciju, ar kuru VAS Starptautiskā lidosta Rīga veidos kopuzņēmumu saskaņā ar publiskās privātās partnerības principiem un kurš spēs lidostas Rīga attīstības projekta ātrai un efektīvai ieviešanai piedāvāt izdevīgākos līguma noteikumus. Tāpēc partnerim būs jāno­drošina lidostas Rīga attīstības projekta finansēšana un vadība, objektu būvniecība un visu infrastruktūras objektu uzturēšana un apsaimniekošana. Tas nozīmē, ka būvniecības kompānijām ir iespēja piedalīties kopā ar šī projekta finansētājiem. Taču konkursa kvalifikācijas prasības ir vienādas visiem konsorcija dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzzini, kuri uzņēmumi tikuši konkursa Eksporta un inovācijas balva 2017 otrajā kārtā!

Lelde Petrāne, 11.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2017» četrās kategorijās iesniegti 107 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā. Noslēgusies konkursa pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana, un konkursa 2. kārtai ir izvirzīti 30 uzņēmumi.

Saskaņā ar konkursa nolikumu iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti dalībnieku pieteikumi, un žūrijas komisija izvirzīja dalībai konkursa otrajā kārtā visvairāk punktus ieguvušos pretendentus katrā kategorijā. Otrā kārta ietver uzņēmumu apmeklējumus un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, kā arī intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā «Eksportspējīgākais komersants» lielo un vidējo komercsabiedrību grupā, apkopojot un izvērtējot 1. kārtas rezultātus, 2. kārtā izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Noskaidroti konkursa Latvijas Gada auto 2007 finālisti

, 20.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurss Latvijas Gada auto 2007 tuvojas finišam – apkopojot žūrijas pusfināla balsojuma rezultātus, ir noskaidrotas desmit automašīnas, kas cīnīsies par uzvarētāja titulu, informēja konkursa organizatori.

Šīs automašīnas ir: Opel Antara, Kia Cee’d, Audi A5, Honda CRV, Nissan Qash Qai, Škoda Fabia, Ford Mondeo, Mitsubishi Lancer, Peugeot 308 un VW Golf Variant. Visi pārējie konkursa dalībnieki turpinās cīņu par papildu nominācijām: Sportiskākais, Dubļu bridējs, Ekonomiskākais, Darba rūķis, If Latvia draudzīgākais auto un SEB Unilīzinga klientu auto.

Kopumā konkursam šogad pieteiktas 44 automašīnas, kas ir par desmit vairāk nekā pagājušā gadā. Starp tām ir pieci komerctransporta modeļi, kuri cīnās par atsevišķu titulu Darba rūķis. Konkursa uzvarētājs tiks nosaukts 23.novembrī, kad norisināsies arī izšķirošais žūrijas balsojums un visas konkursa automašīnas būs apskatāmas Rīgas Rātslaukumā no plkst. 14:00 līdz 23:00. Katra žūrijas locekļa rīcībā būs divdesmit seši punkti, kas jāizdala starp sešiem konkursa pretendentiem, pirmajai vietai dodot desmit, nākamajām attiecīgi sešus, četrus, trīs, divus un vienu punktu. Konkursa apbalvošanas ceremonija norisināsies Melngalvju namā.

Komentāri

Pievienot komentāru