Tirdzniecība un pakalpojumi

Konkurences cīņā uzvar tas, kurš preci spēj piegādāt uzreiz un par labu cenu

Linda Zalāne, 20.10.2016

Jaunākais izdevums

Mūzikas instrumentu un to aksesuāru izplatīšanas biznesam lielākais izaicinājums ir atvērtais Eiropas tirgus

Tā DB uzsver SIA Rock Distribution direktors Edijs Rudzis.

Vairumtirgotāja uzdevums ir rūpīgi strādāt pie tā, lai visas preces būtu pieejamas veikalu plauktos, lai cilvēkiem nerastos vēlme tās pasūtīt internetā. Konkurences cīņā uzvar tas, kurš preci spēj piegādāt uzreiz un par labu cenu. «Teorētiski jebkurš var atvērt ārvalstu interneta vietnes, nospiest trīs «pogas» un pēc nedēļas saņemt preci mājās. Ja veikala plauktā tā ir par līdzvērtīgu cenu tai, kas vidēji ir Eiropas interneta veikalos, tad kāpēc to nenopirkt tagad un uzreiz veikalā,» viņš spriež. SIA Rock Distribution kāpinājis apgrozījumu no 120 tūkstošiem eiro 2011. gadā līdz 1,3 milj. 2015. gadā. Šajā finanšu gadā uzņēmums plāno apgrozījumu palielināt vēl par 10 %. Šī ievērojamā izaugsme ļāvusi uzņēmumam iekļūt laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā strauji augošu kompāniju jeb Gazeļu sarakstā.

«Mēs uzreiz aptvērām visas Baltijas valstis. Sākotnēji šķita, ka tas būs vieglāks uzdevums, nekā izrādījās realitātē, jo ir jāstrādā ar trīs dažādām nacionalitātēm un to īpatnībām. Lietuvā mums veicas vislabāk, pēc tam seko Latvija un Igaunija. Šobrīd eksports nodrošina 65% no kopējā apgrozījuma,» viņš turpina. Šobrīd Rock Distribution apkalpo ap 45 tirdzniecības vietām Baltijā, vairumā gadījumu tie ir specializēti mūzikas instrumentu veikali, bet neliela daļa ir arī elektropreču veikali.

Visu rakstu Mūzika no modes neiziet lasiet 20. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rock Distribution biznesa attīstībai aizņemas 250 000 eiro

Db.lv, 26.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tālākai uzņēmējdarbības attīstībai un darbības nepārtrauktības nodrošināšanai Luminor banka piešķīrusi 250 tūkstošu eiro finansējumu mūzikas instrumentu un profesionālās skaņu, gaismu un skatuves tehnikas izplatītājam Latvijā un ārvalstīs – SIA Rock Distribution.

Ar bankas piešķirto finansējumu SIA Rock Distribution iecerējis turpināt pandēmijas laikā uzsākto biznesa attīstību. Pērn uzņēmums palielinājis savu apgrozījumu par 22 %, sekmīgi pārorientējot savu darbību, kā arī sniedzot jaunus pakalpojumus – profesionālās skaņu tehnikas un mūzikas instrumentu tirdzniecību mazumtirdzniecības veikalu ķēdēm Latvijā, piemēram, 220.lv un RD Electronics.

Šogad SIA Rock Distribution veiks vairāku apjomīgu projektu realizāciju, piemēram, tehnikas piegādi un uzstādīšanu Rīgas Stradiņa universitātei, Sējas novada kultūras namam, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolai un Jaunajam Rīgas teātrim.

Vienlaikus SIA Rock Distribution ir daudzu profesionālo skaņas tehnikas zīmolu oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs un pēdējo gadu laikā izvērsis savu uzņēmējdarbību arī ārpus Baltijas robežām – Polijā un Skandināvijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Citadele piešķīrusi 1,4 miljonus eiro Rock Distribution Tallinas pilsētas teātra modernizēšanai

Db.lv, 11.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele piešķīrusi 1,4 miljonus eiro apgrozāmo līdzekļu finansēšanai skatuves tehnikas risinājumu nodrošinātājiem SIA "Rock Distribution". Finansējums paredzēts Tallinas pilsētas teātra skatuves tehnoloģiju piegādei un uzstādīšanai.

Tallinas pilsētas teātra atjaunošanas projekta ietvaros tiks modernizētas kopumā trīs skatuves. Latvijas uzņēmums “Rock Distribution” iepirkuma konkursā uzvarēja kopā ar partneriem no Vācijas, Austrijas un Luksemburgas. “Šis ir pirmais šāda mēroga iepirkums, ko uzvaram ārpus Latvijas robežām, un uzvara konkursā noteikti stiprinās mūsu iespējas eksportēt savus pakalpojumus arī uz tālākiem reģioniem Eiropā,” norāda Edijs Rudzis, “Rock Distribution” valdes priekšsēdētājs.

“Esam strādājuši vairākus gadus, lai kļūtu konkurētspējīgi ar pasaules vadošajiem nozares uzņēmumiem. Mūsu priekšrocība ir apvienot dažādu ražotāju iespējas ar mūsu zināšanām, lai nodrošinātu kvalitatīvu, mūsdienu drošības prasībām atbilstošu risinājumu un vienlaikus ekonomiski izdevīgu cenu,” skaidro uzņēmuma pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CARGOSON - Transporta pārvaldības sistēma[TMS] uzņēmumiem (ražošanas, vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, lauksaimniecības un lielākiem e-komercijas uzņēmumiem).

Loģistikas biznesā laiks ir nauda, un Cargoson ļauj ietaupīt abus. Šī inovatīvā TMS viegli un ērti pārvaldāmā tiešsaistes platformā ļauj operatīvi salīdzināt cenas, izvēloties izdevīgāko piedāvājumu, rezervēt pakalpojumus, izsekot sūtījumus un efektivizēt kravu pārvadājumu pārvaldību.

Cargoson sistēmā visu pārvadājumu uzskaite ir vienkopus ērti pārskatāma vienā informācijas panelī, kur pieejami arī visi cenu piedāvājumi. Sev izdevīgāko piedāvājumu iespējams izvēlēties gan pēc cenas, gan uzkraušanās/piegāžu laikiem, CO2 izmešu daudzuma un citiem parametriem.

TMS sistēmas ieguvumi

Komentāri

Pievienot komentāru