Jaunākais izdevums

Lietuvā pazīstamais restorānu tīkls Fortas savu darbību paplašina arī Latvijas tirgū, investējot vairākus simtus tūkstošus latus.

Jau maijā lietuviešu kompānija atvēra pirmo restorānu Foody Rīgā, Aspazijas bulvārī, un plānots atklāt vēl jaunus. «Tas ir pirmais mūsu kompānijas uzņēmums Latvijā, savā ziņā «izlūkošanas objekts», lai labāk izprastu Latvijas restorānu apmeklētāju kulināro gaumi, kā arī Latvijas sabiedriskās ēdināšanas kultūras nianses. Tomēr jau tagad meklējam telpas jauniem restorāniem, un plānojam tuvākajā laikā paplašināt savu tīklu Latvijā, jo uzskatām, ka šeit ir lieliskas perspektīvas,» stāsta viens no restorānu tīkla Fortas vadītājiem Kestutis Markevičs. Pēc viņa teiktā, jau šobrīd investēto līdzekļu apjoms Latvijā sasniedzis 200 000 latu. Nākotnē Rīgā paredzēts atvērt 3–4 jaunus restorānus, kuru tirdzniecības zīme būs Foody.

Jaunajā restorānā Foody radītas 15 darba vietas. Vienlaicīgi tas var uzņemt līdz 100 apmeklētājiem. Restorāns Foody ir arī ekskluzīvs vīna nama Domaines Schlumberger pārstāvis Latvijā. Restorānu tīkls Fortas Lietuvā savu darbību sāka 1996. gadā. Šobrīd tajā ietilpst 13 vadošie Viļņas restorāni – pieci restorāni Fortas, astoņi Lietuvas virtuves restorāni Forto Dvaras, prestižais restorāns Terrazza, kā arī vīna restorāns Foody.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies ceturtais Startup Slalom hakatons. Šoreiz hakatons tika rīkots sadarbībā ar Eiropā lielāko «business-to-business» akseleratoru Startup Wise Guys, un tā tēma bija B2B programmatūra kā risinājums jeb SaaS (Software as a Service).

Hakatona sākumā tika prezentētas vairāk nekā desmit jaunas idejas, par tām balsojot klātesošajiem programmētājiem, dizaineriem, kā arī mārketinga un projektu vadības speciālistiem. Sešas izveidotās komandas aktīvi strādāja 48 stundas, konsultējoties ar mentoriem no Latvijas un ārzemēm.

Kas ir hakatons un kādēļ tas ir Latvijā?

Izveidot gatavu produkta prototipu izdevās piecām no sešām komandām, kas 20. augusta svētdienas vakarā savu veikumu prezentēja žūrijai un investoriem:

Loyalnet – rīks lojalitātes piedāvājumu administrēšanai. Izveidotais rīks palīdzēs bezpeļņas organizācijām, sporta klubiem un citām iestādēm vieglāk pārvaldīt lojalitātes programmu sadarbības partnerus un aprēķināt komisijas izmaksas;

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Digital Freedom Festival startup konkursos uzvar Latvijas un Igaunijas uzņēmumi

Zane Atlāce - Bistere, 29.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digital Freedom Festival ietvaros notikušā pasaules vadošā akceleratora 500 Startups konkursa, kas tapis sadarbībā ar Microsoft Latvia, galvenie uzvarētāji ir Latvijas uzņēmumi DigiPulse, CENOS, savukārt Nīderlandes akceleratora Rockstart konkursā uzvaras laurus plūca Let’s Enhance no Igaunijas.

500 Startups konkursa uzvarētāji saņēma uzaicinājumu startēt noslēguma sarunu raundā nokļūšanai akcelerācijas programmā Silīcija ielejā un iespēju iegūt zināšanas, finansējumu un atbalsta rīkus vairāk nekā 100 000 ASV dolāru vērtībā. Abi uzņēmumi saņēma arī Microsoft Latvia īpašo balvu - piekļuvi mākoņpakalpojumam Microsoft Azur, lai testētu vai darbināt savu risinājumu.

«Esam gandarīti redzēt progresu kopš pagājušā gada un to, ka uzņēmumi cenšas atrisināt patiešām aktuālas problēmas, kas ir ļoti svarīgi. Mēs esam ieinteresēti Baltijas reģionā, tāpēc atrodamies šeit un ceram te būt arī nākamajā gadā,» teic 500 Startups partneris Marvins Liao (Marvin Liao).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gadā daudzi jaunuzņēmumi piesaistījuši finansējumu tālākai attīstībai, tāpat arī notikuši vairāki apvienošanās darījumi, kas apliecina šī biznesa virziena potenciālu

«Panākumu šogad nav trūcis. Pirmkārt, jāatzīmē Infogr.am pievienošanās Prezi, kas ir trekns komats vienam no Latvijas redzamākajiem jaunuzņēmumiem, tālāk augot jau globāla biznesa sastāvā. Sonarworks ir priecējuši ar savu straujo izaugsmi un sākuši strādāt ne tikai ar audio profesionāļiem, bet arī vienkāršiem audiofīļiem – šomēnes piesaistītais pusmiljons no Karma Ventures, kam tā ir pirmā investīcija Latvijā, apstiprina šī virziena potenciālu. Arī Anatomy Next un Funderful panākumi ASV sarežģītajā izglītības tirgū liek lepoties un parāda, ka papildu finanšu tehnoloģijām Latvijā sāk nostiprināties arī izglītības tehnoloģiju tradīcijas,» teic Ernests Jenavs, Edurio dibinātājs. Arī Nordigen līdzdibinātājs Roberts Bernāns izceļ Infogr.am, ko iegādājās Prezi, jo tas ir ļoti labs signāls, ka Latvijā var izveidot, nevis tikai funkcionējošu jauzņēmumu, bet arī attīstīt to līdz pārdošanai, un Sonarworks, kuri ne tikai ieguvuši vairākas balvas, bet arī kļuvuši par zināmiem nozares spēlētājiem. Vēl viņš izceļ Printful, kas turpina strauji attīstīties un šovasar atvēra ražotni Latvijā. «Manā skatījumā Sonarworks ir viens no perspektīvākajiem Latvijas jaunuzņēmumiem. Šogad viņiem bija ļoti labs gads – ir saņemti vairāki apbalvojumi un tika piesaistītas investīcijas no Igaunijas riska kapitāla fonda Karma Ventures,» saka Vladimirs Reskājs, Carguru līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru