Mazumtirdzniecība

Kebabs Fix pretstatā 2012. gadam pērn iedzīvojas zaudējumos

Gunta Kursiša, 10.05.2014

Jaunākais izdevums

Ēdināšanas uzņēmums SIA Kebabs Fix 2013. gadā apgrozīja 1,59 miljonus eiro, kas ir par 2% mazāk nekā pirms gada. Gads noslēgts ar zaudējumiem 50,5 tūkstošu eiro apjomā, rāda Lursoft dati.

Par spīti zaudējumiem, kas pērn gūti pretstatā 2012. gadam, uzņēmums raksturo 2013. gadu kā veiksmīgu un ekonomiski stabilu. Šogad SIA Kebabs Fix vadība cer saglabāt iepriekšējo gadu pārdošanas apjoma pieauguma tempu.

Šogad SIA Kebabs Fix svin savu desmit gadu pastāvēšanas jubileju – uzņēmums reģistrēts 2004. gada 30. martā un pieder uzņēmējiem Romānam Bakradzem un Rolandam Zablockim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās apkalpošanas restorānu tīkla «Kebabs Fix» īpašnieks SIA «Kebabs Fix» plāno samazināt pamatkapitālu par 163 674 eiro, liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» izvietotais kompānijas paziņojums par pamatkapitāla samazināšanu.

Oficiālajā izdevumā teikts, ka «Kebabs Fix» pamatkapitāls tiek samazināts no 166 474 eiro līdz 2800 eiro, dzēšot 81 837 kapitāla daļas 163 674 eiro vērtībā.

Kreditoru prasījumus var pieteikt rakstiski «Kebabs Fix» juridiskajā adresē Brīvības gatvē 369, korpuss-1, Rīgā, LV-1024, viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, kas ir 5.decembris.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Kebabs Fix» apgrozījums 2016.gadā bija 1,349 miljoni eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes - līdz bija 343 648 eiro.

«Kebabs Fix» ir reģistrēts 2004.gadā un kompānija pieder Rolandam Zablockim (70%) un Romānam Bakradzem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Kebabs Fix izkļuvis no zaudējumiem

Žanete Hāka, 07.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas uzņēmuma SIA Kebabs Fix neto apgrozījums aizvadītajā gadā bijis 1,569 miljoni eiro, liecina Lursoft dati.

Apgrozījums ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī, kad tas bija 1,591 miljons eiro. 2013. gadā Kebabs Fix darbojās ar 50,533 tūkstošu eiro zaudējumiem, turpretim pērn tam izdevās izkļūt no zaudējumiem un nopelnīt 73,646 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. Pozitīvas izmaiņas pērn redzamas arī uzņēmuma rentabilitātes rādītājā, kas palielinājās līdz 13,73.

Lursoft rīcībā esošā informācija rāda, ka 2014. gadā Kebabs FIX veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 216,39 tūkstošus eiro.

Kebabs Fix vadība norāda, ka uzņēmuma turpmāko attīstību nodrošinās vietējā un ārējā tirgus izpēte pakalpojumu sniegšanā un jaunu pakalpojumu piedāvāšana klientiem, ko veiks ar nolūku noturēt esošos klientus un piesaistīt jaunus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlamenta deputāti nākamnedēļ otrdien lems, vai piemērot veto Eiropas Komisijas priekšlikumam atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā, paskaidroja EP Informācijas birojā Latvijā.

Ņemot vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, deputāti otrdien balsos par Komisijas piedāvājumu kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus (E 338 - 452).

Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas deputāti aicināja neatļaut šo fosfātu pievienošanu kebabu gaļai, pirms nav saņemts Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) atzinums. Ja Parlaments ar absolūtu balsu vairākumu (vismaz 376 balsis) atbalstīs komitejas priekšlikumu, Eiropas Komisijas priekšlikums tiks bloķēts.

ES noteikumi fosfātu pievienošanu ES tirgū pārdodamai gaļai atļauj tikai atsevišķos gadījumos, kas uzskaitīti noteikumos. Iekļaušana noteikumos iespējama tikai tad, ja pastāv tehnoloģiska nepieciešamība, netiek radīti riski veselībai un patērētājs netiek maldināts. Saskaņā ar Komisijas priekšlikumu noteikumos tiktu iekļauti arī «vertikāli saldētas gaļas iesmi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rezolūcija, kas bloķētu Eiropas Komisijas priekšlikumu atļaut fosfātu piedevas kebabu gaļā, trešdien neguva nepieciešamo 376 deputātu atbalstu, informē Signe Znotiņa-Znota, Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā.

Tas nozīmē, ka Komisija var ļaut kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus (E 338 - 452).

Saskaņā ar Eiropas Komisijas sniegto informāciju fosfātu piedevas nepieciešamas, lai saturētu atsevišķos gaļas gabalus uz vertikālā iesma un nodrošinātu vienmērīgu sasaldēšanu un cepšanu.

Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas (ENVI) sagatavotā rezolūcija tika pieņemta ar 373 balsīm pret 272, 30 deputātiem atturoties. Lai bloķētu Komisijas priekšlikumu, būtu bijis nepieciešams 376 deputātu atbalsts.

Rezolūcija aicināja ņemt vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, kā arī 2018.gada beigās gaidāmo Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes zinātnisko analīzi, un bloķēt Komisijas priekšlikumu atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs "Rīga Plaza" ēdināšanas zonas rekonstrukcijā ieguldījis 500 tūkstošus eiro.

Uzlabotās ēdināšanas zonas platība ir 1500 kvadrātmetri un tā vienlaikus spēj uzņemt vairāk nekā 400 apmeklētājus. Šobrīd ēdināšanas zonas iekārtojums ir pielāgots epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 izplatības mazināšanai.

"Ēdināšanas zonas piedāvājums veidots tā, lai būtu saistošs strauji augošās Mūkusalas ielas apkārtnes biroju centru darbiniekiem kā pusdienošanas vieta un arī kā vakariņu un brīvdienu ēdināšanas piedāvājums ģimenēm Pārdaugavā," informē "Rīga Plaza" apsaimniekotāja "CBRE Baltics" aktīvu pārvaldes direktore Iveta Priedīte.

"Jaunākās tendences viesmīlībā ir piedāvāt apmeklētajiem maksimāli plašas un personalizētas izvēles iespējas, jo vienlaikus jāprot piedāvāt gan sātīgs, gan veselīgs, gan veģetāriešiem/vegāniem piemērots uzturs. "Food Plaza" to varēs nodrošināt," uzskata I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru