«Galvenais ir improvizācija. Cepējam ir dota pilnīga brīvība. Viņam ienāk prātā: «Es šodien gribētu krēmkūkas.» Aiziet, skatāmies! Aiziet – viss kārtībā, neaiziet – arī nekas, mēģinājām. Ja tu kaut ko dari, tu kļūdies. Un tu mācies no kļūdām un centies tās vairāk nepieļaut,» stāsta 24 gadus jaunais Aizputes uzņēmējs Sandris Štāls.

Sandris ir vietējais, vēsta reģionālais portāls Rekurzeme. Pabeidzot augstskolu kā diplomēts finansists un ekonomists, nav varējis atrast darbu. Cits viņa vietā būtu gaudies un vaimanājis, cits – devies uz Īriju sēnes lasīt, taču Sandris nolēma iemēģināt roku privātajā biznesā. Papētīja vietējo tirgu un secināja, ka Aizputē trūkst iespējas iegādāties svaigas, tikko ceptas bulciņas un kūciņas.

«Reālākā pieredze ir dzīves pieredze – kad tu pats ej, kārto, dari, risini. Tā tu arī uzzini tik daudz, cik tev vajag zināt,» viņš uzsver.

«Sandris Beķerejā ir kā tāds virpulis, viss ap viņu notiek,» stāsta aizputniece, viena no beķerejas klientēm. «Vietējie nāk un runājas, un priecīgi satikt tieši viņu. Ne tik daudz kūkām, cik viņa personībai «līp klāt» cilvēki. Man liekas, viņš varētu darīt jebko, ap viņu pulcētos cilvēki. Viņš tāds gaišs un aktīvs, apņēmīgs un mērķtiecīgs, saglabājot cilvēcīgumu un parastumu. Viņš tāds kā «čoms» visiem, gan jocīgajiem, gan pārkrutajiem.»

2014. gada Ziemassvētkos tikai pirms apmēram pusgada atvērtā ceptuve Beķereja-SS saņēma ap simts dažādus pasūtījumus.

Videostāstu sagatavoja Paula Āboltiņa – Ābola

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra