Pasaulē

Pirmo reizi kopš krīzes sākšanās tikušies Krievijas un Ukrainas ārlietu ministri

Gunta Kursiša, 25.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi kopš Krievijas armija ienāca Ukrainai piederošajā Krimas pussalā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs tikās ar savu Ukrainas kolēģi Andriju Deščuciju, vēsta BBC.

S. Lavrova un A. Deščucija tikšanās notika pirmdien Hāgā, kur norisinājās G7 valstu pārstāvju tikšanās, kas tika veltīta kodoldrošības jautājumiem.

Krievijas ārlietu ministrs pauda, ka Krievija ir gatava dialogam, kurā tiktu ņemtas vērā visu Ukrainas iedzīvotāju intereses.

S. Lavrovs pauda arī, ka Krieviju nav satraukusi valsts izslēgšana no Lielā astotnieka jeb G8 – pasaules industriāli attīstītāko valstu foruma, norādot, ka notikušajā Krievija nesaredz «lielu traģēdiju».

«Ja mūsu rietumu partneri uzskata, ka šis formāts ir sevi izsmēlis, lai tā būtu. Mēs necenšamies pie tā turēties,» pauda S. Lavrovs.

Līdz šim G8 ietilpa ASV, Apvienotā Karaliste, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Vācija un Krievija. Paužot savu nostāju Krimas krīzes jautājumā, pirmās septiņas valstis lēma atcelt gaidāmo samitu, kura norise tika plānota Krievijā.

Jau ziņots, ka Krievijas armijas spēki pārņēmuši lielāko daļu Ukrainas militāro bāžu Krimas pussalā. Pēdējo Krievijas armijas spēki ieņēma bāzi Feodosijā. Tas bija trešais šāda veida uzbrukums pēdējo dienu laikā. Krievijas militāristi uzbrukuši bāzei Feodosijā no divām pusēm. Uzbrukumā tika izmantoti bruņutransportieri un apdullinošas granātas. Krievu armijnieki ielenkuši ukraiņus un sasējuši virsnieku rokas.

Komentāri

Pievienot komentāru