Pakalpojumi

Apģērbu tīrītava Irve pievērsusies jaunai nišai

Renāte Priede, speciāli DB, 16.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai vēl vairāk diversificētu biznesu, apģērbu tīrītava Irve nule pievērsusies arī dizaina kreklu, kostīmu un uzvalku šūšanai pēc individuāla pasūtījuma

1994. gadā dibināto SIA Irve Latvijā vislabāk pazīst kā apģērbu tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju. Uzņēmuma idejas autors ir sākotnējais uzņēmuma līdzīpašnieks, ASV latvietis Valters Mainieks, kurš Amerikā tik populārajam tīrīšanas un mazgāšanas biznesam saredzēja labu alternatīvu un brīvu nišu Latvijā. Biznesa projektam uzreiz tika piesaistīts vietējais latvietis Jānis Bumbulis, kurš pirms vairāk nekā 20 gadiem šo uzņēmumu radīja un turpina vadīt vēl līdz šai dienai.

Jau pats uzņēmuma nosaukums saistīts ar ūdeņiem – nes Kurzemes upes Irves vārdu –, jo apģērbu tīrīšanas serviss loģiski saistās ar ūdeni, savukārt uzņēmuma dibinātājs ir dzimis un audzis Kurzemē, un abi šie pieturas punkti krustojas uzņēmuma nosaukumā.

Uzņēmuma adrese – Rīgā, Satekles ielā – ir ar vēsturi, jo uzņēmums Irve ir izveidots uz bijušā sadzīves pakalpojumu kombināta Pārsla bāzes, kurš atradās šajā vietā, turklāt četri no Pārslas darbiniekiem palika strādāt Irvē.

Visu rakstu Irve turpina tecējumu lasiet 16. maija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru