Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's reklāma, kurā galls Asterikss bauda burgeru un frī kartupeļus, izraisījusi sašutumu Francijā, kur tā tiek uztverta kā ņirgāšanās par valsts kultūras mantojumu, ziņo Reuters.

Reklāmā bezbailīgā galla un viņa draugu tradicionālais bankets norisinās ātrās ēdināšanas ķēdes restorānā, un dziesminieks Kakofonikss ir piesiets ārā pie koka kā parasti.

«Cik ironiski, nelokāmie galli veido sludinājumu iebrucējiem,» interneta vietnē Twitter rakstījis kāds Francijas iedzīvotājs.

Kā vēsta Reuters, šī reklāma ir viena no trim, kuras McDonald's kampaņai Nāc, kāds tu esi izstrādājusi reklāmas aģentūra Euro RSCG.

Citās redzama Pelnrušķīte, kura ierodas pie McDonald's restorāna ķirbī, kā arī Ghostface varonis no filmas Kliedziens, kurš mielojas ar Big Mac.

McDonald's Francijā daudziem simbolizē draudus franču kultūrai un virtuvei, ko rada globalizācija un tā sauktā «ātrā» pārtika.

Savukārt Asterikss tiek uzskatīts par Francijas dumpīgā gara simbolu, un ir viens no šajā valstī iemīļotākajiem multfilmu un komiksu varoņiem.

Kā vēstīts, šā gada jūnijā McDonald's reklāma Francijas tirgum, kurā skarta geju tēma, izraisīja plašas diskusijas visā pasaulē. Dažas grupas apšaubīja reklāmas motīvus, citi savukārt slavēja reklāmu par spēju izvairīties no stereotipiem. Arī šī reklāma bija ir no kampaņas Nāc, kāds tu esi.

Komentāri

Pievienot komentāru