Jaunākais izdevums

SIA Latvija Statoil izpilddirektors Sandis Šteins no šā gada augusta turpinās darbu kā Statoil Fuel & Retail Krievijas organizācijas vadītājs, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. SIA Latvija Statoil izpilddirektora amatu viņš ieņēma trīs gadus.

«Starp visām astoņām valstīm, kur mazumtirdzniecībā pārstāvēts Statoil Fuel & Retail, izaicinošākie attīstības plāni uzņēmumam ir Polijā un Krievijā. Krievijā plānots palielināt degvielas uzpildes staciju skaitu, kāpināt arī pārdošanas apjomus un investīcijas. Tāpēc tas, ka esmu uzaicināts vadīt Statoil Fuel & Retail organizāciju Krievijā, ir patiess novērtējums kolektīva veikumam Latvijā un pagodinājums man personīgi,» norāda S.Šteins.

SIA Latvija Statoil vadītāja pienākumus Sandis Šteins turpinās pildīt arī pēc 1.augusta līdz pat brīdim, kad uzņēmumam tiks atrasts jauns vadītājs. Vispirms kandidāti tiks aicināti pieteikties Statoil Fuel & Retail organizācijas ietvaros.

S.Šteins Statoil Fuel & Retail strādā kopš 2003.gada. Pirmajos divos gados viņš pildījis Iekšējā kontroliera pienākumus, vēlāk vadījis Iekšējās kontroles daļu. No 2005.gada līdz 2008.gada maijam, kad viņš kļuvis par SIA Latvija Statoil izpilddirektoru, S.Šteins vadījis uzņēmuma Finansu un kontroles departamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāja SIA Statoil Fuel & Retail Latvia apgrozījums pērn bijis 279,775 miljoni latu, bet peļņa - 3,01 miljons latu, liecina Firmas.lv informācija.

Kompānijas apgrozījums samazinājies par 2,6% - 2010.gadā "Statoil" apgrozījums bija 287,12 miljoni latu.

Savukārt "Statoil" peļņa samazinājusies par 43,8% - 2010.gadā kompānija nopelnīja 5,36 miljonus latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā pagājušais gads novērtēts kā sekmīgs. Tirgū bija vērojams degvielas cenu pieaugums un konkurences saasināšanās degvielas mazumtirdzniecības nozarē, tomēr Statoil izdevās stiprināt savu konkurētspēju, veicināt efektivitāti un saglabāt līderpozīcijas tirgū.

2012.gada sākumā Latvijā darbojās Statoil pilna servisa degvielas uzpildes stacijas (DUS), automātiskās DUS, Rīgas naftas terminālis, aviācijas terminālis lidostā Rīga, kā arī Statoil DUS, kas darbojās uz franšīzes līguma pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Viļņā atvērts Statoil uzkodu veikals bez degvielas uzpildes iespējas; apsver iespējas Latvijā

LETA, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februāra vidū Viļņā ir atvērts Statoil veikals bez degvielas uzpildes iespējas un šis ir pirmais šāda tipa veikals ne tikai Lietuvā, bet visā Statoil Fuel&Retail Eiropas tīklā, informēja uzņēmumā.

Kā skaidro Statoil Fuel&Retail Latvia mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs, tajā pieejami Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, kā arī pavisam jauni piedāvājumi, kas līdz šim degvielas uzpildes staciju (DUS) sortimentā nav bijuši, piemēram, svaigi spiestas sulas.

Lietuvas uzņēmuma vadība norāda, ka Statoil veikals Viļņā atvērts, jo vairāk nekā puse klientu DUS apmeklē, lai iegādātos arī uzkodas un dzērienus. Tas apliecinot, ka klienti novērtē Statoil veikala piedāvājumu, kvalitatīvas uzkodas un kafiju. Pozitīvās atsauksmes un izpētes rezultāti ļāvuši pieņemt lēmumu par pirmā šāda koncepta Statoil veikala atvēršanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Statoil Fuel & Retail Latvia izpilddirektori Ilzi Siliņu

Lelde Petrāne, 10.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild degvielas tirgotāja Statoil Fuel & Retail Latvia izpilddirektore Ilze Siliņa. Statoil Fuel & Retail Latvia ir lielākais nodokļu maksātājs un viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, vērtējot pēc apgrozījuma.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Pirms 16 gadiem, kad sāku strādāt Statoil, degvielas mazumtirdzniecības nozari neizvēlējos apzināti vai ļoti mērķtiecīgi. Pievilcīgs šķita Statoil biznesa modelis, reputācija un fakts, ka uzņēmums Latvijā strauji attīstījās. Joprojām strādāju Statoil, jo uzņēmums turpina nepārtraukti attīstīties un ir dinamisks. Ir mainījušies īpašnieki un notikušas iekšējas pārmaiņas, taču attīstība kā mērķis ir palicis nemainīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Jaunajā Statoil Fuel&Retail centrā nepieciešami simts darbinieki

Gunta Kursiša, 15.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail Rīgā vērs vaļā jaunu pakalpojumu centru Shared Service Centre, kas atbalstīs uzņēmuma pakalpojumus finanšu un kontroles un darbaspēka resursu jomās astoņās valstīs.

Rīga par viena no Statoil & Retail centra izveides pilsētām izvēlēta tās infrastruktūras, ekonomisku apsvērumu un cilvēku valodu zināšanu dēļ, norādīja jaunā centra vadītājs Mortens Kristensens (Morten Christensen). Viņš pibilda, ka šobrīd Statoil meklē vismaz simts jaunus darbiniekus.

Centra vadības komanda, kurā iesaistīti pieredzējuši Statoil Fuel & Retail un Latvija Statoil darbinieki, jau ir izveidota. Tāpat jau tiek izsludinātas pirmās vakances uz dažādiem centra amatiem.

Centra birojs atradīsies Rīgā, Duntes ielā 6, kur patlaban jau atrodas Latvija Statoil birojs un Statoil Fuel & Retail centrālais degvielas plānošanas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotājs SIA Latvija Statoil mainījis juridisko nosaukumu, un turpmāk tas būs SIA Statoil Fuel & Retail Latvija, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nosaukums mainīts saistībā ar vienotu procesu, kas tiek īstenots visiem Statoil Fuel & Retail grupas uzņēmumiem. Tas pakāpeniski notiek visās valstīs, kurās ir pārstāvēts Statoil Fuel & Retail, tai skaitā arī Latvijā.

Uzņēmums informē, ka līdzšinējiem klientiem nosaukuma maiņa neparedz savstarpējās sadarbības dokumentu pārformēšanu – spēkā paliek visi līgumi un vienošanās, kas noslēgtas ar Latvija Statoil.

Tāpat degvielas tirgotājs norāda, ka pēc juridiskā nosaukuma maiņas visos slēdzamajos līgumos, vienošanās un citos dokumentos tiks izmantots jaunais nosaukums – Statoil Fuel & Retail Latvia, taču uzņēmums sākuma posmā akceptēs arī dokumentus, kuos būs norādīts iepriekšējais nosaukums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādas veikalu ķēde Alimentation Couche-Tard gatavojas kļūt par Statoil Fuel & Retail īpašnieku, liecina degvielas tirgotāja paziņojums par kanādiešu piedāvājumu pārņemt kompānijas akcijas.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Statoil Fuel & Retail pārņemšanas darījuma izmaksas kanādiešiem varētu sasniegt 2,8 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters. Darījuma rezultātā Kanādas kompānija tiks pie lielākās degvielas tirdzniecības ķēdes Skandināvijā un nozīmīga atspēriena punkta Austrumeiropā.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kanādiešu Couche - Tard kļūst par Statoil Fuel & Retail īpašnieku

Lelde Petrāne, 21.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanādiešu uzņēmums Alimentation Couche-Tard Inc. savā īpašumā ieguvis vairāk nekā 90% no Statoil Fuel & Retail akcijām.

Tas nozīmē, ka Statoil Fuel & Retail oficiāli ir kļuvis par uzņēmuma Couche – Tard sastāvdaļu. Kopumā uzņēmumam tagad būs vairāk nekā 8000 tirdzniecības vietu visā pasaulē.

Statoil Fuel & Retail Latvia ikdienas sadarbību ar klientiem un piegādātājiem šis notikums neietekmēšot. Tāpat kā līdz šim Statoil Latvijā turpina sniegt visus pakalpojumus un turpinās to darīt ar Statoil vārdu un Statoil Fuel & Retail zīmolu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Jau ziņots, ka Couche -Tard šā gada aprīlī izteica piedāvājumu par 100% Statoil Fuel & Retail akciju iegādi. 20. jūnijā Oslo biržā ir paziņots, ka Couche-Tard ir iegādājies jau vairāk nekā 90% no uzņēmuma akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 18.februārī, Vecrīgā tiks atklāts pirmais Statoil iepirkšanās veikals, informē kompānijas pārstāvji.

Veikals atradīsies Vaļņu ielā 11.

Statoil Fuel&Retail Latvia Mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs iepriekš skaidroja, ka, līdzīgi kā veikalos Viļņā un Tallinā, arī Rīgas veikalā tiks piedāvāti Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, saldējuma kokteiļi un citi.

Kā ziņots, degvielas tirgotājs Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo iepirkšanās zīmolu Circle K, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sākot ar 2016.gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās tagadējos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pirmo Statoil veikalu bez degvielas uzpildes iespējas Latvijā plāno atvērt Vecrīgā

LETA, 30.11.2015

Februāra vidū Viļņā ir atvērts Statoil veikals bez degvielas uzpildes iespējas un šis ir pirmais šāda tipa veikals ne tikai Lietuvā, bet visā Statoil Fuel&Retail Eiropas tīklā, informēja uzņēmumā

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo Statoil iepirkšanās veikalu bez degvielas uzpildes iespējas Latvijā plāno atvērt Vecrīgā, Vaļņu ielā 11, nākamā gada janvārī vai februārī, aģentūru LETA informēja Statoil Fuel&Retail Latvia Mazumtirdzniecības tīkla vadītājs Viesturs Astičs.

Viņš skaidro, ka patlaban tiek sākta veikala plāna izveidošana un projekta apstiprināšana, tāpēc oficiāls atvēršanas datums vēl tiks precizēts.

Līdzīgi kā veikalos Viļņā un Tallinā, arī Rīgas veikalā tikšot piedāvāti Statoil klientu atzītākie produkti - sviestmaizes, hotdogi, kafija, svaigi ceptās maizītes, saldējuma kokteiļi un citi.

Kā ziņots, degvielas tirgotājs Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo iepirkšanās zīmolu Circle K, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Sākot ar 2016.gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijās Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks sākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās tagadējos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail visām pilna servisa degvielas uzpildes stacijām Eiropā plāno mainīt nosaukumu no Statoil uz globālo ērtas iepirkšanās zīmolu Circle K, teikts paziņojumā presei.

Sākot ar 2016. gada maiju, visās Statoil zīmola degvielas uzpildes stacijas Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā tiks uzsākta zīmola maiņa uz jauno, globālo Circle K zīmolu. Jaunais ērtas iepirkšanās zīmols Circle K turpmāk aizstās esošos kompānijas Couche-Tard mazumtirdzniecības zīmolus Mac’s, Circle K un Kangaroo Express ASV un Āzijā, kā arī mazumtirdzniecības zīmolu Statoil Eiropā.

Līdz pat 2010. gadam Statoil Fuel & Retail bija mazumtirdzniecības uzņēmums un daļa no naftas un gāzes ieguves kompānijas Statoil ASA.

2012. gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu Statoil Fuel & Retail pārņēma viens no pasaules lielākajiem ērtas iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem Alimentation Couche-Tard Inc. (Couche-Tard), un līdz ar uzņēmuma iegādāšanos tika iegūtas tiesības arī izmantot Statoil nosaukumu mazumtirdzniecībā līdz pat 2021. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Statoil Eesti: kompānijas pārdošana to padarīs stiprāku

Gunta Kursiša, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil pārdošanas darījums kompāniju stiprinās vēl vairāk, komentējot ziņas par Norvēģijas degvielas tirdzniecības kompānijas Statoil Fuel & Retail pārdošanu kanādiešu veikalu ķēdei Alimetation Couche-Tard, pauda Statoil Eesti pārstāvji.

Couche-Trade ir ļoti spēcīgs spēlētājs savos tirgos, kas nodrošinās pamatnosacījumus arī turpmākai uzņēmuma izaugsmei, uzskata Kais Realo (Kai Realo), Statoil Fuel & Retail Eesti izpilddirektors, raksta BBN.

Jau vēstīts, ka darījums paredz 2,3 tūkst. degvielas uzpildes staciju pārdošanu par 1,4 miljardiem ASV dolāru.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Statoil Eesti: kompānijas pārdošana to padarīs stiprāku

Gunta Kursiša, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil pārdošanas darījums kompāniju stiprinās vēl vairāk, komentējot ziņas par Norvēģijas degvielas tirdzniecības kompānijas Statoil Fuel & Retail pārdošanu kanādiešu veikalu ķēdei Alimetation Couche-Tard, pauda Statoil Eesti pārstāvji.

Couch-Trade ir ļoti spēcīgs spēlētājs savos tirgos, kas nodrošinās pamatnosacījumus arī turpmākai uzņēmuma izaugsmei, uzskata Kais Realo (Kai Realo), Statoil Fuel & Retail Eesti izpilddirektors, raksta BBN.

Jau vēstīts, ka darījums paredz 2,3 tūkst. degvielas uzpildes staciju pārdošanu par 1,4 miljardiem ASV dolāru.

Kanādas kompānija piedāvājusi maksāt 52,5% virs Statoil Fuel & Retail akcijas cenas, kāda tā bija noslēdzot vērtspapīru tirdzniecību otrdien. Statoil direktoru padome lēmusi rekomendēt akciju turētājiem šī darījuma akceptēšanu.

Degvielas tirdzniecības kompāniju Norvēģijas Statoil nolēmis pārdot, lai varētu vairāk uzmanības pievērst naftas ieguves pamatdarbībai un ražošanai. Norvēģijas Statoil pārdos savā īpašumā esošos 54% Statoil Fuel & Retail akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Statoil vadītāja Latvijā: VID kļuvis uzņēmējiem draudzīgāks

LETA, 28.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumā Statoil Fuel&Retail Latvia atzinīgi vērtē Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbu, jo ir vairākas lietas, kurās VID ir kļuvis uzņēmējiem draudzīgāks, norāda uzņēmuma Statoil Fuel&Retail Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Viņa skaidro, ka uzlabojumi skar vairākas sfēras, sākot ar elektroniski iesniedzamiem dokumentiem, ar komunikāciju, ar risku analīzi un ar izvērtēšanu, kurus uzņēmumus padziļināti auditēt.

«Domāju, ka VID tiks ar izaicinājumiem galā. Pēdējos pāris gadus tendence ir pozitīva,» uzsver uzņēmuma vadītāja.

Vērtējot, kas ārvalstu investoru pozitīvi ietekmē Latvijā, viņa norāda, ka situācija kopumā ir uzlabojusies. «Laba iniciatīva ir «Baltais saraksts». Labumu iespēja gan ir niecīga, savukārt administratīvais slogs, esot šajā sarakstā, ir liels. Tas vairāk ir prestiža jautājums. Taču tas ir solis uz priekšu sadarbībā ar godprātīgu uzņēmēju, ar valsts pārvaldi, tostarp ar VID. Ticu, ka tiks sperti arī nākamie soļi,» secina uzņēmēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar šā gada 1. oktobri SIA Latvija Statoil izpilddirektore būs Ilze Siliņa, kura uzņēmumā strādā jau 13 gadus, no tiem pēdējos četrus vada lielāko struktūrvienību uzņēmumā - Mazumtirdzniecības departamentu.

Jau ziņots, ka pēc trīs gadiem SIA Latvija Statoil vadītāja amatā līdzšinējais izpilddirektors Sandis Šteins ir devies uz Sanktpēterburgu Krievijā, kur no 1. augusta pilda Statoil Fuel & Retail Krievijas organizācijas vadītāja pienākumus.

«Ilzi kā vadītāju vislabāk raksturo tas, ka viņa kopā ar savu vairāk kā 600 cilvēku lielo komandu ir padarījusi tieši Latvijas degvielas uzpildes stacijas par paraugu astoņu Eiropas valstu vidū, kur ir attīstīts Statoil Fuel & Retail mazumtirdzniecības tīkls. Šo veikumu augstu novērtējusi arī uzņēmuma vadība Oslo, lemjot, kam uzticēt Latvija Statoil vadību turpmāk,» uzsver S. Šteins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā Statoil iepirkšanās veikalā bez degvielas uzpildes iespējas Vecrīgā investēti vairāk nekā 100 000 eiro, informēja uzņēmumā.

Plānots, ka līdzīgus veikalus uzņēmums varētu atklāt arī citās Rīgas vietās, šodien veikala atvēršanas pasākumā informēja kompānijas pārstāvji. Konkrēti plāni gan pagaidām netiek atklāti.

Kā skaidroja Statoil Fuel&Retail Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone, no konkurences Vecrīgā uzņēmums nebaidās. Veikala sortiments būšot piemērots tieši steidzīgajiem kājāmgājējiem un riteņbraucējiem. Viņa atgādināja, ka pirms 20 gadiem Statoil sācis degvielas tirdzniecību Latvijā un patlaban sācis darboties jaunā nišā, kas esot «liels solis uz priekšu».

Veikalā tikšot piedāvāta kafija, hotdogi, uz vietas ceptas smalkmaizītes, kā arī saldējuma kokteiļi, svaigi spiestas sulas un dažādas ikdienas preces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Intervija: kā Statoil Fuel & Retail Latvia pārtaps par Circle K

Kristīne Stepiņa, 30.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail Latvia ir mainījušies īpašnieki, izstrādāti un pārdošanā ieviesti jauni produkti, šobrīd tas sācis zīmola maiņu

Trīs gados Statoil Fuel & Retail Latvia pārtaps par Circle K. Uzņēmuma Biznesa atbalsta departamenta direktore Zanda Šmate ar DB dalās pieredzē par pārmaiņu vadību, lielākajiem riskiem un izaicinājumiem.

Kādas lielāka vai mazāka mēroga pārmaiņas ir notikušas Statoil Fuel & Retail Latvia?

Pēdējā laika lielākās pārmaiņas, kas ietver arī nosaukuma maiņu, sākās pirms trim gadiem, kad mainījās uzņēmuma īpašnieki – tagad uzņēmums ir daļa no liela Kanādas mazumtirdzniecības tīkla Alimentation Couche-Tard. Statoil Fuel & Retail ir vairāk nekā 100 gadu pieredze darbā ar naftas produktiem, bet Alimentation Couche-Tard – vairāk nekā 30 gadu pieredze mazumtirdzniecībā. Līdz ar to mainījās arī uzņēmuma darbības stils, stratēģija, organizatoriskā struktūra. Šajā gadījumā bija svarīgi no abiem uzņēmumiem, kuriem ir gara vēsture, labi prakses piemēri, sasniegumi utt., paņemt vērtīgāko un, saliekot kopā, gūt jaunas priekšrocības, un darboties vēl efektīvāk. Procesa būtiska daļa ir arī zīmola maiņa uz Circle K – viena globāla zīmola izveide palīdzēs sasniegt mērķus, stiprināt uzņēmuma kultūru un atvieglos arī pircēju ikdienu visā pasaulē. No mazāka mēroga pārmaiņām, kas tiek īstenotas krietni biežāk, jāizceļ, piemēram, nupat ieviestie jaunie hotdogi. Ieviešanas projekts ilga apmēram pusgadu, to vadīja par piedāvājumu atbildīgais kategoriju vadītājs, kurš meklēja iespaidus un jaunākās tendences starptautiskās ēdienu izstādēs, pēc tam kopā ar vietējiem profesionāļiem izstrādāja dažādus jaunā produkta variantus. Pēc tam šo variantu degustēšanā un izvēlē tika iesaistīti gan uzņēmuma darbinieki, gan klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdībai joprojām nav izstrādāts nodokļu politikas plāns trim līdz pieciem gadiem, kāds jau labu laiku ir Igaunijā, aģentūrai LETA norāda uzņēmuma "Statoil Fuel&Retail Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Viņa skaidro, ka izaicinājums ir valsts ilgtermiņa nodokļu stratēģija, arī runājot par jaunām darbvietām un atbalstu izglītībai. Kā negatīvu piemēru viņa min akcīzes nodokļa palielināšanu degvielai. Process, kādā valdība nonāca pie šī lēmuma, bija ātrs. Pietrūka dialoga ar Degvielas tirgotāju asociāciju, ar ekonomistiem. Tas bija straujš un nepārdomāts. Ir skaidrs, ka, laikam ejot, akcīzes nodoklis pieaugs. Būtu labi, ja šāds plāns būtu skaidrs tuvākajiem trim vai pieciem gadiem. Igaunijā ir šāds plāns. Tur ir skaidri zināms, par cik, kad un kādiem produktiem palielināsies akcīze, līdz ar to šo kāpumu var ieplānot savos izdevumos. Arī valsts var rēķināties ar zināmu ienākumu pieaugumu, uzsver uzņēmuma vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Statoil peļņa sarūk par 4%

Dienas Bizness, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas naftas gigants Statoil ASA šā gada pirmo ceturksni noslēdzis ar 15,4 miljardu Norvēģijas kronu lielu peļņu, kas ir par 4% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Kā vēsta Washington Post, Statoil peļņas samazināšanās skaidrojama ar kāda kompānijas projekta pārdošanu Kanādā, kas palielināja kompānijas peļņu pērn pirmajā ceturksnī.

Statoil apgrozījums minētajā laika periodā palielinājies par 34% līdz 194,4 miljardiem kronu.

Neskatoties uz peļņas samazināšanos, Statoil tomēr pārspēja analītiķu prognozēto peļņas apjomu, līdz ar ko kompānijas akcijas cena biržā pēc finanšu rādītāju izziņošanas palielinājusies.

Jau ziņots, ka Kanādas veikalu ķēde Alimentation Couche-Tard gatavojas kļūt par Statoil mazumtirdzniecības divīzijas Statoil Fuel & Retail īpašnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakāpeniski līdz rudenim piecas degvielas uzpildes stacijas (DUS) Kurši sāks darbu ar Statoil zīmolu. To paredz noslēgtais franšīzes sadarbības līgums, kuru parakstījusi SIA Augstceltne, kam pieder DUS Kurši un SIA Latvija Statoil.

Degvielas uzpildes stacijas, kas turpmāk iekļausies Statoil Fuel & Retail tīklā, atrodas Jūrmalā, Ventspils šosejas 70. kilometrā, Daugmales pagastā, Dreiliņos, Saulkrastu novadā pie šosejas Rīga-Tallina virzienā uz Tallinu un virzienā uz Rīgu.

Franšīze ļauj mazākajam spēlētājam, ekonomējot līdzekļus, sekmīgi attīstīties tirgū un saglabāt tirgus pozīcijas. Savukārt Latvija Statoil gadījumā tas ļaus optimizēt investīcijas, teikts paziņojumā. SIA Augstceltne arī turpmāk būs minēto DUS īpašnieks un saimnieks. Taču darbs tajās tiks veikts tādā veidā, kādā to attīstījusi Statoil Fuel & Retail, kas ir SIA Latvija Statoil mātes uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas tirgotājs SIA «KL Retail» ir vērsies Administratīvajā rajona tiesā, lūdzot atcelt Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumu par 20 000 eiro liela soda piemērošanu uzņēmumam.

Patlaban vēl nav zināms, kad lieta tiks skatīta.

Sods uzņēmumam tika piemērots, jo pēc 2018. un 2019.gadā veiktajām pārbaudēm «KL Retail» mazumtirdzniecības vietās PTAC konstatējis, ka kompānijas īstenotā komercprakse cenu norādīšanas jomā ir negodīga.

PTAC konstatējis, ka veikalos, tostarp veikalā «Lats» tiek pārkāpta kārtība, kādā ir jānorāda preču cenas, kā arī tiek noklusēta un sniegta maldinoša informācija par preču cenām, tādējādi maldinot patērētājus.

Pēc PTAC aicinājumiem novērst esošos pārkāpumus kompānija ilgstoši neesot tos novērsusi.

PTAC veiktajās pārbaudēs konstatējusi, ka «KL Retail» daļai pārdošanā esošo preču nenorāda noteiktas mērvienības cenu, daļai preču nav norādīts vai ir norādīts jau beidzies akcijas spēkā esamības termiņš, daļai preču nav pievienotas cenu zīmes vai masas vienības un, atsevišķos gadījumos, atbilstoša mērvienības cena netiek norādīta vispār vai tā nav aprēķināta par masas mērvienību kilogramos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statoil Fuel & Retail administratīvais personāls baidās, ka jaunie īpašnieki pārcels viņu darbavietas uz Latviju, vēsta thelocal.no. Statoil Fuel & Retail pārvalda degvielas izplatīšanu patērētājiem.

2012. gadā Kanādas kompānija Couche-Tard iegādājās Statoil Fuel & Retail, kas pārvalda izplatīšanu un sūkņu stacijas valstij piederošā benzīna giganta Statoil vajadzībām un ir viena no pasaulē lielākajām degvielas izplatīšanas kompānijām.

Ceturtdien biznesa laikraksts Finansavisen ziņojis, ka izmaksas, saglabājot administratīvo personālu Oslo, esot potenciāli problemātiskas.

«Mums būs jācīnās par mūsu darbavietām nākotnē. Protams, mēs esam noraizējušies,» sacījis arodbiedrības pārstāvis

Ketils Johanesens. «Visticamākais, kas varētu notikt ir tas, ka administratīvās darbavietas varētu tikt pārceltas,» viņš piebildis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvija Statoil boss: benzīna cenai sasniedzot latu, tiks pamatīgi iedragāts privātais patēriņš

Nozare.lv, 04.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja 95. markas benzīna cena sasniegs latu par litru, tas iedragās privāto patēriņa sektoru vēl vairāk, skaidro Latvija Statoil izpilddirektors Sandis Šteins.

Jau patlaban var redzēt, ka brīvdienās privātie klienti divkārt samazinājuši savu maršrutu distances un tas ir noticis pēdējo divarpus gadu laikā, S. Šteins norāda intervijā biznesa portālam Nozare.lv.

«Tā ir kardināla pārmaiņa pārvietošanās veidā,» uzsver Šteins, piebilstot, ka ir grūti pateikt vai šī tendence varētu turpināties tālāk.

Statoil Latvija vadītājs uzsver, ka kopumā Latvijā dīzeļdegvielas segmentā šogad nebūs kritums un pārdošanas apjomi var pat nedaudz pieaugt, bet pārdotā benzīna apjomi jau patlaban lēnām, bet par pāris procentiem samazinoties.

Vasarā aktivitāte palielināšoties, bet esot jāatceras arī, ka pērn bija cits cenu līmenis, bet šogad - cits. Pirktspēja neesot palielinājusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Par Statoil Fuel & Retail Aviation Latvia īpašnieku kļuvis Gingerbread Management Limited

Žanete Hāka, 20.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par kompānijas Statoil Fuel & Retail Aviation Latvia īpašnieku kļuvusi Kipras kompānija Gingerbread Management Limited, liecina Lursoft dati.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā ierakstītas pagājušajā nedēļā.

Gingerbread Management Limited iegādājies 1,195 miljonus jeb 100% kompānijas daļas.

Statoil Fuel & Retail Latvia mārketinga un komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis skaidro, ka 2014. gadā Statoil Fuel & Retail pārdeva uzņēmumā ietilpstošo aviācijas degvielas biznesu. Lielākā daļa tika pārdota uzņēmumam Air BP, bet aviācijas degvielas bizness Latvijā – citam uzņēmumam.

Kā liecina Lursoft dati, 2013. gadā Statoil Fuel & Retail Aviation Latvia apgrozījums bija 7,7 miljoni eiro, bet zaudējumi – 531 tūkstotis eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Statoil Fuel & Retail business centre jauna valde

Žanete Hāka, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Statoil Fuel & Retail business centre pilnībā nomainījusi valdi, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes locekļa vietu atstājis Dānijas pilsonis Mortens Kristensens, kurš valdē darbojās jau kopš uzņēmuma dibināšanas, un viņa vietā stājies Norvēģijas pilsonis Kristians Simensens Kjernsmo, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Statoil Fuel & Retail business centre norāda, ka 2013.gadā tā apgrozījums sasniedza 10,504 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa, ko tas ieguva pēc nodokļu nomaksas, pārskata gadā bija mērojama ar 948,654 tūkstošiem eiro. Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka uzņēmuma rentabilitātes rādītājs 2013. gadā bija 32,28.

Statoil Fuel & Retail business centre ir norvēģu Statoil Fuel & Retail A SA dibināts uzņēmums, kura pamatdarbība saistīta ar pakalpojumu sniegšanu mātes uzņēmumam un saistītajiem uzņēmumiem, aptverot grāmatvedības pakalpojumus, cilvēkresursu pārvaldību, IT atbalstu, klientu servisu, distribūciju un plānošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko 12 mēnešu laikā Statoil Fuel & Retail Biznesa centrs plāno izsludināt vairāk nekā 100 jaunas vakances IT, finanšu, klientu apkalpošanas un citās jomās, kas ir līdz šim apjomīgākā kolektīva paplašināšana, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lielākais pieprasījums ir pēc darbiniekiem ar augstāko izglītību, vidēji 3 – 10 gadu pieredzi konkrētajā nozarē, kā arī labām angļu valodas prasmēm. Īpaši tiek meklēti kolēģi ar dāņu, norvēģu un zviedru valodu zināšanām.

Biznesa centra pievienotā vērtība ir darbs starptautiskā vidē, proti, iespēja ne vien strādāt ar ārzemju kolēģiem, bet arī apkalpot uzņēmumus no astoņām valstīm, kurās darbojas Statoil Fuel & Retail.

Statoil Fuel & Retail Biznesa centrs tika atklāts 2012. gadā, un tajā šobrīd strādā teju 400 speciālistu. Tas nodrošina finanšu, personāla administrācijas, klientu apkalpošanas, degvielas piegāžu plānošanas un citus pakalpojumus astoņu valstu (Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Baltijas valstu, Polijas un Krievijas) birojiem, kur pārstāvēts Statoil Fuel & Retail uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru