Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Virši-A reģistrē jaunu komercķīlu 2,2 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naftas produktu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības uzņēmums Virši-A reģistrējis jaunu komercķīlu 2,21 miljona eiro vērtībā. Komercķīlas ņēmējs ir AS Danske Bank, liecina Lursoft dati.

Pieejamie dati rāda, ka Virši-A par labu komerbankai ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas, kas atrodas 8 degvielas uzpildes stacijās.

Virši-A, pēc Lursoft un Capitalia datiem, tiek novērtēts 22,4 miljonu eiro vērtībā, kas salīdzinoši ar 2012. gadu ir samazinājums par aptuveni diviem miljoniem eiro. Uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir stabils, par ko liecina Virši-A 2013. gadā ir iegādātā degvielas uzpildes stacija un nomā ir nonākušās vēl sešas degvielas uzpildes stacijas.

Lursoft reitings, kas tiek veidots, ņemot vērā gan attiecīgajā nozarē, gan Latvijā kopumā strādājošo uzņēmumu finanšu rādītājus 2013.gadā,ir 3,6.

Virši-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš skaidro, ka komercķīla ir saistīta ar AS Virši-A darījumu par četru bijušo SIA Sumata degvielas uzpildes staciju iegādi (DUS) Kurzemē. Pēc pilnīga darījuma noslēgšanas un dokumentācijas veikšanas, tiks atvērtas četras jaunas Virši-A DUS.

Viņš uzsver, ka šis ir tik īsā laikā straujākais Virši-A DUS tīkla paplašināšanas projekts, un ir kompānijas stratēģisks un mērķtiecīgs lēmums, lai nostiprinātu tirgus pozīcijas gan šajā reģionā, gan Latvijā kā lielākajam pašmāju degvielas tirgotājam.

Līdz ar jauno DUS atvēršanu Virši-A DUS tīkls tiks paplašināts līdz 53 degvielas uzpildes stacijām (kopā ar franšīzēm).

Komentāri

Pievienot komentāru