Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas minerālmateriālu ražotājs “Saulkalne S” uzņēmuma ilgtspējas programmas ietvaros ir uzsācis saules paneļu parka izbūves projektu Saulkalnē, lai savu ražotni nodrošinātu ar zaļo enerģiju. Saules enerģijas parka paredzētā jauda būs 250 kW, un to plānots pabeigt 2024. gada sākumā.

Latgalē, Ciblas pagastā, beidzot karjera Kalngals izstrādi, “Saulkalne S” ir uzsākusi tā apmežošanu. Šogad iestādīts egļu mežs trīs hektāru platībā.

“Šogad viens no uzņēmuma galvenajiem attīstības virzieniem bija ilgtspējas programmas īstenošana, padarot minerālmateriālu ražošanu un ieguvi videi draudzīgu. Tostarp esam uzsākuši saules enerģijas parka izbūves projektu, kas galveno uzņēmuma ražotni Saulkalnē nodrošinās ar tīru enerģiju. Ražošanas process kļūst videi draudzīgs, un reizē kļūsim arī patstāvīgāki un mazāk atkarīgi no energoresursu cenu svārstībām. Mums kā ražojošam uzņēmumam tas ir ļoti būtiski. Papildus veicam arī autoparka modernizāciju, iegādājoties ekonomisku un videi draudzīgu tehniku. Uzņēmums sāk pāreju uz hibrīdtehniku karjeros, kas samazinās gan CO2 “pēdu”, gan arī degvielas patēriņu par apmēram 30 %,” norāda uzņēmumu grupas “Saulkalne S” vadītājs Juris Seilis.

Kopumā 2023. gadā ilgtspējas programmas ietvaros dažādu videi draudzīgu iniciatīvu īstenošanai “Saulkalne S” ir investējusi vairāk nekā 500 tūkstošus eiro.

“Saulkalne S” kopējais grupas apgrozījums 2022. gadā palielinājās par 11.5 %, sasniedzot 11,3 miljonu eiro. Arī 2024. gadā “Saulkalne S” plāno turpināt jaunu tehnoloģiju ieviešanu, digitalizāciju un inovācijas, lai nodrošinātu efektīvu, drošu, videi draudzīgu un ilgtspējīgu ražošanas procesu.

Minerālo materiālu ieguves un ražošanas uzņēmums “Saulkalne S” ir dibināts 1995. gadā Saulkalnē. Uzņēmums piedāvā plašu dolomīta, smilts un kaļķakmens produktu un risinājumu klāstu – minerālos aizpildītājus, kaļķošanas materiālus augsnes uzlabošanai, barības sastāvdaļu dzīvniekiem un putniem, dolomīta un grants šķembas un maisījumus betoniem, asfaltbetoniem un ceļu būvei, kā arī mazgātas dabīgās un kvarca smiltis dažādam pielietojumam.

“Saulkalne S” uzņēmumu grupā ietilpst divi meitasuzņēmumi – “Salenieku dolomīts” un “Vidzemes kvarcs”. “Salenieku dolomīts” atrodas Kārsavā, un tā trīs ražotnes nodrošina Latgales reģionu ar augstas kvalitātes produkciju. Kopā uzņēmumu grupā strādā 75 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru