Jaunākais izdevums

Ātrvilciena katastrofā Spānijā bojā gājuši vismaz 77 cilvēki. Savukārt vairāk nekā simts guvuši ievainojumus, kad valsts ziemeļu reģionā Galīsijā no sliedēm nobrauca pasažieru vilciens.

No sliedēm nobraukuši visi astoņi vilciena vagoni. Katastrofa notikusi, vilcienam iebraucot Santjage de Kompostelas stacijā, un ir viens no lielākajiem negadījumiem uz sliedēm pēdējo desmitgažu laikā, vēsta BBC. Glābšanas darbos iesaistīti simtiem policistu un glābēju, kas strādājuši visu nakti. Kopumā vilcienā varētu būt bijuši vairāk nekā 200 pasažieru.

Varasiestādes paudušas uzskatu, ka vilciena katastrofa bijusi nelaimes gadījums, tomēr oficiāls paziņojums tiks izplatīts pēc tam, kad tiks veikta izmeklēšana. Tikmēr vietējie mediji izteikuši minējumu, ka negadījums noticis ātruma pārsniegšanas dēļ. Vilciens divas reizes pārsniedzis notikušā negadījuma vietā atļauto ātrumu, vēstīja Spānijas laikraksts El Pais.

Aculiecinieki norāda, ka negadījums noticis, kad vilciens izbraucis no tuneļa. No sliedēm nobraukušie vagoni sagāzušies viens uz otra, iesprostojot daudzus cilvēkus. Pēc tam vismaz viens vagons aizdedzies.

Santjage de Kompostelā paredzēti vērienīgi reliģiskie svētki un uz pilsētu, izmantojot vilcienus, dodas daudz svētceļnieku. Pilsētas varasiestādes pavēstījušas, ka ceturtdien iecerētie pasākumi tiks atcelti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Spānijas vilciena katastrofā bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 80; mašīnists sociālajos tīklos lielījies par ātruma pārsniegšanu

Jānis Rancāns, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bojā gājušo skaits traģiskajā Spānijas vilciena katastrofā pieaudzis līdz 80 cilvēkiem. Savukārt vēl 94 cilvēki ar ievainojumiem atrodas slimnīcās. Spānijas policija uzsākusi vilciena mašīnista nopratināšanu un izskanējuši pieļāvumi, ka katastrofas iemesls bijis ievērojami pārsniegtais ātrums.

Vilciena katastrofā ievainotos apmeklējis Spānijas karalis Huans Karloss I. Karalis arī paziņojis, ka negadījumā cietušo sāpes jūt visa Spānijas tauta. «Visi Spānijas iedzīvotāji pievienojas bojā gājušo radinieku bēdām,» teicis karalis, vienlaikus arī atzinīgi vērtējot glābēju darbu un lielo donoru skaitu, kas ziedojuši asinis katastrofā cietušajiem.

Varasiestādēm izdevies atrast vilciena «melno kasti» un uzsākta tās datu pētniecība. Tāpat izmeklētāji nopratinājuši vilciena mašīnistu 52 gadus veco Fransisko Hosē Garsonu Amo. Mašīnists dzelzceļa kompānijā Renfe, kuras vilciens piedzīvoja avāriju, nostrādājis jau 30 gadus. Kompānija uzsver, ka no sliedēm noskrējušajam vilcienam nav bijis tehnisku problēmu, jo tas ticis regulāri pārbaudīts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 35 cilvēki guvuši ievainojumus, no tiem pieci nopietnus, saduroties diviem vilcieniem Šveicē. Negadījumā bojā gājis viena vilciena mašīnists.

Vilcienu sadursme notikusi valsts rietumu daļā, netālu no Lozannas pilsētas. Negadījumā smagāk cietušie ar helikopteriem nogādāti uz slimnīcu. Vietējās varasiestādes atzinušas, ka vilcieni pārvietojušies ar salīdzinoši mazu ātrumu un situācija varēja izvērsties daudz smagāka.

Uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu katastrofas iemeslus.

Negadījums Šveicē noticis nedēļu pēc traģiskās dzelzceļa katastrofas Spānijā. Galīsijas reģionā no sliedēm nobrauca ātrvilciens. Negadījumā bojā gāja vairāki desmiti cilvēku. Katastrofa notikusi, vilcienam iebraucot Santjage de Kompostelas stacijā, un ir viens no lielākajiem dzelzceļa negadījumiem pēdējo desmitgažu laikā Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru