Jaunākais izdevums

Divu nedēļu laikā kopš projekta Wall of the World publiskošanas ir izplatījies daudz mītu, sagrozītu faktu un kļūdainu spriedumu par šo projektu, apgalvo projekta pārstāvis Ansis Lipenītis.

Šajā rakstā, pēc projekta pārstāvju domām, tiks uzskaitīti galvenie aplamie pieņēmumi ar faktisku skaidrojumu un atbildēm uz tiem.

1. Mīts. Neesot pareizi veidot šādu parku, kura uzbūvēšanai katrs projekta dalībnieks šķiras no pieciem eiro. Labāk būtu šo naudu ziedot piemēram slimnīcām.

Fakts. Pirmkārt, mūsu sadarbība ar Sarkano krustu paredz, ka daļa naudas aizies labdarībai, tajā skaitā slimnīcām. Otrkārt – šī viedokļa paudējiem varam atbildēt ar pretjautājumu - kāda jēga ir no dziesmu svētkiem? No muzejiem? No dzejas dienām? Mēs ticam, ka cilvēkam kā saprātīgai būtnei, ir vajadzīgs kas vairāk par sviestmaizi un mobilo telefonu. Cilvēkam ir vajadzīgs estētisks baudījums, emocionālais lādiņš un vienotības sajūta, ko gūstam , piemēram dziesmu svētkos. Pasaules Siena – tas ir apliecinājums un pierādījums cilvēku spējai apvienoties un pierādīt sev un visai pasaulei, ka, lai īstenotu patiesi labu un cēlu ideju, nav vajadzīgi miljoni un politiskā lobēšana.

Mēs saprotam, ka daļai sabiedrības skaļi vārdi un sabiedrības vienotības ideja var šķist tukša runāšana un utopija. Bet palasiet komentārus un novēlējumus, ko cilvēki raksta, reģistrējoties Pasaules Sienā. Tas ir milzīgs pozitīvu emociju lādiņš. Tas vien liek katram justies labāk, jo mēs redzam – sabiedrībā ir arī pozitīvas domas un emocijas. Mēs redzam, ka cilvēki domā ne tikai par fizioloģiskiem jautājumiem, ne tikai par naftu, politiku un valūtu kursiem. Mēs redzam, un Pasaules Siena to pierāda – cilvēks ir mieru un vienotību mīloša būtne.

2. Mīts. Projekts esot bezjēdzīgs, jo kāda gan jēga no sienu rindām ar uz tām sagravētiem vārdiem, tas atstāšot drūmu iespaidu.

Fakts. Asociācija ar piemiņas vietu aizgājušiem cilvēkiem – tas ir dabisks stereotips, jo līdz šim tikai ko tādu mēs esam redzējuši. Bet Pasaules Siena – tā nav piemiņas vieta. Tā ir simbols cilvēku spējai apvienoties. Arhitektu uzdevums būs radīt tādu arhitektūru, kas asociējas ar gaišām un pozitīvām emocijām.

Pēc gadiem, cilvēkam, esot šajā parkā, ir jābūt skaidrai vienai pamatdomai – šeit es redzu to cilvēku vārdus, kas kādreiz spēja apvienoties, lai radītu kaut ko nebijušu, lai sev un citiem pierādītu, ka cilvēks spēj daudz vairāk, nekā pieņemts domāt

3. Mīts. Autori pat neplānojot sagaidīt 2 miljonus reģistrētu lietotāju un domājot ātri vien nozust ar cilvēku samaksāto naudu. Labākajā gadījumā, autori darīšot visu, lai 3 gadu laikā nepiereģistrētos 2 miljoni cilvēku, un nozudīšot ar pusi cilvēku samaksātās naudas.

Fakts. Katru mēnesi viena puse no iepriekšējā mēneša ieņēmumiem tiek pārskaitīta uz būvniecības uzsākšanai paredzētu depozītkontu. Ar Latvijas Sarkano Krustu un Hansabanku ir noslēgts līgums, kas paredz, ka ar šo kontu var rīkoties tikai ar Latvijas Sarkanā Krusta rakstisku piekrišanu.

Otra puse ienākumu tiek izlietota projekta attīstības izmaksās. Šobrīd tās galvenokārt ir reklāmas, sertifikātu nosūtīšanas un nodokļu izmaksas. Tuvā nākotnē šajās izmaksās ietilps arī arhitektūras daļa, kas tiks izstrādāta līdz būvniecības uzsākšanai.

Katru mēnesi mājas lapā tiks publicēts grāmatvedības pārskats ar paskaidrojumiem, kurā sabiedrība varēs redzēt kādiem mērķiem tikusi izlietota nauda. Gadījumā, ja 3 gadu laikā dalībai projektā nepiereģistrēsies 2 miljoni cilvēku, visa depozīta kontā uzkrātā nauda, kā arī visi citi uzņēmuma brīvie līdzekļi, tajā skaitā pamatlīdzekļi (piem., biroja aprīkojums) tiks ziedoti Latvijas Sarkanajam Krustam labdarībai.

Projekta neizdošanās gadījumā projekta autori neiegūs neko.

Mūsu mērķis ir uzbūvēt Pasaules Sienu un mēs aicinām sabiedrību šo mērķi uzskatīt arī par savu uzdevumu – atbalstīt projektu, iesaistīties gan informatīvi, gan reģistrējoties.

4. Mīts: Nevienam neesot zināms, kur atradīsies Pasaules Siena un kā tā izskatīsies

Fakts: Parka atrašanās vieta ir zināma – parks tiks būvēts Latvijas Republikā. Savukārt zemes gabals, uz kura parks tiks būvēts, tiek izvēlēts konkursa veidā. Šī informācija bija pieejama mājas lapā no pirmās tās publicēšanas dienas. Konkurss sākās 2. maijā un plašāka informācija par to pieejama mājas lapā sadaļā „Aktualitātes”.

5. Mīts: Ar 26 km garu sienu nepietikšot, lai uz tās iegravētu 65 miljonu cilvēku vārdus

Fakts: Mīta autors nav ņēmis vērā būtisku un publiski pieejamu faktu:

Pēc nekustamā īpašuma atlases konkursa notiks starptautisks arhitektu konkurss. Šajā konkursā izvēlētā arhitektu kompānija veiks parka vizuālās koncepcijas uzlabošanu un parka pilnas arhitektūras daļas izstrādi. Šajā – arhitektūras daļas izstrādes posmā tiks pilnīgi precīzi noteikts gan sienu kopējais garums (kas nepieciešamības gadījumā var būt lielāks), gan iegravējamo datu izmērs un laukums un citi tehniski jautājumi.

Vēlreiz vēlamies atgādināt, ka šobrīd ir izstrādāta tikai PIRMĀ parka vizuālā koncepcija, lai varētu iepazīstināt sabiedrību ar parka apjomiem un koncepciju. Esošās vizualizācijas mērķis nav pamats detalizētiem, līdz centimetram precīziem aprēķiniem, jo izstrādājot pilnu parka arhitektūras daļu, arhitekti vadīsies gan pēc konkrētā zemes gabala izmēra, gan topogrāfijas, gan citiem faktoriem. Arhitektu uzdevums būs izstrādāt projektu tā, lai cilvēks varētu viegli uztvert un ērti izlasīt iegravējumus. Ja konkursa rezultātā izvēlētā arhitektu kompānija ieteiks palielināt uzrakstu izmērus vai palielināt iegravējamo platību, tas tiks darīts.

6. Mīts. Neesot padomāts par to, kā varēs iegravēt ķīniešu vai arābu datus

Fakts. Reģistrējot datus iegravēšanai, var ievadīt tikai latīņu alfabēta burtus. Iemesls - ir svarīgi nodrošināt, lai pēc iespējas lielāks parka apmeklētāju īpatsvars varētu saprast uz sienām iegravētos datus. Kā vienu no plašāk izplatītajiem alfabētiem projekta vadība izvēlējās latīņu alfabētu. Vienotība — tā ir arī māka komunicēt visiem saprotamā veidā.

7. Mīts. Lai tik daudz zīmju varētu iekalt sienā, 3000 strādniekiem būtu jākaļ vismaz 16 gadus, un viņi varētu saņemt tikai minimālo algu.

Fakts. Tehnoloģiskā progresa rezultātā pasaulē jau sen apjomīgu gravēšanas darbu veikšanai, tāpat kā vairumā citu industriju, netiek izmantots roku darbs, bet gan lāzertehnoloģijas, kas uzdevumu veic lielā ātrumā un apjomos. Wall of the World, datu iegravēšanai, izmantos lāzertehnoloģijas.

8. Mīts. Sienu uzbūvēšanai vajadzēšot ārkārtīgi daudz granīta, kas pārsniegšot visu projekta apgrozījumu.

Fakts. Sienas tiks veidotas no betona un apšūtas ar granīta plāksnēm, nevis sastāvēs viscaur no granīta plāksnēm. Sākotnēji tiek izveidots fundaments, pēc tam izbūvētas sienas no betona, pie kurām tiks piestiprinātas gravētas granīta plāksnes. Šāds risinājums nākotnē arī ļaus efektīvi nomainīt cilvēku vai laika zoba bojātās plāksnes.

9. Mīts. Autoriem neesot tik daudz naudas, lai uzbūvētu parku, tādēļ parks netikšot uzbūvēts.

Fakts: Projekta realizēšanas koncepcija paredz: būvniecība sāksies pēc tam, kad dalībai projektā būs reģistrējušies 2 miljoni cilvēku. Reģistrācija ir par maksu, šobrīd cena ir 3,50 Ls, bet uzsākoties arhitektūras daļai cena pieaugs. Šī reģistrēto dalībnieku samaksātā nauda veido pamatu projekta finansiālai realizācijai un finansēs parka būvniecību.

10. Mīts. Projekts neizdošoties, jo Latvijā nepiereģistrēsies pat 2 miljoni cilvēku.

Fakts. Projektā ietvertais vārds PASAULE, skaidri norāda uz to, ka mēs neorientējamies tikai uz Latvijas sabiedrību. Mūsuprāt 2 gadu laikā, no Latvijas varētu reģistrēties aptuveni 20-25 tkst. cilvēku. Šobrīd, bez lielām reklāmas aktivitātēm ir reģistrējušies jau 2800 cilvēki.

Apmēram pēc 6 mēnešiem sāksies komunikācija Ziemeļamerikā, ES un Krievijā.

Starp citu – jau šobrīd, bez jebkādas reklāmas, cilvēki no ārvalstīm gan reģistrējas, gan interesējas par šo projektu.

Pat ja pieņemam, ka Latvijā 2 gadu laikā piereģistrēsies tikai 10 000 cilvēku, tas ir apmēram 0,435% no iedzīvotājiem. Attiecinot šādu īpatsvaru pret Eiropas Savienību (460,8 mlj. iedz.), Ziemeļameriku (332 milj. iedz.), Maskavu (10,5 milj. iedz.) un Sanktpēterburgu (4,6 milj. iedz.), iegūstam 3,52 miljonus. Tas ir krietni vairāk nekā 2 miljoni cilvēku, pie tam jāņem vērā, ka ārvalstīs ekonomiskā situācija un pieeja internetam ir augstāka nekā Latvijā. Kāds jautās – kāda kanādietim būs motivācija piedalīties? Motivācija būs piedalīties tiem cilvēkiem, kas neatkarīgi no nacionalitātes un tautības tic sabiedrības vienotības idejai un vēlas piedalīties patiesi unikālā projektā, kam ir globāls nevis lokāls raksturs.

11. Mīts. 65 miljoni cilvēku ir pārāk liels apjoms, tādu sasniegt nebūšot reāli.

Fakts. Pasaulē ir vairāk kā 6,5 miljardi iedzīvotāju. 1,21 miljards pieder tā saucamajai „attīstītajai” sabiedrībai, kur IKP uz iedzīvotāju ir 27,8 tkst. USD gadā. Salīdzināšanai, Latvijā šis rādītājs 2005. gadā bija 13,48 tkst. USD. Lai sasniegtu projekta skaitlisko mērķi, ir jāpiedalās 5,4% no šīs sabiedrības. Tas globālā mārketingā nav liels rādītājs, it īpaši ņemot vērā, ka cilvēki jau šobrīd reģistrējas uzreiz pa diviem un pa trijiem (ģimenes), tātad faktiskais maksātāju skaits ir gandrīz divas reizes mazāks, tātad sastāda mazāk kā 5% no mērķauditorijas.

Nobeigumā uzdosim retorisku jautājumu – cik cilvēki ir vismaz vienu reizi nopirkuši hamburgeru, picu vai kokteili?

12. Mīts. Cilvēki reģistrējoties pārāk lēni, jau esot skaidrs, ka mērķus nevarēs sasniegt.

Fakts. Autoru sākotnējā prognoze reģistrāciju ātrumam bija sekojoša - 1. mēnesī vidēji 13 cilvēki dienā, 2. mēnesī vidēji 24 cilvēki dienā, 3. mēnesī vidēji 41 cilvēks dienā. Pirmajā pusgadā – kamēr komunikācija notiek tikai Latvijā, plānots vidēji 76 reģistrācijas dienā.

Šobrīd redzam, ka reģistrēšanās tempi jau pirmajā mēnesī krietni pārsniedz plānoto (15 dienās aptuveni 2700 atbalstītāju) un projekts virzs ātrāk, nekā plānots. Tas ir ļoti pozitīvi, jo – jo lielāka cilvēku aktivitāte un atbalsts, jo ātrāk mēs visi tuvojamies mērķa sasniegšanai. Tādēļ aicinām Latvijas iedzīvotājus jau tagad paust savu atbalstu un reģistrēties dalībai Wall of the World.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wall Street Memes iepriekšpārdošanas pēdējās dienas - 2023. gada visvairāk gaidtīto memu monētu izlaišanu. Žetons $WSM jau ir savācis vairāk nekā 25 miljonus ASV dolāru, tā ir viena miljona cilvēku kopiena, ar kuru mijiedarbojas Īlons Masks un kura cenšas gūt peļņu no GameStop, kas veicina akciju demokratizācijas kustību un piesaista kriptovalūtu.

Saskaņā ar Wall Street Memes tīmekļa vietni, drīz tā tiks ieviesta pirmā līmeņa decentralizētās biržas (CEX) sarakstā, kuras saskaņā ar neapstiprinātiem ziņojumiem būs vismaz divas top 10 biržas.

Izplatās spekluācijas par to, kuras biržas ir iekļautas rāmī, un vismaz viens YouTube lietotājs Binance uzskata par vienu no tirdzniecības vietām.

Bet pat tad, ja tas vēl nav Binance, daudzu populārāko biržu slazds šajā projekta izstrādes agrīnajā posmā nodrošinās to par labu Binance sarakstam nākotnē un sprādzienbīstamu cenu pieaugumu, kad tas tiks izlaists drīz.

Wall Street Memes iepriekšpārdošana joprojām ir atvērta, tāpēc nav ko zaudēt laiku un iegādājies žetonus pirms tā slēgšanas. Žetona, $WSM, cena ir 0,0337 ASV dolāri, un drīzumā tā varētu tikkt tirogta par 10 reizes lielāku vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Wall Street Memes drīz būs izpārdots – kas ir šī populārā kriptovalūta?

Sadarbības materiāls, 30.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūtu cenas pēdējā laikā piedzīvojušas gan pamatīgus kritumus, gan kāpumus. Lai gan kriptovalūtu tirgus pašlaik neizskatās īpaši iedvesmojoši investīciju veikšanai, daudzi šobrīd spekulē par Wall Street Memes cenas kāpumu. Tas gaidāms līdz ar žetona iepriekšpārdošanas beigām, kad $WSM tiks kotēts biržās.

Pēdējo divu mēnešu laikā projekta atbalstītāju skaits ir ievērojami pieaudzis un aktivizējis meme monētu kopienu, kurā ir vairākas ietekmīgas personas, tostarp miljardieris un inovators Elons Masks. Arī lieli investori izrāda interesi par šo iepriekšpārdošanu, un viens investors paziņoja, ka Wall Street Memes ir ieguldījis vairāk nekā 1 miljonu ASV dolāru.

Tagad, kad Wall Street Memes iepriekšpārdošana beidzot ir pārsniegusi 25 miljonu ASV dolāru robežu, situācija sāk uzkarst vēl vairāk – ir atlicis mazāk nekā viens mēnesis, lai pievienotos un kļūtu par vienu no pirmajiem $WSM investoriem.

Kas ir Wall Street Memes un kāpēc tajā investēt?

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Vai pirkt Ethereum? Labākā ETH altenatīva šobrīd

Sadarbības materiāls, 26.06.2023

Jau kādu laiku novērojama lejupslīde tradicionālo kriptovalūtu tirgū – arī Ethereum gadījumā. Kas šobrīd ir labākā alternatīva, ko iegādāties?

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai ir par vēlu iegādāties Ethereum? Ethereum cena krīt, bet Wall Street Memes varētu sasniegt $1

Jau kādu laiku novērojama lejupslīde tradicionālo kriptovalūtu tirgū. Tas attiecas arī uz Ethereum (ETH) – otru lielāko kriptovalūtu pasaulē. Tas liek investoriem aizdomāties, vai nav par vēlu iegādāties ETH?

Aplūkosim ETH cenas rādītājus, to nākotnes prognozes, kā arī labāko alternatīvu jaunajiem kriptovalūtu investoriem.

Ethereum cena 2023. gadā un tās nākotnes prognozes

Šobrīd Ethereum cena par vienu žetonu ir ap 1814$. Saskaņā ar prognozēm, šogad ETH cena varētu palikt 1800 – 1900$ diapazonā. Paredzams, ka vidējā tirdzniecības cena būs aptuveni 1880,75$ ar potenciālo peļņu no ieguldījumiem (ROI) 5% apmērā.

Saskaņā ar Cryptonewz datiem, līdz 2025. gadam Ethereum varētu sasniegt maksimālo līmeni 6500$ un minimālo cenu 4500$ apmērā. Savukārt 2030. gadā paredzams, ka žetons varētu sasniegt maksimālo 20 500$ līmeni, bet minimālā cena būs 14 000$.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc veiksmīgas iepriekšpārdošanas, kuras laikā tika savākti vairāk nekā 25 miljoni ASV dolāru, Wall Street Memes tagad gatavojas ļoti gaidītajai 1. līmeņa palaišanai biržās 27. septembrī.

Šis sasniegums līdzekļu vākšanā izceļ sabiedrības uzticību un rada pamatu nozīmīgam biržas sarakstam. Līdz debijai publiskajā tirgū ir atlikušas nedaudz vairāk kā 2 nedēļas, Wall Street Memes (WSM) gatavojas investoru pieplūdumam, kas ar nepacietību gaida cenu pieaugumu pēc tā ieviešanas tirgū.

Iegādājies Wall Street Memes

Wall Street Memes pēdējais posms: pēdējā iespēja iegādāties $WSM žetonus

Pēdējos mēnešos Wall Street Memes ir kļuvušas par vienu no 2023. gada lielākajām memu valūtu iepriekšpārdošanām, sākotnējā investīciju kārtā piesaistot vairāk nekā 25 miljonus ASV dolāru. Šie panākumi nostāda WSM labvēlīgā pozīcijā kriptovalūtu nozarē, kur kopienas atbalsts ir vissvarīgākais.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija piedalīsies starptautiskajā izstādē World Expo, kas nākamgad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, bet nebūvēs paviljonu, tā šodien nolēma valdība.

Ekonomikas ministrijai tika uzdots trīs nedēļu laikā sagatavot priekšlikumus, kā izmantot Latvijai iešķirto zemes platību World Expo teritorijā.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) aicināja valdību atbalstīt ierosinājumu pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē, taču premjerministre Laimdota Straujuma (V) norādīja, ka ir jāmeklē veids, kā Latvija ar zemākām izmaksām tomēr varētu piedalīties World Expo.

Premjerministre atbalstīja ekonomikas ministres sagatavoto rīkojuma projektu par to, ka Latvija neturpina dalību World Expo ar līdz šim pieņemto koncepciju - būvēt paviljonu ozola formā. Taču Ministru prezidente ierosināja izvērtēt iespējas izstrādāt jaunu koncepciju, bez dārgas būves, piemēram, apzaļumot Latvijas paviljonam veltīto teritoriju un demonstrēt Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares sasniegumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā noslēgušās starptautiskās bārmeņu sacensības World Class Baltic. Sacensību pusfināls un fināls pulcēja 30 labākos bārmeņus no Baltijas valstīm.

Lai kvalificētos World Class pusfinālam, konkursa dalībnieki piedalījās pusgadu ilgās meistarklasēs. Pusfinālā dalībniekiem bija jāveic divi pārbaudījumi. Pirmajā pārbaudījumā bārmeņi pārsteidza ar saviem «Asiņainās Mērijas» kokteiļiem, radot žūrijai mājas ballītes atmosfēru, kā arī pierādīja savu meistarību, žūrijai prezentējot savu signature serve. Rezultātā tika noskaidrots fināla dalībnieku Top3.

Savukārt finālā dalībnieki parādīja savu izpratni par planētas ilgtspējas problēmām un to risināšanu Balt-Eco pārbaudījumā, kā arī Speed Round parbaudījumā sešās minūtēs bija jāpagatavo seši kokteļi un aklajā testā jāatpazīst Diageo Single malt viskiji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices būvuzņēmums Adunic AG piedāvājis Ekonomikas ministrijai (EM) uzbūvēt Latvijas paviljonu šogad Milānā gaidāmajā starptautiskajā izstādē World Expo 2015 par diviem miljoniem eiro, apstiprināja Adunic pārstāvis Mārtins Jūss.

Iepriekš Adunic piedāvāja Latvijas paviljonu uzbūvēt par 3,1 miljonu eiro.

Jūss stāstīja, ka pēc politiskajām debatēm Latvijā par to - valstij piedalīties vai nepiedalīties World Expo - Adunic tika piedāvāts izstrādāt Latvijas paviljona «vienkāršotāku versiju», kas prasītu mazākas izmaksas.

«Esam izstrādājuši šādu piedāvājumu ar samazinātām izmaksām, joprojām saglabājot arhitektu biroja Made radīto oriģinālo paviljona dizainu. Adunic piedāvā samazināt paviljona apjomu un attiecīgi arī izmaksas. Mūsuprāt, šis piedāvājums apmierinās visu iesaistīto pušu vēlmes,» sacīja Adunic pārstāvis un piebilda, ka būvnieks šādu paviljonu varētu uzbūvēt par diviem miljoniem eiro iepriekš minēto 3,1 miljona eiro vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijas lielais parādnieks – Dubai World - uzsācis sarunas ar bankām par 26 miljardu ASV dolāru lielas parāda daļas pārstrukturizāciju, ieskaitot struktūrvienību Nakheel World un Limitless World saistības, ziņo Bloomberg.

Tādu Dubai World struktūrvienību kā Infinity World Holding un pelnošo ostas biznesu Ports & Free Zone parādsaistības netiks iekļautas pārrunās ar bankām, jo to finanšu situācija tiek uzskatīta par stabilu.

RBC Capital Markets analītiķis Niks Čeimijs (Nick Chamie) norāda, ka tagad, kad zināms, ka pārstrukturizēt plānots 26 miljardu dolāru lielu parāda daļu, pēdējo dienu laikā radītajai panikai tirgū vajadzētu pierimt, jo iepriekš tika lēts, ka pārstrukturizēt būs nepieciešams Dubai World parāds 60 miljardu dolāru apjomā.

Putam Investment eksperts Maikls Atkins (Michael Atkin) arī norāda, ka 26 miljardu dolāru lielas parāda daļas pārstrukturizācija parāda, ka problēmas ir nelielas, turklāt tās liecina, ka joprojām vēl neesam izkļuvuši no globālās finanšu krīzes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūta ir digitālā nauda, ko nepārvalda centrālā sistēma, piemēram, valdība. Kriptovalūtas ir veidotas uz blokķēdes tehnoloģijām un pašlaik vispopulārākās ir tādas kriptovalūtas kā Bitcoin un Ethereum.

Kriptovalūtu dažādums pieaug ar katru dienu un ir viegli apjukt plašajā izvēlē. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus kriptovalūtu projektus, kuri varētu nest ienākumus.

Šajā rakstā mēs iepazīstināsim jūs ar 5 labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā Ethereum vietā.

Saraksts ar labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā

1. Wall Street Memes - Wall Street Memes projekts, kas ir ar spēcīgu kopienas atbalstu

2. Sonik Coin - Zibenīgi augoša kriptovalūta, kas var kļūt par lielisku pasīvo ienākumu avotu

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Latvijas paviljonu World Expo par 3,1 miljonu eiro būvēs Šveices būvuzņēmums

LETA, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas paviljona būvniecību World Expo par 3,1 miljonu eiro uzticēs Šveices būvuzņēmumam Adunic AG, kas kā ģenerāluzņēmējs patlaban būvē arī Vācijas un Austrijas paviljonus izstādē World Expo, šodien preses konferencē paziņoja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre informēja, ka decembrī bez rezultātiem beidzās Latvijas paviljona būvniecības iepirkums, kurā piedalījās divi pretendenti - RBSSkals Būvvadība un Itālijas uzņēmums Paolo Beltrami S.p.A ar Latvijas apakšuzņēmēju SIA Baumeister. RBSSkals Būvvadības piedāvātā līgumcena bija 6,03 miljoni eiro, taču Paolo Beltrami S.p.A - 6,22 miljoni eiro.

Ministre norādīja, ka abu pretendentu piedāvātās cenas ir līdzīgas, tāpēc par aizdomām par abu uzņēmumu iespējamu vienošanos Ekonomikas ministrija (EM) vērsās Konkurences padomē (KP). KP atzina, ka ministrijas iesniegums ir saņemts un tas tiks izskatīts ierastajā kārtībā mēneša laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamyk nad Vltavou, Čehijā, 16. reizi notika pasaulē populārās spēles «World of Warcraft» pasākums, kurā pulcējās vairāk nekā 150 cilvēku, atdarinot dažādus «World of Warcraft» personāžus.

Šis pasākums norisinājās divas dienas - mežā tika veidotas dažādas izklaides «World of Warcraft» tematikā, nostaigājot ap 70 kilometriem.

«World of Warcraft» (WoW) ir datorspēle, ko izveidojusi kompānija «Blizzard Entertainment». «Blizzard Entertainment» pastāv gandrīz 14 gadus. «World of Warcraft» ir ceturtā spēle «Warcraft» sērijā un viena no daudzspēlētāju tiešsaistes spēlēm pasaulē. Tā ir MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) tipa spēle.

«World of Warcraft» darbība notiek Azerotas pasaulē. Tā tika izveidota četrus gadus pēc «Blizzard Entertainment» iepriekšējās spēles «Warcraft III: The Frozen Throne».

Datorspēles abonementa mēneša maksa ir 14,99 ASV dolāri, ar vairāk nekā 12 miljoniem ikmēnēša maksājošajiem spēlētājiem, kas kopumā abonementa ieņēmumos sasniedz aptuveni 180 miljonus ASV dolāru mēnesī. 2016. gadā «World of Warcraft» ir nopelnījusi 9,23 miljardus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav šaubu, ka Bitcoin savā īsajā vēsturē ir saskārusies ar lieliem kāpumiem un kritumiem un joprojām Bitcoin saskaras ar cenu nepastāvību.

Šobrīd Bitcoin tirdzniecība ir par vairāk nekā 50% zemāka salīdzinājumā ar visu laiku augstāko cenu. Skatoties uz Bitcoin vēsturi katra gada septembrī, tad septembris nav bijis labākais laiks priekš Bitcoin, tikai 2015. un 2016. gadā Bitcoin bija novērojama pozitīva kustība.

Augustā Bitcoin nokritās līdz -11%, kas arī sagaidāms septembrī, bet neaizmirsīsim, ka digitālo aktīvu cenas ir atkarīgas no daudziem faktoriem, piemēram kā, vispārējā noskaņojuma kriptogrāfijas tirgū, makroekonomikas un citiem faktoriem.

Vai šis būtu piemērotākais laiks, lai iegādātos Bitcoin? Daudzi nozares eksperti uzskata, ka nē. Viņi uzskata, ka tagad labākai laiks būtu ieguldīt tādās alternatīvajās kriptovalūtās kā yPredict, Launchpad XYZ un Wall Street Memes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Straujuma piedāvā mainīt Latvijas dalības World Expo konceptu un atteikties no masīvā paviljona ozola formā

LETA, 23.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piedāvā mainīt Latvijas dalības izstādē World Expo 2015 konceptu un atteikties no masīvā paviljona ozola formā, tā vietā uzbūvējot kādu vieglu konstrukciju būvi, kurā demonstrēt Latvijas sasniegumus informācijas tehnoloģiju (IT) jomā.

Straujuma LTV nesniedza tiešu atbildi, vai viņa atbalsta ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) viedokli pārlieku lielās dārdzības dēļ atteikties no dalības izstādē. «Mēs gaidīsim Ekonomikas ministrijas (EM) pamatojumu. Tā ir EM atbildība, piedalīties vai nepiedalīties izstādē,» sacīja politiķe.

Ministru prezidente piebilda, ka «varbūt ir vienkāršāki risinājumi», piemēram, neatstāt Latvijas vietā izstādē tukšumu, bet gan radīt vieglu konstrukciju būvi, kur rādīt Latvijas IT sasniegumus. «Mēs nedrīkstam visu laiku sadārdzināt savas būves,» teica premjere, «varbūt tad neceļam ļoti fundamentālu, lai arī ļoti skaistas konstrukcijas būvi?...»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(266).jpg

Ekonomikas ministrs Artis Kampars pēc sēdes norādījis, ka ieguvumi pēc Latvijas dalības izstādē Šanhajā « Tas ir pierādījums un vislielākais pamatojums, ka Latvijai arī turpmāk šajā prestižajā pasaules izstādē ir jāpiedalās ».

Ministru kabineta sēdē otrdien, 5.jūlijā, tika pieņemts lēmums par Latvijas dalību World Expo 2015.gadā, kā arī par to, ka jau jūlijā tiek izveidota darba grupa, kurai līdz 2012.gada 1.martam jāiesniedz valdībā priekšlikumi par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē, tam nepieciešamo finansējumu, finansēšanas avotiem un laika grafiku organizatorisko pasākumu veikšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūtu cenas var būt ļoti svārstīgas. Kopš kriptovalūtu, piemēram, Bitcoin un Ethereum, izlaišanas brīža to vērtība ir strauji kāpusi un kritusies – dažkārt pat dažu minūšu laikā –, un daudzi investori ir nesaprašanā, kā vispār var rasties šādas svārstības.

Kriptovalūtu svārstīgums ir problēma, par kuru uztraucas daudzi tirgotāji un investori. Bet kāpēc mēs redzam Bitcoin un citu kriptovalūtu cenu svārstības? Kāpēc kriptovalūtu tirgus ir tik nestabils?

Šajā rakstā mēs izanalizēsim kriptovalūtu tirgus svārstīgumu, kā arī izskatīsim dažas jaunas kriptovalūtas, piemēram, Wall Street Memes, Sonik Coin un Launchpad XYZ, kas varētu piedāvāt labu peļņu no ieguldījumiem pat “lāču” tirgus apstākļos.

3 iemesli, kādēļ kriptovalūtu cenas ir svārstīgas

Kriptovalūtas ir augsta riska un augsta ienesīguma ieguldījumu aktīvu klase, un to tirdzniecība prasa spēju analizēt un izpratni par pamatā esošo tehnoloģiju un tirgus virzītājspēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ticamākais, valdība rīt lems apturēt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē World Expo 2015, kas nākamgad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, šodien pēc Ministru kabineta komitejas sēdes žurnālistiem sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Valdība jau pagājušajā nedēļā lēma neatbalstīt ekonomikas ministres ierosinājumu apturēt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē, piešķirot Latvijas paviljona būvniecībai papildu 1,6 miljonus eiro. Taču jautājums par Latvijas dalību izstādē tiks atkārtoti skatīts rītdienas, 23.decembra, valdības sēdē.

Reizniece-Ozola joprojām uzsver, ka Latvijas dalība World Expo izmaksās pārāk dārgi - kopumā 7,3 miljonus eiro. Turklāt, pēc ministres teiktā, gatavošanās termiņš ir ļoti īss un saspringts, lai kvalitatīvi īstenotu projektu.

Ministre arī informēja, ka Ekonomikas ministrija ir saņēmusi galīgo piedāvājumu no Šveices būvuzņēmuma Adunic AG, kas apņēmies laikā uzbūvēt Latvijas paviljonu par aptuveni 3,1 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dogecoin ir meme kriptovalūta, kas 2013. gadā aizsākās kā joks, galu galā sasniedza kopējo novērtējumu vairāk nekā 80 miljardu ASV dolāru apmērā un visu laiku augstāko vērtību (ATH) 0,7376 ASV dolāru apmērā. Kopš tā laika monētas vērtība ir samazinājusies par 91%.

Pamatojoties uz pašreizējo Dogecoin cenu 0,064$ par vienu žetonu, hipotētiska 1$ mērķa cena nozīmē peļņu gandrīz 15 reižu apmērā. Vai tas vispār ir iespējams? Aplūkosim sīkāk, kāpēc Dogecoin turētājiem vajadzētu nopietni pārskatīt savas cerības. Tāpat pastāstīsim vairāk par labākajām jaunajām Dogecoin alternatīvām – Wall Street Memes un Chimpzee.

Dogecoin cenas vēsture

Pirms iedziļināties Dogecoin cenu prognozē, ir vērts ielūkoties galvenajos Dogecoin cenas vēstures punktos:

• Dogecoin sākotnēji tika izveidots kā joks, pamatojoties uz "doge meme”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autodīleru starpā sākusies sīva cīņa par iespējām pārstāvēt Ķīnas autoražotāja Great Wall zīmolu Baltijā, ziņo Dienas Bizness.

Latvijas Subaru pārstāvji Ad Rem Auto un Partner Motors arī esot pretendentu pulkā. «Tas ir ne tikai patīkams pārsteigums, bet laba zīme tam, ka Baltijas autotirgotāji redz Great Wall potenciālu. Pagaidām es nevaru nosaukt Baltijas dīleru vārdus, varu minēt tikai to, ka Great Wall tirgotāji atradīsies lielākajās Baltijas pilsētās. Latvijā tā būs Rīga, savukārt Igaunijā bez Tallinas Great Wall tikšot pārstāvēts arī Tartu un Pērnavā, Lietuvā Great Wall pārstāvniecības atradīsies Viļnā un Kauņā, un iespējams vēl kādā pilsētā,» DB atklāja International Motors (Nordic) AB pārstāvis Ringo Rāhumels.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ķīniešu Great Wall sāks ar Baltiju

, 23.12.2009

International Motors (Nordic) AB vadītājs Torbjorns Lilruds (Torbjōrn Lillrud) solīja, ka pēc veiksmīga attīstības scenārija jau nākamā gada pavasarī Baltijā, tostarp Latvijā jau ieraudzīsim pirmos Great Wall modeļus. Viņš neslēpa, ka Great Wall viens no iedarbīgākajiem trumpjiem, protams, būšot automašīnas cena. (Foto: International Motors (Nordic) AB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2010. gada pavasarī uzzināsim ķīniešu autoražotāja Great Wall speciāli Eiropai paredzēto modeļu klāstu, cenas, kā arī tirgotāju vārdus.

Iepriekš jau ziņojām, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā.

Ņemot vērā IM Group tiešo saistību ar japāņu Subaru zīmolu un tās pārstāvjiem Ziemeļeiropā, Subaru Nordic AB mātes uzņēmums International Motors (Nordic) AB ir izveidojusi jaunu apakšstruktūru Great Wall Motors Nordic AB, kuras mērķis ir 2010. gada pavasarī Baltijā, tostarp arī Latvijā, sākt tirgot ķīniešu automobiļu Great Wall. Pēc International Motors (Nordic) AB vadītāja Torbjorna Lilruda (Torbjōrn Lillrud) stāstītā Great Wall importētāja Great Wall Motors Nordic AB vadības krēsls atradīsies Zviedrijā, savukārt Baltijas tirgus lokālais ofiss atradīšoties Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Wall of the World piedāvā pelnīt arī citiem

, 04.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms iziešanas Lielbritānijas tirgū projekta organizatori aicina iesaistīties Partneru programmas testēšanā. Gadu pēc projekta Wall of the World atklāšanas Latvijā, šo projektu plānots pieteikt Lielbritānijas tirgū, Db.lv informēja Wall of the World pārstāvis Ģirts Cēlājs.

Lai sekmīgāk uzrunātu Lielbritānijas auditoriju, pēdējo četru mēnešu laikā izveidota un šobrīd tiek testēta Partneru programma, kas ļaus ikvienam web resursa īpašniekam nopelnīt, izvietojot savā mājas lapā linku vai Wall of the World banneri. Partneru programma balstīta uz pasaulē plaši izplatīto metodi – maksāt starpniekam par notikušu darījumu (šādas sistēmas izmanto Amazon.com, Ebay.com un citi interneta projekti). Respektīvi, ja apmeklētājs, kurš caur partnera doto linku nonācis projekta mājas lapā, reģistrējas dalībai projektā, konkrētais partneris par katru šādu reģistrāciju saņem 1 eiro.

''Publiskojot projektu Lielbritānijā, vēlamies šo partnerprogrammu izmantot kā vienu no ''must have'' komunikācijas līdzekļiem projekta un idejas popularizēšanai, tādēļ ir svarīgi pirms došanās pasaulē, izpildīt mājas darbu un novērst visas kļūdas,'' skaidro viens no Wall of the World iniciatoriem Ģirts Cēlājs ''Latvija šim modulim nav būtiska svara komunikācijā, šāds modulis veiksmīgi var darboties tikai plašā auditorijā''.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aerodium: Ozols gribēja, lai mēs «padalāmies ar naudu»

LETA, 07.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols izplata melus un uzņēmums Aerodium cīnīsies par savu taisnību, nepieļaujot, ka birokrāts ar šantāžas palīdzību mēģina iznīcināt uzņēmumu, biznesa portālam Nozare.lv sacīja Aerodium valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Aerodium liek noprast, ka tieši Ozols vēlējies «padalīties ar naudu».

Šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam 900 sekundes Ozols paziņoja, ka Aerodium ir iesaistīts valsts līdzekļu izkrāpšanā un nesaskaņas World Expo 2010 paviljona lietā izmantojis, lai šantažētu LIAA.

Beitāns apgalvoja, ka Ozols publiski izplata melīgu informāciju un tas esot veids, kā noslēpt vēl lielākas problēmas, kas ir saistītas ar Latvijas paviljonu izstādē World Expo 2010.

«Ozols mums izteica nepastarpinātu piedāvājumu padalīties ar naudām un tad «viss iešot gludi». Kad šāds piedāvājums tika noraidīts, Ozols sāka izplatīt melus un apsūdzības,» sacīja Beitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Viens no pasaules transporta un loģistikas līderiem DP WORLD izrāda interesi sadarboties ar Latvijas ostām

Lelde Petrāne, 06.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija redz sevi kā nopietnu partneri sadarbībai ar vienu no pasaules vadošajām kompānijām transporta un loģistikas jomā DP WORLD, lai piedāvātu Latvijas ostas kā Ziemeļu vārtus Northern Gateway izejai uz Skandināvijas valstu un Krievijas tirgiem, šodien izplatītā paziņojumā norāda Satiksmes ministrija.

Kā norāda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, šā gada februārī zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadībā notikusi vizīte Dubajā, kuras ietvaros bijusi tikšanās ar DP WORLD galveno viceprezidentu Džamalu Madžidu bin Tanija (Jamal Majid Bin Thaniah). Tikšanās noritējusi veiksmīgi un drīzumā paredzēta Dubaijas uzņēmuma pārstāvju iepazīšanās vizīte Latvijā, kuras ietvaros ārvalstu viesi klātienē tiktu iepazīstināti ar Latvijas ostu infrastruktūru un potenciālajām attīstības iespējām.

Valsts sekretārs K.Ozoliņš komentē: «DP WORLD ir milzīgs uzņēmums, kuram ir vairāk nekā 65 ostu termināļi sešos dažādos kontinentos, tomēr viņiem ir interese attīstīt savu darbību arī Ziemeļeiropas reģionā. Sadarbība ar DP WORLD mums ļautu stiprināt Transeirāzijas piegāžu ķēdes un Latvijai piesaistīt kravas no Ķīnas un visa Tālo Austrumu reģiona.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo 24 stundu laikā Ripple (XRP) cena ir pieaugusi par 8%, un, sasniedzot 0,811954 ASV dolāru atzīmi, tā ir kļuvusi par ceturto lielāko kriptovalūtu tirgū, apsteidzot BNB.

XRP pašreizējā cena nozīmē arī to, ka pēdējo septiņu dienu laikā tā vērtība ir pieaugusi par 71% un kopš gada sākuma – par aptuveni 138%, turklāt pagājušajā nedēļā pieņemtais lielā mērā pozitīvais lēmums Ripple-SEC lietā palīdzēja padarīt šo altkoinu par vienu no šobrīd perspektīvākajām kriptovalūtām. Tomēr tirgū parādījušās jaunas, pagaidām mazpazīstamas kriptovalūtas, kuras varētu pārsniegt Ripple sniegumu, piemēram, Evil Pepe Coin.

Ripple (XRP) cenas analīze

Ripple (XRP) uzvar līdz šim svarīgākajā juridiskajā cīņā kriptovalūtu vēsturē pret ASV Vērtspapīru un biržas komisiju (SEC), un tiesa ir atbalstījusi XRP. Rezultātā XRP netika klasificēts kā vērtspapīrs. Tas veicinājis kriptovalūtas cenas kāpumu un kopēju pozitīvu skatījumu uz XRP izaugsmi turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik tirgū ir vairāk nekā 20 000 kriptovalūtu, un katru dienu tiek izdotas jaunas. Tas var kļūt par īstu pārbaudījumu pat pieredzējušiem kriptovalūtu investoriem, kuri mēģina atšķirt labus projektus no sliktiem un zināt, kad pārdot un kad turēt.

Ņemot to vērā, mēs esam izanalizējuši pašreizējo tirgu un atlasījuši piecas populārākās kriptovalūtas, kuras šobrīd ieteicams iegādāties.

5 populārākās kriptovalūtas, ko iegādāties augustā

1. Wall Street Memes – Šobrīd populārākā meme kriptovalūta, kas ātrā laikā piesaistījusi vairāk nekā 20 miljonus dolāru

2. XRP20 – XRP jaunākā versija, kas pāršalc kriptovalūtu pasauli

3. Shibie Coin – Shiba Inu un Bārbijas pievilcības apvienojums

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ChatGPT ir guvis lielu popularitāti kopš tā atklāšanas pagājušajā gada beigās. Nav noslēpums, ka šis terzēšanas robots spēja aizstāt daudzas profesijas, un tā turpinot pilnveidoties, ChatGPT būs pašsaprotama ikdiena no mūsu dzīves.

ChatGPT terzēšanas robots izmanto dabiskās valodas apstrādi, lai izveidotu cilvēcisku sarunu dialogu. Tas var atbildēt uz jautājumiem un veidot dažādu rakstu saturu, tostarp ralstus, sociālo mediju ziņas, e-pastu un citus.

Daudzi investori lūdz AI tirdzniecības padomus, kā arī kriptovalūtu cenu prognozes.

Un jāņem vērā, ka Bitcoin neparedzamā un nepastāvīgā būtība padara tā cenu prognozēšanu sarežģītu arī tādiem rīkiem kā ChatGPT.

Kriptovalūtu tirgus ar katru dienu paplašinās arvien vairāk, piedāvājot dažādus kripto projektus, kuros investēt. Un izvēlēties paliek ar vien grūtāk, kuros un kāpēc labāk investēt.

Pašlaik tirgū ir tādi altkoini, kas tirgu pārņemuši un parādījuši spēcīgu potenciālu. Zemāk jūs variet iepazīties ar trīs populārām kriptovalūtām, kuras vērts izskatīt.

Komentāri

Pievienot komentāru