Jaunākais izdevums

Jūrmalā pabeigta 91 gadus senā Ķemeru ūdenstorņa pārbūve – tornis atjaunots tā vēsturiskajā veidolā, 42 metru augstumā ierīkota skatu platforma, informē Jūrmalas dome.

Līdz pavasarim ūdenstornī tiks iekārtota pastāvīgā ekspozīcija par Ķemeru kūrorta vēsturi. Durvis apmeklētājiem ūdenstornis un 20 hektāru plašais atjaunotais Ķemeru kultūrvēsturiskais parks vērs nākamā gada pavasarī.

Ķemeru ūdenstornis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un vienīgais ūdenstornis Latvijā, kurā saglabāta tā pamatfunkcija – ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšana – un kurš darbosies kā publiski pieejams skatu tornis.

Būvdarbi tornī ir pabeigti, patlaban torņa ekspozīcijas iekārtošana, ko plānots pabeigt nākamā gada pavasarī. Ūdenstorņa pirmajā stāvā tiks izveidots tūrisma informācijas punkts, otrajā stāvā būs ekspozīcija par Ķemeru kūrorta vēsturi, savukārt trešajā stāvā un uz torņa jumta ir ierīkotas skatu platformas.

Ķemeros kopš pagājušā gada nogales notiek vērienīgi vēsturiskā parka atjaunošanas darbi. Vēsturiskajā veidolā tiek rekonstruēti 12 tiltiņi pār Vēršupīti, šobrīd 11 tiltiem ir pabeigti galvenie būvkonstrukciju izbūves darbi, tiek restaurētas tiltu margas un notiek sagatavošanas darbi tiltu segumu izbūvei.

Notiek rotondas uz "Mīlestības saliņas" restaurācija - tiek veikti bojāto konstrukciju pastiprināšanas un atjaunošanas darbi, pamatu hidroizolācijas ierīkošana un fasādes attīrīšana. Paviljona pie sēravota "Ķirzaciņa" atjaunošana jau gandrīz ir pabeigta, vēl atlikuši jumta seguma izbūves darbi. Drīzumā plānots uzsākt arī pieminekļa Ķemeru kūrorta dibinātājiem un direktoriem atjaunošanu. Ķemeru parka partera daļa būs košākā parka zona – tur sastādīti vairāk kā 5000 rožu un hortenziju stādu, kā arī vairāk kā 19 tūkstoši ziemciešu.

Visā parka teritorijā notiek aktīva celiņu konstruktīvo kārtu izbūve, kā arī tiek izbūvēti inženierkomunikāciju tīkli. Līdztekus Ķemeru parka atjaunošanai notiek arī apkārtējo ielu sakārtošana: pie Ķemeru ūdenstorņa izbūvēta autostāvvieta un tiek pārbūvēta Gleznotāja Miervalža Ķemera gatve, gar ielas malām izbūvējot autostāvvietas, notiek Katedrāles ielas un Tukuma ielas posma atjaunošana.

Ķemeru attīstībai Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir piesaistījusi līdzekļus trīs dažādos Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) projektos. Projektu kopējās izmaksas ir 12,25 miljoni eiro, no tām ERAF līdzfinansējums – 7,63 miljoni eiro. Ķemeru vēsturiskā parka atjaunošanas būvprojektu izstrādāja SIA "Livland Group", parka atjaunošanas darbus veic pilnsabiedrība "RERE BMV".

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ķemeru dūņas minerālūdenim un dūņām rod pielietojumu dabīgā kosmētikā

Anda Asere, 25.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā kosmētikas zīmola "Kemmern" ražotājs SIA "Ķemeru dūņas" savos produktos apvieno Ķemeru dūņas un sērūdeņraža minerālūdeni.

"Tie ir unikāli dabas resursi, ko var un vajag mācēt izmantot. Kad mums pašām radās vēlme izmantot šo resursu, sapratām, ka iespējas ir ierobežotas, jo augstvērtīgas dūņas var iegūt tikai noteiktā dziļumā un apstākļos. Mums ir palaimējies ar veiksmīgu sadarbību ar SIA "Sanare-KRC Jaunķemeri", kas savā rehabilitācijas centrā jau ļoti sen izmanto peloīdterapiju. Tālāk dūņas tiek īpaši apstrādātas un integrētas ķermeņa kopšanas produktos, kā arī papildinātas ar bioloģiski aktīvām vielām, lai palielinātu produktu bioloģisko efektivitāti,"stāsta Kristīne Juhņeviča, Kemmern zīmola (SIA "Ķemeru dūņas") līdzdibinātāja.

"Mums abām ir svarīga ekoloģiska pieeja procesam, dabīgi, droši un ērti lietojami produkti. Tā arī apņēmāmies ražot dabīgus ķermeņa kopšanas līdzekļus, ko pašām būtu prieks lietot," piebilst otra Kemmern zīmola līdzdibinātāja Mairita Čuda.

Komentāri

Pievienot komentāru