Kad iegādājaties kafijas automātu, ir dabiski, ka vēlaties ar to sasniegt maksimālo potenciālu, proti, iegūt vislabāko kafijas garšu. Kafija ir samērā personiska lieta, un, lai gan mums visiem ir savas īpašas gaumes un vēlmes, ir daži universāli paņēmieni, ko varat izmantot, lai uzlabotu savas kafijas garšu.
Samaliet svaigu kafiju
Ja vēlaties aplūkot, cik daudzi kafijas automāti ir nopērkami ar pievienotu dzirnaviņu funkciju, pamanīsiet, ka šobrīd tirgū to ir vairāk nekā jebkad agrāk. Viens no iemesliem ir tas, ka cilvēki ļoti vēlas dzert kafiju, kas nav gulējusi maisiņa vai tvertnes dibenā.
Tā nav viena no tām lietām, par kurām mēdz runāt kafijas eksperti, un jūs neesat pārliecināts, vai tam ticēt vai nē. Kafijas malšana, lai tā būtu svaiga, patiešām rada lielu atšķirību. Tiklīdz kafija sāk nonākt saskarē ar gaisu, tās kvalitāte var pasliktināties. Kafijas pupiņu oksidēšanās nav laba lieta. Tas nozīmē, ka pēc malšanas to vēlaties izlietot pēc iespējas ātrāk. Ja kafija ir samalta un pēc tam atrodas tvertnē vai kafijas pupiņu piltuvē, tās virsma ir lielāka, un tā var nonākt saskarē ar gaisu un pasliktināt kafijas kvalitāti.
Ja sāksiet paši malt kafijas pupiņas saviem dzērieniem, varēsiet pārliecināties, ka svaigi malta kafija parasti ir daudz labāka.
Izmantojiet pareizo maluma lielumu
Dažādiem kafijas veidiem ir dažādi maluma izmēri, un tas ir cieši saistīts ar to, kā kafija tiek ekstrahēta ūdenī.
Piemēram, ja gatavojaties dzert dzērienu uz espresso bāzes, jums būs nepieciešams, lai kafija būtu ļoti smalki samalta. Tas palīdz tai ātri iesūkties ūdenī. Toties, ja gatavojat kafijas dzērienus vairākām porcijām, kafijai nav jābūt tik smalki samaltai. Šāda veida dzērienu pagatavošanai ir piemērota rupja maluma kafija, jo tā ilgāk iesūcas ūdenī.
Izmantojiet svaigu pienu
Piena veids, ko izmantojat dzēriena pagatavošanai, var būt ļoti svarīgs. Piena ar garu derīguma termiņa lietošana var būt ērta, taču šādam pienam parasti nav liela salduma un labākās garšas, pateicoties veidam, kā tas tiek apstrādāts.
Daudz labāk ir izmantot svaigu pienu. Daudzos kafijas automātos tagad ir iekļauta iespēja pagatavot piena dzērienus, piemēram, latte, un šim nolūkam tie būs jātaisa no karafes vai trauka ar pienu. Pārliecinieties, ka piens, ko izmantojat, ir svaigs, auksts un pareizi uzglabāts.
Ja nevēlaties izmantot tradicionālo pienu, pievērsiet uzmanību arī alternatīvā piena kvalitātei. Auzu piens un citi piena veidi, piemēram, sojas piens, var būt lieliska izvēle tādu dzērienu kā latte un arī kapučīno pagatavošanai. Ir īpaši baristas stila auzu piena veidi, kas var būt lieliska izvēle šim mērķim.
Izmantojiet tikai labāko kafiju
Dzēriens vienmēr sākas ar pašu galveno sastāvdaļu, proti, kafijas pupiņu! Ja jūs brīnāties, kāpēc jūsu kafijas automāts nesniedz jums labāku garšu, pastāv liela iespēja, ka tas ir saistīts ar to, ka jūs neizmantojat labas kafijas pupiņas.
Dažas no lētajām kafijas šķirnēm, ko jūs varat atrast lielveikalā, nav ideālas lieliskas garšas dzērieniem. Tās bieži vien ir pārgrauzdētas un iegūtas no kafijas audzētavām, kas nodrošina lētāko, nevis labāko variantu.
Protams, kompromiss šajā scenārijā ir tas, ka jums ir jāmaksā nedaudz vairāk, ja vēlaties izmantot vislabākās kafijas šķirnes. Mēs iesakām izvēlēties specializēto kafiju, kas nāk kopā ar informāciju par saimniecību, kurā tā audzēta. Tas palīdzēs jums pārbaudīt kafijas kvalitāti.
Pievienotās ekstras
Ir daudz nelielu ekstru, kas var vēl vairāk uzlabot jūsu kafijas pieredzi. Mēs nevēlamies iesaistīties pārāk plašās debatēs par šo jautājumu, jo ir daudz kafijas snobu, kas apgalvos, ka dzērienam nevajadzētu pievienot neko citu, izņemot ūdeni un varbūt pienu.
Tomēr nevar noliegt, ka cilvēki labprāt pievieno kafijai cukuru, sīrupu, kanēli un citas piedevas. Kāpēc gan neizveidot vienkāršu stendu pie kafijas automāta un nepiedāvāt cilvēkiem šīs iespējas, kad vien gatavojat kafijas dzērienus?
Nobeigumā
Kafijas automāts patiešām ir tik labs, cik zinošs ir cilvēks, kas to lieto, un sastāvdaļas, ko tajā iepilda. Jums, protams, ir jāpārliecinās, ka esat izvēlējies labu kafijas automātu, taču, izmantojot lielisku kafiju, citas labākās sastāvdaļas un efektīvi izmantojot savu kafijas automātu, jūs varat uzlabot kafijas garšu.



