Investors

54% uzkrājumus privātajai pensijai veic, lai saglabātu vecumdienās cienījamu dzīvi

Žanete Hāka, 20.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā pusei jeb 54% Latvijas iedzīvotāju svarīgākais faktors veikt uzkrājumus privātajai pensijai ir iespēja vecumdienās saglabāt cienījamu dzīvi, liecina Swedbank veiktā aptauja.

Ceturtdaļu respondentu motivē iespēja vecumdienās sasniegt vismaz 70% no pašreizējā ienākumu līmeņa un privātā pensija kā papildus nodrošinājums nākotnē. Taču 18% iedzīvotāju uzkrājumus privātajai pensijai neveic.

Aptaujas dati rāda, ka 21% respondentu, veicot uzkrājumus privātajai pensijai, ir svarīgi arī tādi faktori kā iespēja 2. pensijas līmeņa uzkrāto kapitālu nodot mantojumā un nodrošināt sev naudas līdzekļus jau 55 gadu vecumā, kā arī 15% svarīga ir iespēja katru gadu izmantot valsts piešķirtos 24% nodokļu atvieglojumus.

Gados jaunākus iedzīvotājus veidot privāto pensiju vairāk motivē iespēja nākotnē ceļot un baudīt kultūras pasākumus (29% iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 29 gadiem), turpretī gados vecākiem iedzīvotājiem būtiskāka šķiet iespēja saglabāt cienījamu dzīvi vecumdienās (61% iedzīvotāju vecumā no 46 līdz 59 gadiem).

Komentāri

Pievienot komentāru