Jaunākais izdevums

Viens no bagātākajiem Krievijas pilsoņiem un futbola kluba Chelsea īpašnieks Romans Abramovičs pasūtījis lielāko lidmašīnu pasaulē - Airbus A380, ziņo Lenta.ru.

Abramovičs par šo lidmašīnu samaksājis vismaz 300 miljonus USD. Abramovičs ir pirmais cilvēks pasaulē, kas ir iegādājies šo milzi nevis komerclidojumiem, bet gan personīgām vajadzībām. Airbus A380 spēj pārvadāt līdz 840 cilvēkiem.

Baumas par to, ka Abramovičs ir nolēmis iegādāties A380 jau parādījās jau 2007. gada vasaras sākumā.

Šobrīd kompānijai Airbus ir 165 Airbus A380 pasūtījumi, un kā raksta Lenta.ru, tad R. Abramovičs ar savu lidmašīnu varēs vizināties tikai 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dotkoms laiž klajā savu jauno pakalpojumu Mega

Gunta Kursiša, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā 24 stundu laikā, kopš skandalozais MegaUpload dibinātājs Kims Dotkoms (Kim Dotcom) laidis klajā savu jauno pakalpojumu Mega, tā lietotāju skaits sasniedzis vairāk nekā vienu miljonu reģistrētu lietotāju, raksta informācijas tehnoloģiju mediji.

Lai arī Mega konkurentu – Dropbox – lietotāju skaits ir aptuveni simts miljoni, Mega lietotāju skaita pieauguma ātrums ir ievērojamāks nekā sāncenšiem. Pirmās stundas laikā kopš atvēršanas Mega lietotāju skaits sasniedza simts tūkstošus, un pēc pāris stundām tas jau bija pietuvojies miljonam.

«Ja pašlaik piekļuve Mega pakalpojumam ir lēna, tad tas ir neticamā pieprasījuma dēļ. Mēs strādājam, lai palielinātu kapacitāti,» Mega pakalpojuma klajā laišanas dienā savā Twitter kontā skaidroja K. Dotkoms.

K. Dotkoms savā failu glabāšanas un apmaiņas vietnē, ko viņš pats dēvē par «platformu zināšanām un izglītībai», sola nodrošināt privātumu, neatklājot informāciju par to, kādā veidā lietotāji piekļūst pakalpojumam vai kādus failus viņi tajā uzglabā un ar kādiem datiem dalās. K. Dotkoms iepriekš pauda, ka MegaUpload jaunā versija kļūs par «masveida starptautisku tīklu» un solījis «pagriezt pasauli kājām gaisā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung nākusi klajā ar līdz šim lielāko viedtālruni - Galaxy Mega ar 6,3 collu (16 cm) ekrānu. Šajā sērijā pieejams arī nedaudz mazāks Samsung Galaxy Mega viedtālrunis, kura ekrāna izmērs ir 5,8 collas.

Galaxy Mega 6.3, kas sver 199 g, aprīkots ar 1,7 GHz divu kodolu procesoru, 1,5 GB operatīvo atmiņu. Telefons pieejams gan ar 8 GB, gan 16 GB iekšējo atmiņu, taču abu modeļu atmiņu iespējams palielināt līdz 64 GB, izmantojot microSD karti. Galaxy Mega 6.3 ir 8 megapikseļu fotokamera ierīces aizmugurē un 1,9 megapikseļu kamera ierīces priekšpusē.

Tikmēr Galaxy Mega 5.8, kas ir arī nedaudz vieglāks - 182 g, darbojas ar 1,4 GHz divu kodolu procesoru un aprīkots ar 1,5 GB operatīvo atmiņu. Telefons pieejams ar 8 GB iebūvēto atmiņu, ko iespējams palielināt līdz 64 GB, izmantojot microSD karti. Fotokameras abiem Mega viedtālruņiem neatšķiras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AKKA/LAA uzvarējusi

, 28.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apmierināts pieteikums par prasības nodrošināšanu autoru biedrības AKKA/LAA civillietā pret SIA Mega Baltic par nesēja atlīdzības piedziņu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Autoru biedrība AKKA/LAA kā autoru mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija veic tiesību kolektīvo pārvaldījumu attiecībā uz datu reproducēšanu personiskajām vajadzībām saskaņā ar Autortiesību likumu, Ministru Kabineta noteikumiem Noteikumi par tukšo materiālu nesēju un reproducēšanai izmantojamo iekārtu atlīdzības lielumu un tās iekasēšanu, atmaksāšanas, sadales un izmaksas kārtību, kā arī Kultūras ministrijas izdoto atļauju.

2007.gada jūlijā konstatējot, ka SIA Mega Baltica veic tukšo materiālo nesēju importu un mazumtirdzniecību SIA Rimi Latvija un SIA Maxima Latvija lielveikalu tīklā, taču izvairās no normatīvajos aktos paredzētās informācijas sniegšanas, saistošo noteikumu ievērošanas un atlīdzības par tukšajiem materiālajiem nesējiem samaksas, AKKA/LLA 2007.gada 20.decembrī iesniedza prasības pieteikumu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā par nesēja atlīdzības un tiesāšanās izdevumu piedziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs iztērējis 600 miljonus par jaunu jahtu

, 15.06.2009

Viena no R. Abramovičam piederošajām jahtām - tā ir 115 metrus gara un tās vērtība ir aptuveni 300 miljoni ASV dolāru (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romana Abramoviča jaunā gigantiskā jahta varētu būt labāk aprīkota kā dažu mazo nāciju aizsardzības sistēma, ziņo smh.com.au.

Ar raķešu noteikšanas sistēmu, divām helikopteru nolaišanās vietām, nelielu zemūdeni, luksus spa un peldbaseinu Eclipse ir lielākā privātā jahta pasaulē. 170 metrus garais «monstrs» miljardierim izmaksājis ap 600 miljoniem ASV dolāru.

Jahtas būvniecība notikusi tik slepenos apstākļos, ka tās būvētāji drīkstējuši tikai apliecināt faktu, ka kaut kur Vācijā tiek būvēta jahta ar nosaukumu Eclipse.

Jauno jahtu Krievijas oligarham nogādās nākamgad un tā papildinās viņa floti, kura nesen cieta zaudējumu - miljardieris vienu no savām jahtām pazaudēja pokera spēlē. 500 000 ASV dolāru vērto jahtu R. Abramovičs pazaudēja pokera spēlē Barselonā, kur viņš atradās, lai vērotu savas futbola komandas spēli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarha Borisa Berezovska līķa sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, pirmdien paziņoja Lielbritānijas policija. 67 gadus vecā Berezovska mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien viņa mājās Askotā netālu no Londonas.Berezovskis nebija redzēts kopš piektdienas vakara.

Patologi nav atraduši nekādus pierādījumus, kas liecinātu par vardarbīgu cīņu.

Izmeklēšana turpinās, tostarp tiek veiktas arī toksikoloģiskās un histoloģiskās pārbaudes, bet to rezultāti būs zināmi tikai pēc vairākām nedēļām, informēja policija.

Vēl vairākas dienas turpināsies arī tiesu medicīniskā izmeklēšana Berezovska īpašumā.

Policija atkārtoti norādīja, ka nekas neliecina, ka Berezovska nāvē būtu bijusi iesaistīta vēl kāda persona.

Berezovska mirstīgo atlieku atrašanas brīdī mājā atradās tikai viņa miesassargs.

Tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču, mediķiem ierodoties, Berezovskis jau bija miris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romans Abramovičs iesniedzis Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā sūdzību pret Eiropadomi par sankcijām, kas viņam piemērotas par saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ES martā iekļāva Abramoviču to personu sarakstā, kam iesaldēti līdzekļi un aizliegts ieceļot ES.

Eiropadomes amatpersonas un ES tiesa nekomentēja Abramoviča sūdzību.

Avens un Fridmans ES tiesā apstrīdējuši pret viņiem vērstās sankcijas 

Eiropas Savienības (ES) tiesa saņēmusi izskatīšanai miljardiera Pjotra Avena un viņa biznesa...

Lielbritānijas piemēroto sankciju dēļ Abramovičs bija spiests pārdot Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Darījums par "Chelsea" pārdošanu tika pabeigts pirmdien. Futbola klubs pārdots Toda Bolija vadītajai investoru grupai par 4,25 miljardiem sterliņu mārciņu (4,99 miljardi eiro), kas ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta komandu.

Eiropas Komisija (EK) pavēstīja, ka Portugāles varasiestādes apstiprinājušas, ka Abramovičs vai ar viņu saistītās organizācijas nav guvušas labumu no kluba pārdošanas, un nauda, kas iegūta no darījuma, tiks novirzīta humānajai palīdzībai Ukrainā. Abramovičam ir Portugāles pilsonība.

"Tas seko ciešai sadarbībai starp Eiropas Komisiju, Portugāli un Apvienoto Karalisti, kuras mērķis ir nodrošināt, lai pārdošana pilnībā atbilstu ES sankciju tiesību aktiem," teikts EK paziņojumā ziņu aģentūrai AP. "ES sankciju efektīva ieviešana un izpilde ir Komisijas prioritāte," norādīts paziņojumā.

Piemērojot sankcijas Abramovičam, ES martā norādīja, ka viņam bijusi priviliģēta piekļuve Putinam un viņš saglabājis ļoti labas attiecības ar prezidentu, kas savukārt palīdzējis Abramovičam paturēt savu bagātību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romans Abramovičs, Krievijas oligarhu vārdā, sankcionēja Vladimira Putina iecelšanu par Borisa Jeļcina pēcteci, raksta The Times, kas publicē citātus no agrāk nepubliskotas intervijas ar Aleksandru Litviņenko divus gadus pirms viņa nāves 2006. gada novembrī.

Litviņenko lauzītā angļu valodā stāsta:” Abramovičam bija labi sakari ar Putinu ilgi pirms viņš kļuva par prezidentu. Krievijas oligarhi izvēlas, kuru cilvēku viņi vēlas redzēt prezidenta amatā. 1997. – 1998. gados Abramovičs bija vispiemērotākais cilvēks, lai veiktu prezidenta kandidātu atlasi. Arī tagad Abramovičam ir labas attiecības ar Putinu”.

Pēc Litviņenko domām, Abramovičs ir sponsorējis Putina pirmsvēlēšanu kampaņu 2000. gadā. Litviņenko apgalvo, ka 1990. gada nogalē Abramocičs kontrolēja ievērojamu daļu Krievijas ekonomikas, jo pretējā gadījumā viņu sagaidītu tāds pats liktenis, kā Mihailu Hodorkovski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Augstā pieprasījuma dēļ, Samsung grūtības izpildīt Galaxy S4 pasūtījumus

Jānis Rancāns, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung uzsākusi sava jaunākā viedtālruņa Galaxy S4 tirdzniecību Dienvidkorejā. Pieprasījums pēc ierīces bijis tik liels, ka kompānijai esot grūtības izpildīt visus pasūtījumus.

Galaxy S4 ir aprīkots ar dažādām inovācijām, tostarp spēj atpazīt žestus un reaģēt uz lietotāja skatienu. Ierīce ir Samsung jaunākais trumpis cīņā ar spēcīgo konkurentu Apple, ar kuras palīdzību Dienvidkorejas kompānija cer vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas viedtālruņu tirgū.

Gada pirmajos trijos mēnešos Samsung par 56% līdz 69,4 miljoniem vienību izdevies audzēt piegāžu apjomus, liecina tirgus analītiķu kompānijas Strategy Analytics apkopotie dati. Tikmēr Apple iPhone piegāžu apjomi auguši par 6,6% un visā pasaulē sasnieguši 37,4 miljonus vienību.

Analītiķi prognozē, ka liels pieprasījums saglabāsies arī pēc jaunā – Galaxy S4 -viedtālruņa nonākšanas tirdzniecībā visā pasaulē. «Pēc Galaxy S4, visticamāk, būs liels pieprasījums. Ja vien netiks piedzīvoti piegāžu traucējumi, Samsung turpinās uzrādīt augstus pārdošanas apjomus,» sacīja Strategy Analytics izpilddirektors Neils Mavstons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

MegaUpload dibinātājs Dotkoms sola pagriezt pasauli kājām gaisā

Gunta Kursiša, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais Kims Dotkoms (Kim Dotcom), kas vēl aizvien aizturēts saistībā ar pirātisko failu apmaiņas lapu MegaUpload, pavēstījis, ka MegaUpload jaunā versija kļūs par «masveida starptautisku tīklu» un sola «pagriezt pasauli kājām gaisā», informē Torrentfreak.com.

«Mega atgriezīsies. Lielāks. Labāks. Ātrāks. Bez maksas un pasargāts no uzbrukumiem! Evolūcija!» savā Twitter kontā rakstīja MegaUplaud dibinātājs K. Dotkoms.

K. Dotkoms jau šā gada jūnija beigās pavēstīja, ka nākotnē gaidāma MegaUpload labāka un lielāka versija, taču patlaban viņš atklājis vairāk informācijas par jauno interneta vietni.

«Izstrādātāji – gatavojaties! Mega API [application programming interface, lietotņu programmēšanas saskarne] sniegs neiedomājamu spēku. Mūsu API un jūsu Mega rīki mainīs pasauli!» sacīja K. Dotkoms. Tiek paredzēts, ka jaunākais MegaUpload failu lejupielādei piedāvās papildus lietotnes – tiek cerēts piedāvāt arī epasta un faksa pakalpojumus un video lietojumprogrammas. Tāpat K. Dotkoms sola, ka tiks nodrošināta datu pārraides šifrēšana, izmantojot vienu peles klikšķi, turklāt tas būs pieejams bez maksas. Šī projekta detaļas netiek atklātas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs draugi - zaķis, lācis un briedis - ir jaunā mīksto rotaļlietu kolekcija, kuras darināšanai uzņēmums Wooly World piesaista cilvēkus no Liepājas neredzīgo biedrības. Pagājušā gadā ar viņu rokām tapa pirmie suvenīru lācīši, kas vairāk domāti pieaugušajiem. Tagad taps rotaļlietas bērniem, vēsta Latvijas Radio.

Mīkstās rotaļlietas top no organiskas kokvilnas un kukurūzas šķiedrām. Ar šādiem dzīvnieciņiem varēs spēlēties pat alerģiski bērni. Šonedēļ uzņēmuma darbinieki no Liepājas neredzīgo biedrības sāka mācīties veidot jaunās rotaļlietas.

Gada laikā Latvijā vislielāko popularitāti ieguvis pelēkais lācēns ar balto krāsu. Uzņēmuma vadītāja Madara More stāstījusi, ka rotaļlietas pērk pieaugušie - kā dāvanu vai suvenīru. Tāda arī ir biznesa ideja. 30% no lācīšiem pārdod Japānā, nedaudz Vācijā un Latvijā. Tos iecienījuši arī Skandināvijas uzņēmumi Latvijā. Uzņēmums nedomā apstāties pie sasniegtā, tāpēc rada pilnīgi jaunu produktu - rotaļlietas, kas domātas bērniem. Lai vecākiem nebūtu jābaidās, ka bērns mīkstās mantiņas var ielikt mutē un ņemt blakus, kad iet gulēt, tās darinās no organiskās kokvilnas, kas Latvijai ir jauns materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lonodonā (30. oktobrī) atklāts tirdzniecības centrs, kura platība ir līdzvērtīga 30 futbola laukumiem, ziņo Lenta.ru.

Šis tirdzniecības centrs kļuvis par lielāko Eiropā, kas atrodas pilsētas teritorijā. Westfield London tirdzniecības centra būvniecība ilga piecus gadus un tas izmaksāja 1.7 miljardus GBP (1.5 mljrd. LVL).

Tirdzniecības centrā būs 256 veikali, 50 restorāni un arī kinoteātris. Investori ir aprēķinājuši, ka gada laikā to apmeklēs 20 miljoni cilvēku. Neskatoties uz finanšu krīzi, investori uzskata, ka projekts kļūs veiksmīgs divu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros «Kaspersky Lab» pielāgo infrastruktūru, lai vairākus pamatprocesus pārceltu no Krievijas uz Šveici. Lai nodrošinātu pilnīgu caurredzamību un godīgumu, «Kaspersky Lab» organizē šīs darbības uzraudzību, ko veiks neatkarīga trešā puse, kas arī atrodas Šveicē.

Kiberdrošībā uzticēšanās ir pilnīgi nepieciešama, un «Kaspersky Lab» saprot, ka tā nerodas pati no sevis, tā ir nepārtraukti jānopelna ar caurredzamību un izsekojamību, teikts «Kaspersky Lab» paziņojumā.

Jaunie pasākumi ietver vairāku reģionu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšanu, programmatūras salikšanas pārvietošanu un pirmā Caurredzamības centra atvēršanu.

Līdz 2019. gada beigām «Kaspersky Lab» būs izveidojis datu centru Cīrihē un tajā glabās un apstrādās visu informāciju lietotājiem Eiropā, Ziemeļamerikā, Singapūrā, Austrālijā, Japānā un Dienvidkorejā, kam vēlāk pievienosies vēl citas vietas.

«Kaspersky Lab» pārcels uz Cīrihi «programmatūras būves konveijeru» — programmēšanas rīku komplektu, kas tiek izmantots, lai no pirmkoda saliktu lietošanai gatavu programmatūru. Vēl šogad pirms izplatīšanas klientiem visā pasaulē tiks uzsākta «Kaspersky Lab» izstrādājumu un apdraudējumu noteikšanas noteikumu datubāzu (antivīrusu datubāzu) salikšana un parakstīšana ar ciparparakstu Šveicē. Pārcelšana nodrošinās, ka neatkarīga organizācija var pārbaudīt visu jaunizveidoto programmatūru, un parādīs, ka klientu saņemtie programmatūras būvējumi un atjauninājumi atbilst pirmkodam, kas iesniegts auditam, informē «Kaspersky Lab».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Abramoviča dēls piesaka sevi naftas nozarē; pērk vienu no Krievijas lielākajiem naftas laukiem

Jānis Rancāns, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča dēls iegādāsies naftas lauku Hantu-mansu autonomajā apgabalā Sibīrijā, tādējādi veicot savu pirmo investīciju, vēsta kaimiņvalsts laikraksts Kommersant.

Arkādijam Abramovičam piederošā kompānija Zoltav Resources par 26 miljoniem ASV dolāru gatavojas iegādāties kompāniju GenGeo, kurai pieder minētais naftas lauks. Kompānija GenGeo patlaban pieder Valentīnam Bukhtojarovam, kas ir ogļu ieguves uzņēmuma Sibuglement līdzīpašnieks. Saskaņā ar līgumu, V. Bukhtojarovs saņems arī 29,1% Zoltav Resources daļu.

Koltogorskoje naftas lauks Hantu-mansu autonomajā apgabalā tika atklāts 2009. gadā un tiek uzskatīts par vienu no Krievijas lielākajiem. Saskaņā ar aplēsēm, minēto naftas atradņu rezerves varētu būt aptuveni 35,5 miljonu tonnu apmērā. Krievijas Sberbank Investment Research analītiķis Vitālijs Nesterovs sarunā ar Kommersant norādīja, ka naftas lauku A. Abramovičam izdevies iegādāties zem tirgus cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romānam Abramovičam finanšu krīzes iespaidā pēdējo mēnešu laikā bagātība samazinājusies par vairākiem miljardiem un šobrīd Krievijas miljardieris izskata varbūtību par futbola kluba Chelsea pārdošanu, ziņo Interfax.

Interfax, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Times, raksta, ka viena no mīļākajām R. Abramoviča rotaļlietām varētu pāriet pie kāda no Arābu bagātniekiem.

Jāatzīmē, ka R. Abramoviča oficiālais pārstāvis Džons Mans paziņojis, ka R. Abramovičš tomēr nedomā pārdot futbola klubu Chelsea un nemeklējot tam nekādus pircējus. Dž. Mans arī uzsvēris, ka R. Abramovičam nav ne nepieciešamības, ne arī plāna pārdot klubu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī vācietis Martins Gauss tiek slavēts par spīdošu karjeru - no pilota līdz pat aviokompānijas vadībai -, pēdējie karjeras pakāpieni, vadot Ungārijas aviokompāniju Malev, nav bijuši izcili, liecina informācija, ko laikraksts Diena ieguvis sadarbībā ar Ungārijas žurnālistu neoficiālajiem avotiem.

M. Gauss ir viens no trim pretendentiem uz airBaltic vadītāja krēslu, ko pirms pāris nedēļām pēc akcionāru vienošanās atstāja Bertolts Fliks. Par jauno kompānijas vadītāju airBaltic padome lems piektdien. AirBaltic padomes priekšsēdētājs Ģirts Kiršteins tikai noteicis: «Par Malev mums Martins Gauss visu loģiski izstāstīja, un mums ir skaidrs, kas tur notika.» Ar pašu M. Gausu Dienai nav izdevies sazināties.

Laikraksts informē, ka jau pirms M. Gausa Malev mocījās ar lieliem zaudējumiem. 2006. gadā tie bija 36 miljonus eiro lieli, un 2007. gadā Ungārijas valdība nolēma aviokompāniju privatizēt. Par vairākuma akcionāriem kļuva divi Ungārijas pilsoņi, lai lidsabiedrībai nodrošinātu Eiropas aviokompānijas statusu, raksta The Budapest Times, kā arī Krievijas pilsonim Borisam Abramovičam piederoša sabiedrība Airbridge, kam līdzekļus akciju iegādei garantēja Krievijas valdībai daļēji piederošā Vņeštorgbank (tagad Bank VTB). Taču kompānijas finanšu dati neuzlabojās. 2008. gadā Malev zaudējumi bija jau 49 miljonus eiro lieli, un 2009. gada sākumā VTB banka pārņēma B. Abramovičam piederošās kapitāla daļas, kļūstot par Malev 49% daļu īpašnieku. Uzņēmuma vadību pārņēma Krievijas valsts aviokompānija Aeroflot, un šajā brīdī par jauno Malev ģenerāldirektoru tika uzaicināts M. Gauss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc personāla atlases kompānijas veiktās analīzes, kā arī ņemot vērā kandidātu iniciatīvas un saskatītās perspektīvas attiecībā uz airBaltic tālāku attīstību, par «viscerīgāko» pretendentu airBaltic vadītāja amatam patlaban tiek uzskatīts Ungārijas aviokompānijas Malev vadītājs Martins Gauss.

LNT raidījumam 900 sekundes norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Viņš skaidroja, ka sākotnēji jaunais airBaltic vadītājs tiks pieņemts darbā uz kompānijas restrukturizācijas laiku. Pēc šī perioda, kas tiek minēts divi mēneši, tiks vērtēts airBaltic vadītāja darbs un, iespējams, darba attiecības varētu tikt pagarinātas.

Runājot par nākamā airBaltic vadītāja atalgojumu, Augulis sacīja, ka «Flika alga tā nebūs». Viņš pauda uzskatu, ka Latvijas lidsabiedrības vadītāja atalgojums nedrīkstētu pārsniegt 20 tūkstošus latu mēnesī.

Atspēkojot presē iepriekš izskanējušo informāciju, ka M. Gausa līdzšinējā darbība Ungārijas aviokompānijas Malev vadītāja amatā neesot bijusi diez ko spīdoša, satiksmes ministrs norādīja, ka Ungārijas aviokompānijas stāstu nevar salīdzināt ar airBaltic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Hewlett – Packard (HP) jaunā vadība tomēr izlēmusi paturēt datoru ražošanas struktūrvienību Personal Systems Group, vēsta Fox News.

«HP ir objektīvi pārskatījusi stratēģiskās, finanšu un operacionālas sekas tam, ja atteiktos no datoru ražošanas,» norāda jaunā HP vadītāja Mega Vitmena.

Kompānijas lēmums paturēt datoru ražošanas struktūru saistīts arī ar to, ka tas būtu «pareizi mūsu klientiem un partneriem, pareizi akciju turētājiem un pareizi darbiniekiem,» uzsver M. Vitmena.

Db.lv jau vēstīja, ka augustā HP paziņoja, ka pārtrauks personālo datoru, planšetdatoru un tālruņu ražošanu. Kompānija plānoja mainīt savu darbības virzienu no datortehnikas ražošanas uz programmatūru izstrādi. HP plānoja iegādāties Lielbritānijas programmatūras uzņēmumu Autonomy.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedru mēbeļu giganta Ikea dibinātāju, 83 gadus veco uzņēmēju Ingvaru Kampradu šokējusi ziņa par korupcijas skandālu kompānijas Krievijas filiālē, kā rezultātā atlaisti divi vadoši menedžeri.

«Es apsēdos savā vecajā krēslā un raudāju. Biju tik bēdīgs, ka birdināju asaras kā bērns. Man ir ļoti žēl, ka tā noticis,» viņš atzina intervijā tabloīdam Expressen.

Db.lv jau vēstīja, ka Ikea Centrālās un Austrumeiropas direktors Pjērs Kaufmans un Ikea nekustamo īpašumu Krievijā direktors Stefans Gross tika atlaisti no darba pēc tam, kad konstatēts – uzņēmuma tirdzniecības centrs MEGA Pēterburgā tika pieslēgts elektrībai vien ar «kukuļa» palīdzību.

Ar P. Kaufmanu I. Kamprads ir pazīstams jau 20 gadus. Ikea dibinātājs, kurš dzīvo nodokļu trimdā Šveicē, cer, ka kukuļdošanas skandāls neiedragās Ikea biznesu Krievijas tirgū. «Domāju, ka lielākā daļa krievu saprot mūsu situāciju,» teica I. Kamprads.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz karjera Francijā, Piolencā (Voklīzas departaments) ierīkota valstī pirmā un Eiropā lielākā peldošā saules enerģijas elektrostacija, kuru plānots atklāt septembrī.

Projektu «O’MEGA 1» ir izstrādājis Francijas vadošais neatkarīgais atjaunojamās enerģijas ražotājs Akuo Energy. Saules paneļus piegādāja saules enerģijas risinājumu uzņēmums Trina Solar.

Plānots, ka pēc darbības uzsākšanas elektrostacija ražos 100% atjaunojamo enerģiju, nodrošinot vairāk nekā 4700 mājsaimniecību patēriņu. Paneļi uz ezera izvietoti 17 hektāru platībā, ļaujot izvairīties no aptuveni 11 100 tonnu CO2 izmešu gadā.

«O’MEGA 1» darbinās vairāk nekā 46 000 divstikla paneļu vienības.

Kaut arī peldošās saules enerģijas stacijas ir ļoti izplatītas Āzijā, īpaši Japānā un Ķīnā, Eiropā līdz šim nav nevienas peldošas elektrostacijas, kas izmēra ziņā būtu salīdzināmas ar tām, kas uzstādītas uz sauszemes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrisko automobiļu ražotāja «Tesla Motors» izpilddirektors Īlons Masks paziņojis, ka būvēs jaunu ražotni Vācijā, ziņo Forbes.

Publiskajā paziņojumā, ko uzņēmējs pauda žurnāla «Golden Wheel» apbalvošanas ceremonijā, netika atklātas detaļas, cik jaunās ražotnes celtniecība izmaksās un kad ir paredzēts uzsākt celtniecību.

Vāciju mega ražotnes attīstībai uzņēmējs izvēlējies, ņemot vērā valsts attīstītās iespējas inženierijā, reizē uzsverot, ka Berlīnē tiks atklāts arī «Tesla» inženierijas un dizaina centrs.

Savos sociālajos tīklos uzņēmējs paudis, ka ražotnē tiks izgatavotas baterijas, piedziņas sistēmas un automobiļi, tai skaitā «Tesla Model Y».

Īlons Musks pēdējo gadu laikā jau vairākkārt ir minējis, ka vēlas paplašināt uzņēmuma ražošanas apjomus pasaules mērogā.

Šobrīd visi «Tesla» elektriskie automobiļi tiek izgatavoti Kalifornijā, ASV, kuru baterijas top ASV ražotnē Nevadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rotaļlietu ražotājam LEGO, kas ir pazīstams ar saviem plastmasas klucīšiem, nav atļauts reģistrēt vienu no tiem kā preču zīmi, nolēmusi Eiropas Kopienu Tiesa, ziņo CNN.

Dānijas kompānija konstruktora klucīti kā telpisku Kopienas preču zīmi reģistrēja 1999.gadā izmantošanai visā Eiropas Savienībā.

Taču Kanādas rotaļlietu ražotājs Mega Brands, kas ražo līdzīgus plastmasas klucīšus, uzskatīja, ka LEGO pārkāpj preču zīmju tiesību aktus, un Eiropas Kopienu Tiesa Luksemburgā tagad lēmusi par labu Mega Brands.

LEGO nav citas izvēles kā vien pildīt tiesas lēmumu, sacījis LEGO Intelektuālā īpašuma nodaļas vadītājs Peters Kjaers (Peter Kjaer). Lēmums nav pārsūdzams.

Jautājums bija par to, vai slavenajam LEGO klucītim ir tehniska funkcija. Eiropas tiesību akti nosaka, ka kompānijas kā preču zīmes var reģistrēt grafiskus attēlus, piemēram, vārdus, dizainu, to preču un iepakojuma formu, bet produkta formas reģistrēšana, ja šī forma ir nepieciešama, lai sasniegtu tehnisku rezultātu, nav atļauta, norādījusi tiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit stāvus zem zemes ASV pilsētā Lūivilā atvērts pasaulē lielākais iekštelpu veloparks, vēsta Business Insider.

Mega Underground Bike Park atrodas senā kaļķakmens raktuvē dziļi pazemē. Tas ir jaunākais Lūivilas izklaides kompleksa Mega Cavern papildinājums.

Lai ar savu vai nomātu velosipēdu izbaudītu dažādos šķēršļus četras stundas, jāšķiras no 24 ASV dolāriem.

Veloparka fotogrāfijas aplūkojamas raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kazahstānas tirdzniecības centra jumtam izmantots Valmiera Glass Grupa ražotais materiāls

Zane Atlāce - Bistere, 22.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astanā, Kazahstānā no 10.jūnija līdz 10.septembrim norisinājās vispasaules izstāde EXPO 2017. Ar savu paviljonu tajā tika pārstāvēta Latvija un savā ziņā arī Valmiera Glass Grupa, kuras ražotais materiāls izmantots Kazahstānas tirdzniecības centra MEGA Silk Way izveidošanā, informē Valmiera Glass Grupa pārstāve Marika Upnere.

Centra jumta elementi gan iekštelpās, gan ārējā fasādē aptuveni 20 tūkstošu kvadrātmetru platībā ir izgatavoti no Valmiera Glass Grupas uzņēmuma Valmiera Glass UK Ltd. ražotās Atex® tekstilmembrānas. Šis projekts ir unikāls ar to, ka Atex® tekstilmembrānu instalācija bija jāveic ziemas laikā, kad āra temperatūra sasniedza mīnus 25°C.

Tirdzniecības centra MEGA Silk Way kopējā platība ir aptuveni 140 tūkstoši kvadrātmetri, tā garums - apmēram 500 metri, platums 160 metri, savukārt augstums 25 metri. Tas ir līdzvērtīgs astoņstāvu ēkai. Aptuvenais tirdzniecības centra mēneša apmeklējumu skaits ir viens miljons, un šis skaitlis EXPO 2017 izstādes laikā pat dubultojās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto, kas izcels uzņēmuma vadītāja mūsdienīgo dzīves uztveri

Aldis Zelmenis, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Peugeot 508 kupeja-sedans ir glīts, bet Peugeot 508 SW jeb kupeja-universālis ir vēl skaistāks auto

Abi modeļi ar kupejām raksturīgo zemo jumta līniju un bezrāmja durvju konstrukciju ir skaistuļi gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Ārējais dizains ar tīrām un asām līnijām un modernu gaismas tehniku ļauj šīm personībām koķetēt ar premium klases automobiļu pircējiem. Turklāt no parasta vidējās klases auto segmenta ielēkšanu premium dārziņā vēl uzstājīgāk akcentēs Peugeot i-Cockpit® futūriskais salons ar digitālajiem ekrāniem un virkni dārgām komforta ekstrām, protams, arī motorizācijas programma paredzēs tikai augstas veiktspējas žiperīgus motorus.

Kāpēc tas būtu jāpērk?

Paraugoties uz Peugeot 508 SW šarmanto eksterjera un interjera dizainu, to nekādi nevar iedomāties kā parastu dienesta auto. Vismaz tā klasiskajā izpratnē, ar kompānijas identitātes uzlīmēm uz automašīnas sāniem. To gan ne! Pat šo rindu autoram vietējā Peugeot importētāja izsniegtais Peugeot 508 SW testa automobilis ar nelielām uzlīmēm uz sāniem sabojā tik cildeno Peugeot 508 SW izskatu. Auto ir to vērts, lai tā virsbūvi neapgānītu ar lieku informāciju. Vidējā un augstākā vadības līmeņa personālam, tam gan Peugeot 508 SW ir lieliski piemērots. Pamanāma un īpaša personība, kas izcels direktora un tā vadītās kompānijas mūsdienīgo dzīves uztveri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās tehnoloģijas ielaužas visur, kā, piemēram, pie datora, izmantojot USB, var pievienot kafijas tasīti, kura visu laiku uzturēs jūsu dzērienam uzstādīto temperatūru.

Savukārt cilvēkiem, kuriem ir jārunā pa mobilo telefonu visur un vienmēr, ir izstrādāta jauna mantiņa ar ko spēlēties - lietussargs, kurš ir aprīkots ar bluetooth.

picturegallery.c3eb4962-5665-494b-b2d9-e78deeae8fa0

Komentāri

Pievienot komentāru