Jaunākais izdevums

Šī gada pirmajā ceturksnī datoru ražotāja Acer tirgus daļa palielinājusies līdz 14,2% no 11,7% pērn pirmajā ceturksnī. Tādējādi Acer kļuvis par pasaulē otru lielāko datora ražotāju pēc pārdošanas apjomiem, apsteidzot Dell, kura tirgus daļa noslīdējusi līdz 12,1%.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos pasaules personālo datoru ražotāju pārdošanas apjomi bijuši par 27% lielāki nekā pērn attiecīgajā laika periodā, liecina kompānijas Gartner pētījums.

Joprojām lielākais datoru ražotājs pasaulē pēc pārdošanas apjomiem ir Hewlett-Packard (HP), kurš šogad pirmajā ceturksnī pārdevis par 20% vairāk datoru nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Neskatoties uz to, HP tirgus daļa no 19,3% pērn pirmajā ceturksnī noslīdējusi līdz 18,2% šogad pirmajā ceturksnī.

Tirgus daļa samazinājusies arī ražotājam Dell no 12,7% pērn pirmajā ceturksnī līdz 12,1% šogad pirmajā ceturksnī. Kompānijas pārdošanas apjomi gada laikā palielinājušies par 21%.

Acer izdevies ievērojami palielināt gan pārdošanas apjomus, gan tirgus daļu. Salīdzinot šī gada pirmos trīs mēnešus ar attiecīgo laika periodu pirms gada, kompānijas pārdošanas apjomi palielinājušies par 54%, savukārt tirgus daļu Acer izdevies palielināt līdz 14,2%.

Lielākais pārdošanas apjomu pieaugums bijis ražotājiem ASUS un Lenovo, attiecīgi par 115% un 59%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Acer klēpjdators Spin 7 ir tik plāns un viegls, ka to ir parocīgi lietot kā lielu biznesa planšeti

Pēc ieilguša atslābuma brīža šogad cīņa par plānākā, vieglākā un iekārojamākā klēpjdatora titulu atsākusies ar jaunu sparu. Ražotāji viens pēc otra prezentē izģindušus skaitļotājus, kuros nepietiek vietas pat ierastajām pieslēgvietām, taču tie kļūst aizvien jaudīgāki un, pateicoties skārienjutīgam ekrānam, arī plašāk pielietojami. Pavisam nesen savu jaunāko pienesumu izrādīja Taivānas elektronikas korporācija Acer, prezentējot divus ļoti līdzīgus ultraplānos datorus – Swift 7 un Spin 7.

Otrais pavisam drīz pēc ierašanās Latvijā nonāca DB rīcībā. Lai arī pēdējos mēnešos nācies turēt rokā ne vienu vien klēpjdatora un planšetes hibrīdu – ierīci ar 360 grādos atlokāmu skārienjutīgu ekrānu, Spin 7 nelika vilties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Acer: Microsoft vajadzētu palikt savā lauciņā

Jānis Rancāns, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko ierīču izgatavošana ir daudz sarežģītāka nekā programmatūras, un Microsoft vajadzētu palikt savā ierastajā lauciņā, uzskata Taivānas datoru ražošanas kompānija Acer.

Sarunā ar Taivānas tehnoloģiju mediju Tencent Technology Acer viceprezidents Lins Šiaņlangs (Lin Xianlang) «dzelžu» ražošanu salīdzināja ar nevārītiem rīsiem, kurus Microsoft būšot ļoti grūti pārkost. Acer pārstāvis tomēr norādīja, ka Windows 8 operētājsistēma mainīs spēku samērus datoru tirgū un ļaus kompānijai nākamgad iegūt lielāku peļņu.

Acer jau ne pirmo reizi kritizējis Microsoft lēmumu laist klajā savu planšetdatoru Surface. Iepriekš Acer izpilddirektors Žentangs Vangs (Zhentang Wang) sacīja, ka Microsoft vajadzētu divreiz padomāt pirms ienākšanas ierīču tirgū. «Mēs Microsoft esam teikuši, lai viņi vēlreiz to pārdomā. Lai padomā divreiz. Tas radīs milzīgu negatīvu ekosistēmas ietekmi. Tā nav lieta, ko jūs lieliski protat, tāpēc padomājiet divreiz,» atsaucoties uz Ž. Vanga sacīto, vēsta ZDnet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pēdējā ceturksnī kompānija Dell kļuvis par pasaulē otru lielāko datoru ražotāju aiz Hewlett-Packard (HP), aizsteidzoties priekšā Acer, kas bija otrs lielākais personālo datoru tirgus spēlētājs 2009. gadā.

Tā liecina jaunākie iSuppli dati, ziņo CNet.

Acer pārdošanas apjomus pērn iedragāja Apple iPad parādīšanās tirgū, kas mazināja pieprasījumu pēc Acer klēpjdatoriem. To izmantojis korporatīvajā sektorā joprojām spēcīgais Dell, pērn kopumā pārdodot par teju diviem miljoniem vairāk datoru nekā Acer.

Kopumā 2010. gadā visā pasaulē pārdoti 345,4 miljoni personālo datoru, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2009. gadā. Tirgus līderis joprojām ir HP, kas pērn pārdeva 64,8 miljonus datoru, kas ir par 21 miljonu vairāk nekā spēja realizēt otrajā vietā esošais ražotājs Dell.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija Acer nākusi klajā ar jaunu viedtālruni Liquid S2, kas aprīkots ar sešu collu skārienjūtīgu ekrānu.

Ierīce, kura oficiāli tiks prezentēta IFA tirdzniecības izstādē Berlīnē nākamajā nedēļā, aprīkota ar 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 procesoru, 13 megapikseļu aizmugurējo kameru, 2 megapiskeļu priekšējo kameru, 2 GB operatīvo atmiņu, 16 GB iebūvēto atmiņu un Android 4.2.2.

Acer uzsver, ka ierīce aprīkota ar 4K augstas izšķirtspējas video ierakstīšanas funkciju - saskaņā ar kompānijas apgalvoto Liquid S2 ir pirmais viedtālrunis pasaulē, kuram ir šāda funkcija. Paredzēts, ka viedtārunis tirdzniecībā nonāks oktobra beigās un vispirms Eiropā.

Šā gada pirmo ceturksni Acer noslēgusi ar 17,4 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu pirms gada. Periodā no šā gada janvāra līdz martam, salīdzinot ar tādu pašu laiku pirms gada, par 19% samazinājušies kompānijas ienākumi. Tam par iemeslu galvenokārt bijis vājais globālais pieprasījums personālajiem datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinājusies Taivānas personālo datoru ražotāja Acer akciju vērtība, jo uzņēmums paziņojis par lielākiem nekā tika iepriekš paredzēts zaudējumiem, ko tas cietis šā gada otrajā ceturksnī, vēsta BBC.

Kompānijai šī gada otrā ceturkšņa laikā radušies 234 miljonu ASV dolāru zaudējumi. Attiecīgajā periodā pērn Acer strādājis ar peļņu.

Uzņēmuma peļņu iedragājuši zemie pārdošanas apjomi. Pēdējos gados Acer stratēģija bijusi lielos apjomos ražot lētus klēpjdatorus, tomēr patērētāji personālo datoru vietā sākuši izvēlēties tehnoloģoski attīstītākus un jaunākus produktus kā, piemēram, iPad. Kompānijas ražotais planšetdators līdz šim nav spējis konkurēt ar sāncenšu Apple ražojumu.

Acer akciju cena samazinājusies par 7%.

Jau vēstīts, ka amerikāņu uzņēmums un konkurents Hewlett-Packard paziņojis par lēmumu pirkt Lielbritānijas uzņēmumu Autonomy un savu darbības virzienu mainīt no datortehnikas ražošanas uz patlaban daudz ienesīgāko nozari – programmatūru izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektrības biržā "Nord Pool" maksimālās cenas robeža tomēr netiks paaugstināta līdz 5000 eiro par megavatstundu (MWh), liecina biržas mājaslapā otrdien publicētā informācija.

Pēc tam, kad 17.augustā "Nord Pool" tika sasniegti līdzšinējie cenas griesti - 4000 eiro par MWh - atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) apstiprinātajam regulējumam piecas nedēļas pēc maksimuma sasniegšanas jeb 22.septembrī spēkā būtu jāstājas jaunai maksimālajai cenai.

Tomēr "Nord Pool" paziņoja, ka pēc aktīvām konsultācijām ar atbildīgajām institūcijām atrasts veids cenas griestu iesaldēšanai.

Biržas paziņojumā norādīts, ka ir saņemts Eiropas Savienības Energoregulatoru sadarbības aģentūras (ACER) un EK apstiprinājums, ka nekavējoties tiek apturēta automātiska maksimālās klīringa cenas sliekšņa paaugstināšana pēc iepriekšējo griestu sasniegšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Polijas un Lietuvas alternatīvā gāzes vada izbūve Latvijai izmaksās 29,4 miljonus eiro

NOZARE.LV, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (ACER) ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu, kas paredz, ka Latvijai šis projekts izmaksās 29,4 miljonus eiro, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Projekta īstenošana tiek plānota līdz 2019.-2020.gadam, un saskaņā ar ACER lēmumu pēc projekta realizācijas Polija saņems 85,5 miljonus eiro, no kuriem 54,9 miljoni būs jānomaksā Lietuvai, 29,4 miljoni eiro - Latvijai un 1,5 miljoni eiro - Igaunijai.

«Latvijas iemaksa par dalību projektā ir samazināta gandrīz par pieciem miljoniem eiro un būs 29,4 miljoni eiro. Šī summa nav jāsamaksā rīt vai parīt, finansējums ir nepieciešams projekta īstenošanas laikā, kas aizņems vairākus gadus,» norādīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) un piebilda, ka alternatīvā gāzes vada būvniecība kļūst pavisam reāla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Premjers: Gāzes vads ar Poliju Lietuvai būs 2020. līdz 2024.gadā

LETA--ELTA, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas un Polijas gāzes vads sāks darboties 2020. līdz 2024.gadā, prognozē Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs.

«Tas ir Eiropas projekts par Eiropas gāzes tīkla savienošanu. Tas ir nepieciešams, lai Baltijas valstis tiktu integrētas Eiropas gāzes cauruļvadu sistēmā,» ceturtdien intervijā radiostacijai Žiniu radijas norādīja premjers.

Butkevičs izteicās, ka pēc gāzes vada pabeigšanas aptuveni 2020. vai 2024.gadā Klaipēdas sašķidrinātās gāzes terminālis varēs tikt savienots ar cauruļvadu.

Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (ACER) augusta vidu pieņēma lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu, kas paredz, ka Latvijai šis projekts izmaksās 29,4 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Straujuma: Polijas-Lietuvas starpsavienojums pieliks punktu Latvijas enerģētiskajai atkarībai

Dienas Bizness, 09.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lēmums par finansējumu reģionālajam starpsavienojumam – Polijas-Lietuvas gāzes vadam - un projekta realizāciju ir ārkārtīgi būtisks Latvijai. Šis projekts izbeigs Latvijas enerģētisko atkarību un radīs reālu alternatīvu gāzes piegādēm,» norāda Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Latvija pašlaik atrodas uz «enerģētiskās salas», mums ir pieeja tikai vienam gāzes vadam un reģionālais starpsavienojums ir vienīgais reālais risinājums, kas sniegs enerģētisko neatkarību,» uzsver ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Šovasar Eiropas regulatoru sadarbības aģentūra (Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER)) ir pieņēmusi lēmumu par izmaksu sadalījumu starp projekta dalībvalstīm par alternatīvā gāzes vada izbūvi caur Poliju un Lietuvu.

Lai uzlabotu enerģijas infrastruktūru, finansēšanai Eiropas Savienojuma instrumenta ietvaros tika iesniegti vairāki Kopējas intereses projekti. AS Augstsprieguma tīkls iesniedza finansēšanai no Eiropas Savienojuma instrumenta divus projektus: Latvijas–Igaunijas 3.starpsavienojums un Kurzemes loka 3.kārta. AS Latvijas Gāze iesniedza projektu, kas paredz Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizāciju. Tajā skaitā Lietuvas pārvades sistēmas operators pieteica gāzes vada Klaipēda – Kimenai paplašināšanu, kas arī ļaus Latvijai nepieciešamības gadījumā saņemt vairāk gāzes no Klaipēdas sašķidrinātā dabasgāzes termināla.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī datoru ražotājs Lenovo pievienojies trīsdimensiju (3D) revolūcijai. Sekojot kompānijām Acer un Asus, Lenovo nāk klajā ar Ideapad Y560d, integrējot 3D tehnoloģiju klēpjdatorā ar 15 collu ekrānu un līdzi dodot 3D attēla saskatīšanai nepieciešamās brilles, raksta PC World.

Lenovo izmantotā 3D tehnoloģija Tridef ir krietni atšķirīga no izmantotās tehnoloģijas Acer un Asus produktos. Uz Lenovo 3D klēpjdatoriem iepriekš tiks uzstādīta arī speciāla Tridef programmatūra, kas spēj pārveidot ierastos video rullīšus un fotogrāfijas 3D formātā.

Lenovo Ideapad Y560d darbojas ar Intel jaunāko 1,8 GHz četrkodolu procesoru, kas pieļauj operatīvās atmiņas DDR3 kapacitāti līdz pat 8 gigabaitiem. Dators arī aprīkots ar ATI Mobility Radeon HD5730 viena gigabaita videokarti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Apple kļūst par trešo lielāko datoru tirgotāju ASV

Ritvars Bīders, 14.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple šā gada trešajā ceturksnī ASV pārdevusi 1,999 miljonus personālo datoru, tādējādi apsteidzot konkurentu Acer un ierindojoties ASV lielāko datoru tirgotāju trešajā vietā, atsaucoties uz kompānijas IDC pētījumu, ziņo PC Magazine.

Tajā pat laikā gan kompānijas Gartner pētījumā par personālo datoru pārdošanas apjomiem ASV teikts, ka Apple trešajā ceturksnī pārdevis 1,85 miljonus datoru, tādējādi par mata tiesu atpaliekot no Acer.

Pirmajā un otrajā vietā ASV tirgū pēc abu pētījumu kompāniju datiem joprojām atrodas kompānijas HP un Dell.

Kopumā ASV personālo datoru tirgus šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada audzis par 3,8%. Prognozēts tika pieaugums 11% apmērā.

Gan HP, gan Dell pārdošanas apjomi šā gada trešajā ceturksnī palikuši relatīvi nemainīgi, kamēr Apple personālo datoru pārdošanas apjomi gada griezumā palielinājušies par 24%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) otrdien ierosināja reformēt Eiropas Savienības (ES) elektroenerģijas tirgus modeli, lai kāpinātu atjaunīgo energoresursu apguvi, labāk aizsargātu patērētājus un palielinātu rūpniecības konkurētspēju, informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.

EK uzsver, ka reforma nepieciešama, lai strauji paātrinātu atjaunīgo energoresursu apguvi un pakāpenisko atteikšanos no gāzes, patērētāju rēķini kļūtu mazāk atkarīgi no svārstīgajām fosilā kurināmā cenām un patērētāji turpmāk būtu labāk aizsargāti pret spējiem cenu kāpumiem un iespējamām manipulācijām ar tirgu, savukārt ES rūpniecība kļūtu tīrāka un konkurētspējīgāka.

Ierosinātā reforma paredz pārskatīt vairākus ES tiesību aktus - Elektroenerģijas regulu, Elektroenerģijas direktīvu un Regulu par enerģijas vairumtirgus integritāti un pārredzamību (REMIT regulu). Ar to tiks ieviesti pasākumi, kas stimulē ilgāka termiņa līgumus par nefosilas elektroenerģijas ražošanu un sistēmā ievieš tīrākus, elastīgākus risinājumus, lai tā varētu konkurēt ar gāzi, piemēram, pieprasījumreakciju un uzkrāšanu. Minētie pasākumi samazinās fosilā kurināmā ietekmi uz patērētāju elektroenerģijas rēķiniem, kā arī nodrošinās, ka tajos atspoguļojas zemākās atjaunīgo energoresursu izmaksas. Turklāt ierosinātā reforma veicinās atklātu un godīgu konkurenci Eiropas enerģijas vairumtirgos, uzlabojot tirgu caurredzamību un integritāti, norāda EK.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple maksu par iPad ir noteikusi 499 ASV dolāru apmērā, kas līdzinās klēpjdatoru cenām. Gadu pēc iPad planšetdatoru tirgū parādījušies trīs lētākas Android ierīces, kas tiek uzskatītas par reālākajiem iPad konkurentiem.

Galvenie Apple iPad izaicinātāji ir Acer ražotais Iconia A100, Asus Eee Pad Transformer un Samsung Galaxy Tab 8.9.

Dienvidkorejas kompānijas Samsung Galaxy Tab 8.9 16 gigabaitu versija maksās 469 ASV dolārus. Acer Iconia A100 cena pašlaik 299 britu mārciņas jeb 483 ASV dolāri, turklāt, ierodoties ASV, šī planšetdatora cena, visticamāk, būs vēl zemāka. Asus Eee Pad Transformer 16 gigabaitu versija bez klaviatūras maksās 400 ASV dolāru.

Ir pieejami arī lētāki planšetdatori, kā, piemēram, kompānijas Archos ražojumi, kas maksā tikai 300 ASV dolārus, bet tie ir nekas vairāk kā lieli viedtālruņi, kas nespēj darboties ar planšetdatoru operētājistēmām, skaidro Techland.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google Chrome datori būs pieejami jau jūnijā

Jānis Rancāns, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmie klēpjdatori, kas darbosies ar Google Chrome operētājsistēmu, būs pieejamai jau 15. jūnijā, paziņojusi kompānija.

Ar Chrome operētājsistēmu aprīkotie datori ir paredzēti strādāšanai galvenokārt tikai ar internetu. Kompānija uzskata, ka, izmantojot tīmekli, ir iespējams paveikt faktiski visas vajadzīgās darbības, tāpēc operētājsistēmai nav tik pat kā nekādu papildus aplikāciju - izmantojot «mākoņdatošanas» principus lietotājiem savus failus vairs nevajag turēt uz cietā diska.

Google Chrome klēpjdatorus izgatavos kompānijas Samsung Electronics un Acer. Samsung ražojumi ar 12,1 collu platu ekrānu un Wi-Fi maksās 429 ASV dolārus, bet ar 3G nedaudz dārgāk – 499 ASV dolārus. Acer datori būs lētāki – līdz 349 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Topošais Google planšetdators draud «nogalināt» citus Android ierīču ražotājus

Jānis Rancāns, 27.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google topošais planšetdators var ievērojami samazināt citu Android ierīču ražotāju pārdošanas apjomus.

Pašlaik kompānijas Acer, ASUS, HTC, Samsung un Sony aktīvi sadarbojas ar Google, lai nākamgad laistu klajā planšetdatorus, kuri aprīkoti ar Android 4.0 Ice Cream Sandwich operētājsistēmu. Savukārt pats jaunais Google planšetdators būšot aprīkots ar Android 4.1 operētājsistēmu, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta tehnoloģiju portāls DigiTimes. Tas nozīmē, ka lietotāji visticamāk izvēlēsies Google planšetdatoru un tas var «nogalināt» interneta giganta partneru produktus.

Tāpat Apple iPad nesagraujamā dominance, kā arī lētāku planšetdatoru, piemēram, Amazon Kindle Fire un Nook Tablet sekmes, liek atsevišķiem ierīču ražotājiem pārskatīt savus plānus, norāda portāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft savu jauno Windows 8 planšetdatoru Surface saista ar nebijušām vēsmām nozarē, tomēr kompānijas partneri varētu arī nebūt sajūsmināti par jauno Microsoft veikumu, raksta Mashable.

Paredzēts, ka šā gada rudenī tirgū parādīsies vairāku kompāniju, kā, piemēram, Dell, Nokia, Lenovo, Acer un Asus ražotas ierīces, kuras izmantos Windows 8. Tikmēr atklātībā parādījušās ziņas, ka Microsoft plānojot iekasēt 85 ASV dolārus par katru planšetdatoru, lai licencētu Windows 8. Tas nozīmē, ka citiem ierīču ražotājiem nāksies celt savu planšetdatoru cenas, tādējādi samazinot to konkurētspēju tirgū, vai arī samierināties ar zemākiem ienākumiem.

Arī pats Microsoft lēmums radīt savu planšetdatoru nolicis tehnoloģiju kompāniju vadītājus sarežģītā pozīcijā – vai ir vērts ieguldīt naudu zemas peļņas produktos, kad programmnodrošinājuma partneris izveidojis pats savu ierīci un kura nav apgrūtināta ar maksu par licenci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Regulators: starptautiskās sadarbības kontekstā ir sagaidāmas regulēšanas ietvaru izmaiņa

Žanete Hāka, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās sadarbības kontekstā 2016.gadā sagaidāmi vairāki nozīmīgi notikumi, kas iezīmē arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) veicamos uzdevumus starptautiskās sadarbības veicināšanā. Elektronisko sakaru un enerģētikas jomas ir tās, kurās gaidāmas regulēšanas ietvaru izmaiņas, informē SPRK.

Elektronisko sakaru nozarē 2016.gads Eiropas Savienības dalībvalstu regulatoriem ir īpaši nozīmīgs, jo turpināsies esošā regulēšanas ietvara pārskatīšana. Ir vairākas jaunas tēmas, tādas kā lietu interneta iekļaušana regulējumā, ātra vai ļoti ātra platjoslas interneta pielietojums, Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) lomas pārskatīšana un citas, par kurām būs diskusijas un kuru risinājums ietekmēs regulatora darbību un nozares regulējumu ilgtermiņā. Līdz ar to, lai paustu Regulatora nostāju un redzējumu par nozares attīstības jautājumiem, Regulatora pārstāvji piedalīsies BEREC sanāksmēs, kā arī minētos jautājumus iekļaus regulatora organizēto Baltijas Elektronisko sakaru un pasta regulatoru (BALTREG) sanāksmes un Eiropas Elektronisko sakaru komitejas (ECC) Numerācijas un tīklu darba grupas dienaskārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Datoru ražotājs Asus tirgus daļu Baltijā cer audzēt līdz 25%

Nozare.lv, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas datortehnikas ražotājas Asus nākotnē cer palielināt savu portatīvo datoru tirgus daļu Baltijas valstīs līdz 25%, salīdzinot ar 20% 2011.gadā, norāda Asus attīstības menedžeris Baltijas valstīs Rihards Stankovs.

«Nākotnē mēs plānojam nostiprināt savas pozīcijas portatīvo datoru tirgū un palielināt tirgus daļu līdz 25%,» teica Stankovs.

2011.gadā Baltijas valstīs (Lietuvā, Latvijā un Igaunijā) kopējais "Asus" portatīvo datoru pārdošanas apjoms veidojis 20%. Pēc pētījumu kompānijas GfK Retail and Technology Baltic datiem, kopumā Baltijas valstīs 2011.gadā tika pārdoti 377 000 portatīvo datoru, no kuriem 76 000 bija Asus produkti.

Asus Baltijas valstis liek cerības uz savu pēc svara vieglāko un pēc izmēriem plānāko Ultrabook datoru sēriju.

«Novērots, ka, pērkot portatīvo datoru, aizvien vairāk tiek pievērsta uzmanība iespējām to ērti pārnest, kas izraisa palielinātu interesei tieši par ultra-plāniem portatīvajiem datoriem no Ultrabook klases. Šīs Asus ierīces divu gadu laikā ieņems 30%-40% no kopējā portatīvo datoru tirgus,» norādīja Stankovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem IT produktu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Austrumeiropā un piektais lielākais uzņēmums Latvijā a/s Elko grupa paziņojis par sadarbības uzsākšanu ar IT komponenšu ražotāju Kingston.

Noslēgtais līgums sniedz tiesības a/s Elko grupa izplatīt Kingston produkciju Krievijā.

A/s Elko grupa, kas saskaņā ar žurnāla Top 500 veidotāju apkopotajiem datiem par uzņēmuma apgrozījumu, ir piektais lielākais Latvijas uzņēmums, paplašinās uzņēmuma Krievijas tirgū izplatāmo datoru atmiņas moduļu sortimentu.

«Krievijas serveru tirgus kompānijai Kingston ir ļoti nozīmīgs, vienlaikus tas ir arī viens no visstraujāk augošajiem segmentiem pasaulē. Ik gadu kvantitātīvā izaugsme ir līdz 75%,» skaidro Kingston Technology pārdošanas un Mārketinga vicprezidents Kevins Vu (Kevin Wu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft atjaunoto Windows 10 versiju Fall Creators Update plāno publiskot 17.oktobrī, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.

Kā raksta ārvalstu mediji, programmatūras gigants testē šo Windows 10 versiju gandrīz visu šo gadu, un tajā būs vairāki jauninājumi un izmaiņas. Lielākais jaunums ir Windows Mixed Reality – Microsoft platforma virtuālās realitātes ierīcēm, ko ražojuši Acer, Asus, Dell, HP un Lenovo.

Jauktā realitāte ir termins, ko Microsoft izmanto, lai raksturotu programmatūru, kas ietver realitāti – izvieto tekstus, grafikus uz reāliem objektiem un virtuālo realitāti, kas simulē reālo pasauli. Microsoft plānoja vēl citus jaunumus, taču lielākā daļa no tiem atlikta uz nākamo gadu, kad plānots nākamā atjaunotā versija. Šis programmatūras atjaunojums ir jau ceturtais.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lenovo pārspējis HP un kļuvis par lielāko datoru ražotāju

Gunta Kursiša, 11.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas datoru ražotājs Lenovo šā gada trešajā ceturksnī piegādājis 13,8 miljonus datoru, apsteidzot līdzšinējo pasaules līderi Hewlett-Packard (HP) un kļūstot par lielāko datoru ražotāju, norāda pētījumu firma Gartner.

HP šā gada trešajā ceturksnī piegādājis 13,5 milj. datoru. Attiecīgi HP pieder 15,5% kopējā tirgus daļas, bet Lenovo – 15,7% tirgus daļas. Salīdzinot ar iepriekšējā gada trešo ceturksni, HP piegāžu apjomi ir sarukuši par 16,4% - iepriekšējā gada analoģiskā laika posmā HP piegādāja 16,21 milj. datoru, iegūstot 17% tirgus daļas. Lenovo, gluži pretēji, savu tirgus daļu gada laikā ir palielinājis– salīdzinot ar 2011. gada trešo ceturksni, Lenovo piegāžu apjomi auguši par 9,8%. Pērn Ķīnas uzņēmuma tirgus daļa bija 13,1%, liecina Garter dati.

Trešajā ceturksnī kompānija Dell piegādāja 9,2 milj. datoru, kas ir par 13,7% mazāk nekā pirms gada. Dell tirgus daļa ir 10,5%. Ceturtajā vietā ierindojas Acer Group ar 8,6 milj. vienību piegādi un 9,9% tirgus daļu, piektajā vietā atrodas Asus, kas trešajā ceturksnī veica 6,3 milj. piegāžu, aizņemot 7,3% kopējā tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: Elektronikas ražotāji izstādē IFA Berlin demonstrē jaunākos sasniegumus

Db.lv, 30.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 31.augusta līdz 5.septembrim Berlīnē notiks viena no lielākajām elektronikas preču un sadzīves tehnikas izstādēm Eiropā IFA (Internationale Funkausstellung).

30.augustā izstādes norisē bija iespēja ielūkoties medijiem.

Ik gadu izstādi apmeklē vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku un tajā savus jaunākos sasniegumus demonstrē 1000 dalībnieku, kas piedāvā patērētāju elektroniku, tajā skaitā, Microsoft, Bang & Olufsen, Casio, Samsung, LG, Sony, Huawei, ZTE, Asus, Acer, Toshiba, Philips, Panasonic, Amazon un citi.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties izstādes norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Balmers: Mirosoft neapstāsies pie Surface un ražos jaunas tehnoloģijas

Gunta Kursiša, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft turpinās ražot jaunas ierīces, tā paziņoja Microsoft, kas ilgus gadus fokusējusies uz programmatūru izstrādi, vadītājs Stīvs Balmers.

Microsoft saredz nozīmīgas iespējas jaunu ierīču ražošanā, un kompānija grasās šīs iespējas izmantot, norādīja tās vadītājs.

Viņa paziņojums nācis klajā neilgi pirms Windows 8 pasākuma, pēc kura tirgošanā nonāks Microsoft Surface planšetdators.

Šā gada jūnijā Microsoft vadītājs norādīja, ka kompānija rada pati savu «planšetdatoru ģimeni».

Līdz šim Microsoft uzticējusi ierīču detaļu ražošanu citām kompānijām. Izņēmums ir Kinect žestu sensori un Xbox spēļu konsoles.

Jau vēstīts, ka Microsoft prezentēja jauno Windows 8 planšetdatoru Surface šā gada jūnija beigās. Tirgū būs pieejami 32 gigabaitu un 64 gigabaitu Microsoft Surface modeļi, turklāt tie dalīsies vēl divos veidos – vieni, kas aprīkoti ar ARM procesoru un darbosies ar Windows RT operētājsistēmu, un otri, dārgāki, kas aprīkoti ar Intel Core procesoru un darbosies ar Windows 8 operētājsistēmu. Paredzēts, ka šā gada rudenī tirgū parādīsies vairāku kompāniju, kā, piemēram, Dell, Nokia, Lenovo, Acer un Asus ražotas ierīces, kuras izmantos Windows 8.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaudīgs un stabili strādājošs dators ir nepieciešams ikvienam uzņēmējam, neatkarīgi no izvēlētās biznesa nozares. Portatīvie datori nodrošina iespēju strādāt jebkurā vietā un laikā, gan tiešsaistē, gan bezsaistē, tāpēc datora izvēle ir svarīgs jautājums, ko nevar atlikt uz vēlāku laiku.

Reti kurš uzņēmējs var atļauties greznību meklēt īsto datoru mēnešiem ilgi, tāpēc vērts pievērst uzmanību interneta veikalu piedāvājumam. Kāds portatīvais dators ir pieprasītākais Latvijas pircēju vidū? Kur meklēt labu datoru biznesa mērķiem par adekvātu cenu? Turpini lasīt un uzzini!

##Lenovo portatīvie datori – klusi, stabili, jaudīgi

Viens no vadošajiem datoru ražotājiem pasaulē, Lenovo, piedāvā plašu biznesa datoru segmentu. Interneta veikalā 1a.lv pirktāko portatīvo datoru topā ietilpst pieci Lenovo modeļi:

1. Lenovo V130-15 Full HD SSD Kaby Lake i5

● Windows 10 operētājsistēma;

Komentāri

Pievienot komentāru