Investors

Admiral Markets obligācijas iekļautas Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā

Žanete Hāka, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Uzņēmuma Admiral Markets obligācijas 11. janvārī tika iekļautas regulētajā tirgū - biržas Nasdaq Tallinn Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Admiral Markets ir tiešsaistes investīciju pakalpojumu sniedzējs, kas piedāvā CFD un Forex tirdzniecību ar indeksiem, dārgmetāliem, enerģētikas instrumentiem un kriptovalūtām.

«Esam gandarīti, ka Admiral Markets no Igaunijas uzņēmuma ir izaudzis par globālu tiešsaistes tirdzniecības platformu un izvēlas biržu kā izaugsmes dzinēju savas nākotnes attīstībai,» pauda Nasdaq Tallinn valdes priekšsēdētājs Kārels Ots. «Tāpat liels prieks, ka arvien vairāk jauno biržas kompāniju primāri savu piedāvājumu vērš uz privātajiem investoriem, un Admiral Markets, emitējot un piedāvājot obligācijas ar 100 eiro nominālvērtību, tam ir labs piemērs.»

Admiral Markets obligāciju iekļaušana biržā seko publiskajam piedāvājumam visās trijās Baltijas valstīs. Parakstīšanās laikā tika saņemti 306 investoru pieteikumi obligāciju iegādei par kopējo summu 1 826 800 EUR.

Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 100 EUR. Gada procentu likme ir 8% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2027. gada 28. decembris.

«Uzņēmumam, kas darbojas finanšu jomā, ir jābūt iespējai dažādot finansējuma avotus. Obligāciju iekļaušana biržā veicinās uzņēmuma caurskatāmību un pievilcību potenciālo investoru vidū,» atzina Admiral Markets valdes loceklis Sergei Bogatenkov. «Patlaban tirgus mums piedāvā gan pievilcīgu procentu likmi, gan likviditāti, un mēs to vēlamies izmantot. Piesaistītos līdzekļus izmantosim, lai stiprinātu savu pozīciju esošajos tirgos, palielinātu klientu bāzi un vairotu mūsu klientu aktīvus, secīgi kļūstot par TOP10 kompāniju savā sektorā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 8. decembrī starptautiskā finanšu instrumentu tiešsaistes tirdzniecības kompānija Admiral Markets AS uzsāks publisku obligāciju emisiju, informē uzņēmums.

Kā norādīts Igaunijas finanšu uzraudzības iestādē reģistrētajā un šodien publiskotajā prospektā, kopējā emitēto obligāciju vērtība sasniedz 5 miljonus eiro.

«Admiral Markets fokusējas uz strauju izaugsmi un biznesa apjomu palielināšanu. Obligāciju emisija palielinās Admiral Markets AS kopējo kapitāla bāzi un nodrošinās kompānijas aktivitātes ilgtermiņā,» norāda Sergejs Bogatenkovs, Admiral Markets izpilddirektors.

Subordinēto obligāciju publisko piedāvājumu organizē Admiral Markets AS, un pieteikšanās laiks ir no 2017. gada 8. līdz 19. decembrim. Piedāvājums ir izteikts institucionālajiem un privātajiem investoriem no Baltijas valstīm.

Kopumā tiks emitētas 50 000 obligācijas par 100 eiro gabalā ar procentu likmi 8% gadā. Obligāciju dzēšanas datums ir 2027. gada 28. decembris, līdz kuram emitents obligācijas atpirks. Minimālais obligāciju skaits, kuru iespējams iegādāties, ir viena obligācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas bankas PayRay meitasuzņēmumu SIA PayRay Latvijā vadīs finanšu nozares un faktoringa eksperts Mareks Basankovičs.

Viņa galvenais uzdevums būs nodrošināt PayRay līderpozīciju iegūšanu Latvijas faktoringa tirgū, kā arī novērst kredītu pieejamības problēmas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem šobrīd ir grūti iegūt finansējumu sava biznesa tālākai attīstīšanai.

FKTK nav informēta par PayRay plāniem Latvijā 

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) līdz šim no Lietuvas banku uzrauga...

“Būdami jaunpienācēji Latvijas tirgū, mēs apzināti izvēlējāmies aktīvi apgūt tās finanšu nozares nišas, kurās Latvija vai nu spēcīgi atpaliek no citām valstīm, vai arī kuras šobrīd ir uzskatāmas par izaicinošām. Bankas Latvijā dažādu apsvērumu dēļ ir atstājušas novārtā bezķīlas kreditēšanu, un Latvijas faktoringa portfelis ievērojami atpaliek gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Tāpat mazie un vidējie uzņēmumi šobrīd regulāri sastopas ar finansējuma iegūšanas grūtībām un ilgu finansēšanas izskatīšanas procesu kreditēšanas jomā. Kredīta iegūšana perspektīviem, tostarp uz eksportu orientētiem, uzņēmumiem bieži vien kļūst par pārāk lēnu un smagnēju procesu. Daudzu banku attieksme pret uzņēmējiem ir kļuvusi pārāk formāla un attālināta no reālās biznesa vides. Mēs plānojam šo situāciju kardināli mainīt un parādīt, ka ir iespējams strādāt ātrāk un efektīvāk," teic SIA “PayRay” vadītājs M.Basankovičs.

Latvijā startē jauna banka 

Latvijas finanšu tirgū oktobrī darbu ir uzsākusi jauna Lietuvas banka “PayRay”, kurai...

M. Basankovičs iepriekš bijis “Hanza Līzinga” (“Swedbank Līzings”) faktoringa projektu vadītājs (2000. – 2002.) un “Nordea Finance Latvia” (“Luminor Līzings”) faktoringa departamenta vadītājs Baltijā (2003. – 2007.), “Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāles” Pārdošanas departamenta vadītājs Latvijā (2007. – 2010.), “MetLife Amplico” Pārdošanas daļas vadītājs (2010. – 2011.), “Citadele Life” Pārdošanas daļas vadītājs (2011. – 2014.), investīciju kompānijas “Admiral Markets” Latvijas filiāles vadītājs (2014. – 2016.) un biznesa konsultāciju kompānijas “Profit Advice” vadītājs (2015.– 2020.).

Komentāri

Pievienot komentāru