Jaunākais izdevums

Lauksaimniecības uzņēmums Agrowill Group tuvāko divu gadu laikā plāno piesaistīt 20 miljonu eiro investīcijas zinātniskās izpētes un inovāciju īstenošanai, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Vilnius.

Kompānija vēlas ieviest ilgtspējīgu biznesu, lai tālāk attīstītu inovatīvus produktus un kļūtu ne tikai par lielāko, bet arī inovatīvāko organisko fermu Eiropā.

Kompānija plānojusi piesaistīt investīcijas zinātniskajai izpētei un inovācijām – attīstīt pienkopību un putnkopību, izveidot jaunu kombinētās barības līniju, kā arī attīstīt organisko sēklu ražošanu. Šajā jomā plānots investēt 17 miljonus eiro. Vēl 3 miljonus eiro paredzēts ieguldīt biodegvielas ražošanā traktoru degvielai un citiem projektiem.

Pēc jauno plānu īstenošanas Agrowill Group cer ražot 37 tūkstošus tonnu piena, izaudzēt 20 tūkstošus tonnu graudu, 28 tūkstošus dārzeņu un 12 tūkstošus tonnu sēņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

FOTO: Lietuvas AUGA group lieli plāni bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai

Elīza Grīnberga, speciāli DB, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas uzņēmums AUGA group ar papildu akciju emisiju plāno piesaistīt finansējumu bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai. Ņemot vērā patēriņa tendences, paredzams, ka kompāniju nākotnē sagaida izaugsme, uzskata tās lielākais akcionārs Kestutis Juščius (Kęstutis Juščius).

Lietuvas uzņēmums AUGA group patlaban ir viens no lielākajiem vertikāli integrētajiem bioloģiskās pārtikas uzņēmumiem Eiropā, kas apstrādā aptuveni 38 tūkstošus hektāru zemes, no kuriem bioloģiskais sertifikāts piešķirts 33 tūkstošiem hektāru zemes. Ņemot vērā pieprasījuma tendences, paredzams, ka kompāniju nākotnē sagaida izaugsme, prognozē K Juščius. «20 gadus esmu attīstījis vienu no Baltijas un Eiropas lielākajām sēņu audzēšanas kompānijām Baltic Champs. Vērojot patērētāju tendences, secinājām, ka patlaban patērētāji aizvien vairāk izvēlas veselīgāku pārtiku, piekopj veselīgāku dzīvesveidu, dod priekšroku sportam. Visā pasaulē cilvēki vēlas lietot veselīgāku un ekoloģiskāku pārtiku, kas rezultējies ar to, ka gan Eiropa, gan ASV šobrīd ir divi pasaules lielākie bioloģiskās pārtikas tirgi, un šī segmenta pārtikas patēriņš desmit gadu laikā ir audzis trīs reižu,» stāsta lielākais uzņēmuma akcionārs. 2014. gadā uzņēmums UAB Baltic Champs apvienojās ar AB Agrowill Group, un 2015. gadā Agrowill Group AB pieņēma lēmumu pāriet uz bioloģisko lauksaimniecību, sākot sertifikācijas procesu, kā rezultātā 2016.gadā AB Agrowill Group iepazīstināja ar jauno AUGA bioloģiskās pārtikas līniju un nomainīja nosaukumu uz AUGA group.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības uzņēmums Agrowill Group panācis vienošanos ar DNB un Swedbank par kompānijas ilgtermiņa parāda portfeļa refinansēšanu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Vilnius.

Sindicēto aizdevumu 39 miljonu eiro apmērā abas bankas piešķirs vienādā apmērā. Kompānija to izmantos, lai finansētu tās darbības un attīstības projektus.

Bankas piekritušas ne tikai refinansēt 33 miljonu eiro vērto parāda portfeli, bet aizdot uzņēmumam arī sešus miljonus eiro.

Plānots, ka refinansēšanas rezultātā kompānija nākamo četru gadu laikā varēs atmaksāt par 10 miljoniem mazāk nekā iepriekš, ņemot vērā samazinātās procentu likmes.

Komentāri

Pievienot komentāru