Citas ziņas

Aicina nacionalizēt Volstrītu

Vēsma Lēvalde, Db, 20.10.2009

Jaunākais izdevums

Nobela prēmijas laureāts, Prinstonas universitātes profesors Pols Krugmans aicinājis Balto namu nacionalizēt Volstrītu.

«Daži analītiķi, to vidū arī es, uzskata, ka vismaz dažām bankām nepieciešama liela kapitāla iepludināšana uz nodokļu maksātāja rēķina. Vienīgais ceļš, lai to izdarītu, ir dažu banku nacionalizācija uz laiku,» Krugmans izteicies The New York Times. Viņa raksts Bankās ne viss ir kārtībā kļuvis par atbildi uz jauniem skandāliem, kas saistīti ar bonusu izmaksu bankām, kuras sākušas uzrādīt pozitīvus finanšu rezultātus.

Pēc ietekmīgā ekonomista domām banku sistēmas reforma ir nepieciešama valstij, kur lielākās investīciju bankas, nepaspējušas izkļūt no recesijas, jau sākušas gūt peļņu tirgū, kamēr finanšu – kredītu organizācijas un reālais ekonomikas sektors joprojām stagnē.

Komercbankas nepilda savas funkcijas biznesa kreditēšanā, īpaši tās izvairās kreditēt mazo biznesu, un tas kavē reālā sektora atveseļošanos, norāda Krugmans.

«Atslēgas» bankas kļūst finansiāli vājas un to vājums ietekmē ekonomiku kopumā, uzskata Krugmans. Pēc viņa domām, Baltā nama pozīcija, ka bankas pašas atveseļosies, ir kļūdaina un neveicina reālu situācijas uzlabošanos Volstrītā.

Krugmans, saskaņā ar žurnāla Forbes versiju, ir viens no pirmā desmitnieka guru ekonomikā ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa amerikāņu ir neapmierināti ar Volstrītu (Ņujorkas finanšu rajons), bet viņiem arī ir neskaidras jūtas pret Okupē Volstrītu (Occupy Wall Street) kustību, atsaucoties uz jaunu, CNN/ORC veiktu aptauju, ziņo CNBC.

Liels skaits aptaujāto uzskata, ka Voltrītas baņķieri un brokeri ir «apķērīgi», «mantkārīgi» un «pārāk daudz naudas saņemoši». Turklāt 65 procenti uzskata, ka viņi ir «negodīgi», un vien 24 procenti uzskata viņus par tādiem, kas domā par pārējiem.

Taču, lai gan vairākums aptaujāto skeptiski raugās uz Volstrītu, tikai 32 procentiem no viņiem ir labvēlīga attieksme pret Okupē Volstrītu protestētājiem, bet 29 procentiem šī attieksme ir nelabvēlīga.

Neskatoties uz Okupē Volstrītu izplešanos visā valstī un to, ka šie protesti tiek plaši atspoguļoti ne vien ASV, bet arī citviet pasaulē, 26 procenti aptaujāto par šo kustību neko nav dzirdējuši. 13 procenti ir atzinuši, ka dzirdējuši par kustību, bet viņiem šajā jautājumā nav viedokļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Grib pelnīt, kā preču zīmi reģistrējot Occupy Wall St.

Lelde Petrāne, 27.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds amerikāņu pāris iesniedzis pieteikumu, lai reģistrētu vārdus «Occupy Wall St.» kā preču zīmi, ziņo CNBC.

Atsaucoties uz potenciālu Occupy Wall Street kļūt par globālu zīmolu, kāds pāris no Longailendas vēlas kā preču zīmi reģistrēt vārdus, kas raksturo protestus Ņujorkas finanšu rajonā. Kā vēstīs, ar līdzīgiem saukļiem, kuros vienmēr tiek izmantots vārds «Occupy», bet mainās vietas nosaukums, protesti izplatījušies ne vien citviet ASV, bet arī citās pasaules valstīs.

Pieteikumā, kas iesniegts ASV patentu un preču zīmju birojā (USPTO), Roberts un Diāne Mareski kā preču zīmi vēlas reģistrēt tieši frāzi «Occupy Wall St.» tā, lai viņi to varētu izmantot uz dažādām precēm, ieskaitot bamperu uzlīmes, kreklus, pludmales somas, apavus, lietussargus un citas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Policija nopostījusi vienu no aktīvākajām Okupē Volstrītu piekritēju apmetnēm

Lelde Petrāne, 15.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kalifornijas štata pilsētā Oklendā liels skaits policistu pirmdien aplenkuši kustības Okupē Volstrītu atzara Okupē Oklendu apmetni un, nojaucot teltis, izklīdinājuši demonstrantus, ziņo Reuters.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šī nav pirmā reize, kad policija vērsusies pret Okupē Oklendu piekritējiem, taču šī reize izcēlusies ar mierīgo attieksmi gan no policijas, gan protestētāju puses.

Neraugoties uz to, protestētāji nedomājot padoties un apsverot vairākus tālākās rīcības variantus. Viens no tiem paredz okupēt tukšās ēkas Oklendā.

Jāatzīmē, ka Okupē Oklendu apmetne bija viena no lielākajām un aktīvākajām kustības Okupē Volstrītu vietām.

Db.lv jau rakstījis, ka enerģiskie, konkrētu cilvēku nevadītie protesti Ņujorkas finanšu rajonā Volstrītā iedvesmojuši demonstrantus ne vien citviet ASV, bet arī pasaulē. Okupē Volstrītu pārstāvji iepriekš atzina, ka paši iedvesmojušies no protestiem Āfrikā un Tuvajos Austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

FKTK seko līdzi situācijai ar Ukrainas PrivatBank un gaida informāciju no Ukrainas kolēģiem

LETA, 19.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Ukrainas valdības lēmuma nacionalizēt Ukrainas PrivatBank Latvijas finanšu tirgus uzraugs seko līdzi situācijai Ukrainā un sola sniegt detalizētāku skaidrojumu par situāciju ar Latvijā strādājošo Ukrainas bankai piederošo PrivatBank uzreiz, kā būs saņemta nepieciešamā informācija no Ukrainas kolēģiem.

To aģentūrai LETA pastāstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

Vakar vakarā Ukrainas nacionālās drošības sēdē tika pieņemts nacionalizēt PrivatBank, kas Ukrainā ir sistēmiska banka. Nacionalizācija nozīmē, ka 100% PrivatBank akcijas pāriet valsts īpašumā. Tāds lēmums pieņemts, lai stabilizētu bankas darbību un aizsargātu klientu intereses. Pārejas posms sākas 19.decembrī.

Ukrainas oficiālajā paziņojumā teikts, ka Ukrainas valsts nodrošinās, ka pāreja būs gluda un bankas darbība stabila. Tāpat Ukrainas centrālā banka paziņojusi, ka nebūs pārrāvumu bankas darbībā, atzīmē FKTK.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Polijas prezidents un cilvēktiesību kustības Solidaritāte kādreizējais vadītājs Lehs Valensa intervijā Polijas medijam Fakt paziņojis, ka atbalsta Ņujorkas kustību Ieņem Volstrītu (Occupy Wall Street) un, ka starptautisko banķieru milzīgās bagātības ir «kriminālnoziegums».

«Bankas saņem nodokļu maksātāju naudu un nedala nekādu atbildību par ekonomikas krīzi,» klāstīja bijušais Polijas līderis. «Vai jūs zināt, cik banķieri nopelna? Tas ir noziegums. Cilvēki mirst no bada, bet viņiem [baņķieriem] nav pietiekoši,» uzsvēra L. Valensa, norādot, ka situāciju nepieciešams radikāli mainīt.

«Uz ekonomiku nepieciešams paskatīties no jauna – arodbiedrībām, ražošanas līdzekļu īpašniekiem un valstu valdībām,» pārliecināts L. Valensa. Nedēļu iepriekš bijušais Polijas prezidents pavēstīja, ka plāno apmekēt Ņujorku, lai paustu savu atbalstu Ieņem Volstrītu kustībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināts - Okupē Volstrītu kustība liecina par trauksmi, ko izjūt amerikāņi; atzari arī citās valstīs

Lelde Petrāne, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kustība Okupē Volstrītu - līdzīgi kā Tējas partija - ir pazīme plašākai trauksmei, ko izjūt visdusslānim piederošie amerikāņi, uzskata Džons Korzine, bijušais bankas Goldman Sachs vadītājs un Ņūdžersijas gubernators, ziņo CNBC.

Korzine, kurš tagad ir MF Global vadītājs un priekšsēdētājs, sacījis: «Ģimenes visā valstī izjūt lielu trauksmi. Tas ir tas, ko pauž Okupē Volstītu.»

Viņš norādījis, ka šī kustība līdzinās Tējas partijai 2009. gadā. Cilvēki neesot apmierināti ar to, kā valdība risina problēmas.

«Jo mazāk efektīvi mēs esam, jo vairāk protestus redzēsiet,» paudis Korzine, norādot, ka tagad šādas aktivitātes ir daudz vieglāk organizēt, izmantojot sociālā tīkla vietnes.

Kustība, kas ASV izplatās jau vairākas nedēļas, šajā nedēļas nogalē nonāks arī Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā ar nosaukumu Okupē Londonas biržu. Saskaņā ar prognozēm tūkstošiem protestētāju paudīs neapmierinātību ar veidu, kā finanšu krīzes laikā tiek risinātas banku problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Francija draud nacionalizēt ražotāja ArcelorMittal rūpnīcu

Lelde Petrāne, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas prezidents Fransuā Olands draud nacionalizēt rūpnīcu, kas pieder tērauda ražotājam ArcelorMittal. Tas ir nākamais solis arvien «karstākajā» strīdā, kura laikā valsts ministrs pat paziņojis, ka ražotājs Francijā vairs nav vēlams, vēsta thelocal.fr.

Neilgi pirms sarunām ar tērauda magnātu Lakšmi Mitalu Olands paziņojis, ka tiek izskatīta iespēja nacionalizēt ArcelorMittal rūpnīcu Francijas ziemeļaustrumos.

Sarunas ilgušas stundu, informējis kāds Francijas ierēdnis. Prezidenta dienesta paziņojumā teikts, ka Olands prasa, lai sarunas starp valsti un kompāniju turpinātos līdz sestdien noteiktajām termiņa beigām, kad jāatrod jauns investors. Arī uzņēmuma pārstāvis apliecinājis, ka sarunas turpinās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Ģenerālprokuratūra, pēc informācijas saņemšanas no Lietuvas centrālās bankas par iespējamajiem pārkāpumiem komercbankā Snoras, sākusi izmeklēšanu, ziņo Lietuvas televīzija.

Ģenerālprokuratūras paziņojumā teikts, ka tiks pārbaudīta iespējamā noziedzīgā rīcība un tiks darīts viss, lai nodrošinātu bankas īpašumu drošību un novērstu iespējamos zaudējumus.

«Pārbaudes laikā mēs konstatējām, ka trūkst vairāku vērtspapīru, kuru atrašanās vieta citu jurisdikciju bankās. Šādā saistībā mēs vērsāmies ārvalstu institūcijās un saņēmām atbildi, ka šādu dokumentu pie viņiem nav. Tādejādi attiecīgi ir samazinājusies bankas īpašumu vērtība,« tā paziņoja Lietuvas centrālās bankas prezidents Vitas Vasiļauskas, piebilstot, ka ar šiem iespējamajiem pārkāpumiem var būt saistītas atbildīgas amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Snoras banka tiek vainota likviditātes trūkumā, bet pēdējā pusgadā tika darīts viss, lai traucētu mums palielināt kapitālu, tāpēc bankas nacionalizācija ir uzskatāma par politisku atriebību, intervijā laikrakstam Lietuvos Rytas norāda Snoras bankas prezidents Raimonds Baranausks, kurš patlaban atrodas ārzemēs, vēsta Lietuvas portāls Delfi.

«Mēs tiekam apsūdzēti par to, ka bankā ir likviditātes trūkums, bet kāpēc pēdējā pusgada laikā mums ar visiem līdzekļiem traucēja palielināt kapitālu? Tā ir politiska atriebība privātajām bankām no prezidenta un Lietuvas Centrālās bankas puses, kas atstās sekas uz visu valsti,» norāda Baranausks, skaidrojot, ka valdība tagad meklē dažādus aizbildinājumus tam, kādēļ bija jānacionalizē ar peļņu strādājoša un sabiedrības uzticību ieguvusi banka.

«Kā var justies cilvēks, kuram negaidīti atņem biznesu? Tā ir zādzība tiešākajā nozīmē. Mēs neklusēsim. Ja mēs padosimies, tiks iznīcināti arī citi Lietuvas privātie uzņēmēji,» tā Baranausks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pēc Snoras nacionalizācijas Krājbanka nenovēro pastiprinātu klientu aktivitāti

Jānis Rancāns, 17.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad Lietuvas centrālā banka apturēja komercbankas Snoras darbību, bet valsts valdība vēlāk banku izlēma nacionalizēt, Latvijas Krājbanka nav novērojusi pastiprinātu klientu interesei par bankā noguldītajiem līdzekļiem.

«Pēc ziņas nonākšanas medijos, bankas Zvanu centrā tika saņemti daži klientu zvani, kas interesējās, kā Snoras darbības apturēšana ietekmēs Krājbanku un viņu līdzekļus. Taču pastiprinātu klientu aktivitāti mēs šodien nenovērojam,» Db.lv pastāstīja Latvijas Krājbankas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Pakalne.

Latvijas Krājbanka uzsver, ka Lietuvas centrālās bankas regulējums attiecībā uz bankas Snoras darbību attiecas vienīgi uz Lietuvas banku Snoras. Latvijas Krājbankai tas nav saistošs, jo Latvijas komercbanku tirgu regulē Latvijas likumdošana un to pārrauga Finanšu un Kapitāla tirgus komisija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas kompānijas un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) pārvaldītā energokompānija E energija ierosinājusi starptautiskās arbitrāžas procedūras pret Latviju un iesniegusi Vašingtonā bāzētajā Starptautiskajā ieguldījumu strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) prasību 25 miljonu litu (5,1 miljonu latu) apmērā.

Kā apgalvo E energija, pildot līgumu ar Rēzeknes pašvaldību, tā no 2004.gada investējusi Rēzeknes rajona siltumsaimniecības modernizācijā, bet 2008.gadā Rēzeknes rajona pašvaldība steidzamības kārtā pirms laika lauzusi uz 30 gadiem noslēgto siltumsaimniecības nomas līgumu un, neatlīdzinot investīcijas, izmantojusi bruņotus policijas spēkus, pārņemot gan aktīvus, kas modernizēti un uzlaboti par privātā investora līdzekļiem, gan aktīvus, kas piederējuši pašam investoram.

Ņemot vērā, ka par atsevišķas pašvaldības lēmumiem bez atlīdzības nacionalizēt privātā investora īpašumu ir atbildīga valsts, Lietuvas kompānija divus gadus veikusi sarunas ar Latvijas valdību par kompensāciju, bet šīs sarunas beigušās bez rezultātiem, tādēļ kompānija nolēmusi taisnību meklēt starptautiskajā šķīrējtiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākušo banku glābšanai tika izmantotas dažādas metodes, bet to nākotne izskatās vienlīdz cerīga.

Krīzes trieciens trāpīja mums tieši pa galvu, atbildot uz izmeklēšanas komisijas jautājumiem par nonākšanu uz bankrota sliekšņa, rokas plātīja ASV hipotekārās bankas Fannie Mae bijušais vadītājs Daniels Mads. «Neparastais apvērsums ekonomikā un īpaši nekustamo īpašumu tirgū izaicināja Fannie Mae tā, ka ar to bija grūti tikt galā, neatkarīgi no iepriekš pieņemtiem lēmumiem,» pēc uzņēmuma nacionalizācijas atlaistais boss nevainoja sevi notikumu virpulī, kas beidzās ar 125,9 miljardu dolāru ASV nodokļu maksātāju naudas ieguldīšanu šajā un radniecīgajā bankā Freddie Mac.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc Deglava tilta slēgšanas, Rīgas satiksme mudina izmantot sabiedrisko transportu

Lelde Petrāne, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā to, ka šodien no plkst. 5.00 Valsts policija ir slēgusi A. Deglava pārvadu, «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus atturēties no iebraukšanas pilsētas centrālajā daļā ar saviem transportlīdzekļiem un aktīvi izmantot sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus spēkratus autobusu, trolejbusu un tramvaju galapunktu tuvumā.

«Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus transportlīdzekļus lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un atbilst šo uzņēmumu politikai, t. i., netiek prasīta maksa par ilgstošāku stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» arī aicina izmantot AS «Pasažieru vilciens» piedāvātos pakalpojums, lai nokļūtu pilsētas centrā. Vienlaikus «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, ka apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanas gadījumā personai var piemērot administratīvo sodu, bet, pārkāpjot privāto autostāvvietu noteikumus, – to operatoru noteiktos līgumsodus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) vēstulē valsts augstākajām amatpersonām aicina ieviest stingrākus nosacījumus pret Covid-19 nevakcinētajiem iedzīvotājiem, pēc iespējas ierobežojot šādu personu socializēšanos.

Valsts prezidentam, Ministru prezidentam, ekonomikas, veselības, finanšu un ārlietu ministriem adresētajā vēstulē teikts, ka, neskatoties uz to, ka joprojām nav pieņemts lēmums, ka "zaļajā režīmā" varēs strādāt pie jebkura saslimstības līmeņa, viesnīcu un restorānu nozarē vakcinācijas aptvere ir vairāk kā 80%, taču sabiedrībā kopumā tā ir būtiski zemāka.

Pēc LVRA paustā, šī iemesla dēļ pakalpojumu ņēmēju skaits gan izmitināšanas, gan ēdināšanas sektorā draudoši samazinās.

"Kā atbildīgs un uzticams sadarbības partneris, aizstāvot sava sektora un visas tūrisma nozares intereses" LVRA vēstulē aicina Latvijā īstenot Itālijas, Igaunijas un Lietuvas modeļus, kas atbalsta stingrākus nosacījumus nevakcinētajām personām, pēc iespējas ierobežojot šādu personu socializēšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Dienesti informē, kā rīkoties šonakt gaidāmās spēcīgās vētras laikā; Latvenergo strādā paaugstinātā gatavībā

Dienas Bizness, 28.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonakt Latviju sasniegs vētra, liecina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtā informācija. Vakarā pēc plkst. 18:00 dienvidrietumu vējš sāks pieņemties spēkā, nakts pirmajā pusē Baltijas jūras piekrastē brāzmās jau sasniedzot 25 m/s. Nakts vidū un otrajā pusē arī Vidzemes ziemeļos brāzmās sasniedzot 25 m/s. Savukārt Rīgā pēc pusnakts ir gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 m/s.

[Papildināta ar 8. - 9. rindkopu]

VUGD aicina cilvēkus sagatavoties spēcīgajām vēja brāzmām un atgādina par drošu rīcību vētras laikā, lai pasargātu sevi un apkārtējos no vētras radītajiem postījumiem. Savukārt Latvenergo meitasuzņēmumi uzsākuši darbu paaugstinātā gatavībā.

Lai vētra nepārsteigtu cilvēkus nesagatavotus, VUGD aicina:

- Parūpēties, lai mobilais telefons būtu pilnībā uzlādēts. Dienests norāda, ka spēcīgu vēja brāzmu dēļ mājokļi bieži paliek bez elektrības, bet tieši mobilais telefons palīdzēs sazināties ar apkārtējiem, kā arī nepieciešamības gadījumā izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas biržās otrdien samazinājās akciju cenas, kuras krasi skāra lejupejošā tendence tehnoloģiju sektorā.

Eiropā un Āzijā tika daudz runāts par autobūvētāju alianses «Renault», «Mitsubishi» un «Nissan» vadītāja Karlosa Gosna negaidīto aizturēšanu Japānā, un šo uzņēmumu akciju cenas kritās, kamēr citu lielu kritumu pieredzēja Volstrīta.

«Capital Economics» analītiķi prognozēja, ka tehnoloģiju sektors turpinās vāju sniegumu nākamajos ceturkšņos, ko noteiks gaidāms ekonomikas vājums gan ASV, gan Ķīnā.

«Ņemot vērā IT sektora ļoti ciklisko raksturu, mēs jau kādu laiku centāmies pierādīt, ka tā peļņas pieaugums tiks īpaši smagi skarts šajos apstākļos,» sacīja analītiķi.

«Šodien atkal bija liela izpārdošana. Investori pārceno akcijas,» sacīja «TD Ameritrade» galvenais tirgus stratēģis Dž.Dž.Kinahans, runājot par Volstrītu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad dzīves gājumu (CV) un motivācijas vēstuļu jomā kļūst arvien grūtāk pārsteigt darba devēju un atšķirties no pārējās darba meklētāju masas, kāds tīmekļa produktu eksperts veic eksperimentu un savu CV pārveidojis par Amazon produkta lapu.

Filips Dubosts (Philippe Dubost) prezentēts kā «nopērkama lieta» (shoppable). Norādīts, ka «preces» piegāde ir bezmaksas, savukārt pārdošanā atlicis tikai viens F. Dubosts, tādēļ darba devējiem šī prece ir jāpasūta ātri. Informācijā par produktu (product details) norādīta P. Dobusta līdzšinējā darba pieredze, izglītība un tehnoloģiju prasmes, tāpat pievienotas arī līdzšinējo darba devēju atsauksmes. Gadījumā, ja potenciālais darba devējs uzskata, ka norādītā informācija ir nepietiekama, viņš tiek aicināts apmeklēt P. Dobusta LinkedIn profilu.

Jau rakstīts, ka šā gada vasarā kāds miljonārs vietnē eBay vēlējies pārdot «savu dzīvi» - savu datorspēļu veikalu tīklu, divas mājas, savas personīgās matnas, trīs luksusa klases automašīnas, kā arī savu suni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz starptautiskās kredītreitingu aģentūras Standard & Poor’s ASV reitinga samazināšanu, ASV vienmēr paliks valsts ar augstāko AAA reitingu, paziņojis valsts prezidents Baraks Obama, cenšoties nomierināt satrauktos tirgus, vēsta CBS News.

«Tirgi celsies un kritīs,» klāstīja B. Obama, «bet šīs ir Amerikas Savienotās Valstis. Vienalga, ko teiktu kāda kredītreitingu aģentūra – mēs esam un vienmēr būsim AAA valsts».

«Neskatoties uz visiem izaicinājumiem, ar kuriem mēs saskaramies, mums joprojām ir labākās universitātes, ražīgi darbinieki, radošākie uzņēmumi un drosmīgākie uzņēmēji uz zemeslodes,» viņš piebilda.

ASV prezidents atsaucās arī uz miljardiera Vorena Bafeta iepriekš teikto, ka, ja būtu iespējams, viņš ASV piešķirtu četrkāršu A reitingu, piebilstot, ka tam «piekrītu es un lielākā daļa pasaules investoru».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ekonomisti: ASV ekonomika nākamgad piedzīvos straujāku izaugsmi

Jānis Rancāns, 29.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV ekonomika nākamajā gadā piedzīvos straujāku izaugsmi, ja vien nesaasināsies eirozonas parādu krīze. Tomēr bezdarba līmenis valstī saglabāsies salīdzinoši nemainīgs, secinājuši aģentūras AP aptaujātie ekonomisti.

Ekonomisti uzskata, ka nākamgad ASV ekonomika augs par 2,4%, kas būtu par 0,4 procentpunktiem straujāka izaugsme nekā šogad. Tomēr ASV bezdarba līmenis līdz novembrim nesamazināsies un lielākoties saglabāsies 8,6% robežās.

«Izskatās, ka tikai Eiropa ir vienīgā, kas varētu ietekmēt ekonomiskās atveseļošanās gaitu,» norāda Naroff Economics vadītājs Džoels Narofs (Joel Naroff).

Arī finanšu giganta Barclays Capital galvenais ekonomists Dīns Maki (Dean Maki) uzsver, ka ASV ekonomika ir atkarīga no notiekošā ārpusē. Galvenais risks ASV ir iespēja, ka Eiropas parādu problēmas izraisīs visu pasauli aptverošu krīzi, līdzīgu tai, kas 2008. gadā piemeklēja Volstrītu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple šodien laiž klajā savu jaunāko operētājsistēmu OS X Lion, vēsta The Telegraph.

Lion ir pēdējais Mac OS X papildinājums. Operētājsistēmas pirmā versija dienasgaismu ieraudzīja 2001. gadā. Mac OS X Lion esot iedvesmojis iPad, tāpēc jaunajā operētājsistēmas versijā būs vairāki vizuāli uzlabojumi, kuri ir pierasti Apple planšetdatoros. Kopumā Mac OS X Lion būs 250 jauninājumi, vēsta AFP.

Lion uzturēs arī visu operētājsistēmu aptverošu darba automātiskas saglabāšanas funkciju, kas nozīmē, ka katra lietojumprogramma regulāri saglabās veiktās izmaiņas. Tas ļaus izvairīties no informācijas zaudēšanas. OS X Lion ieviesta arī AirDrop funkcija, kas atvieglo datu pārsūtīšanu starp diviem Mac datoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Biržu indeksi krītas pēc ziņām par ASV mazumtirdzniecības lejupslīdi

LETA--AFP, 15.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas biržu indeksi ceturtdien lielākoties kritās, kamēr tirgu dalībnieki gaidīja ziņas no ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām un Volstrītu skāra negatīva ziņa par ASV mazumtirdzniecības apjoma negaidītu samazināšanos decembrī.

Londonas biržas indekss nedaudz pieauga, pateicoties britu mārciņas vērtības kritumam, kas veicina citās valūtās pelnošo multinacionālo uzņēmumu pelņas palielināšanos. Frankfurtes un Parīzes biržu indeksi samazinājās.

ASV biržu indeksi pārsvarā saruka pēc ASV Tirdzniecības ministrijas ziņojuma, ka mazumtirdzniecības apjoms ASV pērn decembrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, negaidīti samazinājies par 1,2%. Šis kritums pārsteidza analītiķus, kuri bija prognozējuši, ka mazumtirdzniecība pieaugs par 0,2%. Šis bija straujākais kritums mēneša izteiksmē kopš 2009.gada septembra.

Tirdzniecības ministrijas ziņojums vedināja uzskatīt, ka amerikāņu patērētāji bija atturīgi brīvdienu iepirkšanās sezonā, kas laika ziņā sakrita ar kritumu akciju tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Volstrītas protestiem turpinoties trešo nedēļu, tie izplešas citviet valstī

Lelde Petrāne, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģiskie, neviena nevadītie protesti Ņujorkas finanšu rajonā Volstrītā turpinās jau trešo nedēļu, iedvesmojot uz aizvien vairāk demonstrācijām, kuras ne vienmēr vieno iemesli, bet bieži tieši kaislība, vēsta CNN.

Policija sestdien aizturēja vairāk nekā 700 akcijas dalībnieku, kuri centās bloķēt satiksmi uz Bruklinas tilta.

Aktīvisti turpina paust neapmierinātību ar visu, sākot no korporatīvās alkatības līdz augstajām gāzes cenām un nepietiekamajai veselības apdrošināšanai.

Šiem centieniem, kas ieguvuši nosaukumu Occupy Wall Street (Okupē Volstrītu), nav viena vadītāja, tomēr ik dienu tie, kuri sapulcējušies, veido kopsapulci, lai apspriestu protestu norisi un darāmo, lai izpildītu misiju.

Kā vēsta CNN, saskanīga vēstījuma trūkums nav apturējis līdzīgas aktivitātes citviet ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft paziņo par rekordaugstiem ieņēmumiem

Jānis Rancāns, 22.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Microsoft biznesa gada ieņēmumi sasnieguši rekordaugstu līmeni un veido aptuveni 70 miljardus ASV dolāru, vēsta BBC.

Savukārt kompānijas neto ienākumi sasnieguši 23,15 miljardus ASV dolārus, kas ir par 23% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Par šādu pieaugumu galvenokārt jāpateicas spēļu konsoles Xbox 360 un Office biroja programmatūras pārdošanas apjomu pieaugumam.

Tomēr samazinājies ir Windows operētājsistēmu pārdošanas apjoms. Tā samazināšanos izraisa planšetdatoru popularitātes pieaugums.

Lai konkurētu ar lielākajiem planšetdatoru izstrādātājiem, Microsoft jau nākamgad varētu laist klajā jaunāko operētājsistēmu, kas pagaidām tiek saukta par Windows 8 un būs piemērota planšetdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru