Jaunākais izdevums

22.aprīlī Biķernieku sporta kompleksā pulcēsies Latvijas ātrākās automašīnas, lai sacenstos šīs sezonas pirmajās oficiālajās dragreisa sacīkstēs Battery Drag Meeting 2007, Db.lv informēja izdevniecība Forele . Pilnīgi jaunu dragsteru sacensību apmeklētājiem apsolījis nodemonstrēt arī Igaunijas čempions Lauri Kuriks, kura auto līdz 100 km/h ieskrienas pusotrā sekundē.

Dalībnieki sacensībām varēs pieteikties no 13.aprīļa interneta portālā www.getaway.lv, un tā būs kā garantija dalībai sacīkstēs, ja reģistrācijas laikā pieteiksies pārāk liels skaits dalībnieku. Reģistrācija un auto tehniskā apskate notiks gan iepriekšējā dienā (no plkst. 17.00 līdz 21.00), gan arī 22.aprīlī (no plkst. 8.30 līdz 11.30). Dalībnieku kvalifikācijas braucienu sākums un skatītāju ierašanās no plkst. 14.00, bet sacensību atklāšana – plkst. 17.00.

Automašīnu iedalījums pa klasēm: A klase – 5000 ccm un vairāk, B klase – no 3001 līdz 4999 ccm, C klase – no 2001 līdz 3000 ccm, D klase – no 1601 līdz 2000 ccm, E klase – līdz 1600. Dīzeļdzinējiem papildus koeficients 0.7. Automašīnas ar turbo, nitro sitēmu vai rotordzinēju darba tilpumu reizina ar koeficientu 1.7.

Uz sacensībām Battery Drag Meeting apsolījis ierasties pirmais Igaunijas čempions Outlaw klasē un vairāku rekordu sasniedzējs ¼ jūdzē Lauri Kuriks. Autosportista rekords ¼ jūdzē ir 9,614 sekundes (2005), un paātrinājuma brīdī tika sasniegts ātrums – 237,42 km/h. Rīgā Kuriks ieradīsies ar pilnīgi jaunu dragsteru, kas ir uzbūvēts uz Pontiac Trans Am bāzes un ir aprīkots ar speciālu bremzēšanas izpletni. Automašīnas svars ir tikai 1150 kg, dzinēja tilpums – 8,9 l; 1000 zirgspēku jauda plus NOS; 1300 Nm, ieskrējiens no 0 līdz 100 km/h – 1,5 sekundē.

Sacīkšu starplaikos notiks arī drifta paraugdemonstrējumu šovs, kurā uzstāsies Latvijas drifta meistari Gvido Elksnis un Kristaps Blušs (HGK Motorsport). Savukārt pēc dragreisa – ap plkst. 21.00 – notiks tradicionālais riepu kūpināšanas šovs, kura uzvarētājs saņems vērtīgas balvas no Pirelli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biķernieku sporta kompleksā 1. augustā notiks auto un izklaides pasākums, kura ietvaros paredzēts gan Latvijas Dragreisa Čempionāta un DrinkMe Cup 2009 3. posms, gan Latvijas autoklubu un tūnēto auto izstāde.

Spēcīgākie Latvijas dragreisa braucēji, kuri cīnās par ieskaites punktiem čempionāta un DrinkMe kausa kopvērtējumā, jau sagatavojuši automašīnas startam. Papildus azartu sola lietuviešu un igauņu sportisti, kuri šoreiz ieradīsies īpaši kuplā skaitā. Interesanti, ka līdz ar moderno un ļoti jaudīgo automašīnu braucējiem savu dalību dragreisa handikapa klasē jau pieteikuši vairāki Oldschool biedrības braucēji, liecina organizatoru sniegtā informācija medijiem.

Dalībnieku on-line reģistrācija sacensībām sāksies 13. jūlijā interneta lapā www.forsaza.lv, kur braucēju fani jau savlaicīgi varēs uzzināt visus jaunumus par sportistiem, savukārt dalībnieki – iepazīties ar sacensību nolikumu un dienaskārtību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēkabpils lidlaukā 29. augustā notiks Latvijas Dragreisa Čempionāta 402 metru sacensības Jēkabpils Kauss 2009, kurās vienīgo reizi šogad klasiskajā dragreisa distancē sacentīsies visi Baltijas ātrākie braucēji.

Interneta vietnē www.forsaza.lv jau ir sākusies dalībnieku reģistrācia. Dalībnieki un skatītāji tur var iepazīties arī ar sacensību nolikumu un dienas plānu.

Sacensību atklāšana notiks 29. augustā plkst. 16.00, bet vērot kvalifikācijas braucienus skatītāji varēs jau no plkst. 15.00.

Bērniem līdz sešu gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā (Biļešu Serviss un DUS Statoil) var iegādāties par Ls 4, bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam – Ls 3. Biļešu cena pasākuma dienā Ls 5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar jaunu automašīnas ātruma rekordu noslēgušās dragreisa sacensības Battery Race 2007, Db.lv informēja organizatori.

28. jūlijā trasē 333 notika dragreisa sacensības BATTERY Race, kas vienlaicīgi bija arī Drag Racing Baltic Cup Latvijas posms, un drifta sacensības HGK Drift Party. Pēdējais Drag Racing Baltic Cup posms notiks jau nedēļas nogalē - 4. augustā Igaunijas pilsētā Pērnavā.

Ātrākais motocikla laiks klasē virs 600 cm3 bija 6,45 sekundes, un to uzrādīja igauņu braucējs Marek Virves ar Kavasaki 12NJ. Viņa sasniegtais ātrums finišā bija 186 km/h.

Taču tieši pašmāju braucējs uzrādīja vislabāko rezultātu automašīnām - Ilmārs Zausajevs ar pilnībā pārbūvētu Audi S2 uzvarēja ne tikai savā C klasē, bet arī pārspēja visu citu auto un pat vairāku motociklu rezultātus, finālbraucienā sasniedzot Latvijā reģistrēto ātrāko laiku 201 metra distancē automašīnām - 6,985 sekundes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī Biķernieku trasē notiks pasākums Streetrace party ‘07, Db.lv informēja organizatori.

Šā gada Streetrace Party ietvaros starp dragrace finālbraucieniem varēs redzēt arī lidmašīnas paraugdemonstrējumus, profesionālu izpletņlēkšanas instruktoru lēcienus, Scania smago automašīnu šovu, Kuusakoski auto avāriju realitātes šovus, netradicionālos moču šovus no veikala Motosports, uguns instalācijas un alternatīvos dragreisa paraugdemonstrējumus.

Dragreisā visi dalībnieki šogad iedalīsies 4 klasēs pēc motoru tilpumiem. Katras klases 32 labāko laiku uzrādītāji cīnīsies par pirmajām trim godalgotajām vietām. Visu klašu 3 uzvarētājus apbalvos SABI un SKYBRAKE pārstāvis Autonams ar kopējo balvu fondu 3 750 Ls

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

FOTO: TOP 10 pēc apjoma lielākie automobiļu ražošanas nozares uzņēmumi Latvijā

Db.lv, 11.10.2018

SIA Bucher Municipal

Neto apgrozījums, milj.eiro (2017): 47.9

Neto apgrozījuma pārmaiņas, milj.eiro (2017/2013): 30.4

Neto apgrozījuma pārmaiņas, % (2017/2013): 174

Produkcijas apraksts: Komunālo mašīnu ražošana.

Citas piezīmes: 2015.-2016.g. atklāja trīs jaunas montāžas līnijas, kuras tika pārceltas no Lielbritānijas un Šveices rūpnīcām.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstrādes rūpniecība pēdējos gados demonstrējusi labu izaugsmi, un viena no nozarēm, kas to sekmējusi, ir automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošana. Vēl vairāk - autobūves nozare šogad augusi visstraujāk, un līdzšinējie investīciju plāni liek cerēt uz strauju izaugsmi arī nākotnē, prognozē Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska.

Šī ziņa daudzos skeptiķos izraisa vismaz smīnu, ja ne skaļus smieklus, – kopš kura laika Latvija ražo automobiļus? Šķiet, vidējam latvietim pašmāju automobiļu ražošana asociējas tikai ar padomju laikā ražotajiem mikroautobusiem «Latvija» un pastāv uzskats, ka nedz pirms tam, nedz pēc nozare nav eksistējusi un vairs neeksistē. Tomēr tā nebūt nav, viņa uzsver.

Latvijai un latviešiem (dažu interesantu faktu dēļ paplašināšu stāstu arī izcelsmes virzienā) ir saistība ar automobiļu ražošanu teju kopš autobūves pirmsākumiem, tādēļ, pirms aplūkojam nozares sniegumu pēdējās desmitgadēs, nedaudz ielūkosimies vēsturē. To palīdzēs atklāt Rīgas Motormuzeja informācija, Edvīna Liepiņa un Andra Biedriņa grāmata «Rīgas auto» un citi avoti, saka eksperte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biķernieku Kompleksajā Sporta bāzē 5.septembrī 18:00 notiks Latvijas dragreisa čempionāta 5. (noslēdzošais) posms, kura laikā tiks noskaidroti šā gada čempioni.

Posma organizatori sola ne vien dragreisa čempionātu, bet arī futbola un basketbola laukumus un Annels atrakcijas mazākajiem skatītājiem.

Par atmosfēru rūpēšoties Dirty Deal Cafe deju telts, kurā apmeklētāji varēs izlādēt motoru rūkoņā nokaitētās emocijas eksperimentālā hiphopa, pop, elektro un disko mūzikas pavadījumā. No 14:00 uz DD skatuves kāps Dj Max Voitech, Dj Martinez Gonzalez, Dj Contour, Rodeon un Vj Gaffa.

Biļešu cena iepriekšpārdošanā Ls 4 (DUS Statoil, Reklamarket un pārējās Biļešu servisa kasēs), pasākuma dienā Ls 5. Skatītājiem ieeja no plkst.17:30, pirmais starts 18:00.

Pasākumu organizē SIA Sporta aģentūra Biķernieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Sākas darbu pieteikšana Latvijas Arhitektūras gada balvai

Zane Atlāce - Bistere, 22.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Arhitektu savienība aicina pieteikt darbus prestižākajam apbalvojumam Latvijas arhitektūrā – Latvijas Arhitektūras gada balvai, kuras mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sasniegumus un veicināt augstvērtīgu arhitektūras attīstību.

Šogad var iesniegt arī darbus, kas nodoti ekspluatācijā iepriekšējos gados. Latvijas Arhitektu savienība aicina arhitektus, pasūtītājus, būvniekus, pašvaldības un sabiedriskās organizācijas iesniegt darbus konkursam līdz 1.martam.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir prestižs apbalvojums Latvijas arhitektūrā, kas akcentē un cildina izcilākos sasniegumus Latvijas arhitektūras nozarē. Balvas pasniegšanas ceremonijas mērķis ir parādīt un popularizēt Latvijas arhitektu sasniegumus un veicināt nozares attīstību. Konkursu organizē Latvijas Arhitektu savienība.

Visi Latvijas Arhitektūras balvai pieteiktie darbi tiks vērtēti divās kārtās, pēc vienādiem un vienlīdz svarīgiem kritērijiem: ideja un koncepcija, projekta vienotība jeb vai darbu iespējams uzskatīt par vienotu veselumu, atbilstība projekta uzdevumam, konteksts un mērogs, rūpība un pamatīgums, kā arī sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība. Žūrijas sastāvā šogad ir arhitekti Ilze Mekša, Gunta Grikmane, Agnese Lāce un Viktors Valgums, tēlniece Liene Mackus, rakstnieks Pauls Bankovskis un dizainers Artūrs Analts. Otrajā kārtā nominantus vērtēs Fināla žūrija, ko tradicionāli veido pieredzējuši arhitekti no ārvalstīm, kā arī viens Atlases žūrijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgām diskusijām valdība otrdien nolēma pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē Expo Milano 2015 (Expo), aģentūra BNS uzzināja valdībā.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola sēdē stāstīja, ka Ekonomikas ministrija ir organizējusi sanāksmes ar Zemkopības un Satiksmes ministrijas pārstāvjiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām, ekspertiem un Latvijas dalības Expo rīkotājiem, atzīmējot, ka tomēr turpināt dalību izstādē nav vēlams. Pēc viņas teiktā, projekts līdz šim ir vadīts neprofesionāli - ministrijā par to sākta dienesta izmeklēšana.

Tāpat viņa minēja, ka par jau iztērētājiem līdzekļiem izstrādātie risinājumi dalībai Expo varētu tikt izmantoti citos pasākumos, piemēram, Latvijas valsts simtgadei. Vienlaikus ministre atzīmēja, ka šobrīd, lielā steigā organizējot tālāku dalību izstādē ar jaunu konceptu, tā noteikti nebūtu kvalitatīva un varētu kaitēt Latvijas reputācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Dalība EXPO kā investīcija ekonomikas izaugsmei pēc pandēmijas

Kaspars Rožkalns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors, 11.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"EXPO 2020" izstāde Dubaijā no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada martam tiek plānota kā viens no pirmajiem pasaules mēroga notikumiem pēc Covid-19 pandēmijas.

Lai gan organizatori ir pārliecināti, ka izstāde notiks ar apmeklētājiem, mēs par to nevaram būt pilnībā droši, tādēļ, gatavojoties dalībai, izskatīsim arī scenāriju par iespēju prezentēt Latviju attālināti.

Šogad aprit 85 gadi, kopš Latvija pirmo reizi piedalījās "World EXPO" izstādē Briselē. "World EXPO", tāpat kā olimpiskās spēles, ir viens no būtiskākajiem vispasaules forumiem. Nākamgad tas pulcēs vairāk nekā 190 pasaules valstis un līdz pat 25 miljoniem apmeklētāju, tādēļ par to, vai Latvijai būtu jāpiedalās "EXPO 2020", nevajadzētu šaubīties. "World EXPO" kritiķi parasti uzsver, ka šī izstāde ir kā milzīgs izklaides parks pieaugušajiem un tajā grūti sasniegt izmērāmus biznesa mērķus, tomēr jautājums vairāk ir par to, cik prasmīgi mēs kā valsts – uzņēmēji, zinātnieki, dažādu nozaru eksperti un valsts pārvaldē strādājošie – spēsim izmantot šo skatuvi, kura uzstāda augstas prasības, bet vienlaikus paver milzīgas iespējas."World EXPO" uzņēmējiem ir kā olimpiāde, kurā realizēt savas ambiciozākās ieceres un sasniegt tādu auditoriju, kura ikdienā ir teju nesasniedzama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir sākusies pieteikšanās Eiropas lielākā ilgtspējīgas enerģijas inovāciju fonda "EIT InnoEnergy" rīkotajām sacensībām "PowerUp! Challenge".

Savu dalību konkursam aicināti pieteikt Centrāleiropas un Austrumeiropas jaunuzņēmumi, ātri augošie uzņēmumi (scale-ups) un mazie un vidējie uzņēmumi. "PowerUp! Challenge" sacensību mērķis ir sekmēt uzņēmumu attīstību, sniedzot finansiālu atbalstu investīciju veidā, kā arī rodot iespēju konsultēties ar dažādu nozaru un "InnoEnergy" plašā partneru tīkla ekspertiem.

"Uzņēmumi, kuri piedalās "InnoEnergy" rīkotajās "PowerUp!" sacensībās, nodrošina sev neatsveramu starptautisku pieredzi un sagatavojas turpmākām biznesa attīstības iespējām. Pērn "PowerUp!" Latvijas finālā jaunuzņēmums "Atlant 3D" plūca laurus, nodrošinot sev ceļazīmi uz lielo "PowerUp!" finālu Krakovā, kur, sacenšoties ar 14 valstu labākajiem jaunuzņēmumiem, ieguva godpilno 2. vietu un 10 tūkstošu eiro naudas balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par LPS priekšsēdi atkārtoti ievēl Jaunsleini

LETA, 09.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi šodien Aucē notikušajā LPS 24.kongresā atkārtoti tika ievēlēts Andris Jaunsleinis, kurš šo organizāciju vada jau 20 gadus.

Jaunsleinis bija vienīgais kandidāts uz LPS priekšsēža amatu.

Kongresa delegātiem tika izsniegti 170 vēlēšanu biļeteni, no kuriem balsošanas urnā tika iemesti 167 biļeteni, kuri visi tika atzīti par derīgiem. Par Jaunsleiņa kandidatūru nobalsoja 164 kongresa delegāti.

Uzrunājot kongresa delegātus, Jaunsleinis pateicās par milzīgo uzticību un apsolīja to godprātīgi izmantot LPS kopīgo problēmu risināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Citadele sāk valsts garantēto atlīdzību izmaksu

Nozare.lv, 29.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas banka Citadele sāk izmaksāt AS Latvijas Krājbanka noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības, informē Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa.

Pagājušajā piektdienā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu, ka izmaksu nodrošinās banka Citadele.

Saskaņā ar likumu naudu varēs saņemt 60 gadus, rēķinot no 29.novembra. Atbildīgās amatpersonas tāpēc aicina cilvēkus jau pirmajā naudas izmaksas dienā «neforsēt» banku Citadele, jo valsts garantētos noguldījumus varēs izņemt ilgu laika posmu.

Ja vēlas skaidrā naudā izņemt summu, kas pārsniedz 500 latus, cilvēki aicināti vismaz dienu iepriekš par to paziņot bankai, jo Citadeles filiālēs papildu skaidras naudas pievedumi nenotiks.

Bankas Citadele filiāles pastiprināti apsargās policija, un banka aicina drošības apsvērumu dēļ cilvēkus izvēlēties bezskaidras naudas pārskaitījumu uz kādu citu kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

ABLV Bank klientiem garantētajās atlīdzībās izmaksāti 21,4 miljoni eiro

Lelde Petrāne, 07.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo četru dienu laikā, kopš banka Citadele sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību «ABLV Bank» klientiem, kopumā atlīdzība izmaksāta 1440 «ABLV Bank» klientiem. Kopējā izmaksātā summa no 3. līdz 6. martam ir 21,4 miljoni eiro, informēja bankas pārstāve Ieva Prauliņa.

Viņa aicina gan iedzīvotājus, gan juridiskās personas iepriekš pieteikt bankas apmeklējumu, zvanot pa diennakts tālruni +371 67010076 vai piesakoties Citadeles mājas lapā. Citadeles darbinieki piedāvās klientam ērtāko pieejamo laiku un filiāli atlīdzības saņemšanai.

Kopumā valsts garantētās atlīdzības izmaksa noritot mierīgi. Taču, nākot uz banku bez iepriekšēja pieteikuma, var būt nepieciešams uzgaidīt. Vislielākā klientu aktivitāte ir ap pusdienlaiku.

No piecām filiālēm, kur tiek veikta valsts garantētās atlīdzības izmaksa, vislielākā klientu aktivitāte ir vērojama klientu apkalpošanas centrā «Mols», savukārt vismazākā – Jūrmalas filiālē. Tādēļ banka aicina klientus apmeklējumam pēc iespējas izvēlēties Jūrmalas filiāli, bet Rīgā – filiāli «Citadele» Republikas laukumā 2A vai filiāli «Laimdota» Kr. Barona ielā 20-1.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

53% eiropiešu:"ES ir laba lieta"

, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Puse eiropiešu (53%) uzskata, ka dalība Eiropas Savienībā ir laba lieta. 15% eiropiešu valsts dalību Eiropas Savienībā vērtē kā sliktu lietu, kamēr nozīmīgai daļai eiropiešu nav konkrēta viedokļa par savas valsts dalību Eiropas Savienībā (27%) – nav ne laba, ne slikta lieta, liecina Eirobarometra jaunākais pētījums.

Visaugstākais atbalsts dalībai Eiropas Savienībā saglabājas Nīderlandē (80%) un Luksemburgā (71%). Visskeptiskāk dalību Eiropas Savienībā vērtē Lielbritānijā, Kipras Republikā, Latvijā, Ungārijā un Austrijā. Lielbritānijā tā ir gandrīz trešā daļa iedzīvotāju (30%), pārējās minētajās valstīs piektā daļa jeb 21%.

Baltijas valstu iedzīvotāju vidū viedoklis par dalību Eiropas Savienībā ir būtiski atšķirīgs. Starp Baltijas valstīm Latvijā ir vismazāk iedzīvotāju, kas dalību Eiropas Savienībā vērtē pozitīvi – 27% pilsoņu. Latvijā iedzīvotāju vidū biežāk dominē neitrāls viedoklis attiecībā uz valsts dalību Eiropas Savienībā – apmēram puse iedzīvotāju (49%) uzskata, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā nav ne laba, ne slikta lieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

28. jūlijā - tūninga žurnāla Forsāža rīkotais "Drag Racing Baltic Cup" Latvijas posms!

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notiks vienotas dragrace sacensības "Drag Racing Baltic Cup 2007". Latvijas posmu rīko tūninga žurnāls Forsāža, un tas notiks 28. jūlijā sporta kompleksā "333" - Rīgas rajona Ropažu pagasta Sila priedēs.

Sacīkšu pirmais posms "Ferro Metal Motor Show Kedainiai 2007" notiks jau šajās brīvdienās - 30. jūnijā un 1. jūlijā - Lietuvas pilsētā Kedainiai, un tās būs 402 metru sacensības. Latvijas posms "Forsāža Drag Racing" sporta kompleksā 333 notiks 28. jūlijā, un tās būs īsās distances sacensības - 201 metrs. Savukārt noslēdzošais posms "Battery Race", arī 402 metri, notiks 4. augustā Igaunijas pilsētā Pērnavā.

Pasākuma "Forsāža Drag Racing" mērķis ir veidot "dragrace" kā sporta veida tradīcijas un mainīt sabiedrības stereotipus par šīm sacensībām, kā arī veicināt Igaunijas, Lietuvas un citu valstu sportistu un tūristu interesi par auto sacensībām Latvijā. Sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) iecerēts veidot jaunu sacensību organizēšanas un apmeklētāju drošības sistēmu šāda veida pasākumos. Pasākuma mērķis ir veicināt jaudīgu automašīnu īpašnieku piedalīšanos oficiālās ātrumsacīkstēs, kā arī organizēt patiešām kvalitatīvu un drošu ātrumsacensību apmeklētājiem un sadarbības partneriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Riga Coding School aicina uzņēmumus pieteikties dalībai lielākajā IT nozares karjeras dienā WORK[IT]

Sadarbības materiāls, 26.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 25. septembrī RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O telpās (Durbes ielā 4, Rīgā) no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks lielākais IT karjeras pasākums Latvijā - WORK[IT], vienuviet pulcējot nozīmīgākos IT nozares darba devējus un vairāk nekā 1000 darba meklētājus. Pasākumu jau otro gadu organizē karjeras maiņas skola pieaugušajiem Riga Coding School, lai palīdzētu risināt darbinieku meklēšanas problēmas IT sfērā. Organizatori uzsver, ka, ņemot vērā pašreizējās prasības un ieteikumus publiskiem pasākumiem, pasākums notiks klātienē. Līdz 15. septembrim ikvienam IT nozares uzņēmumam ir iespēja pieteikt dalību pasākumā ar darba vides ekspozīciju, semināra vadīšanu vai dalību diskusiju panelī.

Šo pasākumu organizējam, jo mēs vēlamies palīdzēt uzņēmumiem atklāt jaunus talantus un risināt darbinieku trūkumu tirgū kopumā. Tajā pašā laikā pieaugušajiem, kuri vēlas pārkvalificēties - palīdziet efektīvi mainīt karjeras virzienu. Pasākumā ikvienam interesentam būs iespēja satikt potenciālos darba devējus, uzzināt sev interesējošus jautājumus, kā arī piedalīties praktiskās darbnīcās un semināros. Pasākuma un arī mūsu skolas mērķis ir parādīt to, ka IT nozare ir atvērta ikvienam un nekad nav par vēlu vai par sarežģītu īstenot to kā nākamo soli savā karjerā,” uzsver Anna Aile, karjeras maiņas skolas pieaugušajiem Riga Coding School vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interesenti no visas pasaules tiek aicināti pieteikt savu dalību jaunam realitātes šovam Alluvial TV, kuras ietvaros desmit komandas dosies uz Amazones džungļiem zelta un dimantu meklējumos.

Adventure Reality Television veidotais realitātes šovs, kura uzvarošā komanda balvā saņems vienu miljonu ASV dolāru, ilgs 30 dienas. To laikā 10 komandas (katrā komandā pa diviem cilvēkiem) dosies uz Amazones džungļiem, lai meklētu dārgumus – dimantus un zeltu. Komandām būs ne vien jāsacenšas ar pārējām komandām, bet arī jādodas dažādos bīstamos uzdevumos, piemēram, jānirst ūdeņos, kuros mitinās piranjas un krokodili.

Katrs šovam apstiprinātais dalībnieks saņems 10 tūkst. ASV dolāru, kā arī bezmaksas apmācību zelta dimantu meklēšanai.

Lai pieteiktu savu dalību šovam ir augšupjāielādē komandas (divu cilvēku) vai individuāls video. No tiem tiks atlasīti 1 000 pieteikumi, no kuriem tālāk balsošanas kārtībā tiks noteikti 200 labākie, kas, savukārt, piedalīsies dalībnieku atlases finālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Latvijā ir pieejami divu veidu pakalpojumu sniedzēji, kas nodrošina pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, – taksometru un tā saucamie «balto numuru» pārvadājumi.

Lai arī pasažieris saņem šķietami vienādu pakalpojumu – braucienu līdz izvēlētajam galamērķim, veids, kā pakalpojumu pieteikt un apmaksāt, ir dažāds. Tāpat atšķiras abu pakalpojumu sniedzēju atpazīšanas zīmes. Arī institūcijas, kas izsniedz dokumentus, lai komersants varētu nodrošināt šo pakalpojumu, ir dažādas. Tomēr Taksometru vadītāju reģistrā ir jābūt reģistrētiem pilnīgi visiem automobiļu vadītājiem, kuri veic pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, skaidro Autotransporta direkcijā.

Izsaukšana un norēķini

Taksometra pakalpojumus pasažieris var pieteikt telefoniski, zvanot pa izvēlētā pakalpojuma sniedzēja norādīto tālruņa numuru, caur aplikāciju / tīmekļvietni vai nolīgstot uz ielas. Norēķināties par braucienu var, maksājot skaidrā vai bezskaidrā naudā. Apmaksa tiek veikta pēc brauciena, pamatojoties uz taksometra skaitītāja rādījumu. Pēc apmaksas veikšana pasažierim ir jāsaņem čeks. Tāpat taksometriem ir tiesības braukt pa sabiedriskā transporta joslu, kas ir priekšrocība sastrēgumu laikā. Savukārt, tā saucamo, «balto numuru» pakalpojuma sniedzējus var pieteikt tikai caur aplikāciju / tīmekļvietni. Arī norēķināties par braucienu var tikai caur konkrēto aplikāciju / tīmekļvietni. Nodrošinot šādu komercpārvadājumu, automobilim nav jābūt aprīkotam ar taksometra skaitītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai varētu bērnus pieteikt par prestižām uzskatīto skolu 1.klasēs, vecāki gatavi deklarēt viņus svešos dzīvokļos un stāvēt garās rindās, šodien, 14.janvārī, vēsta laikraksts Diena.

"Katra gada sākumā var redzēt, uz ko tik ir spējīgi bērnu vecāki, lai savu atvasi varētu pieteikt kādā no galvaspilsētas prestižākajām skolām. Kopš bērnus Rīgas skolās uzņem pēc mikrorajona principa, uz brīvajām vietām ļaujot pretendēt arī citu mikrorajonu bērniem, vecāku izdoma lielākoties aprobežojas ar stundām ilgu stāvēšanu rindā vai arī īslaicīgu deklarēšanos mikrorajonā, kur atrodas iecerētā skola. Vecāki savas atvases mācībām 1.klasē var pieteikt no otrdienas līdz pat 1.aprīlim, un Rīgas pašvaldības amatpersonas jau prognozē, ka šogad ažiotāža ap pieteikšanos skolā nebūs mazinājusies. Taču atšķiras amatpersonu, ekspertu un vecāku viedoklis par to, vai prestižo skolu slava tiešām atbilst īstenībai un vai atsevišķas skolas ir galvastiesu pārākas par pārējām," norāda laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Pēc Deglava tilta slēgšanas, Rīgas satiksme mudina izmantot sabiedrisko transportu

Lelde Petrāne, 25.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā to, ka šodien no plkst. 5.00 Valsts policija ir slēgusi A. Deglava pārvadu, «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus atturēties no iebraukšanas pilsētas centrālajā daļā ar saviem transportlīdzekļiem un aktīvi izmantot sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus spēkratus autobusu, trolejbusu un tramvaju galapunktu tuvumā.

«Rīgas satiksme» aicina izmantot iespēju atstāt savus transportlīdzekļus lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un atbilst šo uzņēmumu politikai, t. i., netiek prasīta maksa par ilgstošāku stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu. «Rīgas satiksme» arī aicina izmantot AS «Pasažieru vilciens» piedāvātos pakalpojums, lai nokļūtu pilsētas centrā. Vienlaikus «Rīgas satiksme» aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un atgādina, ka apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanas gadījumā personai var piemērot administratīvo sodu, bet, pārkāpjot privāto autostāvvietu noteikumus, – to operatoru noteiktos līgumsodus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators aicina visus interesentus un jaunos uzņēmējus pieteikties inkubatorā un piedalīties 3 mēnešu pirms-inkubācijas periodā pavasara semestrī.

"Inkubatorā 8.sezonā uzņēmām dalībniekus no 10 Latvijas Universitātes fakultātēm, bet vēl 35% dalībnieku bija citu augstskolu studenti vai cilvēki, kuri jau ir beiguši savas studiju gaitas. Jauno dalībnieku lielās intereses dēļ nolēmām dalībniekus uzņemt arī pavasara semestrī, dodot iespēju katram interesentam iziet pirms-inkubācijas periodu un attīstīt savu biznesa ideju," uzsver LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Kārlis Kivlenieks.

Pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam "Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem", studentiem, kuri piedalās šajā programmā, tās noslēgumā "Demo dienā" būs iespēja saņemt naudas balvas, kas 1.vietai ir 5000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pilsētas dome rīko Karjeras dienas 2008

, 10.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas uzņēmējiem laikā no 7. līdz 11.aprīlim rīko Jūrmalas Karjeras dienas 2008, liecina sniegtā informācija medijiem.

Jūrmalas pilsētas dome aicina Jūrmalas uzņēmējus būt aktīviem un pieteikt savu dalību kādā no Karjeras dienu pasākumiem. Uzņēmējiem Karjeras dienu ietvaros būs iespēja piedalīties šādās aktivitātēs:

1. Uzņemt 9. un 12.klašu skolēnu ekskursijas savā uzņēmumā;

2. Prezentēt savu uzņēmumu kādā no Jūrmalas skolām;

3. Piedalīties 11.aprīļa noslēguma pasākumā Jūrmalas pilsētas domē ar sava uzņēmuma stendu un prezentācijām.

Pieteikt savu dalību kādā no Karjeras dienu aktivitātēm var pie kontaktpersonas Ligitas Maziņas, telefons 7093850, e-pasts [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mudina Latvijas uzņēmumus pieteikt dalību Astana EXPO 2017

Kārlis Mīlbergs, 06.03.2017

Astana Expo 2017 Latvijas paviljona autore, arhitekte Agnese Lāce, Expo 2017 komisārs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un VAS Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz Astanas EXPO 2017 (Kazahstāna) atklāšanai atlikušas 96 dienas, tādēļ Latvijas uzņēmēji tiek aicināti pieteikt savu dalību Latvijas nacionālajā paviljonā. Expo 2017 tematika ir Nākotnes enerģija, un ar virtuālās realitātes, interneta un futūristiska dizaina palīdzību Latvijas paviljons darīs visu iespējamo, lai sev piesaistītu gan izstādes apmeklētājus, gan tās dalībniekus - uzņēmējus no visas pasaules.

Expo 2017 kopējais apmeklētāju skaits būs robežās no 2 līdz 5 miljoniem un tas ietvers apmeklētājus no 110 valstīm. No šī skaita aptuveni 85% veidos vietējie Kazakhstānas iedzīvotāji un uzņēmēji, bet 15% būs starptautiskie apmeklētāji. Izstādes kompleksa kopējā platība ir 25 hektāri, no kuriem 365 m2 ir veltīti Latvijas paviljona izveidei. Izstāde norisināsies no 2017. gada 10. jūnija līdz 10. septembrim. Expo ietvaros tiks organizētas arī tematiskās nedēļas, kas Latvijas paviljonā atspoguļos mūsu transporta un loģistikas sektora, IKT risinājumu, reģionālo īpatnību un citas stiprās puses.

«Uzņēmēji joprojām ir aicināti pieteikties dalībai Expo. LTRK fokuss ir vērsts divos virzienos. Pirmkārt, nodrošināt Latvijas uzņēmumu dalību Expo un, otrkārt, veicināt uzņēmumu kontaktu dibināšanu ar potenciālajiem Kazahstānas un citu valstu partneriem. Lai nodrošinātu uzņēmumu veiksmīgu dalību Expo, LTRK sadarbojas arī ar Latvijas vēstniecību Kazahstānā un Kazahstānas Tirdzniecības un rūpniecības kameru,» informēja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piedāvātu aktuālās sezonālās vakances dažādās profesionālās darbības jomās, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) 2013.gada martā uzsāks aktīvu sezonas vakanču gadatirgu pasākumu organizēšanu visā Latvijā.

Šajos vakanču gadatirgos (izstādēs) NVA aicina pieteikties ikvienu darba devēju, kurš savam uzņēmumam vēlas atrast nepieciešamos darbiniekus – vai tas būtu sezonas darbs, piemēram, lauksaimniecībā vai tūrismā, vai līguma darbs uz noteiktu laiku, vai arī pastāvīgs darbinieks. Tāpēc NVA aicina uzņēmējus jebkurā sava reģiona NVA filiālē pa tālruni, e-pastu vai personīgi pieteikt savu dalību vakanču gadatirgū ar brīvajām darba vietām.

Darba devējiem tiks nodrošināta bezmaksas vieta un stends, lai vienas dienas laikā vienuviet satiktos darba devējs un potenciālais darbinieks. Darba devējam tas dos iespēju bez maksas prezentēt savu uzņēmumu, un darba meklētāju vidū atrast sev piemērotākos darbiniekus, kā arī uzzināt par NVA atbalsta pakalpojumiem darba devējiem. NVA vakanču gadatirgi būs bezmaksas pasākumi darba devējiem un darba meklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru