Citas ziņas

Aizdevēji neļauj IeM slēgt 17,99 miljonus vērto līgumu par policijas ēkas būvniecību Valmierā

Sandra Dieziņa, 15.04.2011

Jaunākais izdevums

Starptautiskās aizņēmuma programmas partneri neatbalsta Iekšlietu ministrijas (IeM) ieceri noslēgt publiskās un privātās partnerības līgumu par Valsts policijas(VP) Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa būvniecību Valmierā.

Šādu informāciju Iekšlietu ministrija(IeM) saņēmusi no Finanšu ministrijas, informē IeM pārstāve Gunta Skrebele. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece jau izteikusi nožēlu, ka līdz ar to nebūs iespējams realizēt projektu, kurš būtu nozīmīgs policistu darba apstākļu uzlabošanai. No projekta īstenošanas ieguvēji būtu bijuši gan iedzīvotāji, kuri vienkopus varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, gan iekšlietu nozares darbinieki, kuriem tiktu nodrošināti civilizēti darba apstākļi, norāda L. Mūrniece. Pašreizējā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes infrastruktūra - administratīvās telpas un īslaicīgās aizturēšanas izolatoru telpas ir fiziski un morāli novecojušas - atrodas sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī neatbilst prasībām, kas saistītas ar piecu reģionu modeļa izveidi. Šis modelis paredz, ka visi IeM dienesti reģionos tiek izvietoti kompakti vienā ēku kompleksā. Lai uzlabotu policistu darba apstākļus Valmierā, Iekšlietu ministrija meklēs citus risinājumus.

IeM atgādina, ka 2010. gada novembrī Ministru kabinets(MK) izskatīja MK rīkojuma projektu Par atļauju Iekšlietu ministrijai noslēgt publiskās un privātās partnerības līgumu par Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes administratīvo ēku kompleksa Eduarda Lācera ielā 7, Valmierā projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un apsaimniekošanu, kā arī par finansējuma piešķiršanu Iekšlietu ministrijai. Ņemot vērā to, ka rīkojuma projekts paredz IeM ilgtermiņa finansiālas saistības, MK par šo projektu paredzēja lemt atkārtoti pēc tam, kad IeM kopīgi ar Finanšu ministriju šo jautājumu būs izdiskutējusi ar Starptautisko Valūtas fondu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācija par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu, kur sagruva piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana.

Tajā darbojas VUGD, AS "Latvijas gāze", pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādā 34 glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpnēm.

Aģentūra LETA novēroja, ka kvartāls ap notikuma vietu ir daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināts - Zolitūdes traģēdijas lietā aizdomās turētā statuss piemērots arī arhitektam Kalinkam

LETA, 14.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā aizdomās turētā statuss piemērots vēl vienai personai, informēja Valsts policijā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka trešais aizdomās turētais ir arhitekts Andris Kalinka, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors. Viņš pats to apstiprināja.

Sastapts policijas vestibilā, Kalinka apliecināja: «Esmu atzīts par aizdomās turamo, un man ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.»

Kalinka arī apliecināja, ka izmeklēšanas laikā viņš sadarbosies. To, vai vainu atzīst vai neatzīst, Kalinka un viņa aizstāvis nekomentēja. Arī no citiem komentāriem Kalinka atturējās.

Šodien Zolitūdes kriminālprocesa izmeklēšanā procesa virzītājs atzinis par aizdomās turēto vēl vienu personu, un šai personai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, informē policija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā arhitektu birojam SIA Kubs ir uzlikts mantas arests, apstiprināja Kuba pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers.

Viņš apstiprināja, ka «uzņēmuma sakarā ir aresta lēmums». Plašākus komentārus viņš nesniedza.

Kā ziņots, aizdomās turētā statuss šodien piemērots vēl vienai personai, informēja Valsts policijā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka trešais aizdomās turētais ir arhitekts Andris Kalinka, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors. Viņš pats to apstiprināja.

Šodien Zolitūdes kriminālprocesa izmeklēšanā procesa virzītājs atzinis par aizdomās turēto vēl vienu personu un šai personai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, informē policija. Tāpat procesa virzītājs pieņēmis lēmumu par to, ka tiek sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai vēl vienai juridiskai personai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta: Mārupītē iet bojā zivis, ķīmiķiem vēl nav izdevies noskaidrot kādas vielas nonākušas upē

LETA, 04.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupītē piesārņojuma dēļ iet bojā zivis. Vairākas zivis ir jau nobeigušās, bet pamatīga izmēra līdaka cenšas tikt krastā, lai izbēgtu no piesārņotās upes, savukārt apkārt esošie cilvēki izsaka pieņēmumu, ka tas ir tikai sākumus, redzams LTV Ziņu dienesta filmētajā materiālā.

Tikmēr Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ķīmiķiem pagaidām nav izdevies noteikt, kādas vielas ir nonākušas Mārupes novadgrāvjos un vēlāk arī Mārupītē, šorīt LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Intars Zitāns.

Vielu ir daudz - gan sārmainas, gan skābas, tās cita citu neitralizē, kopā sajaucies daudz dažādu ķīmisku savienojumu, skaidroja Zitāns.

Specializētais uzņēmums Eko osta turpina sūknēt piesārņotos ūdeņus, ko nogādā uz savām noliktavām. Vakar kopumā izsūknēti 350 kubikmetri netīro ūdeņu.

Viņš prognozēja, ka piesārņojums Mārupes novadgrāvjos un Mārupītē varētu saglabāties vismaz divas nedēļas. Piesārņojums sasniedz arī gruntsūdeņus, taču tas nenotiek tik strauji, turklāt gruntsūdeņu līmenī notiek piesārņojuma pašattīrīšanās. «Nekādi citi ķīmiski līdzekļi vides un piesārņoto ūdeņu attīrīšanai neder,» piebilda Zitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Privātā veselības uzlabošanas iestādē Aizputes novadā sašauti trīs cilvēki

LETA, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30.septembra pēcpusdienā privātā veselības uzlabošanas iestādē Aizputes novada Lažas pagastā sašauti trīs cilvēki, un likumsargi vēl turpina darbu notikuma vietā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA pastāstīja, ka apšaude notikusi kādā viesu namā, un tajā sašauti trīs cilvēki. Sākotnējā informācija liecina, ka sašauto cilvēku gūtie ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Cietušo vecumu un dzimumu policijā pašlaik nevarēja precizēt. Pašlaik nav plašākas informācijas arī par šāvēju. Sākts kriminālprocess, tiek skaidroti notikušā apstākļi. Sīkāk par notikušo policija sola informēt pirmdien.

Latvijas Televīzija, atsaucoties uz Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieku Rimantu Kārkliņu, vēsta, ka uzbrukums varētu būt bijis pasūtījuma slepkavības mēģinājums. Noziegums vērsts pret personām, kas atradās automašīnā, un tas ļauj secināt, ka tieši šīs personas bija uzbrukuma mērķis, skaidrojis Kārkliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc iespaidīgās uzvaras pasaules čempionātā vairāki tūkstoši somu hokeja fanu svētdienas vakarā šķēršojuši robežu uz Haparandu Zviedrijas ziemeļos, liekot vietējai policijai saukt pēc papildspēkiem, lai nodrošinātu kārtību, vēsta thelocal.se.

«Ja mēs būtu varējuši slēgt robežu, mēs to darītu, bet nepieciešams valdības lēmums, lai to darītu,» skaidrojis Kristers Holms no Haparandas policijas.

Saskaņā ar viņa stāstīto atmosfēra dažbrīd bijusi ļoti «karsta».

«Notika automašīnu procesija, viņi taisīja lielu troksni, tāpēc cilvēki nevarēja gulēt,» teicis Holms, piebilstot, ka notikuši arī kautiņi.

Dažos gadījumos ziņots par Zviedrijas karoga dedzināšanu.

«Tas, ka viņi dedzina Zviedrijas karogu, mūs satrauc. Tas ir viņu veids, kā svinēt, protams, bet tas padara visu lietu nedaudz nopietnāku,» izteicies policijas pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pils ēku komplekss ir apdrošināts, sacīja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pārstāve Daiga Laukšteina.

«Pagaidām nekādu plašāku informāciju nevaram sniegt, jo notiek ugunsgrēka cēloņu izmeklēšana. Ir jāizvērtē operatīvā situācija, jāveic telpu apsekojums, kas noteikti notiks šodien, tad varēsim lēst nodarīto zaudējumu apmēru,» sacīja Laukšteina.

Viņa piebilda, ka patlaban VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane piedalās Kultūras ministrijā sasauktajā operatīvajā sanāksmē.

LNT raidījumā 900 sekundes Strautmane sacīja, ka ugunsgrēkā visvairāk cietušas divas pils zāles - Baltā un Svētku zāle.

Savukārt par to, vai bijuši apdrošināti Rīgas pilī esošie muzeji un to krājumi, Laukšteinai informācijas nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Zolitūdē sagruvušā veikala Maxima drupas īpašniekiem būs jānojauc divu mēnešu laikā

LETA, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai novērstu apkārtējās vides degradāciju, Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijā šodien panākta vienošanās ar Zolitūdē sagruvušā lielveikala Maxima ēkas īpašniekiem, ka virszemes daļā esošo drupu un bīstamo konstrukciju demontāža jāveic ne vēlāk kā divu mēnešu laikā kopš brīža, kad Valsts policija traģēdijas vietu nodos īpašnieku valdījumā.

Kā pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, policija drupas Priedaines ielā 20 varētu nodot īpašnieku valdījumā laikā no 14. līdz 21.jūlijam.

Ēkas īpašniekiem nekavējoties, vienlaikus ar esošā policijas žoga demontāžu, būs jānodrošina ēkas teritorijas norobežošana, lai novērstu iespējamo apdraudējumu sabiedriskajai drošībai. Ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā īpašniekiem būs jāizstrādā darba veikšanas projekts drupu demontāžai un izvešanai un jāsāk ēkas virszemes daļas atlikušo konstrukciju demontāža.

Sagruvušās būves demontāža, izvešana un teritorijas sakārtošana veicama ne vēlāk kā divu mēnešu laikā. Ēkas īpašnieku - SIA Teneo un SIA Homburg Zolitude - pilnvarotie pārstāvji šiem termiņiem piekrituši, tomēr pašvaldība norāda - ja kāda no darbībām noteiktajā laikā netiks izpildīta, Rīgas domes Īpašuma departaments sagatavos Rīgas domes lēmuma projektu par nekustamā īpašuma piespiedu sakārtošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Foto: Lucavsalā nobruģēti celiņi; nākamgad sola asfaltēt pievedceļu un ierīkot park&ride stāvvietu

Dienas Bizness, 26.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lucavsalā turpinās labiekārtošanas darbi, tostarp ir noasfaltēti un nobruģēti celiņi, kā arī pludmalē nomainītas smiltis, bet peldētāju drošībai upes gultnē ieklāts ģeotekstila siets. Jūnijā tiks veikti apjomīgi zāliena atjaunošanas darbi. Klātienē aplūkojot paveikto, Rīgas mērs Nils Ušakovs un citas pašvaldības amatpersonas secināja, ka pilsētnieku iecienītā atpūtas vieta ir gatava vasaras sezonai, informē Rīgas dome.

«Nākamajā gadā, pēc Salu tilta rekonstrukcijas noslēguma, tiks noasfaltēts pievedceļš un ierīkota plaša autostāvvieta, kuru varēs izmantot visi iedzīvotāji un pilsētas viesi. Pēc būtības tā būs pirmā nopietnā park and ride autonovietne pilsētā,» stāsta N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka Lucavsalas ziemeļu daļā pašvaldība ierīkojusi atpūtas zonu ar plašiem bērnu rotaļu laukumiem, grila vietām un vingrošanas un sporta laukumiem visa vecuma atpūtniekiem. Lucavsalas atpūtas parks kļuvis par rīdzinieku iecienītu aktīvās izklaides vietu. Lucavsalas ziemeļu daļas sakārtošanu pašvaldība sāka 2011. gadā ar neapsaimniekoto mazdārziņu un pussagruvušo dārza mājiņu likvidāciju, teritorijas atbrīvošanu no sadzīves atkritumiem un būvgružiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas darbinieki Valmierā atraduši un atsavinājuši 23 tonnas nelegālās dīzeļdegvielas un par nelikumīgas dīzeļdegvielas tirgošanu lielos apmēros aizturēja kādu 48 gadus vecu vīrieti, informē VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Tirdzniecības vieta bijis kāds noliktavu komplekss Valmierā.

T. Sadovskis atklāj, ka šā gada 19. jūnijā VP ENAP izmeklētāji ieradās tirdzniecības vietā, par kuru iepriekš bija saņemta informācija, un pieķēra 48 gadus vecu vīrieti tieši brīdī, kad viņš uzpildīja kāda klienta automašīnu ar degvielu. Angārā kopā tika atrastas 28 tvertnes, kurās kopā bija 23 tonnas nelegālās degvielas. Visa degviela, kā arī sūknis, skaitītājs, uzpildes pistole ar gumijas caurulēm un filtru tika atsavināta, bet 48 gadus vecais vīrietis tika aizturēts.

Šobrīd uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu degvielas tirdzniecību lielos apmēros, un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai noziegumā bijušas iesaistītas arī citas personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgstošām diskusijām Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas locekļi ar jaunajiem Kalnciema ielā 2B esošās ēkas īpašniekiem vienojušies ēku demontēt līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.

Komitejā par ēkas likteni šodien lēma gan būvinženieri, gan satiksmes organizatori, gan arī ēkas jaunie īpašnieki. Jaunie ēkas īpašnieki ir igauņu uzņēmums SIA «Novira Capital», kas ir īpašnieki arī Raņķa dambī 14 esošajai ēkai. Tādējādi viss ēku komplekss tagad pieder vienam īpašniekam.

Būvinženieru uzņēmuma SIA «CMB» valdes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis pastāstīja, ka veikta tikai nama vizuālā tehniskā apsekošana, jo pašā ēkā iet iekšā esot bīstami. Ēkas centrālajā daļā esot pilnībā izdegušas jumtu būvkonstrukcijas un visi izdegušie materiāli no sestā stāva ir sabrukuši līdz pat pirmajam. Apsekošanas gaitā konstatēts, ka izdegušas arī daudzas logu ailes, līdz ar to nesošās sienas ir zaudējušas savu nestspēju un kļuvušas nestabilas. «Apgalvot, cik tā bīstamība ir liela, bez detalizētas izpētes nevar, taču namam jau tagad ir iebrukuši starpailu pildījumi un nesošajās sienās ir izveidojušās arī plaisas,» sacīja Dzirkalis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Statoil: zādzību radītie zaudējumi pērn samazināti par 50%

Sandra Dieziņa, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības sistēmu uzlabojumu komplekss, kas ieviests degvielas uzpildes staciju tīklā Statoil, ļāvis zagļu radītos zaudējumus uzņēmumam pērn samazināt par 50%.

Pateicoties uzlabojumiem, aizturētas arī vairākas personas, kas jau ilgstoši zagušas degvielu arī citos degvielas mazumtirdzniecības tīklos, kā arī sniegta palīdzība drošībsargājošajām instancēm ar Latvija Statoil nesaistītu noziegumu šķetināšanā. Pasākumu kompleksa ieviešana pabeigta pagājušā gada nogalē, bet uzsākta jau 2009. gadā, kad, salīdzinot ar 2008. gadu, zādzību radītos zaudējumus izdevās samazināt pat par 70%, informē kompānijas komunikācijas konsultante Margrieta Akmens.

Uzņēmumā īstenota virkne dažādu drošības uzlabojumu gan DUS veikalā, gan teritorijā, taču lielākā efektivitāte zagļu apkarošanā esot jaunajām video ierakstu sistēmām un kamerām, kas uzstādītas visās 62 Latvija Statoil piederošajās DUS. «Savulaik mūsu virzienā izskanēja pārmetumi par to, ka laikā, kad policijas resursi ir ierobežoti un nepieciešami nopietnu lietu risināšanā, tiek ierosināta lieta arī par katru sīkāko Statoil DUS veikto zādzību. Joprojām bez ievērības netiek atstāta neviena zādzība. Taču pašreiz ar lepnumu varu arī teikt, ka esam palīdzējuši klientiem un tiesībsargājošām iestādēm, izsniedzot jau simtiem video ierakstu ar mums nesaistītu lietu izmeklēšanām,» komentē Latvija Statoil Drošības departamenta vadītājs Viesturs Astičs. Drošības sistēmu uzlabojumos pēdējos gados uzņēmums kopumā investējis ap 200 000 latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) iepirkumā Kinoloģijas centra izveidei Rēzeknē, Maskava ielā 30 starp 6 pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko atzīts SIA "Eltex" piedāvājums, ar kuru noslēgts līgums par 282 051,54 eiro un drīzumā tiks uzsākti būvdarbi.

Topošais komplekss nodrošinās kinologiem atbilstošus darba apstākļus, un tajā notiks muitas darba suņu apmācība, kas veicinās drošību un kontrabandas apkarošanu, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Darbu gaitā notiks vecās noliktavas ēkas un garāžu pārbūve saskaņā ar VNĪ 2020. gada rudenī izstrādāto būvprojektu. Pārbūves darbi paredz specifiskajām prasībām atbilstošu kinologu un darba suņu apmācību telpu un saimniecības telpu izbūvi, kā arī drošu un dzīvnieku labturības prasībām piemērotu darba suņu uzturēšanas voljēru izveidi.

"Latvijas un Eiropas Savienības drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Centra izveide padarīs mūsdienīgākus apstākļus gan darbiniekiem, gan darba suņiem un veicinās kontroles pasākumu efektivitāti robežpunktos, tādejādi sekmējot valsts drošību," norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pērn VNĪ no valstij piederošo nekustamo īpašumu atsavināšanas guvis 8,7 miljonus eiro

Db.lv, 23.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni puse (52%) finanšu līdzekļu jeb 2,1 miljons eiro, kuri palikuši VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīcībā pēc valstij piederošu īpašumu atsavināšanas 2023.gadā, ir ieguldīti dažādu ar kultūru saistītu objektu sakārtošanā, tostarp Leļļu teātra, VDT atjaunošanā un kultūras un radošo industriju atbalsta centra “TABFAB” izveidē, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Viens no mūsu darbības mērķiem ir uzturēt optimālu valstij piederošu nekustamo īpašumu portfeli. Tādēļ valstij piederošos īpašumus, kuri nav izmantojami publiskā sektora vajadzībām, pārdodam, daļu no iegūtajiem līdzekļiem novirzām vai nu iepriekš plānotiem remontdarbiem vai attīstības projektiem, vai arī ārkārtēju situāciju risināšanai. Ar kultūras funkciju saistīti objekti vai kultūrvēsturiski īpašumi ir viena no mūsu prioritātēm,” skaidro Vārna.

No valsts nekustamo īpašumu atsavināšanas ienākumiem nekustamo īpašumu sakārtošanai 2023.gadā pavisam novirzīts 4,1 miljons eiro. Tie ieguldīti, piemēram, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja kāpņu atjaunošanā un elektroinstalācijas sakārtošanā, Tautas frontes muzeja ēkas kultūrvēsturiskajā izpētē, arī atsevišķos attīstības objektos, tostarp Leļļu teātra un Valmieras drāmas teātra atjaunošanā, kultūras un radošo industriju atbalsta centra “TABFAB” tapšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltais vējš ir bijis apdrošināts

Gunta Kursiša, 04.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju komplekss Baltais vējš ir bijis apdrošināts, Db.lv stāstīja ēkas īpašnieces, SIA Retex Būve, pārstāve Mārīte Straume, tomēr versijas par notikušā ugunsgrēka iemesliem un aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu ēkas īpašnieki pagaidām nesniedz.

«Vēlamies vispirms sagaidīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un policijas atzinumu. Šobrīd savu viedokli nevēlamies sniegt, lai netraucētu izmeklēšanas gaitu,» Db.lv stāstīja M. Straume.

SIA Retex Būve pārstāve norādīja, ka ēka ir bijusi apdrošināta, bet pagaidām vēl tikai tiek aplēsts zaudējumu apjoms.

Noliktavu, kurās glabājās ķīmiskās vielas, nomnieki ir SIA Ecolab, ķīmisko vielu un ķīmisko šķiedru, gumijas un plastmasas izstrādājumu ražotāja un vairumtirgotāja, un SIA VitalMedica, farmaceitisko izstrādājumu, smaržu un kosmētikas, mājsaimniecības preču un ķīmisko vielu vairumtirgotāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Policija prezidenta īpašumu darījumus nevētīs

BNS, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija pieņēmusi lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa ģimenes uzņēmumam Kājiņas B Lauku atbalsta dienesta (LAD) piešķirto līdzekļu izlietojumu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte sacīja, ka resoriskās pārbaudes gaitā netika iegūti nekādi objektīvi pierādījumi tam, ka uzņēmums Kājiņas B LAD piešķirtos līdzekļus izmantojis neparedzētiem mērķiem.

Policija konstatēja, ka konkrētajā gadījumā nav noticis noziedzīgs nodarījums, kas būtu paredzēts Krimināllikuma pantos par krāpšanu un pilnvaru ļaunprātīga izmantošanu un pārsniegšanu. Tādēļ pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Jau vēstīts, ka portāls pietiek.com vērsās prokuratūrā, norādot, ka Bērziņa ģimenes uzņēmums, iespējams, izkrāpis Eiropas fondu līdzekļus. Prokuratūra iesniegumu pārsūtīja pārbaudes veikšanai Valsts policijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jauno VID biroja ēku būvēs RE&RE

Ingrīda Drazdovska, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies konkurss par Valsts ieņēmuma dienesta administratīvās ēkas būvniecību, kurā uzvarējusi būvkompānija RE&RE, kas līdz ar līguma noslēgšanu kļuvusi par objekta galveno būvuzņēmēju.

Db.lv jau ziņoja, ka kopumā būvniecības konkursā bijuši pieci pretendenti, kuru piedāvātā cena aptuveni bijusi 50 – 60 milj. eiro apmērā. Lētākais piedāvājums bijis būvfirmai RE&RE. Pašlaik projektā iesaistītie ziņo, ka jaunā kompleksa būvniecības izmaksas būs nepilni 38,5 miljoni latu. Projektu finansēs Ziemeļvalstu bankas Nordea filiāle Latvijā.

VID administratīvās ēkas komplekss tiek būvēts, lai samazinātu VID administratīvās izmaksas, palielinātu institūcijas darba efektivitāti, kā arī nodrošinātu klientiem augstāka līmeņa servisu.

Kompleksa attīstītāja SIA Biroju centrs Ezerparks valdes priekšsēdētāja Baiba Fromane informē, ka konkurss par ģenerāluzņēmēja izvēli noritējis trīs kārtās, un uzvarētājs noteikts, izvēloties zemākās cenas piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Mežaparkā par 65 tūkstošiem Ls uzstādīs novērošanas kameras

Elīna Pankovska, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kultūras un atpūtas zonā Mežaparks ierīkos video novērošanas sistēmu. Šādu lēmumu atbalstījusi Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Novērošana tiks veikta no Ķīšezera glābšanas stacijas telpām, līdz ar to Pašvaldības policijas darbinieku ierašanās laiks uz notikuma vietu plānots divu līdz trīs minūšu laikā. Video novērošanas sistēmas izmaksas ir aptuveni 65 tūkst. Ls, informē dome.

Paziņojumā arī norādīts, ka šā gada vasarā Mežaparkā notiks XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētku centrālie pasākumi, regulāri tiek rīkoti dažādi kultūras, atpūtas un sporta pasākumi, pēdējos gados būtiski ir pieaudzis apmeklētāju skaits.

Diemžēl Mežaparka teritorijā ir arī novērojami atsevišķi vandalisma gadījumi, kā bērnu laukuma demolēšana, retu koku nozāģēšana, kā arī dažādas huligānisma izpausmes. Video novērošanas kameras tiks uzstādītas uz Mežaparka centrālajiem pārvietošanās ceļiem un lielākajās apmeklētāju pulcēšanās vietās, tai skaitā pie bērnu rotaļu laukumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Centrālā banka (ECB) līdztekus trešdien atklāja savas jaunās telpas Tirgus hallē (Grossmarkthalle) – vietā, kur agrāk atradās Frankfurtes vairumtirdzniecības tirgus, informē ECB.

Ēku komplekss ietver augstceltni, kurā atrodas lielākā daļa darbavietu, ieejas ēku, kas integrēta agrākajā tirgus hallē, kā arī dažādas palīgēkas.

«Šī ēka simbolizē labāko, ko Eiropa spēj paveikt kopīgiem spēkiem,» teica ECB prezidents Mario Dragi (Mario Draghi). «Daudzi cilvēki nenogurstoši strādājuši, lai šī ēka kļūtu par realitāti.»

«Tas ir ievērojams objekts Frankfurtes pilsētas ainavā,» M. Dragi turpināja. «Un tas nodrošina ECB iespaidīgu jaunu mājvietu, kas nepieciešama tās pilnvaru īstenošanai.»

Ēkas būvniecībā ieguldīti 1,3 miljardi eiro. Ēka ir 185 metrus augsta.

Komentāri

Pievienot komentāru