Ražošana

Aizkrauklē atsāk ražot koka paneļu ēkas

Dienas Bizness, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

SIA Aizkraukles industriālais parks, kas saimnieko bijušās Telefona aparātu rūpnīcas teritorijā Aizkrauklē, šoruden sāka ražot koka paneļu konstrukcijas vienģimenes, dzīvokļa tipa un arī atsevišķas konstrukcijas daudzstāvu mājas, raksta reģionālais medijs Staburags.

SIA Aizkraukles industriālais parks izveidota pirms gada, un šajā laikā galvenokārt strādāts, lai pakāpeniski sakārtotu ēku un telpas, ko piedāvā iznomāšanai. Vēlāk radās ideja un iespēja arī pašiem nodarboties ar ražošanu.

«Te iepriekš jau bija uzņēmums ar līdzīgu darbības jomu, bet vēlāk darbu pārtrauca. Pēc īpašuma iegādes sapratām, ka iekārtas ir darba kārtībā, tāpēc apzinājām ražošanas iespējas, meklējām sadarbības partnerus un sākām strādāt. Lai atjaunotu ražošanu, vajadzēja laiku, bet viss noritēja veiksmīgi,» stāstījis uzņēmuma di­rek­tors Edgars Kurpics.

No Aizkrauklē ražotām koka paneļu konstrukcijām ir uzceltas ēkas tepat Latvijā, raksta Staburags. Ir sadarbības iestrādes ar pasūtītājiem arī austrumos un rietumos. Pēc pirmajām vienkāršākajām šobrīd top sarežģītāka projekta māja, kas būs ar modernākiem apdares materiāliem un jaunākiem tehnoloģiskiem risinājumiem. Tas būšot pārbaudījums uzņēmumam. Ražošanas vadītājs piebilst, ka ikvienu projektu var īstenot kā koka paneļu māju vai arī pasūtīt atsevišķas paneļu detaļas. Ja nepieciešams, uzņēmums māju apņemas uzbūvēt pilnībā. Paneļu izgatavošanai izmanto galvenokārt egles un priedes žāģmateriālus, kas ir žāvēti un speciāli sagatavoti, uzņēmums tos iepērk no citiem Latvijas ražotājiem.

«Skandināvijas valstīs šādas mājas ir populāras, un tur cilvēki jau sen pārliecinājušies, ka tās ir ne tikai lētākas par mūrētajām, bet arī ar labu siltuma noturību un citiem tehniskajiem rādītājiem. Mājas karkasu var izgatavot nedēļas laikā, jo neesam atkarīgi no laika apstākļiem, savukārt pilnībā pabeigt māju objektā varam divos līdz trijos mēnešos. Arī Latvijā šādas būves kļūst iecienītas, jo cilvēki sāk saprast to priekšrocības. Rūpnīcā ražotai mājai ir augstāka kvalitāte, nekā to dažkārt paveic nepazīstamu celtnieku brigāde objektā. Agrāk cilvēki gribēja pēc iespējas lielāku dzīvojamo platību, bet tagad primārais nav kvadrātmetri, bet ekonomiskums un ērtums,» saka SIA Aizkraukles industriālais parks direktors.

Ar uzņēmumā strādājošajiem vadītāji ir ļoti apmierināti un par darbaspēka trūkumu pagaidām nesūdzas. Ar laiku ražošanu iecerēts paplašināt, nodarbinot līdz 25 strādniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Piedāvā attīstīt biznesu Aizkrauklē

Dienas Bizness, 31.03.2015

Sadarbības partnera šūpolēs. Aizkraukles industriālā parka administratore Liene Mačuļska.

Foto: Imants Kaziļuns

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēju dienā Aizkrauklē piedalījās arī SIA Aizkraukles industriālais parks. Uzņēmums darbojas bijušās rūpnīcas VEF teritorijā, piesaista nomniekus tajā esošajām telpām, meklē sadarbības partnerus, līdz ar to ieinteresē firmas par Aizkraukles pusi un palīdz radīt jaunas darba vietas. Līdz šim noslēgti līgumi ar 13 uzņēmējiem, vēsta reģionālais laikraksts Staburags.

Vieni no lielākajiem platību nomniekiem ir SIA Timber&modular houses koka paneļu māju ražotāji, kuri pārsvarā strādā eksporta tirgum, un pašlaik liels preču noiets ir Norvēģijā. Vairākus gadus Aizkraukle kā bāzes vieta ir kompozītmateriālu dēļu ražotājiem Green Deck, bet viens no jaunākajiem nomniekiem ir 1. martā darbu sākušais auto rezerves daļu veikals ARD Eoltas. Vieni no pastāvīgajiem klientiem ir uzņēmums JS Dizains — koka rotaļlietu izgatavotājs, dažādu gultņu un citu ražošanā nepieciešamu detaļu pārdevējs un citi, kas nodarbojas ar apģērba šķirošanu, mēbeļu komplektēšanu, automašīnu remontu, grāmatvedības pakalpojumu sniegšanu vai arī vienkārši īrē telpas noliktavām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aizkraukles koka māju ražotājs veiksmīgi attīstās

Dienas Bizness, 26.09.2013

MĀJA PA GABALIŅAM. Uzņēmuma direktors Edgars Kurpics (no labās) un ražošanas vadītājs Andis Spuriņš ir gandarīti, ka produkts, kas iekarojis ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tirgus, top Aizkrauklē.

Foto: Sandra Pumpure, Staburags

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA SBAC, kas ražo koka paneļu mājas, veiksmīgi iekarojusi ne tikai Skandināvijas, bet arī Latvijas tirgu. Pēc klientu pieprasījuma sākts izgatavot arī šūpoles, bērnu laukumu aprīkojumu, koka mēbeles un lapenes, vēsta reģionālais medijs Staburags.

Uzņēmums sāka darboties apmēram pirms gada Aizkrauklē, bijušās Telefonaparātu rūpnīcas teritorijā. Tagad uzņēmums sadalījis jomas — SIA SBAC nodarbojas ar ražošanu, bet SIA Aizkraukles industriālais parks apsaimnieko īpašumu un piesaista jaunus nomniekus.

«Šajā gadā ar saviem produktiem esam veiksmīgi iekarojuši ne tikai Skandināvijas, bet arī Latvijas tirgu. Cilvēki arvien vairāk interesējas un pārliecinās par šādu koka ēku praktiskumu un priekšrocībām. Latvijas klientus mēģinām vairāk izprast un dot labāko ne tikai cenas ziņā, bet arī apkalpošanā, materiālu kvalitātē, piegādē un garantijā. Šobrīd top vairākas mājas Latvijā, bet, protams, stabilitāti un drošību nodrošina eksporta tirgus. Piesaistām ārvalstu attīstītājus, kas nodrošina ražotni ar ilgtermiņa stabiliem projektiem,» stāstījis SIA SBAC direktors Edgars Kurpics.

Komentāri

Pievienot komentāru