Transports un loģistika

Aizliegti kreisie pagriezieni Ulmaņa gatvē

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Lai novērstu satiksmei bīstamus apstākļus, tiek slēgta automašīnu apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta sniegtā informācija.

Veicot ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) analīzi Rīgas ielās, konstatēts, ka Kārļa Ulmaņa gatves posmā pie Beberbeķu ielas notikušie CSNg ir ar smagām sekām - smagi cietušie satiksmes dalībnieki. Šo negadījumu rašanās iespējama tādēļ, ka nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni un pastāv iespēja veikt kreiso pagriezienu un apgriešanās braukšanai pretējā virzienā manevrus.

Lai novērstu CSNg rašanās cēloņus, no 13.augusta tiek slēgta apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas. Automašīnu apgriešanās braukšanai pretējā virzienā iespējama, izmantojot satiksmes pievedceļu uz lidostu Rīga un virzienā uz Jūrmalu izmantojot Rīgas apvedceļa satiksmes pārvadu.

"Satiksmes intensitāte Kārļa Ulmaņa gatvē ar katru gadu ievērojami pieaug. Pašlaik tā ir vidēji 26,5 tūkstoši automašīnu diennaktī. Turklāt virzienā no Jūrmalas uz Rīgu autovadītāji bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un brauc daudz ātrāk, nekā tas ir atļauts. Tā kā nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas un automašīnu ieskriešanās joslu izveidot nav iespējams, satiksmes drošības apsvērumu dēļ automašīnu apgriešanās un kreiso pagriezienu iespēju nākas aizliegt," stāstīja Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas vadītājs T.Vectirāns.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina satiksmes dalībniekus apzināties, ka cilvēku drošība ir galvenā prioritāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ulmaņa tirgus, kura organizētāji cerējuši vienkopus pulcināt vietējos Latvijas ražotājus, iespējams, nemaz netiks atvērts nepietiekamās vietējo uzņēmēju intereses pēc. Pie bijušā Centrex tirdzniecības telpām zīme, kas vēstīja, ka šeit drīzumā tiks atvērts Latvijas ražotāju tirgus, vairs nav atrodams. Vietējo ražotāju pasivitāte skaidrojama galvenokārt ar informācijas un konkrētības trūkumu, bet dažos gadījumos ar neticību šādas idejas ilgtspējai, pauda Db.lv aptaujātie uzņēmēji.

Ulmaņa tirgus pārstāvis Oskars Mazulis norāda, ka paliek cerība, ka, beidzoties gadatirgu laikam, vietējie ražotāji varētu meklēt vietu, kur pārdot savus produktus, un būtu gatavi par šādu vietu atzīt Ulmaņa tirgu.

Tomēr Tadaiķu pagasta uzņēmuma SIA Ābolītis, kas bieži vien redzama dažādos gadatirgos Liepājas pusē, vadītāja Millija Anziķe Db.lv norāda, ka Ulmaņa tirgus ideja varētu būt vairāk paredzēta tiem ražotājiem, kas atrodas tuvāk Rīgai, un piedalīties Ulmaņa tirgū neliedz vien ražas novākšanas laiks. «Ideja jau ir laba, tomēr pašlaik nevar visu preci uz Rīgu aizvest, uzreiz jāskaita klāt transporta izmaksas,» viņa norāda, ka tirgošanās Rīgā SIA Ābolītis nebūtu izdevīga. SIA Ābolītis tirgo dzērvenes, dzērvenes ar cukuru, ābolus, marinētus gurķus u.c. produkciju gadatirgos Liepājas pusē un Maxima un Rimi veikalu tīklos citur Latvijā. Vienlaikus SIA Ābolītis vadītāja piekrīt, ka pašlaik ir ražas novākšanas laiks, kad uzņēmuma darbība fokusējas uz ražas vākšanas darbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes organizācijas izmaiņas Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai novērstu satiksmei bīstamus apstākļus, tiek slēgta automašīnu apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas.

Veicot ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) analīzi Rīgas ielās, konstatēts, ka Kārļa Ulmaņa gatves posmā pie Beberbeķu ielas notikušie CSNg ir ar smagām sekām - smagi cietušie satiksmes dalībnieki. Šo negadījumu rašanās iespējama tādēļ, ka nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni un pastāv iespēja veikt kreiso pagriezienu un apgriešanās braukšanai pretējā virzienā manevrus.

Lai novērstu CSNg rašanās cēloņus, no 13.augusta tiek slēgta apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas. Automašīnu apgriešanās braukšanai pretējā virzienā iespējama, izmantojot satiksmes pievedceļu uz lidostu "Rīga" un virzienā uz Jūrmalu izmantojot Rīgas apvedceļa satiksmes pārvadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ulmaņa tirgus cer sagaidīt ap 3000 apmeklētāju dienā un grasās kļūt tikpat populārs kā Lido

Gunta Kursiša, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējā tirdzniecības centra Centrex telpās, kas jau gadiem stāv tukšas, beidzot atgriezīsies dzīvība. Izstāžu Ražots Latvijā un Ražots Baltijā organizētājas SIA Baltic Expo Centre komanda izveidojusi tirdzniecības centru Latvijas ražotājiem – Ulmaņa tirgu, kurā paredz sagaidīt vismaz 2000 – 4000 apmeklētāju dienā, kā arī iegūt tikpat lielu interesi kādu patlaban iemantojis, piemēram, Atpūtas centrs Lido, Db.lv stāsta Ulmaņa tirgus mārketinga speciālists Oskars Mazulis.

Ulmaņa tirgus būs vienīgais centrs Latvijā, kur cilvēki varēs gan klātienē iepazīties ar Latvijas ražotāju produkciju, kā arī uz vietas to iegādāties. «Centra koncepcija ir vienlaikus gan izstāde, gan tirdzniecības vieta, kas būs atvērta cauru gadu,» stāsta O. Mazulis. Ulmaņa tirgū savus produktus piedāvās Latvijas lauksaimnieki, amatnieki, lielražotāji, mājražotāji, pakalpojumu sniedzēji u.c., bet nākotnē paredzams piesaistīt arī restorānus un kafejnīcas, mazākus veikaliņus un pašmāju un ārvalstu vairumpircējus un pārpircējus.

Ulmaņa tirgū, kas nosaukumu guvis no tā atrašanās vietas Kārļa Ulmaņa gatvē, kā arī, lai radītu asociāciju ar īsteni latvisku preci, vietējie ražotāji piedāvās preces par ražotāja cenu, norāda O. Mazulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi K. Ulmaņa gatvē

, 26.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties gājēju pārvada būvdarbiem Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas, naktī no 29. uz 30. novembri virs izbūvētajiem gājēju tilta balstiem ar autoceltņa palīdzību tiks uzstādīta nesošā tērauda laiduma konstrukcija. Šajā laika posmā satiksme būvdarbu zonā tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Kā informē būvdarbu veicējs SIA Tilts, naktī no sestdienas uz svētdienu satiksme šajā Kārļa Ulmaņa gatves posmā tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā, lai nodrošinātu darba zonu autoceltnim. Lai pēc iespējas neapgrūtinātu iedzīvotāju pārvietošanos, satiksme tiks organizēta naktī no pulksten 01.00 līdz 06.00. Laiduma konstrukcijas uzstādīšanas brīdī drošības apsvērumu dēļ satiksme zem gājēju pārvada tiks īslaicīgi apturēta.

Aicinām autovadītājus, kuri ieplānojuši minētajās nakts stundās izmantot šo Kārļa Ulmaņa gatves posmu, apsvērt citu braukšanas maršrutu. Pēc laiduma konstrukcijas montāžas darbiem svētdienas, 30. novembra, rītā satiksmei tiks atvērtas divas braukšanas joslas katrā virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas

LETA, 09.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes drošības uzlabošanai 13 kilometrus garā Tallinas šosejas posmā pie Ādažiem paredzētas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" informācija.

Tallinas šosejas posmā no divlīmeņu krustojuma ar Vidzemes šoseju līdz Pulksteņezeram katru gadu notiek vairāki ceļu satiksmes negadījumi, tai skaitā ar bojāgājušajiem, šajā posmā ir vairāki tā saucamie "melnie punkti".

Lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem šajā posmā notiek frontālu sadursmju dēļ. Lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, ir izstrādāts satiksmes organizācijas izmaiņu projekts, ko plānots realizēt līdz šī gada beigām. LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka šajos 13 kilometros ir seši tā dēvētie melnie punkti. Salīdzinājumam kopā uz 1650 kilometriem valsts galveno autoceļu ir 48 melnie punkti. Pēdējos gados satiksmes intensitāte šajā posmā pieaugusi līdz vairāk nekā 27 000 automašīnām diennaktī, lai gan ceļš projektēts ar caurlaidību līdz 20 000 automašīnām diennaktī. Zaļaiskalns norādīja, ka pērn šajā posmā notikuši 42 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bijuši pieci bojāgājušie, no tiem četri - frontālās sadursmēs. "Galvenais satiksmes organizācijas izmaiņu mērķis ir novērst frontālo sadursmju iespēju apdzīšanas manevra laikā, vai veicot kreisos pagriezienus," uzsvēra Zaļaiskalns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Martā spāru svētkus nosvinējis “Ulmaņa parks II”, kura vērtība sasniedz 21 miljonu eiro. Tas ir jau ceturtais uzņēmuma ''PICHE'' attīstītais biznesa parks, kas atrodas lidostas “Rīga” tuvumā un piedāvā nomāt lielas noliktavu un biroju telpas.

Šobrīd rezervēti 70% no kopējās pieejamās platības.

“Ulmaņa Parks II” atrodas blakus “Lidostas Parks”, kas savu darbu sāka 2018. gadā, “Green Park”, kas nomniekiem tika piedāvāts divus gadus vēlāk, un “Ulmaņa Parks I”, kas darbību sāka 2017. gadā.

“Mums ir liels prieks, ka pasaulē šķietami sarežģītā situācija netraucē uzņēmumiem augt. Tie meklē iespējas paplašināt gan savas biroja, gan noliktavas telpas, par ko liecina fakts, ka 70% “Ulmaņa Parks II” platības ir iznomātas jau būvniecības stadijā. Plānojam pirmo kārtu ekspluatācijā nodot jūlija vidū. Šis objekts turpinās nostiprināt Mārupi kā vienu no nozīmīgākajām biznesa apkārtnēm Latvijā. Uzņēmums plāno šeit attīstīt vēl vismaz 100 000 m² industriālās platības,” saka “Ulmaņa Parks II” būvnieka un attīstītāja, uzņēmuma ''PICHE'' vadītājs Pēteris Senkāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uz Rīgas apvedceļa starp Jelgavas un Liepājas šosejām slēdz 32 kreisos pagriezienus

Db.lv, 07.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Rīgas apvedceļa (A5) starp Jelgavas (A8) un Liepājas (A9) šosejām slēdz 32 kreisos pagriezienus, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Kompānijā norāda, lai uzlabotu satiksmes drošību uz Rīgas apvedceļa (A5) (Salaspils-Babīte), posmā no divlīmeņu mezgla ar Jelgavas šoseju (A8) līdz divlīmeņu mezglam ar Liepājas šoseju (A9) veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas, likvidējot 32 kreisos pagriezienus no un uz apvedceļu A5.

Turpmāk satiksme tiks virzīta caur Rīgas apvedceļa (A5) un Liepājas šosejas (A9) divlīmeņu mezglu, Rīgas apvedceļa (A5) un reģionālā autoceļa Rīga-Jaunmārupe (P132) divlīmeņu mezglu, kā arī Rīgas apvedceļa (A5) un Jelgavas šosejas (A8) divlīmeņu mezglu.

Kreisie pagriezieni uz Rīgas apvedceļa (A5) saglabāti atsevišķos krustojumos, kur nogriešanās ir uz un no ceļiem ar zemu intensitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā septembrī plānots atvērt Latvijas ražotāju un tirgotāju platformu Ulmaņa tirgus, taču nepietiekošā dalībnieku skaita dēļ tirgus var arī netikt atvērts, norāda tirgus idejas īstenotāja SIA Baltic Expo Centre vadītājs Erlens Kelle.

Viņš stāstīja, ka Ulmaņa tirgus, kas atrodas kādreizējā tirdzniecības centra Centrex telpās, atvēršanai nepieciešami vismaz 70-100 dalībnieki, taču patlaban līgumi noslēgti ar astoņiem Latvijas ražotājiem un tirgotājiem, savukārt 40 potenciālie tirgus dalībnieki izskata piedāvājumu.

«Jau trīs mēnešus nomājam telpas, mēnesī maksājot 500 latu nomas maksu. Ja līdz 15.septembrim tirgū savus produktus nepiekritīs pārdot vismaz 70 uzņēmēji, amatnieki vai mājražotāji, ideja par Latvijas ražotāju tirdzniecības centru ir apdraudēta,» norādīja Kelle.

Kā iespējamos iemeslus uzņēmumu kūtrumam Kelle min gan bailes riskēt, gan arī faktu, ka ideja par Ulmaņa tirgus īstenošanu tika sākta vasarā, kad lielākā daļa uzņēmēju ir atvaļinājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apgāds Jumava izdevis Jāņa Ūdra grāmatu Gunta Ulmaņa vertikāle. Savu grāmatu J. Ūdris nosaucis par «psiholoģisku restaurāciju» – viena no autora prioritātēm bijusi izanalizēt prezidenta G. Ulmaņa rīcības un lēmumu motivāciju.

Grāmatā izsekots arī G. Ulmaņa psiholoģiskās izaugsmes ceļš no Sibīrijas deportācijas nepilnu divu gadu vecumā līdz valsts augstākajam amatam un profesionālā pilnveidošanās sešos prezidentūras gados, kā arī psiholoģiskā aklimatizācija eksprezidenta statusā.

Aktuāla grāmatas pievienotā vērtība ir Ulmaņa profesionālie spriedumi par Latvijas jaunāko attīstību: balstoties paša politiskajā pieredzē, G. Ulmanis skarbi vērtē šodienas politiķu profesionālo mazspēju un pilsonisko uzskatu šaurību. Eksprezidents analizē arī cilvēku skeptisko attieksmi pret politiķiem un pašu pilsonisko pasivitāti. Atsevišķās grāmatas nodaļās eksprezidents analizē jaunas Satversmes nepieciešamību un iespēju pašam atgriezties politikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar velomaratonu

, 27.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Igo Japiņa Sporta aģentūra iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 1.jūnijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Rīgā notiks Rīgas 25. Velomaratons, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Velomaratons notiks šādos maršrutos:

– sporta grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Brīvības gatve – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Rīgas rajons – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

– tautas grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Berģu iela – Ezera prospekts – Upesciema iela – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Larix Property Ulmaņa gatvē Mārupē iecerējusi izveidot dzīvojamo un darījumu rajonu 13 ha platībā. Tas atradīsies tieši pretī Spicei, pie K. Ulmaņa gatves un Lielirbes ielas krustojuma.

picturegallery.a732577b-3107-46ff-a3b0-92741ee704e5

Apbūves koncepcija paredz, ka puse teritorijas varētu tikt atvēlēta biznesa parkam, bet otra puse — mājokļiem. Biroju ēkas atradīsies tuvāk Ulmaņa gatvei, radot izteiksmīgu apbūves līniju un arī pasargājot dzīvojamo zonu no satiksmes trokšņa Mārupē. Teritorija sadalīta taisnstūrveida kvartālos, bet pa diagonāli tai tiks veidota zaļā zona ar ūdenstilpēm. Vienā no teritorijas kvartāliem, tuvāk Ulmaņa gatves krustojumam ar Lielirbes ielu paredzēta biroju augstbūve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalsta zemes gabalu maiņu K. Ulmaņa gatves rekonstrukcijas turpināšanai

, 01.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien atbalstījuši zemes gabala maiņu Kārļa Ulmaņa gatvē, lai varētu turpināt šīs gatves otrās kārtas rekonstrukciju, liecina sniegtā informācija medijiem.

Plānots, ka nekustamo īpašumu Kārļa Ulmaņa gatvē, kura platība ir 1240 kvadrātmetru un kas pieder uzņēmumam Enri Holding, mainīs pret zemes gabaliem Priedaines un Zantes ielā, kuru platība ir 818 kvadrātmetru un noteiktā vērtība - 85 tūkstoši latu.

Zemes vērtība Kārļa Ulmaņa gatvē ir par 11,7 tūkstošiem latu augstāka, tāpēc šo starpību pašvaldība apņemas segt.

Kārļa Ulmaņa gatves nobrauktuvē uz Mūkusalas ielu satiksmes organizācijas uzlabojumi nepieciešami, lai paaugstinātu satiksmes drošību un atvieglotu transporta plūsmu.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Rīgas domes deputātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bojājumu dēļ Rīgā, K. Ulmaņa gatvē satiksme virzienā uz centru tiks nodrošināta tikai pa vienu braukšanas joslu, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

K.Ulmaņa gatvē virzienā uz centru no Paltmales ielas līdz Ozolnieku ielai pašlaik notiek lietus ūdens kanalizācijas kolektora posma remontdarbi. Sākot remontdarbus, noskaidrots, ka grunts nosēšanās rezultātā zem asfalta seguma vietām ir izveidojušies dobumi.

Tādējādi, lai nodrošinātu drošu satiksmi K.Ulmaņa gatvē un novērstu lietus ūdens kanalizācijas kolektora radītos bojājumus, transporta līdzekļu vadītājiem virzienā uz centru tiks nodrošināta satiksme vienā braukšanas joslā.

Pēc lietus ūdens kanalizācijas kolektora pārbūves K.Ulmaņa gatves posmā, paredzēts veikt asfaltēšanas darbus – tiks pilnībā demontēts ielas segums un izbūvēts jauns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Aizturēti Bunkus slepkavībā iesaistītie, tostarp pasūtītājs un izpildītājs

Db.lv, LETA, 25.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policijai maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā ir izdevies noskaidrot faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, un otrdien šajā lietā aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs, informēja Valsts policijā.

Policija patlaban atturas komentēt konkrētu personu skaitu, dzimšanas gadus un lomu sadalījumu noziegumā. Izmeklēšana lietā turpinās.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1.nodaļas priekšnieks Romāns Jašins norādījis, ka šī viennozīmīgi ir viena no Valsts policijas vēsturē apjomīgākajām pasūtījuma slepkavības izmeklēšanas lietām, kas guva arī plašu rezonansi sabiedrībā un nemitīgu interesi par policijas darba progresu.

Izmeklēt šāda līmeņa lietas ar tik intensīvu publisko interesi nav vienkāršs uzdevums un nereti policija arī atteica sniegt plašāku ieskatu par paveikto, lai netraucētu tās virzībai, norāda Jašins.

"Bet nu izmeklēšana ir tajā stadijā, kad varam droši teikt - tā vainagojusies panākumiem. Esam noskaidrojuši gandrīz visu noziegumā iesaistīto personu ķēdi, sākot no slepkavības pasūtītāja, organizētāja līdz izpildītājam un šodien, 24.maijā, Valsts policija rūpīgi plānotas operācijas laikā veikusi aizturēšanas," norādījis Jašins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mono izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par Mārtiņa Bunkus slepkavības atklāšanu

LETA, 03.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānija SIA "Mono", kuras līdzīpašniekam Mihailam Uļmanam tiesa maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā piemērojusi apcietinājumu, izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par slepkavības lietas atklāšanu, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Kompānijas pārstāvji norāda, ka "Mono" izsludina viena miljona eiro atlīdzību par Mārtiņa Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu, tādējādi faktiski apšaubot Valsts policijas darba rezultātu, kas ir paziņojusi, ka tai ir izdevies noskaidrot minētajā noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam.

"Mono" pārstāvji min, ka apgalvojumu par Uļmana iespējamo iesaisti Mārtiņa Bunkus slepkavībā mērķis ir "Mono" biznesa mērķtiecīga graušana vai pretlikumīga pārņemšana.

"Diemžēl tiek ignorēta Uļmana nevainīguma prezumpcija un aizturētājam nav iespējas sevi aizstāvēt, jo likums liedz publiski komentēt izmeklēšanas gaitu. Tikmēr plašsaziņas līdzekļos bez mazākās kritikas tiek tiražēti atsevišķu negodprātīgu valsts amatpersonu nopludināti informācijas fragmenti un pārsvarā tiek atspoguļoti tikai vienpusēji viedokļi," teikts "Mono" paziņojumā medijiem, norādot uz iespējamu reiderismu, kura mērķis ir pārņemt "Mono" biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uļmans atcelts no Mono valdes priekšsēdētāja amata

LETA, 06.07.2022

Rīgas apgabaltiesa 13.jūnijā lēma negrozīt drošības līdzekli - apcietinājumu - maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizturētajam Uļmanam.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētais Mihails Uļmans atcelts no daudznozaru kompānijas SIA "Mono" valdes priekšsēdētāja amata, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas reģistrētas no otrdienas, 5.jūlija.

Uļmana vietā valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Germans Savickis.

"Mono" valdē turpina darbu valdes loceklis Biomins Kajems.

Rīgas apgabaltiesa 13.jūnijā lēma negrozīt drošības līdzekli - apcietinājumu - maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizturētajam Uļmanam.

Daudznozaru kompānija "Mono" izsludinājusi miljona eiro atlīdzību par slepkavības lietas atklāšanu. Kompānijas pārstāvji norāda, ka "Mono" izsludina viena miljona eiro atlīdzību par Bunkus slepkavības īstenotāju, pasūtītāju un atbalstītāju atklāšanu, tādējādi faktiski apšaubot Valsts policijas darba rezultātu, kas ir paziņojusi, ka tai ir izdevies noskaidrot minētajā noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēdi, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teritorijā starp Kārļa Ulmaņa gatvi, Remtes un Jaunmoku ielu Rīgā plānots būvēt tirdzniecības centru, secināms no trešdien pilsētas pagaidu administrācijas sēdē apstiprinātā lēmuma par lokālplānojuma izstrādes sākšanu zemesgabaliem Remtes ielā 21 un 19a un Ulmaņa gatvē.

Lokālplānojuma ierosinātājs ir zemes īpašniece SIA "Rēzeknes gaļas kombināts". Īpašnieks ir piesaistījis investoru, noslēdzot vienošanos par tālākajām darbībām jauna tirdzniecības un pakalpojuma objektu apbūves ieceres īstenošanai.

Plānotās tirdzniecības vietas teritorija atrodas Pleskodāles apkaimē, tirdzniecības centra "Spice" apkārtnē. Teritorija ir apbūvēta, tiek izmantota noliktavām, remontdarbnīcām un citai saimnieciskai darbībai. Apbūvē dominē padomju laika metāla konstrukciju angāri. Teritorija ir saimnieciski izmantota, taču, ņemot vērā būvju un infrastruktūras nolietojumu, teritorijas sadrumstaloto apsaimniekošanu starp dažādiem nomniekiem un citus faktorus, vizuāli vērtējama drīzāk kā Ulmaņa gatves ielas ainavas telpu degradējoša un komerciālas apbūves potenciālam neatbilstoša, uzskata ieceres autori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Dod «zaļo gaismu» jaunu brauktuvju izbūvei K. Ulmaņa gatvē

Gunta Kursiša, 20.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā plānots pārbūvēt K.Ulmaņa gatves un lidostas Rīga pievedceļa šķērsojumu, kā arī rekonstruēt luksoforus. Abu projektu izmaksas būs aptuveni 3,8 milj. Ls.

Projekts «K.Ulmaņa gatves un lidostas Rīga pievedceļa (P133) šķērsojuma rekonstrukcija» paredz 2013. un 2014. gadā izbūvēt atsevišķas brauktuves joslas Kārļa Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz Šampētera ielai un no Grenču ielas līdz Gramzdas ielai, informē Satiksmes Ministrijas pārstāvji.

Ministrija informē, ka K. Ulmaņa gatves posma rekonstrukcija paredz izbūvēt vietējās joslas, samazinot tiešu pieslēgumu skaitu ātrgaitas ielai un uzlabojot ielas sasaisti ar vietējām ielām, izbūvēt gājēju un velosipēdu celiņus visā posma garumā, aprīkot rekonstruējamo posmu ar satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem - ceļa zīmēm, drošības barjerām, ierīkojot energoefektīvo apgaismojumu, izbūvēt sabiedriskā transporta pieturvietu un pārbūvēt pazemes komunikācijas un sabiedriskā transporta pakalpojumu infrastruktūru, nemainot to tehniskos parametrus - ūdensvada, elektroenerģijas un sakaru komunikāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pabeidz gājēju tiltu pār K. Ulmaņa gatvi Rīgā

Ingrīda Drazdovska, 13.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Rīgā atklāts gājēju pārvads pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Kalnciema ielas.

Objekta pasūtītājs bija Rīgas domes Satiksmes departaments. Līgums par būvprojekta izstrādi ar SIA Inženierbūve noslēgts par 29,8 tūkst. latu (ar PVN). Savukārt tiesības veikt gājēju tiltiņa būvniecības darbus konkursā ieguva SIA Tilts, piedāvājot zemāko cenu. Pretendentu vidū bija arī SIA Viadukts, SIA Rīgas tilti un a/s Latvijas tilti. Līgums noslēgts par 427,97 tūkst. latu (ar PVN). Objekts tiek būvēts izmantojot Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Gājēju pārvadam ir jāuzlabo gājēju un transportlīdzekļu satiksmes drošību. K. Ulmaņa gatve ir valsts autoceļa ievads Rīgas pilsētā. Satiksmes intensitāte uz tā sasniedz līdz 40 tūkstošiem automašīnu diennaktī. Attīstoties apbūvei gar K. Ulmaņa gatvi Rīgas pierobežā un Mārupes pagastā pie Kalnciema ielas, ir palielinājies arī iedzīvotāju skaits tā apkārtnē un ir nepieciešams nodrošināt drošas maģistrāles šķērsošanas iespējas gājējiem. Iepriekš tuvākās regulējamās gājēju pārejas atradās vairāku kilometru attālumā. Rīgas pilsētas un Rīgas rajona plānojums paredz arī turpmāku dzīvojamo masīvu, tirdzniecības kompleksu apbūves attīstību un transporta satiksmes intensitātes palielināšanos šajā apkaimē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ierobežos satiksmi Kārļa Ulmaņa gatvē

Gunta Kursiša, 30.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas darbiem no 3. jūnija līdz šā gada nogalei uz pārvada tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas laikā satiksme tiks organizēta pa trim braukšanas joslām, no kurām vidējā joslā tiks organizēta maiņvirziena satiksme.

Rīta stundās no plkst. sešiem līdz plkst. vienpadsmitiem Rīgas centra virzienā varēs iebraukt pa divām braukšanas joslām, un pa vienu joslu varēs nokļūt pilsētas robežas virzienā, savukārt pēc plkst. vienpadsmitiem līdz plkst. sešiem - satiksme tiks organizēta pa divām joslām pilsētas robežas virzienā un pa vienu joslu - centra virzienā.

Uz pārvada braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30 kilometriem stundā. Vidējā braukšanas joslā varēs braukt tikai tie transportlīdzekļi, kuru platums nepārsniedz divus metrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piešķir finansējumu lietus ūdens kanalizācijas kolektora avārijas likvidēšanai K.Ulmaņa gatvē

, 22.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja piešķīrusi 286 tūkstošus latu, lai finansētu lietus ūdens kanalizācijas kolektora avārijas likvidēšanu Kārļa Ulmaņa gatvē, informēja Rīgas dome.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka K.Ulmaņa gatves brauktuvē virzienā uz centru aiz krustojuma ar Liepājas ielu un 200 metrus pirms tā asfaltbetona sega ir ievērojami iesēdusies, un pēc atkārtotiem asfaltbetona segas papildinājumiem seguma sēšanās turpinās.

Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki, kopā ar a/s Latvijas valsts ceļi, a/s Ceļu pārvalde un SIA Rīgas ūdens pārstāvjiem ir izpētījuši minēto vietu un konstatējuši, ka notikusi lietus ūdens kolektora avārija. Stipra lietus laikā iespējams ielas brauktuves iebrukums. Satiksmei bīstamie K.Ulmaņa gatves posmi nekavējoties ir norobežoti. Lai atjaunotu satiksmi K.Ulmaņa gatvē bez ierobežojumiem, jāveic kolektora posmu pārbūve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Paraksta līgumu par par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai

Žanete Hāka, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vastint Latvia SIA parakstījusi līgumu ar SIA CBF Ļ-KO par vietējās joslas izbūvi Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai, kur drīzumā tiek plānots sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku Lindenholma – būvniecību, informē kompānijas pārstāvji.

Līgumā paredzēto darbu apjoms ietver vietējās joslas izbūvi un pieslēgšanu Kārļa Ulmaņa gatvei un apbūves teritorijas ielām, kā arī ietves–veloceliņa izveidi. Darbus plānots pabeigt 2015. gada augustā.

Vietējās satiksmes josla Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Kalnciema ielas līdz Upesgrīvas ielai nodrošinās piekļuvi Vastint Latvia SIA piederošajai apbūves teritorijai, un tiks īstenoti visi priekšnosacījumi, lai uzņēmums varētu sākt biroju ēku kompleksa Business Garden Rīga un dzīvojamo ēku projekta Lindenholma īstenošanu.

Pašreiz teritorijā norit ārējo tīklu izbūves darbi, kurus plānots pabeigt šā gada vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ierobežos satiksmi K.Ulmaņa gatves posmā

, 01.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Ostas celtnieks iesniegumu par kanalizācijas kolektora remontdarbiem Kārļa Ulmaņa gatvē ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 5.novembra līdz 20.decembrim Kārļa Ulmaņa gatvē virzienā no pilsētas centra, posmā no uzbrauktuves no Mūkusalas ielas apļa līdz Valdeķu ielai tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme. Remontdarbu laikā var tikt pārsniegts pieļaujamais trokšņu līmenis, informēja Rīgas dome.

SIA Ostas celtnieks uzdots nodrošināt ceļa zīmju izvietošanu un operatīvā transporta satiksmi.

Satiksmes ierobežojumus Kārļa Ulmaņa gatvē var atcelt pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Bensons auto īpašnieks Māris Bensons nenoliedz, ka situācija var mainīties, tomēr tuvākajā laikā kompānija turpinās strādāt autocentrā Ulmaņa gatvē, raksta Dienas bizness.

Šobrīd Bensons auto turpina veikt klientu auto apkopi un, neskatoties uz to, ka uzņēmumam atņemtas Honda automašīnu dīlertiesības, tai joprojām ir pieejamas šo automašīnu detaļas. Tāpat kā līdz šim autocentrā Rīgā, Ulmaņa gatvē 86 tiek pārdotas lietotas Honda automašīnas, tāpat ir spēkā distribūcijas līgums, kas kompānijai ļauj tirgot citus Honda produktus, piemēram, zāles pļāvējus, laivu motorus u.c.

Turpina darbu

Db jau rakstīja, ka Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA Bensona biznesa attīstības centrs (BBAC) un a/s Wess Investīcijas apvienošanos. Wess grupas uzņēmums Wess Investīcijas augustā nopirka BBAC. Līdz tam uzņēmuma īpašnieks bija M.Bensons. Līdz ar kompāniju Wess Investīcijas īpašumā nonāca arī nekustamais īpašums - automobiļu tirdzniecības un servisa centrs Rīgā, Ulmaņa gatvē 86. Šo īpašumu no BBAC nomā SIA Bensons Auto, kas līdz šī gada jūlijam bija oficiālais Honda automašīnu dīleris. HondaEurope pārstāvis Baltijas valstīs Honda Baltic lauza sadarbības līgumu ar Bensons Auto un noslēdza līgumu par dīlera tiesībām ar SIA Nippon auto. Tomēr KP lēmumā norādīts, ka pēc apvienošanās paliek spēkā Bensons Auto un BBAC līgums par autocentra nomu. Savukārt Lursoft dati liecina, ka Bensons Auto vienīgais īpašnieks joprojām ir M. Bensons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā turpinās pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtību vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos.

Ielu seguma atjaunošana jau ir pabeigta K. Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz pilsētas robežai, Vienības gatvē no Ozolciema ielas līdz pilsētas robežai, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, uz tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā, Vanšu tilta labā krasta estakādē, Jaunciema gatvē pie Mežvidu ielas, uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Jūrmalas gatvē, Duntes ielā no dzelzceļa viadukta atsevišķās vietās un Salu tilta uzbrauktuvē no Krasta ielas, 13. janvāra ielā, 11.novembra krastmalā, Jāņogu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Dārziņu 30.līnijai, Taisnajā ielā no Ābeļu līdz Jāņogu ielai, Rātsupītes ielas posmā no Kleistu ielas līdz PV "Mikrobioloģijas institūts", Ķīpsalas posmā pie Vanšu tilta, kā arī uz tiltiem pār Kīleveina grāvi Buru ielā un Zunda kanālu Balasta dambī.

Komentāri

Pievienot komentāru