Tehnoloģijas

Aizsargsistēma palīdzēs noķert telefona zagli, viņu nofotografējot un izsekojot

Gunta Kursiša, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

Atjauninātajā Android sīkrīku aizsardzības risinājumā Kaspersky Mobile Security iekļautas divas jaunas funkcijas - «slepenais foto» kā arī iespēja attālināti vadīt pazudušo ierīci.

«Slepenā foto» funkcija izstrādāta, lai palīdzētu lietotājam identificēt zagli, šī funkcija noderēs arī tad, ja ierīces īpašniekam vajadzēs pierādījumus tam, ka, piemēram, planšetdators nozagts vai to izmanto nepiederošas personas, norāda Kaspersky Lab pārstāvji. Ierīce veic vairākus fotouzņēmumus ar priekšējo kameru brīdī, kad ar to tiek veiktas noteiktas darbības, piemēram pieskārieni ekrānam. Pēc tam šie attēli tiek augšupielādēti portālā Web Management.

Šajā interneta vietnē iespējams aktivizēt attālinātās vadības funkciju jeb «pretnozagšanas moduli un saņemt ziņas par ierīces atrašanās vietu, izmantojot iebūvēto GPS uztvērēju, tāpat iespējams bloķēt un dzēst datus, lai tie nenonāktu svešās rokās.

Abas jaunās funkcijas «nākušas klāt» vecajām, piemēram, attālinātās vadības iespējai, nosūtot īsziņas ar īpašām komandām, kā arī iespējai noteikt ierīcē ievietotās jaunās SIM kartes numuru.

Uzņēmuma O+K veiktajā pētījumā, kurā piedalījās 11 tūkstoši cilvēku no dažādām pasaules daļām, tika noskaidrots, ka 14% respondentu ir gadījies šķirties no viedtālruņa, jo tas bijis nozagts vai pazaudēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Ar jauno Galaxy S4 varēs «saprasties» no acs skatiena; Latvijā būs nopērkams gada otrajā ceturksnī

Jānis Rancāns, 15.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung nākusi klajā ar viedtālruni Galaxy S4, kurš atļauj lietotājiem ierīci kontrolēt ar skatiena palīdzību. Paredzēts, ka viedtālrunis tirdzniecībā parādīsies aprīļa beigās. Savukārt Latvijā tālrunis būs pieejams gada otrajā ceturksnī, un tā aptuvenā cena paredzēta 500 latu apmērā, informē Samsung pārstāvniecība Latvijā.

Neskatoties uz to, ka Samsung jaunums šobrīd ir tehnoloģiju pasaulē paša centrā, kompānijas akcijas cena Seulas biržā pēc viedtālruņa prezentāciujas sarukusi par 2,63%.

Viedtālrunis aprīkots ar piecu collu 1080p Super AMOLED ekrānu, četrkodolu procesoru, 2GB operatīvo atmiņu un Android operētājsistēmu. Ierīcei ir divas kameras – 13 megapikseļu aizmugurējā kamera un divu megapikseļu priekšējā. Viedtālruņa korpuss izgatavots no polikarbonātiem. Jaunajam viedtālrunim ir HSPA+42 Mbps un 4G LTE datu savienojuma atbalsts.

BBC skaidro, ka viedtālruņa kontrole ar skatienu iespējama, lai apturētu un atsāktu video atskaņošanu. Viedtālrunis ar sejas atpazīšanas sistēmas palīdzību spēj noteikt, ka kāds uz to skatās un apturēt vai atsākt video atskaņošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Kaktiņš: liela daļa cilvēku nezina, kas ir viedtālrunis

Gunta Kursiša, 12.12.2012

LMT rīkotais pasākums par tehnoloģju tendencēm aktuālo statistiku un nākotnes prognozēm TechHub telpās.

Foto: LMT

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinoši liela daļa cilvēku Latvijā pašlaik nezina, kas ir viedtālrunis, lai arī to ikdienā izmanto. Iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka «gudrie telefoni» ir pieejami 12% Latvijas iedzīvotāju, tomēr, ņemot vērā, ka ne visi iedzīvotāji zina, kas ir viedtālrunis, reālais cipars varētu būt arī lielāks, Latvijas Mobilais telefons (LMT) TechHub rīkotajā pasākumā pauda sociologs un sabiedriskās domas petījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Dažkārt, kad cilvēkam jautā, vai viņam ir viedtālrunis, viņš sniedz noraidošu atbildi un stāsta, ka «man ir zaļa Nokia», pauda A. Kaktiņš.

Latvijā, saskaņā ar 2012. gada vasarā veikto aptauju, viedtālrunis lietošanā ir 12% iedzīvotāju, tomēr, ņemot vērā šo ierīču straujo izplatību, kā arī to, ka daudzi iedzīvotāji nezina viedtālruņa definīciju, pašlaik šo tālruņu izplatības veids varētu būt lielāks, skaidroja sociologs.

Dati par viedtālruņu izplatību Latvijā 2011. gadā nav pieejami, taču citu sīkrīku jeb tā dēvēto «gadžetu» - planšetdatoru izplatība 2011. gada vasarā bija 2% apmērā, bet 2012. gada vasarā planšetdatori lietošanā bija 3% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.«Lai arī planšetdatoru izplatība nav liela, redzams, ka gada laikā tā augusi par 50%,» norāda A. Kaktiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem globālās darba dalīšanas sasniegumiem ir līgumražošana, kurā viens bizness ģenerē idejas, bet cits tās īsteno. Kāpēc pat lielie uzņēmumi izvēlas līgumražotājus, kāda ir šādas partnerības ekonomika un ieguvumi?

Pašražotne VS līgumražošana

Saskaņā ar pētījumu kompānijas BCC Research prognozi pasaules līgumražošanas tirgus var pieaugt no USD 2 triljoniem 2018. gadā līdz USD 2,7 triljoniem 2023. gadā. Pieauguma temps ir vidēji 6,6% gadā.

Līgumražošanā klients saņem unikālu produktu ar savu zīmolu par viņam labāko cenu, vajadzīgajā kvalitātē un daudzumā, bet ražotājs nopelna ar ražošanu, neriskēdams palikt ar nepārdotām precēm. Daudzi uzņēmumi ir izveidojuši arī savas ražoto produktu kvalitātes kontroles shēmas. Šāds ražošanas organizācijas formāts īpaši pievilcīgs ir uzņēmumiem, kas nodarbojas ar elektronisko ierīču un sadzīves tehnikas ražošanu.

“Savas ražošanas organizēšana, tehnoloģiskā procesa stabilitātes nodrošināšana, speciālistu apmācība, ražošanas tehnoloģiju ieviešana ir riskants un ilgstošs process. Samazināt uzņēmējdarbības risku un vienlaikus ražot produkciju modernās ražotnēs ir iespējams līgumattiecību ar līgumražotāju ietvaros, apvienojot kontroli pār ražošanas procesu un produkcijas kvalitāti gan no rūpnīcas, gan no klienta puses,” - komentē Dmitrijs Romaņenko, Canyon Accessories Business Development direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

ASV valsts iestādes darbinieka ģimene valsts naudu tērējusi arī Saipanā un Havaju salās

Gunta Kursiša, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkājies, ka augsta līmeņa ASV amatperona Džefs Nīlijs (Jeff Neely), kas organizēja izšķērdīgu «mācību konferenci» Lasvegasā, Vispārējo pakalpojumu administrācijas (General Services Administration) darbiniekiem un savai sievai nodrošinot lukusa viesnīcas apartamentus, par nodokļu maksātāju naudu ar lauleni devies arī braucienos uz Havaju salām, vēsta Businessinsider.com.

Jau vēstīts, ka «darba braucienā» Lasvegasā kopumā tika iztērēti 822 tūkstoši ASV dolāru. Administrācijas darbinieki dzīvojuši luksusa numuriņos ar skatu uz Nevadas tuksnesi, kuru cena par vienu nakti ir 449 – 599 ASV dolāri.

Pret izšķērdīgo administrācijas darbinieku uzsākta kriminālizmeklēšana un tās laikā atklājušies arī jauni pārkāpumi. 2010. gadā Dž. Nīlijs organizēja konferenci Palmspringsā administrācijas praktikantiem, pazuda 115 tehnoloģiju sīkrīki, kas bija daļa no darbinieku atlīdzības programmas. Viens no sīkrīkiem vēlāk atrasts pie Dž. Nīlija meitas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nespējot pildīt solījumus klientiem, Sony aptur jauno Xperia planšetdatoru pārdošanu

Gunta Kursiša, 05.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Sony pārstājis tirgot tās jaunos planšetdatorus Xperia. Ierīču pārdošana pārtraukta, jo tika atklāts, ka jaunie sīkrīki tomēr nav ūdensizturīgi, kā tika iepriekš reklamēts, vēsta BBC.

Planšetdators Xperia tika prezentēts šā gada augustā Berlīnē, kur tika uzsvērta ierīces ūdensizturība. Mazāk nekā viena mēneša laikā kopš planšetdators nonācis veikalu plauktos, tikuši piegādāti aptuveni 100 tūkstoši Xperia datoru. Pašlaik pārdošana ir apturēta, un nav zināms, kad Xperia datori atkal nonāks tirdzniecībā.

Šobrīd kompānija sola, ka salabos bojātās iekārtas. Sony runasvīrs norāda, ka Xperia nav ūdensizturīgi, kā tika solīts, ražošanas kļūmes dēļ.

«Jums vajadzētu novērtēt, ka kompānija ir godīgi atzinusi savu vainu un sola ierīces salabot,» uzskata Stjuarts Mailss (Stuart Miles), sīkrīku atsauksmju portāla Pocket Link redaktors. «Tajā pašā laikā ir dīvaini, ka kompānija radījusi ierīci, kurai būtu vajadzējis darboties pat sliktā vidē, tomēr tā nedarbojas,» viņš pauž. «Lielāko daļu cilvēku neuztrauc, vai ierīce ir ūdensizsturīga. Tomēr arvien vairāk Japānas kompāniju izgatavo šādus sīkrīkus – daudz vairāk nekā ASV vai Lielbritānijā, un ūdensizturība bija paredzēta kā Xperia «pārdošanas atslēga», jo ne visiem datoriem piemīt šī īpašība,» uzskata Pocket Link redaktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas kompānijas HTC jaunākais viedtālrunis HTC Desire 500 tirdzniecībā Baltijā parādīsies augusta beigās un būs pieejams cenu amplitūdā no 175 līdz 190 latiem, informē HTC pārstāvniecība Latvijā.

HTC Desire 500 ir vidējās klases viedtālrunis ar 1,2 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 200 procesoru, 4,3 collu skārienjūtīgu ekrānu, 1GB RAM, 4GB lielu iebūvēto atmiņu, Bluetooth 4.0 un 8MP aizmugurējo kameru. Viedtālrunis aprīkots arī ar HTC BlinkFeed un Video Highlights iespējām, kuras ļauj fotogrāfijas pārveidot 30 sekunžu garā video.

Ierīce būs pieejama lietošanai gan ar vienu, gan arī ar divām SIM kartēm. HTC Desire 500 tirdzniecībā nonāks lakoti melnā un baltā krāsā ar ziliem elementim.

Šā gada otro ceturksni HTC noslēdza ar 40 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis samazinājums 22% apmērā, salīdzinot ar gada pirmo ceturksni. Vienlaikus kompānija prognozē, ka nākamajā ceturksnī, kas noslēdzas septembrī, samazināsies tās apgrozījums. Kompānija saskaras ar spēcīgu spiedienu no viedtālruņu tirgū dominējošo spēlētāju – Apple un Samsung puses un zaudē pozīcijas tirgū, lai gan izstrādājusi labi novērtētus viedtālruņus. Tā, piemēram, viedtālrunis HTC One saņēma labākās ierīces apbalvojumu Computex 2013 izstādē jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Nokia nāk klajā ar 15 eiro vērtu tālruni, kā arī zemās cenas Lumia

Gunta Kursiša, 25.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mobilo tālruņu ražotājs Nokia prezentējis jauno Nokia 105 tālruni, kurš maksā 15 eiro jeb aptuveni vienpadsmit latus un ir paredzēts pārdošanai attīstības tirgos un pircējiem Eiropā, kas mobilo telefonu iegādājas pirmo reizi, ziņo Mashable.

(Papildināta no 6. rindkopas)

Nokia 105 ir līdz šim lētākā Somijas telefonu ražotāja ierīce. «Acīmredzami tālruņa tehniskā specifikācija nav lieliska, taču to glābj ierīces cena, ja telefonu iegādājaties pirmo reizi un vēlaties tālruni, ar ko var piezvanīt,» raksta medijs.

Nokia 105 pārdošanu paredzēts uzsākt šā gada pirmajā ceturksnī Ķīnā, Ēģiptē, Indijā, Indonēzijā, Nigērijā, Krievijā, Vjetnamā un citos Āfrikas, Tuvo Austrumu, Āzijas un Klusā okeāna, kā arī Eiropas tirgos.

15 eiro mobilais telefons tika prezentēts Mobile World Cogress (MWC) 2013 Barselonā.

Tāpat Nokia prezentējusi arī Nokia 301 65 eiro (aptuveni 46 latu) vērto telefonu, kas ir lētākais Nokia tālrunis, ar kuru iespējams noskatīties video. Šī ierīce gaidāma Āfrikas, Āzijas un Klusā okeāna, Eiropas, Indijas, Tuvo Austrumu un Latīņamerikas tirgos 2013. gada otrajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony laidusi klajā jauno Xperia Z Ultra viedtālruni, kas tiek prezentēts kā pasaulē plānākais viedtālrunis ar lielāko Full HD ekrānu.

Xperia Z Ultra ir arī ūdensizturīgs viedtālrunis, tāpat tā korpuss tiek speciāli aizsargāts pret putekļiem. Viedtālrunis var atrasties 1,5 metru dziļumā zem ūdens līdz 30 minūtēm.

6,4 collu viedtālrunis aprīkots ar Qualcomm® Snapdragon™ 800 procesoru un darbojas, izmantojot Android operētājsistēmu.

Xperia Z Ultra aprīkots ar astoņu megapikseļu kameru.

Latvijā jaunā Sony ierīce gaidāma septembra, taču pagaidām viedtālruņa cena netiek atklāta, Db.lv norādīja Sony pārstāvis Aigars Vilcāns.

Jau vēstīts, ka Japānas tehnoloģiju uzņēmums Sony biznesa gadā, kas noslēdzās 31. martā, strādāja ar neto peļņu 436 miljonu ASV dolāru apmērā, tādējādi gūstot pirmo peļņu pēdējo piecu gadu laikā. Attiecīgā laika posmā pirms gada Sony strādājis ar zaudējumiem 4,6 miljardu ASV dolāru apmērā. Kompānija savus finanšu rezultātus skaidro ar Japānas jenas vērtības samazināšanos, kas palielina valsts eksportētāju konkurētspēju un to ārvalstīs gūtos ienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Electronics prezentējusi viedtālruni Galaxy S4 Active, kas paredzēts aktīva dzīvesveida piekritējiem. Latvijā viedtālrunis būs pieejams jūlija beigās, un tā aptuvenā cena paredzēta 400 latu apmērā.

Galaxy S4 Active iebūvēta IP67 aizsardzības sistēma, kas pasargā ierīci no putekļiem un ūdens līdz pat viena metra dziļumam 30 minūšu garumā.

Viedtālrunis aprīkots ar 1,9 GHz četrkodolu procesoru, piecu collu Full HD skārienjūtīgu ekrānu, kas vadāms arī ar cimdiem rokās. Ierīcei ir 8 megapiskeļu aizmugurējā kamera, kas ļauj lietotājiem iemūžināt attēlus arī zem ūdens. Tālrunim ir 16GB iebūvētā atmiņa, 2 GB RAM un micro SD atmiņas karšu lasītājs (līdz 64 GB).

Galaxy S4 Active aprīkots ar S Travel un S Translator lietojumprogrammām, kas sniedz ceļotājam nepieciešamo informāciju esot nepazīstamā vidē – rekomendācijas, vietējās ziņas, aprakstus par apkārtni, kā arī spēj nodrošināt tulkojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas kompānija LG Electronic prezentējusi viedtālruni LG G2, kas ir pirmā jaunās G Premium sērijas ierīce. Izgatavojot ierīci, LG atteicies no ierastā viedtālruņu dizaina, pārvietojot visas pogas uz ierīces aizmugurējo paneli, tādējādi LG G2 kļuvis par pirmo viedtālruni, kura sānos nav izvietota neviena poga.

Kompānija norāda, ka šāds koncepts (Rear Key) izstrādāts, vadoties pēc aptaujāto lietotāju atzinumiem, ka, palielinoties viedtālruņa izmēriem, kļūst sarežģītāk izmantot ierīces sānos izvietotās pogas. Pārvietojot pogas uz viedtālruņa aizmuguri, kompānija, atsaucoties pētījumu, skaidro, ka lietotājiem tādējādi tiks nodrošināta lielāka kontrole un būs samazināta ierīces nomešanas gadījumu iespējamība.

Viedtālrunis aprīkots ar 2,26 GHz Qualcomm Snapdragon 800 četru kodolu procesoru, 5,2 collu skārienjūtīgu ekrānu, 2Gb RAM, 32GB/16GB iebūvēto atmiņu, 13MP aizmugurējo un 2,1MP priekšējo kameru un Android 4.2.2 Jelly Bean operatīvo atmiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas tehnoloģiju kompānija ZTE nākusi klajā ar jaunāko viedtālruni ZTE Geek. Ierīce aprīkota ar piecu collu skārienjūtīgu ekrānu un 2 GHz procesoru.

Viedtālrunis aprīkots arī ar 8 megapikseļu aizmugurējo kameru, 1 GB operatīvo atmiņu un 8 GB iebūvēto atmiņu. Ierīce darbojas ar Android 4,2 Jelly Bean operētājsistēmu.

Viedtālrunis ir arī otrais pasaulē, kas izstrādāts ar Intel jauno Z2580 Clover Trail+ procesoru, tādējādi, kā norāda kompānija, panākot divreiz lielāku ātrdarbību, nekā ierīcēm, kas aprīkotas ar iepriekšējās paaudzes Intel procesoriem.

Pagaidām Ķīnas kompānija nav atklājusi, kur Geek viedtālrunis parādīsies tirdzniecībā, ka arī to, cik ierīce maksās. Kompānija ZTE norāda, ka viedtālruņa radīšana ir turpinājums stratēģijai, kuras ietvaros tirgū tiek piedāvāti augstākās klases produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pakļaujoties investoru spiedienam, Apple plānojot viedtālruņus ar lieliem ekrāniem un vairākās krāsās

Jānis Rancāns, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada laikā tehnoloģiju kompānija Apple varētu nākt klajā ar iPhone viedtālruni, kas aprīkots ar lielāku ekrānu, kā arī ar lētiem ierīces modeļiem vairākās krāsās, aģentūrai Reuters pavēstījiši anonīmi avoti nozarē.

Šādi soļi, par kuriem gan vēl notiekot diskusijas kompānijas iekšienē, liecina par spiedienu, ar kādu Apple saskaras no Samsung puses. Konkurents iekarojis lielāko tirgus daļu ar saviem viedtālruņiem, kuri aprīkoti ar lielākie ekrāniem nekā iPhone, kā arī tirgu «pārpludina» ar lētām ierīcēm.

Tāpat Apple nākamgad iecerējusi nākt klajā ar diviem iPhone viedtālruņiem – viens no tiem būs aprīkots ar 4,7 collu skārienjūtīgu ekrānu, bet otrs – ar 5,7 collu ekrānu, norādījuši avoti, kas pārstāv Apple Āzijas piegādātājus. Tomēr joprojām neesot zināms, kad šādas ierīces varētu parādīties tirdzniecībā. «Viņi nepārtraukti maina produkta specifikāciju, gandrīz līdz pašam pēdējam brīdim, tāpēc nevar nekad būt drošs, vai šis ir galīgais variants,» sacījis viens no anonīmajiem avotiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

1499 eiro vērtos Samsung Galaxy Z Flip Latvijā izpērk pirmajā dienā

Lelde Petrāne, 03.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā oficiālās tirdzniecības dienā Latvijas "Samsung" veikalos, tostarp e-veikalā, izpirkti visi salokāmie "Samsung Galaxy Z Flip" viedtālruņi.

Ar salokāmo "Galaxy Z Flip" "Samsung" tehnoloģiju cienītājus iepazīstināja februāra sākumā, bet tirdzniecība Baltijas valstīs sākās 28. februārī.

"Galaxy Z Flip" ir pirmais "Samsung" salokāmais viedtālrunis, kas salocītā veidā ir naudasmaka izmērā, bet atvērts ir teju tikpat liels kā ikdienā ierastie viedtālruņi. "Galaxy Z Flip" ir Infinity Flex displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)).

"Samsung Electronics Baltics" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns biznesa portālam db.lv stāstīja, ka, ņemot vērā labos iepriekšpasūtīšanas rezultātus Baltijas valstīs un to, ka arī citviet pasaulē "Galaxy Z Flip" tika izpirkti pirmajās dienās, tika prognozēts, ka arī Latvijā varētu būt liela interese par jauno modeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tirgū jau pieejams pirmais viedtālrunis pasaulē, kas aprīkots ar iebūvētu termiskās attēlveidošanas kameru - Cat S60, tālruņa prezentācijas pasākumā informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tas ir arī patlaban visūdensdrošākais viedtālrunis pasaulē. Cat S60, kas pirmoreiz tika demonstrēts pasākumā Mobile World Congress 2016, ir jaunais Cat® tālruņu flagmanis.

Viedtālrunī Cat S60 ir iebūvēts Lepton termiskās mikrokameras modulis ar FLIR tehnoloģiju, kurš vizualizē ar neapbruņotu aci neredzamu siltumu, izceļot temperatūras kontrastu. Tālrunī S60 tam piekļūst, izmantojot īpaši izstrādātu lietotni MyFLIR, ar kuras palīdzību var izmantot dažnedažādas termisko attēlu fiksēšanas un analīzes funkcijas, kas ir unikāla iespēja viedtālrunī. Cat S60 termiskās attēlveidošanas kamera ļauj Cat tālruņu lietotājiem būt pirmajiem pasaulē, kas savus viedtālruņus var izmantot pavisam jaunos veidos: siltuma zuduma noteikšanai ap logiem un durvīm; mitruma noplūžu un nepietiekamas izolācijas noteikšanai; elektroierīču un elektrisko shēmu pārkaršanas identificēšanai; kā arī lai redzētu pilnīgā tumsā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

LG viedtālruņa PR pasākuma apmeklētāji ierodas ar pneimatiskajiem ieročiem

Jānis Rancāns, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas kompānijas LG jaunākā viedtālruņa G2 reklāmas pasākuma laikā vismaz divdesmit cilvēki guvuši ievainojumus un septiņiem no viņiem bijusi nepieciešama hospitalizācija.

LG vienā no Dienvidkorejas parkiem sarīkoja pasākumu, kura laikā gaisā tika palaisti 100 ar hēliju pildīti baloni, kuriem bija piestiprināti kuponi par kuriem bez maksas varēja saņemt G2 viedtālruņus.

Uz pasākumu ieradušies daudzi cilvēki, no kuriem daļa bijusi bruņojusies ar pneimatiskajiem ieročiem un nūju galos piestiprinātiem nažiem, lai ar to palīdzību tiktu pie kārotajiem kuponiem, vēsta Korea Times. Pūlim cenšoties tikt pie kuponiem, izcēlušās nekārtības, kuru laikā ievainojumus guvuši divdesmit cilvēku. Vietējie mediji notiekošo salīdzinājuši ar ainu no filmas World War Z, kurā zombiji, pūloties šķērsot augstu sienu, rāpjas cits uz cita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija Asus iepazīstinājusi ar sava viedtālruņa PadFone nākamo versiju – PadFone 2. Jaunā ierīce, tā pat kā tās priekšgājējs, ļauj izbaudīt gan viedtālruņa, gan planšetdatora lietošanu.

Asus viedtālruni var izmantot kā galveno satura nodrošinātāju planšetdatoram PadFone Station. Viedtālrunis tiek ievietots planšetdatorā un PadFone Station arī PadFone 2 datu pieslēgumu, bezvadu internetu un nodrošina tālruni ar elektroenerģiju.

Asus viedtālrunis aprīkots ar 4,7 collu ekrānu, četru kodolu procesoru un Android operētājsistēmu. Viedtālrunis padarīts vieglāks nekā tās priekšgājējs, kā arī aprīkots ar jaudīgāku Qualcomm Snapdragon S4 četru kodolu procesoru. Tālrunis aprīkots ar 13 megapikseļu aizmugurējo fotokameru.

Savukārt planšetdatoram «piešķirts» 10,1 collu ekrāns un tas aprīkots ar papildus bateriju, kas paredzēta viedtālrunim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas kompānija Micromax nākusi klajā ar jaunu viedtālruni Canvas 2 Plus A110Q, kas ir jaunākais papildinājums budžeta ierīču sērijā Canvas.

Viedtālrunis Canvas 2 Plus A100Q aprīkots ar piecu collu skārienjūtīgu FWVGA displeju, kuram gan ir salīdzinoši neliela izšķirtspēja – 480x854 pikseļi. Viedtālrunis atbalsta jaunāko Android Jelly Bean 4.2 operētājsistēmu.

Tāpat ierīce aprīkota ar 1.2GHz četrkodolu MT6589 procesoru, operatīvo atmiņu 1GB apmērā un tālruņa atmiņu 4GB apmērā. Viedtālrunis atbalsta 3G komunikācijas un ir aprīkots ar 8MP aizmugurējo kameru. Savukārt ierīces baterijas vajadzētu pietikt astoņu – desmit stundu ilgam darbam.

Līdzīgi kā lielākā daļa citu Micromax modeļu, Micromax Canvas 2 ir budžeta klases tālrunis un tā cena noteikta 12,1 tūkstošu rūpiju apmērā (aptuveni 215 lati).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānijas LG jaunākais viedtālrunis Optimus G, kuram nāksies konkurēt ar Apple un Samsung ierīcēm, nonācis tirdzniecībā.

Paredzēts, ka iesākumā ierīce būs nopērkama Dienvidkorejā, oktobrī – Japānā, bet novembrī – jau ASV. Pagaidām nav informācijas, kad ierīce nonāks līdz Latvijai.

Viedtālrunis aprīkots ar Snapdragon S4 Pro četru kodolu procesoru, LTE tehnoloģijas atbalstu un jaunākās paaudzes Adreno 320 GPU grafisko procesoru.

Snapdragon S4 Pro procesors darbojas 1,5 Ghz frekvencē un ir aprīkots ar asinhrono simetrisko multiapstrādi (Asynchronous Symmetric MultiprocessingaSMP), kas ļauj katram kodolam ieslēgties un izslēgties neatkarīgi, tādējādi nodrošinot lielāku veiktspēju un ilgāku akumulatora lietošanas laiku, informē LG.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV tehnoloģiju milža Apple «tēviem» Stīvs Vozniaks uzskata, ka kompānija, kuras dibināšanā viņš pats piedalījies, kļuvusi augstprātīga.

Sarunā ar tehnoloģiju mediju TechCentral S. Vozniaks norādījis, ka jauno iPhone 5 viedtālruni Apple vajadzējis aprīkot ar platāku ekrānu. «Daļa no manis vēlas, lai Apple nebūtu tik augstprātīga un neuzskatītu, ka ir vienīgie, kas kaut ko saprot. Es gribētu, lai viņi būtu radījuši platāku [iPhone 5],» sacījis S. Vozniaks.

Jaunākais Apple viedtālrunis aprīkots ar tieši tik pat platu displeju, kā tā priekšgājējs iPhone 4S. Displejs gan ir padarīts lielāks, un Apple uzsver, ka tādējādi ierīci ir vieglāk lietot. Apple skaidro, ka, pūloties izveidot pēc iespējas lielāku displeju, tiekot iegūts viedtālrunis, kurš liekas pārāk liels, muļķīgs un neērti lietojams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jautājums par to, kurš ir labākais viedtālrunis, kļuvis atkal aktuāls, un šoreiz tas ir noticis burtiskā nozīmē – Nokia apsūdz Apple, ka tā pārrakstījusi savu programmu Siri, lai tā sniegtu «pareizās» atbildes, vēsta BBC.

Apple atbilžu meklētājs Siri, kas aktivizējams ar balsi, vēl aizvadītās nedēļas nogalē uz jautājumu «Kurš ir vislabākais viedtālrunis?» sniedza atbildi «Nokia Lumia 900», taču patlaban Siri uz to pašu jautājumu atbild ar joku, piemēram: «Pagaidiet… vai tad eksistē arī citi tālruņi?»

Nokia apvaino Apple, ka tā «pārrakstījusi programmu».

Siri programmatūra, kas darbojas Apple viedtālrunī iPhone4S lieto meklētāju Wolfram Alpha, lai sniegtu atbildes uz dažādiem jautājumiem. Tā, piemēram, uz jautājumu «kas ir labākais viedtālrunis» Wolfram Alpha līdz šim aplūkoja dažādas pieejamās atsauksmes un sniedza atbildi saskaņā ar to, kas programmatūrai pēc dažādu atsauksmju izskatīšanas šķita vispareizākā. Šajā gadījumā «pareizais» rezultāts tika noteikts, vērtējot atsauksmes ASV tirgotāja Best Buy mājas lapā, kurā labāko viedtālruņu saraksta galvgalī atradās Nokia Lumia 900. Taču tagad, kad tiek uzdots tāds pats jautājums, programmatūra vairs neizmanto Wolfram Alpha meklētāju, bet gan atbild ar amizantu pretjautājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung nākusi klajā ar viedtālruni Galaxy Round, kas aprīkots ar ieliektu 5,7 collu ekrānu.

Galaxy Round ir Samsung viedtālruņa Galaxy Note variants un aprīkots ar līdzīgām iespējām. Kompānija norāda, ka šis ir pirmais viedtālrunis pasaulē ar ieliektu ekrānu. Samsung ierīci laidusi klajā tikai dažas dienas pēc tam, kad kompānija LG paziņoja, ka no nākamā gada sāks ražot viedtālruņus ar ieliektiem displejiem. Gan Samsung, gan LG jau tirgo TV iekārtas ar ieliektiem ekrāniem.

Samsung norāda, ka šādu ierīci ir vieglāk lietot nekā viedtālruņus ar standarta ekrāniem. Galaxy Round tirdzniecībā vispirms nonāks Dienvidkorejā. Samsung nav atklājusi, kad viedtālrunis varētu parādīties arī citās pasaules vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple nāk klajā ar iPhone 5

Jānis Rancāns, 12.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple prezentācijā Sanfrancisko nākusi klajā ar ilgi gaidīto viedtālruni iPhone 5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor bankomātos Baltijā ievieš drošu un klientiem ērtu piekļuvi pakalpojumiem bez kartes ievietošanas bankomātā.

Lai izņemtu vai iemaksātu naudu, apskatītu konta bilanci vai izmantotu kādu citu pakalpojumu, klientam ir vien jānopīkstina sava bezkontakta maksājumu karte, viedtālrunis vai viedpulkstenis ar aktivizētu bezkontakta maksājumu funkciju un jāievada PIN kods.

“Īsā laika periodā esam ieviesuši vairākus uzlabojumus, lai atvieglotu maksājumus mūsu klientiem. Tagad pirmie Baltijā esam ieviesuši iespēju piekļūt bankomātiem bez kartes, izmantojot tikai viedtālruni. Viedtālrunis ir kļuvis par ierasto ierīci, kas vienmēr ir pa rokai. Bezkontakta darījumi bankomātos ir droši, jo jebkurš šāds darījums klientam ir jāapstiprina ar savu kartes PIN kodu, un klienti ir aicināti to aktīvi izmantot,” informē Kerli Vares, Luminor vadītāja Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics prezentējis Galaxy S4 mini viedtālruni, kas tiek pozicionēts kā Samsung flagmaņa S4 līdzinieks un kas darbojas ar Jelly Bean operētājsistēmu.

Latvijā viedtālrunis būs pieejams no jūnija sākuma, un tā cena būs 280 Ls.

Galaxy S4 mini ir 4,3 collu gHD Super Amoled ekrāns, un tā svars ir 107 grami. Viedtālrunim ir 1,7 GHz divkodolu procesors, un sīkrīks pieejams divās krāsu variācijās – baltā un melnā. Galaxy S4 mini pieejamība ar 4G LTE, 3G HSPA+ vai 3G Dual SIM tīkla standartu atbalstu būs atkarīga no pārdošanas reģiona, norāda Samsung pārstāvji.

Jaunais viedtālrunis darbojas, izmantojot Android 4.2.2 jeb Jelly Bean operētājsistēmu.

Samsung flagmaņa izmēros mazākajam līdziniekam ir astoņu megapikseļu aizmugurējā un 1,9 megapikseļu priekšējā kamera, un Sound&Shot funkcija, kas saglabā skaņas un balss ierakstu kā papildinājumu uzņemtajai fotogrāfijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Analītiķi: Apple kļūst «miegaina», tomēr iPhone 5 būs sensācija

Jānis Rancāns, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan kopš Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 5 prezentācijas pagājis tikai pavisam neilgs laika sprīdis, tomēr tehnoloģiju nozares eksperti to jau vērtē neviennozīmīgi. Analītiķi norāda, ka jaunā ierīce nav aprīkota ar inovācijām un Apple riskē kļūt garlaicīga, tomēr tajā pat laikā viņi atzīst, ka, visticamāk, viedtālrunis baudīs augstus pārdošanas apjomus.

Db.lv jau vēstīja, trešdien Apple nāca klajā ar jaunāko iPhone 5, kas padarīts plānāks un spēj izmantot jaunākās paaudzes komunikāciju tīklus, kā arī aprīkots ar jaudīgāku procesoru.

Tomēr ierīce nav aprīkota ar tehnoloģijām, kas kļuvušas par ikdienu citu kompāniju viedtālruņos, un pat stingri pārliecināti Apple fani sākuši uzdot jautājumus, vai tehnoloģiju milzis nav kļuvis «miegains», savā interneta vietnē raksta laikraksts Wall Street Journal. Jaunā Apple ierīce, pretstatā jaunākiem Android un Nokia tālruņu modeļiem, neatbalsta NFC bezvadu komunikāciju tehnoloģijas. Ar zināmu vilšanos uzņēmts arī Apple lēmums neieviest bezvadu uzlādi un tas, ka Apple pieturējusies pie četru collu displeja.

Komentāri

Pievienot komentāru