Transports un loģistika

Aizturētas vairāk nekā 25 organizētas autozagļu grupas

Miks Stroža [email protected], 14.12.2004

Jaunākais izdevums

Policijas darbinieki šogad aizturējuši vairāk nekā 25 organizētas autozagļu grupas, kā rezultātā šā gada 11 mēnešos reģistrēts daudz mazāk automašīnu zādzību – 2713 (-324). Mazāks ir arī reģistrēto kabatzādzību – 165 (-194) un izspiešanu – 95 (-99) skaits. Pielietojot šaujamieročus, izdarīts par 49 noziedzīgiem nodarījumiem mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā (pavisam reģistrēts – 51). Samazinājums panākts pateicoties policijas preventīvajiem un operatīvajiem pasākumiem, īpašu uzmanību pievēršot nelikumīgu ieroču apritei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Automašīnu zādzību apkarošanas nodaļas priekšnieks Andris Stūrainis Db.lv atklāj, kādas metodes autozagļi Rīgā un tās apkārtnē patlaban izmanto visbiežāk. Vai zināji, ka autozagļu aprīkojums nopērkams pat internetā?

Līdz ar tehnoloģiju attīstību arī autozagļu grupējumi, īpaši organizēti grupējumi, attīsta gan savas prasmes, kā nozagt automašīnu, gan arī tiek izgatavotas dažādas elektroniskas ierīces, ar kuru palīdzību iespējams neitralizēt automašīnas izgatavotāja rūpnīcā uzstādītās drošības sistēmas. Dažādu elektronisku ierīču izmantošana auto zādzībās ir viena no populārākajām metodēm autozagļu vidū, stāstīja A. Stūrainis.

"Šajā sakarā vēlos atzīmēt - neskatoties uz to, ka jau vairākus gadus automašīnu zādzību kopējais skaits Rīgā turpina samazināties, zagto automašīnu izlaiduma gadi ar katru gadu paaugstinās. Ja vēl pirms trim gadiem Rīgā visvairāk zaga automašīnas, kas ražotas līdz 1996.gadam - tas ir līdz brīdim, kad lielākie autoražošanas koncerni sāka uzstādīt elektroniskās drošības ierīces, tad tagad lielākā daļa nozagto automašīnu ir ražotas laika posmā no 1996. līdz 2002.gadam, turklāt lielākā daļa ir VW un Audi marku automašīnas. Veicot pie autozagļu grupējumiem atrasto ierīču pētījumus sadarbībā, piemēram, ar Autonamu, esam secinājuši, ka Audi un VW automašīnām ir diezgan pavāja uzstādītā drošības sistēma, runājot par automašīnām, kas ražotas no 1996. līdz 2002.gadam," skaidroja A. Stūrainis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad par dažādiem noziegumiem ar maksājumu kartēm Latvijā aizturētas 18 personas, atklāja First Data izpilddirektore Zanda Brīvule-Jansone.

Šogad par darījumiem internetā aizturētas četras personas (pērn attiecīgi 10 personas), skimmings jeb par gadījumiem, kad bankomātam nelegāli pievienotās ierīces, kuras «nolasa» maksājumu kartes datus un pēc tam krāpnieki veic nelikumīgus darījumus internetā, aizturētas 3 personas (Lietuvas grupa), pērn attiecīgi par šo noziegumu, kā arī karšu viltošanu, naudas izņemšanu aizturētas 5 peronas (Rumānijas grupa). Vēl šogad trīs reizes no bankomātiem izņemta nauda, kur aizturētas 8 personas (Rumānijas, Igaunijas, Krievijas grupas), bet pērn četras reizes no bankomāta izņemta nauda, par ko aizturētas sešas personas. Šogad par pirkumiem ar viltotātm kartēm aizturēta viena persona, pērn tādas bija piecas personas, bet par ATM – POS krāpniecību šogad aizturētas divas personas. Vēl pērn viena persona aizturēta par datu kopēšanas iekārtas uzstādīšanu ATM Jelgavā. Z. Brīvule-Jansone arī atklāja, ka šo noziegumu veicēji galvenokārt ir gados jauni cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Automašīnu zādzību apkarošanas nodaļas priekšnieks Andris Stūrainis sarunā ar Db.lv atklāja, kurās vietās Rīgā automašīnas tiek zagtas visvairāk.

Autozagļu visiecienītākās vietas ir tirdzniecības centri un automašīnu stāvvietas pie mājām nakts stundās, sarunā ar Db.lv pastāstīja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Automašīnu zādzību apkarošanas nodaļas priekšnieks Andris Stūrainis. Policija panākusi vienošanos ar tirdzniecības centru Spice, ka tiks pilnveidota videonovērošanas sistēma tā automašīnu stāvvietās, jo līdz šim bijušas vietas, kuras videonovērošana nav ķērusi.

No pieredzes varu pateikt, ka autozagļu grupējumiem ir savas iecienītākās vietas Rīgā. Vienlaikus viņi arī rēķinās, ka mēs viņus vērojam. Ja mēs redzam, ka kādā vietā vairāk sākt zagt automašīnas, tad mēs tai pievēršam lielāku uzmanību, stāstīja A. Stūrainis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ievērojami sarucis auto zādzību skaits

Evelīna Brenča, speciāli DB, 02.10.2019

Šī gada astoņos mēnešos visvairāk nozagtas BMW markas automašīnas – 63, tām seko Volkswagen – 54 un Audi – 52.

Foto: pixabay.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar vairāku starptautisku un vietējas nozīmes autozagļu grupējumu aizturēšanu pēdējos gados ievērojami sarucis arī automašīnu zādzību skaits.

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos kopumā nozagtas 342 automašīnas, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati. Tas ir gandrīz par trešdaļu mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, kad garnadži bija iekārojuši 514 automašīnas. Lai gan pēdējos četros gados jau ir novērojama tendence samazināties automašīnu zādzību skaitam, šogad tas ir noticis salīdzinoši straujāk nekā citus gadus. Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes otrās nodaļas priekšnieks Māris Priednieks norāda, ka viens no iemesliem zādzību samazinājumam ir policijas aktivitāte, jo pēdējos gados aizturēti vairāki starptautiskas un vietējas nozīmes autozagļu grupējumi, veikti reidi pierobežā. Veikts arī preventīvais darbs, informējot sabiedrību par riskiem, tādējādi pievēršot automašīnu īpašnieku uzmanību automašīnu drošībai. «Automašīnu saimnieki pievērš lielāku uzmanību papildu signalizāciju uzstādīšanai, jo rūpnīcas nodrošinātās signalizācijas nekādu problēmu zagļiem nesagādās,» norāda M. Priednieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Starptautiskā operācijā pārtrauc viltus finanšu brokeru zvanu centru darbību

Db.lv, 29.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgā starptautiskā operācijā vienlaicīgi Latvijā un Lietuvā šī gada 24. martā tika aizturētas kopumā vairāk nekā 100 personas aizdomās par iesaistīšanos starptautiskā zvanu centru krāpniecības shēmu īstenošanā.

Kopumā pārtraukta trīs krāpnieku zvanu centru darbība – divi no tiem darbojušies Latvijā un viens Lietuvā. Latvijā kopumā aizturētas tika 80 personas, bet 14 personas šobrīd ir atzītas par aizdomās turamām. No tām četrām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Provizoriskie aprēķini liecina, ka krāpnieki ik mēnesi guvuši nelikumīgu peļņu vairāk nekā trīs miljonu eiro apmērā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Pērnā gada februārī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļā tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 177. panta trešajā daļā (par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa) un 195. panta trešajā daļā (par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja tās izdarījusi organizēta grupa) paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj vēl 4 autozādzības

Miks Stroža [email protected], 25.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki atklājuši vēl četras automašīnu zādzības saistībā ar jūlija sākumā aizturētās autozagļu grupas izdarītajām zādzībām pludmales zonās. Valsts policijā Db informēja, ka divas no nozagtajām automašīnām bija ar Latvijas numurzīmēm, bet vēl divas — ar Anglijas un Īrijas valsts reģistrācijas numurzīmēm. Visas četras nozagtās automašīnas ir Audi markas un nozagtas šogad Rīgas un Jūrmalas apkārtnē. Līdz šim brīdim ir aizturēti jau astoņi noziedzīgās autozagļu grupas dalībnieki. Atklātas jau 15 viņu paveiktās automašīnu zādzības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbiniekiem sadarbībā ar Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes (RPGPP) 3. policijas iecirkņa (PI) darbiniekiem izdevies pārtraukt kādas organizētas noziedzīgas grupas darbību. Grupa Rīgā nodarbojās ar bruņotām laupīšanām, tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī ar krāpšanām un sutenerismu.

Šā gada janvāra beigās tika aizturēti organizētās noziedzīgās grupas līderi -1962.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk tiesāts par slepkavības izdarīšanu, zādzībām un piesavināšanos lielos apmēros, un 1974.gadā dzimis vīrietis.

Turpinot operatīvās un izmeklēšanas darbības, Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki noskaidroja un februārī aizturēja vēl astoņus organizētās noziedzīgās grupas dalībniekus, kas veica noziedzīgos nodarījumus, izpildot grupas līderu norādījumus.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ONAP darbinieki noskaidrojuši, ka 2006.gada 3.decembrī grupas dalībnieki - 1962.gadā dzimis vīrietis, 1982.gadā dzimis vīrietis, trīs vīrieši, kuri dzimuši 1987.gadā un divi vīrieši, kuri dzimuši 1986.gadā, Rīgā, Ilūkstes ielā kādam vīrietim nodarīja tīšus smagus miesas bojājumus un nolaupīja viņam piederošo pistoli "PM". Savukārt šā gada 29.janvār Rīgā, A.Deglava ielā pie kāda nakts kluba personu grupā izdarīja laupīšanu un krāpšanu, izkrāpjot no cietušā naudu par apsolītiem, bet neizpildītiem darījumiem. Tika noskaidrots, ka vienam no grupas līderiem 1962.gadā dzimušajam vīrietim pieder apsardzes firma, kura veic apsardzi iepriekš pieminētajā nakts klubā, un, ka organizētās noziedzīgās grupas dalībnieki ir bijušie vai esošie nakts kluba apsargi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ANO: organizētās noziedzības apgrozījums ir līdzvērtīgs 1,5% pasaules IKP

Jānis Rancāns, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārrobežu organizētās noziedzības apgrozījums sasniedz 870 miljardus ASV dolāru gadā, kas ir līdzvērtīgi 1,5% pasaules kopējā iekšzemes kopprodukta (IKP), aprēķinājusi ANO narkotiku un noziedzības pārvalde (UNDOC), vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Minētā summa ir vairāk nekā sešas reizes lielāka, nekā, piemēram, tiek atvēlēts jaunattīstības valstīm. Visienesīgākā organizētās noziedzības nodarbe ir narkotiku kontrabanda, kas, saskaņā ar ANO aprēķiniem ienes 320 miljardus ASV dolāru, kā arī preču viltošana (250 miljardi ASV dolāru).

ANO aprēķinājusi, ka katru gadu no Dienvidamerikas uz Ziemeļameriku kontrabandas ceļā tiek ievests ap 300 tonnām kokaīna, bet uz Eiropu – 200 tonnas. Savukārt no Afganistānas Eiropa tiek ievestas140 tonnas heroīna. Tāpat ik gadu Eiropā tiek ievesti divi miljardi viltotu preču no Āzijas.

Aptuveni divas trešdaļas organizētās noziedzības iegūtās naudas pēc tam tiek «atmazgātas» ar finanšu sistēmas palīdzību, bet tikai vienu procentu izdodas konfiscēt. Tāpat milzīgā organizētās noziedzības ietekme ir pietiekoša arī, lai destabilizētu situāciju atsevišķos pasaules reģionos un valstīs, norāda UNDOC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiztur organizētās noziedzības autoritāti

, 13.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien no Spānijas uz Latviju tika konvojēts ievērojamākais organizētās noziedzīgās grupas, kas nodarbojās ar narkotisko vielu nelegālo apriti un ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, līderis Valērijs Burnovs, Db.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojs.

V.Burnovs kopš 2004. gada atradās arī starptautiskā meklēšanā.

2006. gada 7. novembrī Valsts policijas (VP) un Spānijas tiesībsargājošo institūciju darbinieku veiksmīgas sadarbības rezultātā uz Eiropas apcietinājuma lēmuma pamata V.Burnovs tika aizturēts Spānijā. Aizturēšanas brīdī V.Burnovs mēģināja bēgt un, uzrādot viltotus personas apliecinošus dokumentus, centās maldināt policijas darbiniekus par savu personību.

Latvijā pret V.Burnovu ir celta apsūdzība par narkotisko vielu realizāciju un kontrabandu, ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijā par aptuveni 50% samazinājies automašīnu zādzību skaits; uzzini, ko zog

LETA, 24.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad par aptuveni 50% samazinājies automašīnu zādzību skaits, pastāstīja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes otrās nodaļas priekšnieks Māris Priednieks.

VP informācija liecina, ka šogad līdz 17.jūnijam reģistrētas 219 auto zādzības.

Zagtākās automašīnas ir Audi, BMW, Volkswagen, Toyota un Mercedes Benz.

Pērn sešos mēnešos nozagtas 417 automašīnas un tobrīd zagtāko auto galvgalī bija BMW, Audi, Volkswagen, Toyota un Mercedes Benz.

Priednieks skaidroja, ka zogot gan dārgus, gan ne tik dārgus spēkratus, tostarp, aptuveni 20 gadus vecas automašīnas.

Priednieks automašīnu zādzību skaita samazinājumu skaidroja ar policijas aktīvo darbu, jo pēdējos gados aizturēti starptautiskas un vietējas nozīmes autozagļu grupējumi. Tiesībsargājošās iestādes arī veikušas reidus Latvijas pierobežā. Tāpat pamatīgi veikts darbs prevencijas jomā, jo sabiedrība informēta par riskiem un arī paši spēkratu īpašnieki lielāku uzmanību veltījuši automašīnu drošībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemas tuvošanās liek mobilizēties arī zagļiem, liecinot apdrošināšanas sabiedrības Balta drošības dienesta dati. Turklāt sagaidāms, ka zagļu uzmanības lokā nonāks tieši dārgākas automašīnas, jo šādām aktivitātēm ir izteikti sezonāls raksturs.

Sasalusī zeme, uz kuras nepaliek pēdas, slēptuves mežos, kur nevar piekļūt sniega dēļ, un tumšais laiks ir priekšnosacījumi, kas veicina zādzību pieaugumu. Likumsakarīgi, ka 90% automašīnu tiek nozagtas tieši diennakts tumšajā laikā, kas gluži objektīvi ir zagļu sabiedrotais, norāda apdrošinātājs.

«Mūsu pieredze liecina, ka ārvalstu autozagļu grupējumi darbojas Rīgas rajonos un pilsētas apkaimē - Ziepniekkalnā, Mežciemā un Mārupes apkaimē, no kurienes ir ērtāk nokļūt mūsu kaimiņvalstīs. Savukārt vietējo autozagļu grupējumu darbība ir izvērsta pa visu Rīgu, tomēr tie dod priekšroku tā saucamajiem guļamrajoniem, kuros ir sastopama vislielākā riska grupu automašīnu koncentrācija – Audi A6, Audi Allroad, BMW X5 un Toyota Land Cruiser,» skaidro Egīls Sīlis-Jaunsīlis, Baltas Drošības dienesta vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj pēdējos gados vērienīgāko organizētās noziedzības grupējumu

, 07.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 6.martā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde pārtraukusi organizētās noziedzības grupējuma darbību, kas nodarbojās ar nodokļu izkrāpšanu un noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizēšanu (naudas atmazgāšanu). Pēc sākotnējiem aprēķiniem organizētās noziedzības grupējums 2007.gadā no septembra līdz decembrim ir legalizējis 6,5 miljonus latu.

Kā liecina sniegtā informācija medijiem, organizētās noziedzības grupējums naudas atmazgāšanu īstenoja visā Latvijas teritorijā. Grupējumā ir iesaistītas aptuveni 10 personas un grupējuma pakalpojumus izmantoja gandrīz 100 Latvijas uzņēmumi, to starpā ir arī Latvijā labi pazīstami uzņēmumi. Šie uzņēmumi paralēli savai legālajai darbībai veica virkni aizdomīgu darījumu un ievērojamus naudas pārskaitījumus buferorganizācijām. Buferorganizācijas atradās naudas atmazgāšanas organizatoru tiešā kontrolē, kur no šiem uzņēmumiem ienākušajiem finanšu līdzekļiem tika vairakkārt mainīta piederība un veiktas citas darbības noziegumu pēdu un naudas noziedzīgās izcelsmes slēpšanai. Vēlāk šie finanšu līdzekļi nonāca fiktīvo uzņēmumu un bezpajumtnieku kontos gan Latvijas, gan ārvalstu kredītiestādēs. Pārskaitītie finanšu līdzekļi no kredītiestāžu kontiem tika izņemti skaidrā naudā un atgriezti uzņēmumiem, kas sākotnēji šos finanšu līdzekļus pārskaitīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Aizdomās par robežas šķērsošanas kārtības apiešanu divi aizturētie

, 20.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

19.decembrī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, turpinot izmeklēšanu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un citām nelikumīgām darbībām saistībā ar robežas šķērsošanas kārtības apiešanu robežkontroles punktā Grebņeva, par līdzdalību kukuļošanas procesā aizturēja Ludzas rajona policijas pārvaldes (RPP) ceļu policijas jaunāko inspektoru un kādu Rēzeknes uzņēmēju.

Šobrīd aizturētās personas ievietotas Īslaicīgās aizturēšanas nodaļā un tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Šā gada 7.novembrī, Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki sadarbībā ar KNAB darbiniekiem operatīvo pasākumu rezultātā aizturēja septiņas Valsts Robežsardzes (VRS) Ludzas pārvaldes robežkontroles punkta Grebņeva amatpersonas un divus Latgales organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus.

Minētās personas tika aizturētas aizdomās par nelikumīgām darbībām, kas veicināja valsts robežas šķērsošanas kārtības apiešanu, sevišķi gadījumos, kad atsevišķiem transporta līdzekļiem tika dota iespēja par attiecīgu samaksu apiet uz robežas izveidojušos smago kravas automašīnu rindu un šķērsot valsts robežu. Tādējdi nepamatoti izvairoties no vairāku dienu stāvēšanas gaidot robežas šķērsošanas iespēju rindas kārtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj spridzinātāju grupu

, 28.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ONAP darbiniekiem izdevies atklāt organizētas noziedzīgas grupas nelegālu ieroču un munīcijas glabātuvi Balvu rajonā, Db.lv informēja Valsts policija. Kā liecina izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, grupa nodarbojās ar pasūtījuma slepkavībām, izmantojot sprāgstvielas, turklāt glabātuves "saimnieks" tiek turēts aizdomās arī par personu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuālai izmantošanai.

Grupa nodarbojusies arī ar noziegumiem nelegālās ieroču, munīcijas un sprāgstvielu aprites jomā, kā arī svešas mantas bojāšanu, izmantojot sprāgstvielas.

Šā gada 27.decembrī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības kādā lauku mājā vienā no Balvu rajona pagastiem, viena no noziedzīgas grupas dalībnieka 1963.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, atrada un izņēma 5 lādiņus, 3 mīnas, 2 detonatorus, 21 granātu un vairāk kā 400 patronas. Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas lādiņu un mīnu sprāgstviela tika izmantota paštaisīto spridzināmo ietaišu izgatavošanai.

Šā gada 20.oktobrī ONAP darbinieki minēto vīrieti, kurš bija pasludināts meklēšanā par noziegumu izdarīšanu, aizturēja par personu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuālai izmantošanai, kas izdarīts organizētā grupā un viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pēc policijas darbinieku rīcībā esošās informācijas, tieši šo vīrieti varētu uzskatīt par nelegālo ieroču un munīcijas glabātuves "saimnieku".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ir pieņēmis lēmumu, ka no 2022. gada 1. janvāra Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas Ekonomisko noziegumu pārvaldē, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē, kā arī Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē dienesta interesēs notiks vadības rotācija.

Ņemot vērā dienesta nepieciešamību nodrošināt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldei, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei uzlikto stratēģiski svarīgo ikdienas un nākotnes uzdevumu izpildi, kā arī to, ka minēto pārvalžu šī brīža priekšnieki jau ilgstoši pilda dienesta pienākumus savos amatos, Valsts policijas priekšnieks pieņēmis lēmumu dienesta interesēs veikt šo amatpersonu rotāciju.

“Esmu pārliecināts, ka šīs būs labas pārmaiņas. Šīs amatpersonas ir spēcīgi, pārliecināti un profesionāli vadītāji, kuri savos amatos ir atradušies jau ilgstoši, spējuši savas pārvaldes attīstīt un veiksmīgi organizēt to darbu. Viņu līdzšinējo profesionālo sniegumu ir pierādījuši viņu darba rezultāti un attieksme. Novērtējot šo cilvēku pieredzi un spēju palīdzēt Valsts policijai pilnveidoties, ir jāizmanto rotācijas princips, kas tiek pielietots arī starptautiski un ir viens no efektīvākajiem instrumentiem, kā veicināt Valsts policijas attīstību kopumā,” norāda A. Ruks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgajā naudas atmazgāšanas (Rēķa – Rozenšteina grupējuma) shēmā pēdas ved uz neskaidras izcelsmes naudas legalizēšanu, izmantojot aizdevumus.

Pagājušajā nedēļā, 2008. gada 7. augustā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes darbinieki, veicot kratīšanas kāda uzņēmuma telpās Valmierā, Rīgas ielā 9, kā arī divās dzīvojamās telpās, ieguva papildus pierādījumus kriminālprocesos, kas tiek izmeklēti par organizētās noziedzības grupējuma darbību – nodokļu izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu 6.5 miljonu latu apmērā laika periodā no 2007. gada septembra līdz decembrim. Minētā organizētās noziedzības grupējuma darbību VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki pārtrauca 2008. gada 6. martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot šā gada pirmos 9 mēnešus un 2006. gada pirmos 9 mēnešus, apsardzes firmas Falck sniegtie dati liecina, ka šogad gan zādzību skaits, gan to apjoms (vērtība) tirdzniecības centros un citās tirdzniecības vietās palielinājies. Falck šo faktu skaidro ar cenu kāpumu un inflācijas palielināšanos.

Visa 2006. gada laikā tirdzniecības vietās aizturētas 689 personas, kuras mēģinājušas veikt zādzības. Šī gada laikā tirdzniecības vietās līdz šim kopā aizturētas jau vairāk nekā 1 300 personas, skaidro Falck.

Kādā konkrētā tirdzniecības vietā, kurā strādā Falck apsardze, šā gada pirmajos deviņos aizturētas 435 personas, pagājušajā gadā šajā laika posmā tajās pašās tirdzniecības vietās aizturētas 268 personas. "Ir grūti komentēt starpību, kas izveidojusies, vērtējot abu gadu laikā izveidojušos situāciju. Visdrīzāk aizturēto skaits palielinājies dēļ cenu kāpuma, inflācijas utml.," saka Falck.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Noslepkavo mākleri

, 15.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievietojot spridzekli pastkastītē mājas kāpņu telpā Rīgā, Sesku ielā, noslepkavota nekustamo īpašumu māklere, biznesa portālu Db.lv informēja Valsts policija. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka noslepkavotā sieviete un par slepkavību aizturētās personas bija savstarpēji saistītas ar darījumiem nekustamo īpašumu jomā.

Pagājušā mēneša 27.aprīlī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) lūdza Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai (ONCSP) uzsākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma 117.panta 3.daļas un 10.daļas pret divām personām par 1955.gadā dzimušas sievietes slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas izdarīta personu grupā un vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, izraisot sprādzienu mājas kāpņu telpā Rīgā, Sesku ielā, Db.lv informēja Valsts policija.

Šā gada 10.maijā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) ONAP darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, un izpildot Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras uzdevumu, par 1955.gadā dzimušas mākleres slepkavību, kas tika izdarīta 2002.gada 20.novembrī, ievietojot spridzekli pastkastītē mājas kāpņu telpā Rīgā, Sesku ielā, aizturēja agrāk tiesāto par krāpšanām un nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu 1968.gadā dzimušu vīrieti un 1971.gadā dzimušu vīrieti, attiecībā pret kuru tiek veikta pirmstiesas izmeklēšana saistībā ar apdrošināšanas krāpšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Lietā par 50 miljonu eiro atmazgāšanu aizturētas četras personas

LETA, 29.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriminālprocesā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu ne mazāk kā 50 miljonu eiro apmērā, kura dēļ vakar notika procesuālās darbības arī likvidējamajā "ABLV Bank", ir aizturētas četras personas.

Prokuratūra iepriekš informēja, ka kriminālprocesā kopumā astoņām personām ir piemērots statuss - persona, kurai ir tiesības uz aizstāvību. Taču prokuratūrā neatklāja, vai šīm personām ir arī aizturētā statuss vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. Visas šīs personas atrodas Latvijā, apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Majevska arī atzīmēja, ka prokuratūrā patlaban notiek darbs ar materiāliem, kas izņemti kratīšanās. Majevska uzsvēra, ka izņemts ir milzīgs apjoms materiālu.

Sākotnēji prokuratūra paziņojumā presei rakstīja, ka lietā otrdien veiktas vismaz 20 kratīšanas Latvijā un arī ārvalstīs sadarbībā ar citu valstu tiesībsargājošām iestādēm. Majevska vēlāk precizēja, ka izmeklēšanas darbības ārvalstīs patlaban veiktas vienā valstī - Baltkrievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2007.gadā robežsargi aizturējuši 6540 personas

, 22.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gadā Latvijas Valsts robežsargi uz Valsts robežas, pierobežā, pierobežas joslā kopā aizturējuši 6540 personas (2006.gadā – 7001 personas), no tām 2522 (38% ) bija Latvijas Republikas pavalstnieki, liecina sniegtā informācija medijiem.

Robežas šķērsošanas vietās par mēģinājumiem šķērsot Valsts robežu bez derīgiem ceļošanas vai transporta līdzekļa dokumentiem, bez vīzām kopā tika aizturētas 5928 personas (2006.gadā - 5526 personas), par nelikumīgu ''zaļās robežas'' šķērsošanu aizturētas 70 personas (2006.gadā - 118 personas), par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem aizturētas 438 personas (2006.gadā - 515 personas), par robežkontroles kartības pārkāpumiem robežas šķērsošanas vietās aizturētas 104 personas (2006.gadā – 158 personas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID iegādājies jaunus suņus

, 25.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn aizturētas 184 557 ar viltotām preču zīmēm marķētas un pirātiskas preču vienības, kuru aptuvenā vērtība bija 3,76 miljoni latu, biznesa portālu Db.lv informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID). 2006.gads bija ievērojams arī VID Kinoloģijas dienesta attīstībā.

2006.gadā VID darbinieki, īstenojot intelektuālā īpašuma aizsardzības pasākumus un veicot kontroles pasākumus muitas lietu jomā, 133 gadījumos aizturēja pirātiskas preces un preces ar viltotām preču zīmēm. Savukārt 2005.gadā kontrafaktas preces tika aizturētas 119 gadījumos.

Kopumā pērn aizturētas 184 557 ar viltotām preču zīmēm marķētas un pirātiskas preču vienības, kuru aptuvenā vērtība bija 3,76 miljoni latu. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad visbiežāk aizturētās kontrafaktās preces bija apģērbi un apavi, 2006.gadā ir palielinājies aizturēto ar viltotām preču zīmēm marķēto kosmētikas un parfimērijas līdzekļu, automašīnu rezerves daļu, pirātisko kompaktdisku un citu preču īpatsvars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki izņēmuši samērā lielu daudzumu narkotisko vielu un izbeiguši šo vielu izplatītāju un kontrabandistu grupējuma darbību, informē VID.

Aizturētās personas darbojušās grupā, tādējādi VID Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem izdevies apturēt narkotisko vielu izplatītāju un kontrabandistu grupējuma darbību.

Pārbaudes sākumā, šā gada 16.aprīlī, VID Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki uz autoceļa Jelgavas rajonā apturēja kāda Jelgavā dzīvojoša Latvijas iedzīvotāja automašīnu. Veicot automašīnas pārmeklēšanu, VID darbinieki automašīnā gan zem automašīnas vadītāja sēdekļa, gan cigarešu paciņā, gan mīkstajā rotaļlietā, kas atradās uz automašīnas aizmugurējā loga paneļa atrada kopumā 20 MDMA – extasy tabletes ar logotipu D&G un 0,7 gramus marihuānas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vairākiem vīriešiem par 3,5 miljonu ASV dolāru viltošanu piespriež reālus cietumsodus

LETA, 11.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 8.septembrī sešiem vīriešiem par 3,5 miljonu ASV dolāru viltošanu piesprieda reālus cietumsodus, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietā apsūdzēts Aleksandrs Fomičevs, Viktors Ždanovičs, Normunds Juška, Ilmārs Krieviņš, Māris Popovs un Sergejs Jakovļevs.

Fomičevam piespriests cietumsods uz sešiem gadiem. Ždanovičam cietumsods uz pieciem gadiem. Juškam un Jakovļevam cietumsods uz četriem gadiem, bet Krieviņam un Popovam cietumsods uz trīs gadiem.

Visiem apsūdzētajiem piespriesta arī probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

Prokurors un apsūdzētie, kā arī cietušā pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas rakstveidā var iesniegt lūgumu par pilna sprieduma sastādīšanu. Ja tiek sastādīts pilns spriedums, to var pārsūdzēt desmit dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru