Citas ziņas

Akva building construction atgūst preci no Tapeks

, 23.02.2009

Jaunākais izdevums

Uzņēmumam SIA Akva building construction ir izdevies atgūt no Tapro veikala Swedbank negodīgi apķīlāto preci, Db pastāstīja uzņēmuma vadītāja Linda Holcmane.

Viņa teica, ka 20. februārī, pēc ilgstošiem mēģinājumiem atgūt uz nomaksu doto preci no Tapro veikala, tas tomēr izdevies, izmantojot tiesu izpildītāja pakalpojumus. L. Holcmane pastāstīja, ka, konsultējoties ar advokātu, nolēmuši, ka sniegs prasību tiesā, lai atgūtu savu preci, taču, lai iesniegtu prasību, ir jākonstatē fakts, ka prece netiek atdota. L. Holcmane vērsusies pie tiesu izpildītāja un braukuši uz Tapro veikalu Berģos, lai konstatētu faktu.

"Atbraucot, kā parasti, mūs sagaidīja Swedbank norīkota apsardze un atteicās atdot preci - attīrīšanas iekārtas. Tad tiesu izpildītājs sāka lamāties un apsargs nolēmis zvanīt bankai un ļāvis tiesu izpildītājam paskaidrot bankai, ka tā rīkojas nelikumīgi. Galu galā banka atļāvusi izņemt preci no veikala," tā L. Holcmane.

Viņa pastāstīja, ka atguvusi tikai kādus 80 % no preces, jo dažas detaļas jau bija aizvestas uz Tirdzniecības namu Kurši, līdz ar to vēl jāatgūst atlikušās preces daļas no Kuršiem.

Db jau ziņoja, ka Swedbank ir apķīlājusi visu Tapeks veikalos esošo preci, un nevēlas to atdot Tapeks kreditoriem - piegādātājiem. Prece tiek pārdota SIA Tirdzniecības nams Kurši, a/s Rautakesko, kā arī SIA Preču koģistika un SIA Birkoff.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ķīlnieku lomā - Tapeks piegādātāji

Katrīna Iļjinska kopā ar Inesi Helmani, 20.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik viena no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks prece tiek pārdota par santīmiem, bet preces piegādātāji palikuši tukšā. Viens no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem SIA Tapeks, kurš faktiski ir bankrotējis, pie bankrota sliecas vainot banku, kura nevēlējās nākt pretī un neatbildēja pat uz piedāvājumu kapitalizēt uzņēmumu.

Taču tagad prece, ko ir apķīlājusi Swedbank un Nordea, visādos veidos tiek pārdota ar ļoti lielām atlaidēm - naudu par preci saņem banka, bet piegādātājiem, kuri devuši preci uz nomaksu, tiek nodarīti lieli zaudējumi - netiek atdota ne nauda, ne prece.

Pērk bijušie darbinieki

Db arī sludinājumu portālā ss.lv novēroja divus sludinājumus ar tekstu - zemākās cenas vairāk nekā 10 000 preču Ganību dambī 25d, Rīgā. Šajā vietā atrodas Tapeks birojs un noliktavas. Lielākie zaudējumi no preču pārdošanas radušies Tapeks preču piegādātājiem, piemēram, Paroc, Tenax, maxit, Knauf un citiem, proti, banka iegūs naudu no lēti pārdotās preces, bet pati prece paliks Tapeks bijušo darbinieku uzņēmumiem, jo viņu jaunizveidotie uzņēmumi ir arī preču pircēji. Uzņēmēji pērk nocenoto preci no savas bijušās darbavietas. V. Priedītis Db pastāstīja, ka veikalu telpas nepieder Tapeks, bet tiek nomātas. Teorētiski pastāv iespēja, ka tagadējo Tapro veikalu telpām pēc Tapeks maksātnespējas var mainīsies nomnieks, bet preces pat netiek pārvietotas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Swedbank liedz izņemt preci no Tapro veikala

, 05.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Akva buiding construction ierodoties SIA Tapeks veikalā, lai izņemtu savu preci, saskāries ar nepatīkamu pārsteigumu - preci neatdod, jo banka neļauj.

SIA Akva building construction uz realizāciju bija iedevis Tapro veikalam preci, taču ņemot vērā tiesvedības un SIA Tapeks finansiālās problēmas, uzņēmums nolēmis iedoto preci no veikala izņemt. "Kad mūsu uzņēmuma darbinieki ieradās, lai no veikala izņemtu uz realizāciju iedoto preci- mums tika paziņots, ka Swedbank apķīlājis SIA Tapeks piederošās mantas," pastāstīja SIA Akva bilding construction pārstāve Linda Holcmane. "Kad mēs mēģinājām izņemt mūsu uzņēmumam piederošās preces, no kaut kāda privātā apsardzes busiņa divi vīrieši mums preces neļāva ņemt, neskatotie uz to, ka Tapeks darbiniekiem pret to nebija iebildumu," sacīja viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Tapeks mājaslapā norādīts, ka visos 14 uzņēmuma veikalos 22. un 23. decembrī notiek inventarizācija, Db rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmumam ir neskaidrības sadarbībā ar Swedbank, kas arī novedis pie veikalu slēgšanas uz nenoteiktu laiku.

«Diemžēl šajā ekonomiskajā situācijā atsevišķas bankas netic tam, ka situācija ekonomikā un būvmateriālu nozarē var uzlaboties un pieņem drastiskus lēmumus, kā rezultātā uzņēmums savu darbību ir spiests uz laiku apturēt. Taču priecē, ka šobrīd sarunas ar citām bankām ir veiksmīgas,» Db pavēstīja SIA Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis. Viņš norādīja, ka SIA Tapeks, izmantojot tiesiskās aizsardzības procesu, cer jau tuvākajās dienās atsākt veikalu tīkla Tapro darbību. «Šobrīd notiek sarunas ar vairākām bankām par kredītlīnijas pagarināšanu un jau nākamās nedēļas sākumā būs zināms, ar kuru kredītiestādi SIA Tapeks turpmāk sadarbosies,» tā V. Priedītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Tapeks Rīgā veikala un noliktavu telpas Ganību dambī nomāja no SIA Tarpeks, taču abi uzņēmumi pieder vieniem īpašniekiem.

SIA Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis Db iepriekš stāstīja, ka neviena Tapeks veikala telpas nepieder SIA Tapeks, bet tiek nomātas. Zemesgrāmatas informācija liecina, ka ēkas Rīgā, Ganību dambī 25d un 25f, kur atrodas Tapeks veikals un noliktavas, pieder SIA Tarpeks. Savukārt Lursoft informācija liecina, ka SIA Tarpeks pieder Vilnim Priedītim un Intam Jansonam. Arī SIA Tapeks pieder V. Priedītim un I. Jansonam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Faktiski bankrotējušā SIA Tapeks bijušais valdes loceklis Imants Kivriņš janvāra sākumā ir nodibinājis jaunu uzņēmumu - SIA Preču aģentūra.

Par to lieicina Lursoft informācija. Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls ir 20 tūkstoši latu. I. Kivriņš ir vienīgais uzņēmuma īpašnieks.

Db neizdevās sazvanīt I. Kivriņu, lai noskaidrotu, ar ko nodarbosies jaundibinātais uzņēmums un kādēļ tam ir nepieciešams tik liels pamatkapitāls. Db jau ziņoja, ka viens no SIA Tapeks kreditoriem meklē pircēju, kas varētu atpirkt preci no visiem Tapro veikaliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RBSSKALS grupas uzņēmumam SIA RBSSKALS Būvsabiedrība pieteikta maksātnespēja, liecina Maksātnespējas administrācijas dati.

Maksātnespēju pieteicis maksātnespējīgais SIA Tapeks.

Šodien Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā paredzēts lemt par procesa ierosināšanu un maksātnespējas administratora iecelšanu. Administratora kandidāts ir zvērināts advokāts Ēriks Spurelis.

Paredzēts, ka tiesa notiks šodien 14:00, taču Db rīcībā esošā informācija liecina, ka abas puses mēģina vienoties vēl pirms tiesas.

Tapeks piesaka maksātnespēju emRBSSKALS Būvsabiedrībai/emTapeks piesaka maksātnespēju emRBSSKALS Būvsabiedrībai/emJau ziņots, ka šī gada martā būvmateriālu tirgotājs SIA Tapeks atzīts par maksātnespējīgu un kopš tā laika šī uzņēmuma maksātnespējas administrators piesaka maksātnespēju visiem Tapeks parādniekiem, tādējādi maksātnespējas procesu izmantojot kā parādu piedzīšanas mehānismu. Lielākoties uzņēmumi, kuriem Tapeks piesaka maksātnespēju ir bez maksātnespējas pazīmēm, un lietas netiek uzsāktas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Akva Agro ieguldīs pusmiljonu eiro iekārtu uzlabošanā

Gunta Kursiša, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Akva Agro ieguldīs 540,5 tūkstošus eiro zivju audzēšanas ražotnes modernizēšanā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Uzņēmums grasās iegādāties iekārtu kompleksu ūdens recirkulācijai. Akva Agro konkursā pieteicās trīs uzņēmumi, no kuriem par uzvarētāju tika atzīta SIA Kros.

Uzņēmums iekārtas iegādāsies ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalstu.

SIA Akva Agro dibināta 2004. gadā, un tās juridiskā adrese ir Katlakalna iela 1, Rīga. Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā bija 162 tūkstošus latu, un gads tika noslēgts ar 31,1 tūkst. Ls peļņu. Vidēji kompānijā strādāja astoņi darbinieki. SIA Akva Agro vienīgais valdes loceklis ir Jurijs Suheckis. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 145 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien atzina būvmateriālu tirgotāja SIA Tapeks maksātnespēju, Db pastāstīja ieceltā maksātnespējas administratore Inta Sečilo.

Viņa teica, ka kreditori var pie viņas pieteikties ar prasījumiem trīs mēnešu laikā.

Db jau ziņoja, ka SIA Tapeks maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza SIA Saint-Gobain celtniecības produkti, bet pats SIA Tapeks ar pieteikumu vilcinājās trīs nedēļas, kuru laikā izpārdeva lielu daļu kreditoru preces dažādām firmām, tostarp tādām, kas pieder bijušajiem SIA Tapeks darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izbeigta Tapeks pieteiktā maksātnespēja RBSSKALS Būvsabiedrībai

Miks Lūsis, Db, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa pieņēmusi lēmumu par maksātnespējas procesa izbeigšanu RBSSKALS grupas uzņēmumam SIA RBSSKALS Būvsabiedrība. Maksātnespēju uzņēmumam bija pieteicis maksātnespējīgais SIA Tapeks.

Db.lv jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa bija paredzējusi lemt par procesa ierosināšanu un maksātnespējas administratora iecelšanu. Kā administratora kandidāts tika minēts zvērināts advokāts Ēriks Spurelis. Db rīcībā esošā informācija arī liecināja, ka abas puses mēģinās vienoties vēl pirms tiesas.

Maksātnespējīgais uzņēmums Tapeks un RBSSKALS Būvsabiedrība ir vienojušies par parāda atmaksas grafiku, kurš saskaņā ar kreditora prasībām tika pildīts no šī gada septembra, iepriekš norādīja SIA RBSSKALS Būvsabiedrība valdes priekšsēdētājs Valdis Dubrovskis. Viņš atzīmēja, ka uz maksātnespējas pieteikšanas brīdi jau bija dzēsta būtiska daļa saistību. Tapeks maksātnespējas pieteikumu viņš nodēvēja par savstarpējas komunikācijas kļūdas rezultātā notikušu pārpratumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no SIA Tapeks kreditoriem – a/s Swedbank meklē kompāniju, kura varētu atpirkt visas preces, kas atrodas Tapro veikalos, šodien ziņo Dienas bizness.

«Swedbank meklē pircēju, kas atpirktu preces un acīmredzot Tapro veikalos nekādas gala izpārdošanas nebūs,» Db pastāstīja SIA Tapeks līdzšinējais vadītājs Vilnis Priedītis. Viņš teica, ka nav zināms, kas varētu būt pircējs lielajam preču daudzumam. Daļa būvmateriālu, kas atrodas Tapro veikalos, tiekot pārdota SIA Tirdzniecības nams Kurši.

Viena no SIA Tapeks veikaliem Tapro sagādes menedžeris Oskars Kļavinskis Db pastāstīja, ka nezina, vai uz Tirdzniecības nams Kurši veikaliem plānots vest visu preci, taču norādīja, ka prece uz Kuršiem tiek vesta no veikala Berģos, kā arī no Siguldas veikala. Tiesa, SIA Tirdzniecības nams Kurši valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Artiņš Db gan noliedza preču pārpirkšanu un teica, ka par šo tēmu pat nenotiek nekādas sarunas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija SIA Saint-Gobain Celtniecības produkti ir pieteikusi makātnespēju SIA Tapeks, liecina Maksātnespējas administrācijas dati.

Maksātnespējas pieteikums iesniegts Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā.

Zvērināts advokāts Mārtiņš Bunkus Db norādīja, ka Maksātnespējas likums nosaka par pienākumu parādniekam pašam pieteikt savu maksātnespēju, ja ir iestājusies likumā noteiktā maksātnespējas pazīme. Protams, likums nenosaka konkrētu termiņu, kurā pēc maksātnespējas pazīmes konstatēšanas, pieteikums būtu jāiesniedz.

Tādējādi parādnieks var novilcināt maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu. Tikai ar maksātnespējas pasludināšanas brīdi uzņēmuma valdes pilnvaras tiek izbeigtas un pārvaldīšanas tiesības pār uzņēmumu un tās mantu iegūst administrators. Bez tam administratoram ir arī pienākums izvērtēt un apstrīdēt visus šaubīgos darījumus, kuri ir noslēgti pat piecus gadus pirms maksātnespējas iestāšanās dienas un ar kuriem ir nodarīti zaudējumi kreditoru kopuma interesēm, norādīja M. Bunkus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Banka Tapeks veikalā apķīlā jau nopirktu preci

Vēsma Lēvalde, Db, 20.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Swedbank prasības būvmateriālu tirgotāja Tapeks veikalos apķīlāta arī jau nopirkta prece. Pircējiem līdz tiesai nav nekādu cerību savu mantu atgūt, Db informēja maksātnespējas administratore Viktorija Portere.

Liepājas uzņēmējs Pēteris Poļaņins 19. decembrī Liepājā, SIA Tapeks būvmateriālu veikalā Tapro iegādājās jumta kārniņus un kondensāta plēvi par 1046 latiem. "Preci pasūtīju, norādot, ka man tā nav vajadzīga tūlīt. Veikals to sagādāja jau decembrī un mani pierunāja samaksāt, jo līdz gada beigām esot jāsakārto finanšu lietas. Vienlaikus pārdevējs piedāvāja atstāt preci uzglabāšanā, " Db situāciju atstāsta P. Poļaņins.

Jaunbūve atrodas Liepājas rajonā, un nopirktie materiāli būtu jāglabā pļavā, tāpēc uzņēmējs piekritis pārdevēju priekšlikumam. 23. decembrī Swedbank panāca, ka Tapeks veikalus slēdz un tajos esošo preci sāka apķīlāt. P. Poļaņins ieradies veikalā ar pavadzīmēm un pirkuma čekiem, lai savāktu sev piederošo mantu, taču Swedbank nolīgtā apsardze nav laidusi viņu teritorijā. P. Poļaņins sazinājies ar maksātnespējas administratori Viktoriju Porteri, taču nav neko panācis. Pašreiz viņš uzrakstījis iesniegumu Swedbank vadībai ar lūgumu atdot viņam piederošo mantu, taču pagaidām atbildes nav. "Banka šādos sīkumos neiedziļinās. Tā ir apķīlājusi visu veikalos esošo preci, ko likums tai neliedz darīt, un līdz tiesai neko mainīt nevar," db situāciju skaidroja Viktorija Portere. Tiesa, kurā izskatīs SIA Tapeks tiesiskās aizsardzības plānu, paredzēta 3. februārī. Līdz tam P. Poļaņinam nāksies iztikt bez nopirktajiem kārniņiem, taču uzņēmējs baidās, ka arī pēc tiesas var neatgūt savu mantu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tapeks nomai pērn 1.76 miljonu latu apgrozījums

Katrīna Iļjinska, Db, 06.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Celtniecības instrumentu iznomātājam SIA Tapeks noma pērn bijis 1.76 miljonu latu apgrozījums, kas ir par 36 % mazāk nekā pirms gada, liecina Lursoft datu bāzē publicētā informācija, taču uzņēmumā norādīts, ka faktiski rezultāti pērn uzlabojušies.

Uzņēmuma pārdošanas vadītājs Jānis Freimanis Db komentēja, ka minētais skaitlis nav īsti objektīvs, jo martā SIA Tapeks noma pārgāja uzņēmuma CRAMO īpašumā, līdz ar to sākot ar maiju tas faktiski vairs nedarbojās. Tāpēc 1.76 miljoni latu ir apgrozījums tikai līdz maijam. Taču patiesībā faktiski apgrozījums esot pieaudzis un bijusi arī peļņa. J. Freimanis gan nenosauca precīzus finanšu rezultātu ciparus, jo arī tagad tos nevar objektīvi izvērtēt – kopš uzņēmums pārgājis CRAMO īpašumā, tad atsevišķi tieši bijušās SIA Tapeks noma apgrozījums netiek atdalīts, bet tiek ieskaitīts pie CRAMO, kura finanšu rezultāti vēl nav aprēķināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Likvidē SIA Tapeks

Žanete Hāka, 30.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidēts kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības uzņēmums SIA Tapeks, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums pieder Vilnim Priedītim un Intam Jansonam.

2008.gadā SIA Tapeks ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts 2009.gada februārī, savukārt jau mēnesi pēc tā izbeigšanas ierosināta maksātnespējas procesa lieta. Šo gadu laikā notikusi gan kreditoru sapulce, kurā pieņemts lēmums par uzņēmuma bankrota procedūras uzsākšanu, gan arī vairākas izsoles. 19.septembrī tiesa pieņēmusi lēmumu par SIA Tapeks maksātnespējas procesa izbeigšanu.

Pēdējos gados uzņēmums vairs nav guvis ieņēmumus, tādēļ laika posmā no 2009.gada līdz likvidācijas brīdim SIA Tapeks strādājis ar zaudējumiem, kas 2011.gadā sasnieguši par 4,607 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tapeks cer atgriezties tuvākajā laikā

Katrīna Iļjinska, Db, 29.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik darbojas tikai pieci no 14 SIA Tapeks uzņēmuma veikaliem Tapro, tomēr veikalu īpašnieki cer tuvākajā laikā turpināt darbu visos veikalos, raksta laikraksts Dienas bizness.

Uzņēmums sākotnēji bija spiests slēgt visus būvmateriālu veikalus, jo nespēja rast kompromisu ar Swedbank, tomēr vēlāk banka atļāvusi atvērt piecus veikalus. «Diemžēl šajā ekonomiskajā situācijā atsevišķas bankas netic tam, ka situācija var uzlaboties, un pieņem drastiskus lēmumus, kā rezultātā uzņēmums savu darbību ir spiests uz laiku apturēt. Taču priecē, ka šobrīd sarunas ar citām bankām ir veiksmīgas,» Db pavēstīja SIA Tapeks valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis.

Viņš norādīja, ka SIA Tapeks, izmantojot tiesiskās aizsardzības procesu, cer jau tuvākajās dienās atsākt veikalu tīkla Tapro darbību. «Šobrīd notiek sarunas ar vairākām bankām par kredītlīnijas pagarināšanu, un jau nākamās nedēļas sākumā būs zināms, ar kuru kredītiestādi SIA Tapeks turpmāk sadarbosies,» tā V. Priedītis. Tiesiskās aizsardzības process paredz izstrādāt stingru plānu, pēc kura darbojoties uzņēmums tuvākajā laikā var atjaunot darbību. V. Priedītis arī norāda: «Mums šobrīd ir reāls plāns, kā atjaunot uzņēmuma darbību.» Decembra laikā notika pārmaiņas arī SIA Tapeks valdē, kuru rezultātā valdē palicis tikai uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vilnis Priedītis. Swedbank Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ivars Svilāns Db norādīja, ka banka apstiprina, ka patlaban tiek veiktas tiesiskas darbības, lai nodrošinātu kreditoru aizsardzību, tomēr sīkāku informāciju nesniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LEC īpašniekam ierosinātā maksātnespējas lieta neietekmēs LEC darbu

Vēsma Lēvalde, 12.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 9. jūnijā skatīs būvkompānijas Latvijas Energoceltnieks (LEC) īpašnieces Alta Property & Construction maksātnespējas lietu.

Prasību iesniedzis Valsts Ieņēmumu dienests (VID), DB uzzināja tiesā. 10. maijā tiesa ierosinājusi maksātnespējas lietu. DB jau rakstīja, ka izsolē 20.maijā izliktas Alta Property & Construction piederošās LEC kapitāldaļas 1,105 miljonu latu vērtībā, kas nozīmē īpašnieku maiņu būvkompānijai LEC. Alta Property & Construction lielākais īpašnieks iepriekš bija Igaunijas investīciju fonda Alta Capital izveidotā Latvijas kompānija Alta Capital Partners, kuru šogad februārī tiesa pasludināja par maksātnespējīgu.

Pēteris Dzirkals Latvijas energoceltnieks padomes loceklis norāda, ka LEC nav nodokļu parādu, un uzņēmums strādā neatkarīgi no akcionāra AS Alta Property & Construction un tā nesaskaņām ar saviem kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

MB Akva apgrozījums sarucis uz pusi

Žanete Hāka, 16.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdensapgādes sistēmu būvētāja SIA MB Akva neto apgrozījums sarucis par 46%, uzņēmumam apgrozot vien 1,382 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Aizvadīto pārskata gadu būvniecības uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 671,194 tūkstošu eiro apmērā.

Uzņēmuma vadība norāda, ka sakarā ar radušos apgrūtināto finansiālo situāciju, kas radusies saistībā ar ievērojamu cenu krišanos ūdenssaimniecības nozarē, uzņēmums gatavo nepieciešamo dokumentāciju, lai ierosinātu tiesā tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

Uzņēmums iesniedzis pārskatu par laika periodu no 2013. gada 1. oktobra līdz aizvadītā gada 30. septembrim.

MB Akva ir 2001. gada nogalē dibināts uzņēmums, kura vienīgais kapitāldaļu turētājs patlaban ir Modris Grīnbergs.

MB AKVA ieņem stabilu vietu ūdenssaimniecības sistēmu būvniecībā, kā arī attīrīšanas iekārtu tirdzniecībā un uzstādīšanas pakalpojumu veikšanā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tapeks meitasuzņēmumu atzīst par maksātnespējīgu

, 13.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes rajona tiesa šodien atzina par maksātnespējīgu būvmateriālu tirgotāja SIA Tapeks meitasuzņēmumu SIA Aile, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Kreditori savus prasījumus var pieteikt pie maksātnespējas administrators Daces Sārtas līdz 13. jūnijam.

Db jau ziņoja, ka SIA Tapeks un tā meitasuzņēmumiem SIA Aile un SIA Shop Service tika pieteikti maksātnespējas procesi gada sākumā, pēc tam, kad lielākais Tapeks kreditors Swedbank uzsāka pārdot visu uzņēmuma preci citiem būvmateriālu tirgotājiem, tostarp bijušajo Tapeks darbinieku firmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc triju gadu ieskrējiena vietējā tirgū SIA Easy Building šogad sākusi lūkoties eksporta virzienā

2010. gadā dibinātais uzņēmums Easy Building māju celtniecībā pielieto Austrijas kompānijas VST Group nenoņemamās veidņu sistēmas. 2011. gadā uzņēmums ieguva oficiālā dīlera tiesības Latvijā, kā arī kļuva par VST Group oficiālo pārstāvi Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Polijā un Baltijā. «Dīlera tiesības ārvalstīs nozīmē, ka varam pārdot un montēt nenoņemamās veidņu sistēmas gan Latvijā, gan ārvalstīs. 2011. gadā bija mērķis sākt strādāt Baltkrievijā un Krievijā, bet tad Latvijā atkal straujāk sāka attīstīties būvniecības un nekustamā īpašuma tirgus, un mainījām savu stratēģiju. Nolēmām izveidot brigādi un pilnībā apgūt montāžas darbus mājas tirgū, lai pēc tam varētu startēt eksportā,» stāsta Easy Building valdes loceklis Arnis Laus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 4. aprīlī paredzētas pazīstamā projekta Panorama Plaza attīstītāja – maksātnespējīgās SIA Latmes Building dzīvokļu izsoles.

4. aprīlī plānotas SIA Latmes Building piederošu atsevišķu nekustamo īpašumu 10 piespiedu izsoles ar augšupejošu soli. Pēc kārtas tās būs pirmās izsoles.

Izsolīti tiks desmit dzīvokļi (īpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala) Lielirbes ielā 13, Rīgā – vienā no Panorama Plaza «torņiem». Dzīvokļu platība svārstās ap 90 m2, bet viens no izsolāmajiem dzīvokļiem ir 67,8 m2 liels. Izsoles sākumcena ir 64 – 68 tūkstoši latu atkarībā no dzīvokļa.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušā gada pavasarī pasludināta Panorama Plaza attīstītāja SIA Latmes Building maksātnespēja. Iepriekš uzņēmumam bija apstiprināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process. Maksātnespējas process ierosināts, jo parādnieks nav pildījis iepriekš apstiprināto plānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Panorama Plaza attīstītāji: Latvijā mūsu peļņa bija «labi sakari»

Ritvars Bīders, speciāli no Turicijas; Ingrīda Drazdovska, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Eiropas ekonomika «uzziedēs» no jauna, kam, visticamāk, sekos arī Latvijas ekonomiskais uzplaukums, tad tieši Latvija būs pirmā valsts Eiropā, kurā iegriezīsies MESA Group. Šādiem kompānijas plāniem par iemeslu ir nodibinātie sakari Latvijā.

Tā norāda 250 miljonu eiro vērtā projekta Panorama Plaza attīstītāja Turcijas koncerna MESA Group valdes priekšsēdētāja vietnieks Ozhans Akčali.

Jau vairākkārt ziņots, ka MESA pārstāja darbu pie Panorama Plaza tālākas attīstības un aizgāja no Latvijas tirgus, sākoties ekonomiskajai krīzei. Kā norāda O. Akčali, tad kompānija gan joprojām atbalsta savus partnerus Latvijā, lai tie turpinātu sniegt nepieciešamos pakalpojumus klientiem, kuri iegādājušies mājokli projektā. Viņš arī apgalvo, ka dzēsts aizdevums MESA Group Latvijas partneriem.

O. Akčali skaidro, ka laikā, kad tika aizsākts Panorama Plaza projekts, Latvijas nekustamā īpašuma tirgus bija ļoti pievilcīgs. Uzbūvējot pirmo no projektā paredzētajām četrām dzīvojamajām ēkām, pieprasījums pēc mājokļiem bija augsts, tāpēc nolemts turpināt projektu, uzbūvējot otru ēku un tirdzniecības centru. Taču sākoties trešās ēkas attīstībai, virsroku ņēma globālā ekonomikas krīze, kas pilnībā apstādināja mājokļu pārdošanu, turklāt arī ievērojams daudzums klientu, kuri jau bija iegādājušies mājokli projektā, nolēma to pamest.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Panorama Plaza attīstītājam SIA Latmes Building ir sākts maksātnespējas process, DB apstiprināja Rīgas Centra rajona pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Viņš arī pastāstīja, ka maksātnespējas process ierosināts, jo parādnieks nav pildījis iepriekš apstiprināto plānu.

Jāatgādina, ka pagājušā gada nogalē Latmes Building ārpus tiesas tika apstiprināts tiesiskās aizsardzības process, lai pārvarētu pašreizējo situāciju, iesaistīto pušu starpā tika panākta vienošanās par tiesiskās aizsardzības procesu, apstiprināja Latmes building valdes loceklis Aivars Balodis.

Latmes Building ir Turcijas un Latvijas kopuzņēmums. Kompleksa Panorama Plaza būvniecība sākta 2005. gadā. Tā ir viena no pamanāmākajām jaunbūvēm Pārdaugavā, netālu no t/c Spice. Pašlaik kompleksā ir pabeigtas divas dzīvojamās augstbūves un darījumu centrs gar Lielirbes ielu. Trešā torņa celtniecība šobrīd ir «iesaldēta», bet ceturtais tornis vēl nav sākts. Pēc projekta mājas lapā pieejamās informācijas, kopējās projekta izmaksas ir ap 150 milj. eiro. Projektu līdzfinansē a/s Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgā multifunkcionālā ēku kompleksa Panorama Plaza attīstītāja Latmes Building īpašums Rīgā, Lielirbes ielā 15, izsolē pārdots par 783,9 tūkstošiem latu, aģentūrai BNS pastāstīja īpašuma pārstāve nekustamo īpašumu kompānijas PRO Nami valdes locekle Dace Gusarova.

Pēc viņas teiktā, īpašumu, ko veido zemesgabals 5,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā un uz tā esošas dzīvojamās ēkas ar garāžām jaunbūve ar projektējamo platību 18,6 tūkstoši kvadrātmetru, iegādājās vienīgais izsoles dalībnieks ‒ uzņēmums Ektornet Residential Latvia.

Lursoft informācija liecina, ka Ektornet Residential Latvia dibināts 2009.gadā, tā pamatkapitāls ir 25,852 miljoni latu, bet vienīgais īpašnieks ir Swedbank meitasuzņēmums Ektornet Latvia AB, kas izveidots bankas pārņemto aktīvu pārvaldīšanai recesijas laikā.

Šī bija Latmes Building īpašuma pirmā piespiedu izsole ar augšupejošu soli. Īpašuma sākumcena bija noteikta 612 tūkstoši latu. Maksātnespējīgā Latmes Building īpašumu izsolē piedāvāja uzņēmuma administrators Aigars Lūsis, bet piedzinējs bija Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

5. oktobrī plānota maksātnespējīgās SIA Latmes Building nekustamā īpašuma izsole. Izsolē plānots piedāvāt vienu objektu - nepabeigtu celtni Lielirbes ielā 13, Rīgā.

Pagaidām citu Latmes Building īpašumu izsoles nav plānotas, jo neesot atbilstošas tirgus situācijas, Db.lv atzina maksātnespējīgās SIA Latmes Building admnistratora ieceltais pārstāvis saimnieciskās darbības veikšanai Aivars Balodis. Izsolāmā objekta novērtējums ir aptuveni 400 tūkstoši latu. To nodot izsolei nolemts tāpēc, ka steidzami jāiegulda līdzekļi ēkas drošībā, konservācijā, kuru maksātnespējīgajam uzņēmumam nav.

SIA Latmes Building plašāk pazīstama kā 250 miljonu eiro vērtā projekta Panorama Plaza attīstītāja. Db.lv jau rakstījis, ka Latmes partneri no Turcijas - MESA pārtrauca darbu pie Panorama Plaza tālākas attīstības un aizgāja no Latvijas tirgus, sākoties ekonomiskajai krīzei. 18. maijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pasludināja Latmes Building maksātnespēju, bet augustā kreditori nolēma sākt bankrota procedūru. Lielākais nenodrošinātais kreditors ir bijušais līdzīpašnieks Aivars Balodis, nodrošinātais kreditors - Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstbūvju kompleksa Panorama Plaza puspabeigto torni izsolē ir vēlējušās iegādāties četras juridiskas personas, apstiprināja šā objekta attīstītāja - maksātnespējīgās SIA Latmes building administrators Aigars Lūsis. Taču izsole nav notikusi, jo īpašumam ir apgrūtinājums.

5. oktonbrī piespiedu izsolē ar augšupejošu soli bija plānots izsolīts maksātnespējīgās SIA Latmes Building piederošais nekustamais īpašums: zemesgabals ar kopējo platību 5363 m2 un uz tā esošas nepabeigtas daudzdzīvokļu mājas jaunbūves ar projektēto platību 25,7 tūkst. m2, kā arī inženiertehniskām komunikācijām Rīgā, Lielirbes ielā 15. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena: 390,4 tūkst. latu, liecināja Latvijas Vēstnesī atrodamā informācija.

A. Lūsis izteica cerību, ka objektu tomēr izdosies izsolīt vēl šogad.

Iepriekš Db.lv ziņoja, ka nekustamo īpašumu nodot izsolei nolemts tāpēc, ka steidzami jāiegulda līdzekļi ēkas drošībā, konservācijā, kuru maksātnespējīgajam uzņēmumam nav.

Komentāri

Pievienot komentāru